sedaluk Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 08:16 No to kobita ma to tylko raz w miesiacu. Ale mezczyzni, szczegolnie w mlodym wieku, maja nieporownywalnie czesciej odplyw plynow z mozgu, tzw, skurcze. W tym niepoczytalnym stanie dezyzje podejmuje za nich taki podluzny organ w kroku. Dopiero gdzies po 60-tce ten stan powoli zanika-ale takie pewne jak u kobiet to nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
aa1000 Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 08:16 Ogłosić Święto Narodowe w dniu rozpętania afery gruntowej i upadku rządu pana J.K. Dzięki niej wyrwaliśmy się z opętania jakie nam już gotowali panowie Kaczyńscy i Giertych. Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 13:20 ...taaak, a św. Mira patronem Polski wykształciuchów Odpowiedz Link Zgłoś
duziabuzia PO może przegłosować w sejmie permanentną owulację 13.03.10, 08:20 i spoko... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Coś Ci się, jednak, pokałapućkało... 13.03.10, 11:40 duziabuzia napisała: > PO może przegłosować w sejmie permanentną owulację spoko... Wujkowskiej dużo bliżej do PiS-u; a oni to już raczej nigdy niczego w żadnym Sejmie nie przegłosują... Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy zbliża ci się okres ? co ja mam wspólnego z PiSem? 13.03.10, 13:24 ale was POgięło..tylko PiS ma ludzi ,którzy widzą jak totalitaryzuje się państwo polskie ? niedługo PlatWORMA przejmie zakłady pogrzebowe bo ma już prawie wszystko.. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Czy ty się dobrze "podpiąłeś"? 13.03.10, 16:58 podkanclerzy napisał: > zbliża ci się okres ? gó...zik ci do tego. > co ja mam wspólnego z PiS? Nie mam - i nie chcę mieć - pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 08:20 i takie kretynki mają wpływ na politykę w Polsce? Niech się zapyta męża, jeśli jakiś się poświęcił dla świata, gdzie jemu obrzęk się robi podczas jej miesiączki. No cóż, albo współpracownicy, albo koalicjanci zawsze tego samego idioty..... Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Znów ani słowa o Tusku w GW. Naprawdę nic nie robi 13.03.10, 08:20 czy to jakaś dyskryminacja? Odpowiedz Link Zgłoś
chilly Re: Znów ani słowa o Tusku w GW. Naprawdę nic nie 13.03.10, 09:18 Tony - jesteś po prostu boski! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Znów ani słowa o Tusku w GW. Naprawdę nic nie 13.03.10, 11:48 tony.c napisał: > czy to jakaś dyskryminacja? Nie, bo to wierutne łgarstwo, że "znów ani słowa o Tusku w GW". W innych artykułach tejże GW znajdziesz i to, co Cię tak bardzo interesuje. W dyskutowanym artykule nie ma nic "o Tusku", bo na temat kobiet - papieży się nie wypowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Wpływ miesiączki na ortografię. 13.03.10, 08:21 Jedno jest pewne. Podpis pod zdjęciem to dzieło kobiety przed miesiączką albo faceta w takim samym stanie. To jest całkowity upadek dziennikarstwa. Jak wam nie wstyd. Za taki numer w moich szkolnych czasach oblewało się maturę z języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wpływ miesiączki na ortografię. 13.03.10, 11:51 ws21 napisał: > To jest całkowity upadek dziennikarstwa. > Jak wam nie wstyd. > Za taki numer w moich szkolnych czasach oblewało się maturę z języka > polskiego. Za papieża czy za gołębia? Odpowiedz Link Zgłoś
balsamlomzynski Papież: posyłam do Polski mojego egzorcystę 13.03.10, 08:21 Egzorcysta odkaża miasto stołeczne, a potem usiłuje zapobiec, bezskutecznie, sojuszowi SLD i PiS. balsamlomzynski.blox.pl/2010/03/285-Diabel-i-perkulator.html Odpowiedz Link Zgłoś
hala57-1 Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 08:24 Bzdura ,bzdura i jak tu zachowac zdrowy rosadek .Nadaremno poszly pieniadze na szkolnictwo tej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 Nie, droga hala57-1 13.03.10, 12:28 hala57-1 napisała: > Bzdura ,bzdura i jak tu zachowac zdrowy rosadek .Nadaremno poszly pieniadze na > szkolnictwo tej pani. Moze za malo pieniedzy poszlo na Twoje szkolenie. Nie wiem, ile masz lat, ale jezeli 57-1 w Twoim nicku to rok i miesiac urodzin, to zakladam, ze juz robilas cos takiego jak status hormonalny. Wiec powinnas wiedziec, ze ten sie zmienia i wyniki zaleza od dnia cyklu. Pewnie tez juz wiesz, ze wiele kobiet przed okresem wiecej wazy, bo dochodzi do retencji plynow w organizmie. To sa raczej zjawiska raczej kazdej kobiecie znane, wiec naprawde nie rozumiem, dlaczego takie oburzenie po przedstawieniu faktow znanych kazdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: Nie, droga hala57-1 13.03.10, 13:11 ewa12321 napisała: > hala57-1 napisała: > > > Bzdura ,bzdura i jak tu zachowac zdrowy rosadek .Nadaremno poszly > pieniadze na > > szkolnictwo tej pani. > > Moze za malo pieniedzy poszlo na Twoje szkolenie. Nie wiem, ile masz > lat, ale jezeli 57-1 w Twoim nicku to rok i miesiac urodzin, to > zakladam, ze juz robilas cos takiego jak status hormonalny. Wiec > powinnas wiedziec, ze ten sie zmienia i wyniki zaleza od dnia cyklu. > Pewnie tez juz wiesz, ze wiele kobiet przed okresem wiecej wazy, bo > dochodzi do retencji plynow w organizmie. > > To sa raczej zjawiska raczej kazdej kobiecie znane, wiec naprawde > nie rozumiem, dlaczego takie oburzenie po przedstawieniu faktow > znanych kazdemu. u zdrowej kobiety zmiana poziomu hormonów w cyklu odbywa się płynnie, bez żadnych sensacji, Natura jest, wybacz, "trochu" mądrzejsza i od ciebie, i od teorii twoich i wujkowskiej. Jeśli u ciebie amplituda wahań hormonów jest chorobliwie, nienaturalnie wysoka i dostajesz pierdolca lub puchniesz jak gąbka - idź się leczyć ! I weź ze sobą swojego gacha, bo jemu pewnie dobowy skoki testosteronu też się rzucają na mózg. Normalne kobiety i normalnych mężczyzn zostaw w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 Re: Nie, droga hala57-1 13.03.10, 21:38 > u zdrowej kobiety zmiana poziomu hormonów w cyklu odbywa się płynnie, bez > żadnych sensacji, Natura jest, wybacz, "trochu" mądrzejsza i od ciebie, i od > teorii twoich i wujkowskiej. Jeśli u ciebie amplituda wahań hormonów jest > chorobliwie, nienaturalnie wysoka i dostajesz pierdolca lub puchniesz jak gąbka > - idź się leczyć ! > I weź ze sobą swojego gacha, bo jemu pewnie dobowy skoki testosteronu też się > rzucają na mózg. > > Normalne kobiety i normalnych mężczyzn zostaw w spokoju. Normalnie nie odpowiadam na chamskie odzywki, to nie moj poziom. O dziwo, chamstwo nie przeszkadza jednak moderatorowi forum. U bardzo duzéj ilosci kobiet ma wahania w poziomie hormonow prowadza do wyraznych problemow, czesc z nich ma bole przedmiesiaczkowe, napiete piersi, migreny, ma spuchniete oczy. Duza ilosc mezczyzn jest w stanie to zauwazyc. Nie mowiac juz o kobietach z endometrioza. O ile wiesz, o czym pisze, gdyz watpie w to.Pewnie o tym nigdy jeszcze nie slyszalas. Pewnie depresja poporodowa tez jest Ci obca. Nie obrazaj jednak przez swoja niewiedze tych, ktore cykl przechodza z problemami. Nigdzie nie twierdzilam, ze ten stan nalezy zaliczyc do chorobliwych, choc wiele kobiet szuka porady u lekarza. Jezeli Twoje hormony nie maja absolutnie na Twoje zycie zadnego wplywu, to moze sprawdz, czy nie jestes przypadkiem hermafrodyta. To mogloby wytlumaczyc, dlaczego z takim niezrozumieniem podchodzisz do tak czestych dolegliwosci, na ktore skarzy sie tyle kobiet. Oczywiscie natura jest madra i plytkim osobom nie daje na tyle wrazliwosci, aby sie mogly wczuc sie w stan samopoczucia innych. Ciekawa jestem, w jakim otoczeniu sie zazwyczaj poruszasz, mam nadzieje, ze nigdy nie bedziesz miala kierowniczego stanowiska, bo juz teraz wspolczuje podwladnym. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: Nie, droga hala57-1 14.03.10, 06:56 ewa12321 napisała: > Normalnie nie odpowiadam na chamskie odzywki, to nie moj poziom. O > dziwo, chamstwo nie przeszkadza jednak moderatorowi forum. oj, odwal się od Moderatora Publicystyki, skoro uważasz, że jest taki zły, to może jest kobietą i ma "obrzęknięty mózg" i "spuchnięte oczy" - to jest chyba dla ciebie sensowne wyjaśnienie chociaż ja stawiam na to, ze po przeczytaniu artykułu z teorią "lekarki" katolickiej wujkowskiej i twoich postów o "obrzękniętym mózgu" i "spuchniętych oczach" po prostu spadł z krzesła, ja spadłam. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Jakieś tysiąc lat temu (?), kiedy Kościół ... 13.03.10, 08:25 Jakieś tysiąc lat temu (?), kiedy Kościół (bo przecież nie Chrystus!), wprowadził celibat wśród księży, też był on rewolucyjną nowością. Zniesienie celibatu - jak sądzę nieuchronne, już taką nowością nie będzie, wszak w wielu ważnych religiach chrześcjańskich nie obowiązuje. Idąc dalej, w wielu kościołach chrześcijańskich funkcje kościelne - i to wysokie, pełnione są z powodzeniem przez niewiasty! Kościół katolicki jest bardzo tradycyjny, by nie powiedzieć archaiczny, i co gorsza, czas nie wydaje się pracować na jego korzyść, w krajach wysoko cywilizowanych znajduje się w pełnym odwrocie, by nie rzec - na marginesie. A w tradycyjnie katolickich - Irlandia, Polska, ujawniają się afery na tle obyczajowym, mające źródło w celibacie. Prędzej czy później, jakieś wnioski z tego Watykan będzie musiał wyciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
mniammniam3 Re: Jakieś tysiąc lat temu (?), kiedy Kościół ... 13.03.10, 09:21 Czyli jednym słowem należy wprowadzić parytet także w Kościele. Chociaż z drugiej strony, jeśli raz w miesiącu mózg spuchnie i to jeszcze w czasie kazania.... Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Jakieś tysiąc lat temu (?), kiedy Kościół ... 13.03.10, 09:48 > Chociaż z drugiej strony, jeśli raz w miesiącu mózg spuchnie i to > jeszcze w czasie kazania.... nie bój, przeciętnej jakości kazań to nie zaniży. Odpowiedz Link Zgłoś
cirilla28 Re: Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 08:26 Do nie tak dawna kobiety nie mogły głosować, studiować, być politykami itp. Na szczęście świat się zmienia. W sumie można wysnuć podobną tezę, że jak facetowi krew z mózgu odejdzie gdzieś indziej to też nie mysli racjonalnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
gadolinn kto tu jest naukowy, a kto nie? 13.03.10, 08:27 "Sala pełna słuchaczy, poważny uniwersytet i stek nienaukowych bzdur - oburza się Ewa Wanat, redaktor naczelna Radia TOK FM, jedna z panelistek" A co pani Wanat wie na tematy naukowe? Studiowala polonistyke i wiedze o teatrze. Czy te kierunki przygotowaly ja do wypowiadania sie w sprawach medycyny i nauk scislych? A moze ona, jak niektore inne polonistki, uwaza, ze po polonistyce wie sie wszystko najlepiej. Niech sie wypowie baba. Odpowiedz Link Zgłoś
kubanon Błąd ortograficzny na głównej stronie portalu?! 13.03.10, 08:27 "KobietĄ wtedy trudno zachować zdrowy rozsądek"?! Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
pe11 Re: Błąd ortograficzny na głównej stronie portalu 13.03.10, 08:53 buhahahaha synku, sam lepiej sprawdź w słowniku jaką końcówkę mają rzeczowniki rodzaju żeńskiego w celowniku liczby mnogiej Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Błąd ortograficzny na głównej stronie portalu 13.03.10, 09:12 @pe11: Końcówka "-om". Czyli kobietom (komu?), a nie kobietą (z kim). Nie rozumiem twego oburzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Błąd ortograficzny na głównej stronie portalu 13.03.10, 15:56 Pisze się właśnie "kobietom", ale wiadomo, że jełopy z PiSu specjalnie zamieniają końcówkę na "ą", bo wydaje im się że wtedy brzmi mądrzej X-D Odpowiedz Link Zgłoś
rita.1 Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 08:29 Do rządzenia kościołem katolickim wcale nie jest potrzebny zdrowy rozsądek. Skoro mogą nim rządzić 80-letni starcy, to i kobieta może - nawet taka, jak pani Wujkowska, która ma permanentnie obrzęknięty mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
loginn99 Re: Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 08:47 Niestety to jest prawda, pracuję z kobietami (przeszło 90% załogi) i z dużym prawdopodobieństwem (po latach wspólnej pracy)mogę przewidzieć kiedy kobieta będzie miała te dni. Podobnie z mężczyznami, do pewnego wieku testosteron potrafi robić spustoszenie w mózgu (tzw. myślenie penisem)i dlatego właśnie papieża wybiera się w tak zaawansowanym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
prepremier Lekarz Wujkowska właśnie byla w tym stanie obrzęk 13.03.10, 08:33 nięcia gdy to mówiła, czyli miala rację. Odpowiedz Link Zgłoś
prepremier W PiS wszyscy mają permanentnie obrzękniete mozgi 13.03.10, 08:43 i ta dostaja dotacje... Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry a po cholere wam papiez? 13.03.10, 08:34 tak trudno wam zyc bez tego zaczadzonego darmozjada "zarzadzajacego" mafinym majatkiem i kryjacego swoich podwladnych wykolejencow? Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik55 niestety fora stały się " leżankami" pacjentów 13.03.10, 08:35 psychoanalityków, 5% dyskusji o danym temacie pozostałe to frustracje lub realizacja wyznaczonych celów, może dla ciekawości niektórzy z was odwiedzą fora innych krajów Odpowiedz Link Zgłoś
prokaczor Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 08:35 Ma racje i wyglada na to ze nie ma obrzeklego mozgu. Tylko kobiety po menopauzie powinny kandydowac na papieza. ------------------------------------------- Dlaczego, dlaczego rodzina kacza, kaczy kuper w [... ocenzurowane ...] macza? Dlatego, dlatego bo w tym sek zeby kaczy kuper zmiekl! Odpowiedz Link Zgłoś
agiatami historii nie zmienimy 13.03.10, 08:39 przepisy prawa rodzinnego az do czasow sufrazystek, emancypantek i feministek mowily ,ze kobieta ma prawa jedynie do kary i jest upoledzona umyslowo. dziekuje tym co ciepialy abym ja teraz samostanowila o sobie. patrzac na to co wyprawiali przez wieki "normalni" ludzie czyli mezczyzni to trzeba by wszystkich facetow leczyc bo oni sa w permamentnym szale. kobieta i mezczyzna zostali stworzeni na obraz Boga i ja bym nie miala smialosci twierdzic ,ze Bog jest czesciowo lub stale uposledzony emocjonalnie. a pani katoliczka tak sugeruje. od dawna juz zauwazylam ,ze jest wykladnia wiary dla inteligencji katolickiej i inna dla prostych parafian. to jest zbrodnia pseudo-wierzacych. a co ze starzejacymi sie mezczyznami,ktorym spada poziom testosteronu i staja sie lagodni.... staja sie mentalnie kobietami :) zwolnienic tych "zboczencow"? lekarki,sedziny,policjantki,nauczycielki mozna zaskarzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 08:39 Papieżem zostaje się dobrze po 50-tce. Damy już wtedy nie miesiączkują, więc całe to gadanie funta kłaków warte. Odpowiedz Link Zgłoś
maubin Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 08:40 Facet ma "obrzeknieta" inna czesc ciala niz mozg .I tutaj jest wlasnie innego rodzaju problem, o ktorym ostatnio mowa w swaitowej prasie. Gdyby kobiety pelnily funkcje odpoweidzialne w kosciele nie byloby pedofilow oraz innych afer! Odpowiedz Link Zgłoś
czechowka Re: Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 08:40 Przeczyści kapłani pedofile są za to dumą i światłem kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_grubasia Uwielbiam katolickie działaczki ^^ 13.03.10, 08:41 One zawsze mają naukowe argumenty. Radzieckich badaczy sprzed 30 lat :P Odpowiedz Link Zgłoś
somebody1234 Dlaczego kobieta nie może być papieżem 13.03.10, 08:42 Dobre, dobre...kurcze toż ja myślałam że takie myślenie skończyło się razem ze średniowieczem a tu masz... Odpowiedz Link Zgłoś
tepetoja co za bełkot 13.03.10, 08:46 i ciemnogród. Pani, która wypełniona jest płynami nie powinna tyłka zawracać swoimi teoriami bo szkoda na to czasu. Lepiej wziąć sie za jakąś robote a może nawet i prace :P:P:P Gazeta innych niusów nie ma? czyżby tutaj też kołalicja pis-sld działała na szkode? :P:D Odpowiedz Link Zgłoś