placepodatki 23.04.08, 07:15 Dla mnie ten kanał jest drętwy i cieniutki i jego tzw. "misja" jakoś do mnie nie dociera. Osobiście i zdecydowanie wolę francuskie "Mezzo" które słucham i oglądam codziennie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pako113 Misja dla 0,15 proc. widzów 23.04.08, 07:36 Przepraszam bardzo, ale kanał "Kultura" niestety wciąż coś udaje. Nie mają kasy, nie mają za co ludzim płacić, wysługuja się praktykantami, którzy zrobią coś za darmo w ramach praktyki, wygrzebali stare filmy i w kółko je puszczają, ilea razy można oglądać seriale, które już wielokrotnie leciały w jedynce, dwójce i Polonii? Po co te odrzewane kotlety i remanent w magazynie kaset? Do tego jeszcze dyskusje rodem z programów katolickich. Przepraszam bardzo, a gdzie jest sztuka najnowsza? Co takiego tam wyprodukowano? Jeden film faceta, który i tak tam pracuje i sobie to "wychodził"? Gdzie są cykle dokumentów, które jeszcze kilka lat temu były oczywistością w programach szeroko dostępnych? Gdzie się podziało Studio Teatralne Dwójki? Czym Wy chcecie imponować? Oprawą? To się w ramki oprawcie! Odpowiedz Link Zgłoś
martakaz12 Misja dla 0,15 proc. widzów 23.04.08, 09:34 Problem z małą oglądalnością wynika wyłącznie z niedostępności tego kanału!! Kiedy polecam TVP Kultura lub jakiś konkretny program, film, czy spektakl swoim znajomym albo swoim studentom (im to jest naprawdę potrzebne!)- to rozkładają ręce, bo po prostu nie odbierają tego kanału! I to jest telewizja PUBLICZNA?! MISJA nie tyle rozmija się z oczekiwaniami odbiorców, co idzie dosłownie w próżnię! Nie wiem, czy to wina operatorów sieci kablowych czy kogoś innego, ale trzeba to zmienić. Odkąd pojawiła się TVP Kultura jest to praktycznie jedyny kanał, który oglądam. Fakt, że nie wszystkie programy, niektóre są widocznie... zbyt awangardowe, ale naprawdę niemal co dzień jest coś wartościowego. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 He, he „kanał zbiera nagrody” gdzie pytam? I za co 23.04.08, 09:36 He, he „kanał zbiera nagrody” gdzie pytam? I za co? Za starocie typu „Chłopi” albo „Przygody Marka Piegusa” dla przedszkolaków? Albo jak raz włączyłem przypadkowo to też jakaś przedpotopotowa „Wojna domowa” i to nawet niepokolorowana ale czarno-biały film walą bez żenady w XXI-m wieku i się tym chwalą. A gdzie jakieś nowości kulturalne typu Hary Poter czy inne dzieła, które człowiek kulturalny powinien znać? Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: He, he „kanał zbiera nagrody” gdz 23.04.08, 11:23 "jakaś przedpotopotowa „Wojna domowa” i to nawet niepokolorowana ale czarno-biały film walą bez żenady w XXI-m wieku" To nie jest telewizja dla Ciebie. Daj sobie spokój i oglądaj Polsat albo coś równie "nowoczesnego". Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 i tak też robię ale tu chodzi o 23.04.08, 11:58 moje podatnicze pieniądze. Po co w ogóle media tzw. publiczne? Ileż w nich marnotrawstwa podatniczych pieniędzy nie mowiąc już o nonsensowności abonamentu radiowo-telewizyjnego. Przecież media papierowe (prasa, książki) znakomicie sobie radzą bez wtrącania się państwa. Czy rząd ma zacząć drukować publiczne gazety, publiczne ksiażki i ściągać za to abonament prasowo-książkowy? A cóż takiego jest w RTV publicznym czego nie ma na kanałach prywatnych? Na ekranie ten sam Rambo tu i tam biega z karabinem a w radio leca te same "hity z satelity". Szczytem kuriozalności jest utrzymywanie telewizji "Polonia". Proponuję: zlikwidować abonament RTV i zredukować liczbę państwowych kanałów radiowych do 1-go, telewizyjnych do 1-go i opłacać to z budżetu; zamiast dotychczasowego profilu TV Polonia (odgrzewane kotlety z innych kanałów) nadawać profesjonalny program w obcych językach promujący Polskę. I proszę o opublikowanie listy wydatków TVP wraz z płacami – to są nasze pieniądze. No więc o tym mówię: TV tzw. publiczna dostaje kasę z abonamentu, dalej z reklam a jak brakuje to i z budżetu a co w zamian za to? W porządku jeśli media publiczne to proponuję tylko misję w nich zostawić a te knoty na "Kulturze" to jest misja? Czarno-białe starocie? A gdzie dzieła współczesne na światowym, amerykańskim poziomie takich reżyserów jak Spielberg, Tarantino, Cameron, Lucas? Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet Ja, jeden z 10 tysięcy... 23.04.08, 10:36 Ja, jeden z 10 tysięcy. Ciekawie to brzmi. Nie czuję się osamotniony. Bardziej samotny byłbym wśród polityków i ... dziennikarzy. A pytania są tendencyjne. Ciekawym odkrycia politycznej duszy wodza TVP Kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Ja, jeden z 10 tysięcy... 23.04.08, 11:19 chętnie bym dołączył ale ani kabla ani satelity... liczyłem na jakieś podcasty na stronie www -null! Odpowiedz Link Zgłoś
martakaz12 Re: Ja, jeden z 10 tysięcy... 24.04.08, 08:51 Witaj, "Jeden z 10000". Uff, dobrze, źe nie jestem sama... Odpowiedz Link Zgłoś
izaak_jk Misja dla 0,15 proc. widzów 23.04.08, 11:43 Wywiad bardzo ciekawy! Donaty Subbotko stara się ujawnić (nie wiem, czy zamierzenie?) smutną prawdę, iż gdy wiadomo, że nie ma pieniędzy, a nadal nie wiadomo o co chodzi, to chodzi już wyłącznie o politykę... A polityka z kulturą tworzą mieszankę, w której różnego rodzaju nieświeżości dominują i nawet znalezienie od czasu do czasu pieniędzy niewiele może zmienić. Mieszkam daleko od rodzinnego kraju i jako emigrant z wielką przyjemnością opłaciłbym regularny abonament za możliwość oglądania internetowej niszowej telewizji typu TV KULTURA. Oczywiście z zastrzeżeniem, że będzie tam minimum polityki, a maximum kultury, przede wszystkim tzw. wysokiej kultury. Pozdrawiam serdecznie, Izaak JK Odpowiedz Link Zgłoś
ezavv Misja dla 0,15 proc. widzów 23.04.08, 12:29 Mówimy o misji kanału, który nadawany jest z satelity (dostępność). Nie wszyscy Polacy mają anteny satelitarne, nie wszyscy wykupują pakiety programowe z TVPK, zatem nie dziwmy się, że kanał ma małą oglądalnośc. Receptą jest powszechnośc, dostęp. Dopiero wtedy możemy mówić o misji (...) Odpowiedz Link Zgłoś
alab51 Dlaczego TV Kultura... 23.04.08, 13:51 Dajcie Kultury trochę na Kabel Deutschland !!! My mamy tylko cienką Polonię i cienkie iTVN !!!!!!!!!!!. Pogrubić, pogrubić... Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet {Ezavv'ie} i {Aalab'o51} 23.04.08, 19:03 TVP Kultura są niekodowane i bezpłatne - i na Astrze i na H.Birdzie. Zestaw satelitarny za klkadziesiąt ojro - i poszukajta a znajdzieta: www.lyngsat.com/hotbird.html www.lyngsat.com/astra19.html Odpowiedz Link Zgłoś
godeep Misja dla 0,15 proc. widzów 23.04.08, 14:12 TVP Kultura można oglądaćw internecie. W słabej jakości za darmo, w lepszej zaś odpłatnie. Proszę spojrzeć na strone: www.vingo.tv Odpowiedz Link Zgłoś
izaak_jk Re: Misja dla 0,15 proc. widzów 23.04.08, 14:34 Bardzo dziękuję za informację :) Odpowiedz Link Zgłoś
godeep Re: Misja dla 0,15 proc. widzów 23.04.08, 14:58 Cała przyjemność po mojej stronie, czy też - jak to mówią w Stanach - You Welcome! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
izaak_jk Re: Misja dla 0,15 proc. widzów 23.04.08, 20:20 Hmmm, zatem pozdrawiam serdecznie z przepięknego Edynburga :) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Misja dla 0,15 proc. widzów 23.04.08, 14:15 Na pewno misją TVP Kultura jest program z "dyskusją" trzech prawackich ideologów: Karłowicza, Gawina i Cichockiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Misja dla 0,15 proc. widzów 26.04.08, 09:22 Naleze tez do tej 10 000. I bardzo sobie chwale.Sczegolnie te czarno -biale. To nasza mlodość albo i dzieciectwo. Muzyczne sa fajne.Bernsteina sobie obejrzalam po raz n-ty ostatnio.Biograficzne o malarzach- Slesinskiej Tarasinie ,ze wymienie ostatnie No jak sie to mowi-full wypas Mezzo to jest mezzo. Tam sie nie obejrzy starych kabretow, biograficznego filmu o J. Dobrowolskim itd itd. Tylko ten program pozwala mi zniesc wyzysk w postaci abonamentu. TV kosztuje mnie okolo stu ilus zloty -zalezy co sie ma.To wyzysk na prostej drodze.. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Misja dla 0,15 proc. widzów 26.04.08, 09:25 Mialo byc rozboj na prostej drodze.Chybam jeszcze niedobudzona. A przy okazji proszę pozdrowic ode mnie ławeczki w Edynburgu- mam do nich dziwny sentyment. Odpowiedz Link Zgłoś
pissglowki tvp stoi na głowie 26.04.08, 09:34 jedyny warty oglądania program nie jest finansowany z abonamentu - choć właśnie ten jeden powinien być!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zx500 Misja dla 0,15 proc. widzów 26.04.08, 10:03 I bardzo dobrze, Kultura to jedyny kanał ze wszystkich, jaki nadaje się do oglądania. Niech nie będzie jedynki i dwójki, ale Kultura musi zostać Odpowiedz Link Zgłoś
klioklio Misja dla 0,15 proc. widzów 26.04.08, 10:06 Taka "misja" jak ta prowadzona przez TVP nie żadnego uzasadnienia, ani sensu, bowiem została sprowadzona do "agentów", "komunistów", "komunizmu", "ubeków" oraz do obrzucania błotem ludzi, którzy juz nie mogą się bronić.Historia Polski została sprowadzona do lat 1945-56, a czasie "misji" są wygłaszane takie złote myśli jak : "PRL była gorsza niż Generalna Gubernia", albo "Zabory były lepsze niż PRL". Przy czym wygłaszającym te słowa jak i prowadzącym "misję" nie przeszkadza fakt, że właśnie w PRL kończyli szkoły i studia, robili kariery, kształcili dzieci i dorabiali się.Ale cóż, w czasie audycji "misyjnych" każda bzdura jest dobra, byle świadczyła źle o niedawnej przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
myfly Re: Misja dla 0,15 proc. widzów 26.04.08, 10:06 Ludzie zostawcie TVP Kulturę w spokoju !! To jest najlepsza rzecz jaka kiedykolwiek przydarzyła się Telewizji Polskiej, Telewizji Publicznej. Nie mówię, że oglądam wszystkie programy. Nie mam się również za kogoś wielce zaznajomionego z szeroko pojętą Kulturę. Interesuję się filmem i muzyką. Do teatru jeszcze się nie przekonałem. Tak czy owak TVP Kultura oferuje w tej chwili najlepsze filmy w swojej ramówce. Filmy trudniejsze, głębsze, bardziej wymagające. Nie twierdzę oczywiście, że tzw filmy komercyjne to coś złego. Broń Boże ! Sam oglądam ich całkiem sporo. Jednak obejrzenie od czasu do czasu czegoś bardziej wymagającego wzbogaca naszą wiedzę o filmie. To dzięki TVPK obejrzałem takie klasyki jak choćby "Popiół i diament", "Ziemia obiecana" i wiele innych. Klasyki, na które nie ma miejsca w stacjach komercyjnych, które stawiają na kolejny serial o pięknych ludziach i ich błahych problemach z seri "Magda M jak Miłość". Jest jeszcze coś, co szczególnie przypadło mi do gustu w TVPK. Otóż, chciałbym by Państwo obejrzeli kilka programów publicystycznych, które ma w swojej ramówce Kultura. Widać od razu, że tam nie stawia się na tani poklask. Nie umieszcza się gdzie popadnie gwiazd i gwiazdeczek, które prócz tego że dobrze prezentują się na scenie...tanecznej nic mądrego o sztuce nie powiedzą. Nie ma jakiejs pstrokatej scenografii rozwrzeszczanej publiki, której reżyser programu pokazuje kartę z napisem "BRAWA!". Nie ma najbardziej irytującego w komercyjnych stacjach momentu : dowiemy się po przerwie (na reklamy). Formuła niemal wszystkich wywiadów z twórcami, artystami w komercyjnych stacjach jest taka - proszę nam powiedzieć, coś ciekawego. Tylko szybko i tak w dwóch zdaniach, bo zaraz musimy przejść do następnego gościa. Stawia się więc na szybki efekt. Pragnę również przypomnieć, że cały czas mówię o TVPK, bo przecież Jedynka czy Dwójka ścigają się z TVN-em i Polsatem, wymyślając jakieś kompletne dna typu "Taniec na Lodzie", "Przebojowa noc",czy też odgrzewając kotlety "Kołem Fortuny". Czy TVPK jest drętwa? Cóż, jeśli szukasz czegoś super-luźnego i przebojowego przełącz na TVN czy Polsat. Tam jest mnóstwo talk- show'ów zerżniętych ze Stanów. Masz prowadzących, którzy latają po sufitach, cieszą sie, klaszczą, tańczą, krzyczą. Można i tak. Sam czasem obejrzę Majewskiego, który zdał się (przynajmniej na początku) robić program parodiujący sam siebie i kilka podobnych. Jednak jeśli chcesz posłuchać ludzi, którzy może nie są najprzystojniesi, nie mają wspaniałej prezencji , nienagannej dykcji, ale za to mówią rzeczowo o kulturze czy sztuce, to przełącz na TVNK. Muszę przyznać, że bałem się takich wypowiedzi jak ta poniżej od samego początku stworzenia TVP Kultury. Nieodłączne słupki oglądalności, zimna analiza i za chwile - wypad z telewizji. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. Co z tego że większość wybiera te kolorowe, pstrokate, ładne i głośne. Tak czy owak, zawsze powinien być wybór ! Specjlanie nie wspomniałem o pojęciu tzw "misji". nie lubię tego stwierdzenia. Wydaje mi się jakoś bardzo wydumane i kojarzy z jakimś nakazami, zakazami, moralizatorstwem. Że o to za chwile jakaś mądrala przyjdzie i będzie tłumczył ciemnocie imieniem - widownia - na czym polega kultura i czym jest sztuka. Dotąd byłem rad, że gdy rozgorzała ponownie dyskusja na temat "misji" nie wspominano o TVP Kulturze, bo wiedziałem, że jedynie co usłyszę na jej temat to narzekanie, które zawsze zdobędzie poklask, bo taką już mamy mentalność. Łatwiej nam krytykować wszystko wokół i wychwalać cudze, niż docenić trud tych, którzy nie patrzą tylko na słupki, ale zwyczajnie chcą opowiedzieć o zjawisku imieniem kultura. Wiem, że się rozpisałem i mało kto to przeczyta, ale zrobiłem to dla siebie, bo nie chciałem pozostać obojętny. Pozdrawiam, Michał. Odpowiedz Link Zgłoś
sara-5 Misja dla 0,15 proc. widzów 26.04.08, 10:39 A w Teatrze Telewizji nie ma klasyki, ani komedii, bo jest "misja", czyli "ubecy" i "agenci" oraz wyłącznie wspaniali "Polacy".Szablon, sztampa i socrealizm w najgorszym wydaniu, bo kaczystowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
baburiba Misja dla 0,15 proc. widzów 26.04.08, 11:24 niestety tak jest, z kanału odeszło kilku prowadzących, nie będę wnikał dlaczego, bo nie mam danych, program obniżył loty; jest na poziomie zżółkłego PRL-owskiego podręcznika do plastyki; przetarte dokumenty powtarzane bezlitośnie w kółko; początki były naprawdę niezłe, ale teraz nie ma już dla mnie nic, a bardzo bym chciał, żeby ta TV była czymś; dla jasności: mam 25 lat, wykształcenie: architekt i plastyk - jestem właściwym targetem takiej TV, przynajmniej powinienem być; jeśli ja usypiam przed ich ofertą, to co mają powiedzieć młodsi ode mnie?? 10-15-20 latki,dla których taka stacja powinna być alternatywą ???? PROSTA SPRAWA, NIKT O NICH NIE MYśLI (jeśli mowa o odbiorcach); kolejna rzecz najważniejsza: gdzie są młodzi twórcy?? gdzie jest ich promocja? gdzie są relacje z imprez? z wystaw, z wernisaży? gdzie są współczesne dokumenty? gdzie jest teraźniejszość? dlaczego nie pokazuje się młodych współczesnych?? wywiady choćby ze studentami? nie ma na taśmę?? a wystarczy nagrać kamerką HD za 2000 PLN, mi by wystarczyło. Przestańcie mydlić ludziom oczy! nie chodzi o szmal, gdybyście dali dojść młodym do głosu, to pokazaliby na antenie wszystko za darmo, bo nie chodzi o wasz hajc. świat nie składa się tylko z klasyków i uznanych. są młodzi, może niedoskonali, ale aktualni, realni, namacalni....a może lepsi, i oni są, i jest ich dużo, bardzo dużo, i nikt się nimi nie interesuje, bo taka TV z misją publiczną ma ich wszystkich w D... zniechęcić, stłamsić, zgnoić, nie dać nic powiedzieć, nie pokazać, niech powoli ucichną, umrą...... no i do kogo ja to mówię?? stare kapcie wiedzą swoje i ładują to samo G... i będą ładować. nie widać dobrej woli... nie widać nawet pomysłu a jedyną misją tego programu, jaką widzę, jest tylko zniechęcenie głębsze ludzi do sztuk pięknych i ukrycie tego , co piękne jest. Odpowiedz Link Zgłoś
black_wojtek Re: Misja dla 0,15 proc. widzów 26.04.08, 22:38 dokladnie tak jest! czasem sie zastanwialem dlaczego ja - NIE OGLĄDAJACY tańców na lodzie i rozmów motłochu, nie moze skupić sie na na TVP KULTURA, kolega to ładnie opisał. dorzuce ,ze jak jest jakis blok muzyczny trwa ok. 20min, ja sie pytam czy warto włączyć TV na te 20 min, czy tego nie mozna wyemitowac w CAŁOŚCI ??!! czasem jest dzień z jakims zespołem czy artystą i nawet to potrafią zepsuć, ja nie mam czasu ,zeby siedziec 4 razy po 20 minut w ciągu wieczora zeby zobaczyc to co mnie interesuje. BBC Knowledge czest ogladam obecnie. zeby robic misje trzeba umieć ją podac w XXI wieku Odpowiedz Link Zgłoś
primum_non Misja dla 0,00 proc. widzów 26.04.08, 11:34 Tylko bimber bo Polacy to pijacy,co GW?Mając telewizję N ,Polsat Cyfrowy i Cyfrę plus nie opłaca się tego oglądać,a Kultura to często unikaty,ciekawostki,hity.W porównaniu z "HBO dla polaczków" to nie ma żadnego porównania.HBO ostatnio nadaje zadziwiające pozycje.Nie ma zakazu nadawania polskich programów przez HBO ale to jest naprawdę dno i badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
noyle Cyfrowa TV 26.04.08, 11:55 trzeba jak najszybciej wprowadzić TV cyfrowa a nie robić kombinacji Na 30 kanałów ogólnie dostępnych spoko TVP zmieści TV Kultura Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa_urojen Re: Misja dla 0,15 proc. widzów 26.04.08, 13:50 niem-fran. ARTE ma 6%-owa ogladalnosc, ale tez poziom bardzo wysoki, o dostepnosci nei wspomne (satelita, internet, kablowka itd). Odpowiedz Link Zgłoś
wentyl77 Re: Misja dla 0,15 proc. widzów 26.04.08, 14:55 Obywatele, nie pieprzcie o dostępności bo rzygać mi się chce - tania wymówka dla leniwców. Już napisano, że program jest w internecie - ale przecież tu "atrakcyjniejsze" są durne fora, lansiarska nasza_klasa i gg. Jeśli chodzi o zasięg, TVP Kultura obejmuje cały kraj, choć faktycznie można zgodzić się z zarzutami o brak finansowania z abonamentu. No - ale tak z ręką na sercu, ile proc. z was płaci abonament? TVP Kultura to najlepszy, najambitniejszy i najciekawszy (sic!) program całego koncernu TVP. Alternatywa dla plastikowych gwiazdek i doklejanego "Woooooooooooooooooow !" w tle tok szołów. Że odgrzewane kotlety? A wypchana po brzegi TVN i Polsat to nie? (Milionerzy, Big brothery, Miodowe lata to przecież starocie). Że nudne rozmowy o sztuce? No cóż, przy posmarowanych brokatem cyckach Skrzyneckiej wszystko może wydawać się nudne. Obniżyliście sami sobie poprzeczkę wymagań i teraz winicie za to innych. Nie chce już mi się pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra220 Misja dla 0,15 proc. widzów 26.04.08, 15:44 może trzeba zmienić szefa.. pan krzysztof koehler wydaje sie trochę specyficzny.. może nie umieją sprzedawać?? sa chyba programy z ambitnym kinem które nawet idą chyba ale kino ma niezłą ofertę? ale może to tez specyfika rynku. slyszlam że w Polsce jest malo osob z wyższym wyksztalceniem, co moze sprawiac iż pozycje czasopism, kanalow telewizyjnych obracajace sie wyłącznie w obszarze kultury wysokiej etc skończa jako "branzowe" w tym sensie ze bedą miec wyłącznie odbiorcow zyjących w branży.. ale trójeczka radiowa podobno jest świetna. ma stałych słuchaczy ktorych nic nie ruszy, a przekazu typowo komercyjnego jest tam mało.. komercyjnego w tym sensie że nie nadają np. muzyki z hit list ktora jak dla mnie ma średni walor w ogole a te hitlisty sa chyba ustawiane dla grupy kolesiow ktorzy sie dobrze znaja etc.. zawsze mialam nadzieje ze ten monopol da sie przełamać.. a programy archiwalne mozna udostepniac w internecie np. z reklamami. pamietam właśnie w czasie konferencji kultura 2.0 przedstawiciele swiata kultury opowiadali o projektach archiwów on- line i wydają się świetne. wtedy kazdy uzytkownik moze wziąc cos dla siebie.. we własnym czasie.. telewizja jak i radio państwowe mogliby sobie zafundowac własne youtube i zarabiac na nim z abonamentu albo reklam Odpowiedz Link Zgłoś
lakuza Misja dla 0,15 proc. widzów WARTO!!!!!!!!!! 26.04.08, 15:47 wow, nie wiedzialem, że tvpKULTURA jest dostępna w necie, to oznacza, że częściej będę oglądać tą stacje [nie mam tivi, tylko kompa i net], mam nadzieje, ze ta niszowa stacja wytrwa i nie straci na klasie, bardzo cenię sobie ten kanał, kopalnia diamentów, dzięki tvKULTURA odkryłem [głupio się przyznać, ze dopiero niedawno] mem Bobbiego Mcferrina [puszczali wtedy fantastyczny koncert z Montrealu], od razu przekazałem go moim znajomym, w maju jedziemy na jego koncert, stacje pokroju kultury czy trójki są warte zachowania Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 TVP Kultura to i tak najlepszy program grupy TVP 26.04.08, 16:03 Po marnym początku TVP Kultura zdecydowanie poprawiła się. Oczywiście nie jest to program dla każdego, ale gdyby nie TVP Kultura dostęp jakiegokolwiek utytułowanego filmu czy programu, a nawet do archiwów TVP które przecież istnieją a nie są udostępniane jedynie z przyczyn politycznych, byłby żaden. Odpowiedz Link Zgłoś