kondorx Cuda, cuda ogłaszają! 21.01.10, 17:28 Trzeba jeszcze doczekać tych cudów. Ja wiem, że kiedyś będzie pięknie. Całe życie to słyszę. Ale z tego niewiele nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
gregsmile Rząd przygotowuje e-rewolucję: znikną kolejki d... 21.01.10, 17:36 jeśli ponad połowa pacjentów zacznie korzystać z prywatnej służby zdrowia to na pewno, nawet szybciej niż w 4 lata. sorki, ale nie wierzę! Odpowiedz Link Zgłoś
cynick1 Rząd przygotowuje e-rewolucję: znikną kolejki d... 21.01.10, 17:37 ciekawe ilu ludzi umrze przez te 4 lata dzieki reformie bialej smierci przez ewe kopacz pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Rząd przygotowuje e-rewolucję: znikną kolejki 21.01.10, 17:47 może tyle samo, co przez brak szczepionek???? Ile bierzesz za takie wpisy, ja też chcę!!!! Mogę nawet zmyślać i pisać idiotyzmy, ale nich mi to się opłaci, mogę nawet pisarczyka udawać! smutna ta dyskusja! Odpowiedz Link Zgłoś
simonh W mojej przychodni juz od dawna lekarze wydaja 21.01.10, 17:48 recepty z kodem paskowym i maja karty pacjenta u siebie w komputerze. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz876 Za 4 lata nikt nie bedzie pamietał co to było PO 21.01.10, 17:50 Nikt nie bedzie pamietał o premierze Tusku i jego niespełnionych cudach. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Rząd przygotowuje e-rewolucję: znikną kolejki d... 21.01.10, 18:12 zakład że lekarze NIE DOPUSZCZĄ do powstania systemu elektronicznej kontroli? miliardy nie przestaną wyciekać. taki system ewidencji miał powstać kilka lat temu, co więcej jedno wojewodztwo wydało już karty z chipem meszkańcom. I co? totalny sabotaż lekarzy i koniec marzeń. tylko co jakiś czas info o leczeniu zębów u 2-dniowego dziecka, kilkukrotnego wycinania ślepej kiszki gościowi, czy 40 operacjach innego pacjenta. Odpowiedz Link Zgłoś
goyahkla PO obiecało cuda! 21.01.10, 18:13 Mój kolega mówi że rzeczy niemożliwe od ręki a cuda wtrzy dni załatwi! PO obiecuje coś za cztry lata! Normalnie strefa 57! Odpowiedz Link Zgłoś
pfm69 głupi text 21.01.10, 18:15 co za głupi text z tą p. Elżbietą - ratownik przyjeżdżający do nieprzytomnej osoby sprawdza przede wszystkim stężenie glukozy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Pożyjemy zobaczymy!Senat też miał być zlikwidowany 21.01.10, 18:20 a jednak nadal działa i Piesiewicz za pieniądze podatników kupuje sobie nowe sukienki, poznaje nowe koleżanki i inhaluje działeczki mleczka w proszku. Podatek miał być liniowy, a jest co najwyżej wielce ch...owy! Prawo budowlane miało się zmienić, jest ten sam syf. Dowody osobiste miały być bez adresu zameldowania, a jeszcze niedawno chcieli dorzucić odciski palców etc.etc. POsrańcy umieją kłamać, a frajerzy w to wierzą i na nich głosują! Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Rząd przygotowuje e-rewolucję: znikną kolejki 21.01.10, 18:26 > zapowiada rząd. Od obietnic do realizacji długa droga... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Rząd przygotowuje e-rewolucję: znikną kolejki 21.01.10, 18:37 w Polsce nawet do obietnic droga długa! 20 lat to zajęło! Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman na pewno się nie uda - za dużo zainteresowanych 21.01.10, 18:27 aby takiego systemu nie było - jak będzie to bardzo niewydolny i dziurawy, prosta rzecz kasy fiskalne w gabinetach lekarzy, adwokatów i notariuszy nie może się przebić, te kolejki znikną dlatego że porady będziemy pobierać ze stron internetowych? Odpowiedz Link Zgłoś
bobeniek Re: na pewno się nie uda - za dużo korupcji 21.01.10, 19:47 Z prostego powodu to nie wypali. Lekarze musieli by podawac prawdziwa iloscprzyjmowanych pacjentow i placic za to uczciwe podatki... a wiadomo podatkow nikt nie lubi placic a bogaci po prostu tego nienawidza robic. Jeśli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
dosiamamafilipa gdyby miała bransoletke cukrzyka 21.01.10, 18:31 mogloby to zajac znacznie mniej czasu Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Rząd przygotowuje e-rewolucję: znikną kolejki d... 21.01.10, 18:54 W tym kraju SZ nie bedzie dzialac nigdy dobrze bo spolecznosc lekarska to banda betonu intelektualnego, banda lewusow dla ktorej najwazniejsza jest kasa ale dla nich Odpowiedz Link Zgłoś
gokrasa Rząd przygotowuje e-rewolucję: znikną kolejki d... 21.01.10, 19:42 Panie redaktorze Naczelny!!! Wyślij swojego pracownika do psychiatry lub psychoanalityka. Sejm RP w roku 1995 przyjął Ustawę o Rejestrze Usług Medycznych. I co się z nią stało ????? Ile to kosztowało ???? Czemu tego nie prześledzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
lotson1 Rząd przygotowuje e-rewolucję: znikną kolejki d... 21.01.10, 20:36 kolejki znikną bo biednych nie bedzie absolutnie stac na panstwową słuzbe zdrowia a lekarze przestana udawać że coś robią na etatach w szpitalach jakby ich sprywatyzowac tylko nie jak teraz tylko zapłąc sam za stódia prywatne i gabinecik i zus to zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
igorbn Rząd przygotowuje e-rewolucję: znikną kolejki d... 21.01.10, 20:40 Ten system urynkawia się w przerażającym tempie. E-rewolucja to piękne hasło, ale pacjent zostanie pacjentem a nie e- pacjentem. Wizyta u lekarza nie da się zastąpić wymianą korespondencji elektronicznej. Więcej o dobrych praktykach biznesowych: DOBRAPRAKTYKA.PL Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki.uklad.po.wrocil Rząd przygotowuje e-rewolucję: znikną kolejki d... 21.01.10, 20:42 NIECH JUZ TUSK I JEGO NAJGORSZY MINISTER NIC NIE WYMYSLAJA. POLACY DOSYC MAJA NIESPELNIONYCH CUDOW PLATFOMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Rząd przygotowuje e-rewolucję: znikną kolejki d... 21.01.10, 21:24 Przynajmniej wiem, po jakiej dacie nie mam już niczego planować. W końcu jakiś konkret. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 Czego to już rudy nie obiecał, he he 21.01.10, 21:38 Żeby tylko jedna z tych obietnic się spełniła. Odpowiedz Link Zgłoś
tytanya Re: Szlachetne e-zdrowie w 2013 21.01.10, 21:50 Każdy lekarz w kraju będzie wiedział o moich chorobach???? A gdzie jest moje prawo do prywatności??? Jeżeli każdy lekarz, to kto jeszcze do cholery? Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp baju baju bedziesz w .... 21.01.10, 21:53 z ręką w nocniku jak zwykle. Są 2 zasadnicze przyczyny kolejek : 1/ za mało specjalistów, tu od lat obstrukcję stosuje lekarski establishment zainteresowany jak najmniejszą konkurencją, oczywiście z merkantylnych powodów, 2/ za niskie finansowanie medycyny, nasza składka zdrowotna należy do najniższych w UE. Nasze rządy nic nie robiły, by coś zrobić w tych sprawach, a PO idzie tą samą zakłamaną drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
je2bny Za 4 lata znikną kolejki do lekarzy. 21.01.10, 21:53 Oczywiście, że znikną. Przy Służbie Zdrowia, jaka jest, to Ci obecnie chorzy poumierają i z tego powodu kolejek do lekarza nie będzie. Proste, "jak drut" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Rząd przygotowuje e-rewolucję: znikną kolejki d... 21.01.10, 22:40 Lekarze zaraz podniosą wielki raban, bo nie będą mogli robić przekrętów i prywatnych pacjentów przyjmować poza kolejką. Jak znam życie, nic z tego nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vaclavnewyork polowa z nas umrze wczesniej? 21.01.10, 22:49 Kolejne cuda PO-kretaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik 4 lata wystarczy, by najbardziej chorzy wymarli 21.01.10, 22:50 i będzie dodatkowa oszczędność, a co do elektronicznej recepty to jak pamiętam kilkanaście lat temu firma Express Scripts proponowała wdrożenie takiego systemu za darmo, jej wynagrodzeniem miały być tylko oszczędności z dystrybucji leków, ale straty dla grona lekarskiego były tak ogromne, że sprawę uwalono, bo obecnie to można, powiedzmy, 4 kg viagry zapisać na darmowe recepty dla inwalidów wojennych i później sprzedać je z godziwym zyskiem i to samo z innymi lekami refundowanymi jak nierefundowanymi (jak pamiętam tacy uprawnieni stanowią ok. 2% ogółu a zużywają kilkanaście procent leków) Odpowiedz Link Zgłoś
kameroon Rząd przygotowuje e-rewolucję: znikną kolejki d... 21.01.10, 23:28 Mam szczęście, aczkolwiek połowiczne, ponieważ należę do przychodni, która ma system elektroniczny - PAM Szczecin, ul. Podgórna. Telefoniczna rejestracja, na godzinę, kolejki czasem są ale wynika to z opóźnienia samego lekarza. Karty pacjentów elektroniczne - w każdej chwili lekarz ma dostęp do historii choroby, do badań wykonanych jakiś czas temu, do wszystkich leków mi zapisywanych, recepty elektroniczne, własne laboratorium, usg... Co z tego jednak, skoro mając skierowanie do specjalisty, muszę osobiście pedałować do szpitala (np. MSWiA Szczecin) bo rejestracja telefoniczna działa tylko teoretycznie (nie sposób się dodzwonić), po to by dowiedzieć się, że specjalista przyjmie mnie za 2 miesiące lub że nie przyjmie mnie wcale bo się "punkty skończyły" (końcówka 2009)I tak jest wszędzie! Poza tym jak obserwuję pracę tych "specjalistów" to nóż w kieszeni mi się otwiera! 90% czasu wizyty zabiera wypełnianie kwitów! I przy każdej wizycie, nawet w ramach tego samego szpitala jest to samo. Jezuuuu, nie mam jeszcze 40-stki ale czasem jakieś choróbsko człowieka dopadnie i trzeba się nalatać i naczekać. A co mają powiedzieć te babcie? Przez nasz cholerny system męczę się z jedną przypadłością od października i do końca jeszcze nie jest wszystko zdiagnozowane! W cywilizowanym kraju wszystko odbyłoby się może w 3 dni(2 specjalistów, TK, EEG, RTG, VNG/ABR [specjalistyczne badania laryngologiczne]. Niestety... w Rzeczpospolitej mieszkam i jako osobnikowi pracującemu i ubezpieczonemu nie bardzo chce mi się korzystać z prywatnej opieki medycznej. Odpowiedz Link Zgłoś