ala_501 31.07.08, 09:05 europa.eu/epso/documents/EPSO-00114-EN-TRA_FINAL.pdf Chyba musieli po cichu przyznać się do jakiejś "klęski selekcyjnej"... Lepiej późno niż wcale! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala_501 Re: to juz bylo tu na forum 31.07.08, 09:55 Fakt, nie widziałam tego wątku. Ale ponieważ rzecz jest tak piękna i obiecująca dla wszystkich epsów in spe, nie zaszkodzi chyba jej powtórzyć. Obecne epsy zgodnie milczą, bo dyskusja na ten temat ze zrozumiałych powodów nie jest im w smak:-) Odpowiedz Link Zgłoś
katoda_ltd Re: to juz bylo tu na forum 31.07.08, 10:12 ala_501 napisała: > Obecne epsy zgodnie milczą, bo dyskusja na ten temat ze zrozumiałych > powodów nie jest im w smak:-) Nie w smak? A niby dlaczego? Będziemy mogli pielęgnować swoją legendę "tych, którzy przetrwali dwuletni konkurs" i z wyższością patrzeć na nowych, po konkursach 5 miesięcznych tak, jakby świeżo wyszli z przedszkola ;-) Oczywiście żartuję, ale z przyczyn naturalnych, po zdaniu konkursu i otrzymaniu oferty etatu, jak mawia paw, znaczenie EPSO maleje w oczach w sposób znaczący, w stopniu wystarczającym do pomijania wzrokiem wątków do EPSO się odnoszących :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: to juz bylo tu na forum IP: *.cec.eu.int 31.07.08, 10:58 dlaczego mialoby to byc nam nie w smak? Wszyscy przeciez narzekali, rowniez laureaci, ze sprawdzanie wiedzy o Unii jako preselekcja to nonsens. A poza tym dla nas to tez ciekawa wiadomosc: bedziemy mogli probowac sil w konkursach AD7/9/12/xx/xxx...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
redcarpet1 Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! 31.07.08, 11:00 Ciekawe ktorej kleski selekcyjnej.... Odpowiedz Link Zgłoś
ala_501 Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! 31.07.08, 11:41 Skoro EPSO samo z siebie myśli o tak daleko idących zmianach w procedurze "tworzenia" eurourzędników, to chyba coś zbyt często zgrzyta w tej maszynerii. Chodziło mi o to, że EPSO dziś, po takiej ilości przeprowadzonych konkursów w związku z rozszerzeniem UE, ewidentnie pluje sobie w brodę, że przyjęło taką armię niekoniecznie adekwatnych osób. Używając sformułowania "klęska selekcyjna" miałam na myśli chyba nie do końca zadowalający samo EPSO poziom merytoryczny części osób przyjętych po ostatnich konkursach. Jeśli robi się tak wielką reformę, to musi to mieć realne przyczyny. Oczywiście, że obecnym EPSO to rybka - to jest info ważne dla osób nowych, które jeszcze nie straciły wiary w piękną cywilizacyjną misję UE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miernyeps Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.cec.eu.int 31.07.08, 12:04 ala_501 napisała: ...miałam na myśli chyba nie do końca zadowalający samo EPSO poziom merytoryczny części osób przyjętych po ostatnich konkursach. Moze zrob od razu linka do piosenki: "Ja sie wcale nie chwale, ja po prostu mam talent". My spokojnie odczekamy nowe procedury i zobaczymy, czy wtedy zdasz. Krowy, ktore duzo rycza, malo mleka daja.... Odpowiedz Link Zgłoś
ala_501 Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! 31.07.08, 12:14 Bardzo ciekawa i inteligentna wypowiedź. Jestem pod wielkim wrażeniem. Gratuluję poziomu. Przy okazji zwracam uwagę, że to nie ja inicjuję zmiany, tylko samo EPSO, które ewidentnie uczy się na własnych - no chyba tak to trzeba ująć - błędach. Mój wątek jest czymś wtórnym wobec tego, co chce z konkursami zrobić EPSO. A przedmówcy pozwolę sobie jeszcze raz pogratulować poziomu wypowiedzi. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
guantanamero smieszna jestes alu 01.08.08, 22:23 przeciez ta 'reforma' polegac bedzie glownie na uproszczeniu procedur i zmniejszeniu wymagan merytorycznych... gdzie tu powod do wymadrzania sie? rzeczywiscie, zdaj najpierw nawet i ten uproszczony egzamin a potem sie wymadrzaj jacy to nieadekwatni sa obecni urzednicy Odpowiedz Link Zgłoś
redcarpet1 Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! 31.07.08, 12:09 Alez duma odrzuconej. Ja taka genialna a tyle cieniasow sie przeslizgnelo, ale jak tylko Epso sie zreformuje to ja im wszystkim pokaze! Proponuje jednak przejsc sie na pare profesjonalnych ''Assessment Centre'' i zobaczyc czy wizja rzeczywiscie taka swietlana. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_501 Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! 31.07.08, 12:55 Powtórnie zwracam uwagę, że TO NIE JA zauważyłam usterki w epsomaszynerii, tylko przeprowadzające konkursy EPSO, bo to ono jest tam właściwe, a nie ja. Ja nie mam żadnego wglądu w funkcjonowanie EPSO, a poza tym nie mam też tam akurat nic do gadania. Zareagowałam na tekst wygenerowany przez EPSO. To wszystko. Czy mnie to tak znów obchodzi? W tej chwili już minimalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miernyeps Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.cec.eu.int 31.07.08, 13:06 EPSO stara sie optymalizowac proces rekrutacyjny i dobrze. Niby to epso nic cie nie obchodzi, ale reagujesz bardzo emcojonalnie, okraszasz notatke prasowa wlasnymi komentarzami, niekoniecznie oddajacymi motywacje i intencje EPSO. Generalnie chodzi o skrocenie procesu i wyeliminowanie zawodowych zdawaczy preslekcji, ktorzy na etapie pisemnym z reguly nie byli w stanie przedstawic odpowiednich dokumentow kwalifikacyjnych. Ty wysuwasz wniosek, ze zdawal byle kto i dasasz sie jak ksiezniczka na ziarnku grochu. Zdaj nowy konkurs, bedziesz nas wtedy pouczac i reformowac. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_501 Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! 31.07.08, 13:39 Zalecam więcej spokoju. Twój sposób reagowania jest żenujący, a to co przypisujesz mnie, to nic innego tylko TWOJE WŁASNE reakcje (nieśmiertelny C.G.Jung się kłania - dostrzeganie własnych zachowań w innych, a nie w sobie...). Ja do sprawy podeszłam z przymrużeniem oka i tyle. Poza tym to nie ja byłam przedmiotem mojego postu, tylko planowane przez EPSU gruntowne zmiany sposobu zatrudniania nowych urzędników, więc jeśli już coś piszesz, to na ten właśnie temat. To nie ja was reformuję, tylko EPSO zamierza siebie zreformować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miernyeps Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.cec.eu.int 31.07.08, 14:05 znowu wielkie slowa, ale to co piszesz, kupy sie nie trzyma. Cytaty: "Obecne epsy zgodnie milczą, bo dyskusja na ten temat ze zrozumiałych powodów nie jest im w smak:-)" - nie milczymy, ale nasze komentarze sa "zenujace", bo nie pasuja do Twojej z gory zalozonej tezy "EPSO ewidentnie pluje sobie w brodę, że przyjęło taką armię niekoniecznie adekwatnych osób" - niby podajesz tylko wiadomosc, ale dostosowujesz ja ponownie do z gory zalozonej tezy "Zareagowałam na tekst wygenerowany przez EPSO. To wszystko. Czy mnie to tak znów obchodzi? W tej chwili już minimalnie." - niby cie nie obchodzi, ale reagujesz, niby minimalnie, ale jednak bardzo emocjonalnie, niby tekst jest wygenerowany przez EPSO, ale de facto przez ciebie. No i bardzo duzo mowi sformulowanie "w tej chwili JUZ..." (=przedtem bylo inaczej=jednak obrazona duma osoby ktora nie zdala) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.access.telenet.be 31.07.08, 18:22 ale to nic nie zmieni ... w kwestii jakości jak w państwowym kołchozie bez kontroli ktokolwiek będzie się tym przejmował, czy ktoś jest dobry czy nie. "sztuka to sztuka" permanentnie jest obsadzanie stanowisk niekompetentnymi osobami, chemik jest specem od transportu, handlowiec od informatyki ... a biolog jest head'em dla prawników jakości w instytucjach nie było i nie będzie, bo i po co. przecież to nie jest prywatna firma, nie upadnie od następnych stert bubli mimo, że tam pracuje, to z radođscia widzialbym zamkniecie tego bubla, zwanego instytucjami EU i rozgonieniem towarzystwa w 4 strony swiata. A dlaczego pracuje tam, poniewaz nie chce mi sie "pracowac" w prawdziwym swiecie, bez pieknej otoczki socjalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! 31.07.08, 19:14 ten panstwowy kolchoz bez kontroli, w ktorym pracuja same niekompetentne miernoty potrafi powalic na nogi hordy prywatnych, kilkakrotnie lepiej oplacanych adwokatow firm typu Micro$oft. Ja do znudzenia powtarzam, ze szczyt niekompetencji i indolencji spotkalem np. na szczeblu sredniego managementu polskich bankow, ktore per se powinny byc swiatynami kapitalizmu. Pierwsza lepsza unijna sekretarka po kilkudniowym przyuczeniu lepiej daje sobie rade z rozwiazywaniem nowych problemow niz polski bankowiec od siedmiu bolesci, ktory boi sie podjecia jakielkowiek samodzielnej decyzji bez zezwolenia z Warszawki. To tak dla przeciwwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.access.telenet.be 31.07.08, 20:04 o tak spektakularny przykład walki z monopolistą, ale chyba na pokaz daleko nie trzeba szukać, komisja w więcej niż 99% używa oprogramowania tylko od MS (nawet Oracle chodzi tutaj na ms ) dobry przykład walki z monopolem dla plebsu, czy może obłudy? Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! 31.07.08, 20:22 obluda czy nie, faktem jest, ze na calym swiecie nie ma innej sily ZDOLNEJ do pokonania firmy typu Microsoft. I jak to mozliwe, ze ci prywatni, dynamiczni, swietnie oplacani, przewazajacy liczebnie adwokaci przegrali ze zgraja unijnych ignorantow? Co do oprogramowania, gdzies ostatnio, chyba w commission direct byl artykul na temat przechodzenia na inne systemy. Skoro ci sie tak nudzi w pracy, bo nie ma nic do roboty, to moze najpierw poczytaj wewnetrzne historie, zanim zaczniesz je krytykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpt Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.brutele.be 31.07.08, 22:50 o lo matko. epso publikuje obietnice i pobozne zyczenia wprowadzenia zmian, zeby choc troche zamknac za przeproszeniem buzie pieniaczy. moim skromnym zdaniem nie ma co liczyc na zmiany w epso. bedzie troszeczke szumu, a pozniej wszystko wroci "do normy" a teraz, prosze panstwa, na wakacje: wdech, wydech ;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madry eps Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.dsl.versateladsl.be 01.08.08, 00:22 droga alu, osoby tak polemiczne, butne i z trudem poskramiajace agresje i pogarde dla przeciwnika z trudem przedostaja sie przez usyne.. to tylko taka rada..popracuj nad tym a epso reaguje na ostatni skandal w kilku konkursach i interwencjami w sprawieot co:)a nie tak jak sie ali wydaje na niska jakosc rekrutoanych urzednikow;. aktualne egzaminy nie sa latwe do zdanie, wbrew pozorom, szczegolnie przy konkurencji 350 osob na miejsce;..droga alu... absurdem jest kolejnosc- jak juz ktos pisal prawnicy siadaja dla pocwizcenia do preselekci dla informatykow.. adja.. zabieraja miejsca informatykom- ktorzy tez zdali ale nie sa wsrod x najepszych.. nastepnie prawnicy sa odrzucani na papierach.. ale informatykow do dalszych etapow przechodzi juz za malo, bo nie ma doboru do liczby y... wiedza specjalistyczna powinna byc sprawdzana jako pierwsza, nastepnie papiery, a potem wiedza ogolna itd... i taki jest kierunek epso..; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miernyeps Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.cec.eu.int 01.08.08, 09:31 Gość portalu: madry eps napisał(a): > droga alu, osoby tak polemiczne, butne i z trudem poskramiajace > agresje i pogarde dla przeciwnika z trudem przedostaja sie przez > usyne.. to tylko taka rada..popracuj nad tym hehe, czekam z ciekawoscia na reakcje Ali. Presupozycja: masz freudowski kompleks apodyktycznej matki, boisz sie silnych kobiet, smialo wyrazajacych swoje mysli, dlatego ja atakujesz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.access.telenet.be 01.08.08, 18:19 > Skoro ci sie tak nudzi w pracy, bo nie ma nic do roboty, to moze > najpierw poczytaj wewnetrzne historie, zanim zaczniesz nie bede czytal tego gxxna, wygenerowanego ku zadowoleniu kogos, i daniu pracy innym co to robili zdanie komisji w sprawie kazdej sprawy zmienia sie jak choragiewka na wietrze, jak jej wygodnie. Pracuje w dziale, ktory 5 razy w ciagu 5 lat istnienia zmienial wlasciciela, ponieważ: - nazwy były podobne do innego unitu - potrzebne było następne stanowisko dla HoU wiec było rozdzielenie - zmieniła sie dyrektywa, projekt poszedł gdzie indziej - połączono z innym, żeby nabył praw od innego projektu .. w sumie za to plus, nie generowali następnej durnej ustawy/dyrektywy/rozporządzenia czy jak tam to leci I tak najlepsze są ciągłe zmiany biura, bo tak będzie lepiej. itp. .itd. jest to dla mnie marnowanie pieniędzy na niewyobrażalna skale wiedziałem to, nie pracując tutaj, a teraz i tak mam oczy szeroko otwarte ze skali tego marnotrawstwa. Co do kompetencji, na szefie działu IT, największe wrażenie robią serwery wielkości paru szaf rakowych, i to znaczy dla niego wielki projekt i wielka moc > obluda czy nie, faktem jest, ze na calym swiecie nie ma innej sily > ZDOLNEJ do pokonania firmy typu Microsoft. I jak to mozliwe, ze ci > prywatni, dynamiczni, sw ogromne zwycięstwo, triumf najlepszych prawników na świecie, ms leży przegrane .. powstało milion nowych firm na jej zgliszczach, monopol skończony. Czyli nic sie nie zmieniło, poza stanem konta ms i pustym zadowoleniem pewnych urzędasów, jacy oni wspaniali (wychwalasz ich jabyś wciąż pracował ;) Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! 01.08.08, 18:59 Gość portalu: yeti napisał(a): > jest to dla mnie marnowanie pieniędzy na niewyobrażalna skale > wiedziałem to, nie pracując tutaj, a teraz i tak mam oczy szeroko > otwarte ze skali tego marnotrawstwa. Troche niepowazny jestes. Ile zarabia nawet taki dyrektor generalny ROCZNIE? A ile zarabia MIESIECZNIE szef zarzadu sredniej wielkosci spolki prywatnej? I co sie dzieje, gdy taki szef doprowadzi spolke na skraj bankructwa? NIC, dostaje apanaze przez dalszych kilka lat, do konca kontraktu, nawet jak nic nie robi. Jak bylem studentem, a bylo to za czasow komuny, koledzy pochodzacy z Polski pracowali w zakladach Mercedesa, po kilku dniach juz mowili, ze takiej komuny jak w tym swiatowym koncernie prywatnym nie bylo w zadnym panstwowym zakladzie w PRL-u Dalej mi sie nie chce pisac, bo naginasz fakty do swojej percepcji, do ciebie i tak nie przemowi zaden argument merytoryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.access.telenet.be 03.08.08, 23:57 > Dalej mi sie nie chce pisac, bo naginasz fakty do swojej > percepcji, do ciebie i tak nie przemowi zaden argument > merytoryczny. ze wzajemnością może i naginam ale dużo mniej niż te najlepsze prawniki naginają banany czy ogórki do normy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankowiec Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.brutele.be 03.08.08, 02:20 ooooh pliz ... ale nagadales... Odpowiedz Link Zgłoś
rokko Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! 04.08.08, 09:55 Ci wszyscy, którzy tak wypowiadają zaciekle przeciwko "państwowym kołchozom" i przeciwstawiają je prywatnym korporacjom, chyba nigdy nie mieli do czynienia z działaniem korporacji od środka... To jakie tam jest marnotrawstwo środków (celują w tym korporacyjne procedury oszczędnościowe ;) ), biurokracja, czy indolencja, to naprawdę trudno sobie wyobrazić. Polecam porozmawiać z kimś, kto w takiej firmie pracuje, albo ewentualnie Chomsky'ego poczytać, a potem dopiero zabierać się za krytykowanie instytucji UE, z pozycji miłośnika liberalizmu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eed Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: 62.22.41.* 04.08.08, 16:41 mialem do czynienia z dzialaniem kilku prywatnych koropracji od srodka i wlasnie tam najbardziej tnie sie koszty, zwlaszcza kosztem pracownikow. Nie ma ich co porownywac do instytucji unijnych ze swoim przerosnietym socialem. Zapytaj pracownikow tych wielkich korporacji, zwlaszcza tych co stoja przy tasmie montazowej czy maja flexitime, dodatki na dzieci, na przeprowadzke, doplate do kursow jezykowych itd Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! 04.08.08, 18:16 tak, eed, maja, i to czesto lepsze niz w instytucjach unijnych. Wspomniani przeze mnie pracownicy Mercedesa czy Volkswagena przy tasmie to sa swiete krowy. W jednym z tych zakladow zwiazki wywalczylo 10 min przerwy na godzine (!), tego nie ma w zadnej instytucji unijnej. Sytuacja w jakies Zabce w Polsce nie jest tutaj zadnym miernikiem, bo chodzi o zachodnie korporacje prywatne. Zwrot kosztow za przeprowadzki to norma w kazdej powaznej firmie prywatnej, nie ma sie czym podniecac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eed Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: 62.22.41.* 05.08.08, 11:13 wez byly glupot nie opowiadaj Mam w rodzinie osobe, ktora zajmuje sie konstrukcja linii produkcyjnych stad wiem jakie sa realia w LG, Sharp, Danone, Wedel itp Daleko im do tych z Twoich opowiesci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.cec.eu.int 05.08.08, 11:15 to sa realia w Polsce a nie w EU-15, gdzie panuja zupelnie inne standardy socjalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.cec.eu.int 05.08.08, 11:28 byly troche przesadzil: to 8 minut a nie 10 na godzine, tzw. Steinkuehler-Pause, obowiazuje od roku 1973 Die Steinkühler-Pause ist nach dem früheren IG-Metall-Bezirksleiter Franz Steinkühler benannt. Er setzte 1973 durch, dass Akkord- Arbeitern in der Metall-Industrie eine zusätzliche Pause von fünf Minuten Erholzeit je Arbeitsstunde sowie weitere drei Minuten für "persönliche Bedürfnisse" haben. Die Regelung gilt nur in Nordbaden und Nordwürttemberg. Seit 1996 gibt es die Pause nur noch für Akkord-Arbeiter am Fließbad. Der Arbeitgeberverband versucht derzeit, sie abzuschaffen Odpowiedz Link Zgłoś
rokko Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! 05.08.08, 13:39 Koszty owszem się tnie. O tak, całe oddziały ludzi biorą w korporacjach bardzo dobre pensje za opracowywanie procedur cięcia kosztów. Niejednokrotnie przynoszących skutki odwrotne do zamierzonych. :) I bynajmniej nie są z efektów swej działalności rozliczani skuteczniej, niż unijni urzędnicy. Z pewnością pracownicy zatrudnieni przy taśmie mają gorzej, ale z tego co mi wiadomo, KE nie posiada ani jednej taśmy produkcyjnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekumaty O co biega konkretnie? IP: *.cec.eu.int 05.08.08, 14:07 "...shift from knowledge based to competency based testing" Jak w praktyce nalezy rozumiec roznice miedzy "wiedza" a "kompetencja" na stanowiskach AD5 powiedzmy HR-owiec czy EPA, gdzie nie jest wymagane zadne doswiadczenie zawodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eed Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: 62.22.41.* 05.08.08, 14:43 nie jestem pewnien czy nie zgubiles watku... Dyskusja byla o przywilejach socjalnych pracownikow instytucji UE a korporacji... Generalnie Charakter wykonywanej pracy az tak nie jest w tym przypadku istotny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osc Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.cec.eu.int 05.08.08, 14:45 tak, bo sprzataczka w korporacji ma te same prawa socjalne co dyrektor, ha ha, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eed Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: 62.22.41.* 05.08.08, 16:51 tak, bo security guard w instytucji UE ma te same prawa socjalne co dyrektor, ha ha, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osc Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.cec.eu.int 05.08.08, 17:16 i slusznie ze ma, bo prywatnych korporacjach ma tylko dyrektor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cccccccccccccc Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.cec.eu.int 01.08.08, 10:06 Używając sformułowania "klęska selekcyjna" miałam > na myśli chyba nie do końca zadowalający samo EPSO poziom > merytoryczny części osób przyjętych po ostatnich konkursach. Na jakiej podstawie to piszesz? jakies stystyki? Badania? Nie jestes przypadkiem jedna z tych osob, ktore pomimo ze skonczyly College d'Europe, nie zdaly ustnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-absolwent Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.cec.eu.int 01.08.08, 10:25 Masz naprawde bardzo niskie mniemanie o absolwentach CoE ktorzy nie zdali ustnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cccccccccccccc Re: UWAGA! Będzie modernizacja EPSO! IP: *.cec.eu.int 01.08.08, 10:42 A gdzie czytasz o moim mniemaniu na temat absolwentow CoE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Candidate Satisfaction Surveys 2008 IP: *.cec.eu.int 01.08.08, 13:39 Jest nowy, ciekawy dokument www.europa.eu/epso/documents/Survey_Satisfaction_EN.pdf Mysle ze zmiany ida w dobrym kierunku. Patrzac na poziom narzekan, dziwi maly udzial w ankiecie: Almost 4 000 responses were received out of almost 23 000 candidates surveyed Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stas Re: Candidate Satisfaction Surveys 2008 IP: *.cec.eu.int 01.08.08, 14:49 "Candidates were most satisfied with fairness of treatment and quality of communication during the competition". Ja sie pod tym podpisuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniu Re: Candidate Satisfaction Surveys 2008 IP: 78.129.59.* 01.08.08, 20:27 > Patrzac na poziom narzekan, dziwi maly udzial w ankiecie: > > Almost 4 000 responses were received out of almost 23 000 candidates surveyed Hehehe - raczej mało reprezentatywna ta ich ankieta jak niecałe 20% odpowiedziało na nią. Trudno się z reszta dziwić, jak ktoś nie zdał egzaminu to ma taka ankietę w głębokim poważaniu, po prawie 2 latach czekania szkoda tracić kolejne 5 min życia na jakieś pierdoły z EPSO... Odpowiedz Link Zgłoś