calcinus Re: najkrwawsze wojny 10.03.10, 16:35 taaa... szczególnie I i II Wojna Światowa, prawda? Oj dzieci neo... Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: najkrwawsze wojny 10.03.10, 18:00 wojny o których piszesz rozpętali i brali w nich udział ludzie wychowani w czasach w których kobiety znały "swoje miejsce" ze szmatą i przy patelniach, i zasrywano się "wartościami chrzescijańskimi" a "rodziny" oddawały cześć Jezusowi Chrystusowi, ksiądz był we wsi bogiem. Gejów nie było, feministek nie było, cyklistów nie było, cywilizacji "śmierci" nie było i co? Popatrz jakie piekło się wtedy rozpętało! I nie pierdol mi glodnych kawałków że Hitler czy Stalin byli ateistami (niemieckie "Bóg z nami" i poparcie watykanu), bo nawet jeśli byli, to gdyby ci wszyscy "porządni" ludzie wyznajacy jebane "wartości chrzescijańskie" byli porządnymi ludźmi, Hitler czy Stalin nigdy nie doszliby do władzy. Nie miałby kto ich poprzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: najkrwawsze wojny 10.03.10, 19:43 Acha, Hitler i Stalin rozpetali II WOjne Swiatowa aby szerzyc Chrzescijanstwo...Pewnie w tym celu Stalin przerabial cerkwie na muzea komunizmu a Hitler wysylal ksiezy do obozow zaglady.. Z jednej strony fascynujaca jest sila, z jaka forum Gazety przyciaga roznych obłąkańców, z drugiej jednak przerazajace, ilu ludzi kwalifikujacych sie do natychmiastowego leczenia zamknietego chodzi po ulicach naszych miast... Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: najkrwawsze wojny 10.03.10, 20:10 bez kitu? ty chodzisz wolno po ulicach? myślałam, ze tacy siedzą w Tworkach i stamtąd piszesz , ehhh, ta nasza służba zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: najkrwawsze wojny 10.03.10, 20:21 "myślałam" - jeden z lepszych dowcipów jakie ostatnio czytałem :))) chociaż w sumie troche to podłe z mojej strony bo z upośledzonych nie powinno się śmiać... Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: najkrwawsze wojny 10.03.10, 20:44 calcinus napisał: > sumie troche to podłe z mojej strony bo z upośledzonych nie powinno się > śmiać.. nie, skąd, upośledzeni mogą śmiać się sami z siebie, także nie krępuj się! EOT Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.ny racja, ale to wyglada innaczej niz ci sie wydaje 10.03.10, 18:15 Przede wszystkim w czasach tzw. wojen religijnych, religia byla jedyna dostepna ideologia. I np. wojna trzydziestoletnia, nie byla de facto wojna religijna, ale wojna o wladze. Habsburgowie dazyli do wzmocnienia swojej wladzy w cesarstwie, a ksiazeta swojej i oslabienia cesarskiej. Z pobudek religijnych tylko interweniowal po stronie Habsburgow ten idiota Zygmunt III. Natomiast hitleryzm, stalinizm, czy maoizm mozna jak najbardziej uznac za religie. Maja wszystkie tego atrybuty: swiete ksiegi, prorokow, kaplanow, wyznanie wiary, obrzadki, rytualy, swiatynie, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Szwecja: w trzech dziennikach ukazała się karyk... 10.03.10, 16:26 Patrz pan panie Adaś i ucz się pan!A wy tylko umiecie na PIS i Kaczorów i vice versa Odpowiedz Link Zgłoś
knock.out.4 w sprawie wolności słowa 10.03.10, 16:30 czy można też sobie kpić ze starozakonnych? Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: w sprawie wolności słowa 10.03.10, 16:36 Oczywiscie ze mozna i robi sie to permanentnie. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: w sprawie wolności słowa 10.03.10, 21:35 Rysunek nie kpil z muzulmanow a z postaci Mahometa. To nie to samo. Wolno kpic z takich postaci jak n.p. Mahomet, Mojzesz, Dawid, Salomon, Jezus czy Budda, ale nie powinno sie kpic z wyznawcow islamu, judaizmu, chrzescijanstwa czy buddyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 Śmieszne te arabusy 10.03.10, 16:35 Ale czemu się dziwić kulturalnie i cywilizacyjnie są 1000 lat za Kościołem Katolickim i chrześcijańską Europą. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Śmieszne te arabusy 10.03.10, 21:42 Nie 1000 a jakies 300 czy 400. 1000 lat temu to wlasnie chrzescijanstwo bylo zrodlem zacofania a islam byl zrodlem intelektualnego postepu i tolerancji, m.inn. w islamskiej wowczas Hiszpanii. Potem czasy sie zmienily i Europejczycy zaczeli byc motorem cywilizacyjnego postepu, ale dopiero wtedy kiedy chrzescijanstwo zaczelo tracic wladze nad duszami Europejczykow, czyli w czasach Oswiecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera-live [...] 10.03.10, 16:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sliczny70 Haniebny terroryzm skandynawski 10.03.10, 16:50 To jest wlasnie prawdziwy akt terrorystyczny! Nie zapominajmy, iz Szwedzi byli pierwsi do pomocy dla Hitlera i nazistow! Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Wolnosc wypowiedzi artystycznej,ale nie u Talibow! 10.03.10, 17:28 Vilks w wywiadach w szwedzkiej prasie stwierdza, ze nie da sobie zamknac buzi. Wspomnial tez Polske, nadmienil ze "pewien artysta w roku 2003 dostal 6 miesiecy sluzby spolecznej za wystawienie golizny na krzyzu" /znana afera polskiej artystki w Gdansku/. Wspomnial tez, ze na wystawie w Norwegii wystawil prace, w ktorej postac podobna do proroka odcina glowe osobie o semickich rysach, a obok stoi gestapowiec. Nikt w Norwegii nie zareagowal na ewidentna artystyczna prowokacje. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejwilczak Szwecja: w trzech dziennikach ukazała się karyk... 10.03.10, 17:33 Nie wiem po co ktoś celowo obraża czyjeś uczucia religijne. Jakby Arabowie namalowali Jezusa w obraźliwy sposób, również wielu "chrześcijan" byłoby wściekłych i pamiętając wojny krzyżowe nie wiem czy nie znalazłoby "karykaturzystów". Odpowiedz Link Zgłoś
blondyn-3 Re: Szwecja: w trzech dziennikach ukazała się kar 10.03.10, 18:04 a w Arbia Saudyjskiej to co chrzescijanstwo jest zakazane, talibowie mordowali chrzescian, wymieniac i wymieniac mozna, niech sp... z Europy z powrotem na bliski wschod Odpowiedz Link Zgłoś
blondyn-3 zakazac budowy meczetow w Europie 10.03.10, 18:02 fakt pozostaje faktem ze Mohamed byl pedofilem, poslubil i gwalcil 9 letnie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
xara.xara Szwecja: w trzech dziennikach ukazała się karyk... 10.03.10, 18:42 Od dawna oberwuje nierzetelnosc dziennikarzy gazety.pl. Z wielkim smutkiem i zazenowaniem oznajmiam, ze to nie dziennikarze a zwykli prymitywni aferzysci, porownywalni z pismakami brukowcow takich jak np. pamietne "Skandale". Tym samym dziwia mnie reakcje czytelnikow na niektore artykuly. Czy my Polacy nie potrafimy samodzielnie myslec? Do czego daze? Otoz do tego: W artykule napisano: "Dla muzułmanów tworzenie wizerunków ludzi i innych istot żywych jest zabronione, a sportretowanie proroka Mahometa, zwłaszcza w szyderczej formie, stanowi szczególne bluźnierstwo". Drogi pseudo dziennikarzu. Muzulmanie nie sa tak daleko posunieci w rozwoju zeby zabraniac tworzenia wizerunkow ludzi i zwierzat. Robia to legalnie, poprzez rzezby, malartwo itd. W Koranie nie ma takiego zakazu i zaden muzulmanin o nim nie slyszal, ani takze nikt, kto ma chociaz blade pojecie o religioznawstwie (ja naleze do tej drugiej polowy). Nierzetelnosc Pani/ Pana pseudo artykulu polega na tym, ze nie dodal Pan/Pani informacji, ze to chodzi o tzw. wizerunki dewocjonalne, czyli typowo religijne a nie jak to przedstawione w tym badziewnym "czyms" jako wszystkie wizerunki ludzi i zwierzat a juz szczegolnie Mahometa. Ponadto gwoli ostudzenia Pani/Pana zapedow na dezinformacje, pragne uswiadomic, ze w Biblii jest takze zakazane tworzenie sobie figur jakichkolwiek i modlenie sie do nich: (1) Wtedy mówił Bóg wszystkie te słowa: (2) Ja jestem Pan, twój Bóg, który cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. (3) Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! (4) Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! (5) Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. (6) Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i przestrzegają moich przykazań. (Ks. Wyjścia 20:1-6) [/b] A do forumowiczow. Abstrahujac juz od muzulmanskiej rzadzy krwi za obraze ich Boga, ktora czesto ma oblicze wielobojstwa wraz z samym wielobojca-samobojca, podazajacym na wg niego na "radosne spotkanie z Allahem"( o matulu...), mam zapytanie. Jak bardzo w katolickim kraju zawrzalaby krew, gdyby np. w Arabii Saudyjskiej ktos umiescilby glowe pekinczyka na barkach ukrzyzowanego Jezusa dopiskiem INRI? Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski aryan14 11.03.10, 11:15 Rola jaka odegrali granatowa policja i polscy ochotnicy w sluzbie Wehrmachtu stanowi niewatpliwie jeden z najczarniejszych rozdzialow polskiej historii. Odpowiedz Link Zgłoś