funny5 10.03.10, 19:27 Sadze,ze nie powinna wystepowac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plorq Re: Floryda: Uwolnić orkę? 10.03.10, 19:38 a ja sadze ze nie powinnac pisac jakis glupot pod kazdym artykulem podnieca cie to ze jestes pierwsza czy co? bo nigdy nie napisalas jak juz jakis komentarz byl i nigdy nie napisalas czegos madrego zawsze tylko akies kretynskie nic nie wnoszace do artykulu slowka typu "straszne" "przerazajace" Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Floryda: Uwolnić orkę? 10.03.10, 21:22 to prawda - niska jakość wpisów wynikająca (co najmniej) z pośpiechu by być pierwsza w wątku nie wiadomo po co Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Re: Floryda: Uwolnić orkę? 10.03.10, 21:25 A najgorsze to ze to generuje kolejne nic nie wnoszace komentarze komentujace jej komentarze! Tych glupot to sie dopiero nie daje czytac! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Floryda: Uwolnić orkę? 10.03.10, 21:31 tak - myślę że Redakcja powinna wynegocjować z nia dzienny limit tematów które otwiera swoją mądrością jest coś wysoce nieuprzejmego w takim "prywatyzowaniu" nieswojego portalu Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Floryda: Uwolnić orkę? 10.03.10, 21:34 loppe napisał: > tak - myślę że Redakcja powinna wynegocjować z nia dzienny limit > tematów które otwiera swoją mądrością > > jest coś wysoce nieuprzejmego w takim "prywatyzowaniu" nieswojego > portalu Może na etacie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Floryda: Uwolnić orkę? 10.03.10, 21:36 nie jest na etacie bo wyraxnie się spieszy żeby zdązyć przed innymi - gdyby była na etacie pisała by w swoim tempie przed "emisją newsa na portal" Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Orka zabiła trenerkę. Będzie występować dalej? 10.03.10, 21:50 Chyba pośmiertnie. A tak na marginesie, to nie "dalej" ani "bliżej", tylko "nadal", co najwyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Floryda: Uwolnić orkę? 10.03.10, 21:35 spojrzałem - w tej chwili 5 z 10 pierwszych tematów w Wiadomościach zostało otwartych przez tę dotknietą tym natręctwem osobę osobiście zaczynam czuć coś w rodzaju alergii - na funny Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Nalezy zakazac wpisow na forum wszystkim innym 10.03.10, 22:28 Funny - tak trzymaj ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brytol9 G+wniany tekst 10.03.10, 20:54 Autor tekstu nie zadał sobie trudu, żeby wyjaśnić, o jaki wypadek z treserką chodziło. Orka ją pokąsała, czy (może niechcący?) uderzyła. Z tekstu niewiele wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_can Re: G+wniany tekst 10.03.10, 21:28 brytol9 napisał: > Autor tekstu nie zadał sobie trudu, żeby wyjaśnić, o jaki wypadek z treserką > chodziło. Orka ją pokąsała, czy (może niechcący?) uderzyła. > Z tekstu niewiele wiadomo... Z tego tekstu rzeczywiscie niewiele wiadomo. Moze autor odwoluje sie do jakiejs wczesniejszej relacji. Natomiast jesli chodzi o sam wypadek, to orka trenerke utopila. Nikt nie wie czy to byl tylko wypadek. Poniewaz orka ma juz swoja historie "wypadkow", mozna domniemywac, ze to cos wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
brytol9 Re: G+wniany tekst 10.03.10, 21:31 Najwięcej szczegółów jest chyba tu: articles.orlandosentinel.com/2010-02-24/news/os-sidebar-tilikum-the-whale-20100224_1_seaworld-trainers-killer-whales-orca Jest tam kilka wersji zdarzeń, ale w sumie nic pewnego. (Nie zmienia to mojej oceny polskiego tekstu...). Odpowiedz Link Zgłoś
sessile Re: G+wniany tekst 10.03.10, 22:59 po co szukać tak daleko? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7599844,Orka_zabila_swoja_trenerke_na_oczach_widzow.html cytat dla tych najbardziej leniwych: "Trenerka opowiadała właśnie turystom o swojej pływającej podopiecznej, gdy ta podpłynęła i złapała szczękami za talię kobiety - podaje brytyjski dziennik The Guardian. Orka miotała trzymaną w zębach trenerką i zabiła ją." Szkoda tej trenerki ;( Szczerze mówiąc, to nie wiem, nad czym tu dywagować. Jeśli faktycznie tak to wyglądało, a świadków jest dużo, to ta orka jest zbyt niebezpieczna, by urządzać z nią jakiekolwiek pokazy. Pytanie co zrobić z taką orką, 100% zabójcy w zabójcy. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Floryda: Uwolnić orkę? 10.03.10, 21:17 funny5 napisała: > Sadze,ze nie powinna wystepowac Podzielam opinię funny. Kto nas poprze? Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Re: Floryda: Uwolnić orkę? 10.03.10, 21:27 > > Sadze,ze nie powinna wystepowac > > Podzielam opinię funny. Kto nas poprze? Ja uwazam dokladnie przeciwnie. Powinna wystepowac. Ba... powinny byc nawet specjalne sesje dla VIP na ktorych mogliby sobie z nia popływać... Mam nawet kilku idealnych kandydatów ze świata polskiej polityki... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Floryda: Uwolnić orkę? 10.03.10, 21:39 no własnie otóż zaledwie 2 opcje sa - wystepowac lub nie napisać w zagajeniu tematu BEZ żadnego uzasadnienia jedną z dwóch oczywistych opcji to żaden wkład w dyskusję, to megalomania i egocentryzm Odpowiedz Link Zgłoś
eldik Floryda: Uwolnić orkę? 10.03.10, 22:50 Cenię obrońców uciśnionych zwierząt za dowcip. Któż inny jak nie oni wpadłby na pomysł, aby orkę, która sponiewierała człowieka w nagrodę zesłać na wolność... Odpowiedz Link Zgłoś
conadeser Floryda: Uwolnić orkę? 11.03.10, 02:11 "Jest dość prawdopodobne, że orka znowu stanie się częścią pokazów, ale za wcześnie jeszcze, by to potwierdzić - powiedział Orlando Sentinel rzecznik Sea World, Fred Jacobs. Tillikum jest największą z 26 orek zamieszkujących oceanarium. Jest także odpowiedzialna za dwa wcześniejsze wypadki - utopienie tresera w 1991 roku i w 2006 roku śmierć mężczyzny który wszedł do akwariów nocą." koniec cytatu. Nie powinno sie jej wypuszczac. Natomiast w specjalnym basenie zwanym "Koloseum" powinno sie po sprzedazy niezwykle drogich biletow, demonstrowac roznym zboczencom zadnym krwi, jak Tillikum radzi sobie z wrzucanymi do jej basenu osobami skazanymi wyrokiem sadow na plywanie a orka za przestepstwa dokonane przeciwko zwierzetom. Osiagniete w ten sposob pieniadze powinno sie wplacic na konta piratow somalijskich za porwanie kilku japonskich statkow wielorybnikow, ktorych zalogi dostalyby nastepnie szanse na bezplatny kurs plywania z orka w "koloseum". I swiat bylby lepszy juz niebawem!!! Odpowiedz Link Zgłoś