Dodaj do ulubionych

"Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób że...

10.01.10, 12:35
Rzeczywiście, brak komentarzy.
Obserwuj wątek
    • funny5 "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób że... 10.01.10, 12:35
      Faktycznie zenada
      • pereiro Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 13:04
        Kiedyś Lepper nazwał Tomaszewskiego "bandytą z Pabianic", a kiedy sąd kazał mu
        przeprosić, napisał "nie jest bandytą z Pabianic, tylko ze Zgierza". Ziobro,
        sugerując że nie przeprasza i nie poczuwa się do winy, ustawił się w jednym
        szeregu z Lepperem. A biorąc pod uwagę jego prawnicze wykształcenie, znalazł się
        znacznie niżej.
        • noducks jest pan zerem panie ziobro 10.01.10, 13:07
          a nawet mniej niz zero
          • gamon0 Czy pan Graś to ten żenujący cieć u Niemca? 10.01.10, 13:32
            ale autorytet... :)

--
            PO odwołuje się do niskich instynktów ludu.

• pereiro Strach padł na PiS... 10.01.10, 13:39
              ... dlatego jego web-brygady w wątku o zerze bredzą o Grasiu. To dopiero żenada :D
              • schuja Re: Strach padł na PiS... 10.01.10, 14:14
                A web-brygady PO nie czytają artykułów, które komentują. To dopiero żenada.
                • krzych.korab Honor to słowo o którym ten pan Z. nie słyszał. 10.01.10, 17:00
                • rybka9915 [...] 10.01.10, 17:08
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • spokojny.zenek Twoja nadzieja jest płonna. 10.01.10, 17:10
                    rybka9915 napisała:

> Jestem pewna, ze ten "styl" przeprosin bedzie decydujacym gwozdziem do jego
                    > trumny politycznej
                    .

Twoja nadzieja jest płonna. Ludzie myślący i przyzwoici juz dawno sobie o nim
                    wyrobili zdanie. Zaś jego bezkrytycznym wielbicielom wczorajszy wybryk się po
                    prostu podoba.

• dyngos Re: Ziobro jak zwykle okazal sie szmata, bo nia j 10.01.10, 17:17
                    Przecież wykonał wyrok sądu? Co ci jeszcze nie pasuje? Przecież
                    wyrok sądu nie jest oznaką prawdy, ani sprawiedliwości, tylko
                    zobowiązującym skazanego wyrazem zdania sądu.

Może Ziobro jest przeświadczony o swojej racji, na pewno wie o tej
                    sprawie więcej niż ty czy ja, więcej i rzetelniej niż podały media.

• spokojny.zenek Re: Ziobro jak zwykle okazal sie szmata, bo nia j 10.01.10, 17:21
                      dyngos napisał:

> Przecież wykonał wyrok sądu? Co ci jeszcze nie pasuje?

I forma wykonania tego wyroku nie była kpiną z prawa i z sądu? Nie o to mu
                      chodziło? Przypadkiem tak wyszło???

> Przecież
                      > wyrok sądu nie jest oznaką prawdy, ani sprawiedliwości, tylko
                      > zobowiązującym skazanego wyrazem zdania sądu.

Jakiego "skazanego"? To była sprawa karna?

• gamon0 to raczej wyrok jest kpiną z prawa i sądu... 10.01.10, 17:27
                        to raczej wyrok jest kpiną z prawa i sądu...

spokojny.zenek napisał:
                        > I forma wykonania tego wyroku nie była kpiną z prawa i z sądu?
                        • gamon0 Re: to raczej wyrok jest kpiną z prawa i sądu... 10.01.10, 17:29
                          "Zbigniew Ziobro:
                          Zostało naruszone prawo do rzetelnego procesu poprzez odmowę
                          zapoznania się przez sąd z wnioskowanymi przeze mnie dowodami.
                          Sąd nie chciał wysłuchać zgłoszonych przeze mnie świadków, m.in.
                          lekarzy, pielęgniarek.
                          Nie chciał poznać moich argumentów i motywacji, jakimi się
                          kierowałem.
                          Dodatkowo nastąpiło naruszenie zasady proporcjonalności,
                          gdyż konsekwencje takiego wyroku prowadziłyby w takiej sytuacji
                          do zniszczenia majątkowego większości ludzi w Polsce.
                          A nie taki jest cel postępowania cywilnego o ochronę dóbr
                          osobistych. "
                          • rybka9915 Ziobro jest ciezkim naruszeniem prawa 10.01.10, 20:31
                            Szanowny gamoniu,
                            proces cywilny Ziobry, obnazyl brutalnie chroniczna glupote Ziobry. Nawet jego
                            adwokat zalamywal rece i przewracal oczami, slyszac co ten pisi duren, byly
                            ministrant sprawiedliwosci "na swa obrone" bredzi. Stejtment (pisze
                            fonetycznie, by sobie Ziobro jezora nie zwichnal i zylek w mozgu zbyt nie
                            naprezyl), ktory wkleiles, potwierdza wprost jego nieuleczalna glupote i zero
                            pojecia o prawie.
                            Zapomniales jeszcze dorzucic, co glupie Ziobro skowylo przed sadem: "To nie on,
                            a media to mowily/pisaly".
                            Nie dziwi mnie wiec, ze mu od wygadywanych plugawstw i klamstw, zeby
                            korniki zezarly! I mam nadzieje, ze korniki na tym nie poprzestana!
                          • rydzyk_fizyk Re: to raczej wyrok jest kpiną z prawa i sądu... 11.01.10, 15:40
                            Zbyniu niech się lepiej dokształci w zakresie różnic pomiędzy
                            procesem karnym a cywilnym.

Wtedy będzie wiedział dlaczego sąd go nie przesłuchał.

A co do świadków - czyżby Ziobro zatajał przed prokuraturą istnienie
                            dowodów na to, że dr G. jest winnym zabójstwa? Bo o to go przecież
                            na pamiętnej konferencji oskarżył.
                      • dyngos Re: Ziobro jak zwykle okazal sie szmata, bo nia j 10.01.10, 17:29
                        Napisz wkońcu konkretnie, dokładnie jak miał się Ziobro zachować.
                        • spokojny.zenek Re: Ziobro jak zwykle okazal sie szmata, bo nia j 10.01.10, 17:36
                          Czytaj dokładnie.
                        • remik.bz Ziobro winien lezeć krzyżem w worku pokutnym 11.01.10, 08:45
                          dyngos napisał:

> Napisz wkońcu konkretnie, dokładnie jak miał się Ziobro zachować.

Nie wiesz jak Ziobro powinien sie zachować?
                          Winien wykupić czas antenowy w kilkudziesięciu stacjach (które
                          transmitowały jego wystąpienie), tak ze 24 godziny w kazdej stacji.
                          Nastepnie powinien załozyć worek pokutny , posypać głowę popiołem ,
                          leżeć krzyżem przez cały czas i głosno łkać.
                          Takie wykonanie wyroku byłoby świetnym zakończeniem tej farsy ( a
                          właściwie zemsty )sądowej.
                          PS a swoja droga jestem ciekaw jaką to kwotą Polski Sąd zasilił (w
                          praktyce) kasę prywatnej stacji telewizyjnej.
                          • spokojny.zenek dowcipny sie odezwał. 11.01.10, 09:01
                            remik.bz napisał:

> dyngos napisał:
                            >
                            > > Napisz wkońcu konkretnie, dokładnie jak miał się Ziobro zachować.
                            >
                            > Nie wiesz jak Ziobro powinien sie zachować?
                            > Winien wykupić czas antenowy w kilkudziesięciu stacjach

Czemu w kilkudziesięciu, skoro w wyroku wyraźnie mowa o trzech?

> Nastepnie powinien załozyć worek pokutny , posypać głowę popiołem ,
                            > leżeć krzyżem przez cały czas i głosno łkać.

Było coś o tym w wyroku?
                            To miało być - zdaje się - śmieszne a wyszło - tak jak zawsze w twoim wypadku.

• remik.bz "Wyrok" też jest dowcipny 11.01.10, 09:12
                              Ja po prostu ten "wyrok" traktuje w kategoriach dowcipu i groteski.
                              To i tak pewien wyraz mojego prywatnego "uznania" dla sądu , bo
                              alternatywą jest prostacka zemsta srodowiska prawniczego.

spokojny.zenek napisał:

> remik.bz napisał:
                              >
                              > > dyngos napisał:
                              > >
                              > > > Napisz wkońcu konkretnie, dokładnie jak miał się Ziobro
                              zachować.
                              > >
                              > > Nie wiesz jak Ziobro powinien sie zachować?
                              > > Winien wykupić czas antenowy w kilkudziesięciu stacjach
                              >
                              > Czemu w kilkudziesięciu, skoro w wyroku wyraźnie mowa o trzech?
                              >
                              > > Nastepnie powinien załozyć worek pokutny , posypać głowę
                              popiołem ,
                              > > leżeć krzyżem przez cały czas i głosno łkać.
                              >
                              > Było coś o tym w wyroku?
                              > To miało być - zdaje się - śmieszne a wyszło - tak jak zawsze w
                              twoim wypadku.
                              >
                              >
                              • spokojny.zenek jesteś żenujący prymitywie 11.01.10, 09:14
                                Tyle razy ci już żartownisiu tłumaczono, że wyrok jest niewątpliwie trafny i że
                                nie mógł w tak jednoznacznej wsprawie zapaść inny. Ty wolisz udawać, że nie
                                dociera do ciebie i powielać te prostackie insynuacje.
                                • remik.bz Re: jesteś żenujący prymitywie 11.01.10, 15:25
                                  spokojny.zenek napisał:

> Tyle razy ci już żartownisiu tłumaczono, że wyrok jest
                                  niewątpliwie trafny i że
                                  > nie mógł w tak jednoznacznej wsprawie zapaść inny. Ty wolisz
                                  udawać, że nie
                                  > dociera do ciebie i powielać te prostackie insynuacje.

Rozumiem,ze Pan Ziobro obraził dr G wykupujac czas antenowy w
                                  telewizji i dlatego sąd nakazał mu również wykupic czas antenowy
                                  (czyli po cenach reklamowych-komercyjnych)na przeprosiny.
                                  Bo doskonale wiem ,ze przeprosic nalezy w taki sam sposób w jaki
                                  zostały naruszone dobra osobiste.
                                  To dla mnie i mam nadzieję dla Ciebie - oczywista oczywistość.
                                  Nie wiem tylko w ilu stacjach Pan Ziobro wykupił ten czas "na
                                  obrażanie". A Ty wiesz?
                                  Bo przecież sąd musiał przyjąć jakieś kryteria (poparte przepisami
                                  prawa)nakazując wykupić ten czas reklamowo-komercyjny.

A teraz na powaznie
                                  Wystapienie Ziobry "obrażajace" dr G było po prostu podane w
                                  bieżących wiadomościach w wielu stacjach.
                                  Sąd powinien nakazać (moim zdaniem) publiczne przeprosiny . Jesli
                                  któreś stacje chciałyby to nagrać i puscic w "wiadomosciach" - ich
                                  sprawa.
                                  Nakaz wykupienia czasu antenowego w kilku stacjach wg "widzimisię "
                                  sądu to jawna kpina z prawa i zasady ekwiwalentności
                                  odpowiedzialnosci - jednej z podstawowych zasad prawa cywilnego.
                                • bydlo_prof_wb A ja mam prostaczku nadziję... 11.01.10, 18:08
                                  że lekcję prawdy jaka Ci wczoraj udzieliłem zapamiętasz boleśnie i na długo. W
                                  razie było by Ci jednak mało to i z serca dołożę bom szczodry i nikomu nie
                                  żałuję zwłaszcza zakłamanym zaprzańcom. Otóz chciałbym Ci przypomnieć Twoj post
                                  w którym popisujesz się oceną
                                  umiejętności polonistycznych min. Ziobry a objawiającą się w postaci genialnego
                                  postu brzmiącego: "[Ziobro] - analfabeta - nie tylko prawny". Dziś gdy już wiesz
                                  [choćby od teraz], że autorem tego tekstu był prześwietny sędzia który skazał
                                  tak haniebnie min. Ziobrę, bez dania mu racji i dopuszczenia do jej wygłoszenia
                                  nawet, a ten bez najmniejszych zmian ów tekst w TV opublikował, mógłbym
                                  oczekiwać że przyzwoity człowiek szanujący prawdę i prawo głośno i wyraźnie za
                                  to nadużycie przeprosi. Mógłbym, bo nie oczekuję, gdyż ani za przyzwoitego ani
                                  za prawdomównego Cię nie mam. Mam Cię natomiast za ostatniego i podłego kłamcę,
                                  oszczercę i manipulanta. W dodatku o marnym by nie rzec śmiesznym IQ co starasz
                                  się nazbyt często i zupełnie niepotrzebnie mi udowodnić. Współczuję.

Bez odbioru prostaczku.
                                  • abrahadabra ach, ach, ach wraca polsko-katolicki styl bydla... 11.01.10, 19:08
                                    obrzucić inwektywami i się oddalić...
                                    W towarzystwie też puszczasz śmierdzącego bąka i się chyłkiem oddalasz nie dając
                                    okazji towarzystwu do powiedzenia tobie co sadzą o takowym zachowaniu?
                                    Ale pamiętaj bydlo, smród za sobą ciągniesz okrutny...
                                    • bydlo_prof_wb Bez większych poprawek... 11.01.10, 22:15
                                      możesz to wziąć także ogólnie do siebie. Wielkiej różnicy nie widzę...
                          • obraza.uczuc.religijnych Re: Ziobro winien lezeć krzyżem w worku pokutnym 11.01.10, 09:02
                            Dlaczego manipulujesz? Sprawia ci to satysfakcję?
                            • spokojny.zenek Re: Ziobro winien lezeć krzyżem w worku pokutnym 11.01.10, 09:13
                              obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Dlaczego manipulujesz? Sprawia ci to satysfakcję?

Gdyby nie sprawiało, to by nie manipulował.
                              Swoją drogą, jak musi wyglądać poziom moralny człowieka, który w sytuacji tak
                              jawnej kpiny z prawa i zwykłej przyzwoitości uważa za stosowne produkować się na
                              forum z tak żenującymi "dowcipami"...
                            • remik.bz Re: Ziobro winien lezeć krzyżem w worku pokutnym 11.01.10, 09:14

> Dlaczego manipulujesz? Sprawia ci to satysfakcję?

Nie manipuluje. Po prostu wysmiewam się z "wyroku" , który nabija
                              kasę telewizji.
                              Jaki "wyrok" takie i wykonanie.
                              • obraza.uczuc.religijnych Re: Ziobro winien lezeć krzyżem w worku pokutnym 11.01.10, 09:24
                                Nie wyrok tylko orzeczenie i zarzut jest bzdurny, bo o każdym takim
                                przypadku można powiedzieć, że sąd napycha komuś kasę.
                                • remik.bz Re: Ziobro winien lezeć krzyżem w worku pokutnym 11.01.10, 15:33

> Nie wyrok tylko orzeczenie i zarzut jest bzdurny, bo o każdym
                                  takim
                                  > przypadku można powiedzieć, że sąd napycha komuś kasę.

Masz rację z tym napychaniem kasy - zły argument, nawet jako zart.
                                  Mówiąc szczerze juz bardziej bym zrozumiał gdyby ta kasa za czas
                                  reklamowy była dla dr G.

Tak naprawdę chodzi mi o podstawową zasadę prawa cywilnego - zasadę
                                  ekwiwalentności.
                                  Ziobro obraił publicznie- to niech tez publicznie przeprosi.
                                  Wystąpienie obrażające nagrały jakieś tam stacje TV i "puscily" w
                                  eter.
                                  To niech przeprosiny tez nagraja te stacje , którym się zechce i
                                  niech ewentualnie "puszczą" na ekran ( jesli zechcą).
                                  Nakaz wykupienia czasu (tak jak za reklamy)nie ma nic wspólnego z tą
                                  zasadą ekwiwalentności.
                                  Moim zdaniem jest zemstą lobby prawniczego nienawidzącego Ziobry i
                                  jawna kpina z prawa i z nas( i to w wykonaniu ludzi ,którzy powinni
                                  wręcz "błyszczeć przykładem" dla nas maluczkich nieprawników).
                                  • remik.bz errata 11.01.10, 15:40
                                    remik.bz napisał:
                                    Tak naprawdę chodzi mi o podstawową zasadę prawa cywilnego - zasadę
                                    > ekwiwalentności.

Chodzi oczywiście o ekwiwalentność odpowiedzialności.
                                  • rydzyk_fizyk Re: Ziobro winien lezeć krzyżem w worku pokutnym 11.01.10, 15:48
                                    Skąd ty synu wziąłeś tutaj jakąś zasadę ekwiwalentności!?

Odpowiedzialność za naruszenie dóbr osobistych może mieć również
                                    charakter represyjny - czego najlepszym dowodem jest przewidziana w
                                    takich wypadkach możliwość zasądzenia zadośćuczynienia lub wpłaty na
                                    określony cel.

Zapomniałeś, że sąd orzekł również w tym zakresie?

PS. Wyrok sądu nie nakazywał wykupienia czasu antenowego - równie
                                    dobrze znany krasomówca Ziobro mógł przekonać szefów telewizji by
                                    udostępnili mu go za darmo :P
                                    • remik.bz Re: Ziobro winien lezeć krzyżem w worku pokutnym 12.01.10, 09:07
                                      rydzyk_fizyk napisał:

> Skąd ty synu wziąłeś tutaj jakąś zasadę ekwiwalentności!?

Ten jeden wyraz (synu) świadczy o jakiejs takiej Twojej pysze i
                                      poczuciu nieomylnosci.
                                      W jakim celu dyskutujesz jesli lekceważysz przeciwnika?
                                      Chcesz przeciwnika przekonać , czy pouczać?
                                      Jesli to drugie , to "sorry Winnetou", ale nie na forum dyskusyjnym.
                                      Mam prosbe - nie odpowiadaj na moje posty jesli wybrałeś drugi
                                      wariant.
                                      W sprawach, na których się nie znam (np prawo) , zawsze szukam rad,
                                      wyjaśnień , interpretacji ludzi kompetentnych.
                                      I nie robię tego na forum dyskusyjnym.
                                      Tak bylo i w przypadku "zasady ekwiwalentności odpowiedzialnosci".Co
                                      to takiego- tłumaczył mi serdeczny przyjaciel z "górskich
                                      wędrówek" , sedzia z 25 -letnim stażem. Nawiasem - zdecydowany
                                      przeciwnik Ziobry , ale uczulony pozytywnie na punkcie równości
                                      wobec prawa (gdyby to nie był Ziobro pewnie wyrok byłby inny).
                                      Przy okazji powiedział mi ,że to pierwszy w Polsce tak wysoki
                                      finansowo ( w praktyce) wyrok ( wiem wiem , nie wyrok tylko jakies
                                      orzeczenie czy cos tam...)w sprawie o "dobra osobiste".

• spokojny.zenek ty chyba udajesz, że niczego nie potrafisz pojąć.. 12.01.10, 14:58
                                        Człowieku, ile razy ci jeszcze trzeba tłumaczyć, że zasada ekwiwalentności
                                        odnosi się do ODPOWIEDZIALNOŚCI. Odszkodowanie lub zadośćuczynienie musi
                                        odpowiadać rozmiarowi naruszenia. W tym wypadku jest to 30 tysięcy złotych i ta
                                        kwota ma być (i zapewne jest) odpowiednia do rozmiarów bezprawnego naruszenia
                                        przez Ziobrę dóbr osobistych Garlickiego. Nie odnosi się natomiast (i nie może
                                        się odnosić!) do kosztów publikacji przeprosin. Gdyby się odnosiła, koszt
                                        przeprosin należałoby odjąć od zasądzonego zadośćuczynienia. W interesującym nas
                                        przypadku oznaczałoby to, że Garlicki w ogóle nie mógłby dostać zadośćuczynienia
                                        od Ziobry. A co to obchodzi osobę, której należy się odszkodowanie lub
                                        zadośćuczynienie, że sprawca naruszenia musi zapłacić za ogłoszenia? Ziobro może
                                        mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie.

• remik.bz Re: ty chyba udajesz, że niczego nie potrafisz po 12.01.10, 15:47
                                          spokojny.zenek napisał:

> Człowieku, ile razy ci jeszcze trzeba tłumaczyć...

Człowieku ile razy trzeba Ci tłumaczyć ,że dla Polaka-Szaraka nakaz
                                          wykupienia czasu antenowego jest karą ( pomimo ,ze w sensie prawnym -
                                          nie jest).
                                          Ja nie pisze o zadnym zadośćuczynieniu tylko o wyroku (orzeczeniu) ,
                                          które w praktyce nakazuje zapłacić potężną , bajońską wręcz kwotę
                                          winnemu.
                                          I nieważne komu płaci , wazne ,że placi.
                                          Dla mnie , dla kazdego Polaka-Szaraka jest to kara , chociaż
                                          wszystkowiedzący prawnicy powiedzą ,ze to nie kara w sensie
                                          kodksowym.
                                          Sens kodeksowy mnie nie obchodzi - ważny jest sens praktyczny.
                                          Może dla Ciebie nie ma tu stosowania zasady ekwiwalentności , bo Ty
                                          tylko na paragrafach się opierasz.
                                          Dla mnie realna kara (czyli kasa dla dr G i dla telewizji) jest
                                          niewspółmiernie wysoka do winy. W tym sensie pisze o ekwiwalentności.
                                          Orzeczenie kary ( w sensie praktycznym , nie prawnym) w postaci
                                          horendalnej kwoty za czas antenowy (wielokrotnmie przewyższającej
                                          kwotę dla poszkodowanego) jest kpina z prawa.
                                          W tym przypadku Sądowi chodziło tylko i wyłącznie o dokopanie
                                          Ziobrze.
                                          • spokojny.zenek co za piramidalne brednie.... 12.01.10, 16:41
                                            remik.bz napisał:

> spokojny.zenek napisał:
                                            >
                                            > > Człowieku, ile razy ci jeszcze trzeba tłumaczyć...
                                            >
                                            > Człowieku ile razy trzeba Ci tłumaczyć ,że dla Polaka-Szaraka nakaz
                                            > wykupienia czasu antenowego jest karą

No ale przecież wyjaśniono ci, ze nie jest, nie możesz więc juz dłużej powoływać
                                            się no to, że rzekomo "nie wiedziałeś".
                                            Tym bardziej, że powołujesz się na ekwiwalentnoiść, a więc tym bardziej odrywasz
                                            się od kwestii kary.

> Ja nie pisze o zadnym zadośćuczynieniu tylko o wyroku (orzeczeniu)

Skoro przywołujesz ekwiwalentność i powołujesz się na kolejnego swojego
                                            rzekomego znajomego, właśnie to robisz.

> Nieważne komu płaci , wazne ,że placi.

Otóż właśnie ważne. Jeśłi chcesz się powoływać na ekwiwalentność, musisz pojąc,
                                            że w jej aspekcie rozważać można tylko zadośćuczynienie dla Garlickiego. To, co
                                            Ziobro zapłacił (?) stacjom TV to KOSZT przeprosin.

> Może dla Ciebie nie ma tu stosowania zasady ekwiwalentności

Tu nie ma znaczenia, co jest dla mnie a co nie jest. To TY POWOŁAŁEŚ tę zasadę,
                                            więc moim obowiązkiem było wyjaśnić, że zrobiłeś to nieuczciwie. Bo twoje
                                            wynurzenia moze przeczytać ktoś, kto się w tym nie orientuje i nabierze się na
                                            twoje chwyty.

> Dla mnie realna kara (czyli kasa dla dr G i dla telewizji) jest
                                            > niewspółmiernie wysoka do winy.

I być może masz rację, z tym, że NIE MOŻESZ z tego czynić zarzutu sądowi,
                                            którego OBOWIĄZKIEM było orzec odpowiednie zadośćuczynienie i NIE MÓGŁ go
                                            obniżyć tylko dlatego, że Ziobro musiał zapłacić za płatne ogłoszenia.
                                            OBOWIĄZKIEM sądu było zasądzić takie zadośćuczynienie, które będzie odpowiadać
                                            krzywdzie. O to, że trzeba zapłacić ogłoszenia ZIobro może mieć pretensje TYLKO
                                            i WYŁĄCZNIE do siebie - dokłądnie na tej zasadzie, jak napastnik zraniony przez
                                            napadniętego do siebie może mieć pretensje, ze musi teraz wydawać pieniądze na
                                            leczenie.

> W tym sensie pisze o ekwiwalentności.

W tym sensie NIE MA i NIE MOŻE BYĆ żadnej ekwiwalentności. A dlaczego- juz ci
                                            napisałem. Gdyby była, ofiara naruszenia NIC BY NIE MOGŁA dostać, no bo przecież
                                            biedaczek Ziobro musi wykupić ogłoszenia...

Wyobraź sobie, że TOBIE ktos wyrządził ogromną szkodę majątkową. Sąd kazał mu
                                            ciebie przeprosić i szkodę naprawić, ale równocześnie zwolnił z tego drugiego,
                                            no bo koszt przeproszenia jest tak duży, że biedaczek sie zrujnuje,...

> Orzeczenie kary ( w sensie praktycznym , nie prawnym) w postaci
                                            > horendalnej kwoty za czas antenowy (wielokrotnmie przewyższającej
                                            > kwotę dla poszkodowanego) jest kpina z prawa.

Kpiną z prawa i zwykłej przyzwoitości są twoje erytyczne wygibasy.

• remik.bz Re: co za piramidalne brednie.... 13.01.10, 08:55
                                              Poruszamy się po dwóch różnych płaszczyznach.
                                              Ty po płaszczyźnie specjalistycznej,czysto prawnej (paragrafy ,
                                              kodeksy , wyroki , orzeczenia , wykładnie itp), ja po płaszcyźnie
                                              języka i pojęć potocznych.
                                              Dla mnie sądowy nakaz zapłaty za "coś tam" zawsze będzie "karą",
                                              chociaz paragraf inaczej to definiuje.
                                              Nie jesteśmy na zebraniu grupy specjalistów od prawa tylko na forum
                                              ogólnodostępnym.
                                              I na takim forum trzeba sie liczyc z faktem ,ze dyskutanci operuja
                                              pojeciami potocznymi a nie językiem fachowców z jakiejś branzy.
                                              Trzeba dostosować się do tych potocznych pojęć.
                                              Sprowadzanie dyskusji ogólnej do dyskusji specjalistów do niczego
                                              nie prowadzi.
                                              Jesli nie potrafisz zrozumieć ,że dla Polaka-Szaraka sądowy nakaz
                                              zaplacenia za coś tam (niewazne za co) jest uznawany za karę
                                              (chociaz kodeks inaczej to nazywa)- to nie zabieraj głosu na
                                              forum "dla wszystkicch" tylko popisuj się Swoja specjalistyczna
                                              wiedzą na jakiejś prawniczej konferencji naukowej.
            • renifer_lopez Garlicki już preprosił za znęcanie się nad żoną? 10.01.10, 17:16

Drastyczne szczegóły.
              wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zona-dr-G-izolowal-mnie-popychal-szarpal-wyzywal,wid,11811254,wiadomosc_prasa.html?ticaid=19702
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Garlicki już preprosił za znęcanie się nad żo 11.01.10, 09:22
                Jeśli mu założyła sprawę i zapadło takie orzeczenie sądu to powinien
                przeprosić nie ociągając się jak ten nieuk Ziobro.
          • hh7 Zawsze uważałem że to prostak. 10.01.10, 17:50
            Taka jest prawda.Niestety.Takie mamy elity i na takie oddajemy głos.
            • wujcio-szpikulec Re: Zawsze uważałem że to prostak. 10.01.10, 20:04
              Jakie nazwisko, takie maniery. Do fraka trzeba co najmniej trzech
              pokoleń. Samo wykształcenie nie jest przepustką do świata ludzi
              kulturalnych, albo chociaż mających jakąś kindersztubę. Obserwujemy
              teraz zalew chamstwa, prostactwa, a ludzi kulturalnych jak na
              lekarstwo.Niestety swołocz radziecka, a w ślad za nią polska,
              wyrżnęły po prostu większość arystokracji i szlachty, no i od kogo
              mają się prostacy nauczyc tej podstawowej kindersztuby, o manierach
              wytwornych nie wspominają nawet???
        • hera9 Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 13:30
          z niego taki prawnik,jak z mysiego tylka torba podrozna
          • 4krzych1 a kiedy Graś ogłosi że nie jest stróżem u Niemca? 10.01.10, 16:23
            taka agenturalna kreatura może być tylko w Politycznych
            Obszczymurkach
      • prawdziwypragmatyk Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 13:56
        Odnosi się wrażenie, że wszystko zależy od tego KTO KOGO przeprasza !
        <pikorab>
      • pani_basia Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 15:04
        Dlaczego "żenada"? Pan Ziobro dostał wyrok, trochę się ociągał (mało kto by się
        śpieszył...), ogłosił przeprosiny zgodnie z literą wyroku, musiał za to zapłacić
        dużą sumę. Zapłacił tez dodatkowo 30 tysięcy. Czego jeszcze chcieć?
        • spokojny.zenek Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 15:06
          pani_basia napisała:

> Dlaczego "żenada"? Pan Ziobro dostał wyrok, trochę się ociągał

ponad ROK to "trochę"?

(mało kto by się
          > śpieszył...), ogłosił przeprosiny zgodnie z literą wyroku, musiał za to
          zapłacić dużą sumę.

Naprawdę uważasz, że nie ma sobie nic do zarzucenia?

> Zapłacił tez dodatkowo 30 tysięcy.

Nie "dodatkow" lecz tytułem zadośćuczynienia.

> Czego jeszcze chcieć?

Bo ja wiem? Elementarnej przyzwoitości? Jakichś śladów honoru? To dużo?

• pani_basia Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 15:46
            Na czym miałoby to polegać, Twoim zdaniem?
            • spokojny.zenek Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 15:52
              Co? Przyzwoite zachowanie?
              No coż, pewne rzeczy trzeba wynieść z domu. Nawet, jeśli to był dom sekretarza
              PZPR...
              • pani_basia Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 16:33
                Co konkretnie trzeba wynieść z domu (jakie rzeczy)? Jak Twoim zdaniem powinien
                zachować się pan Ziobro - poza tym,że dał ogłoszenie do mediów?
                • spokojny.zenek Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 16:39
                  pani_basia napisała:

> Co konkretnie trzeba wynieść z domu (jakie rzeczy)?

Tak zwaną kindersztubę. Słysząła PAni takie określenie?

> Jak Twoim zdaniem powinien
                  > zachować się pan Ziobro - poza tym,że dał ogłoszenie do mediów?

Poza tym?
                  Czyli taka forma ogłoszenia nie jest - Pani zdaniem - jawną kpiną z wyroku i z
                  poszkodowanego?
                  • dyngos Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 17:22
                    A może wkońcu odpowiesz na pytanie?

.....

• spokojny.zenek Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 17:23
                      Na jakie pytanie? Czego zabrakło Ziobrze?
                      • dyngos Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 17:33
                        Czy ty jesteś niedorozwinięty umysłowo?

• spokojny.zenek Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 17:37
                          Jesteś chamem. Nie pytam. Stwierdzam fakt.
                          • dyngos Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 17:48
                            Nie, nie jestem chamem. Serwujesz obraźliwe ogólniki, w których poza
                            obrazą nie ma żadych konkretów, a na pytanie o konkret odpowiadasz
                            pytaniem "jakie było pytanie"; no zupełnie jak bezczelny uczniak
                            bojący się przyznać do niewiedzy.

Ale już gdzieś tam dalej co nieco odpowiedziałeś, więc OK...
                            dzięki!!!
                            • spokojny.zenek Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 17:50
                              dyngos napisał:

> Nie, nie jestem chamem. Serwujesz obraźliwe ogólniki, w których poza
                              > obrazą nie ma żadych konkretów,

Bardzo konkretnie stwierdziłem, ze jawna kpina z prawa (a chyba nie masz
                              wątpliwości, ze taka była intencja Ziobry) nie porzystoi nikomu, zwłaszcza
                              byłęmu ministrowi.

a na pytanie o konkret odpowiadasz
                              > pytaniem "jakie było pytanie"

Słyszałeś o czymś takim, jak pytanie retoryczne?

• dyngos Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 18:03
                                Gdzie masz tu kpinę z prawa?

Jeśli Ziobro nie zgadza się z decyzją sądu, ale musi się do niej
                                dostosować, to jego zachowanie jest wypadkową tego, że "musi", tego,
                                że "nie chce i się niezgadza" i tego na ile "może" sobie pozwolić.
                                • spokojny.zenek Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 18:15
                                  dyngos napisał:

> Gdzie masz tu kpinę z prawa?

W nieczytelnej, niechlujnej formie przeprosin.
                                  O co Ci właściwie chodzi? Przecież jest zupełnie oczywiste, że Ziobro CHCIAŁ się
                                  zakpić taką formą.

>
                                  > Jeśli Ziobro nie zgadza się z decyzją sądu, ale musi się do niej
                                  > dostosować, to jego zachowanie jest wypadkową tego, że "musi", tego,
                                  > że "nie chce i się niezgadza" i tego na ile "może" sobie pozwolić.
                                  • dyngos Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 18:30
                                    Ale może forma nie miała być czytelna, może sąd brał bardziej pod
                                    uwagę to, że o fakcie przeprosin i tak będą pisać gazety i tak temat
                                    przeprosin powieli się w mediach?

Ale OK, dziękuję za Twoje wpisy. Przekonałeś mnie trochę do swojej
                                    racji. Rzeczywiście, honorowy człowiek powinien przyznać do błędu, a
                                    nie uciekać od odpowiedzialności.

Ziobro swojej wojny nie może prowadzić na bzdurach. Już zgodzę się z
                                    Tobą, że powinien otwarcie i głośno powiedzieć to co mu nakazał sąd
                                    (nie musi powiedzieć, że "chcę przeprosić", wystarczy, że "zgodnie z
                                    wyrokiem sądu przepraszam")
                                    • spokojny.zenek Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 20:06
                                      Bardzo dziękuję za miłę wymianę poglądów.
                                • kralik111 Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 21:41
                                  dyngos napisał:

> Gdzie masz tu kpinę z prawa?
                                  >
                                  > Jeśli Ziobro nie zgadza się z decyzją sądu, ale musi się do niej
                                  > dostosować, to jego zachowanie jest wypadkową tego, że "musi", tego,
                                  > że "nie chce i się niezgadza" i tego na ile "może" sobie pozwolić.

Co to tumanie znaczy, ze ktos sie nie zgadza z decysja sadu?!
                                  Jedynymi ludzmi, ktorzy nie zgadzaja sie z decyzja sadu, to kryminalisci i
                                  bolszewicy, ty mala glupia PiSia kreaturo...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                            • kralik111 Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 21:39
                              dyngos napisał:

> Nie, nie jestem chamem. Serwujesz obraźliwe ogólniki, w których poza
                              > obrazą nie ma żadych konkretów, a na pytanie o konkret odpowiadasz
                              > pytaniem "jakie było pytanie"; no zupełnie jak bezczelny uczniak
                              > bojący się przyznać do niewiedzy.
                              >
                              > Ale już gdzieś tam dalej co nieco odpowiedziałeś, więc OK...
                              > dzięki!!!

Twoj przedmowca umiescil odpowiedz, ktorej sie domagasz, odpowiedzia ta bylo
                              "kindersztuba", czyli dobre wychowanie, czego ciezko oczekiwac od kogos, kto byl
                              wychowany w domu barona PZPRowskiego. Jezeli tego nie rozumiesz, to znaczy zes
                              taki sam cham, jak zi0bro i pochodzisz z takiego samego
                              domu...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
            • radocha1 Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 23:36
              pani_basia napisała:
              > Na czym miałoby to polegać, Twoim zdaniem?

Kiedy zarzucał Garlickiemu, że jest zabójcą - to nie robił tego
              pokazując przez 10 sek planszę z małymi literkami.
              Zrobił konferencję prasową - zapowiadaną wcześniej - i oskarżał
              własnym głosem i pokazując własną twarz.
              W podobny sposób powinien odszczekać i przeprosić.
              Moja matka nie dowiedziała się, że Ziobro odszczekał i przeprosił.
              Jest prawie niewidoma. Planszy nie słyszała.
              Przeczytać nie dała rady.
        • boykotka Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 15:11
          pani_basia napisała:

> Czego jeszcze chcieć?

Żeby Ziobro i jemu podobni, nigdy więcej w tym kraju żadnych wyroków
          nie wydawali ani nie mieli żadnej innej władzy.
        • tymon99 Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 15:16
          pani_basia napisała:

> mało kto by się śpieszył...

każdemu, kto ma odrobinę honoru, spieszyłoby się..
        • ipta Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 15:57
          Czego jeszcze chcieć?
          A słowo kindersztuba Pani coś mówi ! ! ! !
      • koballt no jak taki autorytet jak G ocenia to na czołówkę 10.01.10, 15:56
        i yes yes yes klaka!

funny5 napisała:

> Faktycznie zenada
        • koballt Re: no jak taki autorytet jak G ocenia to na czoł 10.01.10, 16:35
          Własciwie to ten serwis informacyjny to taka kloaka - ktoś z
          przeciwnej partii powie cioś rzecz jasna nieprzyjemnego a my to
          dostajemy jako ważny news kiedy to nie jest ważny news tylko
          codzienny syf propagandy partyjnej!
    • wejsunek11 "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób że... 10.01.10, 12:36
      a czego się spodziewaliście innego po tym panu pełnym bezczelnej
      arogancji? jest jak cały PIS...czyli "sprawiedliwość" po naszemu...
      tyle ,że jako aplikant prokuratorski to pan Ziobro powinien wyroki
      sądowe bardziej respektować..
    • polonus3 "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób że... 10.01.10, 12:37
      Manipulujecie wiadomosciami, dlaczego zdjeliscie poprzedni artykul
      o tym z licznymi wpisami na forum przeciw Garlickiemu ? Ten obecny
      artykul nie wnosi nic nowego.
      • wejsunek11 Garlicki to jedno a wyrok dla Ziobry to drugie 10.01.10, 12:41
        takie wekslowanie tematu to jest właśnie manipulacja i odwracanie
        uwagi od meritum ..
      • maka1954 Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 12:42
        Przecież tu nie chodzi o Garlickiego, tylko o Ziobrę! Znalazł się obrońca -
        zdobądź się na bezstronność.
      • lukor46 Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 12:46
        Przecież ten artykuł, który komentujemy dotyczył przeprosin Ziobry.
        Co do tego ma artykuł o Garlickim. Przeprosiny są efektem głupiego
        gadania prawników typu Ziobro czy K(l)empa.
      • maaac Masz jak za nim tęsknisz 10.01.10, 12:48
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7436529,Cisza_i_10_sekund__Ziobro_wreszcie_przeprosil_dr_.html

Przestał być aktualny bo zaczęły pojawiać się komentarze na
        temat "honoru" pana Z.
    • absolutne_fantastico Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 12:39
      Nie ma co komentowac tak naprawde. Moj przyjaciel czekal na przeszczep serca trzy lata, nie doczekal sie bo Garlickiego aresztowano... A reszte juz znamy. Ziobro ma gdzies setki ludzi, ktorych pozbawil szansy na przeszczep, przekreslil setki szans na normalne zycie...
      • olias Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 13:32
        a ładną córkę ma ten przyjaciel?
        • szczamnapis jesteś pisowskim idiotą 10.01.10, 21:24
          i tyle w temacie.
    • maka1954 "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób że... 10.01.10, 12:40
      Facet bez klasy, który nie potrafi przegrywać. Żenada i to się nazywa "polityk"!!
    • spokojny.zenek delikatnie powiedziane 10.01.10, 12:41
      To i tak delikatnie powiedziane. Zachowanie Ziobry jest skandaliczne, obraźliwe
      dla wszystkich. Bezczelnie zadrwił sobie z prawa.

• ipta Re: delikatnie powiedziane 10.01.10, 16:04
        Tak jak jego koledzy partyjni którzy powołują zespół celem przejęcia władzy bo
        tak tak wierzą w Polską Demokrację
        e
      • dyngos Re: delikatnie powiedziane 10.01.10, 17:26
        A konkretnie?

Jak dokładnie powinien postapić? Jak dokładnie ty byś
        postąpił?
        • spokojny.zenek Re: delikatnie powiedziane 10.01.10, 17:29
          Powinien był osobiście przeprosić, wygłaszając tekst przeprosin. W ostateczności
          pokazać CZYTELNĄ planszę a nie mikroskopijne literki na środku planszy.
          To chyba jasne, czego nie rozumiesz?
          • dyngos Re: delikatnie powiedziane 10.01.10, 17:39
            Dzięki za odpowiedź!!!!

Nie wiem, czemu "powinien"; może nie zgadza się z wyrokiem sądu i
            nie zamierzał robić w tej sprawie nic ponad to, co mu sąd nakazał?

A skoro w wyroku nie było dokładnie sprecyzowanej formy przeprosin
            (a przecież mogła być!), do on się do tego dostosował.
            • spokojny.zenek Re: delikatnie powiedziane 10.01.10, 17:43
              dyngos napisał:

> Dzięki za odpowiedź!!!!
              >
              > Nie wiem, czemu "powinien"; może nie zgadza się z wyrokiem sądu

To, czy się zgadza nie ma na szczęście nic do rzeczy.

> i nie zamierzał robić w tej sprawie nic ponad to, co mu sąd nakazał?

A to mu sąd nakazał? Jest wykonaniem wyroku pokazanie przez 10 sekund tablicy z
              nieczytelnym napisem maleńkimi brązowymi literami na zielonym tle i z 4 błędami?
              Takie coś mu sąd nakazał?

• dyngos Re: delikatnie powiedziane 10.01.10, 17:53
                > A to mu sąd nakazał? Jest wykonaniem wyroku pokazanie przez 10
                sekund tablicy z
                > nieczytelnym napisem maleńkimi brązowymi literami na zielonym tle
                i z 4 błędami
                > ?
                > Takie coś mu sąd nakazał?
                >

Nie, ale mu nie zabronił, a może Ziobro nie zgadza się z wyrokiem,
                nie chce przeprosić, ale musi, więc robi tyle, bo "musi" i tyle,
                bo "nie chce".

Może tak być? Jak myślisz?
                • spokojny.zenek Re: delikatnie powiedziane 10.01.10, 17:57
                  dyngos napisał:

> Nie, ale mu nie zabronił, a może Ziobro nie zgadza się z wyrokiem,
                  > nie chce przeprosić, ale musi, więc robi tyle, bo "musi" i tyle,
                  > bo "nie chce".

I to jest postawa godna, honorowa i przyzwoita, prawda?

• dyngos Re: delikatnie powiedziane 10.01.10, 18:14
                    A czy postawa Sądu jest godna i honorowa? Czy postawa prokuratora
                    jest godna i honorowa? Czy postawa dr. G jest godna i honorowa?

Nie znasz do końca tej sprawy, a skąd wiesz, że wyrok jest rzetelny
                    i bezstronny? Myślisz, że środowisko prawnicze nie istnieje? Że
                    Prawnicy i sedziowie spotykaja się tylko przy kodeksie? A wiesz, że
                    Ziobro próbował z nimi zadrzeć...

Może rzeczywiście, skoro Ziobro powiedział to na konferencji
                    prasowej, to powinien też za to przeprosić na konferencji prasowej.

"Małymi literkami" swojej wojny Ziobro nie wygra.

• dyngos Re: delikatnie powiedziane 10.01.10, 18:17
                      "bezstronny" to może nieszczęśliwe słowo; chyba lepsze
                      jest "stronniczy".
                    • spokojny.zenek Re: delikatnie powiedziane 10.01.10, 18:19
                      dyngos napisał:

> A czy postawa Sądu jest godna i honorowa?

Dopóki nie wskaże się zasadnie czegoś, co by to podawało, oczywiście jest.

> Nie znasz do końca tej sprawy, a skąd wiesz, że wyrok jest rzetelny
                      > i bezstronny?

Stąd, że należy zakłądać, że taki jest. Zwłąszcza, jeżli sąd II instancji
                      potwierdził jego rzetelność i bezstronność.
                      Oczywiscie moze byc inaczej, ale to dopiero należałoby wykazać. Dopóki się tego
                      nie zrobi, należy domniemywac prawidłowość wyroku.

> A wiesz, że
                      > Ziobro próbował z nimi zadrzeć...

Ziobro oparł sie na prokuratorach.

• kralik111 Re: delikatnie powiedziane 10.01.10, 22:02
                  dyngos napisał:

> > A to mu sąd nakazał? Jest wykonaniem wyroku pokazanie przez 10
                  > sekund tablicy z
                  > > nieczytelnym napisem maleńkimi brązowymi literami na zielonym tle
                  > i z 4 błędami
                  > > ?
                  > > Takie coś mu sąd nakazał?
                  > >
                  >
                  >
                  > Nie, ale mu nie zabronił, a może Ziobro nie zgadza się z wyrokiem,
                  > nie chce przeprosić, ale musi, więc robi tyle, bo "musi" i tyle,
                  > bo "nie chce".
                  >
                  > Może tak być? Jak myślisz?

Co to znaczy, ze ktos nie zgadza sie z wyrokiem sadu?

Czy ty jestes naprawde az tak glupi, czy jestes zwyklym bandyta, ktory wychodzi
                  wlasnie z takiego zalozenia, ze z wyrokiem sadu mozesz sie nie zgodzic?
        • kralik111 Re: delikatnie powiedziane 10.01.10, 21:47
          dyngos napisał:

> A konkretnie?
          >
          > Jak dokładnie powinien postapić? Jak dokładnie ty byś
          > postąpił?

Wiem, ze PiSowcowi bardzo ciezko jest zrozumiec czym jest uczciwosc, ale nie
          musisz tego az tak demonstrowac, chyba posiadasz rodzine, bliskich, przyjaciol...?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
    • bydlo_prof_wb Jaki wyrok takie i wykonanie... 10.01.10, 12:45
      Wyrok haniebny, oparty na części wypowiedzi min. Ziobry wyrwanej z szerszego
      kontekstu, odpowiadający na zapotrzebowanie polityczne - zniszczenie prawego,
      niebezpiecznego dla "elit" będących u władzy człowieka. Manipulatorom wydaje
      się tylko, że normalni ludzie tego nie dostrzegą.
      • spokojny.zenek przestań kłamać 10.01.10, 12:48
        bydlo_prof_wb napisał:
        > Wyrok haniebny, oparty na części wypowiedzi min. Ziobry wyrwanej z szerszego
        kontekstu

Haniebne jest powtarzanie po raz setny tego samego, tyle razy prostowanego,
        kłamstwa. Przedmiotem oceny sądu była CAŁA wypowiedź Ziobry.

• majajekukubzdziongvamajaje Na zapotrzebowanie polityczne odpowiadała 10.01.10, 12:51
        Inkryminowana wypowiedź panny Zbysi. Reżimy typu kaczystowskiego potrzebują
        dyżurnego wroga, którego Zero usłużnie próbował dostarczyć. Nie odwracaj Alika
        ogonem.

bydlo_prof_wb napisał:

> Wyrok haniebny, oparty na części wypowiedzi min. Ziobry wyrwanej z szerszego
        > kontekstu, odpowiadający na zapotrzebowanie polityczne -
      • maaac Słownika nowo mowy PiS ciąg dalszy. 10.01.10, 12:52
        bydlo_prof_wb napisał:

> Wyrok haniebny, oparty na części wypowiedzi min. Ziobry wyrwanej z
        > szerszego kontekstu, odpowiadający na zapotrzebowanie polityczne -
        > zniszczenie prawego, niebezpiecznego dla "elit" będących u władzy
        > człowieka. Manipulatorom wydaje
        > się tylko, że normalni ludzie tego nie dostrzegą.
        sprawiedliwy = haniebny
        oparty na faktach i preawdziwej intencji = oparty na części wyrwanej
        z pełnego kontekstu
        będący sprawiedliwym zadośuczynieniem = odpowiadający na polityczne
        zapotrzebowanie
        zmuszenie do zadośuczynienia kłamstwom = zniszczenie
        kłamcy, nieuka i hochsztaplera = prawego
        niebezpiecznego dla praworządności Polski = niebezpiecznego
        dla "elit"
        ludzie piszący prawdę = manipulatorzy
        zaślepieni miłością do PiS = normalni
      • 1stanczyk "Wyrok haniebny, oparty na części wypowiedzi .." 10.01.10, 13:05
        "Wyrok haniebny, oparty na części wypowiedzi min. Ziobry wyrwanej z szerszego
        kontekstu, odpowiadający na zapotrzebowanie polityczne"

To nie ma nic a nic wspolnego z sposobem w jaki Ziobro podporzadkowywuje sie
        wyrokowi sadowemu wydanemu przez ta sama nasza mafie Wymiaru Sprawiedliwosci
        ktorej byl przez dwa lata byl rownie ambitnym co nieudolnym szefem.
        Wyrok byl ostateczny i fakt w jaki zostal wykonany (niewiadomo wcale czy
        usatysfakcjonuje pomowionego przez Ziobre Garlickiego) dyskwalifikuje Ziobre nie
        tylko jako "naszego" przedstawiciela w PE ale rowniez jako kandydata na
        jakikolwiek panstwowy urzad.
        Sposobem w jaki wykonal wyrok Ziobro sam sie osmieszyl i zdyskwalifikowal na
        przyszlosc. Zrobil glownie z siebie niedojrzalego szczeniaka traktujac na widzow
        jako polglowkow.
        Wszystko bylo tak dobrane zeby nie bylo nic widac.
        Halas jaki sie wokol tego zrobil jest najlepsza antyreklama Ziobry na ktora
        sobie zasluzyl.
        I sam wyrok nie ma nic do rzeczy: byl definitywny i chociazby jesli juz nie z
        racji poszanowania dla prawa to wczesniej pelnionej funkcji nalezalo go godnie
        wykonac a nie potraktowac jako dalsza czesc nieudolnego pajacowania.
        Sposobem wykonania wyroku uragal nie tylko sobie ale nam wszystkim nie mowiac
        juz o naszej mafi Wymiaru Sprawiedliwosci, ktorej byl przez dwa lata coraz
        bardziej nieudolnym szefem.

Re: Jaki wyrok takie i wykonanie...
        • spokojny.zenek Re: "Wyrok haniebny, oparty na części wypowiedzi 10.01.10, 13:12
          stanczyk napisał:

> wyrokowi sadowemu wydanemu przez ta sama nasza mafie Wymiaru Sprawiedliwosci
          > ktorej byl przez dwa lata byl rownie ambitnym co nieudolnym szefem.
          > Wyrok byl ostateczny i fakt w jaki zostal wykonany (niewiadomo wcale czy
          > usatysfakcjonuje pomowionego przez Ziobre Garlickiego) dyskwalifikuje Ziobre ni
          > e
          > tylko jako "naszego" przedstawiciela w PE ale rowniez jako kandydata na
          > jakikolwiek panstwowy urzad.

Potrafisz czasami coś z sensem napisać.

• olias Re: "Wyrok haniebny, oparty na części wypowiedzi 10.01.10, 13:35
          Ziobro ośmieszył polskie prawo. i prawidłowo.
          • zigzaur Re: "Wyrok haniebny, oparty na części wypowiedzi 10.01.10, 14:08
            Robił to znacznie intensywniej, sprawując funkcję ministra.
          • megasceptyk ośmieszył wyłącznie siebie tym szczeniackim wybryk 10.01.10, 15:48
            nie ma toto szczenię klasy
            nawet za grosz,
            ani klasay,
            ani kultury
            ani honoru.

Po prostu żałosny, sprzedajny kundel
            Jarosława
            szczekajacy za każdym pociagnięciem postronka pana.
      • ergo12 kościelny skryba,Jama 314,vel bydlo_prof_wb 10.01.10, 13:08
        Znowu w swym żywiole,! ,,Manipulatorom wydaje
        > się tylko, że normalni ludzie tego nie dostrzegą,,Kogo masz na
        myśli pijaczku kościelny?Czy może hochsztaplera z torunia????
      • olias Re: Jaki wyrok takie i wykonanie... 10.01.10, 13:34
        już nikt nigdy nie ośmieli się robić porządku w chlewikach
        prokuratorów i lekarzy.
        tylko czego prości kretyni świętują to?
      • the_rapist Masz calkowita racje. 10.01.10, 13:57
        Zapomniales tylko dodac, ze pan Ziobro jest rowniez czlowiekiem
        sprawiedliwym. Prawy i sprawiedliwy - tak powinno byc. Inna sprawa,
        ze w kraju prawym i sprawiedliwym minister prawdy nie musialby brac
        udzialu w zadnej konferencji prasowej, a ten caly Garlicki zniknalby
        raz na zawsze i nawet jesli ktos bylby zainteresowany jego losem to
        i tak balby sie zapytac.
      • nobiles28.0 Re: Jaki wyrok takie i wykonanie... 10.01.10, 15:16
        Chrzanisz jak potłuczony! Wszyscy doskonale pamiętają jak sie tow. Zero
        popisywał i błaznował na konferencjach prasowych. Powiedział ze G. juz nigdy
        nikogo życia nie pozbawi co jednoznacznie znaczy ze wcześniej kogoś pozbawił. I
        nie pisz min. Ziobro bo on nie jest żadnym ministrem!!Chyba ze min. znaczy
        minimum. I nie jestem żeby była jasność przydupasem PO jak i innych pokrak nie
        wyłączając Pisu. Ziobro i inni to zwykle nieroby i pasożyty na organizmie który
        nazywa sie polskie społeczeństwo!!
      • yanfhowah Re: Jaki wyrok takie i wykonanie... 10.01.10, 16:25
        bydlo_prof_wb napisał:wypowiedzi min. Ziobry wyrwanej z szerszego
        > kontekstu,

czy ty naprawde jestes taki ograniczony czy tylko udajesz ,?
        tysiace ludzi to slyszalo w TV i jest na You Tube
        .wyrok zostal
        wykonany w sposob jaki sam wykonawca sie prezentuje czyli Z E R O,,,
      • janu5 byłby głupi gdyby zrobił to inaczej. 10.01.10, 20:14
        Wyrok sądu jest bezprecedensowy. W zestawieniu z Palikotem ktory może sobie m
        owić naprezydenta cham i prostak bezkarnie karanie kogos grzywna
        stukilkudziesięciu tys. złotych za słowa zupełnie nie obraxliwe to skandal
        sadowniczy.
    • tele_sfor Re: "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób 10.01.10, 12:47
      Jakie ZERO, takie przeprosiny.
    • drakaina "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób że... 10.01.10, 12:48
      Zbigniew Z. jak zwykle popisał się swoją wielką klasą. W sumie żadne
      zaskoczenie...
      • majajekukubzdziongvamajaje Klas ma Zero chyba ze cztery, więc trzy mu jeszcze 10.01.10, 12:54
        zostały do popisu.

drakaina napisała:

> Zbigniew Z. jak zwykle popisał się swoją wielką klasą.
    • vomitorium1 "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób że... 10.01.10, 12:52
      zero jest zero
      (a tu ludzie pomstują)
    • szabepio ziobro już na śmietniku historii... 10.01.10, 12:55
      na szczęście te indywiduum ziobro jest juz na smietniku historii i
      mam nadzieję że juz nigdy te... nie będzie na piedestale!
      • ambl Re: ziobro już na śmietniku historii... 10.01.10, 13:12
        szabepio napisał:

> na szczęście te indywiduum ziobro jest juz na smietniku historii i
        > mam nadzieję że juz nigdy te... nie będzie na piedestale!<Jest aktualnie w
        Europarlamrncie,a ty jeszcze o nim usłyszysz lemingu niePOprawny
        z duzych miast,przed
        30-stką,wykształceni,ateiści,pedały,lesbijki........................... itd.itp.
        • ambl Re: ziobro już na śmietniku historii... 10.01.10, 13:19
          A niektórzy nawet PO 30-stce
          • kiks11 Re: ziobro już na śmietniku historii... 10.01.10, 14:03
            i po 50-ce też pisowska cioto.
    • majajekukubzdziongvamajaje 0=0 10.01.10, 12:55
    • slavik222 Graś,zacznij od siebie... 10.01.10, 12:56
      Widzisz Grasiu drzazgę w oku Ziobry, a ty masz tam Belkę:)
    • ecicha-3 "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób że... 10.01.10, 12:56
      Tak,jak Garlicki traktowal ludzi,ktorzy nie mieli kasy,jak traktowal
      swoich podwladnych,tak zostal sam potraktowany.A Garlickiego proces
      jeszcze sie nie skonczyl...........
    • ecicha-3 "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób że... 10.01.10, 12:58
      A Gras niech komentuje prace swoich kolesiow w komisji hazardowej,tj
      dopiero problem polityczny i etyczny.
    • janu5 TAk własnie ten wyrok był bez precedensu. 10.01.10, 13:00

Czy mozna karac za mówienie prawdy?
      • maaac Standardowy wyrok na kłamcy. 10.01.10, 13:10
        janu5 napisał:

>
        > Czy mozna karac za mówienie prawdy?

A został ktoś ukarany za to?
      • spokojny.zenek wyrok był jedyny możliwy w tej sprawie 10.01.10, 13:20
        A powiedział prawdę?
        Karze sie w prawie karnym. Tu było tylko nałożenie obowiązku przeproszenia, nie
        było żadnej kary, bo to sprawa cywilna.
      • yanfhowah Re: TAk własnie ten wyrok był bez precedensu. 10.01.10, 16:23
        janu5 napisał:

>
        > Czy mozna karac za mówienie prawdy?

na czym opierasz ta "swoja prawde".....lekarz nie ma wyroku jak
        narazie,zarzuty spreperowane przez Ziobro nie mialy podstaw..wiec
        jak nie wiesz to nie zabieraj glosu gamoniu
    • j-50 Ziobro wykonał tylko szlacheckie "bengale" 10.01.10, 13:01
      Pierdnął panu G. pod nos. Jaki cham - taki kram.
    • 78plich "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób że... 10.01.10, 13:02
      To skandal,aby osoba która była ministrem sprawiedliwości tak się
      zachowywała wykonując wyrok sądowy.Jak by to zrobił przeciętny Kowalski
      to by musie to nie opłaciło.Ale politykowi i przedstawicielowi kraju w
      E.U to wszystko wolno.
    • majajekukubzdziongvamajaje Kiedy pan prezydent przeprosi Mietka Wachowskiego? 10.01.10, 13:05
    • jurek4491 "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób że... 10.01.10, 13:07
      Znany producent gwozdzi Zbigniew Z. dokonał co prawda przeprosin ale przyszło
      mu to uczynić z wielkim bólem i niesmakiem. Aż dziennikarze musieli wymusić do
      przestrzegania prawa i sprawiedliwości przez Ministra Sprawiedliwości z rządu
      Prawa i Sprawiedliwości czy to ma być wzór do naśladowania.
    • slbm słownik! 10.01.10, 13:08
      Panu ministrowi słownik by się przydał, bo w tym przypadku po "dr"
      powinna być kropka.
      • maciekgr Re: słownik! 10.01.10, 13:13
        Chyba słownik angielski - ale jesteśmy w Polsce i obowiązuje polska
        gramatyka.
        Anglia - DR.
        Polska - DR
        Tak jak mgr a nie mgr. Albo W-wa a nie W-wa.

To nie ministrowi potrzebny słownik, ale komuś innemu!
        • maaac Re: słownik! 10.01.10, 13:18
          Mylisz się. Sprawdź dokładniej kiedy się kropkę na końcu skrótu
          daje, a kiedy nie.
        • spokojny.zenek wracaj do szkoły, analfabeto 10.01.10, 13:20
        • tymon99 Re: słownik! 10.01.10, 15:19
          chodziliście razem do podstawówki z tym, jak mu tam, ziobrą?
          myślałem, że to przygłup, ale okazuje się, że to wina szkoły :F
        • slbm Re: słownik! 10.01.10, 15:45
          Hehe, wiedziałem, że znajdzie się ktoś, kto będzie "wiedział" lepiej.

Otóż mylisz się. Kropki nie stawia się w języku polskim, gdy
          ostatnia litera skrótu jest taka sama, jak ostatnia litera
          skracanego wyrazu. Czyli jeśli jest "dr" zamiast słowa "doktor", to
          istotnie kropki się nie stawia. Ale jeśli jest skrót zamiast
          słowa "doktora" albo "doktorowi", to kropka powinna być (albo
          skrót "dra" bez kropki).

Nota bene Anglicy kropek po żadnych skrótach nie stawiają na ogół.
          To Amerykanie to robią.
          • koballt Re: słownik! 10.01.10, 16:38
            No własnie, my mamy najgłupsze zasady w całym świecie, a Amerykanie
            mają najlepsze - zawsze stawiają kropke po skrócie i dzięki temu
            energia intelektualna idzie tam w kolejne Noble a nie kolejne
            bezproduktywne wykłady orotgraficzne jak u nas. Liczba wypowiedzi
            powyżej dobitnie świadczy o istnieniu problemu.
            • koballt liczba i temperatura wypowiedzi! 10.01.10, 17:29
              a po czym łatwo poznać bezproduktywnego dupka wypranego z
              kreatywności - po tym że o ortografii nie pisze na luziku tylko na
              wysokiej temperaturze właśnie
            • slbm Re: słownik! 10.01.10, 17:37
              No cóż, ja nie podzielam opinii, że szacunek do własnego języka
              przeszkadza kreatywności, ale każdy może mieć własne zdanie.
              • koballt Re: słownik! 10.01.10, 18:00

Zastanawiałes się kiedyś kto zmienia język? Bo język się zmienia
                (chyba zauważyłeś waśćmość tę zmianyję?) i na pewno nie zmieniają go
                ci którzy z wypiekami na twarzach cholerują o kropce po skrócie:)
                • tymon99 Re: słownik! 10.01.10, 18:07
                  żeby zmieniać zasady, trzeba je najpierw poznać. tym się różni innowator od
                  zwykłego patałacha.
                  • koballt Re: słownik! 10.01.10, 18:16
                    Znaczy ja nic nie mam do swojego przedmówcy, ktory pisze o tych
                    sprawach z klasa, ale takie stadko zenków to jest gorsze niż ż w
                    miejsce rz:).

Co do wkladu Tymona w dyskusję - pragnę Cię i innych
                    zainteresowanych rozwojem polszcyzny poinformowac, że komisja
                    językowa regularnie sankcjonuje błędy językowe które popełnia już
                    większość spoleczenstwa - tak stają się nową normą.
                    • tymon99 Re: słownik! 10.01.10, 21:16
                      koballt napisał:

> polszcyzny

no comment.
                      • koballt Re: słownik! 11.01.10, 00:18
                        idź synu na belfra od dyktand, innych talentów nie zdradzasz
      • jotka39 Re: słownik! 10.01.10, 19:55
        to ty skarbie zainwestuj w słownik.Słowo doktor kończy się na "r" podobnie słowo
        magister.Dlatego w skrótach dotyczących tych słów NIGDY nie ma być
        kropki.Słuchaj starszych...
    • maciekgr "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób że... 10.01.10, 13:09
      "Zbigniew Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób że...

Chyba powinien uklęknąć i pocałować doktora G. w D...!
      I wtedy Organ Gazetowy piałby z zachwytu!
      • maaac Nowe wytyczne z centrali PiSu 10.01.10, 13:12
        > Chyba powinien uklęknąć i pocałować doktora G. w D...!
        > I wtedy Organ Gazetowy piałby z zachwytu!

To już któryś z kolei post z taką samą chamską propozycją. Ktoś im
        to podsyła? Przeczytali u jakiegoś swojego guru? Czy już mają tak
        sformatowane umysły, że powtarzają bez rzozkazu te same głupoty?
        • spokojny.zenek Re: Nowe wytyczne z centrali PiSu 10.01.10, 13:19
          maaac napisał:

> > Chyba powinien uklęknąć i pocałować doktora G. w D...!
          > > I wtedy Organ Gazetowy piałby z zachwytu!
          >
          > To już któryś z kolei post z taką samą chamską propozycją. Ktoś im
          > to podsyła?

Tak, sms-ami.

• koballt Re: Nowe wytyczne z centrali PiSu 10.01.10, 19:24
            Maac, Zeno - czy wy jesteście chorzy?
        • koballt Re: Nowe wytyczne z centrali PiSu 10.01.10, 19:40
          Weźcie sobie chłopcy przerwę od internetu i udajcie się na leczenie
          do placówki gdzie "dobrze oplacani lekarze sprawią że żyć wam się
          będzie lepiej tak jak zresztą wszystkim"
          • maaac Re: Nowe wytyczne z centrali PiSu 11.01.10, 10:27
            Prosze nie przenoś swoich doświadczeń na innych.
    • skobog Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób zadawalający 10.01.10, 13:10
      Garlicki bufon cierpiący na manię boskości.
      • slbm Re: Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób zadawalaj 10.01.10, 13:13
        Być może i masz rację, tylko co to ma do rzeczy?
        • skobog Re: Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób zadawalaj 10.01.10, 13:16
          A miałeś kiedyś do czynienia z Garlickim?
          • spokojny.zenek Re: Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób zadawalaj 10.01.10, 13:25
            skobog napisał:

> A miałeś kiedyś do czynienia z Garlickim?

Tylko co to ma wspólnego z wczorajszym wybrykiem Ziobry? Garlicki jest stroną
            postępowania egzekucyjnego?
          • slbm Re: Ziobro wykonał wyrok sądu w sposób zadawalaj 10.01.10, 15:47
            Ja osobiście nie, mój ojciec często tak. Tak, wiem, dr Garlicki jest
            człowiekiem "trudnym w obsłudze". Ale to nie ma nic do rzeczy w
            kwestii wyroku dla byłego ministra sprawiedliwości.
      • koham.mihnika.copyright a ilu moze zastapic Garlickiego? BO Ziobre kazdy 10.01.10, 13:47
        menel spod budki z piwem.
        Zerro powinien dostac kopie Kodeksu Honorowego Boziewicza oraz slownik
        Doroszewskiego, zeby pare trudnych slow mogl poszukac, np. honor, odwaga, meskosc.

skobog napisał:

> Garlicki bufon cierpiący na manię boskości.
    • cudaktusk Zastanówcie najpierw nad judaszowatym wyrokiem 10.01.10, 13:12
      • kiks11 Re: Zastanówcie najpierw nad judaszowatym wyrokie 10.01.10, 14:08
        ty co sie odzywasz połuczyno z pisuaru?
      • yanfhowah Re: Zastanówcie najpierw nad judaszem Ziobro,, 10.01.10, 16:27
        cudaku,nie siej PiSowskiej propagandy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka