Dodaj do ulubionych

Media: Tajemnicze wakacje szefa gabinetu polity...

04.10.09, 18:07
nie algida, nie zielona budka
najlepsze lody kręcą
u donalda tuska
Obserwuj wątek
    • extranylon Dodał, że za pobyt zapłacił gotówką, nie brał fak. 04.10.09, 18:38
      To można sprawdzić. Wystarczy wystąpić, do tego komu wpłacał pieniądze, o
      dokument potwierdzający wpłatę ...
      • warturek Myśli kurskiego że ciemny lud kupi kazdą bzdurę 04.10.09, 21:24
        kapitalnie odwzorowuje calą mentalność pseudopolityków PiS.
        Ponieważ nie jestem zamożną osobą dlatego od wielu lat, jeśli chcę zainteresować jakąś osobę chcącą pierwszy raz stanąć na nartach to proponuję Zieleniec. Od wielu dekad nie ma tam zwyczaju wystawiania ani rachunków ani czegokolwiek. Jeśli byłbym sprzedajnym politykiem, to musiałbym chyba być idiotą pisowskim jeśli mając do wyboru Dolomity, Szwajcarię czy Andy to dałbym się żebraczo sprzedać za 35 zeta,bo tyle kosztuje dwupokojowe lokum z łazieną i telewizorem np w Kudowie bezpośrednio przy basenie krytym z bowlingiem i pizzernią.
        • patriot1 Re: Myśli kurskiego że ciemny lud kupi kazdą bzdu 04.10.09, 21:58
          nie wiem jaka jest twoja mentalność-peowska czy inna zaraza,ale 35
          zeta to zapłacisz za norę-i to nie w zieleńcu,ale na jakimś
          wygwizdowie.natomiast we wspomnianym pensjonacie spa&resort ceny są
          na europejskim poziomie-tym bardziej,że gość zarezerwował apartament
          dla rodziny- to drobnymi z portfela rachunku nie opłacił.no chyba,że
          tak jak nieoświecony kaczyński nie ma konta w banku i kart
          płatniczych-a to dopiero!
          • rydzyk_fizyk Rosół to już historia 05.10.09, 14:53
            razem z dymisją Drzewieckiego kończy się jego zatrudnienie w MSiT.

A było tak pięknie.
        • citaobscura - -- --- ---- ------ ------- ---------- ---------- 04.10.09, 22:15
          Osobiście znam wielu inteligentów, ludzi dobrze wykształconych, ba,
          humanistycznych profesjonalistów, których światopogląd nadal kształtuje
          "Wyborcza". Nie miejsce tu na rozważanie dlaczego tak się dzieje. Z pewnością
          przyczynia się do tego lenistwo i strachliwość intelektualna, które powodują, że
          wielu - skąd inąd inteligentnych ludzi - obawia się poddać rewizji raz ustalone
          poglądy, a tym samym naruszyć swoje mentalne bezpieczeństwo; lęka się nowych
          wyzwań, w tym konieczności zmiany dotychczasowych sądów i ocen. Funkcjonowanie w
          zbiorowości, która upewnia się w swoich poglądach, wzmacnia takie postawy.
          Przecież wszyscy (czyli ci, których znamy) nie mogą się mylić.

"Wyborcza" sama jest partią polityczną, a w każdym razie ma takie ambicje.
          Wchodzi więc w alianse z istniejącymi ugrupowaniami, aby zwalczać inne i aby
          przeprowadzać swoje polityczne projekty. Dla tych celów dostarcza swoim
          czytelnikom gotowe i jasne sądy na temat wszystkiego. Mówiąc "Wyborcza" mam na
          myśli cały polityczny koncern w skład którego wchodzi "Polityka", "TokFM",
          "Newsweek" i inne. Ton nadaje jednak "Wyborcza", którą z grubsza określić można
          jako organ establishmentu III RP. Jako taki nienawidzi ona CBA. Ta
          antykorupcyjna instytucja może przecież wstrząsnąć posadami jej państwa.

Niesłychanie poglądowa jest więc strategia "Wyborczej" dziś, w momencie
          ujawnienia afery hazardowej, która tak naprawdę wykracza zdecydowanie poza samą
          sprawę dopłat do hazardu. Tytuł piątkowej "Wyborczej": "CBA uderza w rząd". Od
          razu widzimy kto tu jest siewcą niepokoju i kto chce niszczyć porządek w kraju.
          W tekście "informacyjnym" (autora nie warto przytaczać - ot jeden ze speców od
          "mokrej roboty" w gazecie) czytamy: "Przeciek do prasy wyszedł więc z CBA, by
          wzmocnić oskarżenia, że przy pracy nad ustawą doszło do korupcji z udziałem
          polityków PO." Autor więc nie tylko wie na pewno skąd wyszedł przeciek, ale jest
          stuprocentowo pewny jakie były intencje jego autorów. Wszystko to bez podania
          nie tylko źródeł, ale choćby przesłanek, na których owe "fakty" zostały oparte.
          Przypomnijmy, że żelazna zasada dziennikarska wymaga, aby w tekstach
          informacyjnych podawano wyłącznie sprawdzone wiadomości lub precyzyjne relacje
          jeśli są one niezbędne. Reszta to domena komentarza.

Ale nie obawiajmy się: komentarz znajdujemy tuż obok. Zasadą dziennikarską jest
          umieszczanie opinii, a więc i komentarzy na stronach innych niż informacyjne,
          aby rozdzielić odmienne gatunki. Jednak nie w "Wyborczej". Redaktorzy nie mają
          aż tak dużego zaufania do swoich czytelników, aby pomimo specyficznego
          spreparowania informacji i wplecenia w nie perswazji, pozostawić im możliwość
          wyciągnięcia własnych wniosków. Nie. Tuż obok musi znaleźć się komentarz, który
          wyjaśnia jak należy rozumieć artykuł. W tym wypadku dowiadujemy się, że owszem,
          Chlebowski i Drzewiecki nie nadają się do pełnienia funkcji publicznych, ale to
          CBA grozi państwu polskiemu. Czy dlatego, że odsłoniło kim są wymienieni
          panowie? Tego "Wyborcza" nie tłumaczy. Czytelnik ma wiedzieć, że CBA jest złe.
          Czy i tym razem mu to wystarczy?{BW]
        • kudowianka Zieleniec 04.10.09, 22:23
          ...dla niezamożnych? ;)
          Przeprasza, to był uśmiech przez łzy: NIKT z miejscowych - Duszniki,
          Polanica, Kudowa - nie korzysta z usług winterpol w Zieleńcu. 1-2 km
          dalej, czyli w Czechach ceny karnetów, jakość usług hotelowych oraz
          jakość i wielkość (!) posiłków kilkakrotnie większa i lepsza, niż
          w "naszej" dolnośląskiej stolicy narciarstwa.

Jesli ktoś z nas, miejscowych, ma dość po raz enty ogladania
          okolicznych krajobrazów, jedziemy w przepiękne i tanie Dolomity. Ale
          nigdy do Zieleńca!!! Fakt wiadomy od lat - tam mafia. Warturek, masz
          w tym jakieś udziały/profity?
    • badziewiak66 Czy automaty do gry prowadzi mafia? 04.10.09, 18:51
      Tak słyszałem. Podobno mafia siedzi też w hazardzie. Ale to chyba
      niesprawdzone informacje.
      • podkanclerzy to są chore insynuacje pisiaków... 04.10.09, 18:53
        ........stefan od robaków........
        • strikemaster Re: to są chore insynuacje pisiaków... 04.10.09, 19:07
          Z którego okręgu PO jesteś? :D
          To nie są chore insynuacje tylko prawdopodobnie przykład korupcji.
          • podkanclerzy okręg szlezwig holsztajn w rajchu... 04.10.09, 19:13
            u nasz korupcja nie do POmyślenia
            • strikemaster Re: okręg szlezwig holsztajn w rajchu... 04.10.09, 19:26
              I pisiarni nie macie, fajny kraj tylko język jakiś dziwny.
              • podkanclerzy ja,ja pisiarni nein ale jest NPD... 04.10.09, 19:40
                stale und wciąż , to taka nowoczesna europejska partia miłująca
                obcokrajowców ...
          • toberson PO to klamcy i oszusci!!! 04.10.09, 20:39
        • acer0 Re: to są chore insynuacje pisiaków... 04.10.09, 20:40
          podkanclerzy napisał:

> ........stefan od robaków........
          przeczytaj co napisałem
          Panie Marcinie Rosół, czy masz pan nas polaków za idiotów? Pieprzysz Pan, że
          zapłacił pani nie ma dowodu że zapłacił. To proste jak świński ogon, że pan
          kłamie, wystarczy zadzwonić i poprosić o kopie wpłaty i pobytu. Przecież w
          takich ośrodkach każdy jest gość wpisany i w kasie odnotowana forma zapłaty.
          Przecież ten ośrodek płaci podatki, więc musiał być wpis jeśli pan sam za
          siebie płacił. A jeśli nie ma to znaczy że pański pobyt był sponsorowany w
          zamian za usunięcie wpisu o zwiększonym podatku.
          • podkanclerzy u nasz w plarwormie co trzeci umi czytać... 04.10.09, 20:49
            ja akurant nie...pisze my herbatnik pod celą..
    • dena33 Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce zdy... 04.10.09, 18:54
      Następny aferał.
      • zezzem Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 19:00
        Myślałem że stanowiska w instytucjach państwowych są przyznawane wg klucza
        kompetencji, a nie znajomości.
        • tadjan Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 19:06
          zezzem napisała:

> Myślałem że stanowiska w instytucjach państwowych są przyznawane
          wg klucza
          > kompetencji, a nie znajomości.
          -------------------
          no to wygląda, że jest nas dwóch, naiwnych.....
        • strikemaster Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 19:10
          zezzem napisała:

> Myślałem że stanowiska w instytucjach państwowych są przyznawane wg klucza
          > kompetencji, a nie znajomości.

Ludzie, ale Wy jesteście naiwni. :D Zaczyna nam się wyłaniać obraz platformerskiej mafii. Szkoda tylko, że nie ma na kogo głosować i wskótek ujawnienia korupcji w rządzie znowu grozi nam powrót PISu (BTW nie wiem, co jest gorsze, PO czy PIS?).
    • tadjan Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce zdy... 04.10.09, 19:04
      Rosołku z kluseczkami, fakturę można brać również na własne imię i
      nazwisko, nie tylko na ministerstwo - nie wiedziałeś pacanku.
      Żałosny kłamczuszek jesteś.
      • bambussi Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 19:51
        nie neguję że ta sprawa cuchnie okropnie ale tutaj racji nie masz z
        tymi fakturami

jako osoba fizyczna też nigdy nie biorę faktur, paragonów czy
        wydruków z terminali bo po co mi te śmieci? no chyba że kupuję coś
        na co jest gwarancja...
        • strikemaster Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 19:53
          Ale nie jesteś szefem gabineu politycznego w ministerstwie sportu, które to musi współpracować np. z właścicielami hoteli.
        • acer0 Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 20:43
          bambussi napisał:

> nie neguję że ta sprawa cuchnie okropnie ale tutaj racji nie masz z
          > tymi fakturami
          >
          > jako osoba fizyczna też nigdy nie biorę faktur, paragonów czy
          > wydruków z terminali bo po co mi te śmieci? no chyba że kupuję coś
          > na co jest gwarancja...
          Przeczytaj co napisałem do marcinka
          Panie Marcinie Rosół, czy masz pan nas polaków za idiotów? Pieprzysz Pan, że
          zapłacił pani nie ma dowodu że zapłacił. To proste jak świński ogon, że pan
          Przecież ten ośrodek płaci podatki, więc musiał być wpis jeśli pan sam za
        • crame Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 05.10.09, 00:39
          bambussi, zmien zwyczaj, bo kiedys zaplacicz np 1000 EUR za brak paragonu, za
          wypita kawe w cenie 0,80 centow, np gdzies w Neapolu lub innym Mediolanie i
          bedziesz zalowal. Kazdy srednio kumaty czlowiek, zatrzymuje paragony, kwity,
          rachunki conajmniej ze 2 lata. Oczywiscie rozgarniety, nie dotyczy Rosola czy
          jakiegos innego buraka.
          • myslacyszaryczlowiek1 A w Grecji to 100 procent 05.10.09, 02:13
            Nawet na ulicy potrafią sprawdzić czy masz paragon na zakupy które masz w torbie.
    • rty99 Mlody, ale szybko sie uczy, hehehehe 04.10.09, 19:06
      • goral27 Re: Mlody, ale szybko sie uczy, hehehehe 04.10.09, 19:43
        hehe, 10/10 :)
    • bogda35 Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce zdy... 04.10.09, 19:06
      ta cała sytuacja przypomina jako żywo czasy wczesnej komuny-gdy słowo
      "prywaciarz' uchodziło za synonim czegos pomiedzy bandyta a zlodziejem.Dzisiaj
      tak lud odbiera okreslenie "biznesmen" - fuj,kazdy kontakt z takim kims grozi
      funkcjonariuszowi panstwowemu wywaleniem z pracy a polityk w ogole powinien
      obchodzic faceta szerokim łukiem - nawet trudno okreslic jak szerokim.Paranoja
      absolutna!!!
      • strikemaster Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 19:12
        Nie każdy kontakt, ale branie od biznesmena łapówki za załatwienie likwidacji opodatkowania działalności tego biznesmena i załatwienie pobytu kadry piłkarskiej w ośrodku prowadzonym przez ww. biznesmena kwalifikuje się do odsiadki.
        • maaac Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 20:45
          Tylko najpierw trzeba udowodnić że taka łapówka była. Póki co dowodów brak, a
          pomówienia lecą właśnie na zasadzie "badylarz" więc podejrzany.

Przy okazji chciałbym zwrócić uwagę, że nie chodziło o LIKWIDACJĘ podatku, bo
          takowego do tej pory nie było. Tylko o niewprowadzanie go, i chodziło nie tylko
          o biznes tego jednego biznesmena ale całej branży. Muszę się koniecznie bawić w
          Radio Erewań by prostować te "nieścisłości"?
          • strikemaster Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 23:18
            > Tylko najpierw trzeba udowodnić że taka łapówka była. Póki co dowodów brak, a
            > pomówienia lecą właśnie na zasadzie "badylarz" więc podejrzany.

W przypadku wzorowanej na Skandynawii przejrzystości w polityce, takie pomówienia bywają powodem dymisji a nawet śledztwa. Rządzący, w przeciwieństwie do zwykłych obywateli nie są objęci (a przynajmniej nie powinni być) zasadą domniemania niewinności, bo wtedy tworzy się mafia.

> Przy okazji chciałbym zwrócić uwagę, że nie chodziło o LIKWIDACJĘ podatku, bo
            > takowego do tej pory nie było.

Zostało ogłoszone, ze takowy jest planowany więc rezygnacja z niego jest likwidacją.

> i chodziło nie tylko
            > o biznes tego jednego biznesmena ale całej branży.

Chodzilo tez o biznes tego pana, wiec istnieje podejrzenie korupcji!
            I nikt Ci nie kaze bronic podejrzanych interesow, robisz to z wlasnej, nieprzymuszonej woli.
            • maaac Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 05.10.09, 04:19
              > W przypadku wzorowanej na Skandynawii przejrzystości w polityce,
              > takie pomówienia bywają powodem dymisji a nawet śledztwa. Rządzący,
              > w przeciwieństwie do zwykłych obywateli nie są objęci (a
              > przynajmniej nie powinni być) zasadą domniemania niewinności, bo
              > wtedy tworzy się mafia.
              Powoli, powoli. Pojawiające się wiarygodne oskarżenie zawsze powinno być
              początkiem śledztwa. Kogokolwiek by nie dotyczyło. Pojawienie się wątpliwości
              powinno być powodem zawieszenia polityka w obowiązkach. Tylko zawieszeniem, nie
              może być tak by jakiś oszczerca coś ot, tak rzuciła i człowiek był na całe życie
              spalony. Dopiero jeżeli się nie potrafi oczyścić z podejrzeń w jakimś sensownym
              czasie (i tu się zgodzę że "domniemanie niewinności w tym aspekcie się
              zawiesza), a tym bardziej się one potwierdzą powinien tracić stanowisko. Tylko
              że powinna temu towarzyszyć i inna zasada. Rzucający fałszywe oskarżenia
              powinien odpowiadać karnie. Im poważniejsze stanowisko zajmuje, tym za
              oskarżanie kogoś bez podstaw powinien bardziej obrywać. Ot by ludzie wiedzieli
              że jak mają racjonalne podstawy do wątpliwości człowiek z władzy był odsuwany,
              ale jeśli są one mało racjonalne samemu można odczuć nieprzyjemności.

Jednak to i tak nie zmienia faktu, że oskarżenia należy dowodzić. Wywalanie
              kogoś ze stanowiska "bo on ma kolegę" czy "bo się spotkała na cmentarzu" jest
              niepoważne. Zawiesić dopóki nie wyjaśni swoich stosunków z kolegą, czy co robił
              na tym cmentarzu (tam był pochowany ktoś z rodziny, banalne) ale nie wywalać.

> Zostało ogłoszone, ze takowy jest planowany więc rezygnacja z niego
              > jest likwidacją.
              Nie przeginaj. Wszystko było na etapie planów. W dodatku liczenie jako straty
              dochodów których nigdy się nie miało i nie wiadomo czy się by osiągnęło to
              kpina. Niestety dość powszechna nie tylko w Polsce gdzie liczy się "straty" na
              prywatyzacjach, zapominając że po tej "słusznej" cenie nikt tego nie chciał
              kupić. Podobnie zachowują się producenci audio wideo licząc "straty" w wysokości
              przekraczającej kilkukrotnie dochody pirata.

> Chodzilo tez o biznes tego pana, wiec istnieje podejrzenie
              > korupcji!
              Dokładnie tak samo jak podejrzenie "Bacy" o gwałt bo ma do tego odpowiedni sprzęt.

> I nikt Ci nie kaze bronic podejrzanych interesow, robisz to z
              > wlasnej, nieprzymuszonej woli.
              Nie bronię "podejrzanych interesow" tylko zasady że obywatele mają prawo walczyć
              z nakładaniem na nich podatków. Mają prawo wypowiadać się na temat zmiany prawa,
              które ma ich dotknąć. Nawet jak jet to ktoś taki "be" jak właściciel punktów
              hazardowych.

Bo najpierw jemu takie prawo odbierzesz a potem mi. Stary mechanizm.
          • myslacyszaryczlowiek1 Jesteś taki głupi czy z PO 05.10.09, 02:44
            że wklejasz te swoje mądrości o tym udowodnieniu łapówki?

> Tylko najpierw trzeba udowodnić że taka łapówka była. Póki co dowodów brak, a
            > pomówienia lecą właśnie na zasadzie "badylarz" więc podejrzany.

Jest odpowiedzialność polityczna. Ci panowie przysięgali służyć narodowi
            polskiemu a nie dwóm biznesmenom.
            Jest jeszcze coś takiego jak etyka zawodowa. Prokuratorzy, sędziowie
            policjanci nie kolegują się z przestępcami, bo by ich spotkał ostracyzm w swoim
            środowisku, mimo że też żadnego przestępstwa przecież nie popełnili. Szkoda że
            politycy nie mają czegoś takiego. Też decydują o życiu i ich biznesie, dlatego
            powinni zerwać kontakty towarzyskie z biznesmenami. Po to państwo im płaci
            pensje aby byli czyści jak łza.
            • maaac A Ty głupi czy z PiS 05.10.09, 04:33
              > Jest odpowiedzialność polityczna. Ci panowie przysięgali służyć
              > narodowi polskiemu a nie dwóm biznesmenom.
              Ci biznesmeni to też "naród polski". Trudno to zauważyć?

> Jest jeszcze coś takiego jak etyka zawodowa. Prokuratorzy,
              > sędziowie policjanci nie kolegują się z przestępcami, bo by ich
              > spotkał ostracyzm w swoim środowisku, mimo że też żadnego
              > przestępstwa przecież nie popełnili. Szkoda że politycy nie mają
              > czegoś takiego. Też decydują o życiu i ich biznesie, dlatego
              > powinni zerwać kontakty towarzyskie z biznesmenami. Po to państwo
              > im płaci pensje aby byli czyści jak łza.
              No tak. Biznesmen to dla Ciebie to samo co przestępca. Dalej nie ma co dyskutować.
              • maaac PS a jak nazwać kogoś 05.10.09, 04:49
                Kto bierze do rządu przestępcę na wicepremiera? Przestępce o którym cała Polska
                wie o jego wyrokach?
          • ipta Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 05.10.09, 06:36
            przypadek ,przypadek,same przypadki a z tego co wiem to tylko przez przypadek na
            dworcu w Warszawie można dostać po buzi ! ! !
            Niech sobie ci nasi z przypadku politycy zabiorą swoje łopateczki i wiadereczka
            i idą do piaskownicy się bawić a niech nie robią wiochy !
            a z siebie nierozgarniętych wioskowych chłoptysi
      • acer0 Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 20:46
        bogda35 napisał:

> ta cała sytuacja przypomina jako żywo czasy wczesnej komuny-gdy słowo
        > "prywaciarz' uchodziło za synonim czegos pomiedzy bandyta a zlodziejem.Dzisiaj
        > tak lud odbiera okreslenie "biznesmen" - fuj,kazdy kontakt z takim kims grozi
        > funkcjonariuszowi panstwowemu wywaleniem z pracy a polityk w ogole powinien
        > obchodzic faceta szerokim łukiem - nawet trudno okreslic jak szerokim.Paranoja
        > absolutna!!!
        i tu się mylisz synku
        Pan Marcin Rosół, ma nas polaków za idiotów? Pieprzy , że
        zapłacił i nie ma dowodu że zapłacił. To proste jak świński ogon, że
        Przecież ten ośrodek płaci podatki, więc musiał być wpis jeśli sam za
      • shithead Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 20:57
        To ci slynni obywatele "panstwa solidarnego" piss-bolszewii czyli
        czwarta erpe wolska.
    • strikemaster Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce zdy... 04.10.09, 19:06
      O tym że Marcin Rosół odwiedził pensjonat w Zieleńcu, który należy do Ryszarda Sobiesiaka, czyli "Rysia" z podsłuchanych przez CBA rozmów z posłem PO Zbigniewem Chlebowskim poinformowało radio RMF FM. Jak podało radio Rosół w rozmowie z dziennikarzem stacji stwierdził, że zapłacił za pobyt, ale w ośrodku w Zieleńcu nie ma na to żadnych dowodów.

Jak ktoś jest szychą w ministerstwie to chyba powinien zbierać faktury. teraz nie wiem, czy słusznie, jego urlop wygląda jak łapówka. Chyba już czas wprowadzić wśród polityków transparentność. Zawiadamianie ABW to już szczyt bezczelności!
      • bogda35 Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 19:10
        czy politycy i urzednicy powinni także brac faktury od babci klozetowej czyli
        pisuardessy? Wszakże w jej apartamencie mogli popełniać różne bezeceństwa ,czyz nie?
        • strikemaster Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 19:13
          Jeżeli WC należy do biznesmena, który aktualnie stara się o zniesienie opodatkowania publicznych szaletów, jak najbardziej.
        • acer0 Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 20:48
          bogda35 napisał:

> czy politycy i urzednicy powinni także brac faktury od babci klozetowej czyli
          > pisuardessy? Wszakże w jej apartamencie mogli popełniać różne bezeceństwa ,czyz
          > nie?
          Odpowiedz na twe idiotyczne pytanie
    • 4dagome1 Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce zdy... 04.10.09, 19:12
      szykuje się POgrzeb - zapal świeczkę
      • strikemaster Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 19:14
        Pogrzeb poogrzebem, gorzej jak po zgonie PO do władzy wróci PIS. :(
        • plisak Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 19:29
          A ja lubię ludzi z tupetem. Pan Rosół jest gigantem POśród moich
          faworytów. Tfu_rczy, zdolny polityk.
        • acer0 Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 20:50
          strikemaster napisał:

> Pogrzeb poogrzebem, gorzej jak po zgonie PO do władzy wróci PIS. :(
          Lepszy PIS i SLD niż z korumpowane PO
          • prawdziwy-moher Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 20:52
            Osobiscie uwazam ze powinna powstac koalicja PiS,PSL i SLD.Zdaje sobie sprawe z roznic.Ale musi jednak powstac w Polsce koalicja antymafijna i propolska.
            • turbo-liberal To jak to jest? Sam siebie chcesz zwalczać? 04.10.09, 22:29
              > Osobiscie uwazam ze powinna powstac koalicja PiS,PSL i SLD.Zdaje sobie sprawe z roznic.Ale musi jednak powstac w Polsce koalicja antymafijna i propolska.

Przecież już wymieniłeś dwie najgorsze mafie: czarną i czerwoną. Ta zielona jest trochę za mała.

To jak to jest? Sam siebie chcesz zwalczać?
      • tadjan Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 19:16
        4dagome1 napisał:

> szykuje się POgrzeb - zapal świeczkę
        -----------------------------
        ......najpierw pisdent padnie przy podpisywaniu traktatu....
        • strikemaster Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 19:25
          Prezydent chyba nie umie pisać. :/
        • yanfhowah Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 19:47
          jeszcze PIS sie przekona ze KIJ ktorym machaja ma dwa konce,,,i to
          niedlugo
          • acer0 Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 20:51
            zamian za usunięcie wpisu o zwiększonym podatku. yanfhowah napisał:

> jeszcze PIS sie przekona ze KIJ ktorym machaja ma dwa konce,,,i to
            > niedlugo
      • yanfhowah Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 19:50
        ..........
        www.pepepe.pl/
      • zendafun Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 21:39
        beknął sobie pisdomówny
    • slavko.matejovic Z dedykacją dla Platformy Obywatelskiej 04.10.09, 19:28
      Jak ja was, k-u-r-w-y, nienawidzę
      I jak ja wami, k-u-r-w-y, gardzę
      Jak ja się, k-u-r-w-y, za was wstydzę
      Gdy za granicę czasem zajrzę
      Jak ja się wami, k-u-r-w-y, brzydzę
      Jak ja was dobrze, k-u-r-w-y, znam
      Jak ja się bardzo ludziom dziwię
      Którzy wybrali taki chłam

Opasłe mordy, krzywe ryje
      K-u-r-e-w-st-w-o wszędzie tam, gdzie wy
      Jak ja was, k-u-r-w-y, nienawidzę
      Jak do was bym z kałacha bił
      A nawet jak wam plunąć w twarz
      To wy mówicie, że deszcz pada
      J-e-b-a-n-a wasza partia mać, co mi ojczyznę okrada
      Nadejdzie kiedyś taki czas
      Za wszystko, k-u-r-w-y, zapłacicie
      W helikoptery wsadzą was i nigdy już tu nie wrócicie!

to nie ja, to Paweł Kukiz na albumie "Piracka Płyta".
      • kudowianka to nie ja... 04.10.09, 22:35
        A już Cię chciałam zjechać od... do... :-))
        Jeśli możesz, bardzo proszę o link do tej pirackiej "warszawianki"
    • oloros Re: Media: Tajemnicze wakacje szefa gabinetu poli 04.10.09, 19:29
      jedni warci drugich
      i pomylec ze Polska rzadzi jedna partia i ma poparcie mediow
    • srull Rzygac się chce 04.10.09, 19:33
      "szef gabinetu politycznego ministra sportu."

Ciekawe ile tych szefów politycznych jest. Wiadomo natomiast kto za to płaci.
    • gilbert.grape Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce zdy... 04.10.09, 19:39
      To ci Rosół...
      Kart płatniczych nie używa, tylko wszędzie jeździ z walizką pieniędzy. A niby tacy nowocześni ci nasi urzędnicy.
    • tadek-1 Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce zdy... 04.10.09, 19:40
      Pan Prezydent w spolkach skarbu panstwa zatrudnil pol rodziny i znajomych.
      Dlaczego CBA tutaj nie wysyla wszystkim listow.
    • yanfhowah Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce zdy... 04.10.09, 19:41
      Czy w Polsce jest tylko ten jeden pensjonat?,zalatwianie pracy
      po "znajomosci" jak rowniez nie posiadanie zwyklego dowodu wplaty za
      wakcyjny pensjonat mowi ze pan mlody czlowieku wkrecil sie na
      stanowisko ktore pana przerasta,,,,,,
    • robertus64 Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce zdy... 04.10.09, 19:42
      koniec platfusow
      nie bedzie radka ,mira grzesia,ciecia,donka...
      szkoda swieczki....
      • zenonbombalina69 Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 19:51
        Panie Rosół, wyjeżdżam od kilku lat dwa razy do roku z żoną i dzieckiem na
        urlop, zawsze płacę gotówką na miejscu , również nigdy nie biorę faktury bo mi
        to nie potrzebne ale zawsze dostaję DOWÓD WPŁATY, pana tłumaczenia są naiwne
        podobnie jak i ministra Drzewieckiego. Kłamstwo, łapówkarstwo i obłuda to jest
        to co sobą reprezentujecie.....
        • iova Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 19:57
          nie znam przepisów nakazujących obowiązek gromadzenia różnych dowodów wpłat itp.
          zwykle rachunek \ pokwitowanie \ dowód wpłaty wyrzucam, gdyż nie widzę powodu
          dla ich gromadzenia

być może p. Rosół otrzymał dowód wpłaty ale najzwyczajniej w świecie już go
          wyrzucił
          • zenonbombalina69 Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 20:11
            Ja oczywiście też je wyrzucam podczas sprzątania niepotrzebnych szpargałów, ale
            zapewniam Cie że w dokumentacji pensjonatu powinien być dowód że pan Rosół
            zapłacił za pobyt.... jakoś nikt go nie przedstawił...dlaczego?
            • hyakinthos Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 20:41
              Spokojnie, wlasnie go drukuja.
              • zenonbombalina69 Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 20:51
                Pewnie Rosół z Drzewieckim podbiją dokument pieczątka z ziemniaka.....P
        • yanfhowah Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 20:19
          zenonbombalina69 napisał: ale zawsze dostaję DOWÓD WPŁATY

oczywiscie ze sie dostaje jak sie,P L A C I,,,,a jak nie
          to tylko USCISK DLONI,, i dowidzenia,,;-))
          • zenonbombalina69 Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 20:22
            No chyba że to Rosołowi zapłacił pensjonat.... więc dowodu wpłaty nie będzie......
            • yanfhowah Re: Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce z 04.10.09, 20:30
              Czlowiek ktory jest na "swieczniku" POWINIEN dbac o k a z d e
              rozliczenia,Mam nadzieje ze Tusk i PO wyciagnie z tej lekcji
              wnioski,zeby nie bylo takich niedomowien ze szef drzewieckiego
              spedza wakacjie u kogos komu ma zalatwic posade dla corki,,ten
              przyglub (szef Drzewieckiego i sam Drzewiecki)powinni juz w
              poniedzialek oglosic rezygnacjie i nie osmieszac sie,
    • jantos51 Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce zdy... 04.10.09, 19:47
      Na takim stanowisku nie brał rachunku? jak w przedszkolu. Komu uwierzyć ani
      jednemu , ani drugiemu, co na to Urząd Skarbowy? I to na urzędzie
      ministerialnym WSTYD I HAŃBA tak można nietykalnym a co by mał za to zwykły
      podatnik?
    • jacekgoleniow Ja też ubolewam 04.10.09, 19:49
      Ja też ubolewam nad tą całą sytuacją i zastanawiam się dlaczego
      takie miernoty jeszcze siedzą na stołkach?
      Pisiory was załatwiły małym palcem. Amatorszczyzna wychodzi, panie
      Rosołek, amatorszczyzna.
      • sedaluk Re: Ja też ubolewam 04.10.09, 20:00
        Jezeli dowodami na wielkie oszustwo ma byc brak dowodu wplaty za jedna noc przed
        prawie rokiem w podrzednym pensjonacie to tez ubolewam.
        CBA sie stacza.
        • crame Re: Ja też ubolewam 05.10.09, 00:46
          sedaluk, zeby to bylo wielki oszustwo, ale to jest jalmuzna! Pare groszy, dla
          ktorych ten dupek sie sprzedaje!
    • marek.lipski Panie Rosol,dlaczego wlasnie do Pana Sobiesiaka? 04.10.09, 20:01
      Pan pojechal?Dlaczego pan nie wybral innego miejsca na urlop
      jesli pan wiedzial ze Policja(info w internecie)w Polsce,ta
      krajowa z jej specjalistami zatrzymala 300-400 automatow do gier,
      w marcu a dochodzenie bylo juz robione na wielka skale w roku 2008?

Nie czyta pan prasy czy lekcewazy pan polskich policjantow,
      wysoko cenionych w Europie.CBA dostarczylo dodatkowych dowodow
      systemem na ktory Policja musi miec specjalne pozwolenia.

Kto ma obowiązek złożenia zawiadomienia o przestępstwie?
      Rowniez Pan!!!!!Panie Rosol.Namawianie do przestepstwa?
      Do złożenia zawiadomienia o przestępstwie uprawniona jest każda
      osoba, która posiada taką informację, bez względu na wiek, płeć,
      rasę, narodowość itp. Jeżeli zawiadamiający nie włada językiem
      polskim - protokół z tej czynności zostanie sporządzony z udziałem
      tłumacza. Jeżeli zawiadamiającym jest osoba głucha lub niema,
      czynność zostanie przeprowadzona z udziałem biegłego sądowego o
      odpowiedniej specjalności (dotyczy to sytuacji, gdy zawiadomienie
      jest składane w formie ustnej).
      www.lodz.policja.gov.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1490&Itemid=177

Czy naklanianie do przestepstwa to dla pana bagatela?
      Czy panowie Sobiesiak i inni znaja tak jak Pan slowo
      naklanianie do przestepstwa -podzeganie?
      Podżeganie polega na nakłanianiu innej osoby do dokonania czynu
      zabronionego (art. 18 § 2 KK). Podżeganie jest zawsze zachowaniem
      umyślnym, popełnić je można jedynie w zamiarze bezpośrednim, w formie
      działania (niemożliwe jest podżeganie w formie zaniechania).
      To sa fakty.Pan zaakceptowal pana Sobiesiaka ktory popelnil
      przestepstwo z tego i innych paragrafow.
      Podżeganie polega na nakłanianiu do popełnienia czynu zabronionego
      osoby indywidualnie oznaczonej (zwracanie się np. do grupy osób nie
      będzie podżeganiem a publicznym nawoływaniem do popełnienia
      przestępstwa - art. 255 KK). Obojętna jest forma nakłaniania.
      Jak pan ma odwage i honor prosze sie poddac do dymisji.
      Pan przynosi wstyd polskiemu spoleczenstwu.
      CBA przy okazji gratuluje.
      Mam nadzieje pomimo kontrowersji ze Pan premier Tusk,
      podejmie odpowiednie decyzje dla stabilizacji systemu
      politycznego w Polsce.Juz nie pisze o dymisji rzadu,
      gdyz premier Tusk zasluguje jeszcze na zaufanie.
    • leholis matacze z PO i co dalej ? 04.10.09, 20:02
      I co matacze z PO , terez to wychodzi a inne matactwa mam nadzieje ze jeszcze
      ujza swialo dzienne ... Nic za darmo . Tusk czy poraadzi sobie z mataczami w
      swojej parti.. W.dzikowski , Chlebowski , Drzewiewcki i inni matacze .....
    • marek.lipski Policja krajowa w 2008 a CBA sfinalizowala 04.10.09, 20:07
      dochodzenia z dowodami.Nie zapominajcie ze w marcu i kwietniu 2009
      Policja krajowa w Polsce zebrala wiele dowodow w tej
      aferze,lacznie z mamnipulowanymi automatami "do prania"
      pieniedzy a CBA dokonczyla.
      Nie klamcie i nie wystepujcie przeciw polskiemu prawu!!!!
    • com.bi-nerki Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce zdy... 04.10.09, 20:10
      Panie Rosół. Na wojnie (politycznej) jak w miłości. Wszystkie chwyty
      dozwolone.
    • minusn Nie dyskredytować Rosoła mi tutaj... 04.10.09, 20:12
      ... on sam zrobi to najlepiej... tak jak nie trzeba długo było czekać (1
      dzień) by nowy szef klubu PO okazał się być przygłupem nie rozumiejącym tego
      co mówi.
    • jkredman nie zadbal o byle jaką fakturę 04.10.09, 20:13
      tak jak Chlebowski - fakturę za sylwestra w ośrodku wypoczynkowym na 500,00 zł
      - też bym tak chciał, Sylwester w miejscu dla wybrańców a byle jakiej knajpie
      /a i tak ta knajpa jest droższa/
    • ecicha-3 Szef gabinetu Drzewieckiego: ktoś mnie chce zdy... 04.10.09, 20:14
      Jasne,szemrane towarzycho wzajemnej adoracji.Jak on zaplacil za ten
      pobyt,to ja jestem krolowa angielska,za darmo szukal posady dla
      coreczki?Zygac sie chce.Ja sobie wyobrazam,co to towarzycho Tuska ma
      jeszcze na sumieniu,czego prasa nie zdazyla wyniuchac,ale moze sie
      teraz ta puszka pandory otworzy.Ludzie,zyjemy w republice
      bananowej,tylko,ze my z tego gowno mamy.Na glebe z tym towarzystwem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka