ontos2 28.09.09, 14:18 Rzeczywiście, zasłużyliście na inne miano Szwajcarzy. Potocznie szwajcar to odźwierny,cieć. Sługusy amerykańskie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adam_l27 Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerunek" 28.09.09, 14:19 Widać "świat kultury" nie pojmuje podstawowych wartości, które o dziwo, powinny mu być bliskie. Świat kultury to świat degeneratów ? Jeśli Roman Polański zrobił to co zrobił to zachował się jak degenerat i nie ma co go usprawiedliwiać. Owszem lubię jego filmy ale 32 lata temu skrzywdził drugą osobę chyba że świat kultury przyznaje sobie prawa do wyznaczania własnych zasad ? Odpowiedz Link Zgłoś
michu197706 Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 14:32 W świecie kultury masa jest pedałów, lesbijek, ćpunów i innych popaprańców. To środowisko, gdzie relatywizm moralny jest wpisany w zawód. Polański wykorzystał panienkę, która - jeśli wierzyć temu co się czyta - sama wlazła mu do wyra. A Szwajcarów mi żal. Włażą w dupę Amerykanom, a to już jest jak najbardziej <i>passe</i>. Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 14:50 szwajcarzy za to zapłaca sporą cenę. Obwaiam się, ze i nasze przekrętasy z SLD/PZPR zaczną się w tym momencie zastanawiać czy jest bezpieczne lokowanie lewej kasy u nich. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 15:05 antyliberal22 napisał: > szwajcarzy za to zapłaca sporą cenę. Obwaiam się, ze i nasze > przekrętasy z SLD/PZPR zaczną się w tym momencie zastanawiać czy > jest bezpieczne lokowanie lewej kasy u nich. > hahhahhha! ale jesteś przewrotny,jak OO Rydzyk! Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 15:22 ano tyPOwe - rysdzyk be, ale seks też be, hehe, co za ciota POpaprana:D Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 18:06 antyliberal22 napisał: > ano tyPOwe - rysdzyk be, ale seks też be, hehe, co za ciota > POpaprana:D Rzeczywiście, co za popapraniec! Seks be? Posłuchaj filozofa: "Seks to bardzo przyjemna rzecz, jeno ruchy, jak na filozofa, nieprzystojne!" Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 14:52 No właśnie. "Jeśli zrobił, to zrobił". To zdanie powinno brzmieć inaczej - jeśli zrobił to, o co został oskarżony i za co go skazano w sfingowanym, pełnym błędów, oszustw i uprzedzeń procesie. To byłoby brzmienie właściwe, co przyznał nawet amerykański sędzia rozpatrujący odwołanie. Po czym kazał Polańskiemu udać się do więzienia i zastrzegł, że dopiero wtedy rozpatrzy odwołanie. Żal dupę ściska, jaki ten ich system sprawiedliwy i jak Szwajcarzy o tę sprawiedliwość walczą. Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 15:00 szwajcarzy to dziwki jak dla mnie od tej pory, te dziwki robią tylko to co im się opłaci Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 17:31 antyliberal22, mozesz uzasadnic? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Przecież go nie skazano, bo procesu nie było, bo 28.09.09, 15:36 zwiał przed procesem :-)... Ciekawe dlaczego każdy, kto nie ma pojęcia po sprawie czuje się w obowiązku o niej mądrzyć...? Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Przecież go nie skazano, bo procesu nie było, 28.09.09, 16:33 uchachany napisał: > Przecież go nie skazano, bo procesu nie było, zwiał przed procesem > :-)... > > Ciekawe dlaczego każdy, kto nie ma pojęcia po sprawie czuje się w obowiązku o > niej mądrzyć...? No właśnie, odpowiedz dlaczego? Proces oczywiście był, a Polański zwiał w jego trakcie. Wyrok też zapadł - zaocznie trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Re: Przecież go nie skazano, bo procesu nie było, 28.09.09, 17:00 > No właśnie, odpowiedz dlaczego? Proces oczywiście był, a Polański zwiał w jego > trakcie. Wyrok też zapadł - zaocznie trollu. A jakiż to wyrok zapadł w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwypragmatyk Re: Przecież go nie skazano, bo procesu nie było, 28.09.09, 21:09 Jak wieść niesie, Stańczyk - błazen królewski i zarazem filozof, stwierdził dawno temu, że w naszym kraju mamy najwięcej medyków. Jakże się mylił: okazuje się dzisiaj, że najwięcej mamy prawników (mędrców-sędziów) w nie swojej sprawie ! <pikorababcd> Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Sprawa z Polańskim powinna być odnotowana... 28.09.09, 15:41 Pan prezydent, środowiska tzw. kultury wysokiej, ironia nie zamierzona, i Polska się kompromitują zajmując się w ogóle sprawa Polańskiego. Sprawa z Polańskim powinna być odnotowana w prasie i to wszystko a jej rozstrzygniecie pozostawione wymiarowi sprawiedliwości w USA. To ze ta sprawa tak rusza warszawkę świadczy tylko o tym jakim zad...em jest Polska i jej niby to kultura wraz z całym tzw. środowiskiem twórczym. Duży wpływ na ten skowyt warszawki ma na pewno fakt ze Polański jest Żydem i stad to wycie bo Żydowi wolno więcej oczywiście i jak mogli o tym zapomnieć Amerykanie i Szwajcarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Pan prezydent się zajmuje...? Na razie wygląda 28.09.09, 15:56 na to, że tzw. elity koniecznie chcą wymóc deklaracje od prezydenta, że się zajmie, np. będzie nterweniował jak (ponoć) Sikorsk), a prezydent się wykręca od bezpośredniego zaangażowania :-). Ciekawe dlaczego nie apelują do pana premiera...? Pewnie wiedzą, że dopóki piarowcy nie polecą mu zająć jakiegoś stanowiska, Tusk ani me ani be nie powie :-) A apel do prezydenta to sam miód: - odmówi bezpośredniego osobistego zaangażowania - drań, nie chce bronić naszej przed amerykańską niesprawiedliwości; - zaangażuje się osobiście - łobuz i zbok, pedofila broni :-)! Chitrze POmyślane: premier siedzi cicho i udaje, że go nie ma i do niego pretensji czy apeli nikt nie kieruje i nikomu to nie przeszkadza, że się o sprawie nie wyPOwiada, a prezydenta się nagabuje i jakie by nie zajął stanowisko - będzie kolejna okazja do ataku :-). Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Pan prezydent ma chyba jednak jakaś... 28.09.09, 16:00 Pan prezydent ma chyba jednak jakaś słabość do warszawki. Czy pamiętasz jeszcze ten incydent z Monika Olejnik z okazji 8 marca na przyjęciu u pani prezydentowej. Co do Tusia to masz racje, siedzi ja trusia i zachodzi w um coby tu zrobić żeby nic nie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Nie kojarzę tego incydentu z MO z okazji 8 marca.. 28.09.09, 16:02 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Pani Monika Olejnik wycięła numer... 28.09.09, 16:16 Pani Monika Olejnik wycięła numer z prawem kobiet do aborcji na zadanie a to z kolei rozwścieczyło o.Rydzyka i zaczął wyzywać środowisko pałacowe od szamba które udaje perfumerie. Pan prezydent oczywiście się obraził na ojdyra a warszawka skopała go za to ze nie dal po pysku Rydzykowi i zrobili go tchórzem i tak to ten incydent przyczynił się do pata w sprawie aborcji, wyskoczeniem Marka Jurka i Zawiszy z PiS co pośrednio przełożyło się potem na porażkę PiSu w wyborach 2007. Nasuwa się jeszcze jeden incydent chyba fascynacji pana prezydenta warszawka chodzi o ustawę lustracyjna którą to pan prezydent tak zmanipulował ze przepadła w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio-szpikulec Re: Pan prezydent ma chyba jednak jakaś... 28.09.09, 17:26 Przeciez Tuski NIE jest glowa panstwa, wiec odczepcie sie od niego. Dlaczego to premier ma sie zajmowac jakas marginalna sprawa, bo dla naszego panstwa, to w ogole ZADNA sprawa. A Kaczynski jest podobno prezydentem wszystkich Polakow, wiec jesli tak mowi, to moze cos zrobi, czego wcale mu nie zycze, bo jw.Nie macie wazniejszych problemow? Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Dziękuje za to ze w końcu przyznaliście PO-owce... 28.09.09, 17:32 Dziękuje za to ze w końcu przyznaliście PO-owce to ze Tusk nie jest premierem wszystkich Polaków ale tylko swoich kolesi z PO i innych pasożytniczych partyjniackich klik. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Errata: powinno być "nie chce bronić naszej chluby 28.09.09, 16:00 przed amerykańską niesprawiedliwością" Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw47 Re: Sprawa z Polańskim powinna być odnotowana... 28.09.09, 16:02 janek - oo7 ci co go bronią też cuchną cebulą. Antysemita??? nie! ja dzielę ludzi na mądrych i tych drugich. Prezydent i rząd zajmują się pedofilem.Zgroza!!!! A polskie dzieci głodują!W nędzy żyje milion Polaków! /w tym spieprzający dziad/. A gdzie "Solidarność",..gdzie stocznie i stoczniowcy? i,i,....wymieniać?? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Najgorszy jest prezydent - strasznie się zajmuje. 28.09.09, 16:09 :) A premier jest w porządku - nic a nic :-)... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Sprawa z Polańskim powinna być odnotowana... 28.09.09, 18:14 przemyslaw47 napisał: > janek - oo7 > > ci co go bronią też cuchną cebulą... Oj, chyba nie tylko cebulą! Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Zobowiązania polskich władz 28.09.09, 16:35 janek-007 napisał: > się kompromitują zajmując się w ogóle sprawa Polańskiego. > Sprawa z Polańskim > powinna być odnotowana w prasie i to wszystko > a jej rozstrzygniecie pozostawione > wymiarowi sprawiedliwości w USA. Właśnie, że polskie władze mają obowiązek pomagać swoim obywatelom oskarżonym za granicą. Często Polacy są skazywani w Stanach bo nie rozumieją tamtejszej specifiki. Na przykład, że należy tam milczeć lub iść w zaparte i nie ufać policji. Kilkuminutowa rozmowa z konsulem uratowała by wielu (czasem niewinnych) od drakońskich wyroków. Chociaż Polański pewnie takiej pomocy nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe1569 Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 16:10 nawet nie w tym rzecz. w wiekszosci krajow europejskich, w tym rowniez w samej szwajcarii, nastapilo w przypadku tego typu kary juz przedawnienie jej wykonania (10-15 lat zaleznie od panstwa). niezrozumiale jest, ze wykonuje sie nakaz aresztowania, ktory jest jawnie sprzeczny z ordre public wlasnego porzadku prawnego. to nic innego, tylko pokaz uleglosci wobec amerykanow. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany A ciekawe co na ten temat sądzi jamajska prasa...? 28.09.09, 16:17 Marshall Komorowski mógłby to naświetlić... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A ciekawe co na ten temat sądzi jamajska pras 28.09.09, 16:41 uchachany napisał: > Marshall Komorowski mógłby to naświetlić... ************************** Jamajska prasa ma pomijalny wpływ na politykę Szwajcarii i postawę Szwajcarów w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Ale za to ma wpływ na naszą politykę: jej wkład 28.09.09, 16:44 w demaskowaniu zbrodniczości kaczofaszyzmu jest nieoceniony :-)... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ale za to ma wpływ na naszą politykę: jej wkł 28.09.09, 20:29 uchachany napisał: > w demaskowaniu zbrodniczości kaczofaszyzmu jest nieoceniony :-)... ****************************** Skoro tak uważasz... Normalnym wystarczy do tego gołe oko i ucho. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Sam Marszałek Komorowski cytował Prasę Jamajską na 28.09.09, 20:38 dowód, że już cały świat wie o zbrodniczości PiSu! Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Sam Marszałek Komorowski cytował Prasę Jamajs 29.09.09, 02:03 Coś ci się pomyliło. Marszałek był tylko uchachany faktem, że nawet tam już odkryli wrodzoną głupotę i skłonność do kompromitacji kartofli, a w Polsce niektórzy jeszcze się nie zorientowali :D Odpowiedz Link Zgłoś
szama3 Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 16:35 co to są "wartości" oświeć mnie przedstawicielu świata braku kultury i nadmiaru irańskiej moralności, pamiętasz pewnie jak skradłeś całusa Gieni na dużej pauzie w 34 zanim ciĘę nie wyrzucili z seminarium, to są te twoje "wartości"? Odpowiedz Link Zgłoś
szama3 Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 16:38 nie Swiat kultury sobie przyznaje jakieś prawo i nie ma jakichś specjalnych zasad, wiesz kiciu z czego składa się tzw. świat? świat składa się z tetgo co zakazują te tak zwane dziesięcioro przykazań, świat to przeciwieństwo owych "przykazań" czasami natomiast chodzą po nim tacy jak ty albo tacy jak Manson ten co nadzorował zarżnięcie i zjedzenie żony Romka Sharon Tate Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerunek" 28.09.09, 14:21 Powinniśmy się wstydzić" - pisze "Blick". i mają rację, powinni się wstydzić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 14:24 nie tylko Szwajcarzy powinni się w te dni wstydzić he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
e-marlowe Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 14:29 Nie bardzo wiem czego mieliby się wstydzić Szwajcarzy - tego,że zatrzymali ukrywającego się,od ponad 30 lat, przed wymiarem sprawiedliwości PRZESTĘPCĘ ?! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 14:32 zrozumiałeś artykuł i zarzuty do ich rządu?! Po kilkunastu latak zrozumieli że go poszukują?! Odpowiedz Link Zgłoś
e-marlowe Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 14:50 Ja artykuł zrozumiałem - nie ma tam mowy o żadnych latach,a "zarzuty" do rządu to tylko brednie o "szkodzeniu wizerunkowi,wywołaniu oburzenia" i najśmieszniejsze !!! o "rozzłoszczeniu Polski i Francji". Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 14:54 Czyli nie zrozumiałeś. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 14:51 Polański u nich mieszkał, był dla nich świętą krową, tak samo jak Kwaśniewscy z kontami tam założonymi - i co nagle robią? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 15:20 z tym kwachem to ty na serio, czy tak bez dowodów, nie idź drogą pisiarni, bo możesz skończyć jak ziobro - sprzedając chatę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Zwolnic Polanskiego !!! 28.09.09, 14:25 Kto wam powiedzial, ze demokracja to rownosc ? Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: Zwolnic Polanskiego !!! 28.09.09, 14:26 Ta je, i natychm. znowelizować ustawę o kastracji Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Przeciez ta ustawa jest zla. 28.09.09, 14:34 Pedofilom nie zaszkodzi,A Z POLSKI UCZYNI kraj agresywnego katolicyzmu, porownywalnego tylko z ISLAMEM. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusztt co złego jest w aresztowaniu gwałciciela dzieci ? 28.09.09, 14:27 szwajcarom sie coś pomieszało. A moze chcą na swoim terytorium stworzyć oazę dla pedofili, i teraz się boją ze bedzie mało chętnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Nie potępiam aresztowania. 28.09.09, 14:30 Potępiam handel Polańskim dla innych celów. Szwajcaria mogła do wydać zdecydowanie wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ja potępiam aresztowanie. 28.09.09, 14:38 Szwajcaria zachowala sie jak amerykanska ku.... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nie mogę potępić are 28.09.09, 15:27 A jeśli przy aresztowaniu doszło do złamania prawa? Tzn. Nie wiem czy doszło, tyle że "złapanie winnego" też może być przestępstwem i to należy mieć na uwadze. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Nie mogę potępić are 28.09.09, 15:45 Sporo amatorów 13-latek na forum się zebrało. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nie mogę potępić are 28.09.09, 16:31 Mylisz się. Nie jestem zwolennikiem 13 latek, ale przeciwnikiem nagradzania zboczonych rodziców wykorzystujących swoją 13 letnią córkę do para-prostytucji. Nie uważsz że polański powinien gnić w więzieniu za to co zrobił, ale jej rodzice powinni dostac dozywocie, a ona trafić do poprawczaka za demoralizację? Jak widać są równi i równiejsi. Jej rodzice to ci "równiejsi" w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Nie mogę potępić are 28.09.09, 17:12 Nie będę dywagował nad ustanowionym prawem. Gość popełnił czyn niezgodny z prawem, a następnie zbiegł. Zupełnie inna sprawą jest dlaczego wyciąga się to dopiero teraz - po 30 latach. Nie zmienia to jednak nic w kwestii popełnionego przestępstwa. Stawajacy w jego obronie narażają się na śmieszność. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nie mogę potępić are 28.09.09, 17:43 No to się bardzo różnimy. Dla mnie nawet przestępca nie jest pozbawiony swoich praw. Prawo jest równe dla wszystkich i dla świętego, i dla przestępcy. Przynajmniej dla mnie. Inaczej może dojść do tego, że wystarczy kogoś nazwac przestępcą by można robić z nim wszystko. Co oczywiście nie znaczyże Polański nie powinien karnie odpowiedzieć za to co zrobił i proporcjonalnie do tego co zrobił. Także że powinni być ukarani inni współsprawcy tego przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Nie mogę potępić are 28.09.09, 18:47 maaac napisał: > No to się bardzo różnimy. Dla mnie nawet przestępca nie jest > pozbawiony swoich praw. Prawo jest równe dla wszystkich i dla > świętego, i dla przestępcy. ------------------ Hahaha... a gdzie napisałem, że przestępca jest pozbawiony praw, bądź prawo nie powinno być równe dla wszystkich? Zasugerowałem jedynie, że dziwne jest, że przez 30 lat nie można było znaleźć osoby publicznej takiej jak Polański, aż tu nagle znaleziono go dzięki internetowi :-))) Ta sprawa szyta jest grubymi nićmi. Odpowiedz Link Zgłoś
topoll Re: Nie mogę potępić are 29.09.09, 08:55 plorg napisał: > maaac napisał: > > > No to się bardzo różnimy. Dla mnie nawet przestępca nie jest > > pozbawiony swoich praw. Prawo jest równe dla wszystkich i dla > > świętego, i dla przestępcy. > ------------------ > Hahaha... a gdzie napisałem, że przestępca jest pozbawiony praw, > bądź prawo nie powinno być równe dla wszystkich? Zasugerowałem > jedynie, że dziwne jest, że przez 30 lat nie można było znaleźć > osoby publicznej takiej jak Polański, aż tu nagle znaleziono go > dzięki internetowi :-))) Ta sprawa szyta jest grubymi nićmi. > Myslę, że Twój poprzednik z lekka pochopnie wziął Cię za kolejnego wroga "pedofila" Polańskiego. Bo niestety większość go opluwa i obrzuca błotem z typowo polskim schadenfreude. Gnoić wybitnego! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Nie mogę potępić are 29.09.09, 09:44 maaac napisał: Dla mnie nawet przestępca nie jest > pozbawiony swoich praw zgadzam sie. Przestepca ma swoje prawa, m.in. prawo do siedzenia w pierdlu za to co zrobił. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
pepe1569 Re: Nie mogę potępić are 29.09.09, 02:01 plorg napisał: > Nie zmienia to jednak nic w kwestii popełnionego > przestępstwa. Stawajacy w jego obronie narażają się na śmieszność. > dla mnie to ty sie narazasz na smiesznosc, zwlaszcza ze podkresliles, ze jestes prawnikiem. od kiedy to panstwa wydaja wszystkich rzekomych przestepcow na podstawie ponad 30letnich nakazow aresztowania? nie wydaje ci sie to co najmniej dziwne? z tego co wiem, to w wiekszosci panstw, w tym w szwajcarii, panuje uznana w prawie miedzanyrodowym zasada, ze panstwo zachowuje sobie prawo do kontroli wydanych w innym panstwie nakazow aresztowania wzgl. wyrokow majacych byc podstawa ekstradycji pod katem zgodniosci z tzw. porzadkiem publicznym (ordre public). to klauzula generalna, ktora pozwala np. zbadac, czy przy wydaniu nakazu wzgl. wyroku, na ktorego podstawie orzeczono kare, zachowano standardy postepowania obowiazujace w panstwie majacym dokonac ekstradycji. ponadto niektore panstwa uwzgledniaja przy tym rowniez zasady odpowiedzialnosci karnej wzgl. przeslanki ja wylaczajace takie jak np. przedawnienie karalnosci o ile niedotrzymanie ich (= tych obowiazujacych w panstwie majacym dokonac ekstradycji) okazaloby sie dla oskarzonego szczegolnie dotkliwe (dla zainteresowanych poglebieniem tematu polecam niemieckie orzeczenie cytujace poglady sadow najwyzszych z roznych panstw: BVerfGE 59, 280) nie wydaje ci sie choc troche dziwne, ze w wiekszosci panstw europejskich (w tym w szwajcarii) karalnosc tego przestepstwa juz dawno sie przedawnila (10-15 lat od popelnienia) a mimo to szwajcaria tak chetnie wykonuje ponad 30letni nakaz aresztowania? nawet nie chodzi tu o egzekucje wydanej kary, bo takiej (jeszcze) nie orzeczono i - w wiekszosci panstw - juz orzec by sie nie dalo wlasnie ze wzgledu na przedawnienie. dla mnie to nieprzypadkowa oznaka uleglosci wobec usa i nic wiecej. zwlaszcza, ze mogli go w szwajcarii juz 100 razy wczesniej aresztowac a nigdy jakos na to nie wpadli. "przypadkowo" sprawa zbiegla sie z wydaniem usa listy "grzesznikow" podatkowych. mozliwe, ze szwajcarzy chca tez pokazac jacy sa konsekwentni w egzekucji prawa, bo nie tak dawno pod tym katem tez podpadli np. kadafiemu aresztujac jego syna za pobicie. zrobil sie z tego skandal dyplomatyczny wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Nie mogę potępić are 29.09.09, 08:49 pepe1569 napisał: > dla mnie to ty sie narazasz na smiesznosc, zwlaszcza ze > podkresliles, ze jestes prawnikiem. -------------- W tej chwili to Ty jesteś smieszny, nigdzie nie pisałem, że jestem prawnikiem, a co dopiero pokreślać :-)) > od kiedy to panstwa wydaja wszystkich rzekomych przestepcow na > podstawie ponad 30letnich nakazow aresztowania? -------------- Może od kiedy są zbiegami? Uciekanie przed wymiarem sprawiedliwości to przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe1569 Re: Nie mogę potępić are 29.09.09, 10:10 zwracam honor, to byl inny obronca nakazu aresztowania. w kwestii zasadnosci nic to jednak nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac PS. do poprzedniego 28.09.09, 16:36 Poza tym prawo jest prawem. Dotyczy i Papieża, i najgorszego mordercy. Nie można jednego z nich traktować lepiej, a drugiego gorzej bo "naznaczony". Jeżeli się nie wydaje jednych ludzi, to nie powinno się i wydawać innych. Jak się wydaje to wszystkich tak samo. Nie można też nagle "odkryć" mimo braku zmiany prawa, że jednak kogoś można deportować. Wygląda to wtedy nie na działanie prawne ale na jakąś grę polityczną. Prawo nie powinno być mieszane z polityką. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: PS. do poprzedniego 29.09.09, 09:45 maaac napisał: > Poza tym prawo jest prawem. Dotyczy i Papieża, i najgorszego > mordercy. a to to powiedz obrońcom niepokalaności Polańskiego. Bo wielkim ałtystą jest. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
szama3 Re: Nie mogę potępić are 28.09.09, 16:55 13 latka? uciekła babci spod klatki obok? czy przyleciała spod zieleniaka i zrobiła loda jakiemuś facetowi za friko? została przywieziona w ramach cateringu z kanapkami i wódą na zamówienie Nicolsona przez stałego dostawcę Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Nie potępiam aresztowania. 28.09.09, 16:02 Nie mogła. Nakaz wystawiono dopiero kilka dni temu. Poza tym przekraczając granicę lądową nie musiałby być zauważony - przecież to "strefa Schengen". ontos2 napisał: > Potępiam handel Polańskim dla innych celów. Szwajcaria mogła do wydać > zdecydowanie wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
topoll Re: co złego jest w aresztowaniu gwałciciela dzie 28.09.09, 14:37 mateusztt napisał: > szwajcarom sie coś pomieszało. > A moze chcą na swoim terytorium stworzyć oazę dla pedofili, > i teraz się boją ze bedzie mało chętnych ? Ze słowami trzeba uważać, przekonał się ostatnio "Gość Niedzielny".... Z tego co mi wiadomo, chodzi o tzw. "Gwałt ustawowy" czyli kontakt seksualny z osobą nieletnią. To nie jest to samo co pedofilia! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej48 ReTy się puknij 28.09.09, 14:43 Wszystko źle , bo to nie było dziecko tylko 13 letnia szprycha wyglądająca na 18 lat i bardzo chcąca karierę pupcią zrobić, a dowalił się do tego sądowy cwaniaczek co na przywaleniu Polańskiemu chciał wleźć do polityki. Pawo amerykańskie jest chore i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Prawo amerykanskie ma charakter mafijny. 28.09.09, 14:52 Wyznaczanie ofiar do poswiecenia na oltarzu 'amerykanskiej sprawiedliwosci', jest w USA CZYMS NORMALNYM. Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: Prawo amerykanskie ma charakter mafijny. 28.09.09, 14:56 żeby przez ponad 30 lat robić aferę z lizania ci.y, to jest chore! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Prawo amerykanskie ma charakter mafijny. 28.09.09, 17:44 Sedek47 napisał: > Wyznaczanie ofiar do poswiecenia na oltarzu 'amerykanskiej > sprawiedliwosci', jest w USA CZYMS NORMALNYM. ...że przypomnimy sprawę Sacco i Vanzetti'ego. Skazano ich na karę śmierci na fali antybolszewickiej histerii. Nie byli oni aniołkami, ale ich egzekucja miała zadowolić społeczeństwo. Wszystko wyjaśniło się dopiero w 1982 roku. To Sacco brał udział w napadzie, a Vanzetti był zupełnie niewinny, ale stracono ich obu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: ReTy się puknij 28.09.09, 15:34 Nawet dojrzale wyglądająca 13-latka jest dzieckiem - normalny przyzwoity człowiek, jeśli mu "lezie do wyra", to ją bierze za rękę i odprowadza do rodziców, a nie korzysta. 13-latka ma prawo być głupia i popełniać głupstwa, 44-latek ma te głupstwa korygować, a nie w nich uczestniczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: ReTy się puknij 28.09.09, 17:04 taka mądra jesteś, a właśnie twoja córka bierze do buzi dwóm facetom w garażu. Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerunek" 28.09.09, 14:37 Oni mają duże doświadczenie - w czasie wojny wydawali Niemcom "zbiegów", w zamian trzymając ich kasę (żeby się tyle dobra nie zmarnowało). Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 14:41 a ja myślałem, że tylko trzymali kasę zabraną "zbiegom" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 21:20 Dokładnie to miałem na myśli, z tym tylko że zbiedzy trzymali tę kasę w szwajcarskich bankach. Po wydaniu zbiegów bankierzy kasą się zaopiekowali. Odpowiedz Link Zgłoś
topoll Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 29.09.09, 09:01 wykidajlo2 napisał: > Dokładnie to miałem na myśli, z tym tylko że zbiedzy trzymali tę kasę w > szwajcarskich bankach. Po wydaniu zbiegów bankierzy kasą się zaopiekowali. Przytululi bidulkę, coby bez pożytku sama nie leżała. Banda hipokrytów. Wolę najgorszego kryminalistę od załganego hipokryty. Odpowiedz Link Zgłoś
revelka wnioski szwajcarski zegarek szwajcarski bank 28.09.09, 14:42 i szwajcarski wymiar sprawiedliwości - zbyt drogo nas kosztują - Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright nie boj nic, zaszargana opinia nie pomoze w intere 28.09.09, 15:31 sach. Teraz kazdy mafiozo bedzie omijal Szwanc-arie szerokim lukiem. A z czegos/kogos trzeba zyc. Ale pamietaj, ze na pierwsza komunie kazdy szwajcar dostaje lornetke, olowek i kapownik. Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 wy je,ane, szwajcarskie kur.y 28.09.09, 14:48 zaprosiliście człowieka i go zapuszkowaliście, jesteście prostytutkami Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna kolejny pedofilski azyl zniknął 28.09.09, 16:29 rozumiem, że ci żal antyliberal22 napisał: > zaprosiliście człowieka i go zapuszkowaliście, jesteście > prostytutkami Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerunek" 28.09.09, 14:50 Ha ha ha, Szwajcaria faktycznie "splamila" swoj wizerunek raju dla przestepcow i oszustow podatkowych. Nic dziwnego, ze czesc spoleczenstwa wyraza swoje niezadowolenie, jak tak dalej pojdzie beda musieli wrocic do rolnictwa i klepac biede. Nie chcialbym, aby to zabrzmialo jak krytyka Szwajcarii - znalezli swoj model biznesowy i okazal sie on skuteczniejszy, niz gospodarki innych panstw europejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta A co ty wiesz naprawde o Szwajcarii? 28.09.09, 18:31 Wiesz paru z nas tam zylo i pracowalo a nie tylko czytalo o tym kraju czy tez zablakalo sie tam turystycznie. Akurat Szwajcaria nie kryje przestepcow... w przeciwienstwie np. do USA i paru krajow Ameryki Poludniowej a byc moze i Europy. Co do Polanskiego to sytuacja jest bez sensu jesli dobrze postudiujesz zarowno zebrane materialy na ten temat jak tez definicje prawna czynu. Oczywiscie mozemy takze zdefiniowac ze akty seksualne z ludzmi ponizej nawet 21 lat sa nielegalne i wtedy zapelnimy wiezienia (lub moze latwiej bedzie sterylizowac wiekszosc mlodego spoleczenstwa za "pedofilie"). Historycznie biorac pod uwage: 1. Wspolzycie z kobieta miesiaczkujaca nie jest pedofilia (fakt ktorego ani jeden z 450 oslow z Wiejskiej nie zna a takze maja z tym problemy Amerykanie). 2. O ile przymuszanie do seksu jest gwaltem w tym wypadku kobieta przyznala, ze chciala uprawiac seks z Polanskim i mowila to publicznie przyznajac to takze po latach najblizszej rodzinie. Pozdrawiam z New Jersey (chyba wiadomo gdzie jestem i zyje, czy nie?) Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Hipokryzja 28.09.09, 14:50 Dwie osoby i ich "ekstradycje": John Demjaniuk i Edward Mazur. Pewnie znalazłoby się jeszcze wiele podobnych przypadków. "Swoich" potrafią kryć, natomiast domagają się "uczciwości" i postępowania "zgodnie z prawem" od innych. Hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: Hipokryzja 28.09.09, 14:55 dlaczego amerykańskie kur.y nie wydzadzą Mazura, który jest (raczej) zamieszany w odstrzelenie jednej z najważniejszych osób państwa polskiego???? A czepiają się starego Polańskiego, który ponad 30. lat temu wylizał ci.kę jakiejś małolacie??? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 ...a co o pedofilu pisze prasa Izraelska ? 28.09.09, 14:55 Ciekawe , co o pedofilu pisze prasa izraelska ? Polański to playboy i to w dodatku stary playboy. Kiedy zabawiał się z 13 letnią dziewczyną miał 40 lat. Teraz robią z niego męczennika ? Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: ...a co o pedofilu pisze prasa Izraelska ? 28.09.09, 14:58 A ty jak walisz gruszkę to tylko i wyłącznie o dojrzałych kobietach zapewne rozmyślasz. Brawo - jesteś bohaterski. Odpowiedz Link Zgłoś
walgierz aj waj za pedofilię areszotwali, no koniec świata 28.09.09, 15:00 według prasy liberalnej, no kabaret i co z tego, że biblia tego nie zabrania ona nawet nie zabrania sypiać z córeczkami bo kiedyś była taka norma, w wiadomym plemieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: aj waj za pedofilię areszotwali, no koniec św 28.09.09, 15:03 głupiś, poimprezuj trochę i zobaczymy, trafi ci się chętna małolata, jeśli odmówisz - ale nie dlatego, ze będziesz pijany, albo śpiący - to pogadamy, teoretyku, cwaniaczkowaty. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: aj waj za pedofilię areszotwali, no koniec św 28.09.09, 18:01 walgierz napisał: > według prasy liberalnej, no kabaret i co z tego, że biblia tego nie zabrania on > a > nawet nie zabrania sypiać z córeczkami > bo kiedyś była taka norma, w wiadomym plemieniu. Czemu nie napiszesz, że w izraelskim? Czego się boisz? A w plemieniu egipskim była to norma. Faraonowie często poślubiali swoje siostry, a prości ludzie szli w ich ślady. Faraon-heretyk Echnaton poślubił nawet kolejno dwie własne córki! W plemionach arabskich też spotyka się podobne praktyki. Co prawda własnej siostry poślubić nie można, ale przyrodnią już tak. Zreszta małżeństwa między krewnymi były powszechne, za dyspensą papieską, w rodach królewskich i książęcych w chrześcijańskiej Europie. Najbardziej te praktyki były rozpowszechnione w rodzie Habsburgów. Cesarz Ferdynad poślubił własną siostrzenicę, (nieletnią wg. naszych kryteriów), infantkę Małgorzatę, córkę króla hiszpańskiego Filipa IV Habsburga i siostry Ferdynanda, Marianny. O ręką Małgorzaty, swojej przyrodniej siostry, poprosił też nieślubny syn Filipa IV, Don Juan d'Austria II. Jego prośbę odzrucono nie z powodów obyczajowych, ale dlatego, że to osobliwe małżeństwo zburzyłoby plany ściślejszego powiązania z Wiedniem przez małżeńtwo Małgorzaty i Ferdynanda. Tak było w dwóch najbardziej katolickich państwach Europy w XVII w. Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Królowa Jadwiga miała 13 lat 28.09.09, 18:21 eti.gda napisał: A królowa Jadwiga miała 13 lat jak wyszła za mąż. (A na tronie polskim zasiadła jak miała 11 lat) Jak miała 14 lat to poprowadziła wyprawę wojenna przeciw Węgrom. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Szwajcarzy byli juz splamieni... 28.09.09, 15:03 Roman Polanski mógl byc zatrzymany w Danii, gdy krecil tam swoj nowy film "The Ghost". Policja dunska wiedziala o pobycie Polanskiego na dunskiej wyspie Rømø lecz nie podjela decyzji o aresztowaniu. Jak poinformowal szef lokalnej dunskiej policji, Thuesen: "nie dostalismy oficjalnego zawiadomienia". ...czyli wyraznie widac, ze jesli jakies panstwo jest na poziomie, to "umie wybrnac z sytuacji". Zreszta trudno tu porównywac Szwajcarów do Dunczyków. Dunczycy ocalili wszystkich swoich Zydów podczas II wojny swiatowej, gdy natomiast szwajcarzy okradli i wydali hitlerowcom wszystkich swoich Zydów... to pokazuje z kim mamy do czynienia... Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Szwajcarzy byli juz splamieni... 28.09.09, 16:12 Nakaz wydano kilka dni temu. W czasie gdy był w Danii pewnie jeszcze go nie było. Poza tym Dania to obszar unii, a Polański jest obywatelem unii. Co do wojny, to Szwajcaria na pewno nie wydała żadnego Żyda który był jej obywatelem (ok 30tys). Choć fakt, że nie przyjęła wszystkich uciekinierów z Niemiec. Skala była też trochę inna. W Danii było raptem 300 Żydów. Dokładnie tylu "przemycił" do Szwajcarii tamtejszych jeden z urzędników granicznych. A to tylko część uciekinierów. Warto pamiętać, że Szwajcaria przyjęła 16tys polskich żołnierzy i za to powinniśmy być jej wdzięczni. (Naszych żołnierzy walczących we Francji, woleli poddać się Szwajcarom niż Niemcom.) Odpowiedz Link Zgłoś
rychu501 Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerunek" 28.09.09, 15:06 Czy niektórzy chcą być ponad PRAWEM, brawo szwajcarzy, nie mają się czego wstydzić i oczywiście amerykanie którzy od dawna GO ścigają Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano USA=KGB 28.09.09, 15:12 Amerykańskie prawo jak KGB- ma długie łapy i dorwie każdego uciekiniera. Jest też ono ślepe i bezwzględne jak KGB. Ta siksa wyglądała ponoć bardzo dojrzało, a kto sprawdza dowód kobiety przed pójściem do łózka. Pewna jest tylko taka, która ma pełno zmarszczek na twarzy i obwisły biust. Biedny Polański trafił na gładziutką smarkulę udającą pannę na wydaniu. Wiadomo, że siksa sama chciała, a już jako dorosła z pełną odpowiedzialnością wnosiła o uniewinnienie, więc o co chodzi ? A no chodzi o to, że prokuratorzy to zakute łby i chętnie też wykonują zlecenia polityczne. Polański jest własnie ofiarą rozgrywek politycznych miedzy rządem USA i Szwajcarii, a tępogłowi prokuratorzy narzędziem tych rozgrywek. Inna znowu kanalia- sędzia zajmujący się przed trzydziestu laty sprawą- oszukała Polańskiego. Jeszcze inna kanalia wylizała d..Amerykanom i Polański siedzi, i być może wywiozą go do UŚA ( Uryna Śmierdzi Amoniakiem ) Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: nie skamlaj pedofilu 28.09.09, 16:39 gó... wiesz, wiesz tyle ile zjesz Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: nie skamlaj pedofilu 28.09.09, 16:41 yola13 napisała: > gó... wiesz, wiesz tyle ile zjesz mocna słowa jak na trzynastolatkę :lol: Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: nie skamlaj pedofilu 28.09.09, 16:43 no patrz my raczej sie nie znamy zakomuszały staruszku Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: nie skamlaj pedofilu 28.09.09, 16:48 yola13 napisała: > no patrz my raczej sie nie znamy zakomuszały staruszku :lol: Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: USA=KGB 28.09.09, 16:38 dokładnie jak piszesz, a chciałam jeszcze dodac ze pod pedofilię podchodzi tez wiele innych rzeczy w niektórych stanach USA prawo jest tak restrykcyjne ze ojciec kapiacy mała córeczkę moze pojśc za to do więzienia na długie lata, wiec ja sie pytam co to za chory twór to USA? Prawo tam jest chore i nie reformowalne. Panienka na imprezie wyglądała na pociagającą 18-20-tkę, a pozatym ze to nie był gwałt, seks odbył sie za obopólna zgodą, nikt tej dziewczyny pod ścianą nie stawiał i nie zmuszał do seksu- drobny szczegół Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Re: USA=KGB 28.09.09, 16:43 yola13 napisała: > w niektórych stanach USA prawo > jest tak restrykcyjne ze ojciec kapiacy mała córeczkę > moze pojśc za to do więzienia na długie lata, wiec ja > sie pytam co to za chory > twór to USA? Prawo tam jest chore i nie reformowalne. To nie takie proste. W Stanach jest demokracja, szczególnie na szczeblu lokalnym i politycy aby wygrać wybory musza się dostosowywać do stanu przeciętnej umysłowości. Niestety ten stan jest dośc niski i prymitywny w KAŻDYM kraju. A czasem sami politycy są mierni Odpowiedz Link Zgłoś
drmw Re: USA=KGB 30.09.09, 22:53 Tak.To prawda,że mozna pojść do więzienia, za nadmierną opiekę wobec własnego dziecka. Kraj kretynskich przepisow.Jest to eldorado dla nieuczciwych adwokatow.Niektore przepisy są zupełnie niezrozumiałe dla normalnych ludzi. Takie prawo,jacy ludzie.Ameryka to kraj ludzi zakłamanych,prymitywnych i zupełnie ogłupionych przez media. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: yola13 28.09.09, 19:04 No prosdzę, jak w zależności od kontekstu można naciągać argumentację. Jeżeli sześciolatek zatem, będzie "miał ochotę" na seks z 40 latkiem, to nie będzie to już przestępstwo ani pedofilia. Obopólna zgoda jest tu bowiem kryterium decydującym. Chrzanić "chore i niereformowalne" prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski rozwiazanie 28.09.09, 19:31 plorg napisał: > 3 715 592 613 265 750 000 000 000 000 000 000 000 000 Oto rozwiazanie gnebiacego cie problemu: 3715592613265750000000000000000000000000 = 2^25*5^27*7*2657*799095137 Sprobuj ograniczyc swoje przemyslenia wylacznie do tego faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: rozwiazanie 28.09.09, 19:50 kongreszydowski napisał: > Sprobuj ograniczyc swoje przemyslenia... ----------------- Kolejny pedzio? Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerunek" 28.09.09, 15:12 "Szwajcarska prasa: >>Splamiliśmy swój wizerunek<<" Teraz pewnie w ramach "ekspiacji"... zalegalizuja w Szwajcarii pedofile. A jak ktos sie upomni o prawa wykorzystywanych dzieciakow, to... "splami swoj wizerunek", tak? Co za poj...ny kraj, prawie jak nasz. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Nie pochwalam tego co zrobil Polanski z ta ... 28.09.09, 15:20 ...malolata,bo nawet jakby go na kolanach prosila o seks to powinien ja pogonic.Ale szwajcarski domiar sprawiedliwosci zachowal sie podobnie jak kiedys u nas milicja ze sluzba bezpieczenstwa,albo dzisiejsze CBA stosujace swoje prowokacje artystyczne.Mam tez duze watpliwosci co do protokolu przesluchan tej trzynastolatki,bo po przeczytaniu tego tekstu odnosze wrazenie,ze przesluchiwano ja tak zeby niczego konkretnego sie nie dowiedziec a tym bardziej nie skonfrontowac tych zeznan z zeznaniami Polanskiego.A przeciez w tej czesci swiata przemozna chec dobrania sie do cudzej kasy przy pomocy sadów bylo i jest nadrzedna wartoscia i ojawem sprytu(za co Jackson placil ciezkie pieniadze aby do procesu nie doszlo?). Odpowiedz Link Zgłoś
wera95 Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 15:23 Akurat nie. Szwajcar to przede wszystkim żołnierz - papieska gwardia szwajcarska, ewentualnie uzbrojony strażnik. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Gdzie sa nagle ci dla ktorych podpisy pod 28.09.09, 15:25 porozumieniami sa "swiete" ? Gdzie sie podziali ci dla ktorych prawo znaczy prawo ? Dostali nagle wraz z nazwiskiem Polanskiego najzwyklejszego naszego szowinistycznego kociokwiku. Kazda gra a tym bardziej ta z amerykanskim wymiarem sprawiedliwosci musi zakladac mozliwosc przegrania. Wlasnie przegral a grajac tylko pogorszyl swoja sytuacje. Prezydent zostawil sprawe prawnikom a sprawa jest oczywista. Facet jest oskarzony o przestepstwo w Stanach ( i samo przestepstwo nie ma wielkiego znaczenia). Facet uciekl w czasie kiedy byl zwolniony za kaucja i na ta okolicznosc nie ma przedawnienia. Przeciez to jest proste jak dwa razy dwa. Facet "bawil sie" z amerykanska organizacja rzadowa w "kotka i myszke". I wlasnie skonczyla sie "zabawa". Wszelkie listy apele sa tylko wyrazem pogardy dla prawa (w tym przypadku akurat amerykanskiego). Czy to jest Polanski czy Golanski czy Mazur nie ma najmniejszego znaczenia. Prawo jest prawem dla wszystkich i zadne osiagniecia (czego nie potrafia zrozumiec ani nasze pajace polityczne ani nasze "znakomitosci" ze swiata artystycznego nie stanowia immunitetu wobec oskarzenia o popelnienie przestepstwa (niezaleznie jaki by nie bylo). Mial 30 lat by negocjowac z amerykanskim wymiarem sprawiedliwosci. Mial go w dupie. To dlaczego dzisiaj wszyscy z rzadowymi nie tylko naszymi pajacami wlacznie sie dziwia ze amerykanski wymiar sprawiedliwosci ma Go rowniez w dupie ? Ma sie stawic przed sadem i basta. Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerunek" Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Gdzie sa nagle ci dla ktorych podpisy pod 28.09.09, 15:35 Po pierwsze zapoznaj się z okolicznościami ucieczki Polańskiego. czasem gdy prawo zachowuje się jak "nie prawo" należy go łamać. Inaczej "zgodnie z prawem" musiałbyś być za komuny w Polsce kapusiem. Stany Zjednoczone nie są wolne od wad. Pewnie jest ich znacznie, znacznie mniej niż w komunistycznej Polsce, ale nie jest to bynajmniej raj na ziemi. Po drugie - prawo również oznacza, że nie można sobie ot tak aresztować jakiegoś człowieka i wydać go innemu państwu "bo mu się tak podoba". Jest to ograniczone określonymi przepisami. Jeżeli przepisy w Szwajcarii się nie zmieniły, a Polański tam bywał nie raz, to nie uważasz że coś w tej sprawie śmierdzi? To oczywiście nie oznacza, żebym uważał Polańskiego za niewinnego. Oczywiście, że jest winny. Co do tego nie ma watpliwości. Gorzej z pytaniem czego naprawdę jest winny. No i powinien być ukarany za swoje winy, a nie "pod publiczkę". Bo póki co wygląda na to, że USA nie chcą mu zapewnić sprawiedliwego sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Ani chybi chcą go pokrzywdzić jak Tomczyka! Ty, 28.09.09, 15:43 wprawiony obroną Tomczyka wiesz to najlepiej :-)... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ani chybi chcą go pokrzywdzić jak Tomczyka! T 28.09.09, 17:46 Wiem. Dalej nikt mi nie potrafi wytłumaczyć jaki mógł mieć motyw Tomczyk. No ale cóż. Dla niektórych brak logiki w zbrodni nie jest wskazówką do większego zastanowienia się nad tym czy przypadkiem ktoś kogoś nie robi w bambuko. No chyba że ktoś jest uchachanym - u niego brak logiki to stan trwały. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Zapewne miał taki sam motyw jak i inni 28.09.09, 18:04 gwałciciele :-). I kierował się taką samą "logiką". No ale cóż. Dla niektórych wymaganie od gwałciciela logiki nie jest wskazówką do większego zastanowienia się nad tym, czy akcja medialna podjęta w jego obronie nie jest przypadkiem robienia w bambuko publiczności :-). maaac napisał: > Wiem. Dalej nikt mi nie potrafi wytłumaczyć jaki mógł mieć motyw > Tomczyk. No ale cóż. Dla niektórych brak logiki w zbrodni nie > jest wskazówką do większego zastanowienia się nad tym czy > przypadkiem ktoś kogoś nie robi w bambuko. > > No chyba że ktoś jest uchachanym - u niego brak logiki to stan > trwały. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Tutaj to jeszcze nic, znajdź stare fora o sprawie 28.09.09, 15:59 Tomczyka, tam to dopiero Maac p....ł jak POtłuczony :-)! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Tutaj to jeszcze nic, znajdź stare fora o spr 28.09.09, 16:39 te "stare fora" to gdzie szukać?! Tak pytam, czy masz na myśli archiwum, a może arhiwum, a może IPN, czy jakoś tak :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Stare fora GW pod artykułami poświęconymi 28.09.09, 16:48 sprawie Tomczyka, które go wybielały i sugerowały, że padł ofiarą antypolskiej, angielskiej ksenofobii sądu :-). Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Stare fora GW pod artykułami poświęconymi 28.09.09, 17:51 uchachany napisał: > sprawie Tomczyka, które go wybielały i sugerowały, że padł ofiarą > antypolskiej, angielskiej ksenofobii sądu :-). Niczego podobnego kłamco nie sugerowałem. Raczej zastanawiałem się nad brakiem motywów. Bo nie wierzę w motyw "że każdy by chciał przelecieć". Ksenofobia nie ma nic tu do sprawy, raczej potrzeba gwałtownego sukcesu Policji i "lud żądający krwi". No ale by to zrozumieć nie można być głupim uchachanym, który nie potrafi sensownej wypowiedzi sklecić. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Czytaj ze zrozumieniem. Napisałem, że to artykuły 28.09.09, 18:08 GW w sprawie Tomczyka wybielały go i sugerowały, że padł ofiarą sądowego linczu, a nie że ty to sugerowałeś. Ty tylko pokornie powtarzałeś przedstawione w tych artykułach argumenty :-). Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Przepraszam ale nawet nie ma z czym dyskutowac 28.09.09, 16:17 "gdy prawo zachowuje się jak "nie prawo" należy go łamać" Jest to typowy poglad wynikajacy z naszego dziedzictwa i pograzajacy nasza przyszlosc. Kto ma decydowac kiedy "prawo" nie zachowuje sie jak prawo ? Oskarzeni ? Przeciez to jest smieszne. Jest porozumienie o ekstradycji miedzy Szwajcaria a Stanami. Wiedzial i bawil sie w kotka i myszke. Osmieszal amerykanskie organa scigania i dzisiaj liczy na poblazliwosc ? Niby na jaka okolicznosc ? Gdybys zajmowal sie zawodowo sciganiem tych co naduzywajac zaufania amerykanskiego wymiaru sprawiedliwosci wyjechali ze Stanow aby uniknac procesow to ciekawe czy rowniez bylbys tak poblazliwy wobec oskarzonego, ktory latami wystawial Cie do wiatru ? To jest jak z kozka. "Gdyby kozka nie skakala to by nozki nie zlamala" Gdyby siedzial we Francji .... Jest niewinny tak dlugo jak nie ma prawomocnego wyroku. Ale przed sadem amerykankim stawic sie musi. Bo takie jest prawo, chyba zeby byl ulaskawiony przez Prezydenta co wcale nie jest oczywiste. "Bo póki co wygląda na to, że USA nie chcą mu zapewnić sprawiedliwego sądu." I gdzie to widac ? W biciu piany przez GW ? PS. "Po pierwsze zapoznaj się z okolicznościami ucieczki Polańskiego. czasem gdy prawo zachowuje się jak "nie prawo" należy go łamać." Zawsze sa "okolicznosci". Po to jest sad by te okolicznosci wziac pod uwage. Pozostaja fakty. Byl zatrzymany i oskarzony czy nie byl ? Zostal zwolniony (co juz w Jego sprawie bylo wyroznieniem i poblazliwoscia) za kaucja czy nie ? Wyjechal lamiac podpisane oswiadczenia czy nie ? "Inaczej "zgodnie z prawem" musiałbyś być za komuny w Polsce kapusiem." To jest ordynarne, bezczelne i chamskie klamstwo, ktorym bronia sie dzisiaj najczesciej post-pzpr-owskie karierowiczowskie sprzedajne donosicielskie szmaty. Zylem "za komuny" zgodnie z prawem, jezdzilem za granice i kapusiem nie bylem jak wielu wokol mnie. I do zadnej organizacji politycznej od przedszkola nie nalezalem. Nie mialem potrzeby miec "za darmo" za ten jeden czy drugi sprzedajny szmaciany karierowiczowski podpis lepiej niz inni. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Przepraszam ale nawet nie ma z czym dyskutowa 28.09.09, 16:48 1stanczyk napisał: > Zylem "za komuny" zgodnie z prawem, jezdzilem za granice i kapusiem nie bylem > jak wielu wokol mnie. > I do zadnej organizacji politycznej od przedszkola nie nalezalem. taaak, a swistak dalej siedzi i zawija w sreberka Odpowiedz Link Zgłoś
ellamp Re: Gdzie sa nagle ci dla ktorych podpisy pod 28.09.09, 15:43 Zgadzam sie z tym ze litere prawa ignorowal uciekajac ze Stanow. Zastanawiajace jest kilka rzeczy. Primo, czemu akurat teraz przypomnialo sie Szwajcarii ze Polanski u nich bywa??? Bywal w przeszlosci a nawet mieszkal ponoc. Widac Szwajcarii zalezy na dobrych stosunkach ze Stanami i innymi krajami....Szwajcarzy dobrze wiedza ze caly ich dobrobyt to nazistowskie zloto i mafijne pieniadze i dlatego wszystkim rece liza. Secondo, sama pokrzywdzona przypomina ze z wlasnej woli mu do loza wlazla i ze jej wlasna matka ja szczula na mlodociana prostytutke w srodowisku filmowym, o czym wszyscy wiedzieli i pewnie Polanski nie byl pierwszysm w jej "dziwiczym" lozu. Jej matka powinna pojsc siedziec razem z Polanskim jesli do ekstradycji dojdze! Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Do warszawki nie dociera fakt... 28.09.09, 15:49 Do warszawki nie dociera fakt ze warszawka jest tylko nad Wisła a warszawka w Kalifornii to już tylko taka warszawka na wodzie pisana. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Ty masz kompleks kołchoźnika 28.09.09, 17:18 Taki syn kołchoźnika napisze "warszawka" - bo tak naprawdę sam czuje się gorszym od innych, ale przez takie deprecjonowanie poczuje się z czasem (chwilowo) lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Filozof to ty jesteś nie kiepski... 28.09.09, 17:36 Filozof to ty jesteś nie kiepski a i logikę oraz sposób rozumowania i prezentowania swoich 'odkryc' tez masz chyba transplantowane z gumiaków i kufajki. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku Brawo Szwajcarzy - prawo jest prawem 28.09.09, 15:27 a przestępca przestępcą. Nie wystarczy być kimś znanym żeby być bezkarnym Za nas by się nikt nie wstawiał Odpowiedz Link Zgłoś
roman1979xx Re: Brawo Szwajcarzy - prawo jest prawem 28.09.09, 15:51 q-ku napisał: > a przestępca przestępcą. Nie wystarczy być kimś znanym żeby być bezkarnym > Za nas by się nikt nie wstawiał Jasne ale oni za takie przestępstwo chcą dla niego 50 lat. Za seks z chętną lolitka, to absurdalna kara. U nas szybciej wychodzą po bardzo brutalnych morderstwach. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku pojadę populistycznie - gdyby to była Twoja córka 28.09.09, 17:46 to na ile lat więzienia dla faceta ją wyceniłbyś? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 15:27 > to przeciez są fakty, durniu, on ma tam konto, tyle, ze szwajcaria no to są dowody/fakty, czy ich nie ma baranku? nie wiem jaki baranku! może po prostu baranku, bez powiązań. Ale i tacy są potrzebni, ktoś musi kopać rowy :D Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerunek" 28.09.09, 15:28 Proponuję zawalić ambasadę szwajcarską mailami z protestami i wyrazami oburzenia. Oto adres mailowy do ambasady: var.vertretung@eda.admin.ch Odpowiedz Link Zgłoś
historyk09 Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 16:13 dalej bron pedofila zboku. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Szwajcarska prasa: "Splamiliśmy swój wizerune 28.09.09, 16:21 Sporo pedofili ujawnia się przy tej okazji. Np. tacy Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Zatrzymanie pedofila splamieniem wizerunku! 28.09.09, 15:29 Brawo! Gazeto, czy nie dość już bronienia przestępcy, zbiega i pedofila? Odpowiedz Link Zgłoś
roman1979xx Ameryka wsadzi go na dożywocie 28.09.09, 15:37 Jak im się uda go zabrać to dożywocie murowane. U nich za stosunek z nieletnią to 50 lat. Tyle chciał sędzia w 1978. Niech go sądzą w Szwajcarii a nie w popieprzonych Stanach. Zresztą wszyscy amerykanie to niezłe poje... Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Zatrzymanie pedofila splamieniem wizerunku! 28.09.09, 15:46 plorg napisał: > Brawo! > Gazeto, czy nie dość już bronienia przestępcy, zbiega i pedofila? jakos tak malo przyjemnie sie czyta wynurzenia popie...nych ograniczonych katoli jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Zatrzymanie pedofila splamieniem wizerunku! 28.09.09, 16:05 Nie wątpię, że dla zboków przykre jest czytać prawdę o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna lepiej przestań ruchac dzieci 28.09.09, 16:26 bo i ciebie przecwelą pod celą jak polańskiego jamesonwhiskey napisał: > plorg napisał: > > > Brawo! > > Gazeto, czy nie dość już bronienia przestępcy, zbiega i pedofila? > > jakos tak malo przyjemnie sie czyta wynurzenia popie...nych > ograniczonych katoli jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: lepiej przestań ruchac dzieci 28.09.09, 16:33 nie pisz tak do księży, bo oni się nie boją, mają immunitet i kasę Watykanu! Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: lepiej przestań ruchac dzieci 28.09.09, 16:35 cillian1 napisał: > nie pisz tak do księży, bo oni się nie boją, mają immunitet i kasę Watykanu! nie dość, żeś głupi, to jeszcze ciemny księża nie mają immunitetu Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: lepiej przestań ruchac dzieci 28.09.09, 16:40 > księża nie mają immunitetu jak potrzeba to mają ;) To tylko kwestia wiary :D Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 pierwsze podejscie do legalizacji pedofilii 28.09.09, 15:30 teraz Polanski stanie sie symbolem, ze 'wyjatkowo restrykcyjne' prawo chce wiezic perly swiatowej kultury, co w praktyce oznacza poczatek akcji lewactwa by zdepenalizować pedofilie, a w przyszlosci ja zalegalizowac i by na rowni z homoseksualizmem, a pozniej rowniez z zoofila wyznaczala standardy 'nowoczesnosci' Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk07 Paranoja - uciekal i wreszciw wpadl. Koniec zabawy 28.09.09, 15:33 jak w filmie. Zmienial terminy swoich wyjazdow itd. tzn. ze wiedzial ze jest winien. Uciekl z USA i nie stawil sie przed sadem - czyli jest zbiegiem. fajny film. Odpowiedz Link Zgłoś
roman1979xx Re: Paranoja - uciekal i wreszciw wpadl. Koniec z 28.09.09, 15:40 borsuk07 napisał: > jak w filmie. Zmienial terminy swoich wyjazdow itd. tzn. ze wiedzial ze jest > winien. Uciekl z USA i nie stawil sie przed sadem - czyli jest zbiegiem. fajny > film. Najpierw poje.. Manson zabił mu zonę i dziecko a potem chcieli go wsadzić na 50 lat do więzienia, nic dziwnego, że uciekł ze Stanów. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 A ty byłbyś odważniejszy na jego miejscu???? 28.09.09, 16:58 ja również uciekłbym i każdy zdrowo myslący człowiek, skoro sędzia chciał zrobić z tego medialna szopkę a nie cywilizowany proces. Odpowiedz Link Zgłoś