akjawah skoro znieśliśmy karę śmierci..... 11.02.10, 09:01 podpisać umowę z Rosją i oddawać im naszych więźniów skazanych na te 20,25 czy dożywocie. Popracują w pocie czoła na dalekiej północy, zarobią na swoje utrzymanie, a jak będzie nadwyżka to starczy jeszcze na przywiezienie zwłok więźnia z powrotem do Polski po tych 4-5 latach, czy ile on tam pociągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick wymiana barterowa, więzień za ropę 11.02.10, 09:05 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: wymiana barterowa, więzień za ropę 11.02.10, 09:34 W Meksyku jest tyle bezpańskich psów, że miejskie służby nie nastarczają z ich łapaniem. Rozważa się przerabianie ich na biopaliwo. Tak mi się skojarzyło. Nie będziemy musieli importować ropy... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: skoro znieśliśmy karę śmierci..... 11.02.10, 09:07 Lepiej nie, bo pycckue mogą podesłać ich jako "tymczasowy komitet". Odpowiedz Link Zgłoś
arjot Re: skoro znieśliśmy karę śmierci..... 11.02.10, 11:19 Uważam, że bardzo dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: skoro znieśliśmy karę śmierci..... 11.02.10, 13:04 A ja uważam, że to zły pomysł: W 1944 Rosjanie zainstalowali w mieście Chełm reżim złożony właśnie z przestępców, którzy w Rosji znaleźli schronienie. Odpowiedz Link Zgłoś
tfwb Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego podej... 11.02.10, 09:02 Do piachu z nimi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stary.gniewny Tak się kończy "notowanie przez policję" 11.02.10, 09:05 Problem jest niestety głębszy - społeczeństwo jest całkowicie bezradne i bezbronne wobec masy agresywnych przygłupów. A tych przygłupów fabryka w postaci debilna rodzina + debilna telewizja + debilna muza + debilna szkoła + debilni koledzy produkuje coraz więcej. I dopóki nie zostają złapani za zabójstwo to "notowanie przez policję" jest niestety jedyną odpowiedzią społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.gniewny Produkcja agresywnych przygłupów cały czas rośnie 11.02.10, 09:10 Debilni rodzice + debilni koledzy + debilna telewizja + debilna muza + debilna szkoła. Jedyne co społeczeństwo może zrobić przygłupowi dopóki kogoś nie zabije to "zanotowanie przez policję". Odpowiedz Link Zgłoś
mlotek_na_kaczki Re: Produkcja agresywnych przygłupów cały czas ro 11.02.10, 09:18 stary.gniewny napisał: ja bym zaczal troche wczesniej. debilna religia, debilne panstwo (panstwo w ktorym wladza jest swieta krowa a obywatele sie nie licza : przyklad glodujace miasto LAPY). apotem to juz twoja wyliczanka..... > Debilni rodzice + debilni koledzy + debilna telewizja + debilna muza + debilna > szkoła. Jedyne co społeczeństwo może zrobić przygłupowi dopóki kogoś nie > zabije to "zanotowanie przez policję". Odpowiedz Link Zgłoś
ku.ku.lka Re: Produkcja agresywnych przygłupów cały czas ro 11.02.10, 10:34 Sądzisz, że był religijny? A może wręcz przeciwnie? Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Re: Produkcja agresywnych przygłupów cały czas ro 11.02.10, 10:49 oczywiście, ze był. Oni wszyscy są. Chwilami mam wrazenie ze jestem jedyną NIERELIGIJNA osobą w tym panstwie. Ponadto, państwo=kosciół, totez razem namawiają do rozmnażania, i kto najbardziej sie rozmnaza? Doły społeczne, za te głupie tysiac złotych!!! Ale edukacji brak - jakiejkolwiek. Zgroza. Katolicki kraj = ZGROZA!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kinga67 policjant kontra pijany 17-latek... 11.02.10, 09:13 Nie umniejszjąc postawie tego Pana, zastanawia mnie jak kiepsko wyszkoleni są policjanci, skoro zawodowiec, nie potrafił obezwładnić dwóch 17-latków, na dodatek pijanych...a może się za dużo filmów naoglądałam... Odpowiedz Link Zgłoś
w.s2 Re: policjant kontra pijany 17-latek... 11.02.10, 09:39 Z dużą przykrością, ale zgodzę się ze stwierdzeniem o nadmiarze filmów. Realna interwencja to nie popis z udziałem kaskaderów i pozoracją ciosów. I poziom wyszkolenia ma niewiele wspólnego z tą sytuacją. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: policjant kontra pijany 17-latek... 11.02.10, 09:43 kinga67 napisała: > Nie umniejszjąc postawie tego Pana, zastanawia mnie jak kiepsko wyszkoleni są p > olicjanci, skoro zawodowiec, nie potrafił obezwładnić dwóch 17-latków, na dodat > ek pijanych...a może się za dużo filmów naoglądałam... Zdecydowanie za dużo. Zapraszam na jakiekolwiek zajęcia z samoobrony. Czy to Krav maga, czy to Combat 56 czy inne tego typu zajęcia objaśnią Cię czym naprawdę jest walka z uzbrojonym przeciwnikiem. Nie wspomnę o tym, jeśli jest ich 2. Polecam poćwiczenie choć kilka razy. Zobaczysz czym się to różni od filmu... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: policjant kontra pijany 17-latek... 11.02.10, 09:48 Skoro podatnik płaci za uczenie policjantów walki, to chyba ma prawo wymagać, aby policjant umiał walczyć. Chyba zatrudnimy stewardessy z Lufthansy, aby nauczyły polskich policjantów skutecznej interwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: policjant kontra pijany 17-latek... 11.02.10, 09:56 zigzaur napisał: > Skoro podatnik płaci za uczenie policjantów walki, to chyba ma prawo wymagać, > aby policjant umiał walczyć. > > Chyba zatrudnimy stewardessy z Lufthansy, aby nauczyły polskich policjantów > skutecznej interwencji. > Problem w tym, że policja ma ogromne ograniczenia w stosowaniu przemocy. Których nie ma na przykład cywil. Jeśli bandyta zaatakuje Ciebie, to możesz mu dać w ryj, kopnąć w jaja itp. A policjant nie może. Musi delikwenta obezwładnić tak, by nie zrobić mu przypadkiem kuku, bo wtedy będzie miał problemy z powodu przekroczenia uprawnień. Jeszcze chcesz coś wiedzieć?? Kiedyś byliśmy na obozie w WSPPol w Szczytnie. I widziałem zajęcia z samoobrony dla policji. Rozbawiło mnie to strasznie... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: policjant kontra pijany 17-latek... 11.02.10, 10:48 Policja zatrudnia etatowych prawników na stanowiskach radców prawnych, których obowiązkiem jest obrona prawnego interesu funkcjonariusza na służbie. Od tego oni są, od tego są oni, od tego są. Do tego prawie każdy oficer policji ma studia prawnicze. Prawo do obrony koniecznej ma także uzbrojony policjant. Obronę konieczną można stosować wobec każdego: nieletniego, niepoczytalnego, posła, dyplomaty - każdego. Co do twojej relacji ze Szczytna, to chyba jednak miałem rację z tymi stewardessami z Lufthansy. Odpowiedz Link Zgłoś
nomad_fh Re: policjant kontra pijany 17-latek... 11.02.10, 14:39 Po raz drugi w tym wątku: Zachęcam do przeczytania. Nawet wyszkolony i UZBROJONY policjant w kraju, który co jak co - ale policję ma naprawdę na poziomie, ma niewielkie szanse na przetrwanie ataku - o ile napastnik jest zdecydowany użyć noża. Test 85 oficerów policji w USA (Los Angeles, które jest uważane za miasto posiadające najlepiej wyszkolonych policjantów w walkach wręcz...) "Obejrzałem bardzo ciekawą kasetę, analizującą zachowanie się podczas ataku nożem. W eksperymencie brało udział 85 oficerów policji nie uprzedzonych o celu (całość była zaaranżowana podczas innego szkolenia w terenie), atakującym byl klient ubrany w militarny mundur polowy, mający ukryty nóż (doskonała atrapa). Po zbliżeniu się do policjanta na odleglość 3 kroków , wyciagął nóż i z okrzykiem: "Zabije ciebie, ty świnio" próbował go "zabić". Co z tego wyszlo : - 3 /85 widziało nóż przed momentem kontaktu, - 10 / 85 zdawało sobie sprawe, że jest już kilkakrotnie pchnięta podczas ataku - 72 / 85 ! nie zdawalo sobie sprawy że zostalo zaatakowana za pomocą noża, po "walce" kręcęc glowami ogladali smugi kredy na swoich mundurach. - pierwszą reakcją większosci bylo wycofanie się, niwelowane przez skrocenie dytansu przez "nozownika" i atak - wiekszosc kontrakcji zaczynala sie od bloku i uderzeń lokciami i kolanami w klinczu, 60 walk skończylo sie w parterze. - po analizie ataków, autor eksperymentu zawyrokował, że 1 (jeden!) policjant , obronił sie efektywnie przed atakiem! Ostatnim elementem eksperymentu bylo wydobycie broni i użycie, jako reakcja na atak nożem. Pojedynczy policjant , stał z bronią w kaburze (kabury sa zapinane na zatrzask lub velcro , otwierane jedna ręką, pistolet Glock, oczywiście bez bezpiecznika), kilka osób przechodziło obok niego, nie wiedział która ma nóż (panowie nożownicy byli przeszkoleni w jego użyciu) , przy dystansie do 4 metrów nikomu się nie udalo wydobyć broni przed atakiem, przy 5 metrach - tylko kilku! Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: policjant kontra pijany 17-latek... 11.02.10, 22:33 Nareszcie mądry komentarz. P.S. Police officer to po prostu policjant a nie oficer policji. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: policjant kontra pijany 17-latek... 11.02.10, 10:43 Zapisz się na jakieś ćwiczenia z prawdziwej samoobrony. Dostaniesz po ryju kilka razy, to przestaniesz wypisywać głupoty. Policjant miałby szanse tylko gdyby równolegle z jego reakcję nastąpiła wyraźna wroga reakcja obserwatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 09:15 a gdy staną przed sądem,sąd będzie miał wątpliwości,który użył noża więc,żeby nie skazać niewinnego człowieka za nieostrożne posługiwa- nie się niebezpiecznym potencjalnie narzędziem,po 3 m-cach wypuści ich do domu i wygłosi umoralniające przesłanie. więc .... Odpowiedz Link Zgłoś
mlotek_na_kaczki Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 09:21 widzisz to wszystko nie jest takie proste. zarowna sad, policja jaki i ten zbrodniarz sa produktami tego spoleczenstwa. nic nie spadlo z nieba. wszystko jest efektem badz tez skutkiem wielu czynnikow, na ktore mamy wplyw ale jak widac w tym wypadku zawiedlismy jako spoleczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 09:38 dawno już pisałem o skutkach demokracji i jej patologii,ludzie zdają się na państwo,państwo to załatwi,państwo to zrobi za nas, państwo nam da,my się domagamy,mamy prawo,gadu,gadu i życie toczy się dalej. Człowiek dostał nożem 1 min,upadł 1 min, sprawca ucieka,złapany po 1 godz,prokuraura,sąd,nooo... termin jeszcze 3 m-ce,rozprawa 2 lata. Życie biegnie szybko i nie czeka,świat się zmienia,a tu każą czekać na decyzję,wyrok,zastanowią się,dwa pokolenia wymrą a decyzji czyj majątek też nie będzie,he,he . Te instytucje nie przystają do rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 09:47 mlotek_na_kaczki napisała: > widzisz to wszystko nie jest takie proste. zarowna sad, policja jaki i ten > zbrodniarz sa produktami tego spoleczenstwa. nic nie spadlo z nieba. wszystko > jest efektem badz tez skutkiem wielu czynnikow, na ktore mamy wplyw ale jak > widac w tym wypadku zawiedlismy jako spoleczenstwo. Szanowny Panie jest za dużo marchewki, a za mało kija. Nie uczy się odpowiedzialnosći za swoje własne czyny. Pod wspływem różnej maści "speców" od patologii odstąpiliśmy od surowego karania przestępczości, i zabraliśmy społeczeństwu prawo do obrony własnego życia i mienia, to niestety takie efekty się pojawiają. I teraz dochodzimy do momentu w którym czas najwyższy odpowiedzieć sobie na pytanie: Kogo mamy bronić przed kim? CZy zdrowe społeczeństwo przed bandytami, czy bandytów przed społeczeństwem? Każdy normalny człowiek zepsute jabłko z koszyka wyrzuca, by nie popsuły się inne... Odpowiedz Link Zgłoś
mlotek_na_kaczki Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 09:56 andrzejto1 napisał: > mlotek_na_kaczki napisała: > > > widzisz to wszystko nie jest takie proste. zarowna sad, policja jaki i te > n > > zbrodniarz sa produktami tego spoleczenstwa. nic nie spadlo z nieba. wszy > stko > > jest efektem badz tez skutkiem wielu czynnikow, na ktore mamy wplyw ale j > ak > > widac w tym wypadku zawiedlismy jako spoleczenstwo. > > Szanowny Panie jest za dużo marchewki, a za mało kija. Nie uczy się > odpowiedzialnosći za swoje własne czyny. Pod wspływem różnej maści "speców" od > patologii odstąpiliśmy od surowego karania przestępczości, i zabraliśmy > społeczeństwu prawo do obrony własnego życia i mienia, to niestety takie efekty > się pojawiają. > I teraz dochodzimy do momentu w którym czas najwyższy odpowiedzieć sobie na > pytanie: Kogo mamy bronić przed kim? CZy zdrowe społeczeństwo przed bandytami, > czy bandytów przed społeczeństwem? > Każdy normalny człowiek zepsute jabłko z koszyka wyrzuca, by nie popsuły się in > ne... > tak, zgadzam sie z panska wypowiedzia. ale kara to tylko jeden z faktorow. zaniedbalismy rowniez wychowanie w empati, nagradzania dzialan bazujacych na wspolczuciu a zdecydowalismy sie na wolna amerykanke (a coroczna orkiestra swiatecznej pomocy to niestety zbyt malo by wychowac normalynch ludzi, ktorzy nie beda slepi na bol i cierpienie innych). Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 18:04 > Szanowny Panie jest za dużo marchewki, a za mało kija. Nie uczy się > odpowiedzialnosći za swoje własne czyny. Szanowny Panie, nie ma ani kija, ani marchewki. Nie uczy się odpowiedzialności za własne czyny, ale też nie szuka się źródła problemu. Dominujący pogląd w społeczeństwie jest taki, że morderczymi skłonnościami można się zarazić wdychając morowe powietrze, zatem nie ma żadnych szans na zapobieganie i można już tylko leczyć. A to błąd, bo jak pokazują przykłady państw z rzeczywiście niską przestępczością, dużo lepiej działa prewencja i nieuchronność kary niż jej surowość. Przestępca planujący działania być może bierze pod uwagę wysokość ewentualnej kary, ale to rzadko. Zwykle ocenia szansę na uniknięcie jakiejkolwiek kary. A jeżeli zbrodnia w tzw. afekcie, to nie ma nawet czasu na zastanowienie się co nasz kodeks karny stanowi. To jak z przechodzeniem na czerwonym świetle. Zapewniam Cię, że niewielu pieszych przed wtargnięciem na jezdnię zastanawia się jaką dostanie grzywnę, a raczej ocenia możliwość zatrzymania przez policję lub straż miejską. Albo jak z kierowcami. Iluż to kierowców zwalnia widząc miśki z suszarką albo przydrożny fotoradar? A przecież kara za przekroczenie prędkości jest niezależna od tego czy policja złapie Cię na gorącym uczynku, czy na fotoradarze. Masz trochę racji mówiąc o konieczności reakcji społeczeństwa na bandytyzm, ale to co proponujesz nie rozwiąże problemu. Może i czerpiesz odrobinę satysfakcji z faktu, że bandzior, który dał Ci w twarz dostanie wyrok. Ja jednak czerpię jeszcze więcej satysfakcji z faktu, że nie ma po prostu bandziora, który dałby mi w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
yeyq Zabójstwo policjanta. 11.02.10, 09:17 Może teraz wreszcie policja zacznie celniej strzelać do bandziorów ? a tego który jakimś cudem przeżyje wsadzą na bezwzględne dożywocie w kamieniołomach... ja też nie chcę żeby mnie jakiś gó...arz z nożem gonił. Odpowiedz Link Zgłoś
mlotek_na_kaczki Re: Zabójstwo policjanta. 11.02.10, 09:24 ja bym z tym strzelaniem nie przsesadzal. to nie dziki zachod a policja to nie kowboje.pozatym czesto bywa tak, ze jak zaczna strzelac to najczesciej gina ci, ktorzy nie zawinili badz byli bezbronni, bo bandzior kupi sobie pukawke a pani jadzia z miesnego niestety nie. tu potrzebny jest praca u podstaw. zwalczanie przeczyn zezwierzecenia mlodych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zabójstwo policjanta. 11.02.10, 09:37 Jeden z pomysłów: Dla tępaków zamiast gimnazjum nauka zawodu u rzemieślnika. Rzecz jasna, płatna (płaci uczeń rzemieślnikowi a nie odwrotnie). Gnojek utyra się przy najprostszych czynnościach, nie będzie miał ochoty na rozróby. Patrz film "Zaklęte rewiry". Czy ci kelnerzy urządzali bijatyki na mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
mlotek_na_kaczki Re: Zabójstwo policjanta. 11.02.10, 09:52 zgadzam sie. ale tutaj chodzi wiele glebszy problem: czy mozna byc dobrym i uczciwym czlowiekiem z zlym i niegodnym panstwie. jesli mlodzi ludzie widza w tv czytaja w prasie, ze talko cwaniactwo, bezdusznosc i bezwzglednosc poplaca to jak mozna oczekiwac od mlodziezy ze bedzie swieta. wprawdzie historia uczy nas, ze jet mozliwe zachowanie czlowieczenstwa nawet w najgorszych warunkach ale to sa wyjatki. masa bedzie tak sie zachowywala jak zostala przez spoleczenstwo wychowana, badz tez podporzadkuje sie panujacym regulom. a te sa w dzisiejszej Polsce takie a nie inne (patrz glodujace miasto LAPY) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
abdu_al Re: Zabójstwo policjanta. 11.02.10, 11:54 Każdy człowiek ma jeszcze coś takiego co się nazywa mózg. To co ty proponujesz to odpowiedzialność zbiorowa. Skoro to społeczeństwo jest winne, to niech każdy odsiedzi za niego po jeden dzionek. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zabójstwo policjanta. 11.02.10, 13:07 Odstałem w korku znacznie więcej niż 24 godziny. Liczy się? Odpowiedz Link Zgłoś
mlotek_na_kaczki Re: Zabójstwo policjanta. 11.02.10, 13:32 nie chodzi o odpowiedzialnosc zbiorowa. rowniez nie neguje faktu, ze kara musi byc. rozumiem rowniez ze kazdy ma mozg. oprocz tego jestem swiadomy faktu, ze zawartosc tego mozgu to w wiekszej czesci zachowania nabyte - normy, moralnosc, wierzenia. a wiec powstaje pytanie jak moglo dosjc do takiego zezwierzecenia tego mlodego czlowieka. on nie wypelzl z piekla i zamordowal tego czlowieka. on sie gdzies urodzil, mial matke, ojca, chodzil gdzies do szkoly mial kontakt z rowiesnikami. jak w takiej sytuacji moglo powstac cos tak bezdusznego. to jest pytanie! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Zabójstwo policjanta. 11.02.10, 12:27 dlatego policjanci powinni być intensywnie szkoleni w prawidłowym strzelaniu do elementu szkodliwego. Odpowiedz Link Zgłoś
pamama Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego podej... 11.02.10, 09:22 Oczywiście tym tramwajem nie podróżował żaden więcej mężczyzna, który mógłby pomóc temu policjantowi! Niestety panuje znieczulica i nikt już nie reaguje na chuligańskie wybryki i chamstwo dlatego bandyci czują się bezkarni. A wystarczyłoby, że ktoś by mu pomógł zamiast się gapić. Przykre. Współczuję tym biednym córeczkom, które osierocił i całej jego rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan331 Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 09:25 pomóc po to aby samemu narazić się na atak nożem? Jak pokazuje ta sytuacja to lepiej jest nie reagowac niz narażac swoje życie. Ja tam wolałbym stac z boku i dzwonic na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
mlotek_na_kaczki Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 09:38 ale zastanow sie nad konsekwencja swojego zachowania. takie podejscie oznacza, ze gdyby to ciebie ktos atakowal nozem to pasazerowie odwrocili by glowy i dzwonili na policje w czasie gdy ty jestes obdzierany ze skory.nie sadze abys byl zadowolony z takiego obrotu sprawy. takie zachowanie ktore prowadzi do slepoty na bol innych jest aspoleczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 11:22 Była kiedyś w telewizji sprawa, gdy ktoś wysportowany pomógł napadniętemu i był szarpany przez sądy jak bandzior, bo niby nieadekwatnej siły użył. Potem oświadczył, że już nigdy nikomu obcemu pomagał nie będzie. No właśnie, niby jaka była by tu adekwatna siła? Jak ją w ułamku sekundy wyliczyć? Tak więc nie wykluczone, że w tłumie były osoby wystarczająco sprawne aby bandziorów unieszkodliwić ale po kilku takich sygnałach jakie społeczeństwo dostało nie chcą być przez sądy ścigani jak bandyci i wolą się nie mieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
mlotek_na_kaczki Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 11:41 zgadzam sie. takie zachowanie sadownictwa i oglnie system prawny wspieraja tylko zachowania aspoleczne. mimo to musze powiedziec, ze bedac w sytuacji, gdzie jakis bezbronny czlowiek jest zagrozny, nie potrafilbym powiedziec sobie: nie ingeruj bo sie nie oplaca w swietle prawa. dla mnie to cos wiecej niz prawo. tutaj chodzi o to zeby na nastepny dzien - przyznaje: jesli sie przrzyje:( -moc spojrzec w lustro i powiedziec: jestem jeszcze czlowiekiem. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 12:36 bo to jest biznes,każdy kreci swoje lody prokurator oskarża,zaskarża,ciągają faceta po sądach 5 lat, prokurator awansuje za nieustępliwośc potem prezydent ułaskawia i ma piar yborczy dobrego wujka a facet 5 lat w więzieniu siedział,interes mu zajeli,rodzina odeszła był piłką do pogrania dla innych,robili na nim interes,takie reguły Odpowiedz Link Zgłoś
mlotek_na_kaczki Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 12:56 to smutne. w swietle takiego spoleczenstwa nie nalezy sie dziwic jak moglo dojsc do takiego zezwierzecenia tych dwoch mlodych ludzi. kara smierci, ktora zada tak wielu tutaj na tym forum nie jest rozwiazaniem problemu. problem lezy w systemie, w przyczynach tego zachowania, nie braku adekwatnej kary Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 13:27 wiedziałem,że to społeczeństwo jest winne,my wszyscy,tak ! tak ! do czego to doszło,skandal to co ? po setce i do roboty,czy jescze trochę pogaduszek ? a co dziś w tivi ? Odpowiedz Link Zgłoś
mlotek_na_kaczki Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 13:44 jesli dostrzegasz powiazanie jednostki ze spoleczenstwem to chwala ci za to. jest oczywiste, ze zabil ten mlody czlowiek i to on powinien ponies (surowa) kare. ale proces jego degeneracji rozpoczal sie o wiele wczesniej. mowimy o 17 letnim mlodym czlowieku, ktory jest istota spoleczna. bez spoleczenstwa czlowiek nie jest nawet malpa. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 10:01 dzwonić po policję ?? z komórki ??? toż to strach w ręce coś takiego trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty a gdzie straz miejska ,policja ? 11.02.10, 09:35 w łodzi straz walczy a fotoamatorem co im zdjecia robi a tam gdzie trzeba nigdy ich nie ma A co na to napisza ci co nawoluja do czujnisci obywatelskiej ? czujny obywatel lezy martwy a gó...arz ma zmarnowane zycie Wielkie nieszczescie moze z niczego gdyby obywatel wykazał sie, tak czesto krytykowana znieczulica , sam by zyl a młody przestepca do dzisiaj by juz wytrzeźwial i poszedł do szkoly pracy A najlepiej gdyby interweniowały w takiej sprawie słuzby do tego powołane za wybryk chuliganski dostał by mandat ewentualnie noc w izbie wytrzeźwien i cała sprawa by sie zakonczyla A tak to mamy wielka tragedie tego milicjanta i tego mlodego cvzłowieka (zakładam ze nie był on zwykłym bandziorem ) tylko mlodym gó...arzem który za głupote zapłaci teraz ogromna kare a my bedziemy go jeszcze utrzymywac Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: a gdzie straz miejska ,policja ? 11.02.10, 12:28 77qwerty napisał: > w łodzi straz walczy a fotoamatorem co im zdjecia robi > a tam gdzie trzeba nigdy ich nie ma > A co na to napisza ci co nawoluja do czujnisci obywatelskiej ? > czujny obywatel lezy martwy a gó...arz ma zmarnowane zycie > Wielkie nieszczescie moze z niczego > gdyby obywatel wykazał sie, tak czesto krytykowana znieczulica , > sam by zyl a młody przestepca do dzisiaj by juz wytrzeźwial i poszedł do szkol > y > pracy Młdy przestępca nie poszedłby ani do szkoły, ani do pracy, bo był przestępcą. I to notowanym przez policję. > A najlepiej gdyby interweniowały w takiej sprawie słuzby do tego powołane > za wybryk chuliganski dostał by mandat ewentualnie noc w izbie wytrzeźwien i > cała sprawa by sie zakonczyla A nie powinna się tak zakończyć. > A tak to mamy wielka tragedie tego milicjanta i tego mlodego cvzłowieka > (zakładam ze nie był on zwykłym bandziorem ) Masz rację, ze nie był zwykłym bandziorem. Był zdegenerowanym bydlakiem który dla zabawy zabił człowieka. Policjanta ( a nie milicjanta, od 20 lat już nie ma milicji)który podjał interwencję w kwestii niszczenia mienia. > tylko mlodym gó...arzem który za głupote zapłaci teraz ogromna kare > a my bedziemy go jeszcze utrzymywac Nie doczytał szanowny Pan tego, że to nie był pierwszy kontakt tego gnojka z policją. Był to zdegenerowany palant którego miejsce jest w więzieniu i nigdzie indzeij. Proponuję czytać całość artykułu... Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 09:42 > Oczywiście tym tramwajem nie podróżował żaden więcej mężczyzna, który > mógłby pomóc temu policjantowi! Niestety panuje znieczulica i nikt już nie > reaguje na chuligańskie wybryki i chamstwo dlatego bandyci czują się > bezkarni. A wystarczyłoby, że ktoś by mu pomógł zamiast się gapić. > Przykre. Współczuję tym biednym córeczkom, które osierocił i całej jego > rodzinie. czuja sie bezkarni bo taka mamy policje a zwłaszdza takie mamy prawo pisane przez przestepców -złodziei (ryców ,zbychów ) dla swoich kolegów A gdyby jeszcze ktos dodatkowo zareagował jakie dajesz gwarancje ze nie byłoby wiecej trupów Odpowiedz Link Zgłoś
mlotek_na_kaczki Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 10:04 cale zdarzenie trwalo sekundy, wiec wszystko co mowimy tu o pomocy to czyste spekulacje. mozesz mnie uwazac za naiwniaka ale mimo to jestem zdania, ze nalezy pomagac ludziom w sytuacji zagrozenia, nie mozna nikogo zostawiac na pastwe zwyrodnialcow. to czyni z nas spoleczenstwo, bez tego jestesmy tylko stadem zdziczalych i wyglodnialych wilkow : homo homini lupus. a co do gwarancji: zycie to bardzo ryzykowna spawa niema nawet gwaracji, ze ten oddech nie bedzie moim ostatnim. trzeba czasem ryzykowac, by naprawde zyc, by byc czlowiekiem. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 10:48 > bezkarni. A wystarczyłoby, że ktoś by mu pomógł zamiast się gapić. Gdyby ruszył "ktoś" skończyłby jak ten policjant - z nożem w brzuchu. Ale gdyby pół tramwaju skoczyło na żula, spieprzałby gdzie pieprz rośnie. Polaczki w masie to społeczeństwo pyskatych tchórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
maryjan_pazdzioch Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 11:56 cyklista napisała: > > bezkarni. A wystarczyłoby, że ktoś by mu pomógł zamiast się gapić. > > Gdyby ruszył "ktoś" skończyłby jak ten policjant - z nożem w brzuchu. Ale gdyby > pół tramwaju skoczyło na żula, spieprzałby gdzie pieprz rośnie. Polaczki w masi > e > to społeczeństwo pyskatych tchórzy. Pierdo_lisz debilu jak potluczony. Kazdy ma to gdzies, bo sytuacja mogla sie skonczyc na dwa sposoby: 1) interweniujesz i tez dostajesz kose - konczysz na cmentarzu lub w ciezkim stanie w szpitalu 2) bandytow udaje sie spacyfikowac - jedyna mozliwosc jest taka, ze dostaliby ciezki wpierd_ol, bo gosc z kosa jest niebezpieczny nawet jak juz dostal pare szlagow w ryj. A wtedy ladujesz w sądzie, bo bandyci Cie skarza. Nawet jesli jestes tylko swiadkiem to na rozprawach w ich obecnosci podajesz SWOJE DANE OSOBOWE (lacznie z adresem zamieszkania). W najlepszym przypadku bandyci nasla na Ciebie/rodzine swoich kolesi, w najgorszym tez pojdziesz do pierdla i bedziesz mial przej_ebane, bo pomagales psowi, chociaz sam psem nie jestes. Wiec skoncz POje_bie pisac takie POpierd_olone "komętaże", bo ch_uja wiesz jak dziala prawo w tym POpie_rdolonym kraju POlityki milosci i cudow POltuska. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 12:41 sądząc po tym jak to przebiegało,to wystrczyło aby ktoś trzeci kopnął nawet w d.... tego,który trzymał i było by po akcji Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick jeszcze ten kraj ma obrońców elektoratu PO 11.02.10, 14:16 w osobie "spokojnego.zenka" Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus o Zmarłych nie mówi się źle... 11.02.10, 09:24 ...ale czy ów Policjant zachował się w pełni profesjonalnie? Myślę, że zareagował spontanicznie i emocjonalnie, jak przeciętny obywatel bez żadnego wyszkolenia, a to nie świadczy dobrze o naszej policji. I - paradoksalnie - czuję się w tej sytuacji mniej bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
darba76 Re: o Zmarłych nie mówi się źle... 11.02.10, 10:36 To był policjant wywiadowczy a nie antyterrorysta czy chociażby pracujący w prewencji. Nie każdy policjant czy wojskowy musi być specem od walki wręcz, rozbrajania ładunków wybuchowych i kursem pilotażu. Ja wiem że niektórym wychowanym na filmach amerykańskich tak się czasami wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Re: o Zmarłych nie mówi się źle... 11.02.10, 11:52 ...więc nie powinien interweniować, skoro nie był przeszkolony w tym zakresie. A tak mamy tragedię TRZECH ludzi, z których jeden nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: o Zmarłych nie mówi się źle... 11.02.10, 18:07 Kiedy policjant podjął interwencję miał przeciw sobie gó...arza ciskającego kubłem na śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: o Zmarłych nie mówi się źle... 11.02.10, 12:21 "..ale czy ów Policjant zachował się w pełni profesjonalnie? Myślę ..." żartujesz - plankton nie myśli. szkoda że nie mamy odwagi by zachowywać się tak jak ten policjant. społeczeństwo jest coraz bardziej pozbawione instynktu samoobrony - staje się właśnie bezwolnym planktonem. co gorsza potrafi samo sobie wmawiać że jego degeneracja to objaw rozsądku i "profesjonalizmu". Odpowiedz Link Zgłoś
barbara333-4 Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego podej... 11.02.10, 09:33 Gdy zamordują zwykłego obywatela/ nie policjanta/ to Policja nie chce ruszyć tyłkiem ze stołka i wszystko tak postępuje spartaczone jak u Olewników. Ani Policja ani prokuratura nie wysila sie w znalezieniu mordercy,a rodzinie ofiary nie chce udzielac żadnych informacji. Tu -gdy zginął ich kolega widzieliśmy w tel. tabuny policji,zwarte szeregi,poszukiwania i jak dla naszej policji niesłychaną aktywność.Smutne spostrzeżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarnoo racja 11.02.10, 10:31 spostrzezenie trafne, to co sie stalo jest po czesci wynikiem olewania przez policjantow swoich obowiazkow, najgorsze jest jednak to ze los byl okrutny dla jednego z najbardziej ambitnych i skutecznych pracownikow policji, zaczynam przekonywac sie do kary smierci albo dozywocia w malo komfortowych warunkach, ci agresywni ludzie nie maja prawa zyc wsrod innych ceniacych spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
podlesiok Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 20:25 Masz racje coś w tym jest Odpowiedz Link Zgłoś
pekarpe Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego podej... 11.02.10, 09:44 Dobrze, że policjant nie uszkodził w żaden sposób bandytów. Wtedy by się działo! A propos, co z policjantem skazanym za Bródno? Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Czas na samosądy. Prawo/sędziowie się nie 11.02.10, 09:50 sprawdzają. Szkoda nawet słów. Wolę się obawiać policjanta bez hamulców, niż zastanawiać się czy wrócę żywy wychodząc z domu po 20. Myślę, że większość społeczeństwa poczuje się lepiej, gdy tym szmatom coś się przytrafi w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Czas na samosądy. Prawo/sędziowie się nie 11.02.10, 10:52 Przeprowadź się do Rosji, idealne miejsce dla ciebie. Milicjant tam to lokalny pan i władca. Odpowiedz Link Zgłoś
ant_y Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego podej... 11.02.10, 09:53 Najgorsze w tym jest, że znajdzie się jakiś "nawiedzony" adwokat i jeszcze go obroni. Odpowiedz Link Zgłoś
mlotek_na_kaczki Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 10:10 wiem, ze w takich ekstremalnych przypadkach emocje biora gore. ciezko nam zrozumiec taki stopien zezwierzecenia, ale nawet tutaj nie mozemy stawiac pod znakiem zapytania prawa do obrony oskarzonego, gdyz bez tego prawa nie mozemy istniec jako normalne spleczenstwo. pomysl jakie mialbys szanse dowiedzenie swojej niewinnosci, gdy przez przypadek policja bezpodstawnie cie oskarzyla (zdarza sie niestety calkiem czesto) o popelnienie przestepstwa. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Prawo powinno być zmienione 11.02.10, 10:11 Jeśli sąd uzna, że młodociany ma odpowiadać za zbrodnię jak dorosły, to skutkiem tego możliwy powinien być wyrok dożywocia, a nie tylko 25 lat. Ale wcale nie jestem aż taki radykalny, aby szczyli sadzać rzeczywiście na dożywkę. Uważam, że w kolejnym wyroku sądowym zresocjalizowany zbrodniarz mógłby być wypuszczony warunkowo po np. 15 latach (nie mniej!). Uważam przy tym, że procedura sądowa powinna byc przy tym tak skonstruowana, żeby do maksimum uniemożliwić wypuszczenie żula niezresocjalizowanego. Uważam także, iż w przypadku recydywy powinno się częściej ferować wyroki przy górnej granicy przewidzianej prawem. Prawo powinno nieprzewidywać jakichkolwiek okoliczności łagodzących, możliwych do uwzględnienia przez sędziego, jeżeli sąd ma do czynienia z recydywą. I kwita! Odpowiedz Link Zgłoś
laure-sainclair Dlaczego mu jucha z ryja na podłogę nie kapie???!! 11.02.10, 10:16 a może wycięli Photoshopem? Odpowiedz Link Zgłoś
piesekleszek.1 [...] 11.02.10, 10:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry nie podoba mi sie to wykrecanie rak 11.02.10, 10:20 przestepca powinien byc skuty ale w pozycji wyprostowanej i z odslownieta twarza, to na zdjeciu to demonstracja "sily" polglowkow w kominiarkach z zapedami sadystycznych dyktatorow Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: Piszesz post z więźnia? 11.02.10, 10:40 Bo na to wygląda. Ja z olei uważam, że każden policjant powinien mieć przy sobie broń palną. Może to być broń priva (legal),a w takich przypadkach jej użycie powinno być równe użyciu broni służbowej. Policjant nawet na urlopie nie powinien być widziany jako zwykły cywil. On jest bowiem ZAWSZE policjantem! Ten zamordowany policjant powinien mieć przy sobie legal spluwę. I jej oczywiście użyć. A strzelać nie powinien w kopyta - tylko w łeb! Odznakę policyjną powinien mieć przy sobie nawet w szpitalu, nie tylko na urlopie. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: nie podoba mi sie to wykrecanie rak 11.02.10, 10:40 a mnie sie podobasie jeżeli oczywiście nie wloką tak staruszka o wadze 30 kg a tych śmieci powinni wypuścić i zobaczyć jak daleko zajdą bo co mają w areszcie się nudzić i narzekać na zupę Odpowiedz Link Zgłoś
ku.ku.lka Re: nie podoba mi sie to wykrecanie rak 11.02.10, 10:43 Poza tym on jest podejrzany matole a nie przestępca a Oni nie są półgłówkami tylko funkcjonariuszami. Uważaj co piszesz żeby cię po IP nie znaleźli i zapytali czy ładnie to naruszać godność funkcjonariusza. Pewnie będzie przestępcą po zakończeniu sprawy sądowej ale póki co jest podejrzanym. Skąd te mądrości o postawie wyprostowanej? Primo chronią go przed oślepieniem przez flesze, secundo jest zima ślisko gdyby upadł to z mniejszej wysokości, tertio może jest chory stąd brak wyprostowanej postawy. W ogóle to bidulek. Weź go przygarnij. Dobry uczynek zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
tigga_11 Re: nie podoba mi sie to wykrecanie rak 11.02.10, 10:56 > przestepca powinien byc skuty ale w pozycji wyprostowanej i z odslownieta twarza Oczywiście i jeszcze przodem powinien iść policjant ze strzałką "Tędy uciekać". Taka pozycja skutecznie utrudnia wyrwanie się, samookaleczenie i orientację w przestrzeni. A twarz ma zakrytą na własne życzenie, bo ma do tego prawo - skoro się już tak bardzo za jego prawem ujmujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
krisp_2007 Kawkę i koniaczek też mu powinni dać ? 11.02.10, 11:41 No, bo przecież zestresowany i może w nocy wyciągnęli go z domu - więc niewyspany. No i koniecznie papierosek. Jestem obiema rękami za, pod jednym tylko warunkiem - że wszystko dzieje się w głębi lasu, na krawędzi dołu z wapnem, do którego to ścierwo trafi po strzale w potylicę. A kawa, koniaczek i papieros służą temu, żeby dłużej delektował sie tym co go czeka. A obok niego jego koleżka- nożownik. Odpowiedz Link Zgłoś
rafi1920 Re: nie podoba mi sie to wykrecanie rak 11.02.10, 14:39 I BARDZO DOBRZE ! na miejscu tych policjantów to jeszcze w kącie gdzieś bym im napier... Odpowiedz Link Zgłoś
matti.3 Re: nie podoba mi sie to wykrecanie rak 11.02.10, 15:44 Ooo kolejny post popełniony przez wybitniemądrego. Nie sil się na bycie kontrowersyjnym bo ci nie wychodzi..... pzdr Matti Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Mnie też nie podoba sie to wykrecanie rak 11.02.10, 16:48 Zamiast tego mogli ciągnąć za nogi po schodach albo po chodniku, ryjem do dołu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll I drugi to tez dres...czemu mnie to nie dziwi? 11.02.10, 10:22 Dresow sie prewencyjnie powinno zamykac. Jak zyje nie widzialem jeszcze czlowieka chodzacego na codzien w dresie, kaszkiecie, bialych skarpetkach i tanich butach sportowych, ktory by nie byl jakims prostakiem, zlodziejem czy bandyta. Odpowiedz Link Zgłoś
mm600 Przywrócić karę śmierci 11.02.10, 10:23 Dopóki nie będzie kary śmierci za zabójstwo policjanta nie będzie też dla Policji społecznego szacunku. W USA tylko za samą próbę zabójstwa gliniarza dostaje się dożywocie lub czapę, i tam bandyta się 5 razy zastanowi, a u nas - zero szacunku, zero strachu - wytłuką smerfów w pień i będą się tym chwalić w pierdlu. Nie chce płacić za jego siłkę i wczasy w więzieniu przez następne kilka lat! Dorzuce się za to na linę. Ostatecznie mogę przystać na dożywotnią pracę w kamieniołomach za free. Odpowiedz Link Zgłoś
goooral Społeczny szacunek policja zyskuje się sumienną 11.02.10, 10:40 pracą dla społeczeństwa - a nie karą śmierci dla zabójców akurat policjanta (za policjanta KS a za matkę dwójki dzieci 15 lat ?) A ty jak masz cykora to "zapisz się do ORMO - oni chodzą trójkami" Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Przywrócić karę śmierci 11.02.10, 18:10 > W USA tylko za samą próbę zabójstwa gliniarza dostaje się dożywocie > lub czapę, i tam bandyta się 5 razy zastanowi, I dlatego w USA ginie relatywnie więcej policjantów niż w Polsce? Ło rety, co by się działo, gdyby nie było tak drakońskich kar. A props, jednym z elementów wstąpienia do Bloods jest konieczność zabicia policjanta. Z pewnością element przestępczy chce partycypować w zyskach, ale boi się tej kary śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
currahee tak było, jest i będzie 11.02.10, 10:23 ludzie kochani! tak było, jest i będzie. patologie są wszędzie. A ta tragedia zdarzyła się w jednej z gorszych dzielnic Warszawy. Zobaczcie na ubiór sprawców. Toż to pierwszej maści dresiwo. Niestety można w dzisiejszych czasach poznać po mordzie kto jest kim. Jak eliminować takich ludzi zawczasu, nie mam pojęcia. Jedno jest pewne - przy złapaniu takiego dresiwa na kradzieży czy rozboju, powinien on dostać profilaktycznie pałą po dupie. Chociaż i tak to zbyt wiele nie pomoże... :( Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Godzina policyjna i obozy pracy dla młodzieży!!! 11.02.10, 10:29 Skoro rodzice nie wychowują *tylko hodują - jak tuczniki), szkoła sie boi (też nic dziwnego), jedynie lekcje religii katolickiej mają prawie 100% frekwencji (ciekawe, czy to tam uczeni są bandytyzmu?), trzeba gnojków wychowywać reżimowo. Twórca idiotycznej metody wychowania w Ameryce (tzw.bezstresowej) kilka dobrych lat temu oficjalnie przyznał, ze jest durniem i przeprosił wszystkich. A w Polsce permisywne "wychowanie" nadal święci triumfy. Nie można np.na ulicy zwrócić dziecku uwagi, bo rodzic natychmiast rzuca sie do gardła (nawet jeśli przed chwilą został skopany i opluty przez własne dziecko), a jeśli dziecko jest samo, to natychmiast usiłuje dyskutować lub pyskować. Katolickie wychowanie, powinszować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Godzina policyjna i obozy pracy dla młodzieży 11.02.10, 10:50 Przyznaj, że najbardziej boli cie to że jesteś starym piernikiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: Godzina policyjna i obozy pracy dla młodzieży 11.02.10, 17:26 Nie rozumiem, dobra kobieto, czyżby to zabójstwo zdarzyło się nocą? Odpowiedz Link Zgłoś
ramzes988 Uczcijmy Jego pamięć !!!-godz 19:00 11.02.10, 10:29 W obliczu wstrząsającego i zupełnie bezsensownego zabójstwa policjanta, który osierocił dwójkę małych dzieci zdobądźmy się na symboliczny gest.Dziś o godzinie 19:00 w miejscu zbrodni, przystanek tramwajowy Fort Wola postawmy znicz.Jeżeli możecie przekażcie to osobom, które nie mogą i nie chcą pozostać obojętne.maps.google.pl/maps?oe=utf-8&client=firefox-a&ie=UTF8&q=fort+wola&fb=1&gl=pl&hq=fort+wola&hnear=Mazowieckie,+Warszawa&cid=0,0,16441740644229922677&ei=_MRzS-iANMeO <http://maps.google.pl/maps?oe=utf-8&client=firefox-a&ie=UTF8&q=fort+wola&fb=1&gl=pl&hq=fort+wola&hnear=Mazowieckie,+Warszawa&cid=0,0,16441740644229922677&ei=_MRzS-iANMeO> Odpowiedz Link Zgłoś
jan.grz Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego podej... 11.02.10, 10:30 Zawsze, bez względu o co podejrzewa sie zatrzymanego, bulwersuje mnie sposob pojmania i prowadzenia do aresztu. Stosowane procedury wykluczają humanitarne traktowanie ludzi i wręcz preferuja zadawanie bólu. Takie zatrzymania chetnie pokazywane w tv są juz forma pewnej kary, choć zatrzymuje się tylko podejrzanego. Karalne jest znęcanie się nad zwierzetami, a dopuszczamy do znęcania się nad ludżmi i to z medialnym nagłosnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
4dotpj Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 12:08 jakos mi go nie żal... Odpowiedz Link Zgłoś
siepaw Re: Zabójstwo policjanta. Zatrzymano drugiego pod 11.02.10, 13:33 Jestem bardzo ciekaw gdyby to dotyczyło ciebie lub kogoś z twojej rodziny , czy też byłbyś takim pacyfistą przyjacielu. Czy ty nie widzisz co się dzieje w tym kraju , niedługi dojdzie do tego, że społeczeństwo weźmie sprawy w swoje ręce , bo marnie opłacana i zarządzana policja nie da rady. Nie pisz takich rzeczy nie czytaj takich artykułów obejrzyj na National Geografic jakieś wieloryby lub coś innego może jesteś z Greenpeace. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_63 Może przybliżyć sylwetkę tego zabójcy, może to da 11.02.10, 10:31 coś do myślenia.... Np jakie (i czy) gry komputerowe lubił (bardzo konkretnie), które filmy, seriale. Profil rodziców, nauczycieli, jakieś szczególne okoliczności z jego życia, może to komuś pomoże np. w wychowywaniu własnych dzieci, może jacyś twórcy gier, filmów, dystrybutorzy jakąś refleksją się ogarną.... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Może przybliżyć sylwetkę tego zabójcy, może t 11.02.10, 10:41 > Np jakie (i czy) gry komputerowe lubił (bardzo konkretnie), he he, gry, TV wszystko winne, tylko nie dom i "rodzice". ;) > filmów, dystrybutorzy jakąś refleksją się ogarną.... Zabijasz samochodem, nożem itd, czy producenci myślą o tym????? Raczej nie, bo nie do tego te rzeczy są stworzone :) Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer_1 Dla mnie czapa plus dożywocie 11.02.10, 10:31 A nawet jeśli nie to już koledzy zamordowanego dadzą tym sku...elom popalić w areszcie... Aż się prosi wpie...do utraty zdrowia na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Dla mnie czapa plus dożywocie 11.02.10, 10:51 czapa i dożywocie? Czy ty dziecko rozumiesz te dwa słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
maryjan_pazdzioch Re: Dla mnie czapa plus dożywocie 11.02.10, 12:02 three-gun-max napisał: > czapa i dożywocie? Czy ty dziecko rozumiesz te dwa słowa? a ty debilu rozumiesz, ze sprawcow bylo dwoch czapa dla "kosyniera", dozywocie dla pomagiera chociaz jak dla mnie obydwaj powinni dostac czape Odpowiedz Link Zgłoś