pl2512 A i zapomniałem dodać,że poseł Łatas jest wybitnym 01.02.10, 12:07 znawcą historii paranormalnych i historii powszechnej. O tajemnicach ludzkiego metabolizmu i cudownej zamianie wody w wino mógłby rozprawiać godzinami! Ten człowiek wzbudza u mnie głęboki szacunek dla swojej wiedzy o historii różnych przypadków zamiany jabłek w alpagę. Tego pana można by słuchać godzinami! Fascynujące połączenie biochemika z historykiem i wybitnym politykiem zasłużonym dla ziemi ojczystej! Odpowiedz Link Zgłoś
bart8777 To jest skandal! 01.02.10, 12:15 Kara za prowadzenie pod wpływem jest nakładana w Polsce obligatoryjnie. Widać, że są równi i równiejsi. Chyba nawet dzieciak nie uwierzy w gadanie o jabłkach .. Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless "zjadłem 30 kg jabłek" dlatego mam 2 promile, 01.02.10, 12:23 - a to jak tak to przepraszamy; Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarekopalek kto ma zmieniać ten kraj, jak taka mentalność 01.02.10, 12:24 ludzi, którzy powinni świecić przykładem? szlachta, klika, bagno, rynsztok. Odpowiedz Link Zgłoś
krzak164 To jest przerażające. W republikach bananowych sąd 01.02.10, 12:28 jest bardziej niezawisły jak w Polsce. Bliżej nam do Białorusi jak do normalnego, demokratycznego innego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
phantomasa1 "Zjadłem kilka jabłek" umorzono postępowanie wo... 01.02.10, 12:39 Czy ja muszę prawnikom radzić, co należy robić by nikt im takiego kitu więcej nie wcisnął?!Dać mu kilka jabłek niech zje a potem podstawić alkomacik.Ja jako nie prawnik i nie psycholog widzę po twarzy,ze facet ma problemy z metyliną:) Odpowiedz Link Zgłoś
ukkt Tandetna manipulacja 01.02.10, 12:44 Dzięki takim artykułom Gazeta osiąga poziom Faktu lub Super Expressu. Jestem w stanie przełknąć tendencyjne zdjęcie nad artykułem. Rozumiem, że pewnego stopnia manipulacji trudno sobie odmówić. Ale treść artykułu jest po prostu haniebna. Tytuł << "Zjadłem kilka jabłek" umorzono postępowanie >> wyraźnie daje do zrozumienia, że umorzono wobec tego posła postępowanie ze względu na kretyńską wymówkę o jabłkach. Ale przecież niżej, z resztek przyzwoitości, redaktor napisał, że poseł tak jedynie początkowo utrzymywał, po czym porzucił te idiotyczne wymówki i przyznał się do winy. Więc te całe jabłka nie miały żadnego wpływu na decyzję sądu, a eksploatowanie tematu jabłek w artykule ma na celu tylko zniekształcenie motywów tej decyzji. Ale przecież wiadomo, że święcie oburzonej tłuszczy wystarczy slogan w nagłówku, żeby wyłączyć myślenie, co widać po komentarzach. Druga kwestia - warunkowe umorzenie postępowania nie oznacza, że poseł uniknął wszelkich konsekwencji. To jest instytucja podobna do wyroku w zawieszeniu, choć łagodniejsza (art. 66 kodeksu karnego). Korzystając z niej sąd zastosował np. zakaz prowadzenia pojazdów. Pisanie w tytule o samym "umorzeniu" daje oczywiście do zrozumienia, że poseł wywinął się bez żadnych konsekwencji. Nie ma żadnych podstaw, aby sądzić, że sąd potraktował tego posła inaczej, niż potraktowałby szarego obywatela. Ale poseł należał do PIS-u, więc najwyraźniej gazeta uznała za usprawiedliwione zniżanie się do bagna demagogii. Pamiętajcie tylko, że ci święcie oburzeni zmanipulowani komentatorzy, którym dzisiaj robicie wodę z mózgu w ramach walki z pis-em, jutro mogą kupić podobne ściemy od innych, niebezpiecznych demagogów, którzy też będą wykorzystywać i pielęgnować polskie przeświadczenia, że władza i sądy to sama korupcja i zło. Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas_misiura Re: Tandetna manipulacja 01.02.10, 13:17 Ostatnimi czasy niemal kazdy artykuł/program tv to manipulacja, w obie strony. Tym niemniej: > poseł tak jedynie > początkowo utrzymywał, po czym porzucił te idiotyczne wymówki i > przyznał się do winy. Więc te całe jabłka nie miały żadnego > wpływu na decyzję sądu, a eksploatowanie tematu jabłek w artykule > ma > na celu tylko zniekształcenie motywów tej decyzji. --- Nie dość, ze pijak, to dodatkowo kłamca i krętacz. > Druga kwestia - warunkowe umorzenie postępowania nie oznacza, > że poseł uniknął wszelkich konsekwencji. To jest instytucja podobna > do wyroku w zawieszeniu, choć łagodniejsza (art. 66 kodeksu > karnego). Korzystając z niej sąd zastosował np. zakaz prowadzenia > pojazdów. --- Co nie zmienia postaci rzeczy, że poślina uniknął kary, którą otrzymałby zwykły obywatel RP - dla porównania - znajomy znajomego 1,5 roku w zawieszeniu za jazdę na rowerze po wiejskiej drożynie z wynikiem niewiele większym niż przedmiotowa poślina. I to drażni normalnych. Sama manipulacja z gatunku tych słabych, bywają większe czy w Rzpie czy GW. Odpowiedz Link Zgłoś
mol_chemiczny To depesza PAP 01.02.10, 13:33 To depesza PAP na portalu Agory. Zanim temat trafi do "GW" (przy okazji: ich strona to Wyborcza.pl, co jednak nie jest tożsame z płatnym wydaniem elektronicznym), pewnie zostanie zbadany i porządnie zredagowany. Bo jak rozumiem, mylisz portal z dziennikiem, skoro za konkurencję przyjmujesz inne dzienniki. > Dzięki takim artykułom Gazeta osiąga poziom Faktu lub Super Expressu. Odpowiedz Link Zgłoś
zavalisty "Zjadłem kilka jabłek" umorzono postępowanie wo... 01.02.10, 12:49 Jabol daje takie czerwone oczy???? Odpowiedz Link Zgłoś
zeixer "Zjadłem kilka jabłek" umorzono postępowanie wo... 01.02.10, 12:53 A ja chciałbym wiedzieć jakie to były jabłka. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: "Zjadłem kilka jabłek" umorzono postępowanie 01.02.10, 13:11 zeixer napisał: > A ja chciałbym wiedzieć jakie to były jabłka. Czerwoone!!!Nie widać po oczach i nosie?W pisuarze takich więcej,najlepszym przykładem ten co za nasze podatki pomylił wózek golfowy z łódzią podwodną na Krecie.Qrde,Grecy nie poznali się na "swojskim" fioletowym nosie i przywalili się do Bogu ducha winnemu P-osłowi.Ciekaw jestem jak to się skończyło bo jakoś cicho,wyzamiatane,zaglancowane i już.Taka opcja"czerwonych jabłuszek". Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekeke zanim? 01.02.10, 13:03 "Nie spożywałem alkoholu zanim usiadłem za kierownicą" spożywac można zanim się zasiądzie, podczas zasiadania i po... Odpowiedz Link Zgłoś
mwiercik "Zjadłem kilka jabłek" umorzono postępowanie wo... 01.02.10, 13:04 Czy nieposeł jak zeżre kilo jabłek i mając 0.7promila też mu sędzia umorzy sprawę???nie bo gdyby u nas było prawo precednsu -jak w USA-to wszycy mogli by jezdzić na "jabłuszkach"...A tacy sędziowie z urzędu powinni mieć dyscyplinarę.Niestety sędziowie to państwo w państwie i mogą sobie orzekać co im się żywnie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
divak2 prawo? i sprawiedliwość? 01.02.10, 13:10 wszystko jest swoim własnym przeciwieństwem, prawo i sprawiedliwość także Odpowiedz Link Zgłoś
3plabc za prowadzenie z 0,7 promila... 01.02.10, 13:15 powinien już garować a jako polityk dla przykładu wyrok x10 i za przynależność do pis +10 hehe. kraj gdzie za jazdę na rowerze po 2 piwach można pójść siedzieć a będąc politykiem, księdzem, policjantem czy inną gnidą jest się bezkarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: za prowadzenie z 0,7 promila... 01.02.10, 13:26 Te przekrwione oczeta pan posel ma zapewne od jedzenia mandarynek i sliwek. No coz, zasada "narod glupi wszystko kupi" wciaz funkcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
w12121 Ojciec Dyrektor powiedzial przeciez, ze jazda po 01.02.10, 13:28 ...kilku kieliszkach to nic takiego. A ojciec Dyrektor to przeciez najwyzszy w Polsce autorytet. Odpowiedz Link Zgłoś
mol_chemiczny Analfabetyzm funkcjonalny komentujących 01.02.10, 13:30 A odnośnik na głównej tylko im w tym pomaga - jak zwykle sugeruje coś innego, niż zostało napisane w tekście. Tak czy inaczej: 1. Podsądny ostatecznie przyznał się do winy. 2. Winnego ukarał sąd rejonowy, tyle że dość łagodnie: 8 tysięcy i zakaz prowadzenia pojazdów. Jednocześnie ten sam sąd warunkowo umorzył postępowanie. 3. Prokuratura odwołała się od tej decyzji, a dziś sąd okręgowy odrzucił odwołanie. Tak więc zostaje grzywna i zakaz prowadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Analfabetyzm funkcjonalny komentujących 01.02.10, 13:37 O ile mi wiadomo, po prześledzeniu stosownego eksperymentu, to jabłkami narąbać się nie można i tyle. Pan poseł jest po prostu gnidą wykorzystujaca swoją pozycję a sąd , no cóż, jaki jest każdy widzi. Ręka reke myje i cóz dodać? Kazdy z nas miałby dobrze narobione w papiery po trakiej wpadce a ten osioł będzie dalej pieprzył farmazony moralne i mienił się reprezentantem społeczeństwa. Chyba obszczykiosków ze swojej gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer "Zjadłem kilka jabłek" umorzono postępowanie wo... 01.02.10, 13:46 I jak tu nie kląć ku... go mać. Otwieram drugie jabłko! Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 "Zjadłem kilka jabłek" umorzono postępowanie wo... 01.02.10, 13:50 pis-gnida!Do dupy z taką Polską i jej równymi prawami.curva! Odpowiedz Link Zgłoś
klocc Re: "Zjadłem kilka jabłek" umorzono postępowanie 01.02.10, 17:43 Przeczytaj sobie www.dziennik.pl/polityka/article538432/Chlebowski_wzial_25_tysiecy_zlotych_za_nic.html i skomentuj. W takich przypadkach nie jest ważne do jakiej partii przynależy obłudnik a tylko fakt, że jest w kaście posłów-ludzi ponad prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
kozak356 "Zjadłem kilka jabłek" umorzono postępowanie wo... 01.02.10, 14:08 Widać w Polsce są równi i równiejsi... Odpowiedz Link Zgłoś
kocurxtr "Zjadłem kilka jabłek" umorzono postępowanie wo... 01.02.10, 14:10 WYBORCY ZAPAMIĘTAJCIE GO ! i jego brak odpowiedzialności głupotę i zakłamanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel2571 "Zjadłem kilka jabłek" umorzono postępowanie wo... 01.02.10, 14:18 Widać po białkach, że lubi jabłka jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Łatas! Jestes zerem! 01.02.10, 14:50 Szkoda na ciebie klawiatury tchórzu! Odpowiedz Link Zgłoś
yeti57 "Zjadłem kilka jabłek" umorzono postępowanie wo... 01.02.10, 15:05 Co on pie... jakie kilka jabłek.Żeby alkomat wykazał stężęnie alkocholu we krwi na pozionie 10-15 promili trzeba by zjeść na raz około 20 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
m.m.o "Zjadłem kilka jabłek" umorzono postępowanie wo... 01.02.10, 15:17 wiecie o co tu naprawdę biega???gość jakby był skazany prawomocnym wyrokiem nie mógł by startować w wyborach i dorwać się znowu na kilka lat do koryta,już tam o niego koledzy zadbali kilka telefonów gdzie trzeba i sprawa umorzona Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejwilczak "Zjadłem kilka jabłek" umorzono postępowanie wo... 01.02.10, 16:21 Jezus zamieniał wodę w wino, Marek Łatasa jabłka w alkohol. Bajki to między książki, niech ponownie zje jabłka i podda się badaniu. 0,7 promila łatwo nie uzyska, chyba, że na drugie ma Jezus. Odpowiedz Link Zgłoś