Dodaj do ulubionych

praca w koln? kolonia w niemcczech ma ktoś

21.05.07, 21:10
witam mam pytanko jest tu na forum ktoś kto wie jak załatwić prace w koln?
np w fordzie albo cosik takiego?
mam papiery (jestem zameldowana w niemczech)
i ni e umiem znaleść żadnego ogłośzenia do pracy w keln lub w okolicach może
wy coś wiecie na ten temat/ albo macie jakieś num tel do pośredników?
Obserwuj wątek
    • info-tw Re: praca w koln? kolonia w niemcczech ma ktoś 21.05.07, 21:29
      www.meinestadt.de/koeln/jobs
      • mama1dawidka Re: praca w koln? kolonia w niemcczech ma ktoś 21.05.07, 21:54
        dziekuje serdecznie dziekuje
    • Gość: ronin Re: praca w koln? kolonia w niemcczech ma ktoś IP: *.proxy.aol.com 22.05.07, 07:40
      Kobieto o fordzie to ty sobie mozesz pomarzyc:))Od 10 lat nikt tam nie jest
      przyjmowany,przejmuja tylko swoich uczniow i to wszystko.A i z inna praca
      bedzie ciezko dla polaczka:))Jak jestes mloda i ladna to moze gdzies w knajpie
      ale jak nie,to mozesz i to zapomniec,ciekaw jestem co robi "ojciec
      dawidka",uciekl i zostawil cie siedziec??:=))
      • ta_mara28 Re: praca w koln? kolonia w niemcczech ma ktoś 22.05.07, 15:08
        Ronin co Tobie jest ? Kobieta zadaje proste pytanie odnośnie pracy a Twój
        komentarz nie był jej do niczego potrzebny. I co Cie obchodzi ojciec Dawidka ?
        Sugerujesz, że to on powinien pracować w fordzie a nie ona ?
        Ronin Ty naprawdę masz z sobą jakiś problem, tylko jeszcze nie wiem jaki. :))
        • info-tw Re: praca w koln? kolonia w niemcczech ma ktoś 22.05.07, 16:05
          A moze ronin chcial sie poprostu dowiedziec czy dziewczyna jest mezatka.
          A tak z "grubej rury" to przeciez nie wypada.
      • mama1dawidka pracuje 23.05.07, 22:45
        ojciec dawidka własnie pracuje w keln ale nie ma czsu na łatwienie mi robioty....
    • Gość: ronin Re: praca w koln? kolonia w niemcczech ma ktoś IP: *.proxy.aol.com 22.05.07, 17:03
      Tamaro bede komentowal ,bo mi to sprawia przyjmnosc,po zatym nie napisalem nic
      obrazliwego:))A oczywisicie ze "ojciec dawidka" powinnien pracowac na dziecko:))
      To chyba normalne:)
      TW a guzik´mnie obchodzi czy ona jest mezatka czy nie,ale pewnie mieszka w
      Köln czyli 10 km ode mnie:))Mnie by bardziej cieszylo jak by byla mezatka:))
      • info-tw Re: praca w koln? kolonia w niemcczech ma ktoś 22.05.07, 17:09
        Na dziecko moze pracowac tak samo matka jak i ojciec. Nie widze tu roznicy.
      • mama1dawidka mieszkam jeszcze... 23.05.07, 22:47
        mieszkam z dzieckiem jeszcze w polsce a ż maż nazbiera na jakieś wynajęcie
        mieszaknia ale warunek jest taki ze wyprowadzimy sie ddopiero jak znajd erobote....
    • Gość: ronin Re: praca w koln? kolonia w niemcczech ma ktoś IP: *.proxy.aol.com 22.05.07, 17:22
      Obejrzalem ten link.......ten Dawidek jest jeszcze bardzo maly wiec normalne by
      bylo jak by jego matka mogla sie poswiecic tylko jemu,to chyba normalne??
      A ojciec powinnien pracowac na dziecko,chyba ze "dal noge" i jest tchorzem
      albo gowniarzem co by mnie wcale nie zdziwilo bo "Mama Dawidka" ma 21 lat::))
      Zajrzalem z ciekawosci do jej wizytowki:))Ale jej foto tam nie ma :))Pewnie sie
      wstydzi za swoja twarz:)
      • ta_mara28 Re: Ronin ... 22.05.07, 20:07
        Ronin, nie każda kobieta może sobie pozwolić na niepracowanie, kiedy dziecko
        jest małe. To jednak luksus w dzisiejszych czasach. Poza tym nie każda kobieta
        chce tego, nawet jeśli może sobie na to pozwolić. Jedne marzą o tym, żeby
        zostać z dzieckiem w domu, inne chcą jak najszybciej wrócić do pracy i
        może "mamaDawidka" właśnie do takich osób się zalicza. Po prostu każda kobieta
        jest inna. :))) Nie Tobie Ronin to oceniać, ani nikomu innemu.
        A Ty, nie znając kogoś, już sobie dopowiadasz jakieś historie, że ktoś "dał
        nogę" itp. Zresztą nawet gdybyś znał tego kogoś nie powinieneś wydawać takich
        sądów. Skąd u Ciebie takie prawo do oceniania ?

A może Ty krytykując innych w ten sposób chcesz podreperować nadszarpnięte
        poczucie własnej wartości? Pisząc tak o kimś zaraz czujesz się lepiej, co ?
        I pewnie sam się dziwisz jak łatwo dzięki takim postom poprawiasz sobie
        nastrój. Bo wydaje Ci się, że Ty jesteś lepszy, a wszyscy inni gorsi.
        Naprawdę w taki sposób musisz się tutaj dowartościowywać ?
    • Gość: ronin Re: praca w koln? kolonia w niemcczech ma ktoś IP: *.proxy.aol.com 22.05.07, 21:19
      Wcale nie musze sie TU dowartosciowywac:))Nie jest mi to do niczego potrzbne
      ale pisac bede co uwazam za sluszne :))Co tobie sie wlasciwie stalo?? W
      niedziele mielismy bardzo mila rozmowe a teraz "strzelasz" w moim kierunku w
      prawie kazdym watku:)No ale takie sa wlasnie kobiety:)
      Co do "mamy dawidka" to mysle ze potrzeba ja zmusila do wyjazdu do niemiec i
      szukaniu tu pracy,ale ta kobieta ma male rozeznanie sytuacji skoro myslala ze
      dostanie prace u Forda w Köln.
      POza tym zeby dostac prace trzeba miec zezwolenie na prace,samo zameldowanie
      nie pomoze.I mysle wlasnie ze "ojciec dawidka" uciekl gdzie pieprz rosnie :))
      • ta_mara28 Re: praca w koln? kolonia w niemcczech ma ktoś 22.05.07, 21:30
        A ja myślę, że właśnie musisz się tu dowartościowywać i poprawiać sobie
        samopoczucie. Bo w innym przypadku nie krytykowałbyś tak innych tutaj.

A to, że mieliśmy miłą rozmowę nie oznacza, że nie mam prawa wyrażać opinii na
        temat Twoich postów, prawda? Mam się potulnie zgadzać z każdą Twoją
        wypowiedzią, tylko dlatego, że 2 razy gadaliśmy ze sobą na czacie? Poza tym
        nie "strzelam" w Twoim kierunku, tylko dyskutuję, bo nie udzielasz ludziom
        formalnych odpowiedzi, o które proszą, tylko zahaczasz o ich osobiste sprawy.
        Przecież nie można włazić w nie swój ogródek, Ronin.
      • mama1dawidka drogi gościuś 23.05.07, 22:49
        jesli chodzi o zameldowanie to ja mam papiery!! a mąż robi na pozwolenie ma po
        mnie..... ja mam no papiery tzn sztad...
    • Gość: ronin Re: praca w koln? kolonia w niemcczech ma ktoś IP: *.proxy.aol.com 23.05.07, 06:40
      A wiesz Tamarko ja nawet lubie takie "dzikuski" jak ty:)) Wieksza satysfakcja
      jest, jak sie je poskromi i oswoi:))A "mama dawidka" napisala post i
      zniknela :))Chyba sie wystraszyla na dobre:))
      • ta_mara28 Re: praca w koln? kolonia w niemcczech ma ktoś 23.05.07, 14:53
        Roninie, ja nie jestem zwierzęciem, żeby mnie oswajać. Zapamiętaj to sobie.
        A satysfakcję czerp z czegoś innego.
    • Gość: ronin Re: praca w koln? kolonia w niemcczech ma ktoś IP: *.proxy.aol.com 23.05.07, 18:33
      Droga memu sercu Tamarko,nie badz taka "ciernista":))Wiecej dobrego humoru i
      zrozumienia dla zartow zycze:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka