douglasmclloyd Trochę statystyki 13.12.09, 06:34 "W 28. rocznicę wprowadzenia stanu wojennego około 200 przeciwników gen. Wojciecha Jaruzelskiego manifestowało w nocy z soboty na niedzielę przed jego domem. W pobliżu demonstrowali zwolennicy generała, których zebrało się około 40." Trochę to dziwne, bo niektóre media uprawiają propagandę, że połowa Polaków przyznaje rację dyktatorowi. Z liczby demontrantów pod ukradzioną przez dyktatora willą wynika, że poparcie znacznie spadło. Za rok z 40 zostnie 30 albo 20, bo towarzysze z PZPR i SBcy są gatunkiem coraz rzadszym. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Solidarność 13.12.09, 07:54 miała w sobie mnóstwo politycznych ambicjonerów i oszołomów , nie mówiąc o agentach SB . To oni podgrzewali atmosferę i parli do konfrontacji , bo już czuli się przyszłymi władcami Polski . Sądzili , że komuna jest już bardzo słaba . Niestety komuna pod przywództwem gen. Jaruzelskiego okazała się jeszcze na tyle silna i sprawna, że przy użyciu wojska - a to wcale nie byli tylko zwolennicy komuny , bo rekruci , to byli zwykli ludzie - przejęła władzę . Tak to jest , jeśli rozumu brak . Na komunie można i trzeba psy wieszać , bo to komuna . Ale także niech się wstydzą także ci, którzy ciągle naciskali do organizowania kolejnych strajków . A i Lech Wałęsa także, wszak to on powiedział, że może " dojść do targania po szczękach " .- Wiemy jak to wyglądało w Jugosławii . Odpowiedz Link Zgłoś
stix Byli członkowie PZPR zostaną wysiedleni do Rosji. 13.12.09, 08:04 Wszyscy. Jest projekt nowej ustawy, który zrobi porządek z moskiewskimi sługusami. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Byli członkowie PZPR zostaną wysiedleni do Ro 13.12.09, 08:32 A gdzie wysiedlić debili? Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: Byli członkowie PZPR zostaną wysiedleni do Ro 13.12.09, 14:41 Nie trzeba ich nigdzie wysiedlać, gdy umrze Jaruzelski, Kiszczak i reszta co ważniejszych komuchów, debile rzucą się sobie do gardła i wyduszą się nawzajem (popatrz co się dzieje np z dawnymi przyjaciółmi z firmy POPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: Byli członkowie PZPR zostaną wysiedleni do Ro 13.12.09, 14:34 No i co, zostaniesz sierotką (chyba że z rodzicami wyjedziesz). Kto Cię wykarmi? Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec.dna "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja prze... 13.12.09, 08:17 dali by już spokój jaruzelskiemu, jego życie samego pokarało na zapas - stracił rodzinę na sybierii, tam tem uszkodzili mu wzrok - dlatego chodzi w ciemnych okularach, a nie że moda jakaś tak, zaprzedał się komunie, ale to były trudne wybory, nie kradł, nie był oszustem i złodziejem, był ideowcem, który w tamtym czasie zdecydował, wierzył, że tak będzie służył Polsce, czy się mylił? bardzo możliwe, czy chciał szkodzić Polsce? nie sądzę, jest wielu gorszych, bardziej haniebnych , dajcie spokój generałowi Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja prze... 13.12.09, 08:28 Gen.Jaruzelski to prawdziwy patriota,człowiek który piastował najwyższe urzędy w kraju nie dla pieniędzy lecz z poczucia obowiązku,natomiast teraz w tym kretyńskim kraju za bohaterów uważa się rzeczywistych zdrajców takich jak Kukliński,Łupaszka,Ogień itp. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-kosa Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 11:42 mus-zek0 napisał: > Gen.Jaruzelski to prawdziwy patriota,człowiek który piastował najwyższe urzędy > w kraju nie dla pieniędzy lecz z poczucia obowiązku,natomiast teraz w tym > kretyńskim kraju za bohaterów uważa się rzeczywistych zdrajców takich jak > Kukliński,Łupaszka,Ogień itp. Jestem tego samego zdania .Mieszkałam w Świdnicy Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 08:39 A Twoje w psychiatryku. Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja prze... 13.12.09, 08:47 Ciekaw jestem, który z bezwzględnych mscicieli, wrogów Generała rozpisujących się na tym forum przeżył świadomie stan wojenny?! Bohaterowie czasów mninionych, ojciec was w worku nosił gdy działy się rzeczy ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
boo.oo Mir Domowy 13.12.09, 08:52 Mam nadzieje, iz w imie standartow PO i PIS skrytykuje takie demonstracje jak krytykowalo podobne przed domem Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
pollion1 "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja prze... 13.12.09, 09:05 Pisuarowa hołota twierdzi że bojkotuje Gazetę Wyborczą ale wpisy do niej to już nie? To inny bojkot? Natomiast odnośnie Stanu wojennego to widzę ze ci co robili w pampersy urośli do miana bohaterów. Pijaki i inni bohaterowie dzisiaj chcę być kombatantami Gwiazda alkoholik Walentynowicz kolejna gwiazdka za szmugiel alkoholu do stoczni ,ja tam pracowałem z tymi ludźmi i żaden IPN nie wklei swoich historii do obcego albumu Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka_in_red "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja prze... 13.12.09, 09:16 A co to jest ta "sprawiedliwość"? To raczej polowanie na czarownice albo syndrom kozła ofiarnego. Nie jestem zwolenniczką gen. Jaruzelskiego. Miałam 15 lat tego poranka, gdy zamiast "Teleranka" pod moim oknem stały kolumny opancerzonych samochodów oraz czołgi... Pamiętam doskonale tamten czas, wydarzenia, atmosferę. Teraz, po latach, nie chcę żadnej "sprawiedliwości" dla generała. Tak jak nie ma kryształowych bohaterów tak nie ma jednoznacznych zdrajców. Paradoksalnie... stan wojenny wynikający z tchórzostwa władzy (a nie jednego człowieka) siłą koła zamachowego historii miał pozytywne aspekty dla przyszłości. Czasem warto patrzeć na ludzi i wydarzenia w szerszym kontekście. I żądając "sprawiedliwości" żądacie jej sprawiedliwie dla wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 Panie Generale..Sto lat.. 13.12.09, 09:17 ...i niech się Pan nie przejmuje szczekaniem prawicowych wypierdko- karzełków..szkoda jednak ,dla pańskiego spokoju,że nie było interwencji radzieckiej..chociaż nie,dzisiaj manifestowaliby przed Pana domem z pretensjami,dlaczego nie wprowadził Pan stanu wojennego.. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Zbrodniarz jaruzelski czeka na sprawiedliwość 13.12.09, 09:21 ... jak długo jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 Re: Zbrodniarz jaruzelski czeka na sprawiedliwość 13.12.09, 10:57 slavik222 napisał: > ... jak długo jeszcze? Slawik 222" wyrokiem Polski podziemnej" - można rozstrzelać każdego ! powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: Zbrodniarz jaruzelski czeka na sprawiedliwość 13.12.09, 14:37 Skoro masz takie obawy, pocieszę Cie - już niedługo umrze i stanie przed sądem boskim, który zna WSZYSTKIE okoliczności. Z tego co wiem, do spowiedzi się nie wybiera, czemu więc się ślinisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja prze... 13.12.09, 09:25 Szczere Wyrazy Szacunku Dla Pana Generale! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 10:07 mus-zek0 napisał: > Szczere Wyrazy Szacunku Dla Pana Generale! -------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 10:14 Jednak są tacy co przesyłają. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Osiłki z Racji mają rację. 13.12.09, 09:26 Jaruzelski nie był i nie jest żadnym zdrajcą,on do dzisiaj pozostał żarliwym patriotą radzieckim,a w owym czasie był tylko namiestnikiem radzieckim w Polsce i pilnował władzy i interesów Kremla na terenie PRL-u.Żeby być zdrajcą to trzeba kogoś albo coś zdradzić,a on nawet przysięgę składał radziecką,czyli nie miał co i kogo zdradzać bo nie identyfikował się z Polską,narodem,jedynie na starość coś bredzi o złych elementach stanu wojennego i przeprasza.Przepraszać to powinien on,Kiszczak i reszta tej swołoczy za wprowadzenie tego gówna jakim był sowiecki socjalizm,bo nikt przy zdrowych zmysłach nie oczekiwał tego "dobrodziejstwa".Najlepsze w tym wszystkim jest to ,że Polacy okupantów humorem niszczyli,tak było podczas okupacji przez socjalizm niemiecki jak i potem przez socjalizm sowiecki.Dowcip i humor był potężną bronią w ręku narodu w walce z okupantami. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Osiłki z Racji mają rację. 13.12.09, 09:48 Okres PRL-u wcale nie był taki zły a przynajmniej ten który pamiętam tzn.po roku 70tym,i nie jestem w tej opinii odosobniony. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Osiłki z Racji mają rację. 13.12.09, 09:58 mus-zek0 napisał: > Okres PRL-u wcale nie był taki zły a przynajmniej ten który pamiętam tzn.po rok > u > 70tym,i nie jestem w tej opinii odosobniony. ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Osiłki z Racji mają rację. 13.12.09, 10:04 Zmiany były i są potrzebne a nawet nieuniknione ale nie można też wszystkiego potępiać w czambuł. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Osiłki z Racji mają rację. 13.12.09, 10:24 Tu potępia się przede wszystkim stan wojenny,bo co by o nim nie mówić to strasznie cofnął i tak zacofaną gospodarkę.Co do całości systemu sowieckiego w Polsce to nie da się wycinkowo go traktować,trzeba brać pod uwagę to w jaki sposób go zaprowadzano,kto to robił.Na przykład moi dziadkowie ponad 1,5 roku siedzieli bez wyroku,oskarżenia na zasadzie donosu aby w konsekwencji ich okraść i nigdy nie chwalili tego "dobrobytu".A ilu takich dziadków było w Polsce,ilu ich wywieziono na Syberię,ilu zakatowano w katowniach?Ja też pamiętam lata 70-te i ten pozorny dobrobyt,o ile sobie przypominam to byliśmy 10 potęgą świata i w konsekwencji zaczęliśmy dumnie doganiać trzeci świat.Pewnie,że jak się człowiek niczym nie interesował,nigdzie nie chciał jeździć ttylko robota-flaszka to nie było kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Osiłki z Racji mają rację. 13.12.09, 10:40 Spytałem kiedyś mojego dziadka,kiedy żyło mu się lepiej przed wojną czy po wojnie.Odpowiedź była jednoznaczna,zdecydowanie po wojnie a jako przykłady podał:elektryfikacje wsi,uporanie się z analfabetyzmem,zniesienie wszechobecnego wyzysku przez pracodawców(teraz do tego powracamy),powszechny dostęp do edukacji itp.a był człowiekiem bardzo pracowitym i nie pijącym. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Osiłki z Racji mają rację. 13.12.09, 10:57 mus-zek0 napisał: > Spytałem kiedyś mojego dziadka,kiedy żyło mu się lepiej przed wojną czy po > wojnie.Odpowiedź była jednoznaczna,zdecydowanie po wojnie a jako przykłady > podał:elektryfikacje wsi,uporanie się z analfabetyzmem,zniesienie wszechobecneg > o > wyzysku przez pracodawców(teraz do tego powracamy),powszechny dostęp do edukacj > i > itp.a był człowiekiem bardzo pracowitym i nie pijącym. ------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Osiłki z Racji mają rację. 13.12.09, 11:15 Zgoda,ale porównując dokonania Polski powojennej do dokonań III RP to nie ma powodów do euforii. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Osiłki z Racji mają rację. 13.12.09, 11:29 mus-zek0 napisał: > Zgoda,ale porównując dokonania Polski powojennej do dokonań III RP to nie ma > powodów do euforii. ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
contrame Re: Osiłki z Racji mają rację. 13.12.09, 10:18 Przypominam ci , chłopcze, że Polska znalazła się w radzieckiej strefie wpływów nie z własnej woli, ale za zgodą naszych odwiecznych przyjaciół,np USA. Rządzący Polską od 20 lat zdrajcy rozkradli i rozprzedali Polskę z własnej(?) woli i dobrowolnie sprowadzają okupacyjne wojska.To oni są namiestnikami naszych nowych panów, nie Jaruzelski. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Osiłki z Racji mają rację. 13.12.09, 10:37 Ile tych żołnierzy okupacyjnych ma być w Polsce? Coś koło setki? I to tak bardzo naszego sąsiada boli,bo jak mówię że nawet jak będzie pięciu jankeskich żołdaków na terenie RP to chuligan ze wschodu 100 razy przemyśli czy mu się opłaci "wyzwalanie"Polski.Trzeba być wybitnie naiwnym,albo człowiekiem o złej woli żeby wierzyć Rosji i nie zabezpieczyć się przed nią.Poza tym co to znaczy,że nas "sprzedali sojusznicy"?Jeśli sprzedali to musiał być kupiec,a kupcem tym był imperializm sowiecki i dzisiaj władze robią wszystko żeby takie sytuacje się nie powtórzyły już nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
antypisowski_histeryk USA wprowadzają w Polse stan wojenny! 13.12.09, 11:37 contrame napisał: > Przypominam ci , chłopcze, że Polska znalazła się w radzieckiej > strefie wpływów nie z własnej woli, ale za zgodą naszych odwiecznych > przyjaciół,np USA. Rządzący Polską od 20 lat zdrajcy rozkradli i > rozprzedali Polskę z własnej(?) woli i dobrowolnie sprowadzają > okupacyjne wojska.To oni są namiestnikami naszych nowych panów, nie > Jaruzelski. Brawo dla tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 09:46 a twoje na galezi szczurze Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja prze... 13.12.09, 09:47 Pisemny wylew polskiej wspolczesnej inteligencji, nic dziwnego ze Polak w swiecie identyfikowany jest z zawzietoscia, zlosliwoscia, agresywnoscia, .... jak i debilstwem, mamy tu przeciez dowod na tym forum "wspolczesnego" spoleczenstwa w Polsce ktory potwierdza identyfikacje jego w swiecie. Sami sie niszczycie i znieslawiacie przez wasze debilstwo jak i brak obycia. ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
szymek_50 "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja prze... 13.12.09, 09:53 Demonstracja na polityczne zlecenie. Łatwy zarobek, pewnie 50PLN/h. Odpowiedz Link Zgłoś
poloneza "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja prze... 13.12.09, 09:56 Dla mnie poranek 13 grudnia to był szok.Miałem prenumerate solidarności ale dostałem z listopada a z grudnia dopiero z dużym opóźnieniem.Wiec nie mogłem uwierzyć w to co się stało.Uważałem że nikt i nigdy nie powinien to Jaruzelskiemu wybaczyć.Dla mnie był on wtedy zdrajcą polaków.Jednak było nas 10 milionów i byłem pewien że się przeliczył.Niech teraz wyjdzie na ulice 10 milionów,nie zrobi nic i pozostanie mu tylko ucieczka z kraju.Niestety tak jak zawiodłem się na Jaruzelskim jeszcze bardziej na Solidarności.Praktycznie tylko nieliczni próbowali protestować a reszta awangardy Solidarności mówiła : no teraz im dadzą,zachciało im się władzy to dostaną teraz ale kulkę w łep.Jedynie aktywiści partyjni PZPR-u zachowywali spokój i nie komentowali tego co się stało.Potem wszyscy się pogodzili z istniejącą rzeczywistością oprócz SB i Jaruzela .Oni wraz z zaufanymi ludźmi z Solidarności postanowili dokończyć rozpoczętą w latach 70-tych przez SB zmianę ustroju.Przyszedł rok 1989 i okrągły stól.Opozycji nie było wiec porozumienie przyszło łatwo.I znów się zawiodłem,bo liczyłem na ukaranie autorów stanu wojennego i przywódców Solidarności za fatalne przygotowanie organizacji do takiego przecież zapowiadaniego w w listopadowym miesięczniku "Solidarność" rozwojowi sytuacji.Przywódcy ci to prymitywni partacze, a nie ludzie odpowiedzialini za kraj.Dla mnie Jaruzelski napewno uchronił nas przed czymś gorszym ,ale nigdy nie będzie dla mnie bohaterem.Tak jak przywódcy Solidarności zawsze dla mnie pozostaną zdrajcami polskiego narodu i Polski.Czas zmienił niektóre oceny ale dwadzieścia lat innej Polski to wystarczający czas aby mieć już ostateczne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 10:03 poloneza do czego doprowadziliscie Polske, do tego stanu w jakim sie znajduje z wysprzedana rabunkowa gospodarka, co macie w Polsce jeszcze polskiego? Ot zaslugi solidarnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
poloneza Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 10:16 W każdej organizacji i narodzie są różni ludzie i mają różne cele.Moim nigdy nie była ani Polska z lat 1945-1989, a tym bardziej ta z lat 1989-dalej.To że chce się zmieniać złe na lepsze nie jest czymś złym.To że tą zmianę wykorzystali inni dla swoich prymitywnych celów to już inna sprawa.Tak jak potępiałem zło w latach komunizmu tak potępiam zbrodniczość obecnych przywódców.Zamiana siekierki na kijek nie może mnie zadawalać.I to że teraz jest jeszcze gorzej nie znaczy że wtedy było dobrze.Ale cenie sobie Twoją opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 14:20 poloneza napisał: > W każdej organizacji i narodzie są różni ludzie i mają różne > cele.Moim nigdy nie była ani Polska z lat 1945-1989, a tym bardziej > ta z lat 1989-dalej.To że chce się zmieniać złe na lepsze nie jest > czymś złym.To że tą zmianę wykorzystali inni dla swoich prymitywnych > celów to już inna sprawa.Tak jak potępiałem zło w latach komunizmu > tak potępiam zbrodniczość obecnych przywódców.Zamiana siekierki na > kijek nie może mnie zadawalać.I to że teraz jest jeszcze gorzej nie > znaczy że wtedy było dobrze.Ale cenie sobie Twoją opinię. ************************ A kto wybral tych ktorzy to wykorz6ystali, marsjanie czy sami Polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 10:48 nie-tak napisała: > poloneza do czego doprowadziliscie Polske, do tego stanu w jakim sie znajduje z > wysprzedana rabunkowa gospodarka, co macie w Polsce jeszcze polskiego? Ot > zaslugi solidarnosci. > ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 10:57 Wymień > co > było przed 89r polskiego i nie klep głupot,że stocznie,huty. Bo zarządzała tymi> przedsiębiorstwami pzpr a nadzór nad pracownikami miała esbecja,a ta partia> nigdy nie była polska.My byliśmy jedynie najemnymi robotnikami i nic nie było> nasze,gdybyśmy w owym czasie pracowali u kapitalisty to może by nam lepiej> płacił,ale z tym też były problemy bo zakazywali wyjeżdżać. **************** Nie blamuj sie czlowieku bo rzeczywiscie z rozumkiem u ciebie na bakier. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 11:04 nie-tak napisała: > Nie blamuj sie czlowieku bo rzeczywiscie z rozumkiem u ciebie na bakier. ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 11:21 12.12a1 napisał: Nie wiem > z > czyim rozumkiem człowieczku jest na bakier.Ja pracowałem w takim wlaśnie > przedsiębiorstwie i dobrze wiem po co mnie sb wzywało i co chcieli ode > mnie.Widzę,że dyskusja cię męczy natomiast obrażanie jest twoim atutem. *************** A co kogo obchodzi gdzie ty pracowales czlowiecze? To sa twoje prywatne sprawy ktore nie naleza do forum. Tym chcesz dokumentowac wpowdzenie stanu wojennego w Polsce? Z czym do ludzi czlowiecze? Meczysz ludzi swoimi prywatnymi wywodami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 11:37 nie-tak napisała: > > 1 > A co kogo obchodzi gdzie ty pracowales czlowiecze? To sa twoje prywatne sprawy > ktore nie naleza do forum. Tym chcesz dokumentowac wpowdzenie stanu wojennego w > Polsce? Z czym do ludzi czlowiecze? > Meczysz ludzi swoimi prywatnymi wywodami!!! ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 10:06 poloneza doprowadziliscie do tego ze przeszlo 3 milony Polakow zaczelo tulac sie po swiecie za chlebem bo nie mogli znalesc zadowolenia jak i pracy w Polsce, ot wasze osiagniecia, osiagniecia kumotersko-solidarnosciowej Polski. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 10:11 Zdrajcy to Kukliński,Łupaszka,Ogień itp.typy teraz uznani za bohaterów. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 11:13 mus-zek0 napisał: > Zdrajcy to Kukliński,Łupaszka,Ogień itp.typy teraz uznani za bohaterów. ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nojuzjuz "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja prze... 13.12.09, 10:02 Przez 44 lata on i jego kolesie doprowadzili nasz kraj do ruiny!Poniewaz nie zapisalem sie do zadnej organizacji musialem zapie...c jak wol w pracy zeby te cmoki mogli jezdzic na niby szkolenia a po powrocie dostawali jeszcze premie!Zapisywali sie dlatego ze mieli obiecane mieszkania zakladowe i inne przywileje!A juz za cud mozna uznac jak widze najgorszych zomowcow i innych czerwoniakow jak w kosciele stoja w pierwszym rzedzie i najglosniej spiewaja!!!Hahahahaha.Ubek od rozpracowywania kosciola bierze udzial w przygotowaniu imprez koscielnych!Moze to i dobrze!Topografie kosciola i rozmieszczenie mikrofonow zna dokladnie! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 10:09 nojuzjuz napisał: > Przez 44 lata on i jego kolesie doprowadzili nasz kraj do ruiny!Poniewaz nie > zapisalem sie do zadnej organizacji musialem zapie...c jak wol w pracy zeby > te cmoki mogli jezdzic na niby szkolenia a po powrocie dostawali jeszcze > premie!Zapisywali sie dlatego ze mieli obiecane mieszkania zakladowe i inne > przywileje!A juz za cud mozna uznac jak widze najgorszych zomowcow i innych> czerwoniakow jak w kosciele stoja w pierwszym rzedzie i najglosniej> spiewaja!!!Hahahahaha.Ubek od rozpracowywania kosciola bierze udzial w> przygotowaniu imprez koscielnych!Moze to i dobrze!Topografie kosciola i> rozmieszczenie mikrofonow zna dokladnie! *************** A co teraz masz 1200 zlotych i zachodnie ceny w sklepach? Poczekaj do przyszlego roku wtedy jasnosci sie dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 11:23 nie-tak napisała: > nojuzjuz napisał: > > > A co teraz masz 1200 zlotych i zachodnie ceny w sklepach? Poczekaj do przyszleg > o > roku wtedy jasnosci sie dowiesz. ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 ..a o 9-ej rano.. 13.12.09, 10:06 ..nie było teleranka,to był dopiero szok dla niektórych.... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: ..a o 9-ej rano.. 13.12.09, 10:12 iron1410 napisał: > ..nie było teleranka,to był dopiero szok dla niektórych.... ************ Jasne ze byl szok ale dla tych ktorzy pozniej zrozumieli sens stanu wojennego bylo to mnmiejsze zlo niz to co moglo Polske spotkac, Jak widac do wielu, wielu glow w Polsce to nie dotarlo, co polski rozsadek moze zrozumiec przy takim zaklamaniu historii, przy takiej checi zemsty na drugim? Ano nic, swiat smieje sie z polskich igrzysk. Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka_in_red Re: ..a o 9-ej rano.. 13.12.09, 10:16 ... i minus 20 i śniegu po pas. Ciekawe, jak potoczyłyby się sprawy, gdyby niedziela 13 grudnia 1981 r. nie była taka szokująca... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: ..a o 9-ej rano.. 13.12.09, 10:31 szarotka_in_red napisała: > ... i minus 20 i śniegu po pas. Ciekawe, jak potoczyłyby się sprawy, gdyby niedziela 13 grudnia 1981 r. nie była taka szokująca... ************* Z przypuszczen i dawnych stwierdzen losy by potoczyly sie niezbyt przyjaznie dla Polski i Polakow jak i moze dla Europy. Ot tak, bez planu, bez wizji na przyszlosc zrobiono przewrot w ktorym sami nie widzieli przyszlosci, to byla przeciez solidarnosc. Juz wtedy bylo wiadomo ze ten system nie pociagnie dlugo ale mimo tego solidarnosc z golymi rekoma wtracila Polske w chaos ktorego skotki widzimy do dzis w Polsce. Co bedzie z Polska jak sie zagraniczny przemysl, handel jak i finanse wycofaja z Polski, tendencje sa wzrostowe. Co bedzie wtedy z Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka_in_red Re: ..a o 9-ej rano.. 13.12.09, 10:48 no... mniej wiecej taka odpowiedź na to pytanie się nasuwa. A co będzie z Polską? A co moze wynikać z chaosu, warcholstwa, braku umiejętności przewidywania? Sprawiedliwość będzie, sprawiedliwość... niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: ..a o 9-ej rano.. 13.12.09, 11:00 szarotka_in_red napisała: > no... mniej wiecej taka odpowiedź na to pytanie się nasuwa. A co będzie z Polsk > ą? A co moze wynikać z chaosu, warcholstwa, braku umiejętności przewidywania? S > prawiedliwość będzie, sprawiedliwość... niestety. ****************** Jaka sprawiedliwosc, jest ona w Polsce przy takim warcholstwie? Co bedzie z Polska jak wycofa sie zachodni przemysl, finanse, handel, tendencja jest wzrostowa wycofywania? Pytam sie ponownie. Czyli jednym slowem wrocicie do punktu wyjsciowego, moze z troche wieksza wiedza ale bez niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka_in_red Re: ..a o 9-ej rano.. 13.12.09, 11:24 "wrócicie?" Nie jesteś jednym z nas? A co do sprawiedliwości - o dziejowej mówię. W pewnym sensie masz rację - chocholi taniec oraz "miałeś chamie złoty róg..." wydaje się prawdopodobnym scenariuszem dla Polski. Nie uczymy się na błędach, za to "rozliczać" innych potrafimy doskonale. I to nieszczęście tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: ..a o 9-ej rano.. 13.12.09, 11:37 szarotka_in_red napisała: > "wrócicie?" Nie jesteś jednym z nas? A co do sprawiedliwości - o dziejowej mówię. W pewnym sensie masz rację - chocholi taniec oraz "miałeś chamie złoty róg.. > ." wydaje się prawdopodobnym scenariuszem dla Polski. Nie uczymy się na błędach> , za to "rozliczać" innych potrafimy doskonale. I to nieszczęście tego kraju. ***************** Tu jestem zgodna z kazdym twoim zdaniem. Trudno jest analizowac wszystkie bledy Polski ale przyjzyjmy sie ostatnim latom w Polsce. Otoz takich tlustych lat jakie byly za rzadow Kaczynskich Polska nie miala w calej swojej historii i co zrobiono? Zainwestowano w przyszlosc Polski? Splacono dlugi? Tja, nie trzeba pisac odpowiedzi, sami ja znacie. Dzis sprowadza sie amis do kraju, co to ma oznaczac? Cofniecie sie Polski 70 lat do tylu? Przeciez 70 rocznice wybuchu wojny swietowaliscie i co wyciagneliscie wnioski z historii przed wojna? Ano nie, te same bledy popelniacie dzis. Rosja zaproponowala pakt europejski o nieagresji, podpisala go Polska? Ano nie, co moze swiat myslec o dzisiejszej Polsce? Skoro cie ciekawi wejdz na miedzynarodowe fora na ktorym dyskutuje sie podpisanie umowy o stacjonowaniu wojsk USA w Polsce dowiesz sie jasnosci, co swiat mysli o dzisiejszej Polsce. Nawet i mami amis drwia i smieja sie z Polski. To tylko namiastka dla przykladu, nie wystarczylo by czasu zeby wszystko przedyskutowac. Szkoda ze ten kraj stacza sie tak nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna solidaruchy-tysiące wymarły z głodu za waszej wład 13.12.09, 10:19 solidaruchy-tysiące wymarły z głodu za waszej władzy Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: solidaruchy-tysiące wymarły z głodu za waszej 13.12.09, 10:26 buk-humor-dziczyzna napisał: > solidaruchy-tysiące wymarły z głodu za waszej władzy ********** Kto wymarl? Daj tego dowody bystrzyku piszacym to co ci slina przyniesie na jezyk. Odpowiedz Link Zgłoś
sourirer Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 10:22 Jasne, twoim bohaterem jest zapewne "patriota" Kuklinowski. Zresztą na tle obecnych sprzedawczyków i wyprzedawczyków Polski, to Kuklinowski nie jest najgorszy. Tak bardzo Polsce nie zaszkodził. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 10:24 Nie Kuklinowski tylko Kuklinski jemu buduje sie teraz pomniki w Polsce i ogasza sie jego bohaterem na polecenie innych a innych sie ciaga po sadach ot sprawiedliwosc po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
sourirer Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 10:29 Rzeczywiście, Kukliński. Po prostu pomyliłem go ze zdrajcą z "Potopu" Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni a gdzie należy odczytać nazwiska ofiar katolicyzmu 13.12.09, 10:28 ???? Przed rezydencją Wojtyły i Ratzingera w Watykanie? Czy wystarczy przed episkopatem Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: a gdzie należy odczytać nazwiska ofiar katoli 13.12.09, 10:34 tsuranni napisał: > ???? > Przed rezydencją Wojtyły i Ratzingera w Watykanie? > Czy wystarczy przed episkopatem Polski? ************ Warchile, sieroto niedouczona a co ma z tym wspolnego katolicyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja prze... 13.12.09, 10:32 Przed chwilą na TVN24 obejrzałem wywiad z Bratkowskim i Kiśielewskim jr. Obiektywnie ocenili wprowadszenie stanu wojennego.A przecież dawni opozycioniści.Bratkowski powiedział "...to nie jest okrągła rocznica a kolejna rocznica.Okrągłą rocznicą było powstanie rządu Mazowieckiego.Komuniści mając wszystkie atrybuty władzy:wojsko,policję,służbę bezpieczeństwa,banki...pokojowo oddało władzę.To jest ewenement na skalę światową".Wywiad prowadził mający wtedy 2 latka Kużniar.Na szczęście się nie wymądrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 10:43 wyksztalciunio napisał: .pokojowo oddało > władzę.To jest ewenement na skalę światową".Wywiad prowadził mający > wtedy 2 latka Kużniar.Na szczęście się nie wymądrzał. ************ O tym ze ten system idzie ku schylkowi, wiedziala Moskwa jak i wszystkie rzady nalezace do ukladu warszawskiego. Jakie mieli wyjscie? Zadnego, nie mieli ani recepty, ani przyszlosciowej wizjai by ten system ratowac a mimo tego byli tacy co nawet przemocy w stosunku do drugiego panstwa chcieli uzyc. JPII w swoim liscie do wladz bylego ZSSR ostrzegl Zwiazek Radziecki by tego nie robili i tu byly Zwiazek Radziecki byl w dylemacie. Odpowiedz Link Zgłoś
zlomas1 Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 11:06 > O tym ze ten system idzie ku schylkowi, wiedziala Moskwa jak i wszystkie rzady > nalezace do ukladu warszawskiego. Jakie mieli wyjscie? Zadnego, nie mieli ani Ze wszystkich danych wynika ze wtedy to nie wiedzieli. To dzisaiaj madrale rozne cuda wymyslaja. > recepty, ani przyszlosciowej wizjai by ten system ratowac Korea, Chiny ... >a mimo tego byli tacy > co nawet przemocy w stosunku do drugiego panstwa chcieli uzyc. No a dzisiaj to sie przemocy nie uzywa:) >JPII w swoim > liscie do wladz bylego ZSSR ostrzegl Zwiazek Radziecki by tego nie robili i tu > byly Zwiazek Radziecki byl w dylemacie. Z pewnoscia najbardziej to sie paierza bali. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Czekamy na sprawiedliwość" - manifestacja pr 13.12.09, 11:16 Czlowieku, tylko w Polsce trzyma sie ciemnote w ciemnocie bo tak niektorym organizacja politycznym wygodnie, moga glowami spoleczenstwa tak krecic aby bylo im wygodnie. Dlaczego istnieje jeszcze IPN gdzie historie wspolczesna Polski a w niej tez Europy pisze sie na zamowienie braci podobnych do siebie, przeciez o tym wie caly swiat przymruzajac oko z ironicznym usmiechem na Polske. Zacnij cos czytac z poza granic Polski w koncu sie czlowieku troche wiecej dowiesz. Jak to nie byli, o tym wiedziala USA, wiedzial caly Zachod i tego nie zaprzeczali ani nie zaprzeczaja wladze dzisiejszej Rosji, USA jak i Polski. Pamietam audycje w zachodniej TV w ktorej bral udzial Genaral Jaruzelski, byly Prezydent Polski Walesa, byly prezydent Rosji, politycy z za oceanu i zaden nie zaprzeczyl twierdzeniom ze dawny uklad warszawski byl u schylku i sami nie wiedzieli przyszlosci. Na pytanie dzienkarzy przytakneli wszyscy jak i potwierdzili ze tak bylo i oni o tym wiedzieli. Dlaczego nie robi sie takich konfrontacji dziejow w Polsce? Ano ciemnota jak i niedoinformowanie narodu jest niektorym w Polsce na reke, tu widzi sie ile jest jeszcze warcholstwa w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Powinni osr..., oszcz... i wymalować gównem d 13.12.09, 10:32 cudaktusk warchole a co ma z tym tematem Tusk do czynienia? Odpowiedz Link Zgłoś