dyzurna 16.03.07, 19:11 czy ktos moze mi polecic dobra firme z taxowkami, nie najdrozsza a solidna i nie spoznialską? dzieki za info! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anbxl Re: Tanie a dobre TAXI w Brukseli to ktore?? IP: *.access.telenet.be 16.03.07, 20:50 M,dobre to moze byc ciastko.Taxi w BXL sa hhhmmm to pewnie zalezy na kogo trafisz jak wszedzie,ale chyba Taxi vert jest dosc popularna.Czas kupic autko i samemu jezdzic-predzej czy pozniej przekonasz sie.Pozdro i super we,ciagle lody w planie??? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: Tanie a dobre TAXI w Brukseli to ktore?? 16.03.07, 20:59 an ta taxi to nie dla mnie, a masz moze telefon do taxi vert, umowilabym kurs zawszasu. pytasz o lody? hmmm a kto je ciagle przeklada?:) powiedz tylko gdzie i kiedy. rowniesz milego łyk endu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav wieczorny Re: Tanie a dobre TAXI w Brukseli to ktore?? IP: *.87-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.03.07, 21:13 byle nie w Ramadan. W Ramadanie taxi nie jezdza. Odpowiedz Link Zgłoś
anbxl Re: Tanie a dobre TAXI w Brukseli to ktore?? 16.03.07, 21:24 Pav nie wszyscy Arabowie swieca Ramadan,ale kawal sie udal.... D pisze natychmiast na priva............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav nocom Re: Tanie a dobre TAXI w Brukseli to ktore?? IP: *.87-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.03.07, 21:25 ale wszyscy jezdzacy taksowakmi Serdecznosci PD Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: Tanie a dobre TAXI w Brukseli to ktore?? 16.03.07, 22:27 anbxl odpisalam :) Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: Tanie a dobre cokolwiek? (off-topic) 17.03.07, 13:01 Przypomina mi sie taki tekst: tanie wino jest dobre, bo jest tanie i dobre. Przymiotniki "tani" i dobry" w odniesieniu do tego samego towaru/uslugi raczej sie wykluczaja... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: Tanie a dobre cokolwiek? (off-topic) 17.03.07, 14:09 nie czepiajcie sie w jaki sposob zatytulowalam watek, tylko poleccie sprawdzona firme :) dla mnie cos taniego a przy tym dobrego jest czyms osiagalnym... Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Tanie a dobre cokolwiek? (off-topic) 17.03.07, 16:02 milena, z tymi taksowkami w Brukseli to jak ze wszystkimi uslugami w Brukseli, jakosc (bez wzgledu na cene), jest nienajlepsza. Ale wymienioe tu chyba powyzej Taxi vert sa chyba jeszcze w miare ok. Ale cenami az taki sie nie interesowalem, wiec nie mam porownania. Po prostu zamiawialem kilka razy na rano, jak musialem gdziesz dojechac z bagazem itd. i zawsze kierowca stal przed domem nawet kilka minut przed umowiona godzina i czekal. Natomiast jak potrzebujesz "na zaraz", to juz bylo mniej rozowo, ale wreszcie kiedys tam przyjezdzali Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: Tanie a dobre cokolwiek? (off-topic) 17.03.07, 17:01 > dla mnie cos taniego a przy tym dobrego jest czyms osiagalnym... Aha. Jak tanie wino... Grunt, zeby skotlowalo... Odpowiedz Link Zgłoś
anbxl Re: Tanie a dobre cokolwiek? (off-topic) 17.03.07, 18:10 Do.ki tyle lat w B,a pewnie nie wiesz,ze np wiele produktow w Aldi i Lidl (uchodzace za tanie i podrzedne sklepy)to pod etykietka firmowa produkty znanych drogich marek np mleko Stabilac w Aldi nazywa sie Milsa,a w Delhaize Stabilac i kosztuje podwojnie.Podobnie Danio w Aldi masz to samo (tak robi je Danone dla sieci Aldi)i kosztuje pol ceny.Podobno jeszcze podobnie jest z mrozonkami jak np pizza z Lidla i inne robione przez Mora,jogurtami,etc.No ale dla niektorych lepiej wiecej placic i robic zakupy w Delhaize Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzurna Re: Tanie a dobre cokolwiek? (off-topic) IP: *.dsl.versateladsl.be 17.03.07, 19:02 Byly dla Twojej informacji Milena to moja corka, ja jestem Marta milo mi :) Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Tanie a dobre cokolwiek? (off-topic) 17.03.07, 19:09 Marta, sorry, tak to jest, jak sie jedna reka wcina bulke i pije herbatke a druga cos pisze na forum. No ale co, taksowki coreczce zalujesz??? ;-))))) Mi rowniez milo. Aha taksowkarze z taxi vert z reguly tez tylko frankofoni, ale z nimi jakos mi sie zawsze udawalo dogadac, bo na tyle to moj francuski wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: Tanie a dobre cokolwiek? (off-topic) 17.03.07, 19:23 Dzieki za info, choc nie kupuje ani jednych, ani drugich rodzajow mleka/jogurtu, a juz tym bardziej mrozonej pizzy. Ale faktycznie wole robic zakupy w Delhaize niz w Aldim. Bo w Aldim nie ma tych towarow, ktore kupuje w Delhaize, pod zadna marka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: Tanie a dobre cokolwiek? (off-topic) IP: *.access.telenet.be 17.03.07, 20:58 Twoja sprawa gdzie robisz zakupy,moj maz tez jest fanem Delhaize w przeciwienstwie do mnie,bo...kiedys ,,nacielam sie,,na ,,smierdzace,,mieso,choc duzo drozsze jak w innych sklepach...To bylo tak dla info innych-swego czasu czytalam o tym w Test-achats i przerabialam temat w bylej pracy (porownanie produktow na rynku belgijskim) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: Tanie a dobre cokolwiek? (off-topic) 17.03.07, 23:23 Byly skad Ci przyszlo do glowy ze corke chce gdzies taxowka wyslac ?:) A dla wszystkich zainteresowanych, niania wrocila metrem, nie taxowka hehehe! Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Tanie a dobre cokolwiek? (off-topic) 17.03.07, 23:29 dyzurna napisała: > Byly skad Ci przyszlo do glowy ze corke chce gdzies taxowka wyslac ? No jako niepoprawny besserwisser musialem cos napisac, zeby miec ostatnie slowo! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac mama Re: Tanie a dobre cokolwiek? (off-topic) IP: *.17-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 18.03.07, 10:23 z takim miesem wraca sie po prostu do sklepu i nie tylko ze zwracaja gotowke to jeszcze dostaniesz za to punkty, ktore odbierzesz sobie potem w kasie. Co prawda nie zdarzylo mi sie jeszcze w delhaizie jezdzic ze zwrotem towarow ale widzialam juz jak to sie odbywa w accueil przy wejsciu do sklepu. Nie wiem czy podobnie jest w aldi, ale dlatego miedzy innymi lubie robic zakupy w delhaizie, ktory polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: Tanie a dobre cokolwiek? (off-topic) 18.03.07, 11:46 Problem w tym po prostu, z w Aldim nie ma i nigdy nie bylo tych produktow, ktore kupuje w Delhaize, a bez tych aldikowych produktow mozna sie spokojnie obejsc. Chlubne wyjatki na korzysc Aldiego to wlasnie wspomniane jogurty Milsani i sledzie w smietanie. Cala reszte lepiej kupic gdzie indziej. Z obskurnych sklepow trawie tylko Makro. Aldi sie po prostu nie lapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl do.ki IP: *.access.telenet.be 18.03.07, 18:00 Widzisz do.ki ja tez np nie lubie COLRUYT,za Makro tez nie przepadam,ale moj maz jest fanem tego sklepu (strona przemyslowa)a wiec tam bywam.Sumujac wiele sklepow ma rozny asortyment,ale np jarzyny i owoce najlepsze sa bezposrednio od producenta lub na rynku-dalej nie moge natrafic na dobre ziemniaki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl masz racje IP: *.access.telenet.be 18.03.07, 17:57 Masz racje,oczywiscie zlozylam reklamacje w pozniejszym czasie przy nastepnej wizycie,bo nie mialam ani czasu ani ochoty jezdzic 7 km.Oczywiscie reklamacja zostala przyjeta i no wlasnie co lubie w Delhaize to zawsze mila i profesjonalna obsluga,ale w Aldi gdzie zawsze jezdze tez tak jest,bo jak jest sie stalym klientem na wsi tych sklepow to juz ciebie znaja,a moze nawet wiecej poprzez pewna dzialalnosc.W BXL nie zawsze trafiam na mila obsluge w sklepach- szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do dyzurna dobre TAXI w Brukseli to ktore?? IP: 32.106.94.* 18.03.07, 09:19 Taxis Verts (tel. 02 349 49 49): brudne i nie znaja miasta. Najlepiej : Taxis bleus : tel. 02 268 00 00 Autolux : tel. 02 411 41 42 Odpowiedz Link Zgłoś
cannella Re: dobre TAXI w Brukseli to ktore?? 18.03.07, 14:37 Ostatnio trochę musiałam korzystać z usług taksówkowych, najczęściej Taxis bleus (bo ich numer miałam skądś w komórce), ale zdarzyło mi się jechać Taxis verts i Taxi Uccle. Generalnie było ok. Kierowca przez domofon meldował się, że już jest. Jeśli chodzi o ceny, to we wszystkich były takie same: 2,46 prise en charge + 1,23 za km w pierwszej taryfie. Z informacji w samochodach wynikało, że ceny są ustalane przez miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: dobre TAXI w Brukseli to ktore?? IP: *.access.telenet.be 18.03.07, 18:06 Tak,to prawda,ze ville de BXL ma pod kontrola wszystkie korporacje i chyba sa naprawde specjalistami w temacie-slyszy sie o czestych kontrolach,tzw quota taxi,ale taki taksowkarz wyczuje czy faktycznie jestes turysta i choc masz byc 100m dalej to obwiezie ciebie dookola,zeby zarobic.Ale gdzie tego nie ma???Np moj maz przerabial to kilkanascie lat temu wlasnie w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawny Re: dobre TAXI w Brukseli to ktore?? IP: *.233-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.03.07, 21:51 z taksowkami w bxl to kwestia nie ceny ale poprawnosci politycznej - jesli jestes poprawny to jezdzisz taxi verts i sie nie przejmujesz, jeslis mniej poprawny to bierzesz taxi bleus, a w ogole nie - to lepsze taxi ucclois bo tam sa sami bons belges :-)) Odpowiedz Link Zgłoś