darkraj Skoro mowa o przysięgach: 04.02.10, 16:47 ============== Komu jeszcze przed kaczymi i placformianymi chlebodawcami Sickorski przysięgał? Czy rządowi Wielkiej Brytanii i jej konstytucji? I amerykańskiemu niewątpliwie też, choćby nawet przez przyznanie obywatelstwa drogą małżeństwa. A jak to w końcu było z jego polskim obywatelstwem? Czy też składał lojalkę polskim władzom, czy przyznali mu to "z urzędu"? Czy służąc w Ośrodku Studiów Wschodnich w Nowym Jorku, nie składał uroczystego ślubowania wymaganego dla funkcjonariuszy (agentów) Central Intelligence Agency (CIA)? To ile w końcu było tych przysiąg, i wobec której Sickorski pozostaje lojalny??? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Sikorski do Jakubiak: Ślubowałem wierność Polak... 04.02.10, 16:48 Wygłupiła się i ośmieszyła się Jakubiakowa nieźle:). To te nerwy od czasu jak Tusk zrezygnował z pałacu. Co bystrzejsi PiSmani (nie jest ich wielu, a na tle masówki pisowskiej p. Ela do nich należy) rozumieją, że jeśli plany Tuska wypalą (a co mają nie wypalić), to likwidacja (implozja, expiracja)PiSu jako takiego b. realna - stąd nerwy. Wygłup smutno-żałosny, bo: - sama, jako asystent Olgi Krzyżanowskiej wylądowała u Lesia Kaczykupra - no to "zdradjczyni":) - w PiS aż się roi od szemranych postaci, co to przez ostatnie 20 ba! 30 lat (też PZPR) zmieniali partie jak rękawiczki, względnie przeszli na żołd Kaczorów po służbie w zupełnie innych szeregach - cały tłum "zdrajców" :) - akurat Sikorski do kaczej partii nigdy nie należał i odszedł od nich jak pokazali w pełni prawdziwe oblicze, zaczynali niszczyć wojsko. Czyżby Jakubiakowa liczyła na masową amnezję - co Macierewicz pod kaczym szyldem zaczął wyrabiać w wojsku i służbach wojskowych? Święty by nie wytrzymał, a akurat Sikorski nigdy nie twierdził, że jest święty. - On się do nich nie pchał - sami go zaprosili, bo na początku byli słabi i potrzebowali w miarę rozsądnych postaci do uwiarygodnienia się - a dopiero po paru miesiącach zaczęło się na dobre durne "odzyskiwanie" wszystkiego, co możliwe, z MSZ i MON na czele. Jak już się zaczęło, to i szybko się skończyło. Pani Ela nie wzywała wtedy swoich kaczych włatców do opamiętania: wręcz odwrotnie, odzyskała Euro 2012, stadiony. Więc już teraz, Ela, morda raczej w kubeł: polityka się dla ciebie skończyła, znajdź sobie inne zajęcie, ślicznotko. 2 lata temu mogłaś brać frajerow na łzy, teraz, juz jako twarda kacza kwakająca fighterka - już nie :(. Odpowiedz Link Zgłoś
kastor102 Re: Sikorski do Jakubiak: Ślubowałem wierność Pol 04.02.10, 16:50 Zanim coś napiszesz powyciskaj sobie pryszcze może zmądrzejesz ??????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
me2free Dwa lata temu pisowcy jechali przeciwko Sikorskiem 04.02.10, 16:50 czas pokazal - Tusk, mial racje, nie przejmujac sie jazdotem 'watahy'. Sprawdzil sie jako minister spraw zagranicznym, bedzie o niebo lepszym prezydentem od pana VETO! Odpowiedz Link Zgłoś
powrozowy Slubowal tez wiernosc Krolowej ,QE the II 04.02.10, 16:52 Oath of allegiance I (name) swear by Almighty God that on becoming a British citizen, I will be faithful and bear true allegiance to Her Majesty Queen Elizabeth the Second, her Heirs and Successors, according to law. Affirmation of allegiance I (name) do solemnly, sincerely and truly declare and affirm that on becoming a British citizen, I will be faithful and bear true allegiance to Her Majesty Queen Elizabeth the Second, her Heirs and Successors, according to law. Pledge I will give my loyalty to the United Kingdom and respect its rights and freedoms. I will uphold its democratic values. I will observe its laws faithfully and fulfil my duties and obligations as a British citizen. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Sikorski żałośnie biadoli: nie byłem członkiem PiS 04.02.10, 16:57 ==================== To brzmi tak samo, jak: nie byłem sbekiem; ale dzięki pełnej współpracy i lojalności w wykonywaniu zleconych zadań, w pełni korzystałem z wynagrodzeń i apanaży przysługujących moim zleceniodawcom. I teraz nie wiadomo: śmiać się, czy płakać? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Sikorski do Jakubiak: Ślubowałem wierność Polak... 04.02.10, 17:10 Panie Sikorski, pissssmurki tak mają i nic pan na to nie poradzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
jmf60 Sikorski do Jakubiak: Ślubowałem wierność Polak... 04.02.10, 17:24 Człowiek zmieniający tak zdanie,jest bez honoru!!!!je ze żłobu który jest pełny!Hańba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Sikorski do Jakubiak: Ślubowałem wierność Pol 04.02.10, 17:40 Zyta Gilowska, Ryszard Czarnecki, Zbigniew Religa, ci mieli (lub mają) honor, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
powrozowy Applebaum, nie Appelbaum ! 04.02.10, 17:41 en.wikipedia.org/wiki/Anne_Applebaum Nauczcie sie prosze poprawnie pisac i wymawiac imie i nazwisko waszej przyszlej pierwszej damy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Applebaum, nie Appelbaum ! 04.02.10, 17:47 Jeżeli już, to nazwisko przyszłej pierwszej damy będzie brzmiało Sikorski. Odpowiedz Link Zgłoś
powrozowy Nie 04.02.10, 17:54 Nie bedzie . Anne Applebaum nigdy nie przyjela nazwiska meza, wiec na polskich salonach bedzie anonsowana jako Anne ( nie Anna) Applebaum ( nie Appelbaum ani Sikorski/a) Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Nie 04.02.10, 18:02 Będzie anonsowany jako Prezydent Republiki Polskiej (Republic of Poland) z żoną. Oczywiście jeżeli nastąpi jego wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
powrozowy Aha 04.02.10, 18:05 big1113 napisał: > Będzie anonsowany jako Prezydent Republiki Polskiej Zdaje sie ze przes ostanie kilkaset lat byla to RZECZPOSPOLITA polska, ale moze sie myle....od ladnych paru lat mieszkam za granica, zmieniono Rzeczpospolita na Republike ? Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Aha 05.02.10, 08:16 Bezapelacyjnie się z tobą zgadzam, mamy Rzeczpospolitą Polską i nie ma powodu by coś zmieniać. Niepotzrebnie pojechałem tym anglicyzmem. Dzięki za zwrócenie uwagi. Poza tym jak mieszkasz za granicą, musiałeś się spotkać z określeniem Republic of Poland, tak samo jak u nas po polsku jest Stany Zjednoczone, a nie United States of America. Odpowiedz Link Zgłoś
powrozowy Uff 05.02.10, 14:25 zbig1113 napisał: > Poza tym jak mieszkasz za granicą, musiałeś się spotkać z > określeniem Republic of Poland, tak samo jak u nas po polsku jest > Stany Zjednoczone, a nie United States of America. Uf, to dobrze, bo juz sie wystraszylem .Czlowieka nie ma w PL przez pare miesiecy to i pozmieiniaja :) Szczerze mowiac to w USA o Polsce pisze i mowi sie tak malo, ze nawet nie zwrocilem uwagi. Zapewne, tak by to bylo, Republic of Poland. Polska to taki cichy i troche wstydliwy partner raczej dla USA, jak sie tu mowi o akcjach w Afganistanie to Polski sie praktycznie nigdy nie wymeinia, mimo ze Polska ma wiekszy kontyngent niz inne, wymieniane czesciej kraje. I jak sobie noge zwichnie Bryton, to cos tam napomkna a jak zginie Polak czy kilku to cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
jogurt.bartex Fajna babka! mądra, olbrzymia wiedza, kultura, 04.02.10, 18:31 obycie... Taka kobieta musi wzbudzać zawiśc nieuków, buractwa antysemitów.. Odpowiedz Link Zgłoś
powrozowy A skad bierze sie Twa opinia? 04.02.10, 18:44 Na temat Anne Applebaum? Ja akurat mieszkam od dawna w tym samym kraju co A.A. i ona tutaj jest nikomu nieznana, szeregowa dziennikarka Washington Post, jedna z 745 piszacych i oplacanych "od wiersza" zurnalistow , prosze, zobacz tutaj: projects.washingtonpost.com/staff/email/ Znalazles? OK. Fakt, wydala ksiazke, byly proby promocji, ale padly ze wzgledu na malo chwytliwy temat i na recenzje prawdziwych historykow, w ktorych wychwycono setki merytorycznych bledow w tej publikacji. Dzis mozna ja kupic na Amazonie z 3.99 dolara, przesylka za darmo. Zupelnie nie rozumiem, skad bierze sie ten ogromny kult tej osoby w Polsce ? Wytlumacz. Odpowiedz Link Zgłoś
jogurt.bartex powrozowy, pisz po polsku, jełopie.. 04.02.10, 18:51 "twa" to może być co najwyzej "kur.a twa mac" W odróżnieniu od ciebie, tłumoku, dużo czytam, interesuje się światem,wydarzeniami, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
powrozowy Zaimek dzierzawczy 04.02.10, 19:15 Sadzac po Twym braku znajomosci podstawowowych polskich zaimkow dzierzawczych ( pamietam to , 31 lat po PRAWDZIWEJ maturze) , jestes przedstawicielem zakompleksionej masy niedouczonych polskich prostakow, ktorzy dzis skaldaja sie na 99.9% polskiego spoleczenstwa. Nic dziwnego, ze do takich ubogich umyslow trafia przemawia taki Sikorski i jego zona.... sjp.pwn.pl/haslo.php?id=63491 Kiedys na polecenie mego dziadka wymierzono by Tobie 500 batow. tylko takie argumenty trafiaja do prostakow. Odpowiedz Link Zgłoś
qreator powrozowy, dziadzio uciekł w popłochu.. 04.02.10, 19:38 razem z SS ? Takie psy, jak ty, traktuję butem... Odpowiedz Link Zgłoś
qreator powrozowy, prostaku... 04.02.10, 18:55 pl.wikipedia.org/wiki/Anne_Applebaum --------------------- www.msz.gov.pl/Zyciorys,Ministra,Radoslawa,Sikorskiego,5837.html Odpowiedz Link Zgłoś
powrozowy Zyciorys 04.02.10, 19:25 qreator napisał: > pl.wikipedia.org/wiki/Anne_Applebaum Moj zyciorys w Wiki jest dwokrotnie dluzszy. Odpowiedz Link Zgłoś
qreator powrozowy, skazańcy,pedofile,bandziory, tak mają.. 04.02.10, 19:36 dłuuuugie życiorysy, zapisane w aktach. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Zyciorys 04.02.10, 20:44 To się pochwal - powrozowy - tym swoim życiorysem, przedstaw się. Matura już zrobiona? Odpowiedz Link Zgłoś
powrozowy Re: Zyciorys 04.02.10, 21:20 Jeszcze nie oszalalem....przeciez przecietny Polak potrafi zabic sasiada, ktory sobie kupil lepszy samochod. A ja mam pozycje, prace i szacunek i ie zamierzam tego tracic, bo jakis oszallay rodak zaczni mi swinic. To znaczy mi moze skoczyc, ale na moja rodzine w PL byly juz zakusy. Jak przestaniecie sie topic w lyzce wody i mordowac z zazdrosci, to wttedy sie pochwale. Czyli nigdy. Tak, mam polska mature.Wtedy za dwa bledy ort. oblewano z j. polskiego, a dzis wystarczy pokazac papier o dysleksji i mozna robic dwa bledy w jednym zdaniu. Tym to sposobem produkcja glupkow kwitnie w najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Zyciorys 04.02.10, 22:41 "Wow!", że tak z angielska napiszę... "Szacunek masz", powiadasz... To może przestań płodzić posty, po których szacunek byś stracił gdybyś się ujawnił - jak sam napisałeś... A straciłbyś niewątpliwie - zakładając, że masz co tracić... Przestań obrażać Polaków (np. takim poronionym postem, jak wyżej), przestań obrażać Radosława Sikorskiego (który nie tylko ma odwagę głosić publicznie swoje poglądy sygnowane własnym imieniem i nazwiskiem - w przeciwieństwie do ciebie, nie tylko miał odwagę ożenić się z inteligentną i mającą własne ambicje kobietą, ale na przykład miał także odwagę jeździć jako korespondent wojenny do ogarniętych wojną: Afganistanu, Angoli, do Jugosławii), przestań obrażać jego żonę (która również ma odwagę głosić własne poglądy pod własnym imieniem i nazwiskiem, robiąc to na tyle dobrze, że jest nagradzana - zaś nagroda Pulitzera jest jedną z najbardziej prestiżowych nagród na świecie, jeżeli chodzi o kategorię: dziennikarstwo; Applebaum nie dostała jej "za jedno zdjęcie" lecz za książkę i nie był to elementarz dla gastarbeiterów z Europy). A propos maturzystów... Sikorski w marcu 1981 roku (na kilka miesięcy przed własną maturą, jako 18-letni licealista) pełnił funkcję przewodniczącego uczniowskiego komitetu strajkowego. Strajk był odpowiedzią na tzw. wydarzenia bydgoskie, w trakcie których funkcjonariusze milicji pobili działaczy NSZZ "Solidarność" na sesji Wojewódzkiej Rady Narodowej. Twardzielu, co się błędom ortograficznym przed maturą nie kłaniałeś ("Wow!", że ponownie wydam okrzyk podziwu, z amerykańska zaciągając)... pl.wikipedia.org/wiki/Rados%C5%82aw_Sikorski Maturę mimo to zdał, a potem ukończył sobie jeszcze studia na Oxfordzie - przebywając w Wielkiej Brytanii jako uchodźca polityczny, bo się reżimowi naraził i to bardzo prędko - ledwo pełnoletniość osiągnął, więc by się za niego równie prędko zabrali. Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło - jak widać. Tytułem puenty dla człowieka, który nie ma odwagi nawet się przedstawić na forum - a gdyby to zrobił, to by się okazało, że jest po prostu szarym ludzikiem, którego poza jego najbliższym otoczeniem kompletnie nikt nie zna. Nikomu by się nie chciało nawet palcem nasmarować: "powrozowy ty ośle" na zafajdanej brudem czy śniegiem masce twojego pojazdu. Nawet na nienawiść i odwet trzeba sobie zasłużyć (vide wspomniany przeze mnie Jaruzelski, tytułem przykładu). Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: A skad bierze sie Twa opinia? 04.02.10, 20:42 "...nikomu nieznana, szeregowa dziennikarka Washington Post, jedna z 745 piszacych i oplacanych "od wiersza" zurnalistow..." Anne Applebaum za swoją pierwszą książkę "Between East and West" (Między Wschodem a Zachodem) otrzymała w 1996 r. nagrodę im. Adolpha Bentincka. Za wydaną w 2003 r. książkę Gułag otrzymała Nagrodę Pulitzera... pl.wikipedia.org/wiki/Anne_Applebaum Cóż to za gazeta, ten cały Washington Post, skoro jego szeregowe dziennikarki dostają Pulitzera?!... Redaktor/-ka działu musi tam chyba mieć minimum Nobla w pięciu kategoriach poza literaturą oraz złoty medal olimpijski w pięcioboju nowoczesnym i być arcymistrzem/-nią szachowym/-ą względnie eks-Misterem/Miss Universum. Zaś naczelny jest pewnie samym Bogiem (oczywiście tym żydowskim - czyli nie naszym, polskim...)! :))) Wcześniej była m.in. zastępcą redaktora naczelnego tygodnika "Spectator" - najstarszego nieprzerwanie wydawanego magazynu angielskojęzycznyge (od 1828 roku) i jednego z najbardziej opiniotwórczych tygodników brytyjskich (obok "The Economist"). Zwykle nawet nie wdaję się w rozmowę z takimi miernotami, jak ty - powrozowy (zmień nick na "sznurkowy" albo "nitkowy", bo jesteś bardzo cienki) - jednak zaczynasz coraz bardziej bezczelnie manipulować, nieudolny kłamczuszku. Światowiec z "Hameryki" się znalazł... Trollik polonijny... Odpowiedz Link Zgłoś
powrozowy Re: A skad bierze sie Twa opinia? 04.02.10, 21:11 Facet, Pulitzera mozna dostac za JEDNO dobre zdjecie....w USA w ogole malo kto slyszal o tej "prestizowej" formie wyroznienia.... To raz. Dwa- odnosnie manipulacji to ja podaje fakty, ktore bola nieramotnych, nieudolnie poslugujacych sie internetem i nie znajacych jezykow obcych. Trzy- co do The Spectacor, to co to ma za znaczenie ? Ze stary tygodnik? Wiec ? PS. Lubie, gdy sie tak pienicie, to swiadczy o trafnosci moich argumentow, poza tym bawi mnie wytykanie wam nieuctwa i braku znajomosci angielskiego. Prosze, kontunuuj swa dzialalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
qreator Re: Fajna babka! mądra, olbrzymia wiedza, kultura 04.02.10, 18:56 jogurt.bartex napisał: > obycie... Taka kobieta musi wzbudzać zawiśc nieuków, buractwa antysemitów.. dokładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
w.godlewski Sikorski do Jakubiak: Ślubowałem wierność Polak... 04.02.10, 17:44 Niech Pani poseł E. Jakubiak w pierwszej kolejności powie te słowa swojemu partyjnemu koledze - posłowi Richardowi Czarneckiemu. Przyjmując terminologię poseł E. Jakubiak europoseł PiS Richard Czarnecki "zdradził" już 2-krotnie: ZCHN i Samoobronę. No i jak Pani poseł? Odpowiedz Link Zgłoś
euro-pa jakos nie widac tej wiernosci Sikorskiego 04.02.10, 18:00 Polsce i polskiej Konstytucji . Raczej widac wiernosc globalnym neokonskim mafiom, ktore wyzyskuja i okradaja Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: jakos nie widac tej wiernosci Sikorskiego 04.02.10, 18:03 Podaj rotę przysiegi na wiernośc mafiom, którą wypowiedział Sikorski. Odpowiedz Link Zgłoś
qreator euro-pa , ty szmondaku.. 04.02.10, 18:57 walisz, jak chory Rydzyk w gacie... Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat PIS nie lubi Sikorskiego 04.02.10, 18:07 W sumie nigdy go nie lubili czyli to żaden news :). Pytanie czy mu to w czymkolwiek pomoże ??? Zobaczymy czy dostanie nominację czy nie. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
wieczyslaw124 Sikorski do Jakubiak: Ślubowałem wierność Polak... 04.02.10, 18:08 Jak ten kurek na kościele.Ustawia się jak wiatr wieje.Polsce nie są potrzebni tacy skoczkowie.Wielki polityk.Śmiechu warte.A może Polacy nie zasługują na nic lepszego? Odpowiedz Link Zgłoś
rojblik Zdrada, to zdrada! 04.02.10, 18:14 Zawsze się dziwię, kiedy próbuje się usprawiedliwiać zdradę. Zdrajca pozostanie zawsze zdrajcą a szanują go tylko ci, którzy takiej samej zdrady się dopuścili. Zdrajcy byli zawsze i wszędzie ale żeby ich zdradę usprawiedliwiać, to szczyt hipokryzji. Nie wyobrażam sobie, żeby PO wystawiłą Sikorskiego na prezydenta. Z dzisiejszego punktu widzenia, Sikorski to terrorysta, który przeszedł na słuszną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
jogurt.bartex rojblik..Debilizm nie boli, więc nie cierpisz... 04.02.10, 18:33 przykład.. i.wp.pl/a/f/jpeg/9962/kaczynski_lech450.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
powrozowy Max Kolonko na prezydenta 04.02.10, 18:35 Wychowanek tego samego Liceum w Bydzi, troche dzis zapomniany, podobny charakter, takze ma incydent zagraniczny w CV, tylko niezoeniony...z cudzoziemka, to duzy plus. Tez konfabulant i magik, wslawiony wypowiadnaniem niestworzonych bzdur o sobie ale prezentuje sie chyba lepeij niz Rado. jakos tak inteligentniej. Przekonajcie Maxa, bedzie super prezydentem !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qreator powrozowy..weż ten powróz i idż do lasu... 04.02.10, 18:59 srał cie pies... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 On nie ślubował. Jest zwykłym karierowiczem 04.02.10, 18:54 i tyle. Jak kiedyś tfu tfu do władzy dojdą komuszki to i im będzie służył. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 Chociaz posrednio,ale w koncu ktos to powiedzial 04.02.10, 22:05 Dobro narodu (wyborcow) rzecz podrzedna skoro juz wybrali.Partia sie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
zas.1 Sikorski do Jakubiak: Ślubowałem wierność Polak... 04.02.10, 22:07 Tusk, Sikorski, Komorowski BEZNADZIEJNI!!!!!!!!!!Zapraszam na stronę:PIERWSZY WOLNY SONDAŻ WYBORCZY Odpowiedz Link Zgłoś
kangur_01 Sikorski: Ślubowałem wierność Temu Kto da Wiecej 04.02.10, 23:55 Polsce jest potrzebny Polski Rzad ktory bedzie dbal o interesy Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Komu Ślubował Tusk ??????????????????????????????? 05.02.10, 01:57 esbek_ze_szkla_kontaktowego napisał: > Ten kosmopolityczny i geszefciarski śmieć ! > ślubował też wierność > Wielkiej Brytwannie > jak dostawał jej obywatelstwo ! M: kiedy nie bylo Polskiego Panstwa nie jest grzechem slubowac potencjalnym sojusznikom. Ale nalezy sie zastanowic komu slubowal Tusk po takiej wypowiedzi... Odpowiedz na ankietę miesięcznika Znak, nr 11–12, 1987: Czym jest polskość: ” Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło – ponuro – śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność – takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać, a zrzucić nie potrafię (nie chcę mimo wszystko?), wypaliły znamię i każą je z dumą obnosić. Więc staję się nienormalny, wypełniony do granic polskością, i tam, gdzie inni mówią człowiek, ja mówię Polak; gdzie inni mówią kultura, cywilizacja i pieniądz, ja krzyczę Bóg, Honor i Ojczyzna (wszystko koniecznie dużą literą); pl.wikiquote.org/wiki/Donald_Tusk Wypowiedzi Donalda Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
poklepany_kominiarz co innego zmienic partie co innego zdradzic 05.02.10, 04:43 mozna przejsc do innej partii i zachowac wiernosc jej programowi idealom a mozna tez przejsc do innej partii i zdradzic ow program idealy mowiac POtocznie zeszmacic sie i to wlasnie uczynil Sikorski. Odpowiedz Link Zgłoś
woparachgazu Nie należy przejmowac sie pisowskim bydłem, 05.02.10, 04:22 szkoda nerwów i czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy wiec dlaczego sick-orski sie tak przejal, 05.02.10, 04:33 ze az specjalne oswiadczenia wydaj??? has she touched the raw nerve??? Odpowiedz Link Zgłoś
woparachgazu Re: wiec dlaczego sick-orski sie tak przejal, 05.02.10, 07:22 eee tam, to nie była żadna gafa... jego stosunek do słów pisoszołomki jest raczej seksualny. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Sikorski do Jakubiak: Ślubowałem wierność Polak... 05.02.10, 12:16 Dobrze, że Sikorski wydał to oświadczenie, bo wiele osób (w tym na przykład ja) już dawno nie pamiętało o tym, że nawet do PiS-u nie należał i jako senator NIEZALEŻNY dał się NABRAĆ - jak wielu Polaków - na kłamstewka Kaczyńskich, niezdolnych do współpracy z NIKIM poza klaką miernot. I to dlatego, że był lojalny w związku z udzieleniem mu poparcia przez PiS w wyborach, kiedy wiele osób wierzyło w rzetelność obietnic PiS-u oraz jego zdolność do ich realizacji (sam się wtedy jako wyborca wahałem między PO i PiS, żadna z tych partii nie odpowiadała mi do końca, jak większość społeczeństwa oczekiwałem koalicji PO-PiS i zostaliśmy wszyscy bezczelnie OSZUKANI przez niskopiennych nieudaczników zdolnych jedynie do waśni oraz pozorowanych koalicji z tak żenującymi ugrupowaniami, jak Samoobrona i w znacznym stopniu LPR). W momencie, kiedy manipulacje niewybrednych przedstawicieli partii małego wodza zaczynają przekraczać granicę kłamstwa - należy reagować i dobrze, że zareagował. Zrobił to na poziomie, a nawet z klasą - nie dając się ściągnąć w muł, w jakim brodzą jego oponenci z PiS-u. Komisję etyki bym sobie już darował, wystarczy taka odpowiedź - jaka pojawiła się w mediach. PS. Słabe związanie Sikorskiego nawet z PO jest jego ZALETĄ, a nie wadą - ponieważ Prezydent RP jest z założenia PONADPARTYJNY. Jeżeli PO chce po decyzji Tuska dowieść jeszcze dobitniej, że stawia interes państwa wyżej od partyjnych powiązań - to powinna raczej wystawić Sikorskiego, niż Komorowskiego. Sikorski powinien dobrze kohabitować z rządem, jednocześnie zachowując pełną niezależność - prezydentów malowanych też nie potrzebujemy (a Komorowski będzie kandydatem wybitnie "partyjnym"), to nie jest instytucja czysto dekoracyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Sikorski do Jakubiak: Ślubowałem wierność Pol 05.02.10, 12:54 Podoba mi się też, że nie usiłował zredukować swojej małżonki do roli ozdobnika (który jako ewentualna Pierwsza Dama byłby w stanie co najwyżej stać u boku, uśmiechać się mało refleksyjnie i prezentować nowe kapelusze oraz ewentualnie odwiedzać czasem ochronki dla sierot w błysku fleszy i zaszczycać charytatywne baliki, gdzie nadziane towarzystwo robi z siebie wielkich filantropów) lub mówiąc wprost: kury domowej. Nie przeszkodziło im to jakoś wychować dwóch synów (Aleksandra i Tadeusza), nie walczą ze sobą - tylko szanują siebie nawzajem, przy czym Anne Applebaum bardzo dużo wie na temat naszego kraju i od lat się nim interesuje nawet zawodowo (karierę dziennikarską rozpoczęła w 1988 roku jako warszawska korespondentka "The Economist" - do roku 1991 publikując serię artykułów o przemianach społecznych i politycznych we Wschodniej Europie) - zaś cała rodzina mieszka w Chobielinie pod Bydgoszczą, Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
gaalar Re: Sikorski do Jakubiak: Ślubowałem wierność Pol 07.02.10, 23:53 Panie Sikorski mnie chyba tez ominelo Pana slubowanie jako ze nie nazywam sie Polak ani konstytucja. Odpowiedz Link Zgłoś