tekameka 30.01.10, 09:28 autotaczanka Pobieda zawsze będzie lepsza od Mercedesa zagarek Pobieda zawsze lepszy niż Patek a perfumy Moskwa lepsze niż Chanel5 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
des4 Re: Kuchnia francuska tez lepsza od paszy z McDon 30.01.10, 09:43 natomiast dobry hamburger zrobiony samemu lepszy jest od kuchni francuskiej Odpowiedz Link Zgłoś
aplus nie no kukielka Putina nie bedzie kreowac wzorcow 30.01.10, 14:04 kultury masowej. A sam nie wie jak parzyc herbate, poslugiwac sie widelcem, mieso w gazete zawija, sra gdzie PO-padnie ... a paszol won. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kuchnia francuska tez lepsza od paszy z McDon 30.01.10, 09:45 Wygrzebane z kanału ściekowego mule, wysmażone w ogromnej ilości masła plus fura ciasta, też na maśle. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Kuchnia francuska tez lepsza od paszy z McDon 30.01.10, 09:54 zigzaur,nie wiedzialem ze ty jestes fachowcem od wszystkiego,a najbardziej od kanalow sciekowych. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kuchnia francuska tez lepsza od paszy z McDon 30.01.10, 09:59 Ja tylko relacjonuję. Po prostu dwóch ludzi w mojej obecności spierało się o finezję francuskiej kuchni i użyli takich właśnie słów. Co do kanałów ściekowych - na tym też można zarobić (projektowanie, wykonawstwo, ekspertyzy, pomiary itd.) - to nie wstyd. Raz we francuskiej restauracji zamówiłem keczup do dania a zamiast wina coca colę. Trzeba było widzieć minę kelnera! Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Kuchnia francuska tez lepsza od paszy z McDon 30.01.10, 10:03 zigzaur,czyli cala twoja "wiedza " pochodzi z tego,ze ty gdzies podsluchal lub przypadkowo uslyszel rozmowe ludzi i od tego czasu zaczynasz uwazac sie za "experta" Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kuchnia francuska tez lepsza od paszy z McDon 30.01.10, 10:09 Akurat wymieniłem francuskie danie, które moim zdaniem jest obrzydliwe. Ta moja wypowiedź to była reakcja na chwalenie francuskiej kuchni przez innego forumowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Kuchnia francuska tez lepsza od paszy z McDon 30.01.10, 10:11 zigzaur,ja osobiscie uwielbiam Flaki,a moja zona na sam ich widok robi sie blada i co?Znaczy ,ze polska kucnia oczami mojej zony jest ohydna? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kuchnia francuska tez lepsza od paszy z McDon 30.01.10, 10:20 Ja również nie lubię flaków. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Kuchnia francuska tez lepsza od paszy z McDon 30.01.10, 10:26 zobacz ,cholera,nawet to nas dzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kuchnia francuska tez lepsza od paszy z McDon 30.01.10, 10:33 Ale zbliża mnie z twoją żoną... Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Kuchnia francuska tez lepsza od paszy z McDon 30.01.10, 10:47 Nie lubi flaków - zdrajca Rzeczypospolitej! :P Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Kuchnia francuska tez lepsza od paszy z McDon 30.01.10, 14:01 Flaczki są zajefajne :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A najlepszy to jest rosyjski kabaret. 30.01.10, 09:38 Miedwiediejew godnie kontynuuje tradycje Breżniewa czy Chruszczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: A najlepszy to jest rosyjski kabaret. 30.01.10, 09:48 zigzaur,a ty wogole wiesz o co chodzi? Czy ty byles ,chociaz raz ,w teatrze,poczul ta atmosfere? Czy dla ciebie sztuka,to kabaret "A ni mru,mru"? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A najlepszy to jest rosyjski kabaret. 30.01.10, 09:57 A wiesz igor? "Kabaret ani mru-mru" - doskonała nazwa dla rosyjskiej sceny politycznej. Co do pytania - nie obawiaj się. U nas w Polsce były teatry, kiedy wy jeszcze chodziliście w skórach i z dzidami. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: A najlepszy to jest rosyjski kabaret. 30.01.10, 10:06 zigzaur,bardzo lubie tych dwoch chlopakow czasami posluchac,ale zadnego porownania z rosyjska scena polityczna nie da sie zauwazyc.Ty chiba i ten kabaret osobiscie nigdy nie obejzal,a tylko przypadkiem uslyszal rozmowe dwoch facetow i z tego cos tam wywnioskowal. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A najlepszy to jest rosyjski kabaret. 30.01.10, 10:20 Ja miałem na myśli nazwę kabaretu. Doskonale pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mlot-na-mloty Re: igor, czy ty cierpisz na demencję starczą 30.01.10, 10:58 i dlatego nie jarzysz takich prostych kontekstów? weź, człeku przeczytaj swoją wymiankę z zaurem jeszcze raz i... Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: igor, czy ty cierpisz na demencję starczą 30.01.10, 11:08 mlotie,czy ty nie wstanie zrozumiec ze my z zigzaurem zartujemy.Przeciez w naszych wymianach zdan niema praktycznie zadnej powagi.Ja w dyskusjach z nim zajebiscie bawie sie,mam nadzieje ze on rowniez.A taki ... wlezie i zabawe zepsuje swoja powaga. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 09:45 tekameka,z tego co ty wypisal,to mozno wywnioskowac,ze co to jest sztuka,ty nie masz bladego pojecia.Jak mozno porownywac teatr z zegarkiem? Dziela Czechowa zyja ponad 100 lat i sa w repertuarach wszystkich teatrow swiata.A o "Avatarze" za 10 lat,a moze i krocej, nikt nie wspomnie. A co dotyczy perfum "Moskwa",to ja osobiscie ich bardziej wole od Chanel5,ale to sprawa gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 09:51 tylko, że na chwilę dobrej zabawy nie wezmę dzieciaka na Czechowa, natomiast na Avatara jak najbardziej... a co do perfum i higieny, przypominam, że Rosjanie opanaowali zaaawansowaną technologię podasek higienicznych dopiero w 1985 roku...Łunochod i Lysenko bylo ważniejsi od jakichśtam szmatek do doopy, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 11:36 Biorąc pod uwagę twoją inteligencję - idź sobie na kreskówkę. Będziesz się dobrze bawił. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 09:52 A ja nie przeczytałem i nie oglądałem żadnego z "dzieł" Czechowa i wcale mi to nie przeszkadza. A przecież jestem najkulturalniejszym forumowiczem. Dzięki mnie forum jest lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 10:00 zigzaur,to ze ty nie przeczytal zadnej ze sztuk Czechowa,to nie problem,prawdziwy twoj problem polega na tym,ze ty wogole zadnej ksiazki nie przeczytal,chiba ze troche musiales poszperac w lekturach szkolnych z obowjazku.Ale czego cie nie mozno ujac ,to poczuciu humora-widadc ze kabarety ogladasz naokraglo. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 10:05 Tak dokładnie śledziliście, co kiedy czytałem? Co do mojego poczucia humoru, to jest ono udoskonalane w toku czytania artykułów na tematy rosyjskie i dyskusji z rosyjskimi zawodowymi forumowiczami. Skoro nazywasz to kabaretem... Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 10:14 zigzaur,nie musimy sledzic co i kiedy ty czytales,wystarczy prosta analiza twoich tekstow. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 10:21 Proszę, proszę. To już FSB ma etatowego analityka od zigzauriów? Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 10:29 zigzaur,mozesz byc zaszczycony.Putin osobiscie wyznaczyl mnie analitykom od zigzaurowatych,a poniewaz jestes unikatem,to ja jestem twoim osobistym analitykiem.Tak co uwazaj co piszesz,moi raporty na Lubianke beda objektywne i na zadna ulge nie mozesz liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 10:33 Tak właśnie myślałem. Odpowiedz Link Zgłoś
tricolour A co miał biedak powiedzieć... 30.01.10, 09:47 ... gdy w teatrze pusto, a pod kinem kolejki na kilometr? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A co miał biedak powiedzieć... 30.01.10, 09:51 Mógł uderzyć w "patriotyczne" i naszystowskie tony: "Chodzenie na amerykańskie filmy to finansowanie amerykańskiego imperializmu" Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: A co miał biedak powiedzieć... 30.01.10, 14:04 Na razie jest delikatna prop-agitka za "swoim" . Później czekiści "unormują" chodzenie do teatrów i kin :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: A co miał biedak powiedzieć... 30.01.10, 09:52 tricolour,radze cie pojechac do Moskwy i sprobowac kupic bilet na przedstawienie,chociaz by do MHAT,jak bedziesz miec sczescie,to prawdopodobnie kupisz pierwszy wolny wstep za dwa tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
gtpress Re: A co miał biedak powiedzieć... 30.01.10, 09:57 Miedwiediew mowi o wartosciach tu i teraz, kino zas stwarza swiat, ktory warto zobaczyc i - niekiedy - pomyslec !!!!!! a to za malo na dzisiejsze czasy........ Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: A co miał biedak powiedzieć... 30.01.10, 10:10 kino "Avatar" zmusza do myslenia?!coz,widac dla niktorych wiele nie potrzebno,zeby zaczal myslec. A klasyka ,rowniez i teatralna,jest ponadczasowa i pisac,ze reprezentuje wartosci tu i teraz,to nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
poznan56 Miedwiediew ma racje ! 30.01.10, 09:54 Rosyjska kinematografia i sztuka teatralna bije na glowe Hollywood pod wzg. poziomu artystycznego. Eisenstein, Czuchraj, Bondarczuk to najwieksi tworcy kina swiatowego. A Teatr na Tagance i inne sceny? Mlode pokolenie Polakow nie ma oczywiscie o tym pojecia, bo dla nich wszystko co rosyjskie to zle. Oto skutki naszej edukacji przez ostatnie 20 lat! Ja przynajmniej nie zaluje ze moja mlodosc wyznaczyl Okudzawa i Wysocki. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Miedwiediew ma racje ! 30.01.10, 10:02 Z tym, że Eisenstein to prawdopodobnie "hooknose" jak mawiają amerykańscy skinowie, zaś Bondarczuk i Czuchraj to Ukraińcy. Okudżawa to nazwisko kaukaskie zaś Wysocki polskie. Taka to rosyjska twórczość kulturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
poznan56 Re: Miedwiediew ma racje ! 30.01.10, 10:18 Mickiewicz to nazwisko litewskie, Kosciuszko bialoruskie, Chopin francuskie a Fieldorf (general) niemieckie. zigzaur napisał: > Z tym, że Eisenstein to prawdopodobnie "hooknose" jak mawiają amerykańscy > skinowie, zaś Bondarczuk i Czuchraj to Ukraińcy. > > Okudżawa to nazwisko kaukaskie zaś Wysocki polskie. > > Taka to rosyjska twórczość kulturalna. > Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Miedwiediew ma racje ! 30.01.10, 10:22 To dowodzi siły kulturalnego przyciągania Polski, nawet pod zaborami. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew ma racje ! 30.01.10, 10:31 zigzaur,jak cie nawet ptak nasra na glowe,to poczujesz sie wyrozniony jako Polak.Tak trzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Miedwiediew ma racje ! 30.01.10, 11:39 Trafiony, zatopiony. ;-) Podejrzewam, że ptak już to dawno zrobił i nie na ale w... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Miedwiediew ma racje ! 30.01.10, 18:53 Nie podejmuję dyskusji z gó...arzami gadającymi o sraniu, bo nie potrafiącymi o czymś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Miedwiediew ma racje ! 30.01.10, 10:04 wszyscy biją na głowe Amerykanów... ale to na amerykańskie filmy walą tłumy, a nie na pokazy filmowych klubów dyskusyjnych... btw Janis Joplin czy Bob Dylan w niczym nie ustępują artystycznie Okudżawie, a poziom sztuki "wysokiej" jest w USA co najmniej równy co w Rosji.. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew ma racje ! 30.01.10, 10:24 masz racje,rzeczewiscie wysoka sztuka jest bardzo kameralna,nie wszysci wstanie zrozumiec o co w niej chodzi,a na taki "Avatar" wala tlumy,z tym ze wiecej niz raz rzadko kto pojdzie.A i w kinach drugi raz juz tego nie puszcza,a "Wujaszek Wania" czy "Trzy siostry" anszlagi w teatrach sa od 100 lat. Zgadzam sie z toba i w tym ,ze w USA sztuka "Wysoka" jest na wysokim poziomie,ale ta sztuka dla swiata jest malodostepna,poniewaz to nie MD i na kazdym rogu,w kazdym miescie teatrow nie zbudujesz. "Avatatar" to jest wlasnie taki hamburgier-dla wszystkich i ja nie twierdze ze to jest zle,ale nie mozno porownywac hamburgiera z bigosem,a "Avatar" z "Wiszniowym sadem" Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Miedwiediew ma racje ! 30.01.10, 14:06 A u was na.ebali teatrów ,a niedaleko obok mordowali ludzi milionami cały XX w. Wot kultura balszaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Rosyjska kinematografia: 30.01.10, 10:07 Dramat psychologiczny: "Miłość Saszki do menażki" Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: Miedwiediew ma racje ! 31.01.10, 11:00 Kto decyduje gdzie sie zaczyna ten "poziom artystyczny" ? Ty ? Ja ? Krytycy ? Typowy europejski snobizm . Odpowiedz Link Zgłoś
gangut W artykule zabrakło ważnego wyjaśnienia 30.01.10, 09:54 Fanom "Szkła kontaktowego" wytłumaczono co prawda co to za jeden ten Czechow, ale takie wyjaśnienie jest dla nich nic nie warte bez objaśnienia im terminów takich jak "nowelista", "dramatopisarz" czy "teatr". Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Cytat z powieści i filmu: 30.01.10, 10:04 - Kto to jest Czechow? - Snajper z 23 dywizji! pytający: pułkownik GRU w komisji egzaminacyjnej odpowiadający: starszyj lejtnant wojsk pancernych i specnazu, na rozmowie kwalifikacyjnej przy przyjmowaniu do wywiadu Odpowiedz Link Zgłoś
pako19 Nie lubię Miedwiediewa i bandy Putina ale muszę 30.01.10, 10:04 przyznać że tutaj ma rację. Rosyjskie dramaty nie mają sobie równych, a to że kolejki ustawiają się na avatar to tylko dobrze świadczy o rosyjskiej literaturze. Bo jaki to musiałby być teatr, żeby hołota musiała go uwielbiać :) nie lubię sowietów, nie lubię kiedy Rosjanie wchodzą Polakom w drogę, ale rosyjska literatura i rosyjskie serce są mi bardzo bliskie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Nie lubię Miedwiediewa i bandy Putina ale mu 30.01.10, 10:24 Bo Rosja jest jednym wielkim dramatem. Byłoby pół biedy, gdyby sama się kisiła w tym dramacie. Problem jednak w tym, że Rosja rozprzestrzenia swój dramat na cały świat. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Nie lubię Miedwiediewa i bandy Putina ale mu 30.01.10, 10:33 zigzaur,a to od kogo ty uslyszal-: > Bo Rosja jest jednym wielkim dramatem.<? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Nie lubię Miedwiediewa i bandy Putina ale mu 30.01.10, 14:07 Polecam japońskie dramaty :) Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatara" 30.01.10, 10:00 Wielkorusy czują sie dobrze.Ale Rosja coraz gorzej.Diagnoza:chroniczne ciągoty imperialne. Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Nie chodzi o Avatara ani o rosyjski teatr 30.01.10, 10:02 Istota tkwi w rdzeniu.Rzecz jest w postrzeganiu.Chodzi o dusze.Avatar to bajka,piekna,fantastyczna,ale bajka.Teatr w Rosji jest jakby lustrem rosyjskiej duszy.Duszy serceszczipalnej.Nie da ci zaden film tego poziomu przezyc. Kino,film,video beda sie przepoczwarzac tak,ze stana sie,juz niedlugo odlegle od czlowieka o tysiace mil.Teatr zawsze bedzie w naszym zyciu,bo zycie teatrem jest codziennie.Gramy wszyscy w poteznym spektaklu,nawet o tym nie wiedzac. Grafika,animacja,rysunki nigdy tego nie przedstawia.Sa umownoscia,sa czyms,co traktujemy bardzo powierzchownie. Po raz pierwszy zgadzam sie z namiestnikiem Rosji,aktorem grajacym prezydenta w spektaklu o imperatorze,w ktorym powinna byc przerwa,aby car powrocil do Carskiego Siola na zawsze.Az po grob... Odpowiedz Link Zgłoś
maryna70 Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatara" 30.01.10, 10:02 no ma gociu racje, co prawda to prawda, prawdomowny gosciu... Odpowiedz Link Zgłoś
des4 mity o "rosyjskiej duszy" 30.01.10, 10:15 czyli cała Rosja wysoką kulturą stoi, a Wania traktorzysta z Nataszką dojarką po skończonej zmianie w kołchozie zaczytują się Dostojewskim i słuchają Prokofiewa... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A tutaj fakty o rosyjskiej duszy: 30.01.10, 10:25 niniwa2.cba.pl/czeczenki_juz_nie_placza.htm Wot, kulturnyj narod! Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: A tutaj fakty o rosyjskiej duszy: 30.01.10, 10:41 zigzaur,a co to ma do rosujskiej duszy,to akurat bardziej chodzi op dusze czeczenska.Jak jedni (prorosyjskie) Czeczeni,tak i drugie(antyrosyjskie) postepuja jednakowo.A ta Krystyna Wredna widzi tylko cierpienie jednych,ale tych drugich nie zauwaza. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A tutaj fakty o rosyjskiej duszy: 30.01.10, 11:03 Pisała, co widziała. Inne dziennikarki być może chciały napisać, ale nie dożyły tego. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: A tutaj fakty o rosyjskiej duszy: 30.01.10, 10:57 A najpiękniejsze jest to, że ci żołnierze wrócą na łono matuszki Rosji i to samo będą robić (a sądzac po przestepczości w FR, już robią) ze swoimi współobywatelami. Nic dziwnego, że połowa kobiet w Rosji w swym życiu doświadcza gwałtu. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: mity o "rosyjskiej duszy" 30.01.10, 10:38 des4,oczewiscie ze nie kazdy Rosjanin zaczytuje sie Dostojewskim czy Czechowym,ale kazdy zna o nich.Ale jak sie mowi o dusze rosyjskiej,to wcale nie znaszy ze mowi sie o tym co Nataszka czy Wanka czyta,a mowi sie o tym co oni moga zrobic dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejberlin Re: mity o "rosyjskiej duszy" 30.01.10, 10:55 igor-53 napisał:ak sie mowi o dusze rosyjskiej,to wcale nie > znaszy ze mowi sie o tym co Nataszka czy Wanka czyta,a mowi sie o tym co oni > moga zrobic dla innych. robią, robią igorek, nas zajęliście już 4 razy, a ciągle marzycie o piątym zaborze 1.bp.blogspot.com/_k1LURZUjip0/Rx8C1bIKlyI/AAAAAAAAALE/JxL3ihfRX3k/s400/putin.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: mity o "rosyjskiej duszy" 30.01.10, 11:11 andrzejku,czy ty przypadkiem nie masz jeszcze jednego nicka-abhaod? a co dotyczy zajecia was,to nie masz racje,nigdy was nie zajmowali,a tylko rozbieraly na wspol z innymi,a czemu tak bylo- pomysl sam i poszukaj przyczyn tego w zawilosciach polskiej duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejberlin Re: mity o "rosyjskiej duszy" 30.01.10, 11:19 igor-53 napisał: > andrzejku,czy ty przypadkiem nie masz jeszcze jednego nicka-abhaod? twój kolega zbanował mnie na innych forach i nie chce mi się zmieniać (czasami) nicka a co dotycz > y > zajecia was,to nie masz racje,nigdy was nie zajmowali,a tylko rozbieraly na > wspol z innymi,a czemu tak bylo- pomysl sam i poszukaj przyczyn tego w > zawilosciach polskiej duszy. rozumiem, że to wina ofiary, że dała się napaść ? a teraz, jak się broni, to powinna przemyśleć, bo ją spotka jeszcze coś gorszego... oj igorek, o rosyjskiej duszy to ty słyszałeś w brytyjskiej telewizji, ty masz wyraźnie soviecką www.racjonalista.pl/kk.php/s,6908 Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: mity o "rosyjskiej duszy" 30.01.10, 11:29 andrzejku,mnie rowniez zbanowali twoi kolegi,a moze i ty. A co dotyczy napasci,to powracam do swojej wypowiedzi,nie bylis cie ofiara napasci,a tylko rozbiorow,a to jest co innego.Przy napascia ofiara broni sie,wy nie bronili sie.A czemu,pomysl sam.Moge cie tylko podpopwiedziec.Wy bardzo nie lubicie sie nawazajem,dla was jest lepszy Rosjanin,czy Niemiec od wlasnego sasiada-Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejberlin Re: mity o "rosyjskiej duszy" 30.01.10, 11:34 ...Nie dyskutuj z igorkiem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a następnie pokona doświadczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: mity o "rosyjskiej duszy" 30.01.10, 11:22 Państwo, które upadło w latach 1772-1795, było państwem wielonarodowym, wieloreligijnym i wielokulturowym. Królowie pochodzili z bardzo wielu narodów: Francuz, Węgier, 3 Szwedów, Ukrainiec, 3 Polaków, 2 Niemców (wymieniłem królów wybieranych w wolnej elekcji). Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejberlin Miedwiediew: zawsze będę lepszy od Putina ! 30.01.10, 10:30 na Kremlu jest wieczny teatr www.youtube.com/watch?v=4qu-wfzNqnU Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Miedwiediew: zawsze będę lepszy od Putina ! 30.01.10, 10:39 www.youtube.com/watch?v=PlW-8fJwOmU Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejberlin Re: Miedwiediew: zawsze będę lepszy od Putina ! 30.01.10, 10:44 taka prl-owska "szopka noworoczna" Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew: zawsze będę lepszy od Putina ! 30.01.10, 10:43 czlowieczku,teatr to ty masz w Warszawie-na Wiejskiej,w Palacu i wszedzie tam gdzie sa polskie polityki (poogladaj sobie komisji(sic) sledcze) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejberlin Re: Miedwiediew: zawsze będę lepszy od Putina ! 30.01.10, 10:47 a w Ameryce Murzynów biją !!! nonsensopedia.wikia.com/wiki/Nikita_Chruszczow Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew: zawsze będę lepszy od Putina ! 30.01.10, 10:57 czlowieczku,jestes bardzo oryginalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Miedwiediew: zawsze będę lepszy od Putina ! 30.01.10, 11:02 do budy ruski faszystowski psie Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew: zawsze będę lepszy od Putina ! 30.01.10, 11:11 calcinus ,ja cie tez kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Miedwiediew: zawsze będę lepszy od Putina ! 30.01.10, 11:21 ssij faszysto Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Miedwiediew: zawsze będę lepszy od Putina ! 30.01.10, 12:13 Czy ie nauczono na lekcjach religii milosci do bliznego? Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew: zawsze będę lepszy od Putina ! 30.01.10, 12:20 Denis,on nie wie co to jest milosc .On zna tylko knut,tak widac go w domu wychowali. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Miedwiediew: zawsze będę lepszy od Putina ! 30.01.10, 12:30 Co nie jest fajne. Bo mog by poznac wiele nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur O Chruszczowie 30.01.10, 11:10 Niesłusznie Chruszczow jest przedstawiany jako pocieszny nieokrzesaniec. A tymczasem był to jeden z najgorszych komunistycznych zbrodniarzy. To Chruszczow kierował komuną na Ukrainie od 1939 do 1949. To on powodował "walkę klasową" i "likwidację polskich panów" w 1939. To on organizował skłócanie Polaków z Ukraińcami na Wołyniu. To on tłumił ukraiński ruch niepodległościowy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: O Chruszczowie 30.01.10, 11:21 zigzaur,odpusc sobie.W tam tych czasach wszysci byli tacy sami. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejberlin Re: O Chruszczowie 30.01.10, 11:22 był prymitywnym, komunistycznym clownem, za maską pociesznego Rosjanina kryła się mroczna dusza zbrodniarza Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: O Chruszczowie 30.01.10, 11:31 CHRUSZCZOW ZAWSZE TWIERDZIL,ZE JEST UKRAINCEM. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: O Chruszczowie 30.01.10, 11:37 Ale przede wszystkim uważał się za komunistę. Komuniści dążyli do eliminacji a przynajmniej osłabienia więzi narodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: O Chruszczowie 30.01.10, 11:43 A w tym (o dziwo) zgadzam sie z toba.komunisti nie mieli narodowosci,byli internationaliostami i ich marzeniem bylo powstanie narodu radzieckiego.cos na wzor narodu amerykanskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejberlin Re: O Chruszczowie 30.01.10, 11:37 NAZWISKO TEZ MA UKRAINSKIE, mordercy zawsze kłamią... Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: O Chruszczowie 30.01.10, 11:45 andrzejku nie dyskutuj ze mna,bo sprowadze cie na swoj ble.ble,ble.... Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: O Chruszczowie 30.01.10, 11:54 andrzejku,a czemu po tym jak cie zbanowali,ty nie wybrales podobnie brzmiacego nicka?andzrejberlin-to nie jest dla ciebie odpowiednie.Zobacz jak ja zmieniam swoi nicki po tym jak mnie konto blokuja.ty powinien b yl swoj nick abhaod zamienic na odhod (przez samo H ) i podobnie i odzwierciedla twoja nature. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: O Chruszczowie 30.01.10, 14:11 dam ci też "dobrą radę" igorek, zgól wąsy, przynajmniej wizualnie nie będziesz podobny do Stalina, z umysłem gorzej, gdyby głupota bolała, to już dawno byłbyś martwy Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: O Chruszczowie 30.01.10, 14:14 Z takiego chudzielca to za wiele kebabu by nie było ... Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: O Chruszczowie 30.01.10, 14:22 aSSmalku,ty ludozerca,na wszystkich patrzysz pod katem zarcia.A czy ty przypadkiem nie solisz dzieciakow w beczkach (czytalem gdzies ,ze to taka polska specjalnosc) Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: O Chruszczowie 30.01.10, 14:20 andrzejku,wasy zgolilem dwa lata temu,na wadze ostatnio przybralem wprawie 10 kilo ,tak co nie jest tak zle. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: O Chruszczowie 30.01.10, 14:36 przybrałeś na dupie, czy na brzuchu ? poza tym kłamczuszek z ciebie(zamieszczając stare zdjęcia), ale zaglądaj tutaj częściej, trochę się nauczysz Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: O Chruszczowie 30.01.10, 15:12 andrzejku,ja chociazby takie zdjecie zamiescilem (nawet i z przed 2 lat),ale ty ,chiba wstydzisz sie wlasnego wygladu,zadnego nie zamiesciles. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: O Chruszczowie 30.01.10, 15:16 igor-53 napisał: > andrzejku,ja chociazby takie zdjecie zamiescilem (nawet i z przed 2 lat),ale ty > ,chiba wstydzisz sie wlasnego wygladu,zadnego nie zamiesciles. a to ze względu na takich przygłupów jak ty, wystarczy poczytać twoje (i tobie podobnych)uwagi na temat mojego nicka, zdjęcie to zbyt poważna sprawa na ganianie się z głuptakami Odpowiedz Link Zgłoś
soax_oi Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatara" 30.01.10, 10:43 A ręcznik zawsze będzie lepszy od pasty do zębów. I ma to sens. Tyle w kwestii porównań ;P Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 10:44 ..a rosyjska wódka lepsza od budweisera.. jak porównywać teatr z kinem?? Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 10:54 tymon99 pytasz jak mozno porownywac teatr z kinem,a mozno ,poniewaz i jedno i drugie jest sztuka.I jedno i drugie sluzy dla rozrywki.Mozno porownywac i ruska wodke z francuskim koniakiem,poniewaz i jedno i drugie jest alkoholem.Miedwiedziewu przedewszystkim chodzilo o to,ze "Avatar" jest dziela jednodniowym,a dziela Czechowa ponadczasowe.I tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 14:07 wódką można się upić i nie rzygać, piwem można ugasić pragnienie. dwie zupełnie różne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 14:24 tymon ,to sproboj jak masz pragnienie ,wypic z 5 piw.Anglikam naprzyklad ,tego wystarcze,zeby zarzygac caly chodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 15:38 widocznie anglicy nie kumają różnicy między piwem a twardymi alkoholami. zupełnie tak samo, jak miedwiedziew między kinem a teatrem. Odpowiedz Link Zgłoś
uo.rety Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatara" 30.01.10, 10:47 na zdumione pytanie...: to ktoś w ogóle usiłował porównywać "Avatar" z rosyjskim teatrem ? ...odpowiedź brzmi: Tak, Miedwiediew! Aha. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 11:04 uo.rety a ty wogole wiesz co powiedzial Miedwiedziew? Jak znasz rosyjski ,to przeczytaj- Именно поэтому телевидение и кино, по его мнению, не грозят театру. ""Аватар" не вытеснит театр, хотя это красиво, очень сложно и дорого".I to wszystko na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
mlot-na-mloty nie da się ukryć. takiej szopki jak u ruskich 30.01.10, 10:55 żadna fantazja nie przebije. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Ale jednak gorszy od polskiego 30.01.10, 10:57 Troche ma racji, ale wciaz wypowiedz jest arogacka. Teatr to wielka sztuka, ale rozumiana raczej przez wezsze kregi publicznosci, film szczegolnie w dzisiejszych czasach dociera do szerokiego spectrum spoleczenstwa. Najlepiej miec jedno i drugie, i obejrzenie Avatara, nie musi oznaczc nieobejrzenie sztuki teatralnej nastepnym razem. Mied wymienil Czechowa...i ja lubje jego tworczosc, ale brzmialo to tak "Avatar nigdy nie bedzie lepszy od moskalskiego teatru" jakby literatura i teatr moskalski byl jakim wyjatkowo wielkim. A jak Med ocenil by teatr polski? znacznie lepszy od moskalskiego...oparty na zdecydowanie lepszej i bogadszej polskiej literaturze? Polska literatura i poezja kwitla juz w 15 i 16 wieku...w 17 i kolejnych wiekach byla juz silnie zakorzeniona i uwazana za jedna z najwiekszych. Poezja i proza w moskovi nie istniala przed Puszkinem, i jak tu znalesc ich godny odpowiednik naszych poetow jak pisarze i poeci Renesansu a wsrod nich Kochanowski, Rej, Frycz Modrzewski, Skarga czy Biernat z Lublina i wiel innych?...odpowiedz jest prosta nie znajdziemy ich...tam literatura jeszcze nie narodzila sie. Sam Puszkin byl wielkim poeta,ale jednak nie tak wielkim jak Slowacki i Mickiewicz, zyjacy mniej wiecej w tych samych czasach. Polscy pisarze i poeci byli czterokrotnie nagradzani nagrodami nobla nadawanymi od 1901roku, a moskalscy tylko trzykrotnie (wszystke nagrody po 2WS...w czasach sovieckich). Moskalska literatura nawet w najwyzszych jej wzlotach, krotko przed upadkiem imperjalnej moskovi jedynie dorownywala naszej, nie mowiac ze byla lepsza. Tak panie Med, to prawda, ze teatr jest czyms superior do filmu....ale nie dlatego ze moskalski....i pewnie milosnicy teatru rownie chetnie obejrza sztuki francuskie, wloskie, angielskie czy polskie z takim samym zainteresowaniem i bez zastanawiania sie ktory teatr lepszy od drugiego. A film?...no coz, to inna plaszczyzna przekazu sztuki...nie nalezy jej porownywac z teatrem. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Ale jednak gorszy od polskiego 30.01.10, 11:19 teaforme,napisales bardzo dlugi post ,wyciagnal duzo wnioskow,tylko szkoda twojej pracy,poniewaz przaeslanka dla twojego rozwazania byla falszywa.Miedwiedziew nic takiego (co napisala GW) nie powiedzial,a powiedzial tylko tyle-: ""Аватар" не вытеснит театр, хотя это красиво, очень сложно и дорого", Gdzie Miedwiedziew mowi o wyzszosci teatru rosyjskiego nad innymi,gdzie Miedwiedziew wspomina o Czechowie. A tu masz cala relacje z tego wydarzenia-:www.kommersant.ru/doc.aspx?DocsID=1313600 Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Ale jednak gorszy od polskiego 30.01.10, 11:27 igor-53 napisał: > teaforme,napisales bardzo dlugi post ,wyciagnal duzo wnioskow,tylko szkoda > twojej pracy,poniewaz przaeslanka dla twojego rozwazania byla > falszywa.Miedwiedziew nic takiego (co napisala GW) nie powiedzial Zwracam honor, zostalem zmylony i w tym wypadku zgadzam sie z nim! > > > Odpowiedz Link Zgłoś
tereska77 kazdy teatr jest lepszy 30.01.10, 11:03 oglada sie gre i emocje ludzi, a nie efekty zrobione przez komputery Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatara" 30.01.10, 11:24 Tekst i dyskusja pod nim doskonale ilustruje poziom polskiej "kultury". Jedno (marginalne w przemówieniu, ale podzielane przez wielu ludzi kultury) zdanie wyrwane z tekstu wystąpienia, daje asumpt do bełkotu, który nie ma nic wspólnego z tematem. Przejrzałem spis treści GW w dziale "Kultura" i ani jednego tekstu o rocznicy urodzin Czechowa, którą obchodzi choćby trochę cywilizowany świat, i pewnie bydełko czytelnicze gazwybu by się nie dowiedziało, gdyby nie okazja oplucia Miedwiediewa. Tak na marginesie. Akurat w ostatni czwartek oglądałem fragmenty programu ros. TV z cyklu "Kulturnaja riewolucja", gdzie dyskutowano na temat, który bym żartobliwie nazwał "O wyższości piłki nożnej nad teatrem, lub odwrotnie". I tam podano interesujące liczby. Otóż w tym kraju "azjatyckiej dziczy" doskonale prosperuje ok. 700 teatrów zawodowych, (nie licząc amatorskich) a rocznie jest ponad 40 mln widzów. Średnio 4-5 razy więcej, niż w Polsce, że nie wspomnę o czytelnictwie książek, gdzie te dysproporcje są porażające - na korzyść Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejberlin Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 11:32 rusofilskie "bydełko" zaryczało Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 11:45 andrzejku nie dyskutuj z lubatem,bo ble,ble,ble... Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 11:49 andrzejberlin napisał: > rusofilskie "bydełko" zaryczało Obejrzyj, to o tobie tobiepodobnych: 1.bp.blogspot.com/_LlDtrNmN4MM/Sjziab_VxeI/AAAAAAAABIc/AO_zBf9bh8I/s400/mleczko_24_375.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 14:14 wyrabiać normę przestałem już 30 lat temu mleczko.interia.pl/zdjecia/rysunki-kolorowe,10561/zdjecie,1072414 Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 12:01 Co do pierwszych dwoch paragrafow, to zgadzam sie z toba, Co do koncowego paragrafu....calkowicie nie. Moskovia przezywa najwiekszy kryzys od czasow upadku Soviet Union, i byc moze dlatego dzisiejsza ilosc teatrow i kin to cien dawnych lat. Szczegolnie ucierpialy teatry, a te ktore jeszcze jako tako funkcjonuja balastuja na krawedzi upadku.....moskale przestali chodzic do teatru, a w zamian chodza do wciaz istniejacych kin...ale nie na filmy rosyjskie, ktore wg ich sa nudne( niezgadzam sie z tymi opiniami). Przsadziles znacznie tez z czytaniem, jest dokladnie na odwrot...to Polacy zdecydowanie czytaj wiecej niz moskale. Masowe odejscie moskali od ksiazki, rowniez mozna wytlumaczyc poteznym kryzysem ekonomicznym w moskovi. W tych czasach dla przecietnego moskala wazniejsze jest raczej pare ziemniakow, cebol i sloninka niz ksiazka, a wolny czas poswiecaja bardziej na rozwiazywaniu problemu co wlozyc na drugi dzien do garnka niz na czytanie. Dawne publiczne biblioteki zamykane sa z przerazajaca szybkoscia.....powod? brak interesu ksiazka, i brak pieniedzy na ich utrzymywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 12:18 lubat,zobacz co potrafia media zrobic z ludzmi! W dniu dzisiejszym bardzo powazny polski dziennik ewidentnie podal informacje,ktora nie ma nijak do prawdy,a ludzi podniecaja sie tym,jak wyglada sprawa teatrow w Rosji,a nie tym ze z nich robia wariatow.taki teaforme wyglada nie na glupiego faceta,ale poczytaw w GW artykul o Ro9sji juz uwaza ,ze ma w garsci cala prawde o Rosji,on wie napewno (ciekawe skad) ze teatry w Moskwie na grani upadku,ksiazki Rosjanie przestali czytac (moja siostra chiba nie wie tego i caly czas ze swojej dosc marnej emerytury kupuje sporo ksiazek).Biblioteki publiczne zamykaja sie.Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 12:29 To jakis bajkopisarz. Nawt nie wiem jak z takimi dyskutowac, cos sobie wymysla i pisza. A u nas juz w Moskwie cieplo, -8 :) We wtorek niby moze byc +3. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 14:01 Igor, twoja siostra jak najwidoczniej, to osoba kulturalna i prawdopodobnie dobrze edukowana. Nie mam najmniejszej watpliwosci, ze choc na eneryturze, to wciaz kupuje ksiazki i czyta. Musisz zrozumiec, ze piszac np "moskale nie czytaja w dzisiejszych czasach"...porownuje je do czasow poprzednich czyli sovieckich. Oczywiscie,ze wciaz istnieje i bedzie istniec na zawsze gropa ludzi, ktora bez wzgledu na stan gospodarczy moskovi....znajda czas na ksiazke i pieniadze na bilet do teatru. Ja pisalem nie o inteligencji moskievskiej do jakich zalicza sie twoja siostra i niewatpliwie ty, ale o masowym tredzie upadku kinomatografi i spadku liczby kin i teatrow w moskovi po 1991. To sa fakty ktorych nie da sie ukryc. Moskale w wiekszosci nie chca chodzic do teatrow, a nawet do kin( po czesci to wina DVD) a jezeli juz....to raczej w 80% na filmy amerykanskie. Jedynym wyjatkiem dobrze sprzedajacego sie filmu moskalskiego w ostatnich latach byl Night Watch( ne znam tyt. moskalskiego). W moskovi coraz mniej konsekwentnie produkuje sie filmow i drukuje ksiazek....i znow to powszechnie znane fakty........... Jezeli twoja siostra mieszka w Moskwie, to radzilbym jej wybrac sie na sztuke teatralna oparta na dziele Chechowa "Trzy siostry" tytul tego przedstawienia "Tararabumba" i bedzie wystawiane na scenie Szkoly dramatycznej przy ulicy Sretenka. Jak wiesz 29 styczen to 150 rocznica urodzin A.Chechowa...jednego z najwiejszych pisarzy moskalskich. I na koniec pytanie: Ile kosztuje przecietnie bilet do teatru w Moskwie? podaj cene w zl, Euro lub USD Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 14:16 moja siostra nie mieszka w Moskwie,a ja mieszkam w UK.Wszystko co dotyczy teatrow w Moskwie to mozesz przeczytac tu-:www.theatre.ru/emain.html.lub tu www.easyexpat.com/pl/moskwa/rozrywka/teatr-opera-muzea.htm A co dotyczy tego co ty napisales : > Jak wiesz 29 styczen to 150 rocznica urodzin A.Chechowa..< to ty mnie naprawda ubawil do lez (dzieki cie za to) ,a o czym my dyskutujemy od samego rana ? Przeciez wlasnie na obchodach tej rocznicy Miedwiedziew powiedzial to,z czego wiekszosc forumowiczy tak nabijaja sie,nawet nie wiedzac o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 14:32 igor-53 napisał: > moja siostra nie mieszka w Moskwie,a ja mieszkam w UK.Wszystko co dotyczy > teatrow w Moskwie to mozesz przeczytac tu-:www.theatre.ru/emain.html.lub > tu www.easyexpat.com/pl/moskwa/rozrywka/teatr-opera-muzea.htm > A co dotyczy tego co ty napisales : > Jak wiesz 29 styczen to 150 rocznic > a > urodzin A.Chechowa..< to ty mnie naprawda ubawil do lez (dzieki cie za t > o) ,a > o czym my dyskutujemy od samego rana ? Przeciez wlasnie na obchodach tej > rocznicy Miedwiedziew powiedzial to,z czego wiekszosc forumowiczy tak nabijaja > sie,nawet nie wiedzac o co chodzi. Dziekuje za linki. Piszac o 150 rocznicy, zbyt slabo podkreslilem "jak wiesz"...oczywiscie, ze nie chcialem byc ignorantem, a wspomnialem to tylko w nawiazaniu sztuki teatralnej o ktorej pisalem wczesniej. Ty sam kilka postow wczesniej dales do zrozumienia ,ze doskonale orientujesz sie w temacie. Tak wiec, zle zrozumiales mnie...nie probowalem ciebie informowac o faktach, ktore doskonale znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 12:23 Trafiles w 10. Bo tez pomyslalem, dlaczego GW, przeciez niby taka kulturalna gazeta "zapomniala" o urodzinach Czechowa, juz dawno nie rosyjskiego, a swiatowego czlowieka :) Do Taganrogu na pokaz jego sztuk przyjechalo bardzo wieliu teatrow z calego swiata. Nie wiem czy z Polski ktos przyjechal, ale mozliwe ze tez. Po prostu nie patrzylem na spis. I w Polsce jest ludzi, ktorym sztuka teatralna jest blizka. W ostatnich latach sporo goscilo u nas teatrow z Polski, i zawsze z zaczekawienem ogladano ich. I Czechowa tez grali :) A z teatrami jest w Moskwie fajnie, tylko niekedy bilety sa jakies, wedlug mnie, absurdalnie drogie. Bo w znane teatry siegaja niekedy do 3000 rubli za mejsce. Czyli 100$. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 14:05 kacap_z_moskwy napisał: > Trafiles w 10. Bo tez pomyslalem, dlaczego GW, przeciez niby taka kulturalna ga > zeta "zapomniala" o urodzinach Czechowa, juz dawno nie rosyjskiego, a swiatoweg > o czlowieka :) Do Taganrogu na pokaz jego sztuk przyjechalo bardzo wieliu teatr > ow z calego swiata. Nie wiem czy z Polski ktos przyjechal, ale mozliwe ze tez. > Po prostu nie patrzylem na spis. > > I w Polsce jest ludzi, ktorym sztuka teatralna jest blizka. W ostatnich latach > sporo goscilo u nas teatrow z Polski, i zawsze z zaczekawienem ogladano ich. I > Czechowa tez grali :) > > A z teatrami jest w Moskwie fajnie, tylko niekedy bilety sa jakies, wedlug mnie > , absurdalnie drogie. Bo w znane teatry siegaja niekedy do 3000 rubli za mejsce > . Czyli 100$. Spokojnie, 29 stycznia to tylko poczatek obchodow 150 rocznicy urodzin i tworczosci Czechowa i mysle ze predzej czy pozniej cos niecos znajdziesz rowniez w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 11:31 > autotaczanka Pobieda zawsze będzie lepsza od Mercedesa > zagarek Pobieda zawsze lepszy niż Patek > a perfumy Moskwa lepsze niż Chanel5 Mc Shitburger + cola lepsze od kawioru i szampana. Idź się lecz na nogi. Na głowę za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 11:40 Kawior to teraz produkują Skandynawowie. W Rosji kawior jadali tylko bogacze (wyrżnięci w 1917) a potem aparatczyki. Obecnym narodowym rosyjskim daniem jest kebab. Ale z innego mięsa, niż to robią Arabowie czy Turcy. Pochodzenie szampana jest ogólnie znane. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 11:49 zigzaur,kawior za czasow ZSRR jedli nie tylko aparatczyki.Kiebab najlepiej smakuje pod dzieciaki z beczki (wiesz o czym ja pisze?).Szampan jest pochodzenia francuskiego,ktory mozno kupic w calym swiecie i to naprawda nie drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 12:01 Za czasów CCCP klasa robotnicza jadała kawior za pośrednictwem Partii. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 12:10 kawior nie byl az takim delikatesem.Wiekszosc ludzi go nie cierpi.Moja mam w dziecinstwie zmuszala mnie do jedzenia kawiora,poniewaz traktowala go na poziomie tranu,jako lek.Tak co w latach 70-ch kawior w ZSRR wielu jadlo lyzkami.Pamjetam jak dzis,litrowy sloik moja mama kupowala od sasiadki,co miala siostre w Astrachaniu,za 15 rubli. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 12:31 A ja i teraz nie lubie kawioru. Tak naprawde i ryby nie lubie :) Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 13:37 Istnieje przesąd, jakoby kawior łagodził działanie wódki. Czy to prawda? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 14:00 everet,a po cholere lagodzic skutki dzialania wodki? Jak cie te szkodliwe dzialania tak przeszkadzaja,to nie pij.A serio,najlepszym srodkiem zeby wypic duzo i byc trzezwym,to robic to co robia Ukraincy-zry jak najwiecej sloniny,dzieki temu zrobisz taki podklad pod wode,ze inne beda juz lezac trupem,a ty nadal bedziesz trzezwym.Kawiora tyle nie zjesz.Po pierwsze za duzo kosztuje,a po drugie po wiekszej ilosci kawiora bedziesz miec chec tylko na kranowe.Kawior jest dosc slony. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 14:55 Bzdury. Obecnie jest z tym znacznie gorzej bo kłusownicy przetrzebili stada ale za czasów ZSRR był powszechnie dostępny a czerwony był w cenie niewiele większej od zwykłej konserwy mięsnej. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatar 30.01.10, 15:01 > Obecnym narodowym rosyjskim daniem jest kebab. Ale z innego mięsa, niż to robią > Arabowie czy Turcy. To znaczy nie robią z takiego śmierdzącego? Jak przechodzę koło stacji metra "Świętokrzyska" to od kebabu z budy prowadzonej przez Turków wali tak, że aż zatyka. I Polacy to jedzą! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatara" 30.01.10, 11:31 W zwiazku sowieckim to nawet zboze bylo jak slupy telegraficzne.Takie wysokie? Nie-tak zadko roslo. Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatara" 30.01.10, 11:32 A ja nie lubię Scorpions, za to uwielbiam Bob'a Marley'a. I też nie widzę powodu by robić z tego artykuł. Każdy ma własny gust, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Ej, szczęśliwy kraj, ta Rosja: 30.01.10, 11:58 Prezydent nie ma innych zmartwień niż recenzowanie rozrywkowych filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Ej, szczęśliwy kraj, ta Rosja: 30.01.10, 12:05 everettdasherbreed,przeczytaj najpierw to-:""Аватар" не вытеснит театр, хотя это красиво, очень сложно и дорого",a pozniej pomysl sobie- w jakim kraju ty mieszkasz i jaka sieczke tobie w glowie robi polska prasa?. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Ej, szczęśliwy kraj, ta Rosja: 30.01.10, 13:36 Spokojnie! Skoro rosyjski prezydent ma czas na recenzowanie rozrywkowego filmu, to albo nie ma żadnych innych problemów albo nie ma żadnych innych kompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: Ej, szczęśliwy kraj, ta Rosja: 30.01.10, 13:55 everet,czy ty czytasz wszyustkie odpowiedzi forumowiczy? Podeirzewam ze nie,a jak nawet i czytasz to tresci nie rozumiesz. Miedwiedziew powiedzial tylko to-: - Pojawiły się nowe technologie, lecz "Avatar" nigdy nie wyprze teatru, chociaż to wszystko jest bardzo piękne, bardzo skomplikowane i bardzo drogie - powiedział Miedwiediew w Taganrogu, mieście nad Morzem Azowskim, gdzie 29 stycznia 1860 roku urodził się Czechow. Gdzie ty widzisz chec recenzowania przez Miedwiedziewa "Avatar"? Odpowiedz Link Zgłoś
fletcher_live Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatara" 30.01.10, 12:04 a medwiediew nigdy nie będzie nikim więcej niż tylko marionetką putina :) Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Miedwiediew: Rosyjski teatr lepszy od "Avatara" 30.01.10, 12:15 Jak bym Tuska słuchała.Oni obydwaj chyba mieli jednego tresera? Odpowiedz Link Zgłoś
bernard46 Soglasen s gospodinem Medwiediewem 30.01.10, 12:18 Avatar eto czepucha, skazka dla pridurkow.... Odpowiedz Link Zgłoś