Dodaj do ulubionych

Wojska USA w Polsce? W MON trwa właśnie rozmowa

10.12.09, 10:55
Nareszcie!!!
Obserwuj wątek
    • calli zdrajcy i sprzedawczyki.. 10.12.09, 11:04
      ..nie przedstawiciele narodu - kiedyś takich się wieszało na rynku.
      • kola parafrazując imć Zagłobę.. 10.12.09, 11:19
        Zdrada! Morderstwo! Hańba! Jesteśmy jankeską kolonią już, nie Polską! Matkę tam
        mordują w tym domu!
      • 12.12a1 Re: zdrajcy i sprzedawczyki.. 10.12.09, 11:33
        calli napisał:

> ..nie przedstawiciele narodu - kiedyś takich się wieszało na rynku.
        -------------------------------------------------------------------
        • mariuszdd Tranzakcja wiązana,razem za nimi przyjadą taliby 10.12.09, 11:58
          Pachołki imperializmu Amerykańskiego :(
          • lol76 Re: Tranzakcja? 10.12.09, 13:22
            Pachołki imperializmu Amerykańskiego...
            Komunistyczna nomenklatura, proste bledy ortograficzne, bolszewickie
            nastawienie...
            Dlaczego wszystkich tych ludzi 'z przeszloscia' (przykladem tutaj
            kolega mariuszdd) charakteryzuja te same cechy - 'ciemnota',
            prostactwo i brak wyksztalcenia...
            • 12.12a1 Re: Tranzakcja? 10.12.09, 13:33
              Pewnie skończył studia o nazwie WUML,a to tłumaczy wszystko.
        • komisyja 16 września 1993 r. ostatnia grupa rosyjskich 10.12.09, 12:38
          wojsk opuściła Polskę,17 lat wolności przerosło Polaków, trzeba oddać sie pod
          kolejnego buta okupanta, żeby potomkowie znowu mogli Polske wyzwalać
    • mtcwa Re: Wojska USA w Polsce? W MON trwa właśnie rozmo 10.12.09, 11:07
      no i co nareszcie ? po co nam te amerykańskie dupki ? zwiedzać świat przyjechały
      ? nie mamy swojej armii ?
    • ignatz Re: Wojska USA w Polsce? W MON trwa właśnie rozmo 10.12.09, 11:08
      ale... przecież my mamy mało ropy! :-)
    • adakny Niech przyjadą, chętnie im spojrzę 10.12.09, 11:10
      w oczy i splunę w twarz..
      • eva15 Re: Niech przyjadą, chętnie im spojrzę 10.12.09, 11:32
        adakny napisał:

> w oczy i splunę w twarz..

No to długo na wolności nie pożyjesz... Ale raczej wątpię, czy zdobędziesz się
        na tyle odwagi, poza tym oni bądą oddzieleni od ludu tyloma zasiekami, że
        musiałbyś się chyba zabawić w taliba, by ich dorwać.
        • calcinus Re: Niech przyjadą, chętnie im spojrzę 10.12.09, 12:19
          a co, bombe by sie podlozylo, jak ideologiczni przyjaciele z RAF? Niedoczekanie
          hitlerowcu :)
      • janci0 A coś Ci zrobili strasznego? 10.12.09, 12:17
        Czy to tylko takie katolickie przywitanie?
        • calcinus Re: A coś Ci zrobili strasznego? 10.12.09, 12:31
          popieraja Izrael, to sie nazistom nie podoba wiec nienawidza AMerykanow.
    • not_so_serious Wojska USA w Polsce? W MON trwa właśnie rozmowa 10.12.09, 11:12
      Wychodzi na to, drodzy Panstwo, że Polacy to taki zabawny narodek, który bez
      okupanta w granicach nie daje sobie zupelnie rady.
      Widać, ktoś musi trzymać nas za twarz. Jak nie Iwany ze wschodu, to jankeskie
      małpki...
      Powodzenia i miłego dnia życzę.
      • 12.12a1 Re: Wojska USA w Polsce? W MON trwa właśnie rozmo 10.12.09, 11:27
        not_so_serious napisał:

> Wychodzi na to, drodzy Panstwo, że Polacy to taki zabawny narodek, który bez
        > okupanta w granicach nie daje sobie zupelnie rady.
        > Widać, ktoś musi trzymać nas za twarz. Jak nie Iwany ze wschodu, to jankeskie
        > małpki...
        > Powodzenia i miłego dnia życzę.
        -----------------------------------------------------------------
        • not_so_serious Re: Wojska USA w Polsce? W MON trwa właśnie rozmo 10.12.09, 11:34
          To, że inni dają się tłamsić i mc'donaldyzować na siłę nie znaczy, że my też musimy.
          Jeśli ktoś powie Ci, żebyś wypił litr "wody brzozowej" albo denaturatu, "bo inni
          też to robią", to zapewne tego nie zrobisz, prawda? Dostrzegasz analogię?
          :) Miłego!
          • tw.zenek Nasza nowoczesna armia sama nas obroni - jasne. 10.12.09, 11:45
            McDonald ani Brzozowa nie są niezbędne do życia, a sprawne wojsko - tak.
            • not_so_serious Re: Nasza nowoczesna armia sama nas obroni - jasn 10.12.09, 11:57
              Własne sprawne wojsko. W biednym kraju - jak Polska - najlepiej oparte na
              bodajże szwajcarskim modelu - model policyjny. szybkie przeszkolenie w wieku
              21-22 lata. bron w domu.szybka mobilizacja w razie zagrożenia. żadnych
              gigantycznych nakładów finansowych.żadnych niepotrzebnych bzdur. Mogę się
              niezbyt ściśle wypowiadać jeśli chodzi o detale - nie jestem specjalista. Ale
              idea jest prosta i tania.
              No i bez jankeskich baz w każdej wsi...:)
              • 12.12a1 Re: Nasza nowoczesna armia sama nas obroni - jasn 10.12.09, 12:20
                not_so_serious napisał:

> Własne sprawne wojsko. W biednym kraju - jak Polska - najlepiej oparte na
                > bodajże szwajcarskim modelu - model policyjny. szybkie przeszkolenie w wieku
                > 21-22 lata. bron w domu.szybka mobilizacja w razie zagrożenia. żadnych
                > gigantycznych nakładów finansowych.żadnych niepotrzebnych bzdur. Mogę się
                > niezbyt ściśle wypowiadać jeśli chodzi o detale - nie jestem specjalista. Ale
                > idea jest prosta i tania.
                > No i bez jankeskich baz w każdej wsi...:)
                ------------------------------------------------------------------
                • not_so_serious Re: Nasza nowoczesna armia sama nas obroni - jasn 10.12.09, 12:34
                  "agresywnego chuligana"? ;) jeśli w miarę dobrze kojarze geografię świata to nie
                  graniczymy z usa ani innych dziwacznym Panstwekiem.
                  A swoją drogą i nieco poważniej: nie potafię sobie wyobrazić jak gigantyczne
                  kwoty musielibysmy wydawac na armię zeby moc bronic sie przed ewentualną (acz
                  wysoce nieprawdopodobną) Rosyjską inwazją...
                  Są, myślę, ważniejsze kierunki wydawania panstwowych pieniedzy - szkolnictwo,
                  nauka i takie tam.:>
                  Poza tym jakoś tak mam dziwne wrazenie ze jankesi nie przybiegną nam z pomoca
                  jesli Putin z kolegami postanowią nas zając. Szybcitko kowboje sie zwiną z
                  Redzikowa czy innej miejscowosci w Polsce, bo amerykanski wyborca nie lubi kiedy
                  "dzielni amerykanscy chlopcy" gina za obcych. Prawda?
                  Pozdrawiam seRRRdecznie :)
                  • crichton1 Re: Nasza nowoczesna armia sama nas obroni - jasn 10.12.09, 13:10
                    "usa", pisane małymi literami, to według ciebie dziwaczne państewko i agresywny
                    chuligan? Za to Rosja żadnym chuliganem ani dziwacznym państewkiem nie jest (nie
                    wiem na ile kojarzysz geografię świata, ale z Rosją niestety graniczymy).
                    Przymiotnik "Rosyjski" piszesz z wielkiej litery, chociaż wszystkie przymiotniki
                    w naszym języku pisze się z małej litery. Do tego pełny sympatii tekst "Putin z
                    kolegami postanowią nas zająć". Cóż mogę dodać. Poza tym, ze w Polsce powoli do
                    głosu dochodzą młodsze pokolenia, które nie czują już żadnego sentymentu do ZSRR
                    i sowieckiej okupacji, a PRL to dla nich tylko skrót z podręcznika do historii.
                    Nie mają również wpojonej przez sowietów nienawiści do wszystkiego co
                    amerykańskie. Dla mnie to jest optymistyczne.
                    • 12.12a1 Re: Nasza nowoczesna armia sama nas obroni - jasn 10.12.09, 13:29
                      No właśnie.Oni są wyjątkowo w niekomfortowej sytuacji,bo są na tyle rozgarnięci
                      i dobrze o tym wiedzą,że jeśli w Polsce będzie choćby jeden amerykański żołnierz
                      to na ewentualne "wyzwalanie" nie mają co liczyć.Przecież taki piękny radziecki
                      ustrój się rozsypał i to jest główną przyczyną frustracji no i chorób z tym
                      związanych.
                    • not_so_serious Re: Nasza nowoczesna armia sama nas obroni - jasn 10.12.09, 13:45
                      Masz absolutną rację. Jestem starym-betonowym komuchem urodzonym w listopadzie
                      roku panskiego 1980. Swoją PZPR'owską karierę rozpocząłem już w żłobku donosząc
                      do UB na moich koleżków, którzy na leżakowaniu zamiast spać i śnić o Towarzyszu
                      Stalinie, odmawiali cichaczep paciorki.
                      Później - już w podstawówce, a przed 1989 rokiem jeszcze zajmowałem się
                      podglądaniem chłopaków w szatni przed w-f'em żeby sprawdzić czy aby któryś nie
                      jest obrzezany, bo Żydzi jak wiadomo powszechnie byli przez PRL nienawidzeni.
                      Po 1989 roku natomiast założyłem bojówkę komunistyczną i w ramach tejże zrywałem
                      krzyże w szkołach. Oczywiście w swoim zdziczeniu nie
                      uczestniczłem w lekcjach Katechezy, a Katechecie - w bezczelny, chamski sposób
                      mówiłem "dzień dobry" zamiast "szczescBoze".
                      Tak, przyznaję się do tego wszystkiego z własnej woli.
                      Tak, przyznaję się również,że w okresie studiów należałem do ZSP.
                      Mam nawet dokumenty potwierdzające ten odrażający związek.
                      Przyznaję się również do złożenia Aktu Apostazji przez co skazałem się na
                      wieczny piekielny ogień.
                      Przyznaję również zeczytam obrzydliwe, ociekające śluzem ksiązki niejakiego
                      Dawkinsa.
                      Czy powinienem przyznac się do czegoś jeszcze zanim Święty Ogień stosu
                      rozpalonego przez Najświętsze Officjum pozwoli mi przez cierpienie i ból
                      powrócić na Łono Matki-Kościoła?
                      Pozdrawiam.
                      • calli to są zdziadziałe pryki z demencją starczą.. 10.12.09, 13:58
                        ..i paranoją nabytą jeszcze za poprzedniego systemu - wtedy wszystko co
                        hamerykańskie było fajniejsze i tak niektórym półmóżdżkom zostało. nie widzą, że
                        świat wokół nich się zmienił, że dawni 'przyjaciele' są nimi za interesy i
                        pieniądze, które jeszcze ich wnukom przyjdzie spłacać, że wrogów szuka się
                        daleko a z sąsiadami w końcu trzeba się dla wspólnego dobra porozumieć, że
                        polscy żołnierze są najemnikami przelewającymi krew za obce interesy, jak kiedyś
                        w armiach zaborczych albo na Santo Domingo; to są ludzie, którzy zafiksowali się
                        na latach swojej młodości i choćby sam Pan Jezus z Buddą i osiołkiem przyszli i
                        tłumaczyli im, że głupi, to powiedzą, że to żyd & komuch i dalej w swoim światku
                        trwać będą.

jak mówił poeta, pewne idee muszą po prostu umrzeć wraz ze swymi wyznawcami.
                        • crichton1 Re: to są zdziadziałe pryki z demencją starczą.. 10.12.09, 14:12
                          Pod tym ostatnim zdaniem się podpisuję. Pewne idee muszą po prostu umrzeć wraz
                          ze swymi wyznawcami.
                      • crichton1 Re: Nasza nowoczesna armia sama nas obroni - jasn 10.12.09, 14:11
                        Możesz mi wytłumaczyć, czemu mieszasz to wszystko z Żydami i kościołem? :-) To
                        jakaś fobia? Artykuł dotyczył stacjonowania amerykańskich wojsk w Polsce, a
                        większa część dyskusji pod artykułem to pro-amerykańskie i anty-amerykańskie
                        dywagacje. Tobie to wszystko kojarzy się dodatkowo Żydami i kościołem katolickim?
                        • not_so_serious Re: Nasza nowoczesna armia sama nas obroni - jasn 10.12.09, 15:22
                          Przepraszam Cie strasznie, faktycznie zagalopowałem się i pozwoliłem żeby
                          poniosła mnie wyobraźnia.
                          Tak dla zachowania pełnej jasności: mnie wszystko kojarzy się z gołymi babami.
                          Kosciół to dla mnie temat zastępczy wtedy kiedy nie mogę o nich z jakiś przczyn
                          pisać.
                          Jeszcze raz przepraszam. :)
                          • crichton1 Re: Nasza nowoczesna armia sama nas obroni - jasn 10.12.09, 17:15
                            Ok, ale nie masz mnie za co przepraszać. Mój stosunek do Żydów jest umiarkowanie
                            obojętny (ale raczej w pozytywnym tego słowa znaczeniu). Moi rodzice i
                            dziadkowie z tego co wiem Żydami nie byli, więc ja sam Żydem nie jestem. Także w
                            kwestii wiary, mimo że uważam się za osobę wierzącą, bardzo trudno mnie
                            czymkolwiek urazić. :-) Byłem po prostu ciekaw Twojej motywacji. Jeśli chodzi o
                            pro- i anty-amerykańskość, jestem przeciwny przesadzaniu i w jedną i w drugą
                            stronę, bo moim zdaniem ani jedno ani drugie nam nie służy. USA to kraj bardzo
                            daleki od ideału (jak chyba każdy kraj) i ma wiele wad. Niewiele jest jednak
                            dziedzin związanych z polityką, w których nasze narodowe interesy są jakoś
                            szczególnie rozbieżne z interesami amerykańskimi, a jest wiele dziedzin, w
                            których nam po drodze, a przynajmniej zdecydowanie bliżej niż z Rosją.
                            Podkreślam jeszcze raz, że mam na myśli kwestie polityczne a nie gospodarcze (w
                            przypadku Rosji niestety nie jest łatwo rozdzielić jedno od drugiego). Dlatego
                            razi mnie nieuzasadniona anty-amerykańskość, szczególnie wtedy, gdy ktoś używa
                            przekoloryzowanego języka w odniesieniu do USA, a w odniesieniu do Rosji
                            wykazuje daleko idącą wstrzemięźliwość. Zawsze się wtedy zastanawiam, komu służą
                            takie poglądy.
                • calli stek bzdur i kolejne głupoty 10.12.09, 12:37
                  Szwajcarzy 'od zawsze' mieli jakiegoś 'chuligana' za sąsiada i jakoś zawsze się
                  z każdym z nich dogadywali. fakt, że Polska jako kraj jest do podobnego
                  porozumienia z Rosją jest niezdolna świadczy tylko o umysłowej indolencji tzw.
                  'elit' nią rządzących lub - jak w tym przypadku - oczywistej złej woli i zdrady
                  wobec interesów Państwa i Narodu. krótko mówiąc, PO-PiSy i popłuczyny po
                  Solidarności oddały nas najpierw w wiernopoddańczym i antykonstytucyjnym akcie
                  zdrady Watykanowi, dziś poprawiają ten stan sprzedając nas za ochłapy z
                  pańskiego stołu jankeskim neo-kolonialistom i podżegaczom wojennym.

smutny Twój los, Polsko, kiedyś takich wyrodnych dzieci się dochowała..
                  • not_so_serious Re: stek bzdur i kolejne głupoty 10.12.09, 12:47
                    Dziękuję. To z grubsza, w najwiekszym skrócie przedstawia moje poglądy na sprawę.:)
                    I rozumiem, że Kolega Calli, podobnie jak ja, jest Ateistą.:)
                    • calli Re: stek bzdur i kolejne głupoty 10.12.09, 12:53
                      no ba, jak każdy rozumny człowiek ;) pzdr
                      • not_so_serious Re: stek bzdur i kolejne głupoty 10.12.09, 12:56
                        Spalą Cię na stosie...:)
                  • 12.12a1 Re: stek bzdur i kolejne głupoty 10.12.09, 13:02
                    calli napisał:

> Szwajcarzy 'od zawsze' mieli jakiegoś 'chuligana' za sąsiada i jakoś zawsze się
                    > z każdym z nich dogadywali. fakt, że Polska jako kraj jest do podobnego
                    > porozumienia z Rosją jest niezdolna świadczy tylko o umysłowej indolencji tzw.
                    > 'elit' nią rządzących lub - jak w tym przypadku - oczywistej złej woli i zdrady
                    > wobec interesów Państwa i Narodu. krótko mówiąc, PO-PiSy i popłuczyny po
                    > Solidarności oddały nas najpierw w wiernopoddańczym i antykonstytucyjnym akcie
                    > zdrady Watykanowi, dziś poprawiają ten stan sprzedając nas za ochłapy z
                    > pańskiego stołu jankeskim neo-kolonialistom i podżegaczom wojennym.
                    >
                    > smutny Twój los, Polsko, kiedyś takich wyrodnych dzieci się dochowała..
                    -----------------------------------------------------------------
            • zlomas1 Re: Nasza nowoczesna armia sama nas obroni - jasn 10.12.09, 12:27
              > McDonald ani Brzozowa nie są niezbędne do życia, a sprawne wojsko - tak.

CUDZE?
              • 12.12a1 Re: Nasza nowoczesna armia sama nas obroni - jasn 10.12.09, 12:32
                zlomas1 napisał:

> > McDonald ani Brzozowa nie są niezbędne do życia, a sprawne wojsko - tak.
                >
                > CUDZE?
                Nasze,NATO-wskie
                • not_so_serious Re: Nasza nowoczesna armia sama nas obroni - jasn 10.12.09, 12:39
                  NASZE, Przyjacielu to takie ktore w dowodach osobistych mają wpisane
                  "OBYWATELSTWO POLSKIE". :)
                  I Nasze to również te, które nie wysylaja innych NASZYCH do Iraku czy innego
                  Afganu walczyc w CUDZEJ wojnie i strzelac do CUDZYCH dzieci.
                  Żolnierz ktory taka aktywnoscia sie zajmuje to NAJEMNIK. I oplacany jest wtedy
                  przez strone konfliktu w ktorym uczestniczy.
                  :) Pozdrawiam.
                  • 12.12a1 Re: Nasza nowoczesna armia sama nas obroni - jasn 10.12.09, 12:51
                    not_so_serious napisał:

> NASZE, Przyjacielu to takie ktore w dowodach osobistych mają wpisane
                    > "OBYWATELSTWO POLSKIE". :)
                    > I Nasze to również te, które nie wysylaja innych NASZYCH do Iraku czy innego
                    > Afganu walczyc w CUDZEJ wojnie i strzelac do CUDZYCH dzieci.
                    > Żolnierz ktory taka aktywnoscia sie zajmuje to NAJEMNIK. I oplacany jest wtedy
                    > przez strone konfliktu w ktorym uczestniczy.
                    > :) Pozdrawiam.
                    • calli czy na sali jest lekarz? 10.12.09, 13:29
                      odstawcie dziadku telewizję, idźcie na spacer i zastanówcie się jakie
                      propagandowe brednie wypisujecie, bo aż przykro czytać.
                      • 12.12a1 Re: czy na sali jest lekarz? 10.12.09, 13:37
                        Tutaj o lekarza pytasz? Zapytaj przechodzącego koło ciebie pielęgniarza gdzie
                        jest lekarz.
                        • not_so_serious Re: czy na sali jest lekarz? 10.12.09, 13:47
                          ..coś mi się wydaje, że merytoryczny poziom dyskusji zaczyna w zastraszającym
                          tempie spadać.:D
            • wojtula10 Re: Nasza nowoczesna armia sama nas obroni - jasn 10.12.09, 13:00
              ale własne, nie cudze
    • smokland Wojska USA w Polsce? W MON trwa właśnie rozmowa 10.12.09, 11:13
      Kazdy kolejny rzad przechodzi samego siebie zeby tylko zrobic dobrze
      amerykanom:( Kiedy oni w koncu zrozumia ze nasz "wspanialy" wielki
      brat zza oceanu ma nas generalnie tam gdzie slonce nie dochodzi,co
      okazuje przy kazdej mozliwej okazji....
      Czy potrzebne nam kolejne wojska okupacyjne w naszym kraju??
    • komarovov A do Legnicy i Żagania niech wrócą rosyjskie 10.12.09, 11:15
      Uśmiech rosyjskiego oficera ze złotym zębem - bezcenne.
      Huk Su czy Mig'a - bezcenne, zwłaszcza, że dużo cichsze od efów szestnasych.
      Kanfiety iz ruskich sklepów - to też było bezcenne i niepowtarzalny ich smak...
      • crichton1 Re: A do Legnicy i Żagania niech wrócą rosyjskie 10.12.09, 11:28
        Ruskich żołnierzy, z zębem czy bez zęba, nikt u nas nie chce.
        • calli to podobnie jak jankeskich żołdaków 10.12.09, 11:38
          jw.
          • tw.zenek A co, w razie czego sam z procy będziesz strzelał? 10.12.09, 11:47
            Może z paroma kolegami?
            • calli nie, będę czekać na jankesów.. 10.12.09, 12:12
              ..aż za mnie postrzelają - jak w Gruzji, niemoto.
      • rothschild Re: A do Legnicy i Żagania niech wrócą rosyjskie 10.12.09, 12:39
        Stare piękne czasy....
        Dodałbym jeszcze niezapomniane wyprzedzanie kolumn radzieckich ciężarówek metodą
        na żabę - teraz jak czasem jedzie wojsko polskie to kolumna ma góra 5 starów....
        a radzieckie? - minimum 100 :))
    • da-x Re: Wojska USA w Polsce? W MON trwa właśnie rozmo 10.12.09, 11:18
      byli sowieci, będą amerykanie...
      • ivaar Re: Wojska USA w Polsce? W MON trwa właśnie rozmo 10.12.09, 12:10
        Tylko że z sowietami znacznie krócej negocjowaliśmy umowę o pobycie
        ich wojsk w Polsce.
        • 12.12a1 Re: Wojska USA w Polsce? W MON trwa właśnie rozmo 10.12.09, 12:18
          ivaar napisał:

> Tylko że z sowietami znacznie krócej negocjowaliśmy umowę o pobycie
          > ich wojsk w Polsce.
          --------------------------------------------------------------------
    • 12.12a1 Nareszcie. 10.12.09, 11:20
      Jeśli będą tu stacjonować nawet w niewielkiej liczbie wojska USA to żadnemu
      psychopacie nie wpadnie głupi pomysł wyzwalania Polski.
      • eva15 Ucieczka od wolności 10.12.09, 11:30
        12.12a1 napisał:

> Jeśli będą tu stacjonować nawet w niewielkiej liczbie wojska USA to żadnemu
        > psychopacie nie wpadnie głupi pomysł wyzwalania Polski.

Psychopaci sami właśnie walczą o pozbawienie się wolności.
        • gollum.z.kremla Re: Psychopaci walczą o pozbawienie się wolności 10.12.09, 11:34
          ...orzekła wielce zatroskana kacapska wycieraczka... LOL
        • 12.12a1 Re: Ucieczka od wolności 10.12.09, 11:42

>
          > Psychopaci sami właśnie walczą o pozbawienie się wolności.
          • calli Ucieczka od rozumu 10.12.09, 11:52
            ty się możesz zgadzać, bo historia Polski zna niejeden przypadek kunktatorstwa,
            zdrady, zaprzaństwa i sprzedawczykostwa, chodzi o to, że na szczęście nie
            wszyscy Polacy to zdrajcy i konfidenci, nam zwyczajnie nie potrzeba w kraju
            żadnego kolejnego okupanta.

a na sprzedawczyków z PO-PiS też przyjdzie czas, już niedługo.
            • 12.12a1 Re: Ucieczka od rozumu 10.12.09, 12:06
              calli napisał:

> ty się możesz zgadzać, bo historia Polski zna niejeden przypadek kunktatorstwa,
              > zdrady, zaprzaństwa i sprzedawczykostwa, chodzi o to, że na szczęście nie
              > wszyscy Polacy to zdrajcy i konfidenci, nam zwyczajnie nie potrzeba w kraju
              > żadnego kolejnego okupanta.
              >
              > a na sprzedawczyków z PO-PiS też przyjdzie czas, już niedługo.
      • roland_x Re: Nareszcie. 10.12.09, 11:38
        nigdy w historii nie wyszło nam to na dobre
        za sprowadzenie obcych wojsk na nasze terytorium powinno się całą
        ekipę rządzącą powiesić za jaja (lub jajniki)
        ludzie z czego wy się cieszycie, czy ta propaganda powyżerała wam
        zdrowe komórki mózgowe, wieki całe nasi przodkowie walczyli, raz za
        razem, oddając życie swoje, za to aby wypędzić stąd obcych...a teraz
        sami sobie w kolano strzelacie
        • 12.12a1 Re: Nareszcie. 10.12.09, 11:49
          roland_x napisał:

> nigdy w historii nie wyszło nam to na dobre
          > za sprowadzenie obcych wojsk na nasze terytorium powinno się całą
          > ekipę rządzącą powiesić za jaja (lub jajniki)
          > ludzie z czego wy się cieszycie, czy ta propaganda powyżerała wam
          > zdrowe komórki mózgowe, wieki całe nasi przodkowie walczyli, raz za
          > razem, oddając życie swoje, za to aby wypędzić stąd obcych...a teraz
          > sami sobie w kolano strzelacie
          • tw.zenek Miłośników Armii Czerwonej nie przekonasz... 10.12.09, 11:54
            Pyskują, bo teraz już naprawdę Polskę stracą. Dotąd jeszcze im się wydawało...
          • zlomas1 Re: Nareszcie. 10.12.09, 12:30
            > jest proste jak kłębek drutu,gdyby w 1939r tu w Polsce były jakieś amerykańskie
            > interesy wojskowe to przyjaciele Hitler i Stalin sto razy by się zastanowili ni
            > m
            > by zaczęli nas wyzwalać.

Nasi sojusznicy mieli jak najbardzej swoje interesy w Polsce i
            nie pomoglo.
            • 12.12a1 Re: Nareszcie. 10.12.09, 13:10
              zlomas1 napisał:

> > jest proste jak kłębek drutu,gdyby w 1939r tu w Polsce były jakieś ameryk
              > ańskie
              > > interesy wojskowe to przyjaciele Hitler i Stalin sto razy by się zastanow
              > ili ni
              > > m
              > > by zaczęli nas wyzwalać.
              >
              > Nasi sojusznicy mieli jak najbardzej swoje interesy w Polsce i
              > nie pomoglo.
        • saper_vodiczka Re: Nareszcie. 10.12.09, 12:07
          Tak tak, bo najlepszym gwarantem naszej suwerenności jest aktualny humor kacapskiego gienierała.

Ja biorę taką jankeską "okupację" w ciemno.
    • pentagon8 Tam, dokad zmierzamy, nie potrzebujemy dróg:). 10.12.09, 11:23
      Strategia małych kroków popłaca. W oczekiwaniu na zmianę
      administracji w DC należy podejmować powolne,ale konkretne decyzje w
      sprawie bezpieczeństwa. Tym bardziej zdecydowane im mocnejszy napór
      rosyjskich towarzyszy.

Kwestia tarczy nie jest obecnie tematem głównym, co wydajesię być
      zrozumiałe. By zminimalizować napinki moskiewskich towarzyszy należy
      ich najpierw rozbroić, dając znak ze marzenia o ''strefie wpływów''
      oraz balansie strategicznym to teorie wyssane z palca. Jedynym
      gwarantem pokoju w obliczu rosnacych ambicji neoimperialnych Moskwy
      jest NATO/USA.

Szybki gest środkowego palca w kierunku Moskwy a tuz za nim gruba
      pała antyrakietowa. Kolejne na liscie są Mińsk i Kijów.

I co ten bjedny fjutin teraz zrobi? Znowu będzie straszyć
      głowiczkami i gazem...choć i przydział dodatkowych magazynków do
      kałacha dla Wani i Miszy w kaliningradzie pewnie też sie znajdzie.

Bez obawy towarzysze...tam, dokad zmierzamy, nie potrzebujemy
      dróg:). Nasi amerykańscy sojusznicy z pewnością chieliby zobaczyć
      zabytki Mińska i Kijowa:). Ponieważ znamy te tereny najlepiej, z
      checią im je pokażemy.
      • calli niektórzy całe życie pozostają głupcami.. 10.12.09, 11:29
        ..i tylko wysługiwać się kolejnym okupantom potrafią - splunąć jedynie na takich
        'patriotów'!
      • mathias.klompke Re: Tam, dokad zmierzamy, nie potrzebujemy dróg:) 10.12.09, 11:31
        pentagon8 napisała:

(...)
        > Bez obawy towarzysze...tam, dokad zmierzamy, nie potrzebujemy
        > dróg:). Nasi amerykańscy sojusznicy z pewnością chieliby zobaczyć
        > zabytki Mińska i Kijowa:). Ponieważ znamy te tereny najlepiej, z
        > checią im je pokażemy.

Ja, Ja, Genau! A my z chęcią wrócimy do Breslau und Allenstein.

• tsuranni precz z faszystowską okupacją Polski 10.12.09, 11:24
      Won mordercy z Wietnamu, Korei, Iraku i Serbii
      • gringo68 Re: precz z faszystowską okupacją Polski 10.12.09, 11:44
        czy się rozni "okupacja" od "okupacji faszystowskiej" i w czym się
        ten "faszyzm" przejawia???
    • eva15 Od kiedy proszący może dyktować warunki? 10.12.09, 11:26
      Po dokonaniu drobnych, kosmetycznych poprawek dla uspokojenia ciemnego ludu
      umowa zostanie podpisana na warunkach amerykańskich.
      Po 1) dlatego, że Amis nie mają najmniejszych powodów, by robić dla PL jakieś
      wyjątki,
      po 2) to Polska, nie USA domaga się z determinacją obecności obcych wojsk. To
      jej zależy nie USA, więc tym bardziej USA nie mają powodów do ustępstw.

Jak się występuje z pozycji usilnie błagającego, to trudno stawiać warunki.

• calcinus Tu sie zgadzam, musimy prosic 10.12.09, 12:18
        ale mieszkając pomiędzy hitlerowcami a sowietami nie mamy niestety innego wyboru.
        • crichton1 Re: Tu sie zgadzam, musimy prosic 10.12.09, 12:29
          Hitlerowców już dawno nie ma. Przegrali wojnę i zostali wytępieni. Sowietów
          jednak nie brakuje. Wystarczy obejrzeć relację z obchodów pierwszomajowych w
          Moskwie, jakie odbywają się co roku. Można odnieść wrażenie, że od upadku ZSRR
          nic się nie zmieniło.
          • calcinus Re: Tu sie zgadzam, musimy prosic 10.12.09, 12:42
            ja wiem, ze hitlerowcow nie ma dużo ale napisalem to z premedytacja: otoz
            "kobieta" ktorej odpowiadalem twierdzi, ze kazdy kto rozmawia po ukrainsku jest
            banderowcem, no to ja na to, ze kazdy kto rozmawia po niemiecku jest
            hitlerowcem, z nia na czele, bo to niemka.

A wracajac do meritum to hitlerowiec - nie hitlerowiec, na Niemcow trzeba stale
            uwazac.
    • bergman1 to Koczisa będą miło wspominać! 10.12.09, 11:31
      napewno.
    • roland_x znowu Krzyżaków sprowadzacie?!!! 10.12.09, 11:31
      noż k... mać myślicie, że oni tak za nic tu będą nas bronić?
      idioci!
      • gringo68 jakie "wojska okupacyjne"??? 10.12.09, 11:37
        i co ta obsługa Patriotów bedzie "okupować"???
        • tw.zenek Dla niektórych każdy Nie-Z-PiSu to już okupant 10.12.09, 11:43
          Okupacja polega głownie za zajęciu mózgu delikwenta.
      • gringo68 Re: znowu Krzyżaków sprowadzacie?!!! 10.12.09, 11:47
        Amerykanie to Zakon Najświętszej Marii Panny??? a co na to twoj
        lekarz???
    • z_uk Butt lickerzy z polskiego rzadu 10.12.09, 11:35
      Zgoda na okupacje podpisana jeszcze dzisiaj.
      Pozdrowienia dla wszystkich ktorzy kiedys cale to scierwo u koryta na
      latarniach zawiesza.
      • gringo68 Re: Butt lickerzy z polskiego rzadu 10.12.09, 11:43
        jaką okupację??? co będzie "okupować" obsługa Patriotów???

btw jak ludnośc brytyjska zapatruje się na okupacyjne wojska u
        siebie???
      • 12.12a1 Re: Butt lickerzy z polskiego rzadu 10.12.09, 11:59
        z_uk napisał:

> Zgoda na okupacje podpisana jeszcze dzisiaj.
        > Pozdrowienia dla wszystkich ktorzy kiedys cale to scierwo u koryta na
        > latarniach zawiesza.
    • r_mol To polskie dziewczyny już nie będą musiały jeździć 10.12.09, 11:35
      do Londynu, żeby dawać d...czarnym za szmatki i papierosy? Super :-)
      • gringo68 Re: To polskie dziewczyny już nie będą musiały je 10.12.09, 11:41
        rzuciła cię dla czarnego i wyjechała do Londynu??? a wystarczyło
        czasem kwietka kupić i na pizze zaprosić...
      • janci0 Re: To polskie dziewczyny już nie będą musiały je 10.12.09, 12:14
        Czasami wypada coś dziewczynie kupić. Trzeba było nie żałować...
    • 3miastoorg wczoraj Wielki Brat, dziś Wujek Sam 10.12.09, 11:36
      czy ma zawsze musimy mieć jakieś obce wojska u siebie?
      • calli Re: wczoraj Wielki Brat, dziś Wujek Sam 10.12.09, 11:42
        dopóki durniów i zdrajców u władzy mieć będziem, to najwyraźniej tak, taki los
        • tw.zenek Do boju "calli", do boju.... 10.12.09, 11:49
          Sam naprzeciw ruskim tankom pobiegniesz - rozjadą cię na marmoladę ale obcych
          wojsk nie wpuścisz. Słusznie - nie masz co wpuszczać - wtedy sami sobie wjadą.
          • calli na temat swoich fobii, to rozmowę ze specjalistą.. 10.12.09, 12:10
            ..polecam. Rosjanie w dupie mają wjeżdżanie czołgami na jakieś peryferia swojego
            kraju, na których do tego z miejsca wybucha powstanie albo strajk albo robi się
            inny burdel w podobnym przypadku. w dzisiejszym świecie są inne narzędzia do
            robienia polityki i uzależniania od siebie całych państw, niż te twoje 'ruskie
            tanki', ignorancie.

problem w tym, że jak ktoś się zafiksował na tym, co mu nowy, jankeski oficer
            polityczny wbił do łba, to - jak mówi przysłowie - kanarkiem nie zdechnie.
            • 12.12a1 Re: na temat swoich fobii, to rozmowę ze specjali 10.12.09, 12:31
              calli napisał:

> ..polecam. Rosjanie w dupie mają wjeżdżanie czołgami na jakieś peryferia swojeg
              > o
              > kraju, na których do tego z miejsca wybucha powstanie albo strajk albo robi się
              > inny burdel w podobnym przypadku. w dzisiejszym świecie są inne narzędzia do
              > robienia polityki i uzależniania od siebie całych państw, niż te twoje 'ruskie
              > tanki', ignorancie.
              >
              > problem w tym, że jak ktoś się zafiksował na tym, co mu nowy, jankeski oficer
              > polityczny wbił do łba, to - jak mówi przysłowie - kanarkiem nie zdechnie.
              • calli Re: na temat swoich fobii, to rozmowę ze specjali 10.12.09, 12:46
                dzięki takim właśnie 'przewidującym' wróżkom a inteligentnym inaczej pajacom
                Polska po raz kolejny traci suwerenność, oby ci wnuki tego faktu nie wypomniały
                na łożu śmierci, sprzedawczyku.
                • 12.12a1 Re: na temat swoich fobii, to rozmowę ze specjali 10.12.09, 13:16
                  calli napisał:

> dzięki takim właśnie 'przewidującym' wróżkom a inteligentnym inaczej pajacom
                  > Polska po raz kolejny traci suwerenność, oby ci wnuki tego faktu nie wypomniały
                  > na łożu śmierci, sprzedawczyku.
      • janci0 Re: wczoraj Wielki Brat, dziś Wujek Sam 10.12.09, 12:17
        Czasami się opłaca.
      • 12.12a1 Re: wczoraj Wielki Brat, dziś Wujek Sam 10.12.09, 12:27
        3miastoorg napisał:

> czy ma zawsze musimy mieć jakieś obce wojska u siebie?
    • cygan37 Wojska USA w Polsce? W MON trwa właśnie rozmowa 10.12.09, 11:37
      Można byłoby polskiemu negocjatorowi podpowiedzieć by zaproponował stronie
      amerykańskiej prostą wymianę.
      Za jednego żołnierza amerykańskiego w Polsce wysyłamy jednego Polaka do
      Afganistanu.
      Idąc tą drogą moglibyśmy wykiwać Jankesów i już za rok mieć w Polsce 10tys.
      Amerykanów.
    • tw.zenek Do wszystkich pyskujących idiotów 10.12.09, 11:41
      Amerykańscy żołnierze stacjonują m.in w:

Niemcy - 57,2 tys
      Japonia - 33,2
      Włochy - 9,7
      Wielka Brytania - 9,7
      Turcja - 1,6
      Belgia - 1,3
      Hiszpania - 1,3

Widać same głupki i sprzedawczyki na tym świecie.

A teraz test z historii

Czy któreś z tych państw straciło niepodległość?
      Czy obywatele tych państw są zsyłani na Alaskę?
      Czy za krytykowanie Armii USA w tych krajach idzie się do więzienia?

No to teraz weźcie sobie taki duży metalowy dekiel, może być klapa od
      sracza i walnijcie się w czoła, zanim znów porównacie US Army do Armii Czerwonej.
      • z_uk A czy jak napalona jankeska szmata zgwalci... 10.12.09, 11:45
        japonskie dziecko to odpowiada przed japonskim wymiarem sprawiedliwosci czy jest
        bezkarna i czeka lata na jakis mikro wyrok od wujka Sama?
        • gringo68 Re: A czy jak napalona jankeska szmata zgwalci... 10.12.09, 11:47
          czym się różni gwałt napalonej jankeskiej szmaty od gwałtu
          napalonego Heńka z sąsiedniej chałupy???
          • mieetek Re: A czy jak napalona jankeska szmata zgwalci... 10.12.09, 11:59
            Tym że Heńka będą sądzić a szmatę już nie. Pamiętasz pilota, który
            we Włoszech dla zabawy zamordował 41 osób, w tym Polkę z dzieckiem.
            • des4 Re: A czy jak napalona jankeska szmata zgwalci... 10.12.09, 12:00
              dlaczego nie będą sądzić??? za morderstwo i gwałt się nie sądzi???
              • zlomas1 Re: A czy jak napalona jankeska szmata zgwalci... 10.12.09, 12:34
                > dlaczego nie będą sądzić??? za morderstwo i gwałt się nie sądzi???

Standartem jest wylaczenie amerykanskich zolnierzy spod
                lokalnej jurysdykcji. Moze cie taki zabic i za kare wroci do USA
                gdzie dostanie symboliczny wyrok.
                • des4 Re: A czy jak napalona jankeska szmata zgwalci... 10.12.09, 13:00
                  standardem jest uznanie lokalnej jurysdykcji przy przestepstwa
                  kryminalnych popełnionych poza terenem bazy...

btw..dlaczego to ma byc "symboliczny" wyrook...
                • 12.12a1 Re: A czy jak napalona jankeska szmata zgwalci... 10.12.09, 13:39
                  zlomas1 napisał:

> > dlaczego nie będą sądzić??? za morderstwo i gwałt się nie sądzi???
                  >
                  > Standartem jest wylaczenie amerykanskich zolnierzy spod
                  > lokalnej jurysdykcji. Moze cie taki zabic i za kare wroci do USA
                  > gdzie dostanie symboliczny wyrok.
                  Nie życzę ci takich "symbolicznych"wyroków.
              • z_uk Re: A czy jak napalona jankeska szmata zgwalci... 10.12.09, 12:36
                Moze i go osadza, ale nie od razu, nie za ostro i z pewnoscia nie w Polsce. W
                tym temacie jestem czarnowidzem.
                A przyklady sa do znalezienia w krajach w ktorych stacjonuje kwiat amerykanskiej
                mlodziezy.
                • des4 Re: A czy jak napalona jankeska szmata zgwalci... 10.12.09, 13:02
                  dlaczego "nie za ostro"??? a przykłady są do odnalezienia w krajavch
                  gdzi bazy amerykanskie sa od dawna, odsiadka jest w USA, z tym, ze
                  odsiaduje się wyrok lokalnego sądu...
          • saper_vodiczka Re: A czy jak napalona jankeska szmata zgwalci... 10.12.09, 12:14
            Tym, że tego drugiego żaden kacapski politruk nie jest w stanie wykorzystać do głoszenia swoich teorii. :)
      • gringo68 nie odpowiedzą... 10.12.09, 11:45
        napiszą n-ty post o "faszystowskiej okupacji"...
        • tsuranni Re: nie odpowiedzą... 10.12.09, 12:58
          miłośniku czarnych i latynoskich marines. Wypnij tyłek, namaśl dziure i pozwól
          swoim kolorowym braciom się wygrzmocić. Nas do tego nie mieszaj.
          • des4 Re: nie odpowiedzą... 10.12.09, 13:03
            to tam będzie baza gejów??? nie szkodzi, zamiast kolejki Zosiek i
            Mrysiek, ustawi się kolejka Józków i Mietkow...
      • mtcwa Re: Do wszystkich pyskujących idiotów 10.12.09, 11:47
        a teraz mi powiedz mądralo po co nam ci żołnierze ? amerykanom brakuje żołnierzy
        w afaganstanie naszych tam wysyłają a tutaj wysyłają swoich ? ;>
        • gringo68 Re: Do wszystkich pyskujących idiotów 10.12.09, 11:48
          do obsługi baterii Patriot...
          • mieetek Re: Do wszystkich pyskujących idiotów 10.12.09, 12:03
            Czyje samoloty będziesz zestrzeliwał Patriotami? Na razie słyszałem
            o jednym zestrzeleniu. Tego brytyjskiego Tornada nad Kuwejtem. No i
            słuchałem brednie dla łatwowiernych o zestrzeleniu Skudów
            Patriotami. Hahaha
            • des4 Re: Do wszystkich pyskujących idiotów 10.12.09, 12:09
              nie ja będą zestrzeliwal, tylko amerykanska obsługa Patriotów,
              podobnie jak zestrzliwuje je w Niemczech i UK, hehe...
            • crichton1 Re: Do wszystkich pyskujących idiotów 10.12.09, 12:26
              Te rakiety nie będą służyły do zestrzeliwania samolotów tylko odstraszania.
              Chodzi o samoloty, które się wcześniej nie zapowiedziały, że nadlecą. Do tej
              pory w takim nadlatywaniu bez zapowiedzi w naszej okolicy przodowała Rosja. W
              ogóle większość uzbrojenia wojskowego w obecnych czasach służy odstraszaniu i
              zabezpieczaniu się przed agresją, a nie odpowiedzi na agresję. Większość pewnie
              nigdy nie zostanie wykorzystana w warunkach bojowych.
              • des4 dokładnie 10.12.09, 12:36
                ale płynac z mętną logyka miecia, trzeba sobie zadac pytanie po co w
                ogole nam armia, nawet nie amerykanska, tylko rodzima, bo przecież
                do kogo ma ona strzelać...
                • mieetek Re: dokładnie 10.12.09, 13:39
                  Chyba wiesz jak wyciągneli swojego pilota z Włoch a w Stanach dostał
                  rok w zawieszniu.
                  Kiedy pracownik amerykańskiej ambasady zabił samochodem rumuńskiego
                  piosenkarza w Bukareszcie poza bazą i ambasadą, natychmist go
                  wywieźli i nic mu nikt nie zrobił.
                  Kiedy rosyjski dyplomata po pijanemu przejechał na smierć w Kanadzie
                  człowieka, natychmiast strona rosyjska mu zdjęła imunitet i
                  kanadyjczycy go sądzili.
                  Oczywiście dla takiego przepranego mózgu to są rzeczy niezrozumiałe,
                  stąd mam radę. Czytaj więcej, a nie będziesz takim tumanem.
                  Oczywiście że Polska powinna mieć armię. No i mięso armatnie dla
                  twoich panów.
                  • gringo68 Re: dokładnie 10.12.09, 13:44
                    amerykańsi pilot zostal skazany na 5 lat, z czego odsiedział rok,
                    poza tym został zdegradowany, a rodziny ofiar otrzymały od USAF
                    wysokie odszkodowania...

poza tym mieciu piszesz nie na temat, poniewaz wypdek lotniczy nie
                    jest przestepstwem kryminalnym...

tak samo nie na temat pisze jeśli chodzi o dyplomatow, ktorych
                    status i immunitet jest czyms zupełnie innym...

kieopsko ci idzie miecu...
              • mieetek Re: Do wszystkich pyskujących idiotów 10.12.09, 13:40
                Będą odstraszać gołębie na Okęciu zamiast tego nędznego popiskiwania
                sokołów z głośników.
                • crichton1 Re: Do wszystkich pyskujących idiotów 10.12.09, 14:00
                  Zastanawiam się nad twoją motywacją. Jesteś Rosjaninem? Starszym człowiekiem,
                  który wychował się w PRLu? Naprawdę myślisz, że te baterie rakiet będą
                  stacjonowały na Okęciu? Jeszcze raz powtórzę, że niemal wszystkie kraje na
                  świecie z Rosją włącznie inwestują w wyrzutnie rakiet nie po to, żeby za ich
                  pomocą zestrzeliwać samoloty, tylko po to, żeby żaden stanowiący zagrożenie
                  samolot nie naruszył ich przestrzeni powietrznej. Rakiety te służą odstraszaniu
                  potencjalnych agresorów a nie do obrony przed agresją.
      • 12.12a1 Re: Do wszystkich pyskujących idiotów 10.12.09, 12:40
        tw.zenek napisał:

>
        > No to teraz weźcie sobie taki duży metalowy dekiel, może być klapa od
        > sracza i walnijcie się w czoła, zanim znów porównacie US Army do Armii Czerwone
        > j.
        > ----------------------------------------------------------------
    • angrusz1 Bo może 10.12.09, 11:46
      sporne jest , że cokolwiek żołnierz amerykański narozrabia poza
      koszarami to przede wszystkim podlega polskiemu sądowi a nie
      amerykańskiemu .
      Na inne rozwiązanie nie ma zgody .
      • des4 jakie gwałty 10.12.09, 11:52
        znając nasze realia, pod bazą będą sie ustawiać kolejki chętnych
        panienek...

Amerykanom nie smierdzi tak jak wam z japy, myją się i jeżdzą nowymi
        samochodami, a nie spawanymi szrotwagenami z Rajchu...

to dziewczynom wystarczy, olać rodzimych plejbojów spod remizy...
        • wieprzowinapozydowsku Re: jakie gwałty 10.12.09, 15:19
          des4 napisał:

> znając nasze realia, pod bazą będą sie ustawiać kolejki chętnych
          > panienek...
          >
          > Amerykanom nie smierdzi tak jak wam z japy, myją się i jeżdzą nowymi
          > samochodami, a nie spawanymi szrotwagenami z Rajchu...
          >
          > to dziewczynom wystarczy, olać rodzimych plejbojów spod remizy...

No popatrz, a tacy Japonczycy wlasnie sie pozbywaja tych jankeskich playboyow z
          Okinawy (moze twierdzisz, ze tam nie bylo gwaltow, co?). I nikt nie chce ich
          wziac - takie zgnile jajo, po co sie tym utytlac? - tylko te pajace z polskich
          wladz najwyrazniej lubuja sie w takim syfie.
          Przypomne, ze kiedys wojska radzieckie tez stacjonowaly... za zgoda polskich
          wladz, ale wbrew woli spoleczenstwa. Historia zatacza kolo, wojacy radzieccy czy
          jankescy = jak nie gowno, to nasrane...
    • pregierz Wojska USA w Polsce? W MON trwa właśnie rozmowa 10.12.09, 11:53
      Połowa z tych co przyjada będzie sie nazywała Kowalski lub podobnie.
    • pentagon8 A to się ruSScy faszyści rozpisali... 10.12.09, 11:57
      Łubianko, oszczędźcie sobie i nam czasu, Towarzysze. Fjutin wam
      premii nie wypłaci:)
    • pentagon8 eva15, to jakto w koncu jest z Amis 10.12.09, 12:02
      Raz mówią, ze nie przyjadą, teraz zmieniają zdanie. Zdecyduj sie, w
      końcu co do oficjalnej wersji...bo nijak nie opublikuja w ambasadzie
      biuletynu informacyjnego.

Znowu czegos nie przewidziałaś. A ja tak na Ciebie liczyłem:)
      • des4 efffci nie chciałl Johnny z Rammstein 10.12.09, 12:07
        od tej pory nienawidzi Amerykanów...
    • 2-andrex11 Wojska USA w Polsce? W MON trwa właśnie rozmowa 10.12.09, 12:02
      Nam nie są potrzebne wojska obcego kraju , w Polsce jest potrzebny
      tylko ktoś kto weźmie Polaków krótko przepraszam za wyrażenie ( za
      mordę ) i wybije im z głowy głupotę . Ponieważ od 1989 roku Polakom
      poprzewracało się w głowach od nadmiaru swobody a efekty tego widać
      na każdym kroku . To jak nas traktują to tylko i wyłącznie wina
      Rządów które pozwalają na to aby wszyscy na świecie śmiali się z
      naszej głupoty i nieudolnych władz. Chcąc aby Polskę i Polaków
      szanowano na całym świecie potrzebne jest aby wpierw liczono się z
      nami . Ta cała Unia i Demokracja zrobiona była tylko po to abyśmy
      stracili konkretnych kontrachętów z którymi Polska mogłaby handlować
      i mieć z tego konkretne piniądze na zaistnienie w świecie .
      • des4 Re: Wojska USA w Polsce? W MON trwa właśnie rozmo 10.12.09, 12:08
        piszesz się na dyktatorka???
      • crichton1 Re: Wojska USA w Polsce? W MON trwa właśnie rozmo 10.12.09, 12:40
        A co to znaczy "kontrachętów"? Martwisz się o Polaków, a nawet polskiego dobrze
        nie znasz. Jeśli masz ochotę, żeby ciebie ktoś brał za mordę, proszę bardzo.
        Niektórzy jak widać nie przywykli do wolności. Ale o Polskę i o Polaków się nie
        martw. Po 1989 r. poradziliśmy sobie nieźle, a na tle sąsiednich krajów nawet
        bardzo dobrze. Jesteśmy bogatszym, bardziej demokratycznym i bardziej suwerennym
        krajem, niż byliśmy w 1989 r., nawet jako członek UE. Do tego więcej znaczymy w
        Europie. Jako satelita ZSRR nie znaczyliśmy nic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka