zigzaur 31.03.10, 19:44 Uraaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Wielkiaja pobieda!!!!!!!!!!!!!!!! I to wszystko, na co raSSiję stać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ubiquitousghost88 OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obroń... 31.03.10, 19:44 Kto tą sklerotyczkę podpuszcza do "demonstracji"? Czy FSB tego nie widzi, że robią babuszkę w konia? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 19:46 Bo myśleli, że ma ładunek wybuchowy? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obroń... 31.03.10, 19:51 Tu jest to pobicie - echo.msk.ru/blog/echomsk/668360-echo/ Jako pobiciem trudno nazwac. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 21:28 Jasne, że żadne tam bicie .... to tylko typowe ruskie pieszczoty - przyjacielskie pogłaskanie po główce ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 21:34 indeed4 napisał: > Jasne, że żadne tam bicie .... to tylko typowe ruskie pieszczoty - > przyjacielskie pogłaskanie po główce ;-) Mógł jej w ten zakłamany, obłudny pysk napluć. Wyraźnie miał skrupuły. Opozycyjne palanty wciąż odmawiają zwykłym ludziom do prawa wyrażania swoich opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 21:43 Pimpek, zrozum - w cywilizowanych krajach mordobicia nie zalicza się do wyrażania swoich "opinii", a ta starsza kobieta nie została centralnie kropnięta z kopyta przez jakiegoś niezrównoważonego emocjonalnie czuba tylko i wyłącznie dlatego, że była daleko - poza zasięgiem siły rażenia jego " argumentów" w dyskusji :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 21:56 indeed4 napisał: > Pimpek, zrozum - w cywilizowanych krajach mordobicia nie zalicza się > do wyrażania swoich "opinii", a ta starsza kobieta nie została > centralnie kropnięta z kopyta przez jakiegoś niezrównoważonego > emocjonalnie czuba tylko i wyłącznie dlatego, że była daleko - poza > zasięgiem siły rażenia jego " argumentów" w dyskusji :-/ Ty masz coś z oczami? W USA takiego stronnika terrorystów i bandziorów nie tak by potraktowano! Miałby szczęście, jakby uszedł z życiem. Jeśli tam strzelają do lekarzy przerywających ciążę i mordują ich, to co zrobiliby ze stronnikami bandziorów i terrorystów mordujących ludzi podkładając bomby? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 23:05 pimpus18 napisał: > W USA takiego stronnika terrorystów i bandziorów nie tak by potraktowano! ... mówisz o tych bandziorach, którzy przez ponad pół wieku terroryzowali i mordowali miliony ludzi ? " całkowitą ilość ofiar komunizmu można by oszacować na 100 milionów [3] ludzi." pl.wikipedia.org/wiki/Komunizm Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 23:30 indeed4 napisał: > ... mówisz o tych bandziorach, którzy przez ponad pół wieku > terroryzowali i mordowali miliony ludzi ? > > " całkowitą ilość ofiar komunizmu można by oszacować na 100 milionów > [3] ludzi." To po kiego ch... Kaczyński, Prezydent RP, składał kondolencje? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 23:45 www.twojaeuropa.pl/989/nagroda-sacharowa-dla-organizacji-memorial Pimpek, czy ty w ogóle wiesz, kim jest Aleksiejewa, czym się zajmuje i jaki był cel demonstracji w której brała udział ? Dlaczego nie czytasz artykułów przed dodaniem opinii, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 ... i jeszcze coś a propos terroryzmu :-) 01.04.10, 00:16 " Rosja ma bardzo ciekawą tradycję terroryzmu dziewiętnastowiecznego" fakty.interia.pl/prasa/na_swiecie/news/staniszkis-moskwa-to-nie-nacjonalisci,1457972,6902 Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 23:57 www.twojaeuropa.pl/989/nagroda-sacharowa-dla-organizacji-memorial Pimpek, czy ty w ogóle wiesz kim jest Aleksiejewa, czym się zajmuje i jaki był cel demonstracji, w której brała udział ? Dlaczego nie czytasz artykułów przed dodaniem opinii, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 01.04.10, 00:19 indeed4 napisał: > rel="nofollow">www.twojaeuropa.pl/989/nagroda-sacharowa-dla-organizacji-memorial > > Pimpek, czy ty w ogóle wiesz kim jest Aleksiejewa, czym się zajmuje i jaki był > cel demonstracji, w której brała udział ? > Dlaczego nie czytasz artykułów przed dodaniem opinii, co ? Czy powiedziała dzisiaj coś o tych bandziorach? Dla kogo ma być właściwie ta wolność, o którą podobno tak walczy? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 01.04.10, 00:48 pimpus18 napisał: > Czy powiedziała dzisiaj coś o tych bandziorach? Coś przegapiłam, co powiedziała złotousta? > Dla kogo ma być właściwie ta wolność, o którą podobno tak walczy? Dla tych, którzy rozwalą Rosję, obojętnie kim są. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 21:31 Dał lekko nawet nie w pysk - szanując siwe włosy - tej starej obłudniczce. Obłakiwać ofiary ta stara umie, ale czy ktoś słyszał kiedyś ich wypowiedzi przeciwko bestialstwu islamskich bandziorów? Bo ja nie! Tym razem też nie! Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 21:47 Byl bardzo pjany. A babcia odrazu zaciela gadac ze mial cos w reku, ze ma uraz glowy, ze wogule to zamach terorystyczny... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 21:57 A - haaa .. rozumiem - znaczy się, u was w Rosji takie zwyczaje, że jak facet pijany to sobie może do woli okładać po głowie starsze panie :-> Jednym słowem - MOŁODIEC ! Batiuszka Putin już złożył mu gratulacje ? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,3694206.html Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 22:00 Denis, jeśli u Was na taki obywatelski gest może zdobyć się tylko ktoś piany, to macie poważny problem. To właśnie jest przyczyną Waszych problemów! Mam nadzieję, że nie był on piany. Trudno to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 22:17 Jednak uwarzam ze na babcie nie ma co podnosic reke. Ze jest warjatka, to fakt. Zdenerwowanie w Moskwie u ludzi wielkie, ale prowokuje i dostaje. Powiedzial jej, kiedy uderzal, "jeszcze zjesz k.rwa, a oni juz nie..." Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 22:25 Oczywiście, ja to rozumię. Ale takich ludzi powinien otaczać bardziej widoczny ostracyzm. Jak nie znasz tego słówka: ostracyzm 1. «wykluczenie z towarzystwa lub środowiska osoby, która mu się naraziła; też: atmosfera niechęci lub wrogości otaczająca taką osobę» 2. «w starożytnej Grecji: głosowanie za pomocą glinianych skorupek z wypisanym nazwiskiem obywatela, którego należało wydalić z kraju» Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 22:27 rozumiem. Znowu się pomyliłem. To dla upierdliwych palantów. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 01.04.10, 00:09 pimpus18 napisał: > Dał lekko nawet nie w pysk - szanując siwe włosy - tej starej obłudniczce. > > Obłakiwać ofiary ta stara umie, ale czy ktoś słyszał kiedyś ich wypowiedzi prze > ciwko bestialstwu islamskich bandziorów? > > Bo ja nie! Tym razem też nie! Momyslaby kto, ze Ty kiedykolwie sluchasz tego co mowi ktokowliek inny niż Wasz nowy Ukochany Łysiejący Wodz Narodu Sloneczko Wschodu Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 01.04.10, 00:18 Czasami tak. Lubię posłuchać sobie coś wesołego. Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego He,he,he GW broni ruskich komuchow he, he 31.03.10, 20:39 A ta babcia to co zadyma to pobita zostaje. Czyżby, zimne, komsomolskie wychowanie trzymało babcie w dobrej kondycji ? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: He,he,he GW broni ruskich komuchow he, he 31.03.10, 21:37 kibic_rudego napisał: > > A ta babcia to co zadyma to pobita zostaje. > Czyżby, zimne, komsomolskie wychowanie trzymało babcie w dobrej kondycji ? Stara obłudnica i propagandowa tuba bandziorów ma jeszcze czelność czcić ich ofiary. Za dużo Rosjan spokojnie patrzy na to. W USA za taki numer już dawno ktoś by ją odstrzelił. Odpowiedz Link Zgłoś
stix Trzeba podburzyć lud rosyjski przeciw KGB. 31.03.10, 21:07 Polacy jako światowej klasy specjaliści w tym względzie zajmą się tym. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Po co wzywali OMON - lepiej zatrudnić zubrzyckiego 31.03.10, 21:13 ....trzeba było zatrudnić zubrzyckiego albo jakąś inną polską firmę "ochroniarską". Po ich interwencji babcia już nigdy więcej w żadnej manifestacji udziału by nie wzięła. Odpowiedz Link Zgłoś
wwredny Oto jak wyglada TeRrOrYzM w Rosji 31.03.10, 21:21 Kto jest terrorysta? Czeczeni? Czy wladza rosyjska? Odpowiedz Link Zgłoś
lenny44 W sprawie usuwania antysemickich i faszystowskich 31.03.10, 21:23 wypowiedzi. Od jakiegoś czasu myślę sobie, że gdyby admini różnych forów przestali usuwać te makabryczne wypowiedzi naszych rodzimych fascynatów nazizmu, którzy z reguły zaznaczają, że nie są antysemitami, odebralibyśmy im argument, że w Polsce nie ma antysemitów i że to Tylko ci okropni Żydzi się nas nie wiadomo dlaczego czepiają. Nie mogliby tak powiedzieć, bo wytwory tych smutnych mózgów wciąż byłyby dostępne - jak lustro, w którym wreszcie moglibyśmy się ze wstydem przejrzeć. Chciałem odpisać właśnie jakiemuś złemu człowiekowi, ale jego post zniknął. Obiektywnie rzecz biorąc, słusznie. Ale niech by sobie powisiał. Niechbyśmy zobaczyli, co się dzieje w naszych (???) głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: W sprawie usuwania antysemickich i faszystows 31.03.10, 21:42 Jeśli uważasz, że napisanie o babie, która w chamski sposób depce uczucia bólu mieszkańców Moskwy przyłażąc pod rękę z faszystami na zakrwawione miejsce ze swoimi brudnymi interesami, iż w Warszawie to pewnie za to jej żydowski kinol by wylądował na asfalcie, jest wyrazem antysemityzmu, to wzbudza to tylko moją litość. Na tym forum można bezkarnie pisać w najbardziej chamski sposób o Rosjanach, Arabach, Serbach itd., ale o Żydach, to nawet o przestępcy nie wolno tak napisać, bo to antysemityzm. PS. Cenzura PRL-owska to jednak pozostawiała ślady swojej ingerencji, gazowyb. robi to bezśladowo. Pozdrowienia od Drzewieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lenny44 Re: W sprawie usuwania antysemickich i faszystows 31.03.10, 21:52 Depcze uczucia bólu, bo ma jako żydówa ma żydowski kiniol, który trzeba wetknąć w asfalt (cytuję) - gratuluję dobrego samopoczucia. I oczywiście nie jesteś antysemitą. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: W sprawie usuwania antysemickich i faszystows 31.03.10, 22:09 lenny44 napisał: > Depcze uczucia bólu, bo ma jako żydówa ma żydowski kiniol, który trzeba wetknąć > w asfalt (cytuję) - gratuluję dobrego samopoczucia. I oczywiście nie jesteś > antysemitą. Przepraszam. Co ma antysemityzm do islamskiego bandytyzmu? Odpowiedz Link Zgłoś
lenny44 Re: W sprawie usuwania antysemickich i faszystows 31.03.10, 22:00 No i oczywiście te brudne interesy - tak czytelne dla wprawnego interpretatora historii. Czytelne i brudne - no bo przecież wystarczy spojrzeć na ten kiniol. Przepraszam raz jeszcze. Ale już chyba za dużo uwagi ci poświęciłem. Muszę umyć ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Lubat, a to Polska właśnie: 31.03.10, 22:05 Hasło: „Tęsknię za Tobą, Żydzie”, wydało się policjantom antysemickie. Kiedy zaś Betlejewski mozolnie im tłumaczył, że hasło: „Tęsknię za Tobą, Żydzie” jest wyrazem tęsknoty za Żydem, funkcjonariusz - który miał ustalić, czy Betlejewski jest antysemitą - powiedział: „Jak tak tęsknisz za Żydami, to wypierdalaj do Izraela”. www.krytykapolityczna.pl/Tomasz-Piatek/Lekcja-zdechlego-jezyka/menu-id-192.html Dałem to już Evie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Lubat, a to Polska właśnie: 01.04.10, 00:06 pimpus18 napisał: > Hasło: „Tęsknię za Tobą, Żydzie”, wydało się policjantom antysemick > ie. Kiedy zaś Betlejewski mozolnie im tłumaczył, że hasło: „Tęsknię za To > bą, Żydzie” jest wyrazem tęsknoty za Żydem, funkcjonariusz - który miał u > stalić, czy Betlejewski jest antysemitą - powiedział: „Jak tak tęsknisz z > a Żydami, to wypierdalaj do Izraela”. > > > www.krytykapolityczna.pl/Tomasz-Piatek/Lekcja-zdechlego-jezyka/menu-id-192.html > Dałem to już Evie. Za co spasibo. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Lubat, a to Polska właśnie: 01.04.10, 00:25 Moja jeszcze bardziej, ten kawałek z Betlejewskim i policją war köstlich! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Lubat, a to Polska właśnie: 01.04.10, 00:42 Evo, jak tam jeszcze jesteś, właśnie słaszałem na ARD, że to wideo z przyznaniem się do winy, nie jest pewne, czy jest w ogóle autentyczne (sic!). Twoja wiara w niezależne media i zachodzące tam zmiany jest raczej mocno przesadzona. Nie omieszkali tam też poinformować, dlaczego musieli wysadzić się w tym metrze. Dla np. Al-Kaidy innych tego typu bandziorów przecież to mały pikuś tak samo umotywować to, co robią. Ale w takich przypadkach nie informują tak skrupulatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Lubat, a to Polska właśnie: 01.04.10, 00:53 pimpus18 napisał: > Twoja wiara w niezależne media i zachodzące tam zmiany jest raczej mocno przesadzona. ??? Co tym razem masz na myśli, bo nie nadążam. > > Nie omieszkali tam też poinformować, dlaczego musieli wysadzić się w tym metrze. > > Dla np. Al-Kaidy innych tego typu bandziorów przecież to mały pikuś tak >samo um otywować to, co robią. Ale w takich przypadkach nie informują tak >skrupulatnie. To prawda, wtedy nie ma miejsca na usprawiedliwianie i wyjaśnianie przyczyn zła. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Lubat, a to Polska właśnie: 01.04.10, 01:12 Wydawało mi się, że pisałaś coś o zauważonych przez Ciebie pozytywnych zmianach informowaniu o Rosji. a w międzyczasie poczytaj sobie naprawdę coś bardzo ponadczasowego: www.nie.com.pl/art22786.htm Wyczuwam u Ciebie wielką emancypantkę. Teraz zresztą trudno o inne dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Pimpuś na bezdrożach 01.04.10, 01:46 pimpus18 napisał: > Wydawało mi się, że pisałaś coś o zauważonych przez Ciebie pozytywnych >zmianach informowaniu o Rosji. Powoli podziwiam Twoją zdolność do wysnuwania daleko idących wniosków. Powiedziałam jedynie, że media zach. zastąpiły słowo "bojownicy o wolność" słowem "terroryści" - to prawda wszak i to samo w sobie już postęp wporównaiu z epoką bushyzmu stosowanego. Ale dodałam też, że media te nadal obwiniają Rosję (wyjaśniając i niejako usprawiedliwiając motywy terrorystów). Wygląda na to, że powinnam pisać jeszcze jaśniej... > Wyczuwam u Ciebie wielką emancypantkę. Każdy może być psychoanalitykiem, to tytuł niechroniony. > Teraz zresztą trudno o inne dziewczynki. W moim środowisku słowa "dziewczynki" używa się pejoratywnie, albo na słabo rozwinięte "blond" przygłupy, albo na "panienki" podejrzanego prowadzenia się. A co Ty masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Pimpuś na bezdrożach 01.04.10, 01:59 Ach, Evo, jak zwykle nic złego. W każdym razie nic z tego, co sugerujesz. Gdybyś wyzbyła się wreszcie tej Twojej wszechobecnej podejrzliwości. Przynajmniej w stosunku do mnie. Masz ochotę pogadać o Wernerze? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Pimpuś na bezdrożach 01.04.10, 02:09 Ależ, to nie ma to nic wspólnego z podejrzliwością, po prostu chciałam zrozumieć, co masz na myśli i stąd pytanie. Gdybym pisała do Ciebie prywatnie per "Pimpusiu" też byś się pewnie zastanawiał, co mam na myśli, czyż nie? Albo gdybym na "dziewczynkę" reagowała per "chłoptasiu"... > Masz ochotę pogadać o Wernerze? Nie. Gdybym miała, to bym to wyartykułowała. Mam przewrotną naturę nielubiącą nacisków. Nie tędy ze mną droga... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Pimpuś na bezdrożach 01.04.10, 02:26 Jak wiesz, jestem wyczulony na imiona. Kiedyś sam miałem z tym problem, potem się tego sam wyzbyłem, ale dlatego zwracam uwagę (może nieraz przesadną), jak radzą sobie z tym inni. Chłoptaś nie jest wg. mnie dobrym odpowiednikiem dziewczynki. No, dużo zależy od kontekstu i stylu. Nic Cię tam w tej idei nie nurtuje? Czyżbyś wszystko już o niej wiedziała? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Pimpuś na bezdrożach 01.04.10, 02:02 pimpus18 napisał: > a w międzyczasie poczytaj sobie naprawdę coś bardzo ponadczasowego: > www.nie.com.pl/art22786.htm Szczęśliwie, jak dotąd, udało mi się uniknąć bliższych więzi z mężczyznami , którzy takiej ponadczasowości hołdują. Mówiąc językiem artykułu - "zwierzyniec męski" nie jest wcale aż tak jednoznacznym monolitem. Trzeba wiąc umieć selekcjonować, wybierać. Ale zdaję sobie sprawą, że dla zdecydowanej większości jest to tak ponadczasowe, jak Ty to widzisz i opisujesz. NIE dobrze wie, co myśli tzw. ogół. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Pimpuś na bezdrożach 01.04.10, 02:17 Mi podobają się dziewczynki (nie lubię słowa kobieta, to dlatego), które same sią potrafią z tego szczerze śmiać. Tak jak Pani Alicja Wilczewska. Jak tam pamiętasz jeszcze ten film Mieńszowa, tam ci bohaterzy sobie zupełnie z tym nie radzili, i żadnej przekonywującej drogi wyjścia tam zupełnie nie przedstawiono. W sumie pełno takich stereotypów. Ale ja wciąż jestem tego ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Pimpuś na bezdrożach 01.04.10, 02:33 W filmach zawsze pobijesz mnie na głowę i tym razem również. Pimupsiu, muszę znikać i tak już zdrowo przegięłam, rano zawyję, mimo, że nie muszę wstawać na 7. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Lubat, a to Polska właśnie: 01.04.10, 01:16 pimpus18 napisał: > Dla np. Al-Kaidy innych tego typu bandziorów... 'bandytyzm' aha, to znaczy ze 9/11 i terakty w metrze moskiewskim jest zbojectwem, rozbojem, bandytyzmem. "dokonywanie morderstw, napadów" myslalem ze to jest terroryzm: "Terroryzm – pojęcie najczęściej definiowane jako użycie siły lub przemocy przeciwko osobom lub własności z pogwałceniem prawa, mające na celu zastraszenie i wymuszenie na danej grupie ludności lub państwie ustępstw w drodze do realizacji określonych celów. Działania terrorystyczne mogą dotyczyć całej populacji, jednak najczęściej są one uderzeniem w jej niewielką część, aby pozostałych obywateli zmusić do odpowiednich zachowań." "wiek zywi, wiek uczys",he Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Lubat, a to Polska właśnie: 01.04.10, 01:38 Cześć Rusek, zaglądaj tu częściej. Tylko nie pisz tu definicji. W propagandzie, jak już na pewno wiesz, nie ma to większego znaczenia. Tam to byli terroryści, a w Rosji to mudżahedini. To ostatnie nie jest bynajmniej takie pewne, bo przecież jak zwykle tak do końca nie wiadomo. Ten już bardzo zgrany numer robią tu od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Lubat, a to Polska właśnie: 01.04.10, 02:11 Hameryka ustaliła jednak, że to terroryści i Obama obiecał Rosji wsparcie, na razie moralne. Później pewnie też. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Lubat, a to Polska właśnie: 01.04.10, 02:30 eva15 napisała: > Hameryka ustaliła jednak, że to terroryści i Obama obiecał Rosji wsparcie, na > razie moralne. Później pewnie też. Gdyby jednak z tego powodu zaczęli naciskać na Gruzję zaraz by się to zmieniło. Moralne poparcie to w dzisiejszych czasach nic nie znaczy. Widać to dobrze na przykładzie Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Lubat, a to Polska właśnie: 01.04.10, 02:37 O moralnym wsparciu piszę wszak ironicznie... Coś na dobranoc: www.youtube.com/watch?v=kC5grvkYn2I&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Lubat, a to Polska właśnie: 01.04.10, 02:44 Dobranoc, Evo Pogadamy jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon08 Tęsknie za toba, Czeczenie - faszystowska raSSija 01.04.10, 00:17 wyborcza.pl/1,75477,7714355,Czarni_ludzie_Rosji.html Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Tęsknie za toba, Czeczenie - faszystowska raS 01.04.10, 00:22 Pent08, o co ci, Beniek, chodzi? Jak to się stało, że ci ten numer przyje.bali? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 21:26 zigzaur napisał: > Uraaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! > Wielkiaja pobieda!!!!!!!!!!!!!!!! > > I to wszystko, na co raSSiję stać. Jak takiemu patologicznemu chamowi i rusofobie podoba się ich opozycja, to jest to co najmniej podejrzane. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon08 Kanieczna pusiek - Ein Volk, Ein Fjutin 01.04.10, 00:13 Podoba się nam, podoba, szczegolnie ta, której wiece rozpedzane sa codziennie na ulicach...i ta która nie ma reprezentacji w mediach. Na co dziś stać OMON i fjutinowska raSSije to straszenie i mordowanie własnego społeczeństwa i zaprowadznie porzadku poprzez gwałt na staruszkach. Za granica też nie jest lepiej - szantaze nuklearne wobec Polski, energetyczne na Ukrainie oraz anshliz Gruzji. Ein Reich, Ein Volk, Ein Fjutin Tacy faszyści i rusofile jak ty czy penisek o tym wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Aleksiejewej sprzedali "lepa":))) 31.03.10, 21:27 po prostu nie wytrzymała dusza poety...ja tego faceta rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed A ty weźmiesz za darmo? 01.04.10, 12:33 Ewentualnie w promocji: drugi gratis? Jakim skurwysynem trzeba być, by wyśmiewać się ze staruszki bitej przez bojówkarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 21:31 zigzaur napisał: > Uraaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! > Wielkiaja pobieda!!!!!!!!!!!!!!!! > > I to wszystko, na co raSSiję stać. > > a ty zighail nie ciesz się tak bo znowu wyjdziesz na durnia jak z Umarowem,poczekaj trochę,może on znowu się przyzna że zorganizował demonstrację i jego człowiek sprzedał "lepa" Aleksiejewej? Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Czyli jest u nich tak jak u nas było w 31.03.10, 21:37 latach 80. albo nawet gorzej. Obalanie sowieckiego systemu zajmie jeszcze, jak sądzę, kilkadziesiąt lat. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Czyli jest u nich tak jak u nas było w 31.03.10, 22:09 aa_6 napisała: > latach 80. albo nawet gorzej. Obalanie sowieckiego systemu zajmie > jeszcze, jak sądzę, kilkadziesiąt lat. a uj was zrozumie!komuniści w Rosji obalają kapitalizm(na spółkę z demokratyczną opozycją),ty obalasz sowiecki system(komunistyczny)a w rzeczywistości chodzi pewnie jak zwykle o kasę i miejsce u żłoba! Odpowiedz Link Zgłoś
bidifi OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obroń... 31.03.10, 21:41 jesli ktos ma 82 lata i bierze udzial w zadymie TO TYLKO SZUKA GUZA I ROZGLOSU ale nie powinien szukac wspolczucia chyba ze u kogos kto na takim ,,bohaterstwie " zeruje.... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 21:52 bidifi napisał: > jesli ktos ma 82 lata i bierze udzial w zadymie TO TYLKO SZUKA GUZA > I ROZGLOSU ale nie powinien szukac wspolczucia chyba ze u kogos kto > na takim ,,bohaterstwie " zeruje.... Wiek tych ludzi nie ma tu istotnego znaczenia. Co ma znaczenie, to osłupiająca obłuda tych ludzi. Co oni zrobili, powiedzieli, napisali przeciwko tym bandziorom? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 31.03.10, 22:04 bidifi napisał: > jesli ktos ma 82 lata i bierze udzial w zadymie TO TYLKO SZUKA GUZA > I ROZGLOSU ale nie powinien szukac wspolczucia chyba ze u kogos kto > na takim ,,bohaterstwie " zeruje.... tej babci już pora owinąć się białym prześcieradłem i wolnym krokiem skierować się na cmentarz a nie na demonstracje!tym bardziej kiedy uczestniczą w niej nacbole Limonowa,wtedy zawsze zbierają sie różne tym za i przeciw i dochodzi do rękoczynów.To tylko dlatego że babcia się wysuwa przed szereg piszą o incydentach z nią związanych,a w rzeczywistości do mordobicia między uczestnikami dochodzi często i takich klapsów jest mnóstwo.Te incydenty z Aleksiejewą w roli głównej to woda na młyn opozycji,bez tego demonstracja liczy się nie udaną,do tego jeszcze Edik Limonow ze swoimi "brytogłowymi" zrobi trochę szumu i już akcja jest medialna i płyną fundusze z zagranicy. Jakoś dla GW nie przeszkadza fakt że "opozycja" stoi w jednym rzędzie(w zasadzie korzysta z masówki)z komunistami i nacjonał-bolszewikami ,chociaż uważa się gdzie nie gdzie te organizacje za przestępcze z historycznych względów. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 01.04.10, 00:12 borrka1 napisał: Jakoś dla GW nie przeszkadza fakt że "opozycja" stoi w jednym rzędzie(w zasadzie korzysta z masówki)z komunistami i nacjonał-bolszewikami ,chociaż uważa się gdzie nie gdzie te organizacje za przestępcze z historycznych względów. U nas w Polsce się mówi - " wszystkie ręce na pokład" i "cel uświęca środki" :-> Zwłaszcza cel szlachetny - a takim jest na pewno obalenie zamordystycznej, autorytarnej władzy Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 01.04.10, 01:35 indeed4 napisał: > borrka1 napisał: > > Jakoś dla GW nie przeszkadza fakt że "opozycja" stoi w jednym rzędzie(w zasadzi > e > korzysta z masówki)z komunistami i nacjonał-bolszewikami ,chociaż uważa się > gdzie nie gdzie te organizacje za przestępcze z historycznych względów. > > > > U nas w Polsce się mówi - " wszystkie ręce na pokład" i "cel uświęca środki" : > -> > > Zwłaszcza cel szlachetny - a takim jest na pewno obalenie zamordystycznej, > autorytarnej władzy Putina. > a u nas w kwartirie gaz! tylko kto tu z kim obala,sądząc po wielkości to komuniści obalają a reszta spełnia rolę rąk!nie sądzisz że to już było?i któż okazał się lepszy,komuniści czy Putin... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 01.04.10, 01:43 borrka1 napisał: > tylko kto tu z kim obala,sądząc po wielkości to komuniści obalają a reszta > spełnia rolę rąk!nie sądzisz że to już było?i któż okazał się lepszy,komuniści > czy Putin... Putin z definicji jest zły, bo on umocnił państwo rosyjskie i nie jest więźniem żadnej ideologii. Dlatego tak tu popierają Limonowa. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 01.04.10, 00:39 borrka1 napisał: > tej babci już pora owinąć się białym prześcieradłem i wolnym krokiem skierować się na cmentarz a nie na demonstracje! Nie dyskryminuj ludzi za wiek, choćby już tylko z egoizmu - też będziesz kiedyś stary. Rzecz nie w jej wieku lecz w stanie jej głowy, a przecież właśnie z wiekiem wymagałoby się więcej rozumu, uczciwości i dystansu do chorych ideologi. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 01.04.10, 01:52 eva15 napisała: > borrka1 napisał: > > > tej babci już pora owinąć się białym prześcieradłem i wolnym krokiem skie > rować > się na cmentarz a nie na demonstracje! > > Nie dyskryminuj ludzi za wiek, choćby już tylko z egoizmu - też będziesz kiedyś > stary. a kto powiedział że jestem młody:)))z góry dziękuję za komplement. Co się tyczy tematu to po prostu jestem do bólu szczery i bezpośredni w ocenie rzeczywistości > > Rzecz nie w jej wieku lecz w stanie jej głowy, a przecież właśnie z wiekiem > wymagałoby się więcej rozumu, uczciwości i dystansu do chorych ideologi. o czym i piszę!tej pani pora pomyśleć o wieku i szacunku dla samej siebie.Kiedyś udzielała się w opozycji do systemu aż ją z KPZR wywalili(nie miała odwagi sama wystąpić?)i jak widać pozostała wieczną opozycjonistką,ale pchać się pod kułaki(a raczej będąc wypychaną przez cwaniaczków)to już nie jest śmieszne.W tym wieku to człowiek już sam się przewraca i spisywać to na władzę, niesolidnie tak jakoś. > Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 01.04.10, 02:18 borrka1 napisał: > > Nie dyskryminuj ludzi za wiek, choćby już tylko z egoizmu - też będziesz > kiedyś stary. > a kto powiedział że jestem młody:)))z góry dziękuję za komplement. Ale najwyraźniej swych rad nie stosujesz do siebie, czyli - jeszcze nie zawijasz się w prześcieradło (choć to akurat ze wzgl. innej pewnie przynależności religijnej Ciebie nie dotyczy) i nie szykujesz się do trumny. > o czym i piszę! O tym, by wlazła do trumny i na to zareagowałam. >tej pani pora pomyśleć o wieku i szacunku dla samej siebie. Ano tego jej brakuje, zgoda, też tak uważam Kiedyś > udzielała się w opozycji do systemu aż ją z KPZR wywalili(nie miała odwagi sama > wystąpić?)i jak widać pozostała wieczną opozycjonistką I tu trafiasz w sedno - to tzw. zawodowa rewolucjonistka i zawsze wspierana przez tych samych zagranicą. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 pederasta Limonow,i komsomolec Niemcow 31.03.10, 22:30 i 82-letnią amazonka - inny swiat, inna Rosja... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Legendarna niezłomność 01.04.10, 00:24 "Legendarna obrończyni praw człowieka zachwiała się, jednak nie upadła." Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 I tak zadymiarze mieli szczęście 01.04.10, 00:42 Gdyby nie obecność milicji, to społeczeństwo mogłoby ich zlinczować za profanację zadymammi żałoby. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: I tak zadymiarze mieli szczęście 01.04.10, 12:34 Na szczęście tym razem milicja pokazała, że jednak coś potrafi? Odpowiedz Link Zgłoś
abc136 OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obroń... 01.04.10, 00:44 Rosja w zalobie a sowiecka swolocz ujada na forum jak sfor wscieklych psow.Wstyd,nie pora na kpiny,wiecej szacunku dla tych co zgineli. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 01.04.10, 01:57 abc136 napisał: > Rosja w zalobie a sowiecka swolocz ujada na forum jak sfor > wscieklych psow.Wstyd,nie pora na kpiny,wiecej szacunku dla tych co > zgineli. nie sądzisz że dotyczy to również tej "opozycji"?nieodpowiedni moment wybrali dla pokazania siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: OMON rozpędził opozycję, pobito 82-letnią obr 01.04.10, 12:52 borrka1 napisał: > abc136 napisał: > > > Rosja w zalobie a sowiecka swolocz ujada na forum jak sfor > > wscieklych psow.Wstyd,nie pora na kpiny,wiecej szacunku dla tych co > > zgineli. > > nie sądzisz że dotyczy to również tej "opozycji"?nieodpowiedni moment wybrali > dla pokazania siebie. Jak to nie odpowiedni moment?? Moment jest jak najbardziej właściwy! Nieskuteczne, skorumpowane i niekompetentne władze nie wypełniają swoich statutowych obowiązków, nie potrafią ochronić swoich obywateli przed niewiadomej maści terrorystami ale jednocześnie chcą mieć monopol na tę władzę. > > Odpowiedz Link Zgłoś
des4 "wariatka" 01.04.10, 13:28 czyli częsty "argument" forumowej webbrygady... tradycja psychuszek w ludziach radzieckich trzyma się mocno, hehe... no bo kto nie po jedynie słusznej linii wladzy, to psychol... Odpowiedz Link Zgłoś