aekielski 12.02.10, 19:02 Dostał wyrok za zbyt małą łapówkę dla urzędnika. Urzędnik został odznaczony orderem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pluto37 I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 12.02.10, 19:08 Cos podobnego napisalem jednej moje znajomej w prywatnym poscie. Chyba autor ...sciagal":))) Jesli nawet to dobrze, bo takie podobne "wju" moze conieco otrzezwi i mediowych specow doznajacych orgazmu z powodu sledczego cyrku i pajacowych polutusow ktorym sie zdaje, ze jesli zrobia cyrk na wizji to stana sie idolami publisi. A tu przychodzi taki Sobiesiak i pokazuje zorgazmowanym SOBIESIAKOM ze oni sa jedynie blaznami, ktorym sie zdaje, ze wniebowstapienia doznali. Rozni sie czym od Sobiesiaka taka Kempa, Stefaniuk, Chlebowski, czy Stefaniuk? A te wszystkie Gosiewskie i Brudzinskie po zdrapaniu z geby klajstru wygladaja inaczej. Inaczej maja poukladane pod czaszkami? To Sobiesiaki w gorszym wydaniu. On ryzykuje swoj szmal, a oni zeruja na publicznym groszu. Laszczac sie na ...300 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 12.02.10, 19:11 aekielski napisał: > Dostał wyrok za zbyt małą łapówkę dla urzędnika. Urzędnik został odznaczony > orderem. Wyrok wyrokiem, ale ciekaw jestem ile trwaloby zalatwienie tego co Sobiesiak zalatwil z lapowka .... bez lapowki:) Odpowiedz Link Zgłoś
thorgal9 I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 12.02.10, 19:32 Przeczytalem. Jeszcze raz przeczytalem. Autor chyba oszalal. A moze to taka gleboka , szatanska ironia? Sobiesiak przypominal mi cwaniaczka z rynku, ogrywajacego ludzi w trzy karty. Buta, chamstwo, analfabetyam ( nie potrafil przeczytac tekstu, ktory napisal my zapewne jakis spin doktor z PO; co to znaczy Mogidiszu? ja nie wiem, on tez nie wiedzial) Sciagnal gumofilce, zalozyl mokasyny, ale sloma zostala. I ten nowobogacki burak pomiatal, jak smieciami, jak swoimi lokajami czolowymi politykami rzadzacej partii- wstyd i smutek, wyborcy PO, wstyd i smutek... Odpowiedz Link Zgłoś
wilbik.a I love too ! 12.02.10, 19:54 thorgal9- do z góry założonej tezy (dowalić tym z PO)na siłę próbujesz przeinaczyć fakty. CAŁY urok tego występu (bo był to występ !- bez dwóch zdań- kreacja jak sie masz !) polegał na tym , ze facet SAM SOBIE napisał ten tekst ! Napisał po swojemu, własnymi słowami . I dlatego jest w tym siła i autentyzm. W porównaniu z tym usiłowania Wassermanna i Klempy były żenująco nieporadne. Słuchając tego spektaklu teatru radioweo w biurze (wyjatkowo, ale warto było !) mieliśmy dużo uciechy do autora ( Jerzy Sawka) : świetnie napisane ! Well done ! Odpowiedz Link Zgłoś
janina38 Re: I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 12.02.10, 20:31 A nie bierzesz pod uwagę,że p.Sobiesiak to dyslektyk? Czytał całkiem niźle a że pokręciłnazweę jakiegoś kraju to nie dyshonor, skoro pan Prezedent i jego braciszek fatalnie mówią gwarż prosto z Pragi. Mówł całkiem niegłupio i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 12.02.10, 21:19 thorgal9 wiesz co zal mi ciebie,tak po ludzku po prostu zal...... Odpowiedz Link Zgłoś
mariapisg Re: I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 12.02.10, 22:05 "Buta, chamstwo, analfabetyzm" czy to nie są przypadkiem określenia, których można użyć do co najmniej 1/3 polskiego Parlamentu??? Nie potrafią sami niczego stworzyć, niczego sensownego wymyślić ale z jaką pogardą mówią o tych, którzy płacą podatki, marnotrawione na ich fanaberie. Odpowiedz Link Zgłoś
janko59 Re: I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 13.02.10, 15:12 thorgal9 jestes zaślepiony miłością do pisiorków jest to widzę miłosc nieszczęśliwa-przypadek beznadziejny znam parę osób które się jednak odkochały i odkochują zobacz ostatni sondaż CBOS macie już tylko 19%. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 13.02.10, 20:54 thorgal9 napisała: > Przeczytalem. Jeszcze raz przeczytalem. Autor chyba oszalal. A moze > to taka gleboka , szatanska ironia? Tak, właśnie tak trzeba czytać ten artykuł. Drugie dno tego artykułu, to rozpacz. Rozpacz normalnego, uczciwego człowieka, że taki "biznesmen" może wejść, naubliżać, napluć w twarz i wyjść. A wszystkim pozostaje udawać, że deszcz pada. Bo nic się nie da zrobić. Jak będzie trzeba, to zapłaci ile trzeba i sobie załatwi co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
magnifyingglass I despise Rysiek, Rysiek Sobiesiak 12.02.10, 19:43 Zastanawiam się, czy kiedy Sobiesiak mówił, że może w każdej chwili wynająć czołowego dziennikarza do obsmarowania dowolnie wybranej persony, to przechwalał się, czy mówił serio? Ale jak tu każą się zachwycać fajnością fajnego Sobiesiaka, przykrywam tę wątpliwość gazetą. Odpowiedz Link Zgłoś
magnifyingglass I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 12.02.10, 19:49 Zastanawiam się, czy kiedy Sobiesiak mówił, że może w każdej chwili wynająć czołowego dziennikarza do obsmarowania dowolnie wybranej persony, to przechwalał się, czy mówił serio? Pana dziennikarza to nie oburza? Czy kogoś na tym forum to oburza? Ale skoro tu każą się zachwycać fajnością fajnego Sobiesiaka, przykrywam tę wątpliwość gazetą. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 12.02.10, 21:22 Natomiast wysoko oceniony cykl publikacji pt. „Leki za miliony dolarów” w Rzeczpospolitej, za który autorzy Małgorzata Solecka i Andrzej Stankiewicz otrzymali w roku 2003 Główną Nagrodę Wolność Słowa przyznawaną przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich oraz nagrodę Fundacji im. Batorego w konkursie „Tylko ryba nie bierze” okazał się po latach, w następstwie procesu sądowego wytoczonego dziennikarzom kłamstwem, popełnionym w interesie lobbujacej firmy farmaceutycznej. www.falszywy.trop-reportera.pl/grand_press_photo/grand_press_photo/niezasluzone_laurowe _wience.html To już nie takie numery przechodziły wcześniej w naszym dziennikarskim światku. Odpowiedz Link Zgłoś
polka.4 I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 12.02.10, 19:50 Po oburzonych głosach całej rzeszy dziennikarzy wreszcie ktoś mówiący rozsądnie. Wszystkim panom redaktorom pragnę przypomnieć występ Ziemkiewicza na antenie info TV w czasie wyborów do Europarlamentu. Nieświadomy że jest jeszcze na antenie popisywał się rzucając mięsem w stronę prof.Rymarza,Warzecha rechotał ubawiony wysokim poziomem elokwencji swojego kolegi a red. Dąbrowska chichotała jak panienka której imponują wulgarne kawały kolegów. To jest prawdziwy poziom naszych dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ccc-bbb Re: I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 12.02.10, 23:29 A może dodaj Władykę w TOK FM - Buzek to "niezły jebaka". Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 13.02.10, 00:21 ccc-bbb napisał: A może dodaj Władykę w TOK FM - Buzek to "niezły jebaka". Tamta część swołoczy wtedy się chyba ze szmaciarzy nabijała akurat ale faktycznie słowa padły. Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa49 I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 12.02.10, 20:13 Też mam wrażenie, że autor zgapił prawie dokładnie moją opinię. Założyłam nawet spontanicznie podczas zeznań Ryśka Sobiesiaka smsowy fanklub "Ajlawe Rycho!" wśród znajomych. Mam dość gładkolicych, gładkoustych polityków wszelakiej partii łgających prosto w oczy, bez najmniejszego szacunku dla "ciemnego" ludu. Ja tego nie kupuję, choć im płacę z moich podatków. I love Ryśka too, był miłą odmianą w komisji hazardowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kr-ok I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 12.02.10, 20:22 I BARDZO DOBRZE SIĘ STAŁO BO TA KOMISJA TO ŚMIECHU WARTE,A TERAZ TE ŚWIĘTE I DZIENNIKARZY.OSOBIŚCIE PAN SOBIESIAK ANI MNIE ZIĘBI ANI GRZEJE ALE TO ŻE POTRAFIŁ DOWALIĆ TYM WSZYSTKIM BUFONOM .BĘDĄ MIELI O CZYM GADAĆ PRZEZ NAJBLIŻSZE KILKA DNI. Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 12.02.10, 20:25 naprzeciw takich nadetych swin jak komunistyczny siepacz waserman pan Sobiesiak to krysztal Odpowiedz Link Zgłoś
brat_biskupa Szacunek dla Sobiesiaka! 12.02.10, 21:56 Powtórzę raz jeszcze: więcej szacunku dla Sobiesiaka! Dziś łatwo się przyłączyć sie do chóru porawnych, kulturalnych i elokwentnych mieszajacych R. Sobiesiaka z błotem. Facet ma sporo racji! Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 12.02.10, 22:20 Kempy i Wassermanny dostarczają nam tyle radości co dzienni i wszystko jest OK jak pokazują swoją:butę, arogancję ,chamstwo ,pieniactwo,Sobiesiak miał swoje pięć minut,wywalił prawdę to podniósł się wielki wrzask. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 13.02.10, 00:19 Ryś Sobiesiak Wassermanów i Kempów nie potrzebuje, oni jego jak najbardziej tak. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Ktoś ma jeszcze wątpliwości? 12.02.10, 22:50 A to "Gazeta Wyborcza" jest. Cała ona... Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Ktoś ma jeszcze wątpliwości? 12.02.10, 23:02 bydlo_prof_wb czekales ze "Rysio" rozlozy PO ? a tu ten "prosty" czlowiek,dokopal calej smiesznej komisji, zamknal bezczelna klempe i "sprowadzil do parteru" pseudo-inteligenta" fachowca od wannien wassermana. Na dodatek pokazal gdzie w 'szeregu " stoji wiekszosc dziennikarzy wiesz gdzie stoja? razem z toba w szeregu klamcow,,,,;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Cokolwiek u Ciebie "wannien" znaczy... 12.02.10, 23:34 czy nawet "gobelssa", to dla mnie "Rysio" jest aferzystą, łapówkarzem i zwyczajnym prostakiem z dopiskiem "bezczelny" oraz ze słomą sterczącą z butów. Można by rzec gangster stający przed komisją, promotor, mentor i "opiekun" ludzi PO. Tak się nam przedstawił. Całe jego szczęście, że mu na komisji Sekuła tyłek uratował. Trudno się też dziwić, że Ci się ten prostak spodobał. Ćwicz ortografię... Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Kto to powiedział? 13.02.10, 00:34 "To przecież nie jest rzecz okryta tajemnicą, że rządzący bardzo chcą mieć swoje służby specjalne. I na tym zawsze polega także i nieszczęście tych służb, jeżeli stają się służbami nie narodu, tylko określonej opcji politycznej." Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Cokolwiek u Ciebie "wannien" znaczy... 13.02.10, 00:50 Spytaj swojego Guru wassermana o wanienki Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Nikogo o takiej ksywie nie znam niestety... 13.02.10, 10:18 Wygląda na to że znowu zrobiłeś jakieś byki w tekście i trudno Cię zrozumieć. Na wszelki wypadek zapytaj jednak o to sam w tabloidach. Oni tam lepiej wiedzą o co chodzi, to Ci objaśnią te "wanienki wassermanowe". Będziesz usatysfakcjonowany i szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
zbud-2 Re: Cokolwiek u Ciebie "wannien" znaczy... 13.02.10, 14:04 ale szum i syf - jakby ktoĹ? rzuciĹ? brukowcem w szambo!!!! Czego siÄ? unosicie ,Ĺźe ktoĹ? wreszcie gra z wĹ?asnych nut ???? Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Republika bananowa przy Tuskmenistanie 12.02.10, 23:04 niemaubekacobynapisnieszczekal zal mi ciebie gluptoku,tak po prostu po ludzku zal,,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: Republika bananowa przy Tuskmenistanie 13.02.10, 16:34 yanfhowah napisał: > niemaubekacobynapisnieszczekal zal mi ciebie gluptoku,tak po prostu > po ludzku zal,,,,,,, no co ty? w pisie jest sporo ubekow, na pewno nie szczekaja, szczekaja na platforme, bo im sie w glowie nie miesci, ze mozna bez zamordyzmu zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Może było w nim tyle byków ortograficznych... 12.02.10, 23:37 że człowieka nerwa siekła? A może po prostu jak zwykle tyle bzdur, że i jego cierpliwość się skończyła... Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Może było w nim tyle byków ortograficznych... 13.02.10, 01:28 pisalem o tobie bydelko chwalac ciebie,twoja "inteligencjie","wyrozumialosc" a przedewszystkim twoja "obiektywnosc",ale admin widac nie uwierzyl w to i wywalil wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Ale "przedewszystkim" osobno tumanie... 13.02.10, 13:43 przydrożny. No i z "Goebbelsa" się popraw, bo cztery byki w jednym wyrazie to jak na to forum nawet i jak na tumana i nieuka skończonego nazbyt wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Co robić, gdy się argumenty wyczerpały? 13.02.10, 14:15 bydlo_prof_wb napisał: > przydrożny. No i z "Goebbelsa" się popraw, bo cztery byki w jednym wyrazie to > jak na to forum nawet i jak na tumana i nieuka skończonego nazbyt wiele... Jak już się nie ma nic do powiedzenia, to: a) należy czepić się - ewentualnych - błędów, b) obrazić współrozmówcę wycieczką osobistą i/lub bluźnięciem. Na co się w takiej sytuacji wychodzi - dośpiewaj sobie sam (albo i nie; mnie nie zależy). Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Ale "przedewszystkim" osobno tumanie... 13.02.10, 18:28 bydlo_prof_wb nie dziwie sie ze wiesz tak dokladnie jak sie Gebbels nazywa i pisze,w koncu poswieciles mu swoje zycie,sam piszesz bledy a innym probujesz wytykac, tumanie inteligentny -inaczej twoje slownictwo tlumaczy twoj idiotyzm wrodzony Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Ale "przedewszystkim" osobno tumanie... 13.02.10, 18:37 bydlo_prof_wb widac nie znalazles juz zadnych argumentow i przeszles na obrazanie i szukaniem "hakow w stylu kaczynski" hahahahahahahahahhaha Ty to masz super "idolow' kaczynscy, gebbels,wasserman -wanna no i oczywiscie super gwiazda Klempa..... zaczyna mi ciebie czlowieku byc zal, tak po ludzku po prostu zal Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Może było w nim tyle byków ortograficznych... 13.02.10, 01:32 bydlo_prof_wb napisał: nerwa siekła? To twoja nowo-mowa? no brzmi czysto po Polsku,hahahahahahahhaa Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_jestem Autorze Sawka - jestes swołoczą. We love you 12.02.10, 23:10 podpisano: wdzięczni czytelnicy Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Autorze Sawka - jestes swołoczą. We love you 13.02.10, 00:18 Tak sporej odwagi trzeba jednak żeby się do tego przyznać, a autor to zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
drugilol Re: Autorze Sawka - jestes swołoczą. We love you 13.02.10, 22:16 Odwagi?! He he zabawne GW jest organem PO i tak pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Autorze Sawka - jestes swołoczą. We love you 13.02.10, 22:32 "Potem obsobaczył nas dziennikarzy, nazywając swołoczą. Nie ma się co obrażać, nieraz na to zasłużyliśmy." Tak, odwagą jest napisać coś takiego ponieważ większości naszych krajowych gwiazd tego zawodu przez gardło by to nie przeszło, a potrafią się ewentualnie obrazić. Mało miałeś dowodów na manipulacje i przeinaczanie faktów wśród polskich dziennikarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_to_pierre_dolain I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 12.02.10, 23:19 O, motłochu niewdzięczny! A przecież gdy wszyscy śpią, Rychu nie śpi, tylko kombinuje, jak by tu zrobić dobrze ludzkości: do budżetu wpłacić jak najwięcej podatków, bo Ojczyzna w potrzebie, karę z własnej kieszeni wybulić za wyrąbanie lasu, żeby lud pracujący miast i wsi miał gdzie na nartach zjeżdżać, bo zdrowie narodu dla Rycha cenniejsze niż własne, robotnikom dać pracę, bo kryzys, a córce - posadę w zarządzie totolotka, bo zdolna dziewczyna jest, a młodzi zdolni to przyszłość tego świata. Zamiast pluć żółcią, powinniście się modlić, żeby więcej było wśród nas takich jak Rychu. Odpowiedz Link Zgłoś
easy.teraz Re: I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 13.02.10, 06:20 Poszedłbym dalej i na miejscu Sawki zapytałbym Rycha, którego on love, czy zgodziłby się on zostać prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_bywa Re: I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 13.02.10, 11:31 ja_to_pierre_dolain napisał: > O, motłochu niewdzięczny! A przecież gdy wszyscy śpią, Rychu nie > śpi, tylko kombinuje, jak by tu zrobić dobrze ludzkości: do budżetu > wpłacić jak najwięcej podatków, bo Ojczyzna w potrzebie, karę z > własnej kieszeni wybulić za wyrąbanie lasu, żeby lud pracujący miast > i wsi miał gdzie na nartach zjeżdżać, bo zdrowie narodu dla Rycha > cenniejsze niż własne, robotnikom dać pracę, bo kryzys, a córce - > posadę w zarządzie totolotka, bo zdolna dziewczyna jest, a młodzi > zdolni to przyszłość tego świata. Zamiast pluć żółcią, powinniście > się modlić, żeby więcej było wśród nas takich jak Rychu. Nikt się nie musi modlić, bo i tak prawie połowa współplemieńców od rana do nocy kombinują, jak oszwabić Państwo, jak "poprawić" działanie wszelkich liczników (pisano o ogromnej popularności stron z "poradami" jak przestawić np. liczniki wody), jak urwać fiskusowi z podatku choć trochę grosza. A samowole budowlane? I przy tych "zwykłych,szarych" kombinatorach Sobiesiak to dla naszej kasy państwowej, to mały pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
adams14 I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 13.02.10, 00:32 Bardzo trafna ocena zdarzenia w celebrującej przesłuchania komisji. Na takie wejście smoka, czekałem od dawna.Kto wiatr sieje burzę zebrać kiedyś musi.Balon nadęcia i pychy został przebity wielu wybitnym "mędrcom". Prawda w oczy najbardzej kole, co dzisiaj było widać słychać i czuć!! Odpowiedz Link Zgłoś
avin I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 13.02.10, 02:46 Autorowi wypociny umknely drobne szczegoly. Z powodu niekonwencjonalnej dzialalnosci Sobiesiaka wylecialo na razie pol rzadu, Tusk ze strachu nie kandyduje na prezydenta a afera jest rozwojowa i zdziwie sie jesli Sobiesiek nie dostani skazujacego wyroku - tym razem juz bez zawiasow. Jak na jednego wiejskiego cwoka to rzeczywiscie duzo, Sobiesiak moze miec spora satysfakcje. Skopal tylki rzadzacej "elicie" , poprzestawial co nieco na gorze i pokazal nam kto tu rzadzi. Milczenie tego faceta jest dla pana Tuska nie do przecenienie i mysle ze on go rowniez musial pokochac. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 13.02.10, 11:54 A za co niby Sobiesiak miałby zostać skazany? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 13.02.10, 14:21 avin napisał: > Sobiesiak moze miec spora satysfakcje. > Skopal tylki rzadzacej "elicie" Nie tylko - rządzącej, a nawet - nie przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
awm10 Re: I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 13.02.10, 19:02 avin to nie z powodu niekonwencjonalnej dzialalnosci Sobiesiaka wylecialo na razie pol rzadu, to z powodów które on podał w swojej mowie. Warto przeczytać i pomyśleć (to nie boli). Wybrano jego bo miał kontakty z górą PO i nie tylko. Roczne podsłuchy, manipulacja nimi, przecieki tychże do do Rzepy, cmentarz, cmentarz, intryżki Mariusza K., itd. Tylko jak to wyciśniesz to co zostaje? W czasie roku podsłuchów żadnej łapóweczki, żadnego prezentu, tylko brzydkie rozmowy (do czorta prywatne). My tak mówimy - wszyscy - ty też i Michnik i Oleksy i Durczok i ja. Odpowiedz Link Zgłoś
karwoj8 I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 13.02.10, 07:18 90% komentujących a i autor Widzę i czytam, że w rzeczywistości wszyscy jesteście Sobiesiakami . No może nie tak majętnymi, ale mentalnie na pewno! Gratuluję "GW" takich autorów i czytelników. Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
advancem I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 13.02.10, 07:49 Wreszcie ktos powiedzial jakich dziennikarzy mamy w Polsce. Niestety, smutne to ale prawdziwe. Jak moga istniec takie Zakowskie, Gadomskie, Kuczynskie, Lisy, Olejniki i inne gady - pod wodzem Michnikiem, naczelnym gadem polskosci. Odpowiedz Link Zgłoś
jwasz1952 I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 13.02.10, 07:50 Brawo Panie Ryszardzie.Dla mnie gorszymi przestepcami sa Ci,ktorzy manipulujac informacjami wprowadzaja opinie publiczna w blad dla okreslonych celow.Mam na mysli wczorajsze wydanie"Forum"w TVP info.Pani dziennikarka nawiasem mowiac moglaby wystepowac w moherowym bereciku dwoila sie i troila zeby nie podac wynikow badania opinii spolecznej drugiej tury wyborow prezydenckich w ktorych Lech Kaczynski przegrywa ze wszystkimi.A tzw. opinotworcy czyli Pan "profesor" Konarski pani z CBOS-u nawet nie zajakneli sie w tej sprawie.To jest moim zdaniem przestepstwo gorsze od calej tzw "afery hazardowej-manipulacja informacjami w celu osiagniecia okreslonych korzysci-finansowych i politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa liż 13.02.10, 08:20 Aleś mu, Zacny Dziennikarzu, wylizał zadek, pluje na ciebie, nazywa swołoczą, a ty mu liżesz. Przedstawiciel ludu? Pokaż mi ten lud, któremu na posyłki służą wicepremier, minister i szef klubu sejmowego. Lud, jeśli jest ludem, to zdycha na bezrobociu, ślęczy w kolejkach do lekarzy i każdy na polityk na niego sra. Odpowiedz Link Zgłoś
jasko51 I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 13.02.10, 08:21 Ciekawe ile Ryco płaci za taki apologetyczny tekst? Może też by się coś zarobiło. Ciągle myślę, że tego typu teksty w GW mają jakieś drugie dno, że jest to jakaś ukryta ironia a ich autorzy są w miarę normalni. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Daj se luz... 13.02.10, 14:26 jasko51 napisał: > Ciekawe ile Ryco płaci za taki apologetyczny tekst? Może też by się coś zarobił > o.(podkreśl. moje) Wątpię; do tego potrzeba inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
michal-3-0 I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 13.02.10, 09:19 Panowie Dyskutanci, Politycy, Dziennikarze. Czas obudzić się i wypędzić widmo homosowieticusa. Siedzi wam wszystkim głęboko w głowach. Od 20 lat przeszliśmy na inny ustrój polityczny i gospodarczy. 80% dochodu narodowego wytwarzają tacy ludzie jak Sobiesiak. Logika nakazywała by dbać o organizm na którym się pasożytuje. Trzeba to w końcu zrozumieć. Bo jak dotąd oglądają tv i czytając prasę ma się wrażenie, że ludzie władzy i dziennikarze obracają się w świecie wirtualnym, swoich wyobrażeń, pomieszania teorii kapitalizmu z praktyką egalitaryzmu stalinowskiego. Skoro Pan Kaczyński oświadcza, że owszem ma przyjaciół ale wśród ludzi biednych, to daje wyraźny sygnał kto jest cacy a kto fe. Wiem, że to jest trudny proces. Albert Einstein mówił, że " Łatwiej rozszczepić atom niż zmienić ludzkie przesądy" Odpowiedz Link Zgłoś
chemik1949 Re: I love Rysiek, Rysiek Sobiesiak 13.02.10, 14:54 Była to godzina prawdy, Ryszard Sobiesiak obnażył całą słabość tego państwa, rządzonego przez podglądaczy, podsłuchiwaczy, produkujących tonami marne ustawy, normy prawne. Już nikt się nie orientuje w tym bałaganie prawnym, a ktoś podatki płacić przecież musi. Więcej szacunku dla polskich przedsiębiorców zmuszanych do akcji partyzanckich przez polityków! Te przesłuchania przez komisje sejmową to po prostu serial brazylijski o Isaurze i królikach. Odpowiedz Link Zgłoś