uburama Śledztwo będzie musiał przeprowadzić Międzynarodow 23.04.10, 09:42 Czerwony Krzyż Odpowiedz Link Zgłoś
nick124 Ale K Ł A M C Y! 23.04.10, 09:58 Bater dostał telefon o 8:40 !!! www.youtube.com/watch?v=6ybqL9Uuw5Y katastrofa miała miejsce 20 min. wcześniej, niż podali to sowieci i współpracujący z nimi Polscy agenci Ciekawe co działo się przez te 20 min. w lesie, czyżby dobijanie rannych? Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl No i co z tego? Czego to dowodzi? 23.04.10, 10:10 A ja słyszałem w TVP, że Brazylia ogłosiła żałobę narodową. A kilka dni później, że i owszem, ale z innego powodu. I przynajmniej jedna z tych informacji jest - nazwijmy to - niezbyt dokładna. Słyszałem o 89 ofiarach, 130 ofiarach, trzech żywych. Słyszałem, że zginął ambasador... A wiecie o której umarł JPII? 21:37? Tylko że FORMALNY zgon poprzedziło 20-minutowe badanie EKG. Badanie mające na celu potwierdzenie zgonu, który musiał nastąpić wcześniej. Co z tego wynika? Ano nic poza tym, że ktoś przyjął JAKĄŚ godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
nick124 Re: Bardzo D U Ż O, to zmienia wszystko 23.04.10, 10:20 Jeśli katastrofa miała miejsce 30 min. wcześniej warto zapytać co sowieci robili z ofiarami przez te pół godziny. A jeśli obejrzysz coś takiego: www.youtube.com/watch?v=KGeHD0SQrYE To normalnego człowieka dopada śmiertelne przerażenie. Rosjanie razem z Tuskiem dokonali drugiej egzekucji w Katyniu, egzekucji na polskiej niepodległości. Ale możesz oceniać to jak chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pijepies Re: Bardzo D U Ż O, to zmienia wszystko 23.04.10, 10:57 nick124 napisał: > Jeśli katastrofa miała miejsce 30 min. wcześniej warto zapytać co sowieci robil > i > z ofiarami przez te pół godziny. > > A jeśli obejrzysz coś takiego: > www.youtube.com/watch?v=KGeHD0SQrYE > To normalnego człowieka dopada śmiertelne przerażenie. > > Rosjanie razem z Tuskiem dokonali drugiej egzekucji w Katyniu, egzekucji na > polskiej niepodległości. > > Ale możesz oceniać to jak chcesz. Tutaj jest najlepsze zbliżenie: img526.imageshack.us/img526/6769/spisek.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Bardzo D U Ż O, to zmienia wszystko 23.04.10, 11:48 nick124 napisał: > Rosjanie razem z Tuskiem dokonali drugiej egzekucji w Katyniu, > egzekucji na polskiej niepodległości.... jesteś już po badaniach czy przed? Odpowiedz Link Zgłoś
stv5h Re: Bardzo D U Ż O, to zmienia wszystko 23.04.10, 11:53 jasiek.pl napisał: > nick124 napisał: > > Rosjanie razem z Tuskiem dokonali drugiej egzekucji w Katyniu, > > egzekucji na polskiej niepodległości.... > > jesteś już po badaniach czy przed? On na tym forum jest ZAMIAST badań :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu Kain zabil Abla, Able dzwonil do Kaina z pokladu 23.04.10, 12:40 stv5h napisał: > jasiek.pl napisał: > > > nick124 napisał: > > > Rosjanie razem z Tuskiem dokonali drugiej egzekucji w Katyniu, > > > egzekucji na polskiej niepodległości.... > > > > jesteś już po badaniach czy przed? > > On na tym forum jest ZAMIAST badań :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nick124 Re: a może tak merytorycznie 23.04.10, 12:41 a może tak merytorycznie, przywalić potrafi byle burak z pod sklepu Może spróbujecie użyć mózgów i podpowiecie co działo się pomiędzy 8:40 a 8:56, dlaczego rosjanie łgają na temat czasu, jakie jest źródło strzałów w lesie, Jak to możliwe, że już po 15 min. rosjanie podali, że nikt nie przeżył katastrofy, tego samego dnia, że z całą pewnością winny był pilot? Dlaczego nie dostaniemy od nich czarnych skrzynek, a jedynie odsłuchy i to być może za 2-3 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
stv5h Re: a może tak merytorycznie 23.04.10, 12:47 nick124 napisał: > Może spróbujecie użyć mózgów i podpowiecie co działo się pomiędzy 8:40 a 8:56, Doradziłbym ci to samo, niestety, w twoim przypadku to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
nick124 Re: a może tak merytorycznie 23.04.10, 12:54 Staram się jak mogę, ale chciałem przeczytać twoją opinię, na pewno masz jakieś odpowiedzi. Na pewno jesteś inteligentny, pytanie tylko czy nie boisz się zadawać pytań? Odpowiedz Link Zgłoś
kocis1 Chyba sie domyślasz 23.04.10, 12:48 kto wygralby wybory prezydenckie, gdyby zaistniala majaca wszakże niewielkie szanse na potwierdzenie wersja zamachu. Paniczny strach polskojęzycznych jest calkowicie zrozumiały. Znów trzebaby czekac 5 lat az się da bezkarnie kraść. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl Re: Chyba sie domyślasz 23.04.10, 13:49 A ty chyba się domyślasz, kto wygrałby wybory, gdyby zamachu nie było wcale. Najlepiej więc byłoby nie robić zamachu, żeby go potem nie ukrywać. Na katastrofie, z zamachem, lub bez zyskał PiS (i Rodziny Katyńskie). Jednych i drugich nie posądzam o zamach. Choćby z powodu ich możliwości sprawczych. Popsuła się teoria spisku? Odpowiedz Link Zgłoś
nick124 Re: Chyba sie domyślasz 23.04.10, 14:28 Komorowski ze swoją charyzmą miałby wygrać wybory z L. Kaczyńskim... wolne żarty. Zresztą nie o wybory tutaj chodzi, a o co dokładnie? zrozumiesz w ciągu następnych kilku miesięcy, gwarantuje ------- uwielbiam wrzucanie niewygodnych faktów do worka "spisek", cudowne Odpowiedz Link Zgłoś
kocis1 nick spójrz na sprawę realnie ... 23.04.10, 14:39 podrastają nowe roczniki żulii które wespół ze stoma tysiącami kryminalistów jak jeden mąż glosują na PO. Matematyka mówi jasno jak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl Re: Chyba sie domyślasz 23.04.10, 14:58 nick124 napisał: > Komorowski ze swoją charyzmą miałby wygrać wybory z > L. Kaczyńskim... wolne żarty. Żarty żartami, sondaże - przepraszam - ŁŻE-sondaże, knajackie zresztą, nie pozostawiały złudzeń: w tych wyborach Lech Kaczyński miałby szanse wyłącznie z Leszkiem Bublem. Obecnie dużo większe szanse ma Jarek. Ciekawe, że tak nagle nie wsiadł do samolotu... Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl A pamiętam 23.04.10, 16:05 Sondaże dawały niewielką przewagę Tuskowi. Potem był dziadek z Wehrmachtu i inne takie. I wynik praktycznie pół na pół. Pamiętam też jakie szanse mieli rozmaici kosmici w stylu Bubla, czy Korwina-Mikke. Oczywiście wszyscy się zmówili i kłamali w sondażach, tak na całego. Cała Polska się zmówiła - zmowa wyborców ;-))) Przypomnę też, że obecnie notowania PiSu wyraźnie podskoczyły - a więc to PiS zyskał na katastrofie. Może jakąś teoryjkę do tego walniemy? A ja "znajdę" jakieś Protokoły Mędrców Syjonu... Odpowiedz Link Zgłoś
kocis1 Napisałem wyrażnie ze szanse 23.04.10, 13:57 wersji zamachu oceniam jako małe. Obowiązkiem zas komisji jest badac kazdą ewentualnosc. Poczekajmy więc po prostu i tyle. Po co się kłyźnić po próżnicy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bmarq Re: a może tak merytorycznie 23.04.10, 13:02 A tak merytorycznie, to są polscy świadkowie, którzy słyszeli, a nawet widzieli katastrofę (montażysta, ambasador z delegacją powitalną) i zaraz po tym udali się na miejsce wypadku. Godzina wypadku nie ma tu żadnego znaczenia. Zanim następny raz wezwiesz innych do myślenia spróbuj sam się do tego zastosować. Odpowiedz Link Zgłoś
nick124 Re: a może tak merytorycznie 23.04.10, 13:17 no dobrze, więc jaki jest dokładny czas katastrofy? jeśli samolot zgodnie z rozkładem lotu miał być w okolicach Smoleńska o 8:25, a Bater podaje, że o 'zamachu' wiedział już o 8:40 to dlaczego sowiecki i oficjalne polskie media podają 8:56 jako oficjalny czas. Dlaczego? Co jest grane z czarnymi skrzynkami? które normalne państwo pozwoliło by na badanie takiej sprawy obcemu (nie koniecznie przyjaznemu) państwu? Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.epoki Re: a może tak merytorycznie 23.04.10, 16:47 z jakim rozkladem lotu? chyba tym oryginalnym, wg ktorego samolot mial wyleciec o 7ej, tymczasem prezydent spoznil sie prawie pol godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
nick124 Re: a może tak merytorycznie 23.04.10, 17:11 7.23 Prezydencki samolot Tu-154 startuje z lotniska w Warszawie. Do odprawy nie zgłasza się Zofia Kruszyńska, sekretarka prezydenta RP. Stanisław Żelichowski, szef klubu parlamentarnego PSL, odstąpił miejsce w samolocie koledze Wiesławowi Wodzie. 8.56 Oficjalny czas katastrofy czyli lecieli: 90 min. Podczas, gdy Tusk lecąc tym samym samolotem 3 dni wcześniej - 70min. Wg Batera katastrofa nastąpiła o 8:36, zgadza się idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_moher Re: a może tak merytorycznie 23.04.10, 13:15 jak sie czyta takie pytania to trudno na nie merytorycznie i spokojnie odpowiadac. ja sprobuje, choc mam wrazenie, ze bedziesz sie po tych odpowiedziach pienil jeszcze bardziej... co sie dzialo miedzy 840 a 856? zapewne wtedy zdarzyl sie wypadek. co i o ktorej dokladnie bedzie wiadomo po opublikowaniu zapisu rejestratorow nalozonego na os czasu. poki co ani ty ani ja tego nie wiemy a i sledczy tez nie podali informacji o czasie wydarzen. no wiec po co sie pienisz? 1. nie wiem na czym to by mialo polegac, ze rosjanie lgaja w sprawie czasu. oprocz nich byli na miejscu i nasi, np ambasador. lot monitorowalo SKW "odzyskane" w koncu przez Macierewiacza. nikt nie podal innej godziny czyli co? tez lgal? zanim napiszesz rosjanie łgaja to pomysl czy nasi zaangazowani w sprawe i majacy dostep do materialu powiedzieli cos innego? 2. jesli to faktycznie strzaly to powiedz gdzie sa slady kul w przebadanych dokladnie szczatkach ofiar katastrofy? a jesli nie w nich to do kogo i kto mialby strzelac? jakies "merytoryczne" pomysly? 3. jak zobaczysz zdjecia z miejsca wypadku to gwarantuje, ze nie bedziesz potrzebowal 15min zeby STWIERDZIC, ze nikt zywy z tego nie wyszedl. poszukaj zdjec na jandex.ru. 4. z tego co wiem to komisja powolana do zbadania wypadku nie podala tego samego dnia, ze z cala pewnoscia winny byl pilot. mogl to sugerowac ten czy inny pojedynczy czlowiek. mowiac "rosjanie podali" gadasz bzdury. 5. dostalismy jedna swoja skrzynke, ktora rejestruje kluczowa czesc parametrow. pozostale dwie - rejestrator parametrow i zapis rozmow sa badane wspolnie przez komiesje w sklad ktorej wchodza i nasi sledczy. z dotknieciem sie do skrzynek czekano na przybycie naszych i zrobiono to oficjalnie, z protokolem z otwarcia rejestratorow. ale to pewnie i tak za malo dla kogos, kto ma gotowa wersje Odpowiedz Link Zgłoś
nick124 Re: a może tak merytorycznie 23.04.10, 14:25 > co sie dzialo miedzy 840 a 856? zapewne wtedy zdarzyl sie wypadek. co i o ktore > j > dokladnie bedzie wiadomo po opublikowaniu zapisu rejestratorow nalozonego na os > czasu. poki co ani ty ani ja tego nie wiemy a i sledczy tez nie podali > informacji o czasie wydarzen. no wiec po co sie pienisz? Chwilowo jestem bardzo spokojny, rosyjska strona oficjalnie podała czas katastrofy 8:56, rozkładowo samolot miał być koło smoleńska 8:25, Bater podaje 8:40 (-4min.) skąd te rozbieżności? > 2. jesli to faktycznie strzaly to powiedz gdzie sa slady kul w przebadanych > dokladnie szczatkach ofiar katastrofy? a jesli nie w nich to do kogo i kto > mialby strzelac? jakies "merytoryczne" pomysly? argument jest słaby, sowieci mogli spreparować ciała jak im się podobało, mieli na to całe dnie, 20 ciał nie zostało rozpoznanych na podstawie DNA, większość ciał na skutek eksplozji uległo rozczłonkowaniu, to chyba nie jest zbyt kłopotliwe zgubić "nie wygodną" dla KGB część ciała > 3. jak zobaczysz zdjecia z miejsca wypadku to gwarantuje, ze nie bedziesz > potrzebowal 15min zeby STWIERDZIC, ze nikt zywy z tego nie wyszedl. >poszukaj zdjec na jandex.ru. tego nie wiemy i wiedzieć nie możemy, rozmawiamy o rozbieżnościach czasowych > 4. z tego co wiem to komisja powolana do zbadania wypadku nie podala tego > samego dnia, ze z cala pewnoscia winny byl pilot. mogl to sugerowac ten > czy inny > pojedynczy czlowiek. mowiac "rosjanie podali" gadasz bzdury. jesteś źle poinformowany > 5. dostalismy jedna swoja skrzynke, ktora rejestruje kluczowa czesc parametrow. > pozostale dwie - rejestrator parametrow i zapis rozmow sa badane wspolnie przez > komiesje w sklad ktorej wchodza i nasi sledczy. z dotknieciem sie do skrzynek > czekano na przybycie naszych i zrobiono to oficjalnie, z protokolem z otwarcia > rejestratorow. ale to pewnie i tak za malo dla kogos, kto ma gotowa wersje proszę o źródło tej informacji, że czekano na Polaków z otwarciem skrzynek jakim prawem Rosjanie badają te skrzynki? dlaczego odmawiają ich wydania? Ja niczego nie twierdzę, chce się tylko dowiedzieć co się stało pomiędzy 8:36 kiedy nastąpiła katastrofa (która wydarzyć się nie miała prawa), a godz. 8:56. Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: a może tak merytorycznie 23.04.10, 14:56 nick124 napisał: To może ja Ci odpowiem. > Może spróbujecie użyć mózgów i podpowiecie co działo się pomiędzy 8:40 a 8:56 Dojazd na miejsce katastrofy, gaszenie pożaru. > dlaczego rosjanie łgają na temat czasu, Na czym opierasz założenie, że łgają? A od kogo pochodzi informacja o ewentualnym rozbiciu się samolotu kilka minut wcześniej, niż uprzednio zakładano? Ano pochodzi ona od rosyjskich prokuratorów. Gdzie tu łganie? Sami o tym powiedzieli, więc w którym miejscu łgają? > jakie jest źródło strzałów w lesie, Możliwe wyjaśnienia: 1. eksplodująca w pożarze amunicja z 12 pistoletów funkcjonariuszy BORu, które odnaleziono na miejscu katastrofy 2. nie było żadnych strzałów, a ich odgłos został nałożony na filmik przez jakiegoś dyżurnego tropiciela teorii spisowych. Zapewniam Cię, że do takiego zabiegu wystarczy komputer PC i którykolwiek z darmowych programów do edycji materiału video. > Jak to możliwe, że już po 15 min. rosjanie podali, że nikt nie przeżył katastrofy Aby stwierdzić, że nikt nie przeżył nie było potrzebne nawet 15 minut, wystarczył rzut oka na miejsce katastrofy. Samolot leciał co najmniej z prędkością podejścia do lądowania czyli ok. 250 km/h, a być może szybciej bo był w trakcie próby podniesienia, a więc na pełnym ciągu silników. Uderzenie z taką prędkością nie daje żadnych szans przeżycia ludziom, nawet gdyby samolot nie rozleciał się na kawałki. Jako przykład podam Ci, że statystyczna granica przeżywalności człowieka uderzonego przez samochód wynosi 55 km/h, a pasażerowie samolotu uderzyli w ściany kadłuba (bądź elementy wyposażenia) z prędkością pięciokrotnie większą. W takich katastrofach nigdy nikt nie przeżywa. > tego samego dnia, że z całą pewnością winny był pilot? Nie zmyślaj, niczego takiego Rosjanie nie powiedzieli i to nie tylko w 15 minut po katastrofie, ale także znacznie później. Powiedziano, że NAJPRAWDOPODOBNIEJ katastrofę mógł spowodować błąd pilota. Również znacznie później wielokrotnie podkreślano, że badane są 3 możliwe przyczyny katastrofy 1. usterka techniczna, 2. złe warunki atmosferyczne, 3. błąd załogi. > Dlaczego nie dostaniemy od nich czarnych skrzynek, a jedynie odsłuchy i to być może za 2-3 tyg. Zapoznaj się z wyjaśnieniami przedstawiciela polskiej prokuratury udzielonymi w obszernym wystąpieniu przed dziennikarzami 22 kwietnia. Tylko hasłowo Ci podam, że nikt nie powiedział, że nie dostaniemy tych skrzynek, tyle że muszą zostać najpierw zbadane zgodnie z procedurami obowiązującymi na terytorium kraju, w którym doszło do katastrofy. Na całym świecie obowiązuje ta sama zasada: śledztwo w sprawie katastrofy lotniczej prowadzą służby kraju, w którym rozbił się samolot, a czarne skrzynki są jednym z najważniejszych elementów każdego takiego śledztwa. Dlatego właśnie skrzynki nie mogły być wydane przez zakończeniem czynności śledczych. Poza tym w śledztwie biorą udział polscy prokuratorzy. Wiesz, jak czytam wypowiedzi takie jak Twoje, to aż mnie korci aby odpalić sobie jakiś program edycyjny i zmontować kolejną wersję tego filmiku z jakimiś dodatkowymi odgłosami, albo "zbliżeniami" opatrzonymi odpowiednim komentarzem. Zmontowanie kolejnej "porcji spisku" zajęłoby mi może ze dwie godziny. Udowodniłbym w ten sposób, że z dostępnych w internecie materiałów można zmontować "drugą zbrodnię katyńską", a jedynym powodem, dla którego jeszcze tego nie zrobiłem jest to, że później taki filmik zacząłby żyć własnym życiem i cała kupa ludzi potraktowałaby go poważnie. Treści spiskowe są bardzo łatwe do sformułowania i praktycznie niemożliwe do obalenia, bo każda próba racjonalnego wyjaśnienia, jest traktowana jako kolejny element spisku. Paranoja ma to do siebie, że karmi się sama. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Bardzo D U Ż O, to zmienia wszystko 23.04.10, 13:28 Ten facet ( niby),to Agent Bond,przebrany za goryla Lecha? Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl nikc124 - podaj konkrety, a nie DUŻO 23.04.10, 13:28 Załóżmy, że masz rację, że owe 10 minut faktycznie ma miejsce (sam piszesz o 30 - ciekawe skąd). Załóżmy, że wielu świadków, w tym nasz ambasador, operator TVP, postronni Rosjanie - wszyscy oni są w zmowie, albo ktoś im przestawił zegarki. No już, 10 minut wcześniej. I CO Z TEGO? Nie pisz tylko, "co można zrobić w 10 minut", bo DOKŁADNIE TO SAMO można zrobić przez kolejne 10, 20, 30 minut. Dobijać rannych? Można po magicznej dacie katastrofy. Równie dobrze jak i przed. Znasz jakiekolwiek LOGICZNE UZASADNIENIE? Czy tylko bełkot w stylu "należy się domyślać, co tam mogło być"? Odpowiedz Link Zgłoś
nick124 Re: nikc124 - podaj konkrety, a nie DUŻO 23.04.10, 14:43 świadków? ludzka percepcja jest nic nie warta, jeśli ambasador twierdzi, że samolot spadł o 8:56 to znaczy, że mija się z faktami, samolot był w okolicach Smoleńska o 8:25-30 (tak wynika z rozkładu lotu, samolot leci ze stałą prędkością w linii prostej, nie było możliwości, żeby leciał 50% czasu dłużej). Bater mówi, że o 8:40 dostał informacje, że 4 min. wcześniej doszło do katastrofy, i to ma czasowy sens. Czas jest istotny, gdyby tak nie było, nikt by nie kłamał, za duże ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl No ale gdzie konkrety? Ciągle zbaczasz z tematu 23.04.10, 14:52 Nie słyszałem ani jednej wypowiedzi ambasadora nt. *dokładnej* godziny katastrofy. Zapytałem ciebie o konkretną sprawę: co daje rzekome zafałszowanie godziny katastrofy? Czy sugerowane przez ciebie dobijanie rannych nie mogło mieć miejsca po 8:56? Kolejny raz pytam o to samo - czy znasz jakiekolwiek sensowne wytłumaczenie twojej hipotezy? Odpowiedz Link Zgłoś
nick124 Re: No ale gdzie konkrety? Ciągle zbaczasz z tema 23.04.10, 15:13 czy ja jestem jasnowidzem? Zwracam jedynie uwagę na rozbieżności czasowe. 1. Gdzie czekała delegacja i ambasador? Raczej nie na płycie lotniska, tylko w budynku. 2. W jaki sposób dowiedzieli się o zamachu? Ambasador twierdzi: "Biegliśmy. Chcieliśmy wyciągać ofiary, jednak nikogo nie mogliśmy znaleźć - relacjonuje pierwsze chwile po katastrofie ambasador RP w Rosji Jerzy Bahr. - Skierowałem się natychmiast za pierwszym zobaczonym wozem straży pożarnej i dzięki temu znalazłem się na miejscu bardzo, bardzo szybko. Po prostu biegłem przez jakieś tam łąki w tym kierunku, gdzie widać było, że się coś stało - opowiada Bahr. Gdy dotarł na miejsce szczątki samolotu jeszcze się paliły. - Zobaczyłem krajobraz jak po trzęsieniu ziemi - mówi." Zobaczyć jej nie mógł, była podobno gęsta mgła, zero widoczności. Syreny alarmowe zostały włączone dokładnie o 8:56. I wtedy oficjalnie rozpoczęła się cała akcja ratunkowa. Co robili sowieci pomiędzy momentem katastrofy 8:36 a 8:56, kiedy ogłoszono alarm? nie wiem, nie jestem jasnowidzem Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl No nareszcie! Sam przyznałeś, że to bez sensu 23.04.10, 16:00 Właśnie przyznałeś, że zakłamywanie dokładnej godziny katastrofy jest całkowicie pozbawione sensu. Oczywiście tradycyjnie okrasiłeś to bełkotem nie na temat. Jeżeli jednak nie zgadzasz się z powyższym, jeżeli jednak był jakiś sens w owym zakłamywaniu godziny - to podaj go proszę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nick124 Re: umiesz czytać? 23.04.10, 16:32 Jeśli ambasador i delegacja czekały w budynku to prawdopodobne jest, że dowiedzieli się o w okolicach 8:56 (tak twierdzą). Nie słyszeli a już na pewno nie widzieli momentu katastrofy. (gęsta mgła) Skoro co jest pewne na 100% syreny zawyły o 8:56, ambasador sam przyznaje, że o katastrofie dowiedział się o 8:56. To brakuje nam 20min. dla KGB, pozbieranie laptopów, materiałów, i... ?? Sporo czasu. Nie wiem co tu jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.epoki Re: umiesz czytać? 23.04.10, 16:56 nick124 napisał: > Jeśli ambasador i delegacja czekały w budynku to prawdopodobne jest, że > dowiedzieli się o w okolicach 8:56 (tak twierdzą). > > Nie słyszeli a już na pewno nie widzieli momentu katastrofy. (gęsta mgła) to musiala byc bardzo gesta mgla, skoro nie slyszeli (twoim zdaniem) uderzenia samolotu o ziemie i eksplozji zbiornikow paliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
nick124 Re: umiesz czytać? 23.04.10, 17:25 to była eksplozja? na podstawie czego tak twierdzisz? Będąc w budynku mogli nie usłyszeć upadku samolotu 1,5km dalej, nie można tego wykluczyć, a nawet jeśli coś usłyszeli mogli niczego nie podejrzewać. Na pewno niczego nie widzieli - była gęsta mgła. Nawet rosjanie mieszają się w zeznaniach, nagle okazuje się, że samolot zniknął z radarów o 8:51, więc 8:56 kiedy włączono syreny to nie była minuta katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: No nareszcie! Sam przyznałeś, że to bez sensu 23.04.10, 22:27 ggrdl napisał: > Właśnie przyznałeś, że zakłamywanie dokładnej godziny katastrofy jest całkowicie pozbawione sensu. Oczywiście tradycyjnie okrasiłeś to bełkotem nie na temat. Jeżeli jednak nie zgadzasz się z powyższym, jeżeli jednak był jakiś sens w owym zakłamywaniu godziny - to podaj go proszę. ;-) ...................................................... Podaję ci powód kłamstw rosjan- 1. dobijanie rannych 2. kradzież przedmiotów mające jakąś wartość szpiegowską. 2. dlaczego czarne skrzynki otworzyli rosjanie bez obecności polskich przedstawicieli? 3. dlaczego Moskwa podawała i podaje sprzeczne informacje na ten sam szczegół? 4. dlaczego Moskwa twierdziła, że pilot nie rozumiał języka rosyjskiego gdy niby to wieża kontrolna podawała wysokość samolotu? 5. dlaczego zaraz po wypadku wymieniano oświetlenie pasa startowego i lotniska? 6. dlaczego służby specjalne i milicja rosyjska zabierała kamery i telefony komórkowe rosjanom, którzy nagrali filmy z katastrofy samolotu? Jest jeszcze wiele nieścisłości w informacjach z Moskwy i można tu napisać książkę na ten temat. Katyń ukrywali przez ponad 70 lat więc i teraz tak samo Moskwa kłamie. Ta katastrofa to rosyjska sprawka zwyczajny zamach na elitę Polskiego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nick124 Re: i druga rzecz: 23.04.10, 15:44 Tak wygląda tupolew po lądowaniu w gęstym lesie: lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/15-wypadki_i_incydenty_lotnicze/24005-2010_03_22_tu_204_awaryjnie_ladowal_pod_moskwa_sa_ranni-2.html#post417940 To jest wypadek z przed 2 tygodni, nikomu nic się nie stało. A teraz porównaj to się stało z polskim samolotem, rozsmarowanym na powierzchni 500m2. 100% ofiar, większość ciał rozczłonkowanych, 20 rozpoznanych na podstawie kodu DNA. Tego też nie potrafię wytłumaczyć. Po prostu troszkę mnie to dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
ubijaj.tuda Re: i druga rzecz: 23.04.10, 16:09 nick124 napisał: > Tak wygląda tupolew po lądowaniu w gęstym lesie: > lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/15-wypadki_i_incydenty_lotnicze/24005-2010_03_22_tu_204_awaryjnie_ladowal_pod_moskwa_sa_ranni-2.html#post417940 > To jest wypadek z przed 2 tygodni, nikomu nic się nie stało. > > A teraz porównaj to się stało z polskim samolotem, rozsmarowanym na powierzchni > 500m2. 100% ofiar, większość ciał rozczłonkowanych, 20 rozpoznanych na podstawi > e > kodu DNA. > > Tego też nie potrafię wytłumaczyć. Po prostu troszkę mnie to dziwi. Czy istnieje jakiś jedyny wzór na rozbijanie się samolotu? Czy wszystkie mają rozbijać się identycznie? Swoimi wpisami udowadniasz że brak ci samodzielności w myśleniu, dodatkowo nie jesteś zbyt inteligentny. Ta kombinacja wypada dla ciebie fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pika-100 Re: i druga rzecz: 23.04.10, 16:17 Moze dlatego, ze ten tupolew opadł na brzuch, a nasz zrobił pirueta i spadł na dach? Nie znam się "gdybam" Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.epoki Re: i druga rzecz: 23.04.10, 16:54 ale rozumiesz roznice miedzy "awaryjne ladowanie" (twoj link) a rozbicie sie o ziemie przy duzej - za duzej jak na te wysokosc - predkosci (PLF101)? Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Czy Tu-154 rozbił się 10 minut wcześniej niż są... 23.04.10, 10:22 a jak to prawda (i minuty ciszy będziemy powtarzać (? )) Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Czas na zatarcie śladów-wkręcenie żarówek itp. 23.04.10, 10:39 Jęsli nie gorzej.... Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Czas na zatarcie śladów-wkręcenie żarówek itp 23.04.10, 20:14 swojak11 napisał: > Jesli nie gorzej.... Niemieckie Walthery PPK swiadczą o tym, że to Niemcy dokonali masakry w Katyniu. ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pijepies Re: Zaczyna potwornie śmierdzieć ... 23.04.10, 10:58 kocis1 napisał: > Zaczyna potwornie śmierdzieć To się umyj. Odpowiedz Link Zgłoś
kocis1 Poczekamy ... poczekamy ... 23.04.10, 11:16 nie sraj Waść tak ze strachu, wybory zapewne i tak wygracie, w koncu nowy rocznik POLOŻULI juz otrzymał dowody osobiste ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Dobra, powiem ci prawdę 23.04.10, 14:03 Jesteś bezwzględnie inteligentny i porażająco przenikliwy, więc i tak byś się domyślił. Tak, to był zamach. Pomysłodawcą był Michnik, wykonawcą Putin. Tusk udawał, że o niczym nie wie. Teraz takich jak ty będziemy eliminować, żeby się nie wydało. Wyloguj się, zapuść głębokie formatowanie dysku i uciekaj do lasu! Miro i Zbycho już po ciebie jadą czarną Wołgą. Tylko nikomu nie mów, że wiesz to ode mnie, bo będę skończony. Odpowiedz Link Zgłoś
kocis1 Jaki znów Michnik, nie przesadzaj ... 23.04.10, 14:12 taki np Wildstein urodził się jako Wildstein i jest nim do dzisiaj, czy możesz wyjasnic prostaczkowi dlaczego Twoj guru urodził sie jako SZECHTER a dzis nazywa się Michnik ? Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar To ty przesadziłeś 23.04.10, 14:19 Obraziłeś niewłaściwego człowieka. Mosad też już po ciebie jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocis1 A propos .. 23.04.10, 14:33 czy przypomnienie komuś jego rodowego nazwiska to sie nazywa ,,obraza,, ? ... ja naiwny myślałem że to raczej powód do dumy ...- może byś spytał GURU .. a nuż GURU ma inne zdanie od Ciebie ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
spieprzajacydziad Re: Jaki znów Michnik, nie przesadzaj ... 23.04.10, 18:10 kocis1 napisał: > taki np Wildstein urodził się jako Wildstein i jest nim do dzisiaj, czy możesz > wyjasnic prostaczkowi dlaczego Twoj guru urodził sie jako SZECHTER a dzis > nazywa się Michnik ? Urodziłeś się jako kocis a umrzesz jako Alik. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: Dobra, powiem ci prawdę 23.04.10, 15:10 jwojnar napisał: > Jesteś bezwzględnie inteligentny i porażająco przenikliwy, więc i tak byś się > domyślił. Tak, to był zamach. Pomysłodawcą był Michnik, wykonawcą Putin. Tusk > udawał, że o niczym nie wie. Teraz takich jak ty będziemy eliminować, żeby się nie wydało. Wyloguj się, zapuść głębokie formatowanie dysku i uciekaj do lasu! Miro i Zbycho już po ciebie jadą czarną Wołgą. Tylko nikomu nie mów, że wiesz to ode mnie, bo będę skończony. Już jesteś skończony. Zdradziłeś nasz perfekcyjny plan! Tyle trudu sobie zadaliśmy aby obalić demokrację w Polsce i zrobić z niej naszą sowiecką republikę, a Ty wszystko wypaplałeś na forum. Osobiście na Ciebie doniosę przełożonym z KGB, a od jutra zaczną na Ciebie polować tysiące agentów-zabójców. Jak będzie trzeba, to strącimy samolot, w którym będziesz uciekał, nie ukryjesz się nigdzie! sp. Twój post ubawił mnie do łez, ale niestety próby tłumaczenia czegokolwiek paranoikom, to strata czasu. Amerykanie nie lądowali na Księżycu, światem rządzą Iluminaci, w 2012 będzie koniec świata, a polskiego Prezydenta zamordowano. Ci, którzy tak myślą, po prostu "wiedzą" i nie ma na to rady. Odpowiedz Link Zgłoś
kocis1 Zmumifikowane strzępki cial nie śmierdzą ... 23.04.10, 12:15 nie znasz się na rzeczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
huston_mamy_problem zbiorowej histerii ciąg dalszy 23.04.10, 10:48 nie znam nikogo kto płakał po politykach, bo przeciez nawet wg sondazy GW i rzeczpospolitej to najbardziej znienawidzony zawód w PL Odpowiedz Link Zgłoś
rechott Re: Tu-154 rozbił się 10 minut wcześniej niż sądz 23.04.10, 11:09 I jak tutaj nie dopatrywać się teorii spiskowych jeżeli dwa tygodnie po katastrofie okazuje się, że samolot spadł 15 minut wcześniej niż podawano. Przecież to jest podstawowa informacja, którą można ustalić na milion różnych sposobów (radary, elektrownia, świadkowie). W dodatku sama informacja jest niespójna, bo mówi o tym, że elektrownia zanotowała zerwanie linii o 10:39 (ich czasu) a samolot zniknął z radarów o 10:50. To co robił przez 11 minut??? (o ile wogóle radary mogły rejestrować jego lot na poziomie którym mógł zerwać linie energetyczne). Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Tu-154 rozbił się 10 minut wcześniej niż sądz 23.04.10, 11:12 Nie udalo sie zabic Jaroslawa - jeszcze Polska nie zginela. Odpowiedz Link Zgłoś
3-kuleczka Czy Tu-154 rozbił się 10 minut wcześniej niż są... 23.04.10, 11:10 co to nas w koncu obchodzi? nie możecie skończyc? w tym samym czasie w Tybecie pod gruzami zgineło ok.1500 osób a dziennie umiera innych tysiace, nie do wytrzymania ta polska nekrofolia.To byli tacy sami ludzie jak my, żadnej świetości tu nie widze więc po co to wałkowac? każdy z nas ma duzo codziennych kłopotów Odpowiedz Link Zgłoś
awa32 przesłuchanie!!!! 23.04.10, 11:14 a czy ktoś wogle przesłuchał ego który pierwszy nakręcił fil????? zanim,ponoc go zabili????????????przecież mieli na to ok 6 dni jeżeli on zginął 16???przecież on był przed strażą wieć i godzina filmu wskaże godzinę tragedii......... Odpowiedz Link Zgłoś
gruda Wiktor Bater Polsatnews - 8:40 10.04.2010 23.04.10, 11:16 www.spiski.pl/katastrofa-byla-zaplanowana/ Tu mozecie uslyszec, jak Wiktor Bater podaję 8:40 jako godzinę katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
w12121 takie informacje to woda na mlyn Naszego Dziennika 23.04.10, 11:16 Nasz Dziennik i inne media lizace kopytka Ojca Dyrektora produkuja dziennie kilkanascie teorii spiskowych, a tlum podekscytowanych wyznawcow powtarza te bzdury na forach.... Odpowiedz Link Zgłoś
kocis1 Moze jednak wytlumaczysz jakoś te minutki róznicy 23.04.10, 11:21 cięzko jest w erze internetu i telefonw komorkowych ukryć fakty ... Odpowiedz Link Zgłoś
spieprzajacydziad Re: Moze jednak wytlumaczysz jakoś te minutki róz 23.04.10, 17:59 Dlatego tak się skręcacie ze strachu, że mit bohatera poległego menczeńskom śmierciom długo nie pożyje? Kurdupel ukrył kurdupla się na Wawelu i liczy na ciemnotę? Niedoczekanie. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
stach_79 O kurcze! Syreny trzeba bedzie jeszcze raz wlaczyc 23.04.10, 11:24 Tym razem o 8:46... tamte sie uniewaznily Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu kain zabil abla, reszta to collateral damage 23.04.10, 12:43 signal napisał: > kto decydował ! Prezes PiS chce blizej koryta Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: zabili 100 ludzi 23.04.10, 13:45 Z Rosyjskiej prokuratury może pójść przeciek, dziś to zasygnalizowali. Uwaga utajniacze z Polskiej prokuratury, nie jesteście jedynymi dysponentami. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Czy Tu-154 rozbił się 10 minut wcześniej niż są... 23.04.10, 11:33 Czy ta syrena to nie przypadkiem ta zarejestrowana na filmie? Czyli dobrych kilka minut po wypaadku, skoro do samolotu dotarlo juz troche okolicznych ludzi. Nie wierze w zadna teorie spiskowa, ale obsloga lotniska wygalada na typowo sowiecka: np. to nic ze oswietlenie pasu nieprawne, wazne zeby sie zad na kontrola nie przyczepila (vide: wymiana zarowek po wypadku) Odpowiedz Link Zgłoś
velobase Re: Tu-154 rozbił się 10 minut wcześniej niż sądz 23.04.10, 11:37 Coraz więcej tych niejasności... Odpowiedz Link Zgłoś
jol.k8 Czy Tu-154 rozbił się 10 minut wcześniej? Proku... 23.04.10, 12:21 ale ty jesteś naiwny, że w to wierzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
jol.k8 Czy Tu-154 rozbił się 10 minut wcześniej? Proku... 23.04.10, 12:33 Nic nie potraficie uszanować. Myślę że takie świństwa wypisują ludzie specjalnie do tego powołani, albo innej wiadomej narodowości. Na facebooku już wcześniej nawoływali do buntu przeciwko pochowaniu prezydenta na Wawelu. Nieco później aby głosować na PO, żeby się bratać z Rosjanami itp. Wiem jakiej narodowości są ci co to pisali. Chodzi im o to, aby siać niezgodę wśród Polaków. Nie dajmy się poddawać ich manipulacjom. Oni tylko na to czekają aby nas skłócić. Wtedy będą górą. Odpowiedz Link Zgłoś
digra co z kołami? 23.04.10, 12:44 a ja się pytam: skoro skrzydłem ściął drzewa na wysokości paru metrów i skoro samolot leży na grzbiecie kołami do góry to gdzie ślady od kół na ziemi.. policzcie sobie: wysokość samolotu na wyprostowanych kołach.. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: co z kołami? 23.04.10, 13:14 Akrat Tupolew, w przeciwieństwie do Boeinga 747 którym lata Obama, ma skrzydła ustawione bardzo nisko, pod kadłubem. Scinajac drzwea na wysokości 8 m mógł nie zachaczyć kołami o ziemię, póxniej obrócił się wokół osi. Z drugiej strony Sowieci podlai że najniżej zszedł na 2.5 m nad ziemią (!), pokazywano to na symulacji, wtedy jak nic zaryłby kołami a te rzeczywiście były jak z myjni. Całość śmierdzi na kilometr. Wczoraj bardzo ciekawy wpis na Salon24.pl o różnicy wysokości bezwzględnej pasa na lotnisku cywilnym i wojskowym, róznica ta wynosi 15 m (!) a włąsnie o tyle za nisko, zdaniem Sowietów< leciał nasz pilot. Świadczyć to może o podrzuceniu mu fałszywych danych. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.epoki Re: co z kołami? 23.04.10, 16:59 talking_head napisał: > Akrat Tupolew, w przeciwieństwie do Boeinga 747 którym lata Obama, > ma skrzydła ustawione bardzo nisko, pod kadłubem. Scinajac drzwea na > wysokości 8 m mógł nie zachaczyć kołami o ziemię, póxniej obrócił > się wokół osi. Z drugiej strony Sowieci podlai że najniżej zszedł na > 2.5 m nad ziemią (!), pokazywano to na symulacji, wtedy jak nic > zaryłby kołami a te rzeczywiście były jak z myjni. chyba jakas inna symulacje widziales, na tej, ktora widziala cala reszta swiata faktycznie jest 2,5 metra, miedzy KOLAMI (przy ladowaniu podwozie wypuszcza sie wczesniej, nie wiem, czy slyszales) a ziemia - w jaki sposob mialby miec "ublocone" kola? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: co z kołami? 23.04.10, 17:10 całkowita wysokośc kół tutki wraz z golenią wynosi 2.11m, drzewa ściął na wysokości najniżej 2.83 m... zmieścił się, poczytaj sobie wyliczenia i rekonstrukcje wielokrotnie cytowanego Siergieja pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jerry421 Czy Tu-154 rozbił się 10 minut wcześniej? Proku... 23.04.10, 12:48 Kluczowym i najprostszym pytaniem jest KTO dzwonił z informacją o katastrofie do p. Wiktora Batera w 3 min. po katastrofie? Wg W. Batera był to czlonek oficjalnej delegacji na uroczystosci katyńskie? Odpowiedź na to pytanie rzuci zupelnie nowe światło na przebieg i przyczyny katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland Na pokładzie znajdowało się 97 ludzi...?! 23.04.10, 12:51 Czyżby ? Wszak było 96 ciał... A może leciał także gen. Jaruzelski (prez. miał go zabrać :) A temu gen. nie należała się parada w trumnie z pompą po Wawie ... Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_moher Re: Na pokładzie znajdowało się 97 ludzi...?! 23.04.10, 13:17 welcometopoland napisał: > Czyżby ? > Wszak było 96 ciał... > > A może leciał także gen. Jaruzelski (prez. miał go zabrać :) > > A temu gen. nie należała się parada w trumnie z pompą po Wawie ... masz jednak problem ze zrozumieniem co oznacza znak " " odnoszacy sie do wstepnego raportu. zreszta pod nim stoi jak wół, ze okazalo sie, ze ofiar bylo 96 ale zamiast to doczytac ty juz z cisniemiem 210/150 smarowales swoje brednie Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Same kłamstwa, mataczenia i ...rozanielony Tusk 23.04.10, 12:52 Na razie ze strony Sowietów mamy same kłamstwa i ukrywanie prawdy. Tuz po katastrofie Sowieci od razu zdecydowali, ze "samolot był w 100% sprawny" ! Ogłosili to wtedy gdy szczatki Tupolewa rozsypane były na odcinku paruset metrów. Od razu Sowieci ustalili trzy ewentualne przyczyny tragedii wykluczając zamach czy sabotaż. W kraju w którym zamachy (?) sa na porządku dziennym wykluczanie na starcie tej przyczyny nie mieści się w głowie, tym bardziej ze w samolocie była całe dowództwo wojsk NATO kraju prowadzacego "wojnę z teroryzmem" arabskim. Potencjalnych więc amatorów "mocnych wrażeń" było sporo. Sowieci od pierwszego dnia próbowali tez zrzucić wine na pilota. kłamali że cztery razy podchodził do lądowania (podchodził raz), że nie znał rosyjskiego (znał wysmienicie) przez co nie rozumiał komend. Sugerowano tez że lądował "na własną rękę" wbrew zaleceniom wiezy lotniska. To tez kolejne kłamstwo. na całym świecie to wieża decyduje czy samolot siada czy leci na lotnisko zastępcze. Jeśli w takiej np. Warszawie jest mgła jak smietana wieża ZAMYKA pas lądowania ! Wtedy samoloty lądują w Poznani czy katowicach, tak jest wszędzie, tylko nie w Smoleńsku 10 kwietnia 2010. Teraz dochodzi sprawa godziny katastrofy, kolejne łgarstwo które być może służyło do ukrycia czegoś, pytanie czego ? Polski rząd wykazuje całkowitą indolencję, powinien rzadać powołania międzynarodowej komisji śledczej, nie był to bowiem samolot rejsowy tylko eksterytorialny samolot rządowy (!) z głowa państwa i całym naczelnym dowództwem. na pokładzie był też szef wojsk specjalnych który właśnie miał objąć stanowisko szefa wojsk NATO w Europie, znał więc najbardziej chronione tajemnice Paktu. Na poczatku mówiono że "powstanie komisja rosyjsko-polska z pełnoprawnym udziałem Polaków", tak zapowiadał KGBista Putin, teraz okazuje się że nasza Prokuratura potulnie czeka na "wyniki analiz dokumentów i szczatek" !!! a więc nie mamy nawet dostepu do NASZYCH czarnych skrzynek, musimy o to kazdorazowo prosić Rosjan. Wyobraźmy sobie, odpukać, że w Smoleńsku rozbija się Air Force One z Czarnym na pokładzie, czy naprawde wierzycie w to co wmawiaja nam merdia że Amerykanie pozwolili by grzebać w złokach swoich generałów jakimś "specjalistom" FSB w Moskwie ??? Dość tej parodii! Żądamy prawdy i zaangazowania się NATO w wyjasnieniu tej tragedii. Przy okazji okazało się wczoraj że za skład delegacji, czyli wpakowanie do jednego samolotu całej "góry" Wojska odpowiada strona rzadowa, to ona ustalał skład i sposób transportu, Klich powinien zostać natychmiast zdymisjonowany. Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_moher Re: Same kłamstwa, mataczenia i ...rozanielony Tu 23.04.10, 13:31 talking_head napisał: > Na razie ze strony Sowietów mamy same kłamstwa i ukrywanie prawdy. > Tuz po katastrofie Sowieci od razu zdecydowali, ze "samolot był w > 100% sprawny" ! Ogłosili to wtedy gdy szczatki Tupolewa rozsypane > były na odcinku paruset metrów. (...) a podasz nam komunikat gdzie tak "zdecydowali"? jakies zrodlo ? > Sugerowano tez że lądował "na własną rękę" wbrew zaleceniom wiezy > lotniska. To tez kolejne kłamstwo. na całym świecie to wieża > decyduje czy samolot siada czy leci na lotnisko zastępcze. Jeśli w > takiej np. Warszawie jest mgła jak smietana wieża ZAMYKA pas > lądowania ! Wtedy samoloty lądują w Poznani czy katowicach, tak jest > wszędzie, tylko nie w Smoleńsku 10 kwietnia 2010. bo to byla decyzja pilota (autonomiczna czy wg czyis zalecen - nie wiemy). smolensk to nie jest port pasazerski a lotnisko udostepnione na prosbe strony polskiej. obsluguje je wojsko a samolot z nasza delegacja byl samolotem wojskowym i na prawach takiego statku sie poruszal. zarzucasz klamstwo a sam jestes ignorantem. w ruskim systemie decyzje o ladowaniu podejmuje ziemia, w natowskim pilot. ruscy to respektowali ale ty nie masz o tym pojecia i robisz im z tego zarzut. > Polski rząd wykazuje całkowitą indolencję, powinien rzadać powołania > międzynarodowej komisji śledczej, nie był to bowiem samolot rejsowy > tylko eksterytorialny samolot rządowy (!) co to do cholery jest za cud? eksterytorialny samolot rzadowy ? > !!! a więc nie mamy nawet dostepu do NASZYCH > czarnych skrzynek, musimy o to kazdorazowo prosić Rosjan. komisja podzielila sie praca - jedna skrzynka badana jest w warszawie, dwie w moskwie. zwroc uwage , ze postepowanie w sprawie wypadku prowadzi sie wg wlasciwosci terytorialnej, tam gdzie wypadek mial miejsce. i tak jest w tym przypadku. postepowanie odbywa sie w rosji z udzialem strony polskiej. nic o tym udziale nie wiesz, piszesz bzdury, ze nie mamy zadnego dostepu do naszych skrzynek - a skad to wlasciwie wiesz? > Przy okazji okazało się wczoraj że za skład delegacji, czyli > wpakowanie do jednego samolotu całej "góry" Wojska odpowiada strona > rzadowa, to ona ustalał skład i sposób transportu, Klich powinien > zostać natychmiast zdymisjonowany. klicha powinno sie odwolac juz wczesniej za brak wnioskow z wypadku CASY - blizniaczo podobnego tylko ciezar gatunkowy mimo wszystko nie ten. lot z prezydentem organizuje, zaprasza i miejsca rozdziela kancelaria prezydenta. tu odpowiedzialnych rozliczyl juz "najwyzszy" i szczegolow sie nie dowiemy. natomiast beztroska w wysylaniu razem dowodcow armii jest karygodna. i na dokladke minister Klich mowi, ze to zgodne z procedurami, bo wg nich latac nie moze dowodca z zastepca ale w kupie wszyscy dowodcy moga leciec! to jest kryminal! Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: Same kłamstwa, mataczenia i ...rozanielony Tu 23.04.10, 15:28 talking_head napisał: > Sugerowano tez że lądował "na własną rękę" wbrew zaleceniom wiezy > lotniska. To tez kolejne kłamstwo. na całym świecie to wieża > decyduje czy samolot siada czy leci na lotnisko zastępcze. Wypisujesz wierutne brednie. Na całym świecie oprócz zaledwie kilku krajów (w tym Rosji) o lądowaniu decyduje załoga samolotu, a nie wieża. W ogóle wszystkie fakty zestawiasz tak aby Ci pasowały do paranoicznej wizji zamachu. Wszystkie twierdzenia Rosjan, które cytujesz pochodzą z mediów, które uprawiały pogaduchy z Rosjanami nie mającymi prawa formułować jakichkolwiek wniosków w imieniu kraju. Żadna z tych wypowiedzi nie była stanowiskiem rosyjskich władz. W każdej sprawie pojawiają się spekulacje rozmaitych osób, ale to nie jest to samo, co kłamliwe oświadczenia władz. Równie dobrze ja mogę oskarżyć Polskę o brednie, które Ty wypisujesz. A tak a propos, niech zgadnę, w koniec świata w 2012 też wierzysz, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
spieprzajacydziad Re: Same kłamstwa, mataczenia i ...rozanielony Tu 23.04.10, 18:07 Gadająca głowa to typowy okaz s3,14ździenia umysłowego. Myślenie paraliżuje mu strach, co z legendą o męczeńskiej śmierci Bohaterskiego Zdobywcy Wawelskiego Wzgórza, kiedy prawda wyjdzie na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś