pampelune 05.03.10, 12:18 Jestem bardzo zbudowana tym felietonem. Lubię kiedy ktoś pokazuje jasne strony. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia12.1 Np. www.kula.gov.pl 06.03.10, 14:38 Pozdrawiam Panią Katarzyne, Pani film obejżałam dwa razy, TO BYŁO PRAWDZIWE PRZEŻYCIE.W Polsce teraz naprawde dużo dobrego się dzieje, cieszmy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
nasan Re: Np. www.kula.gov.pl 06.03.10, 19:48 basia12.1 napisała: > Pozdrawiam Panią Katarzyne, Pani film obejżałam dwa razy, TO BYŁO > PRAWDZIWE PRZEŻYCIE. a o chwalacych stalina wierszykach Pani Szymborskiej tez bylo w filmie??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tak_bywa Serdecznie dziękuję ! 06.03.10, 14:44 Pani Katarzynie i GW za opublikowanie DOBRYCH WIEŚCI !!! Oby ich było, przynajmniej w GW jak najwięcej. Jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mada.kinhcim Serdecznie dziękuję! za "Kolendo-intelektualistow" 06.03.10, 16:28 o! Odpowiedz Link Zgłoś
darek638 Re:Więcej prawdy! 06.03.10, 21:43 Och jak Pani redaktor uwielbia dobre wiadomości. Ja też lubię pod warunkiem, że są prawdziwe. Spektakl Traviata miał premierę w lutym i w lutym razem z premierą 3 przedstawienia. 2 i 3 marca kolejne 2. Razem 5. Więcej jak połowa biletów to zaproszenia. Puszcza się w naród plotkę, że sukces, że wszystkie bilety do końca sezonu sprzedane. Do końca sezonu czyli do końca czerwca łącznie odbędą się jeszcze 2 przedstawienia 21 i 23 maja na które można kupować bilety od 21 kwietnia. Wszystkie informacje są na stronach Teatru Wielkiego. Może się Pani dalej hahać, bo wesołe życie Pani ma. Sporo jeżdżę po kraju, naprawdę w średnich i małych miejscowościach w wielu miejscach kraju mówiąc oględnie wesoło nie jest a propaganda sukcesu szaleje. Najbardziej nachalna w TVP2 i TVN Style i to coraz więcej i więcej. Dziennikarze, aktorzy, celebryci, politycy jedna wesoła rodzina, jak im jest dobrze a programy na jakim poziomie... Odpowiedz Link Zgłoś
swiat_jest_plaski Re:Więcej prawdy! 07.03.10, 11:42 darek638 napisał: > Sporo jeżdżę po kraju, naprawdę w średnich i małych > miejscowościach w wielu miejscach kraju mówiąc oględnie > wesoło nie jest a propaganda sukcesu szaleje. Najbardziej > nachalna w TVP2 i TVN Style i to coraz więcej i więcej. > Dziennikarze, aktorzy, celebryci, politycy jedna wesoła > rodzina, jak im jest dobrze a programy na jakim poziomie... Georges Pompidou powiedział w roku 1969, że dojrzełe społeczeństwa zaczną wytwarzać kulturę i ją konsumować, czyli sztuka stanie się największą gałęzią gospodarki dojrzałego społeczeństwa. Cieszę się, bo Polacy powoli zaczynają do to dojrzewać. Pochodzę z małego miasta na Dolnym Sląsku (tzw. ściana zachodnia), jestem zwykłym członkiem niewielkiej wspólnoty lokalnej i niemal co miesiąc jestem w w Operze Wrocławskiej którą mam godzinę jazdy samochodem. W przyszłym miesiącu np.jadę na Rossiniego. Bariery są tylko w głowach i postawie mentalnej. Dobry przykład: z moich znajomych (tzw zwykłych ludzi) prawie nikt nie ogląda telewizji, za to spora część śpiewa w amatorskim zespole (całkiem niezłym). Mam wręcz wrażenie, że twórczy potencjał ludzi budzi się na "prowincji". Po prostu ludzie są ze sobą związani i wystarczy, że pojawi się naturalny lider, który zaktywizuje ludzi. Pozdrownia! Odpowiedz Link Zgłoś