kralik111 Nie dajcie sie nabrac, to oszusci !!! 21.12.09, 16:33 Nie ma w UK takiej mozliwosci, zeby ktos cie wyrzucil na ulice, mozesz nie placic za mieszkanie nawet latami, a i tak wlasciciel nie wyrzuci cie na ulice, bo za to pojdzie do wiezienia, a counsil w takim przypadku zawsze da ci jakies przejsciowe mieszkanie, lub nawet zaplaci ci za wynajem. Dlatego nie dajcei sie nabierac zlodziejom na jakas pomoc swiateczna. W ogole powinno sie to zglosic do prokuratury, niech ta rodzina sie tlumaczy, jak rowniez autor tego artykulu! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Nie dajcie sie nabrac, to oszusci !!! 21.12.09, 16:41 Pod warunkiem, ze masz umowe spisana a lokator pracuje legalnie na umowę o prace:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie dajcie sie nabrac, to oszusci !!! 21.12.09, 16:49 tomekjot napisał: > Pod warunkiem, ze masz umowe spisana a lokator pracuje legalnie na umowę o prac > e:))) > W artykule jest napisane, ze maz pracowal, jako piekarz, wiec musial przejsc przez procedure rejestracji w Home Office, co znaczy, ze pracowal legalnie. Co do umowy o wynajem, to nie jest ona konieczna, wystarczy, ze masz konto bankowe, placiles za prad, gaz, telefon czy internet. Wiem co pisze, bo posiadam w Lodnynie 3 nieruchomosci, ktore obecnie wszystkie wynajmuje (mieszkam w Polsce) i doskonale znam przepisy prawne. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie dajcie sie nabrac, to oszusci !!! 21.12.09, 16:55 kralik111 napisał: > tomekjot napisał: > > > Pod warunkiem, ze masz umowe spisana a lokator pracuje legalnie na umowę > o prac > > e:))) > > > > W artykule jest napisane, ze maz pracowal, jako piekarz, wiec musial przejsc > przez procedure rejestracji w Home Office, co znaczy, ze pracowal legalnie. > Co do umowy o wynajem, to nie jest ona konieczna, wystarczy, ze masz konto > bankowe, placiles za prad, gaz, telefon czy internet. > > Wiem co pisze, bo posiadam w Lodnynie 3 nieruchomosci, ktore obecnie wszystkie > wynajmuje (mieszkam w Polsce) i doskonale znam przepisy prawne. Zapomnialem dodac. Przy rejestracji w Home Office musisz podac swoj adres zamieszkania i to juz w zupelnosci wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jeg_vil_ha_loff Re: Nie dajcie sie nabrac, to oszusci !!! 21.12.09, 18:42 Też mi na to wygląda, że artykuł to jakaś ściema. Albo historia całkiem z palca, albo w najlepszym razie połowa faktów ukryta lub przeinaczona. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie dajcie sie nabrac, to oszusci !!! 21.12.09, 18:50 jeg_vil_ha_loff napisał: > Też mi na to wygląda, że artykuł to jakaś ściema. Albo historia całkiem z > palca, albo w najlepszym razie połowa faktów ukryta lub przeinaczona. Ja sadze, ze w ogole taka rodzina nie istnieje, a konto podane w artykule nalezy do jego autora. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Nie dajcie sie nabrac, to oszusci !!! 21.12.09, 19:27 Ja myślę, że to nie ściema. W końcu głupich nie sieją, sami się rodzą. Tylko co tego artykułu wynika? Że trzeba myśleć, a nie czekać, że inni wszystko zrobią za Ciebie. Artykuł, jak artykuł. O niczym. Ale wnioski skandaliczne. To czyste naciągactwo. Sądzę, że ta wesoła rodzinka istnieje i blisko przyjaźni się z autorem artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie dajcie sie nabrac, to oszusci !!! 21.12.09, 19:49 pereiro napisał: > Ja myślę, że to nie ściema. W końcu głupich nie sieją, sami się rodzą. Tylko co > tego artykułu wynika? Że trzeba myśleć, a nie czekać, że inni wszystko zrobią z > a > Ciebie. Artykuł, jak artykuł. O niczym. Ale wnioski skandaliczne. To czyste > naciągactwo. > > Sądzę, że ta wesoła rodzinka istnieje i blisko przyjaźni się z autorem artykułu > . Ja mysle, ze to jest sciema i to na dodatek sciema zrobiona przez totalnego debila. Sprzecznosci znajdujace sie w tym "artykule" nie sa przypadkiem. Rodzina wyjezdza do Londynu, wczesniej wysprzedajac swoj majatek (maja pieniadze), on (maz i glowa rodziny) ma dobrze platna prace (minimum £450 - £500 tygodniowo) zostaja wyrzuceni z mieszkania, bo wlasciciel chcial za miesiac z gory. Teraz pytania i watpliwosci. Jak wlasciciel mogl ich wyrzucic z mieszkania, skoro wedlug logiki oni nie mieszkali tam, bo nie mogli zamieszkac bez wczesniejszego zaplacenia depozytu? Jezeli nawet tam zamieszkali, to co zrobili z zarobionymi przez meza pieniedzmi, ze nie bylo ich stac na oplacenie depozytu? W okresie przedswiatecznym w Londynie zawod piekarza jest jednem z najbardziej poszukiwanym zawodow na rynku i najlepiej platnym. W jaki sposob maz stacil ta prace i dlaczego nie staral sie o nowa, skoro rynek stoi przed nim otworem? Jezeli maz pracowal, to musial zarejestrowac sie wczesniej w Home Office, dlatego w takim przypadku gdyby faktycznie zostali wyrzuceni z mieszkania, Council wytoczylby z miejsca postepowanie karne przeciwko wlascicielowie mieszkania, a rodzinie przydzielilby tymczasowe lokum, wraz z wszelkimi swiadczeniami socjalnymi. Po powrocie do Polski, bedac bezdomnymi dysponuja kontem bankowym na ktore prosza o wplaty. Pytan i watpliwosci jest tutaj wiecej, niz konkretow zawartych w artrykule, dlatego jestem pewny, ze jest to proba oszustwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Nie dajcie sie nabrac, to oszusci !!! 21.12.09, 20:05 Informacja o tej rodzinie obiegła wszystkie lubelskie media Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie dajcie sie nabrac, to oszusci !!! 21.12.09, 20:18 tomekjot napisał: > Informacja o tej rodzinie obiegła wszystkie lubelskie media > I to jest wlasnie myczek. Ludzi wracajacych z zagraciny, ktorym sie nie powieodlo kazdego dnia jest setki, dlaczego wiec wlasnie o nich informacja z kontem bankowym obiegla wszystkie lubelskie i ogolnopolskie media? Co ta rodzina zrobila z pieniedzn=mi za sprzedany samochod i zarobionymi przez meza w Londynie, skoro nie zaplacili za mieszkanie ani nawet za powrot do Polski? To jest oszustwo, tylko teraz nasuwa sie pytanie: CZy ta rodzina faktycznie istnieje i stara sie naciagnac ludzi na pieniadze, czy ta rodzina nie istnieje, a ktos wymyslil zenujaco glupia historyjke, ktora poprostu nie moglaby sie nigdy wydarzyc, bo nikt w Anglii nie wyrzuca nikogo na bruk, zwlaszcza gdy w gre wchodza male dzieci. Prawo brytyjskie pod tym wzgledem jest bardzo rygorystyczne i wlasciciel mieszkania bez watpienia skonczylby w wiezieniu, a rodzina zostala objeta pomoca socjalna. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Nie dajcie sie nabrac, to oszusci !!! 21.12.09, 20:26 , bo nikt w Anglii nie wyrzuca nikogo na bruk ale tutaj wymyślili ze wynajmowali u Polaka- brzmi bardziej wiarygodnie, czyż nie?! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nie dajcie sie nabrac, to oszusci !!! 21.12.09, 21:48 tomekjot napisał: > , bo nikt w Anglii nie wyrzuca nikogo na bruk > > ale tutaj wymyślili ze wynajmowali u Polaka- brzmi bardziej wiarygodnie, czyż n > ie?! > > > Dla kogos naiwnego, nie znajacego realiow londynskich, to moze brzmiec logicznie, ale ktos, kto zna realia Londynu, doskonale wie, ze nawet Polak nie jest swieta krowa, ktorej prawo sie nie ima, z reszta, czy mozna bylo wymyslec lepsza przynete niz Polak oszukujacy Polaka...? No i jeszcze jedno, jezeli zostali bezprawnie wyrzucni z mieszkania i okradzeni, jak donosza lubelskie media, to dlaczego nie zglosili tego na Policji? Jezyk angielski nie jest do tego potrzebny, bo sa tlumacze na telefon, wiec w czym problem? ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Dramat czteroosobowej rodziny. Wylądowała na ul... 21.12.09, 16:34 To bardzo smutne,ze nie ulozylo sie tej rodzinie. Londyn jest b.drogim miastem. Bez kontaktow pomocy jest tam ciezko w roznych sytuacjach. Ta rodzina powinna probowac szczescia w Skotland. Tam sa lepsze mozliwosci znalezienia pracy. Wspolczuje - ale mam nadzieje, ze beda razem i znajda prace w Polsce. Zycze powodzenia !! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Dramat czteroosobowej rodziny. Wylądowała na 21.12.09, 16:38 anna-888 napisała: > To bardzo smutne,ze nie ulozylo sie tej rodzinie. Londyn jest > b.drogim miastem. Bez kontaktow pomocy jest tam ciezko w roznych > sytuacjach. Ta rodzina powinna probowac szczescia w Skotland. Tam sa > lepsze mozliwosci znalezienia pracy. Wspolczuje - ale mam nadzieje, > ze beda razem i znajda prace w Polsce. Zycze powodzenia !! Ta rodzina to oszusci i naciagacze, nie ma w UK mozliwosci zeby ktos cie na ulice z mieszkania wyrzucil, bo za to idzie sie do wiezienia. Odpowiedz Link Zgłoś
suga3 Re: Dramat czteroosobowej rodziny. Wylądowała na 21.12.09, 23:19 bzdury opowiadasz - co to znaczy: nie ma mozliwosci? i jaki kryminal? prosze Cie - to nie Polska, tutaj prawo wlasnosci jest swiete... jasne, niby mozna nieruchomosc 'squatowac', ale to tez nie jest takie proste i istnieja pewne uwarunkowania... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy suga, daj spokoj... 21.12.09, 23:34 suga3 napisał: > bzdury opowiadasz - co to znaczy: nie ma mozliwosci? > > i jaki kryminal? prosze Cie - to nie Polska, tutaj prawo wlasnosci jest swiete. > .. > > jasne, niby mozna nieruchomosc 'squatowac', ale to tez nie jest takie proste i > istnieja pewne uwarunkowania... facwit kiedys w londynie pare dni spedzil i pisze teraz te swoje glupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_v prawda boli 21.12.09, 16:35 prawda boli: kto nie radzi sobie w ojczyźnie, nie poradzi sobie na wyspach Odpowiedz Link Zgłoś
martica Re: prawda boli 21.12.09, 16:43 "redakcja_v napisała: > prawda boli: > kto nie radzi sobie w ojczyźnie, nie poradzi sobie na wyspach" Prawda boli, ale jest inna - to była rodzina nieudaczników i nierobów, którzy liczyli ze w Anglii za nicnierobienie i obijanie się im zapłacą. Ile musieli zalegać żeby ich wyrzucić, bo tam naprawdę trzeba się postarać żeby wylecieć na bruk! Po prostu naciagacze przedswiateczni - niech sie ciesza ze im za powrot do Polski zaplacili, bo tez nie powinni. Jak kogos stac na dwojke dzieci, a potem jest na tyle nieodpowiedzialny ze pali za soba wszystkie mosty w PL, to nie moze liczyc na pomoc innych. Pojechali na wakacje do Anglii, to niech teraz sobie sami radza. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: prawda boli 21.12.09, 16:52 martica napisała: > "redakcja_v napisała: > > prawda boli: > > kto nie radzi sobie w ojczyźnie, nie poradzi sobie na wyspach" > > Prawda boli, ale jest inna - to była rodzina nieudaczników i nierobów, którzy l > iczyli ze w Anglii za nicnierobienie i obijanie się > im zapłacą. Ile musieli zalegać żeby ich wyrzucić, bo tam naprawdę trzeba się p > ostarać żeby wylecieć na bruk! Po prostu naciagacze > przedswiateczni - niech sie ciesza ze im za powrot do Polski > zaplacili, bo tez nie powinni. Jak kogos stac na dwojke dzieci, a > potem jest na tyle nieodpowiedzialny ze pali za soba wszystkie mosty > w PL, to nie moze liczyc na pomoc innych. Pojechali na wakacje do > Anglii, to niech teraz sobie sami radza. > Bardzo dobrze piszesz, ta rodzina to oszusci i naciagacze, nie ma takiej mozliwosci, zeby landlord wyrzucil cie na bruk, nawet jak nie placisz latami! Wiem,bo sam jestem landlord'em, posiadam 3 nieruchomosci w 1 i 2 strefie i kilka lat temu mialem podobny problem z para szkocka, zalegali mi z czynszem przez ponad rok czasu a i tak nie moglem ich wyrzucic, bo skonczylbym w kryminale. Odpowiedz Link Zgłoś
tutu17 Re: prawda boli 21.12.09, 17:07 > Wiem,bo sam jestem landlord'em Jesteś takim landlordem, że nawet pisać poprawnie nie umiesz. > posiadam 3 nieruchomosci Chyba raczej 300 nieruchomości - dwa zera ci umknęły panie "landlord'zie" haha! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: prawda boli 21.12.09, 17:16 tutu17 napisał: > > Wiem,bo sam jestem landlord'em > > Jesteś takim landlordem, że nawet pisać poprawnie nie umiesz. > > > posiadam 3 nieruchomosci > > Chyba raczej 300 nieruchomości - dwa zera ci umknęły > panie "landlord'zie" haha! en.wikipedia.org/wiki/Landlord I przestan zazdrosny nierobie slinic sie przed swietami, lepiej poszukaj sobie pracy...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
tutu17 Re: prawda boli 21.12.09, 17:29 faxe.jogger.pl/files/pisownia.html I tyle w temacie, nieuku. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: prawda boli 21.12.09, 17:37 tutu17 napisał: > faxe.jogger.pl/files/pisownia.html > I tyle w temacie, nieuku. Widziesz, ja jezyka polskiego nie uczylem sie w szkole, nigdy nie chodzilem do polskiej szkoly, wiec wybacz, ale taki maly blad jest wybaczalny, zwlaszcza, ze nie blad cie boli, tylko twoja bieda...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tutu17 Re: prawda boli 22.12.09, 11:54 Ze trzydzieści "D" kiedy wystarczyłoby jedno, epatowanie swoim wymyślonym najpewniej bogactwem i przeświadczenie, że wszyscy ci go zazdroszczą, bo sami nic nie mają. Masz albo kilkanaście lat, albo poważne problemy z deklem. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Dramat czteroosobowej rodziny. Wylądowała na 21.12.09, 16:37 acer0 napisał: > Ni śmiać się ni płakać. Ale ta rodzina jest przykładem reformy Super fachowca > Balcerowicza. To jest przykład rządów Tuska i PO. Takich rodzin jest > dziesiątki tysięcy. Tylko nikt o nich nie pisze i nie mówi. Wiele rodzin po > prostu wstydzi się swojej biedy i nic nie mówi. Panie Balcerowicz i panie Tusk > naród wam dziękuje za nędzę i biedę. Naród dziękuje, że okradliście ojczyznę i > jej mieszkańców. A jakby wszystko bylo panstwowe, jak za komuny, to biedy by nie bylo, idioto...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
filopolityk Dobrze ,że zajmujecie się takimi sprawami . 21.12.09, 16:44 Wreszcie piszecie to o czym naprawdę warto. Szacunek ;> Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Dobrze ,że zajmujecie się takimi sprawami . 21.12.09, 16:53 filopolityk napisał: > Wreszcie piszecie to o czym naprawdę warto. Szacunek ;> Nie wiesz o czym piszesz, ta rodzina to oszusci i naciagacze...;DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Dramat czteroosobowej rodziny. Wylądowała na ul... 21.12.09, 16:56 Śmiać się czy płakać? Jadą do pracy i nie stać ich nawet na pierwszy czynsz? I do tego z dziećmi? Ja mogę zrozumieć 2 studentów, którzy dużo nie potrzebują, pracę dorwą w tydzień w markecie, na taśmie etc. ale jaki oni mieli plan/pomysł? Kolejni ludzie nie przystosowani do życia... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Dramat czteroosobowej rodziny. Wylądowała na 21.12.09, 17:13 ulanzalasem napisała: > Śmiać się czy płakać? Jadą do pracy i nie stać ich nawet na pierwszy czynsz? I > do tego z dziećmi? Ja mogę zrozumieć 2 studentów, którzy dużo nie potrzebują, > pracę dorwą w tydzień w markecie, na taśmie etc. ale jaki oni mieli > plan/pomysł? Kolejni ludzie nie przystosowani do życia... Malo tego, maz przeciez mial dobra prace, jako piekarz, czyli przeszedl procedure rejestracji w Home Office, pracowal i mieli pieniadze. W takim przypadku nikt nie moglby ich wyrzucic z domu, bo byli juz zarejestrowani i "kryci" prawem brytyjskim, w takim przypadku wlasciciel nieruchomosci "landlord" poszedlby poprostu do kryminalu a oni dostali mieszkanie panstwowe "council flat". ;D Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 w RP sa tysiace kosciolow..moga tam zamieszkac alb 21.12.09, 17:02 codziennie modlic sie... Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Dramat czteroosobowej rodziny. Wylądowała na 21.12.09, 17:04 Ciekawe czy jak ja wyprzedam caly swoj majatek, w tajemniczy sposob sie wypstrykam z kasy i siade z rodzina na londynskim bruku to tez gazety o mnie napisza, a ludzie beda krzyczec: "to wina Balcerowicza". Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
t0rat0ra Re: Dramat czteroosobowej rodziny. 21.12.09, 17:30 Moim zdaniem to zupełnie nieodpowiedzialni ludzie. Jeśli normalny człowiek decyduje się mieć dzieci to powinien pomyśleć o zabezpieczeniu życia rodzinie. To znaczy całe społeczeństwo powinno być odpowiedzialne za ich byt. Na początek oczywiście należy im pomóc, dać tą wędkę, ale niech oni się też wykażą, że mają "talent' DO PRACY. Odpowiedz Link Zgłoś
cuggini53-1 Dramat czteroosobowej rodziny. Wylądowała na ul... 21.12.09, 17:17 Czyja to reklama????Dobrze,że nie zamarzli bo byłaby tylko notka,że 4-te ente ofiary mrozu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brzezie76 Słowa ryżego oszusta. 21.12.09, 17:21 Stworzymy tysiące nowych miejsc pracy dla rodaków powracających z zagranicy.No i stał się cud,przybyło 500tys nowych bezrobotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Słowa ryżego oszusta. 21.12.09, 17:27 brzezie76 napisał: > Stworzymy tysiące nowych miejsc pracy dla rodaków powracających z > zagranicy.No i stał się cud,przybyło 500tys nowych bezrobotnych. Slowa kaczynskiego: wybudujemy 3 miliony mieszkan. Tymczasem rodzina, ktora wyjechala w okresierzadow PiSu wraca do Polski i nie ma gdzie mieszkac...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDd BUA HA H A H AH A H AH A H AH A HA HA H Odpowiedz Link Zgłoś
jo5348 Re: Słowa ryżego oszusta. 21.12.09, 17:56 Wytrwały jesteś, Kraliku, lubię Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Słowa ryżego oszusta. 21.12.09, 18:05 jo5348 napisała: > Wytrwały jesteś, Kraliku, lubię Cię. Cmokniesz mnie...? :DDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
jo5348 Re: Słowa ryżego oszusta. 21.12.09, 21:56 cmoknę :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tomekatomek999 tez potrzebuje pomocy 21.12.09, 17:24 najlepiej duzo i od razu. Moge nawet podac numer konta jak sa jacys chetni. Odpowiedz Link Zgłoś
szymek_50 Dramat czteroosobowej rodziny. Wylądowała na ul... 21.12.09, 17:45 W stanie wojennym też wyjeżdżali, wielu rodzinom się powiodło. Dziś, każdy dobrowolnie decyduje o swoim losie. Oboje mają zawód i są jeszcze młodzi wystarczy, że znajdą dla siebie zajęcie i pomału staną na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_przemian I co tak ujadasz? To po chrześcijańsku ma być? 21.12.09, 17:48 Piękne im życzenia na święta zgotowałaś. Polka - wychowana w kulturze chrześcijańskiej, humanistka. A won z forum, nieczuła małpo! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: I co tak ujadasz? To po chrześcijańsku ma być 21.12.09, 17:53 ofiara_przemian napisała: > Piękne im życzenia na święta zgotowałaś. Polka - wychowana w > kulturze chrześcijańskiej, humanistka. A won z forum, nieczuła małpo! Przestan PiSi kobietonie swoim PiSio-ulicznym jezykiem ublizac ludziom na kilka dnie przed swietami bozego narodzenia. Jak cie glupota i biada bola, to poszukaj sobie pracy, albo sprzedaj swoja dupe bogatemu staruszkowi, ale nie ublizaj ludziom, tylko dlatego, ze sa madrzejsci od ciebie i wiedza, ze opisana w artykule historia rodziny naciagaczy jest niczym innym, jak proba oszustwa. Odpowiedz Link Zgłoś
go.ly Re: I co tak ujadasz? To po chrześcijańsku ma być 21.12.09, 18:17 ludzie kultury trochę kralik ty bezmózgie yeti i ty martiko stołeczna cfaniaro z budki chamburgerowej Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: I co tak ujadasz? To po chrześcijańsku ma być 21.12.09, 18:29 go.ly napisał: > ludzie kultury trochę kralik ty bezmózgie yeti i ty martiko stołeczna cfaniaro > z > budki chamburgerowej Wlasnie dodales sobie swoim ryjotokiem, debilku jakies 5 kilo kultury...;DDDDDDDDDDD BUA HA H AH A H AH A HA H HA HA H A H AH AH A H AH AH A H Odpowiedz Link Zgłoś
go.ly Re: I co tak ujadasz? To po chrześcijańsku ma być 21.12.09, 19:06 ?kralik111 napisał: > go.ly napisał: > > > ludzie kultury trochę kralik ty bezmózgie yeti i ty martiko stołeczna cfa > niaro > > z > > budki chamburgerowej > > Wlasnie dodales sobie swoim ryjotokiem, debilku jakies 5 kilo kultury...;DDDDDD > DDDDD > > BUA HA H AH A H AH A HA H HA HA H A H AH AH A H AH AH A H >debile to CIĘ spłodzili a kultury to TOBIE by się przydało Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: I co tak ujadasz? To po chrześcijańsku ma być 21.12.09, 19:37 go.ly napisał: > ?kralik111 napisał: > > > go.ly napisał: > > > > > ludzie kultury trochę kralik ty bezmózgie yeti i ty martiko stołecz > na cfa > > niaro > > > z > > > budki chamburgerowej > > > > Wlasnie dodales sobie swoim ryjotokiem, debilku jakies 5 kilo kultury...; > DDDDDD > > DDDDD > > > > BUA HA H AH A H AH A HA H HA HA H A H AH AH A H AH AH A H > >debile to CIĘ spłodzili a kultury to TOBIE by się przydało Wlasnie debilu dodales sobie nastepne 9 kilo kultury, a zwierzynie, ktora cie poczela dodales cech ludzkich...;DDDDDDD BUA HA H A H AH A HA H H A H AH A HA HA HA H AH A H AH AH A H Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jesteś wredną suką i umrzesz samotnie 21.12.09, 17:48 ofiara_przemian napisała: > Z taką empatią i wizją rzeczywistości czeka cię smutna starość, > nawet gdybyś miała milion dolarów na koncie i gromadkę tzw. udanych > dzieci po studiach i ustawionych życiowo. Rzygać mi się chce, jak > czytam takie bzdety. Zwykła bździągwa jesteś, bez serca. Ludziom > czasem świetnie się powodzi, ale zmienia się sytuacja gospodarcza. > Słyszałaś o kryzysie, bezrobociu? Zatem na te święta życzę ci, żebyś > posmakowała tego "miodu", jakim jest realne życie ze wszystkimi jego > odcieniami. Jak cię porządnie kopnie w dupę, to może zauważysz, że > społeczeństwo to nie kupa korpoklonów zaprogramowanych "od-do", > tylko żywi, czujący ludzie, a twoje poglądy niedalekie są od > faszystowskiej wizji idealnego świata, bez chorych, kalek i > niezaradnych. Wstydź się, wredna małpo! Sadzac po ulicznym jezyku, zalu do ludzi, ktorym zycie daje odrobine szczescia, musisz byc zwolenniczka PiS. Ale mam dla ciebie rozwiazanie, znajdz sobie uczciwa prace i zolc z ryjka ci zniknie...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Jesteś wredną suką i umrzesz samotnie 21.12.09, 19:11 O, dyżurny cham i prostak forum gazety z wadliwym klawiszem "D". Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Jesteś wredną suką i umrzesz samotnie 21.12.09, 19:14 Cham, czy nie, tym razem ma rację. I napisał to bez chamstwa, w odróżnieniu od przedmówcy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Jesteś wredną suką i umrzesz samotnie 21.12.09, 19:28 poczytaj wypowiedzi Pana Kralika na tym i innych forach i ocenisz czy to jest chamstwo czy nie. Przez takich jak on az przykro zagladac na fora tyle chamstwa, zlosliwosci, zolci, ublizania innym. Wyzywanie adwersarzy od idiotow jet ok? Moze i ma racje, moze i jest taki zaradny i wspanialy ale jest chamem i smutnym czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jesteś wredną suką i umrzesz samotnie 21.12.09, 19:34 ciuciumorales napisał: > poczytaj wypowiedzi Pana Kralika na tym i innych forach i ocenisz czy to jest > chamstwo czy nie. Przez takich jak on az przykro zagladac na fora tyle chamstwa > , > zlosliwosci, zolci, ublizania innym. Wyzywanie adwersarzy od idiotow jet ok? > Moze i ma racje, moze i jest taki zaradny i wspanialy ale jest chamem i smutnym > czlowiekiem. Masz tutaj definocje idioty, tak na wszelki wypadek, moze wkoncu zrozumiesz zanczenie tego slowa i swojego schorzenia...;DDDDDDD pl.wikipedia.org/wiki/Idiota Gdzie PiSdolcu masz te 3 miliony mieszkan, gdzie PiSdolcu ma sie podziac ta :biedna" rodzina...? BUA HA HA H A H AH A H AH A H AH AH A H AH AH AH AH A H AH A H AH Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Jesteś wredną suką i umrzesz samotnie 21.12.09, 19:47 Jesteś upośledzony. B.O. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jesteś wredną suką i umrzesz samotnie 21.12.09, 19:58 ciuciumorales napisał: > Jesteś upośledzony. B.O. Tutaj masz definicje idioty. pl.wikipedia.org/wiki/Idiota Jakim cudem okresliles moje uposledzenie umyslowe, bez niezbednych do tego celu badan specjalistycznych? Czyzbys sam mial wyzej wymieniony problem medyczny, PiSdolcu...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jesteś wredną suką i umrzesz samotnie 21.12.09, 19:32 ciuciumorales napisał: > O, dyżurny cham i prostak forum gazety z wadliwym klawiszem "D". O, dyzurny katolik, milosnik slowa bozego, nauk Chrystusa o milosci i szacunku dla blizniego, PiSdolec nie potrafiacy zniesc prawdy o sobie i swojej partii...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Jesteś wredną suką i umrzesz samotnie 21.12.09, 19:37 Ale Pan Landlord byl juz u lekarza czy odwleka te decyzje? PiSdolec to jakies nowe zwierze bo nie kumam o co Ci kochanie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jesteś wredną suką i umrzesz samotnie 21.12.09, 19:54 ciuciumorales napisał: > Ale Pan Landlord byl juz u lekarza czy odwleka te decyzje? PiSdolec to jakies > nowe zwierze bo nie kumam o co Ci kochanie chodzi. PiSdolec to ktos taki jak ty, glupi, chamski i plujacy na wszystkich, ktorzy maja czelnosc wygarnac kilka slow prawy o partii na ktora PiSdolec glosuje, lub, dzieki ktorej ma posade panstwowa...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Fajnie, ze przyznajesz, ze jestes zwierzeciem, odrobina samokrytycyzmu z ust PiSdolstwa jest zjawiskiem religijnym polegajacym na tym, ze zwierzeta przemawiaja ludzkim glosem w noc wigilijna..;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Jesteś wredną suką i umrzesz samotnie 21.12.09, 20:15 Kochanie, w ostatniej literce "D" nie nacisnales "shift" i wyszlo "d". Popraw sie dziubenku, co za niedopatrzenie. No to papuski kochanie i pocwicz naciskanie klawisza "shift". Aha mozesz rowniesz dziubasku wcisnac klawisz "Caps Lock", tez wyjdzie "D". Aha potrzebuje mieszkania w Londynie, jestem piekarzem podobno mozna u Pana Landlorda (sorki Landlord'a) cos podnajac? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jesteś wredną suką i umrzesz samotnie 21.12.09, 21:38 ciuciumorales napisał: > Kochanie, w ostatniej literce "D" nie nacisnales "shift" i wyszlo "d". Popraw > sie dziubenku, co za niedopatrzenie. No to papuski kochanie i pocwicz naciskani > e > klawisza "shift". Aha mozesz rowniesz dziubasku wcisnac klawisz "Caps Lock", te > z > wyjdzie "D". Aha potrzebuje mieszkania w Londynie, jestem piekarzem podobno > mozna u Pana Landlorda (sorki Landlord'a) cos podnajac? Nie rob sobie pedalicho nadzieji, nie jestem i nie bede twoim PiSm kochaniem...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jesteś wredną suką i umrzesz samotnie 21.12.09, 21:41 ciuciumorales napisał: > Kochanie, w ostatniej literce "D" nie nacisnales "shift" i wyszlo "d". Popraw > sie dziubenku, co za niedopatrzenie. No to papuski kochanie i pocwicz naciskani > e > klawisza "shift". Aha mozesz rowniesz dziubasku wcisnac klawisz "Caps Lock", te > z > wyjdzie "D". Aha potrzebuje mieszkania w Londynie, jestem piekarzem podobno > mozna u Pana Landlorda (sorki Landlord'a) cos podnajac? Powiedz mi jedna rzecz, czy jest jakis temat na ktory mialbys cos do powiedzenia? Pytam, poniewaz jeszcze nigdy nie widzialem, zebys napisal cos odnosnie toczacej sie dyskusji, zawsze szukasz swojego "kochanie", dlaczego, samotnosc ci doskwiera? Jestes aztak brzydki, czy tak glupi? Nie wierze zeby dorosly mezczyzna nie potrafil sobie znalezc swojego "kochanie", nawet jezeli tym kochaniem jest drugi mezczyzna...;DDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rockclimber London FAIL 21.12.09, 18:01 No to niezle zjebali. Albo dziennikarz wzbudza tanią sensację. Tak czy inaczej początkowo mnie to zmartwiło, a teraz doszedłem do wniosku że to bzdury lub głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
halaputek1 i po co ten artykuł... 21.12.09, 18:02 czytelnicy mają się źle czuć z tego powodu? Nie mają własnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: i po co ten artykuł... 21.12.09, 18:18 halaputek1 napisał: > czytelnicy mają się źle czuć z tego powodu? Nie mają własnych problemów. Ten artykul to przekret, proba oszustwa, naciagniecia ldzie na pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
bagdo etam to taka propaganda 21.12.09, 20:24 wyjechali i zycie przegrali (i tak sie z nimi obeszli...) Ale zawsze mogli wrocic do d_o_m_u... jak sie wyjezdza bez podstaw znajomosci jezyka to i takie kwiatki (a mogli zostac w uk, dogadac sie z wlascicielem chaty i git by bylo). halaputek1 napisał: > czytelnicy mają się źle czuć z tego powodu? Nie mają własnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
si-si2 Wolę pis aniżeli obecne, cmentarne hieny !!! 21.12.09, 18:05 PIS i Kaczyńscy NIE OKRADALI swoich rodaków. Walczyli z przestępczością, walczyli z korupcją, walczyli z mafią, nie sprzedawali ustaw, nie mataczyli w sprawach stoczni, nie lobbowali na cmentarzach, nie kombinowali jak okraść zwykłych obywateli i dać bogatym, obniżyli podatki, obnizyli obciązenia rentowe, ich winą było to,że wprowadzajac liberalne zasady, byli zanadto socjalni. Mimo wszystko, im bardziej ufam !!! Kaczyńscy nie marzą o apatamentach na FLORYDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Wolę pis aniżeli obecne, cmentarne hieny !!! 21.12.09, 20:21 si-si2 napisała: > PIS i Kaczyńscy NIE OKRADALI swoich rodaków. Tylko uwłaszczali się na państwowym majątku. Do prawdziwych kradzieży powołali zaś SKOK-i. > > Walczyli z przestępczością, A konkretnie z Blidą. Skutecznie. > walczyli z korupcją, Rękami ministra Lipca, własnego ministra biorącego łapówki. Pewnie brał, żeby dla innych nie starczyło... > walczyli z mafią, W Polsce nie ma i nigdy nie było mafii. > nie sprzedawali ustaw, Bo ich nie uchwalali. > nie mataczyli w sprawach stoczni, Nie? To ciekawe, bo według mojej wiedzy, to właśnie oni zawalili sprzedaż stoczni. > nie lobbowali na cmentarzach, A gdzie? > nie kombinowali jak okraść zwykłych obywateli i dać bogatym, Bo nie zdążyli się na tyle wzbogacić. > obnizyli obciązenia rentowe, co to za twór, te obciążenia rentowe? > > ich winą było to,że wprowadzajac liberalne zasady, > byli zanadto socjalni. Co? Sam sobie przeczysz :D > Mimo wszystko, im bardziej ufam !!! > Kaczyńscy nie marzą o apatamentach na FLORYDZIE. Tylko o seksie z kotem. Uważasz, że to zdrowsze? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Wolę pis aniżeli obecne, cmentarne hieny !!! 21.12.09, 20:28 > > PIS i Kaczyńscy NIE OKRADALI swoich rodaków. Żeby daleko nie szukać - dzisiejsza historia Pani Hoffman, to tylko wierzchołek góry lodowej Odpowiedz Link Zgłoś
boobooo Re: Dramat czteroosobowej rodziny. Wylądowała na 21.12.09, 18:10 acer0 napisał: > Ni śmiać się ni płakać. Ale ta rodzina jest przykładem reformy Super fachowca Balcerowicza...... Co za glupota!!!!!!! Ludzie sa mlodzi (30 lat)moga pracowac i tu i w Londynie. Wynajac tymczasowo jakas mala kawalerke (nie w centrum Warszawy). Wyjezdzajac nic nie stracily (poza samochodem i nadzieja), bo w Polsce mieszkali u tesciowej - gdzie caly czas jak rozumiem maz mosze mieszkac, zamiast przytulku. Tu nie ma zadnej tragedii (jak choroba, kleska, smierc .....) - Tu jest tylko brak jaj i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
boobooo Re: Jesteś wredną suką i umrzesz samotnie 21.12.09, 18:24 ofiara_przemian napisała: > Z taką empatią i wizją rzeczywistości czeka cię smutna starość, > nawet gdybyś miała milion dolarów na koncie i gromadkę tzw. udanych > dzieci po studiach i ustawionych życiowo. Rzygać mi się chce, jak > czytam takie bzdety. Zwykła bździągwa jesteś, bez serca. Ludziom > czasem świetnie się powodzi, ale zmienia się sytuacja gospodarcza. > Słyszałaś o kryzysie, bezrobociu? Zatem na te święta życzę ci, żebyś > posmakowała tego "miodu", jakim jest realne życie ze wszystkimi jego > odcieniami. Jak cię porządnie kopnie w dupę, to może zauważysz, że > społeczeństwo to nie kupa korpoklonów zaprogramowanych "od-do", > tylko żywi, czujący ludzie, a twoje poglądy niedalekie są od > faszystowskiej wizji idealnego świata, bez chorych, kalek i > niezaradnych. Wstydź się, wredna małpo! Glupi jestes i tyle. Jak Empatia??? - dwojka mlodych ludzi ktorzy w wieku 30 lat nie maja miszkania - Ilu takich jest w Polsce? Duzo, i co robia, ciezko pracuja zeby sobie znalesc miejsce, czasami ryzykuja, zalatwiaja prace za granica i jada..... Ale tu???? Oni pojechali w ciemno, i co sobie wyobrazali? Za rzad Anglii da im prace mieszkanie i utrzymanie? A teraz co robia? Czemu nie szukaja pracy?, Czemu prosza o pomoc spoleczna?. Mlodzi, silni ludzie!!! Ja mam epatie dla 50-letniej chorej, ktora stracila prace, do emerytury daleko i nikt takiej juz nie zatrudni. Dla ludzi po klesce i w kryzysie, ale tu takich nie ma!!!!...... Odpowiedz Link Zgłoś
e.i.t.h.e.l Re: Jesteś wredną suką i umrzesz samotnie 21.12.09, 19:08 Niech uciekają z Lublina, tutaj mają najmniejsze szanse na znalezienie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
gin23 A mi jest ich szkoda... 21.12.09, 18:25 Niejedno ścierwo co teraz się wymądrza przed klawiatura może znależć się na ulicy bez pracy i co wtedy z kredytem na 50 lat za 2 pokoje na Białołecę i Fabia na raty i plazmą 0% rat z Saturna albo MM???? W trymiga powrót do siebie skończą się "SALE" w CH i popocorn w multikinie i już nie bedzie " wielki warszawiok" co zapomniał juz jak przy swiniach za młodu zapylał i jak japę rozdziawiał widząc głupi tramwaj . Trzeba tym ludziom pomóc żeby wyszli na prostą przynajmniej chcą uczciwie zarobić! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: A mi jest ich szkoda... 21.12.09, 18:35 gin23 napisał: > Niejedno ścierwo co teraz się wymądrza przed klawiatura może znależć się na > ulicy bez pracy i co wtedy z kredytem na 50 lat za 2 pokoje na Białołecę i > Fabia na raty i plazmą 0% rat z Saturna albo MM???? W trymiga powrót do siebie > skończą się "SALE" w CH i popocorn w multikinie i już nie bedzie " wielki > warszawiok" co zapomniał juz jak przy swiniach za młodu zapylał i jak japę > rozdziawiał widząc głupi tramwaj . > Trzeba tym ludziom pomóc żeby wyszli na prostą przynajmniej chcą uczciwie zarob > ić! > Myl czlowieku zanim zaczniesz szastac pieniedzmi, ktorych i tak nie posiadasz. Artykul o rodzinie jest oszustwem, ta rodzina jest oszustami, bo nie ma takiej mozliwosci, zeby ktos w Londynie wyrzucil kokos na ulice, zwlaszcza, jak mial prace i dzieci, za cos takiego wlasciciel z miejsca poszedlby do kryminalu, a rodzina dostala mieszkanie panstwowe i pelna opieke socjalna. Odpowiedz Link Zgłoś
go.ly Re: A mi jest ich szkoda... 21.12.09, 18:46 gin23 napisał: > Niejedno ścierwo co teraz się wymądrza przed klawiatura może znależć się na > ulicy bez pracy i co wtedy z kredytem na 50 lat za 2 pokoje na Białołecę i > Fabia na raty i plazmą 0% rat z Saturna albo MM???? W trymiga powrót do siebie > skończą się "SALE" w CH i popocorn w multikinie i już nie bedzie " wielki > warszawiok" co zapomniał juz jak przy swiniach za młodu zapylał i jak japę > rozdziawiał widząc głupi tramwaj . > Trzeba tym ludziom pomóc żeby wyszli na prostą przynajmniej chcą uczciwie zarob > ić! > >100\100 > wesołych świąt Odpowiedz Link Zgłoś
jeg_vil_ha_loff Re: A mi jest ich szkoda... 21.12.09, 18:53 gin23 napisał: > Trzeba tym ludziom pomóc żeby wyszli na prostą przynajmniej chcą uczciwie zarobić! > > > Znając historię tylko z artykułu, miałbym wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: A mi jest ich szkoda... 21.12.09, 18:58 jeg_vil_ha_loff napisał: > gin23 napisał: > > > Trzeba tym ludziom pomóc żeby wyszli na prostą przynajmniej chcą uczciwie > zarobić! > > > > > > > > Znając historię tylko z artykułu, miałbym wątpliwości. Ten artykul jest proba naciagniecia ludzi na pieniadze, wiec nie ma mowy o probie tych ludzi uczciwego zarobku. Odpowiedz Link Zgłoś
bagdo mnie tez ich szkoda 21.12.09, 20:26 ale tak wychodzi jak sie najpierw robi a potem mysli. Po co wszyscy na raz jechali? Jednemu latwiej a reszta dojezdza pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
deniro2 Dramat czteroosobowej rodziny. Wylądowała na ul... 21.12.09, 18:26 Coz za zenujaca historyjka o wiesniaczkach z katolandu...DNO Odpowiedz Link Zgłoś
xyz876 To sie wszystko kupy nie trzyma. 21.12.09, 18:28 Sprzedali samochód i wszystko co mieli i nie mieli nawet na pierwszą ratę czynszu w Londynie - właściciel mieszkania chciał zapłatę z góry. On znalazł dobrze płatna pracę - no to co robił z zarobionymi pieniędzmi ? Rodzina trafiła do Lublina bo pani Joanna urodziła się w Chełmie. Czy jest jakaś rejonizacja osób niezaradnych życiowo ? Mogą się spotykać na kilka minut dziennie. Czy oni siedzą w więzieniu i mają wyznaczony czas na widzenia ? Zanim się zrobi gromadkę dzieciaków to trzeba najpierw się zastanowić czy będzie się w stanie zapewnić im dach nad głową i pełną miskę. A nie tylko płakać nad swoim losem. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Dramat czteroosobowej rodziny. Wylądowała na 21.12.09, 18:29 Zapomniales dodac, ze to Balcerowicz z Tuskiem tesciowej wodke na zmiane przywozili a nie zabierali zagrychy. Gdyby nie te podejrzane osobniki to bylaby trzezwiotka. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Dramat czteroosobowej rodziny. Wylądowała na ul... 21.12.09, 18:34 "Tyle, że właściciel od razu zażądał pieniędzy, a oni ich nie mieli. - Wyrzucił nas z dziećmi na ulicę. Wcześniej groził i szantażował - opowiadają." Pewnie i zadal i szantazowal po polsku. Zapamietajcie wszystcy wyjezdzajacy, unikac kontaktow z rodakami i wszystko bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
szechteroff2 Re: Dramat czteroosobowej rodziny. Wylądowała na 21.12.09, 22:46 Po polsku, ale z zydowskim akcentem ... Odpowiedz Link Zgłoś
4v ludzie nie mający nic... pieniędzy, wiedzy... 21.12.09, 18:36 wykształcenia, oparcia w rodzinie... nic a nic.... robią sobie dzieci w myśl zasady "alleluja i do przodu, jakoś to będzie". nigdy nie zrozumiem takich ludzi. outsiderzy z wyboru. było ciężko z jednym dzieckiem, to sobie zmajstrowali drugie. bo przecież się miłością i powietrzem wyżywi, ubierze... no tak, seks bez zabezpieczeń to jedyna rozrywka takich ludzi. przecież na bardziej wysublimowane, pieniędzy, fantazji, czasu nie starcza. a teraz już pięknie nam rosną kolejne pokolenia takiej ciemnoty. uprzedzam: będzie tego więcej! Odpowiedz Link Zgłoś