Dodaj do ulubionych

sekretarki - 2. czesc

IP: *.219-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.04.07, 19:32
Czesc,

jakich pytan/zagadnien mozna sie spodziewac na drugiej czesci tego egzaminu ?
dzieki & pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: anbxl Re: sekretarki - 2. czesc IP: *.access.telenet.be 15.04.07, 21:37
      Na przygotowawczym mowili,ze wszystkich,a pewnie szanowne jurry wie najlepiej-
      super,ze jest w nim az 3 rodakow...
    • Gość: unijka Re: sekretarki - 2. czesc IP: *.176-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.04.07, 21:44
      ja jutro zdaje, to dam znac...mam maly stresik...trzymajcie kciuki..
    • Gość: unijka Re: sekretarki - 2. czesc IP: *.176-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.04.07, 19:38
      Uff..ja juz po!Nie wiem,czy wszedzie bedzie tak samo, ale ja mialam tekst to
      korekty z worda, tabele, przypisy itp.Duzo i w sumie malo czasu, ostre tempo.
      Wypracowanko na luzny temat (3 do wyboru, 1 ogolne,2 euro-ogolne)po polsku.
      Rozmowa - duzo o sobie, CV, praca obecna,cos z worda i excela, zadania
      sekretarki,krotkie pytania z UE - pare dat, agencje, budzet..
      Ja sie nie rozwodzilam,krotkie, rzeczowe odpowiedzi, i tak bylam ok 30min.
      Ogolnie rozbawialam cala komisje i milo sie pogawedzilo:)

Powodzenia!
      ide leczyc bol glowy po calodniowym "wysilku umyslowym".

• onne Re: sekretarki - 2. czesc 18.04.07, 09:14
        unijko, mozesz jeszcze napisac, czy musialas ten tekst poprawic czy tez
        przepisac i naniesc poprawki. milego odpoczywania!
        • Gość: unijka Re: sekretarki - 2. czesc IP: *.cec.eu.int 18.04.07, 11:08
          Ogolnie mnostwo zadan korektorskich,ale tez dopisanie paragrafu, wstawienie
          tabeli.
          powodzenia
          • onne Re: sekretarki - 2. czesc 18.04.07, 11:14
            hej unijko, dzieki i tobie tez zycze powodzenia.
          • Gość: gosc Re: sekretarki - 2. czesc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 22:34
            zgadza się, komisja przemiła, ale czułam się jak na teleturnieju telewizyjnym.
            pytania o Unii bardzo różne, dwa szczegółowe i jedno bardziej ogólne. Faktem
            jest, że nie ma się wrażenia jakiegokolwiek negatywnego nastawienia.
            Word: zdecydowanie mało czasu i jest pewna drobna pułapka, o której wcześniej
            nikt nie informował.
            • Gość: ines Re: sekretarki - 2. czesc IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.04.07, 10:45
              a mozesz napisac co to z pulapka? da sie ja pokonac bedac przecietnym
              uzytkowniiem worda?
              • Gość: gosc Re: sekretarki - 2. czesc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 14:10
                żeby ją pokonać trzeba znać perfekt nie tyle sam Word, co język, w którym się
                zdaje tę część.
                • Gość: kasia Re: sekretarki - 2. czesc IP: *.fbx.proxad.net 17.05.07, 01:06
                  a co to za pulapka? z gory dzieki za odpowiedz...
                  • lalli Re: sekretarki - 2. czesc 17.05.07, 12:07
                    zdawałam, ale nie kumam tej pułapki...
                    • Gość: kasia Re: sekretarki - 2. czesc IP: *.fbx.proxad.net 17.05.07, 14:31
                      szkoda... ale trudno
                      wlasnie cwicze Worda- la mise ne page, tableau etc
                      mam pytanie- czy na ustnym pytaja z Worda, Excela....?
                      no i jak jest z tymi pytaniami "sytuacyjnymi" bo slyszlama ze wymyslaja jakies
                      sytuacje zyciowe z pracy, czy to prawda? jak tak to o co np. pytaja
                      dzieki
                      • kasiabru Re: sekretarki - 2. czesc 17.05.07, 17:22
                        slyszalm ze pytaja np. o to co zrobilabys jak kolezanka z biura zwala na
                        Ciebieswoja robote. albo masz sytuacje konfliktowa w zespole (unicie) - jak
                        mozesz ja rozwiazac. Typowe pytania psychologiczne.
                        A pulapki to np. literowki w tekscie (czyli inaczej mowiac trzeba, oprocz
                        przepisania i sformatowania tekstu rowniez zrobic proof-reading). Co oczywiscie
                        zabiera mase cennego czasu i na koniec testu idzie wymieknac...
                        • Gość: gosc Re: sekretarki - 2. czesc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 23:33
                          po prostu jest odinstalowana mozliwosc sprawdzenia ortografii,etc.
                          • onne Re: sekretarki - 2. czesc 20.05.07, 10:48
                            pytanie do tych, co juz sa po egzaminie: czy trzeba przepisac caly tekst czy
                            tylko jego fragment? co sprawilo wam najwieksze trudnosci?

Ale to jest nie fair, ze wylaczone sa mozliwosci sprawdzenia ortografii. To
                            jest tak dalekie od realiow pracy jako sekretarka....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka