drabinahaha1 Giertych: J. Kaczyński zastanawiał się, jak zar... 17.02.10, 07:35 Czarny PR doskonale sie sprawdził w ostatnich wyborach, dopiero po wyborach okazało sie ze sąd umorzył oskarżenia, jak widać PO robi powtórkę oskarżąjąc o wszystko co możliwe za pomocą wszelkiej maści "autorytetów", a POwcy ryczą jak dzikie osły. Odpowiedz Link Zgłoś
prosie_w_ciapki Sam nie ma żony, to chciał zabrać Schetynie 17.02.10, 07:45 żeby też nie miał Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz_pis aresztować Kwaśniewską, aresztować Schetynową 17.02.10, 08:01 cala pisbolszewia w pełnym blasku Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Giertych do wora 17.02.10, 08:10 Chyba jacyś ludzie tak krzyczeli, ale nie jestem pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
vive2 Re: Giertych do wora 17.02.10, 08:24 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Chyba jacyś ludzie tak krzyczeli, ale nie jestem pewien. wybiórcza pamięć heheh. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Giertych do wora 17.02.10, 10:20 Jak tak dobrze pamiętasz to powiedz kto krzyczał i co to ma do tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik24091 Wierzyć, czy nie ale coś w tym jest. 17.02.10, 09:32 Romek chce wrócić do polityki, to teraz ujawnia różne brudy politykierów. Jarek jest człowiekiem mogącym zrealizować każde świństewko, bo odkrył starą prawdę - grunt to uderzyć medialnie w przeciwnika, a resztę dokończą tzw. dziennikarze śledczy / szczególnie pisemek marginalnych /, a ludzie wierzą we wszystko, bo niestety politykierów mamy, delikatnie mówiąc ,nie najlepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
tersup Giertych: J. Kaczyński zastanawiał się, jak zar... 17.02.10, 10:17 Duzy Romek jaki sie stal teraz wiarygodny dla mediow a niedawno nie zostawialy na nim suchej nitki a tu prosze wystarczy opluwac Kaczynskich i juz sie wraca w "chwale"- ZENUA nie polityka,DNO mediow Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.gjanka Giertych: J. Kaczyński zastanawiał się, jak zar... 17.02.10, 10:20 Nooo kampania się zaczęła i wyborcza znajdzie każdego, kto zechce popluć na Kaczyńskich, a przecież z sondaży wynika, że to żadna konkurencja dla PO. Czyżbym się myliła, czy może sondaże? Konkurencją dla PO jest czas, ustawy sejmowe, praca w sejmie ..., a tego wyraznie brakuje ... Pis możemy rozliczać z gadania, PO z pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Re: Giertych: J. Kaczyński zastanawiał się, jak z 17.02.10, 11:02 zawsze.gjanka napisała: > Nooo kampania się zaczęła i wyborcza znajdzie każdego, kto zechce > popluć na Kaczyńskich, Wyborcza? Zacytuję: "Roman Giertych w rozmowie z Rzeczpospolitą powiedział", "Roman Giertych w rozmowie z TVN24 kontynuuje swoje oskarżenia pod adresem Jarosława Kaczyńskiego". Gdzie tam Wyborcza? Odpowiedz Link Zgłoś
edza4 Giertych: J. Kaczyński zastanawiał się, jak zar... 17.02.10, 10:27 Strach słuchać i czytać o człowieku,który jest zdolny do wszystkiego on kiedyś przyjdzie do sejmu i będzie do wszystkich strzelał w imię nie wiadomo czego,jeżeli Giertych mówi prawdę,to wszystko wskazuje na to że to jest chory psychol. Odpowiedz Link Zgłoś
jaar1 kto nas u_rządzi? 17.02.10, 10:34 Możemy narzekać, na rządzących nami, być niezadowoleni, sfrustrowani, pytanie: a jaki wpływ mamy na rządy? Że niby możemy głosować w wolnych wyborach? A na kogo, z pewnością nie na osobę,lecz na PARTIĘ. W sytuacji, gdy nie mam w Polsce OKRĘGÓW JEDNOMANDATOWYCH ( bezpośredni wybór osoby a nie listy), nie będziemy mieli wpływu na politykę. Pozostanie nam wybór pomiędzy jedną lub druga listą. Faktem jest, że wybory prezydenckie takim są (bezposredni wybór kandydata), lecz czy my jako wyborcy jesteśmy w stanie wybierać kandydata, czy partię? Zastanawiające jest dlaczego Roman G. przed zbliżającą się kampania prezydencką ukazuje te „brudne” , „nieszlachetne” , zachowania Jarosława K., pytanie CZY UKAZUJE CZY INSYNUUJE? W wywiadzie dla RZ Roman G. rzecze: „Ja podpytywałem Jarosława Kaczyńskiego o różne materiały, które gromadził, stąd wywodzi się moja wiedza o tym, co zbierał na Donalda Tuska - wyjaśniał. Co konkretnie zbierał? - Nie powiem, bo insynuowałbym. „ Drogi Romku a W JAKIM CELU ŻEŚ PODPYTYWAŁ JAROSŁAWA K. O OWE RÓŻNE, BRUDNE MATERIAŁY? Tak po prostu chciałeś sobie wiedzieć Romku, czy najzwyczajniej w świecie chciałeś skorzystać z wiedzy tajemnej i wymierzyć sprawiedliwość swoim wrogom, Co? Drugie pytanie się nasuwa, czy owa ekspiacja Romana G. nie jest elementem szerszej gry pod nazwą "manewry uprzedzające", czyli uprzedźmy wroga znim ten zaatakuje nas, cios będzie lżejszy, a może wręcz sparujemy te ciosy? Czy będzie to walka Jarosława K. o życie? Nie wydaje się mi. PiS ma swój stały elektorat gwarantujący mu znaczącą obecność na scenie politycznej i w parlamencie. Podobnie PO, które również ma swój stały, znaczący elektorat. Walka , moim zdaniem odbędzie się O WŁADZĘ! Nasuwa się następujący scenariusz : Prezydent: Lech K. premier Donald T. W moim przekonaniu do dobry podział. Donald T. (pomimo swoich aspiracji, jakże naturalnych) będzie musiał zostać w dalszym ciągu premierem, tak żeby kontrolować Polskę wewnętrznie, aby znów nie powtórzyły się rządy PiS, które stanowiły realne zagrożenie, nie dla kraju, ale dla grupy. Lech K. prawdopodobnie zostanie prezydentem drugiej kadencji, ale już schyłkowej, ponieważ przewidywalny jest scenariusz wprowadzenia rządów kanclerskich. Ekipa Donalda T. mając większość ( o tym za chwilę) w parlamencie doprowadzi do zmiany konstytucji, w której Prezydent będzie jedynie pełnił role reprezentacyjne, a właśnie premier będzie , tak jak to wspominał w swoim wystąpieniu Donad T. sprawował realną władzę. I tu tkwi sedno owej brudnej kampanii – wybory do sejmu. Kto wygra, mając większość bezwzględną zmieni konstytucję! Co do kandydatów PO na urząd prezydenta to, moim zdaniem wytypowano do biegów przełajowych zawodników ze skoliozą. Bronisław K. - co by nie mówić o jego przeszłości i teraźniejszości to nie ma on jednak wystarczającej charyzmy, a nawet tego uwodzicielskiego, o niczym mówiącego wyglądu, tak aby uwieść naród. Radosław S. - byłby dobrym kandydatem, bo i aparycja, kompetencja, stanowczość, tak żeby nie rzec charyzma, no i w świecie bywały, nawet młody wiek naród by odpuścił, wszak prezydent z zza wielkiej wody jest młody ,choć ma swoją skazę. I tu właśnie jest sedno, tak jak Barack jest, powiedzmy to otwarcie nie bojąc się przyznać do naszego narodowego rasizmu CZARNY, tak żona Radosława S. Anne Applebaum jest ŻYDÓWKĄ. No niestety my, naród polski,nie jesteśmy w stanie wybaczyć kandydatowi prezydenta wszystkich Polków, że rodzice żony Radosława R. mają koszerne korzenie. Moglibyśmy Radosławowi S. wybaczyć jego zmianę opcji politycznych (Z PiS do PO), jego młody wiek, jego posiadłość i amerykańskie pieniądze, ale prędzej odmówimy kadisz, niż damy poparcie szmondakowi. Dodam jeszcze, że prawdopodobnie w kwestii Radosława S. kilka osób drugiego szeregu podczas kampanii rzuci insynuacje typu: wszak z PiS-u wyrzucili go za to że był angielskim szpiegiem, a na pytanie zafrasowanego dziennikarza, a może pan podać jakieś dowody usłyszymy : WIEM ALE NIE POWIEM. Tak więc nie dziwmy się Romanowi G. że tak sobie plecie o czymś co by mogło być, ale chyba nie było, nie dziwmy się bo takie rządów sprawowanie jaki naród ma upodobanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jogurt.bartex Kto zna łajdactwa,J.Kaczynskiego,wierzy Gertychowi 17.02.10, 11:28 Kto obserwuje scenę polityczną, wypowiedzi takich osobników, jak j.Kaczynski, to na 100% jest przekonany w prawdziwość słów Giertycha... Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.gjanka Giertych: J. Kaczyński zastanawiał się, jak zar... 17.02.10, 12:57 Nie wierzę żeby Kaczyński w tamtym okresie, kiedy zawierał koalicję z Giertychem i Lepperem, (bo nikt inny nie chciał koalicji z Pis, w ogóle rozmawiał na takie tematy z Giertychem. Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Re: Giertych: J. Kaczyński zastanawiał się, jak z 17.02.10, 13:41 Rozmawiać nie, ale chwalić się i ostrzegać w ten sposób przed samodzielnymi "wrogimi" posunięciami to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
robert4301 Giertych: J. Kaczyński zastanawiał się, jak zar... 17.02.10, 17:02 Nigdy nie lubiłem Romka G.,ale tym razem mu wierzę,Jarek K. jak każdy gnom jest mściwy,i nie daruje nikomu kto myśli inaczej jak on.Mam tylko nadzieję że czas gnomów się skończył! Odpowiedz Link Zgłoś
jackers_ea Giertych: J. Kaczyński zastanawiał się, jak zar... 17.02.10, 17:56 Ależ ten konski łeb plecie.Tylko głupi móglby uwierzyyc,że Jaroslaw Kaczyński z nim by rozmawiał o takich sprawach.Ten wyrośnięty mazgaj chce zaistnieć w Telewizji i zmyśla różne pierdoly byle o nim mówiono. Odpowiedz Link Zgłoś
t0rat0ra Giertych oskarża premiera J.Kaczyńskiego.. 17.02.10, 19:32 Tylko obiektywny i sprawiedliwy wyrok sądowy może położyć kres tym insynuacjom czy były wicepremier / w rządzie Jarosława Kaczyńskiego/ Roman Giertych mówi prawdę, - czy Jarosław Kaczyński po prostu lubi taką komunistyczną metodą osiągać zaplanowany cel . Chcę znać PRAWDE.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Giertych: J. Kaczyński zastanawiał się, jak zar... 20.02.10, 10:49 Giertych to kompletnie nie bohater mojej bajki. Co nie znaczy że muszę a priori odrzucać wszystko co powie. Akurat to co mówi o zbieraniu przez Jarosława Kaczyńskiego "papierów" na przeciwników politycznych i aranżowaniu politycznych "spraw" przy pomocy Ziobry i Mariusza Kamińskiego - to jest tylko potwierdzenie wielu już znanych. Na czele ze spowodowaniem śmierci Barbary Blidy. Jedyne co optymistyczne - w końcu roku już żaden z "genialnych" bliźniaków nie będzie miał realnej władzy... O to akurat jestem spokojny. W Polsce powoli wahadło polityczne wyhamowuje...a więc kołysze się coraz bliżej centrum i normalności...Kończy się czas fanatyków, oszołomów i ludzi ogarnięci tylko żądzą władzy, dla samej władzy... Odpowiedz Link Zgłoś
ft-35 Giertych: J. Kaczyński zastanawiał się, jak zar... 27.02.10, 19:42 Panie Giertych to nie przystoi mecenasowi. Tylko płakać Odpowiedz Link Zgłoś