drabinahaha1 Podsłuchiwani dziennikarze: Zagrożona wolność s... 17.10.09, 13:31 PO to twór służb specjalnych wszak ojcem założycielem był TW Olechowski, teraz tylko trochę prawdy przypadkiem ujrzało światło dzienne. Ale PO jest jak góra lodowa, widać tylko czubek góry lodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceeek A co do tego ma Platforma? 17.10.09, 13:32 A co do tego ma Platforma? ABW to niezależna instytucja. Przestańcie krzyczeć, że stoi za tym jakaś partia polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: A co do tego ma Platforma? 17.10.09, 13:43 ABW to niezależna instytucja. Przestańcie > krzyczeć, że stoi za tym jakaś partia polityczna. wierzysz w to co tu napisałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
ccc-bbb Ma - Bondaryka z PO, szefa ABW! 17.10.09, 13:44 "Od 1 czerwca 2003 był członkiem Rady Krajowej Platformy Obywatelskiej. We wrześniu 2005 roku upłynęła kadencja pierwszej Rady Krajowej PO." http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Bondaryk Ale oczywiście on jest apolitycznym fachowcem! Odpowiedz Link Zgłoś
m6000 Podsłuchiwani dziennikarze: Zagrożona wolność s... 17.10.09, 13:33 Jak Rymanowski korzystal z podsluchow CBA publikowanych przez Rzepe to bylo cacy...ale hipokryta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Drugie dno afery-wiceszef CBA........... 17.10.09, 13:33 wykorzystywal podsluchy dla swojej cywilnej sprawy przeciw mediom.Wiceszef ABW to Jacek Mąka Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Drugie dno afery-wiceszef ABW-sorry. 17.10.09, 13:34 a reszta jak nizej Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Przeciez to nie pierwszyzna............... 17.10.09, 13:37 Wiosną br. dowiedzieliśmy się z dwóch niezależnych źródeł, że dziennikarze „Gazety Polskiej” są podsłuchiwani. wiosną tego roku Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego zwróciła się do ówczesnego prokuratura generalnego Andrzeja Czumy o zgodę na stały podsłuch kilku dziennikarzy „GP”. Osoby, które wystąpiły z tym wnioskiem, podparły się blisko 200 stronami podsłuchów, które były wcześniej nagrane przez ABW, jednak prokurator generalny nie podpisał tego wniosku. Informacje potwierdziliśmy w dwóch niezależnych źródłach, nie dotarliśmy natomiast do stenogramów podsłuchów. Dziś - po ujawnieniu podsłuchiwania przez ABW Cezarego Gmyza („Rz”), Bogdana Rymanowskiego (TVN24) i Wojciecha Sumlińskiego - sprawa ta nabiera nowego wymiaru. Agencja nagrała dziennikarzy w 2008 roku w związku z głośną próbą samobójczą dziennikarza Wojciecha Sumlińskiego. Rejestrowała też prywatne rozmowy Gmyza i Rymanowskiego z Sumlińskim. Jak się okazuje – niezgodnie z przepisami – nie zniszczyła stenogramów niezwiązanych ze sprawą. Co więcej, zostały one odtajnione i udostępnione pełnomocnikowi prawnemu Jacka Mąki, wiceszefa ABW, do wykorzystania w zupełnie innym procesie między nim a „Rz”. Dziś każdy może wystąpić do sądu o wgląd w te dokumenty Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Podsłuchiwani dziennikarze: Zagrożona wolność s... 17.10.09, 13:35 Każdy z tych młodych wilczków dziennikarki widzi siebie w roli Woodwarda i Bernsteina z Washington Post. Czyli mają nadzieję, że obalą jakiś rząd. Nic dziwnego, że ABW ma nich oko. Odpowiedz Link Zgłoś
fly7181 Jarkacz zwołał konferencje i rzekł.... 17.10.09, 13:45 pl.northrup.org/photos/pig/huge-pig.htm chrum,Po, chrum,Tusk,chrum,chrum... Odpowiedz Link Zgłoś
adam.127 Re: Jarkacz zwołał konferencje i rzekł.... 17.10.09, 13:52 fly7181 napisał: pl.northrup.org/photos/pig/huge-pig.htm > chrum,Po, chrum,Tusk,chrum,chrum.. ha,ha,ha.. jarkacz jak żywy ! Odpowiedz Link Zgłoś
holidays_in_cambodia Święte krowy dziennikarstwa, gdzieście byli 17.10.09, 13:41 jak posłowie nadawali uprawnienia naszym "profesjonalnym" służbom m.in. do 5-dniowych podsłuchów. Wtedy jakoś mordy na kłódkę trzymali, oportuniści. Mentalnie prezentujecie tę samą mentalność, co władza, której rzekomo macie patrzeć na ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Gmyz aco to za dziennikarzyna.Pismak 17.10.09, 13:42 na usługach Kaczyńskich i Kamińskiego.Jego trzeba podsłuchiwać na okrągło.Nosił wilk razy kilka,ponieśli i wilka.Niech się zajmie swoją tetrologią a nie kuma się ze służbami.Jak go tam ciągnie,niech zostanie krawężnikowym.Rymanowski też ostaynio staje się stronniczy i w dyskusjach usiłuje przeforsować swoje zdania ne siłę.Gó...arze medialni odsłoniły się w ostatnim czasie.Byle co im podrzucają a oni to drukują.W ich programach jest tylko obrzucanie się błotem prze zaproszonych osób.Przecież jak Rymanowski zaprosi Kempę i Piterę to wiadomo,że będzie tylko ujadanie bez sensu.Brak powaznych dyskusji,bo to wymaga wiedzy i poważnych uczestników.Media idą na łatwiznę.Porządnych dziennikarzy jak na lekarstwo.Smutne ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
fly7181 Toż to, te samo ABW, które pracowało dla Ziobry i 17.10.09, 13:49 J.Kaczynskiego !!! Ci sami ludzi. To ABW wykonało Zlecenie J.Kaczynskiego i Ziobry, by wykończyli B.Blide. Wykończyli. Odpowiedz Link Zgłoś
m-kow Rymanowski 17.10.09, 13:46 Ma jeszcze dużo wolnego miejsca przed sobą aby zostać dziennikarzem. Na razie prócz zadowolenia z siebie i prowadzenia programów w tradycyjnym ostatnio dla TVN stylu "Panowie politycy, proszę się teraz ponapie...ć ze sobą, można przerywać i się wtrącać, a JA będę wam podrzucał jątrzące pytania albo oburzony przerywał od czasu do czasu" Odpowiedź o oglądalności, jaka dał Pacewiczowi świadczy o tym, że gość nie rozumie swojego zawodu i myli mu się z TzG. To tak na marginesie gwiazdorskiego oburzenia, co do rzeczy która nie jest nawet wcale pewna. O Rzeczypospolitej, tym słupie ogłoszeniowym CBA, szkoda gadać. Dziennikarstwo Gmyza ogranicza się do tego, że potrafi trafić w to miejsce, gdzie mu Kamiński zostawił teczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Rymanowski 17.10.09, 13:59 Zauwaz.Wyborcza bez przeciekow.Nie jest dziwne?.Bo Wyborcza nie interesuja przecieki na PO.Gdyby je dostali, zamietli by pod dywan.Gdy rzadzil PiS masa przeciekow szla do TVN i Wyborczej.Obi tylko czekali zeby z kazdego przecieku zrobic afere.Dzis maja juz oficjalne wiadomosci, nie przeszkadza im to jednak do stwierdzenia ze zagraza to demokracji.A zagraza.Cale szczescie ze w gronie podsluchiwanych byl ,reporter TVN.Jak TVN pojdzie z Tuskomatolkami na wojne, zle sie to dla Tuska skonczy.A moze ABW Tuska szukalo haki na TVN, zeby pozniej im sluzalco sluzyli?.Zeby Tuskomatolki sie nie pomylili. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Rymanowski 17.10.09, 14:04 Tusk zaczal wojne nawet z tymi co go popierali.To zle sie skonczy.Armia odmowi mu posluszenstwa na wprowadzenie stanu wojennego, Policja jest na ostatniej prostej wytrzymalosci.Dzialaja jeszcze sluzby.Ale One nie sa w stanie zniszczyc Polski i Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
holidays_in_cambodia A słyszałeś o jakiekolwiek spółce giełdowej, która 17.10.09, 14:10 idzie na wojnę z władzą? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: A słyszałeś o jakiekolwiek spółce giełdowej, 17.10.09, 14:17 Przeciez TVN i Wyborcza(i setki pomniejszych) poszly na wojne z PiS.Wtedy rzadzil PiS.I dalej.Akurat walka z PO pomoze odzyskac wiarygodnosc tej stacji.Rozbierze pedofila czyli PO. Odpowiedz Link Zgłoś
holidays_in_cambodia Za PIS to nie była wojna, to było obnażenie króla 17.10.09, 14:38 prawdziwy-moher napisał: > Przeciez TVN i Wyborcza(i setki pomniejszych) poszly na wojne z PiS.Wtedy rzadz > il PiS.I dalej.Akurat walka z PO pomoze odzyskac wiarygodnosc tej stacji.Rozbi > erze pedofila czyli PO. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Państwo POlicyjne :( 17.10.09, 13:49 Od jakiegoś czasu da się obserwować w PO ciągoty w kierunku państwa policyjnego, choćby sprawa Kataryny, uprawnienia dla policji do kontrolowania oprogramowania GPS itd. IMO PO się niczym od PISu nie różni. Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: Państwo POlicyjne :( 17.10.09, 14:00 a słyszałeś coś, co ma do powiedzenia w tych sprawach załgany rymanowski? dopiero, jak mu sie pampers zagrzał to zakwilił... wredusek z tego pampersiarza... Odpowiedz Link Zgłoś
es54 Podsłuchiwani dziennikarze: Zagrożona wolność s... 17.10.09, 14:04 A może wreszcie to całe dziennikarstwo zacznie pracować, ą nie bazować na donosicielach? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Podsłuchiwani dziennikarze: Zagrożona wolność s... 17.10.09, 14:08 Jeżeli o mnie chodzi, to dla mnie ten dziennikarzyna romanowski nigdy nie był wiarygodny a w związku z tym nigdy nie zamierzalem i nie zamierzam do niego wydzwaniac i o mnie za mnie moga go podsłuchiwac nawet marsjanie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Dziennikarz Wyborczej dal glos.......... 17.10.09, 14:09 Uwaga, uwaga, sensacja – rewelacja. Nasza specjalna wysłanniczka zdołała przeprowadzić wywiad z jednym z pracowników „Gazety Wyborczej”: Agnieszka Ka: Jak w praktyce wygląda bezstronność gazety, która tak chętnie powołuje się na swój „etos”? XYZ*: Cel jest jasny jak słońce: gramy na premiera, premier ma być chroniony, nie wolno pisać o niczym, co godziłoby w Donalda Tuska. Wiadomo po co: musi wygrać wybory prezydenckie. A z drugiej strony walimy w prezydenta, w PiS, w Kaczyńskich. A konkretnie? Podam przykład. Gdy „Dziennik” opublikował dokument kancelarii premiera z października 2008, z którego wynika, że to sam Tusk kazał się szefowi CBA informować o podejrzeniach dotyczących nominowanych przez niego polityków i urzędników przed oficjalnym zawiadomieniem prokuratury, u nas się to nie ukazało. U nas ciągle obowiązuje wersja, że „Kamiński zastawił na premiera przebiegłą pułapkę”. Podam inny przykład: afera stoczniowa. Sprawa rozliczenia z El-Assirem długów „Bumaru”, ten fragment, kiedy Grad mówi o tym otwarcie, wątpliwości związane z udziałem w rzekomo katarskiej inwestycji Eureko, z którym jednocześnie negocjowano warunki ugody w sprawie PZU… Te tematy nie istnieją. Nie ma żadnej afery. Nie wolno nam przypominać decyzji Komisji Europejskiej co do stoczni ani co zawiera specustawa, bo czytelnik zorientowałby się, że likwidacja produkcji i wyprzedaż majątku od dawna już jest definitywnie przesądzona, i mógłby się pokapować, że gadanie „chuchaliśmy na inwestora, który obiecał budować w stoczni statki” to zwykły pic. Za to kazano nam szukać związków El-Assira czy lobbystów od hazardu z PiS i jak najbardziej eksponować je. Kto pisze takie materiały? Kierownictwo ma swoich zaprzedanych „cyngli” i ci napiszą wszystko, co trzeba. Od innych po prostu wymaga się, żeby nie pisali niczego, co by kolidowało z propagandową linią gazety. Kto instruuje, jak mają wyglądać materiały, jaka ma być teza? Kurski, Stasiński, Pacewicz? Nie trzeba nikogo instruować. To odbywa się w rękawiczkach. Po prostu wszyscy wiemy, że trzeba grać na Tuska, bo inaczej wrócą Kaczyńscy. To kolejny raz, kiedy „Gazeta Wyborcza” bezpośrednio włącza się w polityczną walkę, usiłuje wpływać na nominacje w rządzie, w innych mediach, gnoić politycznych przeciwników, lansować swoich, prawem i lewem. Czy wy w ogóle macie jeszcze kręgosłupy? Mam nadzieję, że tak, ale jest ciężko. Nikt nie chce wylecieć jak Graczyk, mamy rodziny, spłacamy kredyty, a przecież jest kryzys, gazeta traci sprzedaż i reklamy, ciągle przypomina się nam, że mogą być kolejne zwolnienia. Nawet w czasie batalii przeciwko rządowi Olszewskiego tak nie straszono ludzi. Może zwolnienia są konieczne? Może źle pracujecie? To nie o to chodzi. A o to, że nie wszyscy myślą ideologicznie, jak ścisłe kierownictwo. My nie chcemy powrotu Rywinlandu i nie zamierzamy o to walczyć. Zależy nam tylko na naszych posadkach. *Nasz rozmówca jak wszyscy pracownicy „Agory” ma zakaz rozmów z niezależną prasą, występuje więc anonimowo. Na pytania, dlaczego powyższy tekst tak bardzo przypomina zamieszczony przez „Gazetę Wyborczą” wywiad z anonimowym reporterem „Wiadomości” odpowiadam z góry, że podobieństwo jest czysto przypadkowe i wszelkie ewentualne pretensje p. Kublik i jej redakcji o naruszenie praw autorskich uznam za bezpodstawne. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.127 prawdziwy-moher, jesteś przykładem wolności w GW.. 17.10.09, 14:23 W jakiej gazecie,na jakim forum zezwolono by,na takie kłamstwa, pomówienia, obelgi, jakie ty wypisujesz? Odwiedzam wiele for, ale ty przebywasz, bezkarnie, wyłącznie na forum GW. O czym to świadczy ? Twojej odpowiedzi nie oczekuje,bo ja znam. Jesteś zaprzeczeniem człowieczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz prawdziwy-moher, jesteś przykładem wolności w GW 17.10.09, 14:31 adam.127 napisał: > W jakiej gazecie,na jakim forum zezwolono by,na takie kłamstwa, pomówienia, > obelgi, jakie ty wypisujesz? > Odwiedzam wiele for, ale ty przebywasz, bezkarnie, wyłącznie na forum > GW. O czym to świadczy ? Twojej odpowiedzi nie oczekuje,bo ja znam. > Jesteś zaprzeczeniem człowieczenstwa. Liczysz, że ten śmiec to zrozumie ? Odpowiedz Link Zgłoś
stiven-99 Podsłuchiwani dziennikarze: Zagrożona wolność s... 17.10.09, 14:12 gmyz to hiena aaaaa nawet nie umie mówić po polsku aaaaaa , aaaa ty obywatelu rymanowski skończyłes sie /ujawniłeś sie pis-owski agencie!!/ kto lansuje gmyza co to za pajac -zagrożona jest wolność myślenia jak mamy takich dziennikarzy ludzie dośc tego pisowskiego terroru!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anwad To już się w głowie nie mieści 17.10.09, 14:13 Jak dziennikarze mają patrzeć na łapy władzy? Najpierw CBA, teraz dziennikarze... Rząd powinien podać się do dymisji. Ja już nie mam do niego żadnego zaufania. Arogancja obecnej władzy mnie przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz anwad, ty masz głowe w d...dlatego ci sie pieprzy. 17.10.09, 14:33 anwad napisała: > Jak dziennikarze mają patrzeć na łapy władzy? > Najpierw CBA, teraz dziennikarze... > Rząd powinien podać się do dymisji. Ja już nie mam do niego żadnego zaufania. > Arogancja obecnej władzy mnie przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: To już się w głowie nie mieści 17.10.09, 14:39 Rozumiem, że ograniczone możliwości percepcji foumowiczów są wystarczającym powodem do dymisji rządu? A na serio to jak się nie mieści skoro z łatwością akceptowałaś (ba wielbiłaś i wielbisz nadal) ministra udającego się na rozmowę z wicepremierem z dyktafonem a potem puszczającego nagranie na konferencji prasowej. Nie przeszkadzają Ci bezczelne enuncjacje Kempy, że w podsłuchach nie ma nic złego a uczciwi nie mają się czego bać. Czy istnieje jakaś granica hipokryzji, której nie jesteś stanie przekroczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: To już się w głowie nie mieści 17.10.09, 15:06 To zrozum, mój drogi, że ja nie mam nic przeciwko podsłuchom, a jedynie przeciwko podsłuchom nielegalnym. Podsłuchiwanie dziennikarzy przez służby specjalne, nieniszczenie tych niezwiązanych ze sprawą, której podsłuch dotyczył, udostępnianie ich osobom trzecim - to jest łamanie prawa. A już największym skandalem jest podsłuchiwanie dziennikarzy przez służby w celu identyfikowania ich informatorów. Nie udawaj, że nie rozumiesz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: To już się w głowie nie mieści 17.10.09, 15:57 > To zrozum, mój drogi, że ja nie mam nic przeciwko podsłuchom, a jedynie > przeciwko podsłuchom nielegalnym. > Ja też jestem za legalnością podsłuchów. Tyle , że prawo określające ową legalność, jak z gumy, napisane pod zapotrzebowanie służb i polityków wietrzących wszędzie zło i pozostawiające definiowanie interesu Państwa w rękach dyspozycyjnych szefów służb zupełnie mi nie odpowiada. Pisałem o tym wielokrotnie i nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi. Zaś co do reszty to pisałem Ci już w odpowiedzi na inny post. Akurat w tym wypadku wszystko wskazuje na to , że był legalny w świetle przepisów, które dotąd Ci nie przeszkadzały więc skąd te autorytarny ton. A passus o podsłuchach w celu wykrycia informatorów to już zupełna bzdura w tym wypadku. Choć oczywiście Gmyz powinien liczyć się z faktem, że jeśli sąd uzna , że jego informator złamał prawo i założy mu podsłuch to przy okazji może zostać podsłuchany. Ale to nie ma nic wspólnego z wolnością słowa, choć rozumiem, że dla dzienikirza śledczego pokroju Gmyza okolićzność taka może być niewygodna. -- Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: To już się w głowie nie mieści 17.10.09, 16:07 Wiesz co, polecam Ci inne źródło informacji, bo jesteś słabo zorientowany: www.rp.pl/artykul/2,379102_Dziennikarze_nadal_podsluchiwani_przez_ABW_.html Ja tymczasem muszę się zająć swoją pracą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: To już się w głowie nie mieści 17.10.09, 19:16 Jestem w tej sprawie tak samo poinformowany jak i Ty czyli bardzo skromnie. A jeśli tekst Wybranowskiego z Rzepy ma być źródłem prawdy to wybacz:). Nie uwzględniają wyjaśnień ABW i prokuratury a te przynajmniej w znacznej części przeczą interpretacjom poczynionym przez Rzepę i jej prawników. Zwierają też mnóstwo manipulacji i tendencyjności, których oczywiście nie zauważasz. Nie zmienia to faktu, że jeśli zarzuty rzepy w niektórych punktach się potwierdzą to będę za surowymi konsekwencjami. Jak również faktu, że święte oburzenie i histeryczna reakcja dziennikarzy śledczych nagminnie wykorzystujących przecieki i podsłuchy ze wszelkich służb oraz entuzjastycznych zwolenników podsłuchów (byle nie dotyczył naszych) śmieszy mnie. I inaczej jak hipokryzją nazwać jej nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: To już się w głowie nie mieści 17.10.09, 21:16 Nie wierzę, Ty za wyciągnięciem konsekwencji wobec Bondaryka i spółki? Jak sądzisz: skąd ABW wiedziała o publikacji "Rz", skoro ukazała się ona w internecie dopiero około północy, a ABW swoje oświadczenie w tej sprawie wysłała już ok. 5 rano? W nocy biuro prasowe nie pracuje... Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: To już się w głowie nie mieści 17.10.09, 22:04 Nie wierzysz Twoja sprawa:). > Jak sądzisz: skąd ABW wiedziała o publikacji "Rz", skoro ukazała się ona w inte > rnecie dopiero około północy, a ABW swoje oświadczenie w tej sprawie wysłała ju > ż ok. 5 rano? W nocy biuro prasowe nie pracuje... Kolejny niezbity dowód na podsłuch biednego Gmyza. I pewnie wystarczający by wsadzić całe kierownictwo ABW do pierdla:).Może by przeszedł za Ziobry ale teraz? Lepiej zastanów się co naprawdę się stało. Rzepa robi aferę o rzekomo nielegalne podsłuchy których nikt nie wykorzystał poza ich prawnikami. Skąd to larum i wyprzedzające uderzenie medialne? Cóż takiego niewygodnego jest w załączonych do akt sprawy stenogramach? Skoro załączono je na prośbę pełnomocnika Mąki muszą zawierać rzeczy niewygodne dla Rzepy. Potwierdza to ich reakcja. A cóż niewygodnego w przypadku procesu Mąki to może być? Czyżby wiarygodność i prawdomówność Gmyza i jego redakcji poddawały one w wątpliwość? To by wyjaśniało dlaczego zgodnie z prawem zostały dołączone jako dowód do tej sprawy. Mielibyśmy bowiem do czynienia z owym szczególnym, przewidzianym przez prawo, przypadkiem uzasadnionym względami wyższego rzędu. A takim względem niewątpliwie jest kłamliwy atak na ważną instytucję państwową. Ja nie wiem czy tak było. Wiem jednak ,że jest to o wiele bardziej prawdopodobne niż manipulacyjne hipotezy Gmyza czy Wybranowskiego. Wiem również , że Mąka postępował o niebo uczciwiej iż Twoi idole biegający z podsłuchami na konferencje prasowe i puszczający seryjnie przecieki z podsłuchów do prasy. Stara się dojść prawdy otwarcie, przed sądem i w zgodzie z obowiązującym prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
bulorz Podsłuchiwani dziennikarze: Zagrożona wolność s... 17.10.09, 14:20 Zagrożenie wolności słowa? A od kiedy mamy "wolność słowa" w Polsce? O czym oni pitolą? A jak się nie chce, żeby ktoś podsłuchiwał rozmowy, to się używa szyfrowanych mediów wymiany informacji w sieci, a nie gada przez telefon głupoty i potem żałuję. Ja rozmawiając przez normalny telefon (czy przez komórkę) zawsze zakładam, że ktoś to jeszcze może słyszeć. Odpowiedz Link Zgłoś
awm10 etyka Kalego? 17.10.09, 14:23 Bogdan Rymanowski : Zaznaczył, że nie jest i nie był nigdy o nic podejrzany, dlatego dziwi się, że jego służbowe i prywatne rozmowy były nagrywane. A Chlebowski o co był podejrzewany? A podsłuchiwano go ponad rok (a może 2 lata)- okazało się że prawa nie złąmał, ale jego złamano - nie ma człowieka. I to dzięki wam - dziennikarzom - jesteście dumni z tego? Jak podsłuchują polityka to jest dobre (bo inaczej byśmy się nie dowiedzieli...), ale jak podsłuchują mnie to jest żle (no bo to ja - uczciwy). Zamiast kreować pseudoafery Panie Bogdanie, należało zaatakować tą obrzydliwość, jaką są podsłuchy. Bo tylko debil może sądzić że ta plaga ograniczy się do polityków. Jedną nogą jesteśmy w państwie policyjnym, być może można się jeszcze cofnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: etyka Kalego? 17.10.09, 14:24 Chlebowski?.Na podsluchiwanie wydal zgode Prokurator Generalny Czuma. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: etyka Kalego? 17.10.09, 14:26 Dlaczego ludzie wypisują takie głupoty jak Ty? Gdzie się podziały ich rozumy? Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: etyka Kalego? 17.10.09, 14:50 Kolega właśnie próbował uzmysłowić Ci do czego prowadzi przyzwolenie na podsłuchy limitowane tylko definiowanym przez urzędasów i pseudodziennkarzy śledczych interesem Państwa lub interesem społecznym. W Gmyzie bez żenady wykorzystującym nielegalne przecieki tajnych informacji, bezprawnie uzyskane stenogramy podsłuchów obudził się nagle duch legalisty gdy sprawa zaczęła dotyczyć jego własnej dość nikczemnej osoby. Przykład Chlebowskiego może nie najszczęśliwszy ale obserwując waszą wymianę zdań podejrzenie o brak rozumu skierowałbym raczej w inną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: etyka Kalego? 17.10.09, 15:08 Dziennikarz ma prawo ujawniać wszystko, co jest w interesie społeczeństwa. Służby specjalne nie mają prawa do nielegalnych podsłuchów. Czy to nie jest dla Ciebie jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: etyka Kalego? 17.10.09, 15:30 Nie nie jest jasne. Podobnie jak dla Ciebie podstawowe zasady funkcjonowania Państwa prawa beznadziejnie trywializując sprawę. To, że Gmyzowi wydaje się iż robi coś w interesie społecznym to niekoniecznie musi oznaczać , że tak jest. W razie czego przed sądem będzie to jeszcze musiał wykazać a sąd musi podzielić jego pogląd. A już w żadnym wypadku nie zwalnia to z odpowiedzialności jego łamiących tajemnicę państwową informatorów. Cała reszta to bzdura bo nic nie wiesz o tym ,że podsłuch był nielegalny. Wręcz przeciwnie wszystko wskazuje na to , że jednak był. Więc łyknij haust zimnej wody przestań wypisywać brednie. Bo problem w istocie istnieje i pisałem o nim od dawna, ale nie ma on żadnego związku z utraconą czcią Cezarego Gmyza. Odpowiedz Link Zgłoś
ccc-bbb Chlebowskiego w spr. prywatnych nie podsłuchano! 17.10.09, 14:44 Jak by Chlebowski i Miro gadali o urodzinach córki, albo imieninach cioci to by to była rozmowa prywatna. A oni byli podsłuchiwani kiedy rozmawiali o ustawie - czyli dokumencie państwowym! Czaisz różnicę? I skąd pełnomocnik Mąki wiedział gdzie szukać dokumentów? Ja też mogę się zgłosić do prokuratury, żeby dostać jakieś papiery na sąsiada, bo akurat wytoczyłem mu sprawę o kradzież? Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Chlebowskiego w spr. prywatnych nie podsłucha 17.10.09, 15:17 Gmyza też nie podsłuchano prywatnie a w ramach śledztwa przeciw osobie oskarżonej. A sąd włączył stenogram do akt bo uznał to za ważny dowód. Jakbyś nie zauważył lub nie wyczaił jak wolisz. Skoro ta rozmowa miała charakter ściśle prywatny i nie miała żadnego związku z prowadzonym śledztwem przeciw Sumlińskiemu to najprostszym sposobem obnażenia niecnych knowań sadu i prokuratury byłoby ujawnienie jej treści. Dla Gmyza to pikuś więc nie rozumiem czemu jeszcze tego nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
ccc-bbb Re: Chlebowskiego w spr. prywatnych nie podsłucha 17.10.09, 15:45 Ale nie chodzi o to że Gmyza jest w podsłuchach, ale o to że stenogramy ze sprawy X (przeciw Sumlińskiemu) zostały wykorzystane w sprawie cywilnej wice szefa ABW przeciw Rzepie. Sąd tylko zatwierdził, czy tam zezwolił na wykorzystanie tych stenogramów, gdzie są prywatne treści z życia Gmyza. Tylko skąd adwokat/pełnomocnik Mąki - wice szefa ABW wiedział o tych stenogramach? Czyżby kolesie podpowiedzieli gdzie szukać? Heh, a druga część Twojej wypowiedzi to już niezłe jaja. Czyli jeśli rozmawiali np Mówi Gmyza: - mam kredyt w baku na 100 000 zł - mam podejrzenie choroby wieńcowej - pokłóciłem się z bratem - itp Według Ciebie Gmyza powinien dążyć do tego żeby to wszytko wyszło na jaw i wtedy, My wszyscy, jak jeden mąż będziemy po jego stronie? Ciekawe czy gdybyś był na jego miejscu też byś chciał żeby ujawniono np Twoje rozmowy z dziewczyną/żoną - żeby udowodnić że były to prywatne rozmowy!? Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Chlebowskiego w spr. prywatnych nie podsłucha 17.10.09, 16:10 No miło, że przynajmniej w przeciwieństwie do większości zagorzalców na tym forum przyznałeś , że nie chodzi o to, że Gmyza w śledztwie przeciw Sumlińskiemu podsłuchano. Co zasadności włączenia tych stenogramów do innego postępowania to wiem na ten temat tyle co i Ty czyli nic, więc tym bardziej dziwi mnie kategoryczna ocena tego faktu, którą wyartykułowałeś. >"Heh, a druga część Twojej wypowiedzi to już niezłe jaja" Fajnie , że wyczułeś ironię. Ja rzeczywiście kpiłem z Gmyzowego wyczulenia na własną prywatność choć dotychczas wykazywał zerowe poszanowanie dla prywatności innych. A zdrowy rozsądek podpowiada mi, że gdyby w istocie rozmowa dotyczyła kredytów lub dolegliwości Gmyza nie znalazłaby się w aktach tej sprawy więc cała konstrukcja jest wybacz lekko chybiona. Odpowiedz Link Zgłoś
ccc-bbb Re: Chlebowskiego w spr. prywatnych nie podsłucha 17.10.09, 17:11 Zdrowy rozsądek mi podpowiada, że Mąka nie mógł przypadkiem się dowiedzieć, że w jakiejś sprawie są podsłuchy w których pada nazwisko - Gmyza. Tu wydaje mi się chodzi o to, że jako wice szef ABW miał ogromne możliwości, które jak się okazuje wykorzystał w sprawie cywilnej przeciw Rzepie. Gmyza nie kojarzyłem do dziś, więc jak on podchodził do prywatności innych nie wiem. Ale w sumie słabe to usprawiedliwienie, żeby teraz wywlekać jego sprawy prywatne. I nie wierze, że służby specjalne, w imię swojej etyki ot tak sobie wykreśliły ze stenogramów jakieś sprawy czysto prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Chlebowskiego w spr. prywatnych nie podsłucha 17.10.09, 18:47 Jeszcze raz powtarzam ,że nic nie wiemy o treści charakterze tych dokumentów więc trudno mówić czy Mąka dowiedział się o nich z urzędu czy przypadkiem. Co do Gmyza to sprawę wywlókł sam zaś z tego co wiemy to do żadnego wywleczenia informacji prywatnych nie doszło bo trudno nazwać tak włączenie dokumentów jako dowody w innej innej sprawie. I proszę nie usiłuj mi imputować ,że jestem za naruszaniem prywatności bo w tej sprawie wypowiadałem się jasno i wcześniej i w tym wątku. Natomiast jestem przeciw hipokryzji a taką postawa Gmyza i (Rymanowskiego zresztą też po części) trąci. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Podsłuchiwani dziennikarze: Zagrożona wolność s... 17.10.09, 14:23 Nie śledzę tego ostatniego cyrku zbyt dokładnie, więc może sie mylę. Ale czemu dziennikarz rzepy jest taki oburzony? Kiedy jego gazetka staje sie tubą jednej partii politycznej i drukuje podsłuchy to jest super, gazeta sie chwali sukcesami i dobrze sprzedaje? Gdy dziennikarz jest podsłuchiwany to zaraz zamach na wolność? Dla mnie donosicielstwo i podsłuchy to obrzydliwość w każdym wydaniu. Dlatego nigdy nie zagłosuję na pis - partię szpicli. Ale pan dziennikarz powinien wykazać zrozumienie - wszak to metody jego ukochanej partyjki i szefów jego gazeciny. Ale panu Rymanowskiemu serdecznie współczuję - on na to nie zasłużył. Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: Podsłuchiwani dziennikarze: Zagrożona wolność 17.10.09, 14:38 Chyba nawet za czasów PRL-u "służby" się tak nie panoszyły. Odpowiedz Link Zgłoś
cedryk2006 Ciekawa prawidłowość. 17.10.09, 14:32 Ciekawe jest to, że rano - po publikacji artykułu na forum można znaleźć komentarze o tym, że dziennikarze nie są świętymi krowami (na 1 stronie widoczne są tylko 3 wpisy i 3 wpisy były krytyczne w stosunku do dziennikarzy), a kiedy teraz wszedłem na ten sam artykuł, we wszystkich 3 wpisach to wszystko wina PO i Tuska. Ciekawe jest też to, że komentatorzy jadą po bandzie już na tyle mocno, że PO i rząd Tuska obarczają winą za wszystko, łącznie z kataklizmami naturalnymi. Wydaje mi się, że to już przegięcie. Do oficerów politycznych PiS i przystawek: zróbcie coś dla kraju i swojego życia, bo od krytykanctwa to jeszcze nic dobrego się nie zrobiło. :) Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka aaaaaaaaaaaaae, aaaaaaaaaaaaaaaae, 17.10.09, 14:44 zacukała sie bidulka gmyzowata na konferencji prasowej. a piotruś skwiata, jeszcze bardziej pobladł w telewizorni. tylko stary wyga z wprost nie stracił rezonu i pluje świętym oburzeniem. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
ccc-bbb cedryk2006 - jak zwykle to wina PiS-u?!! 17.10.09, 14:54 Bezpośrednim szefem ABW jest premier, czyli Tusk. Szefem ABW jest facet należący kiedyś do Rady Krajowej PO - Bondaryk. Więc co - jednak to PiS-u wina? Skąd Jacek Mąka wiedział, że są jakieś materiały operacyjne w ABW które akurat można by wykorzystać w jego sprawie cywilnej? Koledzy podpowiedzieli gdzie co jest... A potem prokurator się zgadza żeby to skserować, no bo można. Już to widzę jak się zgodzi prokurator żeby ze śledztwa X Kowalski z ulicy mógł wykorzystać jakieś materiały w sprawie Y! No ale, wiceszef ABW to nie ja ani Ty! To są standardy PO - a miało być tak pięknie... a jest jak za ... PiSu! Odpowiedz Link Zgłoś
signal jeśli dzwoni podejrzany w sprawie aneksu wsi 17.10.09, 14:44 dokumentu ściśle tajnego to nie dziwić się proszę że jest i pan na taśmach Odpowiedz Link Zgłoś
holidays_in_cambodia Dokładnie! Jak by miał jeszcze odrobinę wyobraźni, 17.10.09, 15:00 to powinien wiedzieć, w co się pakuje i jak (w Polsce) tego typu kozakowanie się kończy. signal napisał: > dokumentu ściśle tajnego to nie dziwić się proszę że jest i pan na taśmach Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka 17.10.09, 14:50 p.Rymanowski-trzeba uważać jakich ma się znajomych,do kogo się dzwoni i co sie mówi.sam to pan wielokrotnie mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Tusk do dymisji.......................... ........ 17.10.09, 14:53 Ponosi odpowiedzialnosc za dzialania swoich ideologicznych siepaczy.Przeciez za stan wojenny odpowiada Jaruzelski i kilku co podjelo decyzje.Tusk zatrudnil ludzi za ktorych uczciwosc, reczyl glowa.Podobnie reczyl- glowa Jaruzelski.Kazdego dnia, nowa afera.Tusk przestal uderzac tylko w przeciwnikow politycznych.Uderza takze w zaprzyjaznionych.To przypomina lata 1945 i dalej.Wyczyscic wszystko.Przejac wszystko.Jezeli uznamy ze PRL byl totalitaryzmem, a III RP demokracja, to Donald Tusk wiecej zrobil nieszczescia w Polsce niz komuna przez kilkadziesiat lat.Dopiero 2 lata rzadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz prawdziwy-moher, chrum,chrum,chrum,chrum..... 17.10.09, 14:57 pl.northrup.org/photos/crap/Animals2/nl-65.htm Odpowiedz Link Zgłoś
zdrajca1 Rymanowski- nigdy nieprzygoyowany do rozmowy 17.10.09, 14:56 człowiek.Przez przygotowanych rozmówców zapędzany w "Kozi róg".Dziennikarz roku 2008.Żenada.Tyle normalnych osób pracuje w TVN i.. Rymanowski.Powinni mu czipa w mózg włożyć aby kontrolować ten bełkot a nie zakładać podsłuch.Waler obudź się. Odpowiedz Link Zgłoś
fly7181 To samo ABW, "załatwiło" Blide, wtedy było cacy? 17.10.09, 15:05 Gdy ABW wykonywało zlecenia J.Kaczynskiego,Ziobry, gdzie montowała podsłuchy,pomawiała,kłamała az do fizycznego zlikwidowania B.Blidy, PIS-komuchy bili brawo !!! A teraz oburzone i jaka obrona rymanowskiego. Ci sami co jeszcze wczoraj mu bluzgali..Zakłamane gnojki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c To samo ABW, "załatwiło" Blide, wtedy było cacy? 17.10.09, 15:09 fly7181 napisał: > Gdy ABW wykonywało zlecenia J.Kaczynskiego,Ziobry, gdzie montowała > podsłuchy,pomawiała,kłamała az do fizycznego zlikwidowania B.Blidy, > PIS-komuchy bili brawo !!! > A teraz oburzone i jaka obrona rymanowskiego. Ci sami co jeszcze wczoraj mu > bluzgali..Zakłamane gnojki!!! nic dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
gringi dziennikarze to oszolomy... 17.10.09, 15:01 to nie ma nic wspolnego z rzetelnym przekazywaniem informacji i komentarzem to co sie ostatnio dzialo w sprawie tych tzw pseudo afer Takiego poziomu oszolomstwa jakie zaprezentowali dziennikarze stacji tvn24 dawno nie widzialem Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Chcecie byc podsluchiwani?........... 17.10.09, 15:02 A moze chcecie byc nagrywani w waszych mieszkaniach?. Glosujcie na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrajca1 Re: ..Chcecie byc podsluchiwani?........... 17.10.09, 15:07 prawdziwy-moher napisał: > A moze chcecie byc nagrywani w waszych mieszkaniach?. > Glosujcie na PO. I tak uczynimy PISdzielcu. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: ..Chcecie byc podsluchiwani?........... 17.10.09, 15:18 prawdziwy-moher napisał: > A moze chcecie byc nagrywani w waszych mieszkaniach?. > Glosujcie na PO. > Rymanowski, nie rozdzieraj szat! to jest ryzyko zawodowe,kiedy dzwonisz do podejrza nego w aferze korupcyjnej.Tobą się ABW nie intreresowało! No,tak,ale masz okazję,żeby zaistniec w gazetach. Odpowiedz Link Zgłoś
holidays_in_cambodia Kempa u Olejnik mówiła, że uczciwi nie muszą się 17.10.09, 15:23 bać. prawdziwy-moher napisał: > A moze chcecie byc nagrywani w waszych mieszkaniach?. > Glosujcie na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c prawdziwy-moher, chrum,chrum,chrum,chrum,chrum.. 17.10.09, 15:32 pl.northrup.org/photos/pig/huge-pig.htm Odpowiedz Link Zgłoś