Dodaj do ulubionych

Crux Consulting, Strzelce Opolskie

IP: 195.205.202.* 07.06.07, 11:16
Witam.
Czy ktoś pracował we Francji przy zbiorach za pośrednictwem firmy
Crux Consulting ze Strzelec Opolskich?.Nie ma o nich żadnych informacji.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • thucada Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 08.06.07, 01:38
      hej, zdaje się oni istnieją dopiero od kwietnia, ale sprawdzałam te ich
      certyfikaty i niby w porządku...niestety nie udało mi się załapać na pierwszy
      rzut wyjazdów do Francji
      • cerfott Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 12.06.07, 11:34
        Hej
        Jadę z nimi na początku lipca.Jak przyjadę opiszę Wam jak było.
        • kmpo Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 02.07.07, 12:21
          Witam
          Jesli chodzi o tą agencje mam jak narazie jak najgorsze o niej zdanie.Nie
          odbierają telefonów,przekładają wyjazdy.Wydaje mi się że jak narazie ta agencja
          to lipa.Jezeli wyjade dam znać jak było,czekam na swój termin.Jesli nie wyjade
          będe miał jak najgorsze zdanie o tej agenji.Pozdrawiam
          • kask12 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 05.07.07, 10:53
            widzieliscie na infi praca znowu rekrutują ale tylko z komunikatywnym francuskim.
            • zam6 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 06.07.07, 09:57
              posluchajcie jak to jest...zastanowmy sie czemu oni tak to przekldaja? mowia ze
              sa problemy z dokumentacja niektorych osob, to sie bierze nastepne osoby z listy
              a nie 4 czy 5 osob opoznia caly wyjazd, czy tak nie jest?
      • kask12 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 18.06.07, 21:40
        cos.jest nie tak.ciągle przekładają wyjazd miało być 15.06
        wyjazd ma być niby 23.06
        rano rozmawiałem,mieli oddzwonic po 14 ,cisza
        dzwoniłem do nich całe popołudnie nikt nie odbiera
        sprubuje jutro rano.
        • kask12 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 02.07.07, 19:41
          ROZMAWIAłEM Z NIMI W PIąTEK WYJAZD MA BYC W PIąTEK.
          ZAPEWNIALI ZE NA 100 PROCENT.
          JUTRO ZADZWONIE I SIE DOWIEM.
          • kmpo Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 02.07.07, 23:10
            Witam ponownie.
            Co do wyjazdu,my rowniez czekamy w piatek ciekawe??????
            Dzisiaj caly dzien probowalismy sie dodzwonic ale niestety bez skutku:((
            Rowniez sprobujemy jutro ciekawe?????????
            POZDRAWIAM wszystkich wyjezdzających.
    • zam6 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 02.07.07, 09:28
      hmm macie jakies informacje odnosnie tej firmy? co z transportem i umowa?
    • kwiatuszek124 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 09:27
      hej! jak coś wiecie o wyjazdach grupy, ktora poczatkowo miała jechać 29 czerwca
      to napiszcie. ja nie mogę się dodzwonić do biura, nie wiem czy tam ktoś pracuje,
      czy tylko kawe pije. jezeli juz ktoś z was jedzie wczesniej to czy macie już
      umowy? i bilety? dajcie znać. Ta kobita dzwonila do was z poinformowaniem o
      wyjeżdzie?
      • kask12 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 09:31
        WITAM
        JA MIAłEM WYJAZD NA 15 CZERWCA,PRZEłOZYLI NA POCZąTEK LIPCA,
        OSTATNIO DZWONIłEM DO NICH MóWIłA ZE BęDZIE 7 LIPCA.DZIś ZADZWONIE.
      • kwiatuszek124 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 09:49
        no dodzwonilam sie w koncu :) grupa z końca czerwca(29) jedzie 12 lipca. kobity
        wczoraj w biurze nie bylo dlatego nikt nie odbieral. pozdrowienia dla grupy
        sobotniej:)
      • kwiatuszek124 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 09:52
        info dla grupy z 15 czerwca : kobita mowila ze jedziecie teraz w sobote bo
        wyjazdy sa w środy i soboty. macie już umowy?
        • kask12 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 09:58
          NIE MAM UMOWY
          WIEM ZE WYJAZD W DWIE STRONY MA KOSZTOWAC 700.
          • kwiatuszek124 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 12:25
            a mi powiedziala ze moj wyjazd (czyli grupy z 29 czerwca)odbedzie sie 15 lipca.
            ciekawe...
          • kwiatuszek124 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 12:31
            to co wam w sumie powiedziala? powiedziala kiedy jedziecie? tak konkretnie? no
            ja juz nic nie rozumiem. mi powiedziala ze jest tam nawal pracy i potrzebuje
            francuz ludzi. a umowy beda przyslane nam kurierem bo poczta strajkuje,
            przynajmniej w tomaszowie. mam nadzieje ze nie bedzie opoznien juz a problemy
            maja z dokumentacja bo ludzie wpisuja nieprawdzwe dane.
            • kask12 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 12:56
              USłYSZAłEM ZA JAK MI SIE śPIESZY TO ZEBYM POSZUKAł W INNEJ FIRMIE.
              W PIąTEK ZAPEWNIAłA MNIE ZA WYJAZD BęDZIE NA 100 PROCENT W SOBOTE
              DZISIAJ ZE OK 15 LIPCA...
              MIEWIEM SAM CO O NICH MYśLEC.
        • kask12 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 10:19
          powiedziała mi ze wyjazdu w sobote nie będzie .być moze w połowie lipca.
          myśle ze ta firma to lipa.
    • fitta2 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 13:37
      Moja ciotka teraz jest we francji z tej firmy. Na razie podobno OK. Mieszkanie
      darmowe, parca jest. Zobaczymy jak dalej.
      • kwiatuszek124 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 14:12
        Kask12 to musiales chyba jej cos wrzucic:) dla mnie byla jak zawsze uprzejma.
        mysle ze im tez zalezy na wyslaniu tam ludzi, oni tez maja z tego profity
        przeciez. opoznienia sa i beda sie ciagly ale trzeba byc cierpliwym. rozwincie
        ten watek proszę jak tam jest.Fitta2 czy wiesz cos wiecej odnosnie warunkow tam
        panujących, jak sobie ludzie radzą z pracą ile godzin rzeczywiscie pracują, jak
        kupuja np. chleb? to jest bardzo wazne. prosze o jakies wiadomości.
        • kask12 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 15:42
          POWIEDZIAłEM JEJ TYLKO ZE MóWIłA TOBIE ZE 1 GRUPA JEDZIE W SOBOTE A DRUGA W śRODE.
          WYPARłA SIę ZE Z NIKIM TAKIM DZISIAJ NIE ROZMAWIAłA.
          • monrose do kask12 03.07.07, 15:59
            kask12...wyłącz Caps Lock.Potraktuj to jako żółtą kartkę i zapoznaj się z
            poniższym linkiem.

forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html
          • kwiatuszek124 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 16:46
            no ja potem dzwonilam i powiedziala, że nie w srode 12 tylko w sobote 14-go czy
            tam 15. a to ja nic nie wiem ze znowu macie przelożony wyjazd :( nie ma co tu
            gdybac, jak dostanie sie umowe to wtedy bedziemy mogli jechac. ja mimo wszystko
            jestem dobrej mysli. musimy w koncu przeciez pojechac:)
            • kwiatuszek124 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 16:48
              bo tak na marginesie w srode jest 11. tak mi na poczatku powiedziala. Moze to
              bylo z jej strony przejezyczenie. ta pani przeciez tez jest tym juz zmeczona.
              • zam6 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 17:09
                ja tez jestem w grupie na sobote 7 lipca, jestem tylko ciekawa jak i w jakim
                czasie przyjdzie ta umowa, podobno ma isc kurierem, wiec czekamy z nie
                cierpliwoscia... a druga rzecz, forma platnosci na miejscu za prace to gotowka
                czy na konto?
                • kwiatuszek124 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 17:13
                  na spotkaniu organizacyjnym, które odbyło się w styczniu w Tomaszowie, szef tej
                  agencji polecił założyć konto walutowe. My mamy dostać do reki tygodniówki czy
                  cos takiego, aby miec na jedzenie a reszta idzie na konto. Konto moga miec dwie
                  osoby to samo, jednakże te dwie osoby musza być równocześnie współwłaścicielami
                  tego konta. Zam6 rozumiem, że kontaktowałaś się z agencją. I na kiedy tak to
                  macie wyjazd?
                  • zam6 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 17:23
                    tak dzwonie caly czas tam, wiecie jak to jest z tymi firmami, wole miec pewnosc
                    ze to wypali, Pani w biurze powiedziala ze wyjazd jest 7dmego czyli w ta sobote,
                    tylko ze jak by na to nie patrzec jeszcze nie doszla do mnie umowa... wiec
                    troche dziewne prawda? podobno trzeba pozniej ja odeslac. a Ty kwiatuszek keidy
                    jedziesz?
                  • zam6 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 17:24
                    aha Kwiatuszek... w ktorym Tomaszowie?
                    • kwiatuszek124 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 17:33
                      No ja jestem oczywiście z Tomaszowa Mazowieckiego :) Ja jestem w grupie osób
                      początkowo zapisanych na 29 czerwiec. Cały czas staram sie byc na bieżąco z
                      informacjami o tych wyjazdach. Dziś tez dzwoniłam nawet kilka razy do tej
                      agencji i ta pani cierpliwie mi mówiła, że wyjazd mojej grupy przewidziany jest
                      na sobotę 14 lipca, ale jak wasza grupa sie opóznia to ja nie wiem w sumie kiedy
                      ja pojade. Nie wiesz może ile osób pojedzie w twojej grupie? bo może byc tak, że
                      razem nasze grupy pojadą jezeli bedzie komplet osób na autokar.
                      • zam6 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 17:36
                        odczytaj wiadomosc na poczcie, bedizesz wiedziala co robic
        • fitta2 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 18:13
          MOja ciotka wyjechała szybko bo od telefonu do wyjazdu było 5 dni. Jak mówiła
          potem wskoczyła za kogoś kto nieoczekiwanie wypadł.Ale w jej grupie były osoby
          które nawet od marca czekały czyli 2 miesiące:(Jeśli chodzi o organizacje
          wyjazdu to wszystko było dobrze, nawet za bilety lotnicze firma założyła a każdy
          potem oddawał przed wyjazdem. A załatwiania jest dużo bo nawet na miejscu na
          pierwszy dzień nie pracowali tylko wypełniali jakieś papierki. Pracy też jest
          tyle co obiecali czyli 8, 10 godzin i mają przerwę w ciągu dnia na odpoczynek.
          Co do chleba nie wiem, ale to normalne miasteczko i mają tam sklepy
          • fitta2 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 18:15
            Ja też z chłopakiem czekamy na ten wyjazd, ale przed 15 nie bedzie, zajrzyjcie
            na stronę firmy. Moim zdaniem trzeba poczekać, bo w końcu to zorganizują.
            • kwiatuszek124 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 18:38
              Ja tez tak myśle :) Czekajmy cierpliwie
              • zwyklymotorniczy Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 03.07.07, 20:00
                Wy to macie problemy. Jakby to byli oszuści to już by od was wzieli kasę za byle
                co i dopiero wtedy się nie odzywali. Z tego że przekładają terminy nie mają
                raczej żadnych profitów :)Po prostu nie umieją zorganizować wyjazdu, a nie są
                oszustami. Już raz jechałem przez Adecco i też przekładali termin tyle że wzięli
                forsę za przejazd. Też czekam na wyjazd w lipcu.
                • zam6 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 04.07.07, 14:31
                  mam pytanko... w jakim banku zakladaliscie konta walutowe, mysle nad bise albo
                  raiffeisen, co Wy na to... a wyjazd chyba kolo 14nastego 15 nastego z tego co wiem
                  • fitta2 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 04.07.07, 21:47
                    Ja zakładałam w CityBanku, bo nie z każdego konta walutowego możesz wybrać
                    pieniądze zagranicą, czasami jest tak ze dopiero po powrocie:( A w tym banku
                    akurat było wszystko OK i szybko załatwiłam.
                    • kask12 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 06.07.07, 16:59
                      Widzieliście ile osób zgłosiło się na oferte pracy z 03.07. na info praca.
                      554 osoby mają teraz z czego wybierać.
                      wiecie coś nowego na temat wyjazdu?
                      • zam6 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 06.07.07, 17:06
                        podobno ma byc kolo 14-15nastego lipca, ale dla mnie to jest nie jasne, mowia ze
                        maja klopoty z kilkoma osobami, a przez to cala ekipa nie jedzie... to niech by
                        przesuneli te kilka osob i wzeili nastepnych, nie wiem co sie dzieje, mam
                        nadizeje ze pojedziuemy
                        • zwyklymotorniczy Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 09.07.07, 08:37
                          To czasami tak jest. Jak miałem pracować w Belgii też cała grupa czekała na
                          pozwolenia które miały być do 3 tygodni a byly po 3 miesiacach. Jak się pracuje
                          przez agencję to trzeba czekać.
    • kmpo Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 09.07.07, 13:19
      WITAM
      Mam nie dyskretne pytanko:czy dostał już ktoś umowe na ten wyjazd ktory ma sie
      odbyć 14-15lipca?A drugie nie dyskretne pytanko:czy posidacie jakies nowe info w
      sprawie naszego wyjazdu?Dzieki za info.Pozdrawiam
      • zam6 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 09.07.07, 13:50
        no wiec tak, wyjazd bedzie heh... zlozyli podania czy tam umowy do zusu ale maja
        problemy z kilkoma osobami, no i przez te kilka osob wszyscy traca bo zus wydaje
        umowy tylko razem, hurtem, wszystkei a nie pojedyncze... rozumiecie ? czyli
        sobie troche chyba poczekamy, chociaz zapewniali, zarzekali sie ze wyjazd bedzie
        7 lipca, teraz ze 14nastego 15nastego ale zoabczymy, maja dac znac jutro czy tam
        w srode, mysle ze pojedziemy ale jeszcze nie wiadomo keidy heh, na stronie pisze
        ze przed ostatnia dekada lipca, ile to dekada?
        • monrose Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 09.07.07, 14:44
          Od kiedy ZUS ma coś wspólnego z firmami pośredniczącymi w załatwianiu pracy za
          granicą? ZUS i umowy???

Skończyły się wymówki firmie czy z tym ZUSem to prawda ( w co trudno mi
          uwierzyć)?
          • zam6 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 09.07.07, 15:59
            a jak sie rozliczysz pozniej z zusem, odprowadzenie podatku itp, nie znam sie na
            tym za bardzo ale modle sie zeby to byla prawda heh
            • monrose Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 09.07.07, 16:17
              Podatki to Urząd Skarbowy i jest to indywidualna sprawa każdego. W połowie roku
              jakaś firma miałaby coś robić z Twoim podatkami? A co jeśli w ciagu roku
              pracujesz w kilku krajach, w tym w Polsce? Z Urzędem rozliczasz sie do końca
              kwietnia następnego roku. Zus to ubezpieczenia społeczne i zdrowotne i sądzę,
              że wymyślono kolejną historię tym razem z udziałem instytucji państwowej.
              Chociaż mogę się mylić.
              Sprawdź to. Zadzwoń do jakiejkolwiek innej firmy pośredniczącej w zatrudnianiu
              i zapytaj co z podatkami, czy oni też coś załatwiają z ZUSem.
              Chociaż, zrób jak uważasz.
              Powodzenia.
    • kmpo Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 09.07.07, 21:29
      WITAM
      Otoz szanowny monrose chce CI wyjasnic ze kazdy zagraniczny wyjazd wiaze sie z
      zalatwieniem spraw w zusie np. taki formulaz E-101lub np.E-111.Widac nie
      miales/as jeszcze okazji wyjechac do zagranicznej pracy.Spokojnie bez nerwow i
      bez oskarzania czekajmy ciepliwie jesli nie wyjedziemy tego 15/16 lipca roku
      2007 to wtedy bedziemy mogli obsmarowac ta firme dowoli,bo przeciez ilez mozna
      czekac kazda ciepliwosc ma swoją granice.A jesli chodzi o ZUS jest on potrzebny
      i faktycznie wydaja dokumenty grupowo.No jesli ktos chce na czarno- prosze bez zusu.
      Cierpliwosci.
      POZDRAWIAM wszystkich oczekujących.
      • zwyklymotorniczy Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 09.07.07, 21:43
        To prawda. Ja czekałem na dokumenty z ZUSu 3 miesiące. Potem jeszcze 2 tygodnie
        na kartę zdrowotną.Tak to jest jak się ubezpiecza w kraju i firma nie ma na to
        wpływu. Sam swego czasu dzwoniłem do tej chorej instytucji ale nic nie chcieli
        mi powiedzieć, a dokumenty wydali po 12 tygodniach chociaż powinni do 10 dni.
        Jak im sie nie chce to nie zrobią. Szybciej byłoby gdybyśmy byli ubezpieczeni we
        Francji, ale moze tamci pracodawcy nie chcą brać na siebie roboty jesczcze z
        ubezpieczeniami i wypadkami. Kto wie. Ale to moze potrwać
        • kask12 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 10.07.07, 17:54
          Dzisiaj dzwoniłem...i nikt się nie zgłaszał.
          zadzwonie jutro.
          • zam6 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 11.07.07, 08:31
            no i ja tak samo... dzisiaj tez bede dzwonil, te panie sobie olewaja sprawe,
            poza tym ciekwe w ktorym zusie sa nasze papiery, warto by tam zadzownic ?
            • zwyklymotorniczy Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 11.07.07, 08:43
              Dodzwoniłem się. Ma na razie nie być wyjazdu w ogóle. Ta firma coś kombinuje.
              Szukajcie gdzie indziej.
    • fitta2 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 11.07.07, 09:08
      Wyjazdy mają być od września, bo francuzi już nie chcą ludzi po tych opoxnieniach.
      • kask12 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 11.07.07, 10:23
        I zrobili nas na szaro znaczy w h....
        Znalazlem prace w kraju za tydzień zaczynam.
        Pozdrawiam wszystkich.
        • zam6 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 11.07.07, 10:44
          ich chyba popier****** to czemu obiecuja ludziom, na 100% co za banda *****
          nawet nie zadzwonia ze nie ma wyjazdu... a teraz nie moge sie do nich
          dodzwonic.... brak slow,
    • kmpo Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 11.07.07, 12:15
      Witam
      Zgodnie z obietnicą wyraze sie jak najgorzej o tej formie.Jacy kudzie tam
      pracuja ze nie potafili zorganizowac wyjazdu.Przez ich niefrasobliwosc nie
      doszly do skutku wyjazdy a teraz mowia ze to francuzi.Jak mozna tak oszukiwac,
      do dnia 5 lipca mowia ze wyjazd bedzie potem go przesuwaja i niby łączą z drugim
      wyjazdem a na swojej stronie pisza ze z powodu zlych warunkow panujących od maja
      wstrzymują kolejne wyjazdy.Tylko ich rozpier......I wez czlowieku sie tutaj nie
      denerwuj i zufaj komus obcemu.To chyba u nas jest to mozliwe.Ludzie
      czekaja,dzwonia traca czas ,pieniadze a firma sobie nic z tego nie robi...tylko
      przepraszają. NIE POLECAM i uwazam ze cos kręcą.Szukam czegos innego.
      • zam6 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 11.07.07, 14:17
        praktycznie stracilismy lipiec... i tak jest juz za pozno na szukanie pracy...
        szok... zal itp...po drugie to mialo byc zlaczone z drugim wyjazdem czyli tearz
        14 nastego lipca, nosz kur** to co tamci co mieli miec wyjazd 14nastego co ku***
        tez sie francuzi znudzili czekaniem? crux popier***** was? maja beznadziejna
        organizacje oklamuja ludzi, facetka ktora tam siedzi od chu** ona jest, tyle
        czasu tracic, gluche telefony albo odlozona sluchawka zeby nie dzwonili, nosz ja
        pier**** zal... tylko ich opisac gdzies...
        • kask12 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 11.07.07, 22:47
          Zal zam6 ja miałem wyjechac 15.06 czekałem od połowy maja.
          zaykli oszuści.nawet 03.07 rekrutowali dalej na info praca
          zgłośiło się o ile dobrze pamiętam 554 osoby.
          po hu.... dalej rekrutowali jak nie wysłali zadnej grupy.
          oszuśći brak słów.
          pozdrawiam zawiedzionych
    • kmpo Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 12.07.07, 00:28
      Witam zawiedzionych.
      Mam niedyskretne pytanko:czy ma ktos jakąś inna propozycje , MOZLIWOSC WYJAZDU
      DO PRACY SEZONOWEJ?Z gory dzieki za info.A wracajac jeszcze raz do naszej
      nieszczesnej firmy-totalna beznadzieja , nie polecam , mam jak najgorsze o nich
      zdanie ktore nie nadaje sie do publikacji-cenzura.Pytam jak mozna tak zwodzic i
      oszukiwac ludzi?.Tylko o nich w gazecie napisac.A firma nic sobie z tego nie
      robi, szkoda slow na tych ....
      • zam6 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 12.07.07, 06:18
        racaj, tylko im dup** obmyc w gazecie czy gdzies... okej sluchajcie teraz we
        wrzesniu beda zbiory winogrona, w szwecji borowki runo lesne i takie tam
        pierdoly, trzeba cos robic szkoda czasu, i tak juz stracilismy przez nich duzo
        kasy i czasu. a crux jeszcze tego pozaluje
    • zwyklymotorniczy Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 12.07.07, 09:05
      W gazecie możesz opisać ale nic wiecej nie zrobisz. Nie podpisałeś umowy i nie
      masz prawa nic wymagać. Takie jest prawo. To ze obiecali ci prace to ok ale
      rownie dobrze ty mozesz im obiecac ze pojedziesz i zrezygnowac dzien wczesniej.
      Sam sie nie raz o tym przekonalem, nawet jak zaplacilem agencji to bez umowy nie
      moglem odzyskac ani grosza.
      • kmpo Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 13.08.07, 12:39
        WITAM
        Ponownie powraca temat wyjazdu.Posiada ktoś jakieś info na temat wrześniowego
        wyjazdu?Zastanawia mnie czy będzie tak jak z lipcowym wyjazdem-to dla
        wtajemniczonych.Zapraszam do dyskusji.Z góry dzięki za jakieś info.Czekamy...
        • kask12 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 15.08.07, 21:15
          ja już odpuściłem,pracuje w polsce.
          • zwyklymotorniczy Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 20.08.07, 08:57
            Ja jade 5, wtedy ma wyjechać 5 facetów. Teraz to już chyba bedzie ok, bo
            dzwonili do mnie i brali dane a w tym tygodniu maja dac znac co do kosztow przejazdu
            • kwiatuszek124 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 29.08.07, 09:19
              oni znowu coś kręcą z wyjazdami- ja już im nie wierzę, daleko im do profesjonalizmu.
              • zwyklymotorniczy Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 29.08.07, 09:53
                Ja dostalem juz umowe i potwierdzenie rezerwacji biletu. Wyjazd mam 3 a praca od 5.
                • aniulka0303 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 10.09.07, 23:56
                  Witam wszystkich zaciekawionych firmą Crux Consulting!Niedawno wróciłam z
                  Francji gdzie pracowałam przez ta firmę prawie 3 miechy.Jestem jedną z osób
                  które pierwsze wyjechały do Francji w maju.I na początku też myslałam,że firma
                  jest felerna jednak sie pomyliłam.Z firmami zawsze są jakieś zgrzyty(wiem to bo
                  pracowałam przez nie jedna agencję) a ta naprawdę okazała sie w porządku!!!Pozdro
            • kwiatuszek124 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 11.09.07, 10:25
              To masz Aniulka naprawdę duże szczęście, bo ilu oni ludzi oszukali to mała
              głowa. Dla mnie nie mają za grosz profesjonalizmu. I nikt mnie nie przekona, że
              tak nie jest. Pozdrawiam wszystkich oszukanych i tych, którym się jakoś udało.
              • aniulka0303 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 12.09.07, 14:41
                Załatwienie formalności związanych z praca we Francji wymaga troszke czasu, jak
                napewno kazdy wie Francja nie otworzyła nam swojego rynku i do pracy w tym kraju
                potrzeba pozwoleń.Wielu z was chciało wyjechac i sie nie udało, wiem to poniewaz
                mieli do mnie dojechac równiez znajomi , którzy tak jak wy nie dotarli, no mi
                sie udało poniewaz gdy tylko odpowiedziałam na ogłoszenie firmy to do wyjazdu
                minęło jakieś 5 dni wiec nie moge powiedziec ,ze firma jest zła.A nieraz jest
                tak ,ze nie zawsze wszystko tak szybko sie ułoży, ale pamiętajcie nie wolno sie
                poddawac nie ta agencja to poszukać innej , ja przez to zwiedziłam juz pół
                Europy:))POZDRO DLA WSZYSTKICH
                • kwiatuszek124 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 13.09.07, 12:20
                  Ja zgłosiłam się do tej firmy już w styczniu 2007 roku i wszystko miało byc
                  pięknie i kolorowo. Jeżeli ta pani asystentka umawia się na dany dzień na
                  telefon kilka razy i nie dzwoni, bo boi sie powiedziec, że coś jest nie tak to
                  nie może to byc jednak firma godna zaufania, lub kłamie jednego dnia, że coś tam
                  a drugiego mówi juz inną wersję i wypiera się, że poprzedniego dnia nic takiego
                  nie mówiła to HALO O CO CHODZI? Gratuluję wszystkim, którzy pojechali
                  szczęśliwie, natomiast nam oszukanym współczuję poniesionych strat materialnych
                  i naiwności. To juz jest stara sprawa. Ja już pracuję tu w Polsce i sprawa
                  wyjazdu juz jest dla mnie dawno przedwaniona, natomiast wściekła jestem na brak
                  kompetencji i braku jakiegokolwiek rozwiniętego public relations tej pani.
                  Trzymajcie się!
                  • fitta2 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 17.09.07, 12:05
                    Moja ciotka też wróciła zadowolona, pieniądze na czas, pracy tyle ile obiecali.
                    Dostała też świadectwo pracy (co jest rzadkością jak się pracuje przez agencję)
                    oraz kase za urlop, którego nie wykorzystała. Chce jechać znowu z tej firmy i ja
                    chyba z nia pojadę. pozdrawiam!
                    • aniulka0303 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 17.09.07, 15:18
                      he i tu poprawka zgadzam sie z urlopem, swiadectwm pracy ale z pieniedzmi nie
                      jest tak napisano, kwota podstawowa moze i była na czas ale za nadgodziny trzeba
                      było sie upominac:(( czemu tego nie napisano???, ale nie ma co narzekać nie ma
                      idealnej agencji:))
                    • fitta2 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 18.09.07, 10:30
                      Wiesz być moze ze tak było nie wiem dokładnie bo ciotka nie wspominała o
                      nadgodzinach (moze nie pracowała ponad norme?)ale ogolnie byla zadowolona, wiec
                      ja też chcę jechać z tej firmy, przynajmniej sprawdzona przez kogoś bliskiego.
                      Ale masz rację-nie ma idealnej agencji, zawsze są jakies zgrzyty
                      • fitta2 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 18.09.07, 10:32
                        Anulka a wiesz może czemu pieniedzy nie było na czas?Pytam bo mi zależy na pracy
                        ponad normę.
                        • aniulka0303 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 18.09.07, 17:24
                          Z tymi nadgodzinami to jest tak dziwnie, bo we Francji czas pracy wynosi 7
                          godzin z groszami (w sumie na miesiąc ma być 152 godziny)wiecj ponoć nie mozna
                          pracowac, ja miałam 200 wiec reszta to juz nadgodziny jesli chodzi o płatność to
                          napewno ciocia Ci to wyjasnij(chodzi pewnie o Wiesie lub Grażyne)bo ja byłam z
                          nimi.Pozdrawiam
                          • kasiunia2020 Re: Crux Consulting, Strzelce Opolskie 20.05.08, 23:59
                            Witaj aniulka0303!

Mialabym do ciebie prosbe czy moglabys mi napisac cos o tej pracy
                            we Francji czy jest ciezko ile h sie pracuje i wogole;) bo
                            najprawdopodobniej pojade tam za tydz gdybys mogla na maila
                            kasiusi@poczta.onet.pl albo na gg 13554025 no chyba ze bedzie ci
                            lepiej tu odpisac ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka