senior54 Prezydencki samolot przed pasem startowym lecia... 24.04.10, 10:41 Fakt jest, ze samolot rozbił się, bo leciał za nisko. Zakładając, ze pilot nie miał skłonności samobójczych (to tez trzeba zbadać) nasuwa się najprawdopodobniejsza teza – ze systemy ostrzegania zbliżania się samolotu do ziemi zawiodły lub zostały źle zastosowane. Ich sprawność powinny wykazać badania czarnych skrzynek. Odpowiedz Link Zgłoś
lotson1 Re: Prezydencki samolot przed pasem startowym lec 24.04.10, 15:03 NIE NIE NIE to ukryty w lesie czerwonoarmista wypalił z rusznicy , a czekał tam na zelaznego ptaka z szchownica na skrzydłąch bo w przepowiedni było że lechulus i jego drużyna najadą prastarą ruś więc stalin nakazał bideakowi ukryć sie w krzakach a ten wierny swemu wodzowi wykonał rozkaz a te 10 minut no przecież jak to rasowy żądny krwi czeksita musiał sie upewnić czy wykonał rozkaz do konca PS. SZANUJE WSZYSTKIE OFIARY I ICH RODZINY A TA WERSJA JEST DLA PISOPODOBYCH POSPIESZALSKICH I IM PODOBNYCH I JESZCZE BARDZIEJ PODOBNYCH KRETYNÓW A NIE MAŁO ICH NAD WISŁĄ WARTĄ I ODRĄ I BAŁTYKIEM I U PODNÓŻA TATR UFFFFFFFF CHYBA NIE OMINOŁEM ŻADNEGO SKRAWKA TEJ SWIETEJ ZIMI CZY CHRYSTUS NAPEWNO ZYŁ W IZRAELU? A MOŻE W POLSCE Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny Prezydencki samolot przed pasem startowym lecia... 24.04.10, 10:55 Ostatecznie pilot sam ocenia zawarte w dokumentacji dane, dobierając je do kategorii swojego samolotu i wówczas podejmuje decyzję dotyczącą lądowania - mówi kpt. Tomasz Pietrzak. Media podają coraz lepsze wersje do przyjecia dla publicznosci. Na forum widac wielu trollów próbuje ośmieszyc bądź zdezawuować wiele faktow. Jest zbyt wiele wątpliwości a wersja oficjalna ciągle zmieniana. Mieszają prawde z kłamstwami by wrpowadzić chaos,nie dajcie się nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 o której godzinie dokładnie IŁ76 opuścił lotnisko? 24.04.10, 11:09 Bo pierwsze doniesienia mówiły, że 15 minut przed katastrofą. Jeżeli katastrofa przesuwa się o 15 minut, to czy możliwe jest, że to IŁ76 wszedł w kurs polskiego samolotu, a TU-154 unikając kolizji nagle zszedł w dół ze swojego kursu. Reszta zdarzeń to następstwa tego incydentu. Ił bardzo szybko po nieudanym lądowaniu odleciał do Moskwy. Kontroler zaczął wygadywać bzdury na temat nieznajomości liczebników, a sugestia o zmianie lotniska pojawiła się PO gwałtownym zniżeniu polskiego samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: o której godzinie dokładnie IŁ76 opuścił lotn 24.04.10, 11:15 to by wyjaśniało doniesienia o panice, w polskim samolocie, już na kilkadziesiąt sekund przed katastrofą Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: o której godzinie dokładnie IŁ76 opuścił lotn 24.04.10, 11:23 To by wyjaśniało i tę informację o panice na kilkadziesiąt sekund przed rozbiciem się samolotu, jak i "gwałtowne obniżenie" samolotu przed lądowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: o której godzinie dokładnie IŁ76 opuścił lotn 24.04.10, 11:48 kochana zuza,a mozesz podac dokladna godzine przelotu IL-76 nad lotniskiem w Smolensku,oczewiscie musisz to podtwierdzic linkiem do twojej informacji. Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: o której godzinie dokładnie IŁ76 opuścił lotn 24.04.10, 11:52 No wiesz, nie jestem kontrolerem. A to chyba do niego pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: o której godzinie dokładnie IŁ76 opuścił lotn 24.04.10, 12:02 zuza,jak nie wiesz,to jak mozesz snuc takie przpuszczenia?Przeciez jest naprawda istotnie,czy TU-154M i IL-76 byli w tym samym czasie i w tym samym miejscu,a dla tego zeby to ustalic,trzeba znac miejsce i czas.Miejsce my znamy,ale czasu nie,nu to i szlak trafia twoja teorie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: o której godzinie dokładnie IŁ76 opuścił lotn 24.04.10, 12:10 Ależ nie, nie trafia jej szlag. Bo przy jej okazji wychodzi kolejne kłamstwo kontrolera lotów. A po co on kłamie? Zbieżność w czasie jest nieprzypadkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Kobieto, trochę logiki! 24.04.10, 12:26 zuzka111 napisała: > Ależ nie, nie trafia jej szlag. Bo przy jej okazji wychodzi kolejne > kłamstwo kontrolera lotów. > A po co on kłamie? > > Zbieżność w czasie jest nieprzypadkowa. > > Kłamstwo kontrolera byłoby wtedy, gdyby IŁ w tym samym czasie był nad lotniskiem. Igor_uk właśnie Cię o to pyta, czy wiesz coś na ten temat. Odpowiadasz, że nie wiesz, ale wnioski wyciągasz. Z logiki - nd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: Kobieto, trochę logiki! 24.04.10, 12:31 Kłamstwo kontrolera w tym wypadku polega na tym, że mówił: IŁ odleciał na zapasowe lotnisko. A ten IŁ LĄDOWAŁ... Sam zacznij myśleć, może ci się uda Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Kobieto, trochę logiki! 24.04.10, 13:46 zuzka111 wszyscy stali wkoło lotniska z stoperami i czekali na moment aż się rozbije maszyna prezydenta, można taka myśl rozwinąć idac tokiem twoich wywodów. Z jakim opóźnieniem wyleciała maszyna z Warszawy i z czyich powodów, przeczytaj tu sobie: www.dziennik.pl/wydarzenia/article590997/Tu_154_startowal_pol_godziny_po_czasie.html Cytat: Załoga ze wszystkimi pasażerami na pokładzie oczekiwała na pojawienie się pary prezydenckiej – ustalił „DGP”. Zgodnie z przygotowywanym przez Kancelarię Prezydenta harmonogramem wizyty w Katyniu lot PF01 miał się rozpocząć w sobotę 10 kwietnia punktualnie o godzinie 7 rano. Ostatecznie samolot oderwał się od pasa startowego warszawskiego lotniska niemal 30 minut później. – O przyczyny opóźnienia proszę pytać dysponenta maszyny, czyli Kancelarię Prezydenta – tak odpowiadały na nasze pytania służby prasowe Biura Ochrony Rządu i Ministerstwa Obrony Narodowej. W kilku niezależnych źródłach potwierdziliśmy, że przyczyną wstrzymania startu było spóźnienie się prezydenta Kaczyńskiego i jego małżonki. Kolumna podjechała jak zwykle już na płytę lotniska, pod samolot. – Było około 25 minut po godzinie siódmej – powiedział nam pracownik obsługi lotniska. Sama kancelaria nie odpowiedziała wczoraj na nasze pytania. Czyli dodatkowy stres dla pilota a kto był przyczyna jego? Jak zwykle Kaczyński. --------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Kobieto, trochę logiki! 24.04.10, 14:21 nie-tak napisała: > zuzka111 wszyscy stali wkoło lotniska z stoperami i czekali na moment aż się > rozbije maszyna prezydenta, można taka myśl rozwinąć idac tokiem twoich wywodów > . > Z jakim opóźnieniem wyleciała maszyna z Warszawy i z czyich powodów, przeczytaj > tu sobie: > > www.dziennik.pl/wydarzenia/article590997/Tu_154_startowal_pol_godziny_po_czasie.html > Cytat: > Załoga ze wszystkimi pasażerami na pokładzie oczekiwała na pojawienie się > pary prezydenckiej – ustalił „DGP”. Zgodnie z przygotowyw > anym przez > Kancelarię Prezydenta harmonogramem wizyty w Katyniu lot PF01 miał się > rozpocząć w sobotę 10 kwietnia punktualnie o godzinie 7 rano. Ostatecznie > samolot oderwał się od pasa startowego warszawskiego lotniska niemal 30 minut > później. > > – O przyczyny opóźnienia proszę pytać dysponenta maszyny, czyli Kancelari > ę > Prezydenta – tak odpowiadały na nasze pytania służby prasowe Biura Ochron > y Rządu > i Ministerstwa Obrony Narodowej. > > W kilku niezależnych źródłach potwierdziliśmy, że przyczyną wstrzymania > startu było spóźnienie się prezydenta Kaczyńskiego i jego małżonki. Kolumna > podjechała jak zwykle już na płytę lotniska, pod samolot. – Było około 25 > minut > po godzinie siódmej – powiedział nam pracownik obsługi lotniska. Sama kan > celaria > nie odpowiedziała wczoraj na nasze pytania. > > > Czyli dodatkowy stres dla pilota a kto był przyczyna jego? Jak zwykle Kaczyński > . > > > --------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: o której godzinie dokładnie IŁ76 opuścił lotn 24.04.10, 12:27 zuza o jakich kolejnych klamstwach kontrolera ty piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 ale ty jestes glupia kobieto 24.04.10, 15:23 skoro nie wieszx o jakim czasie to skad wiesz ze o tym smaym? rownie dobrze moge powiedizec ze to wina kosmitow ktoryz tam byli? a skad to wiem? nie wiem nie jestem astronomem ale wiem ze byli tkai jet sens twopich wypowiedzi nie wiesz o ktorej byl ale jednak wiesz o ktorej byl Odpowiedz Link Zgłoś
tuitam_online Re: o której godzinie dokładnie IŁ76 opuścił lotn 24.04.10, 23:45 Problem w tym, że nie mamy potwierdzonego czasu katastrofy. Było wcześniej podawane, że ok 15 minut przed Tupolewem na lotnisku usiłował lądować IŁ. Ale Tu rąbnął w ziemię wcześniej niż o 8.56. Pozrywane kable+awaria elektryki w Smoleńsku wskazywałaby na 8:39. Więc może kombinowanie z czasem katastrofy miało ukryć koincydencję między Iłem a katastrofą? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright zuziu, polski samolot powinien byc wyposazony 24.04.10, 11:32 w radar wykrywajacy samoloty przed z boku i za. Polski pilot powinien widziec rosyjska maszyna na swoim radarze. Nastepna teoria spiskowa? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 nie wiem jaka teoria, 24.04.10, 11:48 tak się po prostu zastanawiam. jest opis polskiego reportera mówiący o tym, że ten IŁ o mało się nie zetknął z płyta lotniska. Ale taka sytuacja, jeżeli by miała miejsce, na 100% będzie w zapisie skrzynek. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: zuziu, polski samolot powinien byc wyposazony 24.04.10, 11:50 koham.mihnika.copyright,cie zaraz odpisza,ze "kacapy" tak zaprojektowali ten samolot,ze w momentie lotu na nim L.Kaczynskiego,radar pokladowy przestaje we mgle widziec wszystkie ILy-76. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: zuziu, polski samolot powinien byc wyposazony 24.04.10, 11:56 igor_uk nie pisz głupot bo Polacy są gotowi w wszystko uwierzyć, nawet w to co piszą media. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 11:59 On PRÓBOWAŁ lądować, a nie odleciał z powodu informacji o mgle... www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=22257 Więc jest to kolejne kłamstwo kontrolera z wieży. Dlaczego wieża kłamie? igor_uk jako znawca rosyjskiej duszy może to wyjaśni? Odpowiedz Link Zgłoś
bart.kawinski zgadzam sie 24.04.10, 12:07 IŁ ma znaczenie i powinno się zbadać jego zapisy lotu. Daleki jestem od spiskowych teorii, ale czytając zapisy rozmów z czarnych skrzynek (link podany przez kogoś na tym forum) takie wypadki jak KLM z PanAM (chyba) kiedy się zderzyły, miały miejsce w historii lotnictwa. I słynne słowa pilota PAnAm: There it is, sun of a b... get off, get off... i koniec zapisu rozmów Dopóki zapis z ostatnich rozmów pilotów nie zostanie ujawniony, możemy tylko dywagować... pozdr. Bart Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 12:23 zuza,kochana ty nasza.Postaram sie cie odpowiedziec na twoje pytanie.Otoz samolot IL-76 oczewiscie ma duze znaczenie,poniewaz nieudana proba podejscia do ladowania (proba podejscia ,a nie proba ladowania) podtwierdza fakt ze warunki meteorologiczne byli fatalne.Po drugie,co ma twoj link do prawdy.Tam nieprawda jest od samego poczatku."Dziennikarze lądowali w Smoleńsku godzinę przed prezydentem" ,zauwaz godzine przed Tu-154,a dalej pisze ze krotko po 7-ej,czyli z tego wynika,ze Kaczynski dolecial do Smolenska krotko po 8-ej (czasu polskiego,ale 9-ej czasu lokalnego),a przeciez dobrze wiemy,ze samolot probowal wyladowac - 9.40 (mniej wiecej). Co dotyczy opisu proby ladowania ILa 76,to ja watpie,zeby on(dzienikarz)to mogl widziec,ale od czego ma wyobraznie.Przeciez jak IL 76 byl juz nad samym lotniskiem i to w 2-3 metrach,to czego pilot Ila nie widzial,i co ten samolot moglo tak "Bujnęło go na prawe skrzydło.",przeciez byla silna mgla,a to swiadczy ,ze huragana nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 12:36 igorku bracie Moskalu - nie gdybaj. Jak ktoś sprawdzi zapisy lotu Tupolewa i IŁ-a będziemy wiedzieć więcej. To co mówi dziennikarz jest wiarygodne, w odróżnieniu do kontrolera lotów, bo to kontroler wmawiał, że polscy piloci nie znają rosyjskich liczebników. Jest łgarzem i z kolejnymi "rewelacjami" tylko się pogrąża. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 12:52 zuza,wielokrotnie spotykalem sie z polakami,ktory szczerze wirzyli w to,ze znaja doskonale jezyk Rosyjski,ale na moje ucho nie zabardzo.Tak i ten kontroler,on nie powiedzial ,ze pilot nie znal rosyjskiego,ale tylko powiedzial,ze polski pilot mial problemy z liczebnikami,dla Rosjanina,wymawianie przez Polakow rosyjskich liczebnikow brzmi bardzo nieraz dziwnie i to moze tylko robic wrazenie o niedoskonalosci jezykowej.Pozatym,siostra ty moja polska,to nie ja gdybam,a tylko ty.Ja nie wysuwam zadnych teorij,ja nikogfo nie oskarzam,na nikogo nie zwalam wine,czy ty nie zauwazyla tego? Czy ty ze swoimi spiskami juz tak zaszla daleko,ze zaczynasz ich uwazac za oficjalna wersje wydarzen? A moze ty jestes ta Rosjanka,co prezywodniczy MAK? Odpowiedz Link Zgłoś
co_dzienna Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 13:05 To nie spisek, to pytanie o czas przelotu IŁ`a nad lotniskiem. Nie czytam wszystkich Twoich wpisów, więc nie wiem kogo i o co oskarżasz. Często jednak reagujesz na moje posty. To fajnie, że ktoś się nimi interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 13:09 zuza,czemu piszesz pod innym nickiem? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 13:21 To nie ja. Nie jestem też prokuratorem, ani rosyjską śledczą. Zadałam pytanie o IŁa, bo mnie to zaczęło zastanawiać. Ciągle mi brak wytłumaczenia, dlaczego samolot znalazł się tak nisko, a to jest jakieś wytłumaczenie. Skupiamy się na radiolatarniach, na taws, na mgle, a tu chodzi o błąd człowieka, ale nie po tej stronie, która od początku jest podawana jako winna. Błędy się zdarzają. Tu zawinił kontroler lotów. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 13:39 zuza,nie jestes wiaregodna w swoim zaprzeczeniu,ze to nie ty,ale komu by sie chcialo pod ciebie podszywac sie,z kolei bardzo wielu forumowiczy pisze pod roznymi nickami na roznych forumach i nie raz zapominaja przelogowac sie. Ale to i tak nic w poruwnaniu z tym ,ze ty juz wszystko wiesz.ocvzewiscie nie gdybasz,masz wiedze z pierwszej reki ( ta reka moze byc,lub kontroler lub pilot samolotu).zuza,daj juz spokoj,naprawda darze wielkim szacunkiem kobiet,bardzo was kocham i tylko dla tego nie uzywam zadnych slow obrazliwych pod twoim adresem.Ale ty naprawda przekraczasz juz wszystkie normy normalnego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 14:04 I mało mnie obchodzi, czy ktoś chce się w coś bawić i dlaczego. Z braku argumentów wchodzisz w rolę męskiego szowinisty. :) Nie denerwuj się, prawda nas wyzwoli. Przecież nie musisz odpowiadać na moje posty. Co do słów obraźliwych - erystyka mówi, że to to już koniec dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 14:09 zuza,przeciez nie uzylem zadnych obrazliwych slow.O jakich argumentach ty mowisz,przeciez wszystkie twoi posty argumentow sa pozbawione,to jakie argumenty w takiej dyskusji moge uzyc ja?Av co dotyczy tego czy ja musze odpowiadac na twoje posty,to dla mnie sprawa jest prosta,o ilke ty masz chec rozmowy ze mna,to ja nie moge przerwac tej rozmowy tylko dla tego,ze nie zgadzam sie z trescia twojej wypowiedzi.Zle posadzasz mnie,piszac ze jestem meskim szowinistem.Ja was kocham i tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 14:22 igor_uk napisał: > zuza,przeciez nie uzylem zadnych obrazliwych slow. Ale chciałeś, a historia uczy, że czasem za same zamiary głowy odrąbywano... > O jakich argumentach ty > mowisz,przeciez wszystkie twoi posty argumentow sa pozbawione, próbujesz mnie obrażać, deprecjonować to co piszę, po co, jeśli to nie ma żadnej wartości? :) > to jakie > argumenty w takiej dyskusji moge uzyc ja?Av co dotyczy tego czy ja musze > odpowiadac na twoje posty,to dla mnie sprawa jest prosta,o ilke ty masz chec > rozmowy ze mna,to ja nie moge przerwac tej rozmowy tylko dla tego,ze nie zgadza > m > sie z trescia twojej wypowiedzi.Zle posadzasz mnie,piszac ze jestem meskim > szowinistem.Ja was kocham i tylko tyle. A romansy śpiewać potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 14:33 zuza ,bardzo ladnie spiewam,przynajmniej tak mowi moja zona. Co dotyczy tegop ze nie zauwazam brak w twoich wypowiedzi argumentow,to z calym szacunkiem,ale cie tylko zapytalem o konmkret dotyczacy czasu przelotu ILa nad lotniskiem,a ty mnie odpisala ,ze takowa informacja nie dysponujesz,dla mnie to wlasnie i jest brak argumentow.A co dotyczy tego,ze chcialem cie obrazic,to sie mylisz -jakby chcial,to obrazil by.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 15:04 Igorze, od podawania konkretnych danych są odpowiednie służby. Jak do tej pory to te wszystkie służby zabawiają się z nami, co jakiś czas ku uciesze gawiedzi rzucając jakiś ochłap. I Ty, jako inteligentny użytkownik forum pewnie o tym wiesz. A ja mało obrażalska jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 15:15 zuza,i co ja moge teraz dodac-nic,wszystko napisala z sensem.Zwlaszcza to-"Ty, jako inteligentny użytkownik forum". a serio,wlasnie o to mnie chodzilo,ze my nic nie wiemy i dla tego wysmiewam wszystkie teorii spiskowe budowane tylko z niecheci-albo do Rosjan,albo do PO,albo do PiS,albo bezposrednio do Kaczynskiego.Mam wlasna teorie,ale powiem o niej glosno,kiedy beda wiedziec co jest w czarnych skrzynkach.To dopiero sie zdiwisz,jakim ja jestem inteligentnym! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 15:28 Zwłaszcza jak będzie zgodna ta teoria z oficjalną ;-) Parę rzeczy jednak wiemy... Zwłaszcza jedną - ktoś celowo pogrywa z informacjami. A ja się jedynie zastanawiam dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 15:31 zuza,daj spokoj,kto celowo bawi sie nami? Przeciez to my sami knujemy spiski i sami zaczynamy w nich wierzyc.Zgadzam sie z toba w jednym,informacji mamy stanowczo za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 15:38 oj... ocena tak zwanej opinii publicznej jest bardzo ważna. Stąd forsowanie za wszelką cenę różnych tez od początku wydarzenia. Między innymi być może po to, by wybielić rolę kontrolera. Lub schować we mgle rolę iła76. Forum jest od snucia domysłów i hipotez. Od faktów są służby. Ty dobrze wiesz, kto się nami bawi.:) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 15:49 zuzka111 napisała: > Ty dobrze wiesz, kto się nami bawi< , teraz juz wiem wszystko .zuza,a moze tak, po starej znajomosci ,przestaniesz mna sie bawic i tak pocichu ,na uszko,powiesz mnie cala prawde? To znaczy ,ze katastrofa doszla na skutek wspoldzialania IL-76 i kontrolera lotow to, dzieki tobie, ja juz wiem,ale kto to wszystko zorganizowal? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 16:22 ty już lepiej idz do żony, bo zaczyna ci się wszystko mylić.:) wyśmiewanie teorii nie sprawi, że jej nie będzie :-) udowodnij, że ił nie mógł wpłynąć na lot tu154 :) Na przykład podaj źródło, które mówi, że go tam w ogóle nie było. Może będzie to filmik na youtubie ze świadkiem mówiącym, że oficerowie tam lecący byli w teatrze, a na dowód pokaże bilety. A i do tego załóż hasło na wikipedii by to uwiarygodnić. Będzie cycuś glancuś. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 16:36 zuzka111 napisała: > ty już lepiej idz do żony, bo zaczyna ci się wszystko mylić.:) > wyśmiewanie teorii nie sprawi, że jej nie będzie :-) > udowodnij, że ił nie mógł wpłynąć na lot tu154 :) > > Na przykład podaj źródło, które mówi, że go tam w ogóle nie było. > Może będzie to filmik na youtubie ze świadkiem mówiącym, że > oficerowie tam lecący byli w teatrze, a na dowód pokaże bilety. > A i do tego załóż hasło na wikipedii by to uwiarygodnić. > Będzie cycuś glancuś. Zuzka to znalazłam na innym forum: 8.36. Taką godzinę tragedii w korespondencji ze Smoleńska podał o 8.40 Wiktor Bater, dziennikarz Polsat News. Podobnie ? gazety amerykańskie i portale rosyjskie. Tymczasem według oficjalnych doniesień katastrofa nastąpiła o 8.56, a więc 16 minut później. Skąd ta różnica w czasie? Co się mogło wydarzyć przez 20 minut na miejscu tragedii? Dlaczego polscy śledczy nie podjęli tego wątku w postępowaniu? Dlaczego milczą o tym media? Przypomnijmy co się wydarzyło bezpośrednio przed tragedią. Prezydent Lech Kaczyński o 8.20 dzwoni do brata Jarosława. Mówi, że samolot zgodnie z planem wyląduje za kilkanaście minut. Prezydent o czasie lądowania informację ma od pilota. O 8.20 według oficjalnej wersji Tu- 154M miał opuścić przestrzeń białoruską, a o 8:40 pojawić się nad lotniskiem w Smoleńsku. Jest to dziwne, bo od granicy do Smoleńska jest tylko 60 km, co daje średnią prędkość tego odcinka rzędu 180 km/h. Jeżeli dodamy do tego informację, że samolot zrobił tylko jeden krąg, to powstaje pytanie co działo się przez 16 brakujących minut? Wyjaśnienia również wymaga obecność nad lotniskiem w Smoleńsku tuż przed katastrofą tajemniczego samolotu Ił- 76, który odleciał po wykonaniu czterech podejść do lądowania. Narzuca się pytanie czy nie była to symulacja zamachu, po której samolot zniknął. Taką hipotezę przedstawia m.in. "The European Union Times". Kolejna zagadka dotyczy braku karetek pogotowia. Według bezpośredniej relacji TVP INFO karetek nie wezwano, bo nie było kogo ratować. Skąd wzięła się ta pewność? Pytań dotyczących katastrofy jest o wiele więcej . Wszystkie wątpliwości, w tym brak karetek (niewygodni świadkowie?), uprawdopodobniają tezę o udziale osób trzecich, specjalnego komanda FSB, które wymordowało ocalałych pasażerów samolotu prezydenckiego. Sugeruje to amatorski film nakręcony na lotnisku pod Smoleńskiem tuż po tragedii, którego autor prawdopodobnie został zabity w Kijowie. Na filmie wyraźnie słychać pojedyncze strzały w kilkusekundowych odstępach. Autentyczność filmu, jak zapewniali polscy prokuratorzy, miała zostać zbadana do 22 kwietnia. Termin nie został dotrzymany, mało tego ? co znamienne - badaniem autentyczności zajmuje się strona rosyjska. Zważywszy, że dźwięk strzałów jest charakterystyczny dla pistoletu makarow używanego przez służby specjalne Rosji, wyjaśnienia tej sprawy pewnie nie poznamy nigdy. 23 kwietnia szef prokuratury wojskowej płk Krzysztof Parulski oznajmił, że odnalezione zostały wszystkie pistolety należące do funkcjonariuszy BOR, brakowało natomiast kilku magazynków- które zdaniem Parulskiego- mogły wybuchnąć podczas pożaru samolotu. Tyle tylko że jest zasadnicza różnica pomiędzy serią wybuchających nabojów, a pojedynczymi strzałami słyszanymi na filmie. Kolejna niejasność. Ciała pilotów oraz szefów poszczególnych rodzajów sił zbrojnych zostały rozpoznane dopiero jako jedne z ostatnich na podstawie badań DNA. Gdyby przyjąć tezę, że był to zamach należałoby zadać pytanie dlaczego akurat te ciała zostały tak zmasakrowane? Czy może to oznaczać , że w przypadku przeżycia wojskowi byli przesłuchiwani, a następnie zgładzeni? Tym bardziej, że według niektórych źródeł FSB po katastrofie weszło w posiadanie tajnych danych dotyczących tak Polski, jak i NATO. Rosjanie dopiero po tygodniu zwrócili satelitarny telefon prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Mieli więc dostatecznie dużo czasu na zapoznanie się z jego danymi. Nieznany również pozostaje los laptopa gen. Gągora, który miał wkrótce zostać szefem wojsk NATO i posiadał dostęp do wszystkich informacji Sojuszu oznaczonych jako "top secret". Nie wiadomo też co stało się z ksiązką kodową samolotu, czy zginęła, czy przechwycili ją Rosjanie. Te pytania są o tyle zasadne, że strona rosyjska bez nadzoru polskich władz prowadzi śledztwo, a dowody traktuje jako swoją własność, udostępniając Warszawie to co uzna za stosowne, i zgodnie z zapowiedziami, dotyczyć to będzie także treści zapisów czarnych skrzynek. Dzieje się tak z pełnym przyzwoleniem rządu. Strona polska od początku mogła bowiem samodzielnie badać przyczynę katastrofy do czego postawy prawne stwarzała konwencja chicagowska o ruchu lotniczym z 1944 r. oraz polskie wewnętrzne przepisy dopuszczające prace komisji badające wypadki lotnicze. Konwencja chicagowska przewiduje (p. 5 zał. 13), że państwo na terenie którego doszło do wypadku może przekazać w całości lub części prowadzenia badania innemu państwu na podstawie dwustronnej umowy i ugody. Rząd Tuska z tej możliwości nie skorzystał. Dlaczego wolał śledztwo rosyjskie? O ile tzw. opiniotwórcze media w Polsce ewentualne rosyjskie sprawstwo zamachu traktują jako temat tabu, to zagranica uznaje ją za najbardziej prawdopodobną hipotezę. W poprzednim tekście informowaliśmy o wewnętrznym śledztwie prowadzonym w NATO w kwestii zamachu na prezydenta RP. Z kolei Siergiej Mielnikoff, związany z amerykańskim wywiadem wojskowym, prowadzący portal Gulag, podkreśla, że proszące o zachowanie anonimowości amerykańskie źródła wywiadowcze potwierdziły mu, iż FSB zabiło Polaków, którzy przeżyli katastrofę TU 154M. Mielnikoff nie jest ignorantem w dziedzinie służb specjalnych. Od wielu lat powiązany jest z amerykańskim wywiadem wojskowym. Na początku pierestrojki uczestniczył w kilkunastu tajnych misjach. Kropkę nad "i" stawia "The European Union Times" stwierdzający wręcz, iż "Rosja chcąc wyeliminować wpływy amerykańskie w Polsce zlikwidowała prezydenta Kaczyńskiego". Gazeta podkreśla, że zakończona sukcesem likwidacja Głowy Państwa i dojście do władzy marszałka sejmu Bronisława Komorowskiego będą korzystne dla Moskwy. Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 25.04.10, 08:17 modraczek ,poszukaj dobrze ,to moze znajdziesz teze ze to braciszek zalatwil braciszka (mial powody i lecial tym tajemniczym ilem -76 ,ja to wiem z pierwszej reki ,poza tym mial ze soba kilka magazynkow z 99mm i pare pistoletow makarow ,zeby wszystkich dobic ,a w szczegolnosci braciszka jakby probowal przezyc,itp ,itd) ,a teraz juz bedzie mial otwarta droge do prezydentury,co zreszta potwierdzaja kolejne czynione przez niego kroki ( brat swiety i na wawel ,a on na prezydenta) ........HAHAHAH Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 17:00 zuza,zaraz zaraz,przeciez to nie ja buduje jakis teorii i to nie na mnie lezy odpowiedzialnosc udowodniania czego kolwiek.T o ,maja droga zuza ,jest twoim obowjazkiem.Jak uwazasz,ze IL-76 zaklocil lot TU-154,to podaj zrodlo informacji podtwierdzajaco to,jak ty twierdzisz ,ze rosyjski kontroler klamie na temat znajomosci przez polskich pilotow jezyka rosyjskiego,to musisz podac link do jakiejs wypowiedzi tych pilotow w jezyku rosyjskim.Tak co wszystko myli sie tobie,a nie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 19:39 twoi koledzy, jegorek, już się wypowiedzieli "Oto ta wypowiedź w wersji oryginalnej: -, W jaki sposób wyglądała wasza wczorajsza rozmowa z załogą? - Zaproponowano im udanie się na zapasowe lotnisko. Odmówili. - Wy im zaproponowaliście? - Tak. - Z jakiego powodu? -, Ponieważ widziałem, że pogoda zaczynała się pogarszać. - Jaka była odpowiedź? - Odpowiedź: “U mnie paliwo pozwala, zrobię jedno podejście i pójdę na zapasowe lotnisko, jeśli nie siądę”. - Mamy informację, że proponowano im lądowanie w innych miastach. - Ja jemu też to proponowałem. - A dlaczego on zrezygnował? - Trzeba było jego zapytać. - Dlaczego oni podjęli taką decyzję? Zaczęli się kłócić albo może upierali się przy swoim, że nie mogliście go przekonać? - Taka była decyzja dowódcy załogi. - Oni przestali słuchać waszych rozkazów? - Powinni dawać potwierdzenia, a nie dawali. - Jakie potwierdzenia? - Dane o wysokości przy podejściu do lądowania. - Oni nawet nie dawali wam informacji o wysokości samolotu? - Tak. - No, a dlaczego oni nie dawali tych potwierdzeń? - No, a skąd mam wiedzieć? Ponieważ oni rosyjski źle znają. - A co, nikt wśród załogi nie było rosyjskojęzyczny? - Byli rosyjskojęzyczni, ale cyfry dla nich są trudne. - Znaczy, nie posiadaliście żadnej informacji o ich wysokości? - Nie posiadałem. - Znaczy, że on zrobił jeszcze jeden krąg, zaczął lądować, nie wylądował, a potem poszedł na zapasowe lotnisko? Czy inaczej? - Nie, nie, inaczej. Zrobił jedno podejście i to wszystko. Potem zaczął lądowanie. - Zaczął lądowanie, którgo (pisowania oryginalna) mu zabranialiście? - Nie mogłem zabraniać, zalecałem mu, żeby nie lądować! Drodzy czytelnicy, nie trzeba być biegłym z Komisji Wypadków Lotniczych, że ten wywiad, relacja jest albo spreparowana, albo kontrolerem loty był jakiś przypadkowy piechur z „sybirskiej obłasti”, któremu kazano wdrapać się na drabinę z lornetką, którą później nazwano „wieżą kontrolną”. To coś nieprawdopodobnego, o czym mówi ten człowiek. " Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 19:50 debiloandruszekzberlina,ten wywiad to ja slychalem w oryginale,brzmial calkiem sensownie,ale ty masz to do siebie,ze nawet bardzo sensowna wypowiedz,z pod twojej reki, robi sie debilna.Az sie boje dyskutowac z toba,bo to moze byc zarazliwe.Same czytanie twoich wypocin moze zaszkodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 20:20 igor_uk napisał: > debiloandruszekzberlina, poziom twojego chamstwa pogłębił się, na resztę szkoda czasu Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 20:37 debiloandruszejzberlina,moje "chamstwo" jest niczym z twoim dziczeniem,dobrze pamjetam twoi radosci z powodu zamachu w moskiewskim metrze,tylko jedno cie tam nie pasowalo-zamolo bylo ofiar.Mozesz mnie nie odpisywac,wnosze cie na liste nieprzyjaciol i od dzis nie bede cie widziec.Dzieki temu nie zmienie dobrego zdania o Polakach. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 20:41 ja się cieszyłem z ofiar zamachu w metrze ? pokazywali ci to na łubiance ? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 20:54 poprawka. Mialo byc zdzidziczenie,a nie dzidziczenie. NBie wiem czy ty to przeczytasz,ale ja cie juz nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 25.04.10, 11:08 a może zdziwienie ? i tak to jest jegorek, tchórze obsrywają i uciekają Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 25.04.10, 11:33 Możesz mnożyć swoje posty do usr... śmierci, ale i tak nie zmienisz tego, że mogło byc tak: 1. kontroler popełnia błąd i dwa samoloty lecą na siebie. (IŁ poderwał się w sposób nie do końca kontrolowany od płyty lotniska) 2. Polski samolot unikając kolizji gwałtownie schodzi w dół próbując opanować samolot. (kontroler mówi o wyrównywaniu ??"horyzontalnym" 3. Polski samolot się rozbija. (kontroler mówi o zapasowym lotnisku) 4. Przez 20 minut ze strachu przed odpowiedzialnością na lotnisku dzieją się rzeczy przeróżne, na przykład ktoś włącza generator mgły, by uwiarygodnić wersję. Po 10 z tych 20 minut kontroler traci łączność z polskim samolotem (bo informacja mówiła, że na dziesięć minut przed katastrofą o 8:56). 5. o godzinie 8.50 mgły jest dość by można było ogłosić katastrofę, włączyć syrenę i zwalić winę na pilota błądzącego we mgle. 6. o godzinie 8:51 straż pożarna jest już na miejscu. (najszybsza straż pożarna na świecie) 7. w świat idzie informacja o katastrofie 8:56, o braku awarii, o błędzie pilota we mgle, nieznajomości rosyjskich liczebników, lądowaniu na siłę, pod naciskiem Pana Prezydenta, szukaniu kontaktu wzrokowego z gruntem, itp. Nikt nie zwraca uwagi na IŁ-a, bo staje się on dowodem na upór pilota. Wszak odleciał do Moskwy po interwencji wieży. (...ale przecież podchodził jednak do lądowania...) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 25.04.10, 11:53 zuza,ty moja kochana,i wszystko jasne!!!!Dzieki tobie,ja juz poznalem prawde! Czy moge,oczewiscie tylko i wylacznie za twojej pisemnej zgodzie,przekazac wynik twojego sledstwa bezposrednio do rak wlasnych Putina? Oczewiscie bedzie zrobiona kopija,nie jedna,zeby ten KGBista nie zezral owoc twojej pracy.zuza,najlepsze w twoim toku rozumowania przebiegi wypadka jest to,ze mgla powstala,w sposob oczewiscie sztuczny,dopiero po wypadku,ja tu widze mala niescislosc,nu bo jak wytlumaczyc tej holotie ,ze ten IL-76 (sprawca wypadku) nie wyladowal na lotnisku,tlumaczac wlasnie tym,ze byla mgla.Aha trzeba jeszcze cos zrobic z tymi zdrajcami,mam na mysli pilotow rzadowego JAK-40,co wyladowal wprawie poltorygodziny wczesniej,co tak perfidnie ostrzegali TU-154M,przed mgla,ktora powstala dopiero po katastrofie.Ale mysle,ze z tym nie bedzie wiekszych problemow,napewno powiedza prawde-jakimi to torturami kacapy zmusili ich do wprowadzenia w blad pilotow Kaczynskiego. Z reszta problemow nie bedzie ,przynajmniej nja osobiscie nie widze nic,czego by my z toba nie mogli uwiarygodnic.zuza,dobra robota.Zaslugujesz na to,zeby cie pochowali na Wawelu,obok kaczynskiego,nu nie tak obok,ale blisko.Musisz tylko pospieszyc sie,wiesz przeciez sama ,Wawel nie z gumy,a chetnych duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 25.04.10, 12:03 > Czy moge,oczewiscie tylko i wylacznie za twojej pisemnej zgodzie,przekazac wyni k twojego sledstwa bezposrednio do rak wlasnych Putina?> Nie musisz, Putin z pewnością wie więcej niż ty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 25.04.10, 11:55 jedno jest pewne, utrudniano polskiemu samolotowi jak tylko było można, licząc po cichu, że się rozbije, stąd widocznie, od samego początku, wersja o winie naszego pilota Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 25.04.10, 12:12 Sprawa tego iła jest zastanawiająca jeszcze z innej strony. On tam leciał podobno by "zabezpieczać uroczystości" na pokładzie miał mieć funkcjonariuszy Federalnej Służby Bezpieczeństwa. Dlaczego lądował tak późno? Polski samolot miał spóźnienie ok pół godziny, ci funkcjonariusze przybyliby już po wylądowaniu polskiego samolotu, więc co by zabezpieczali? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 25.04.10, 12:26 może wyjaśni to raport, w środę będziemy wiedzieć więcej, możliwe, że ich zadaniem było zakłócenie sygnału TAWS " Na pokładzie tupolewa znajdowało się supernowoczesne satelitarne urządzenie TAWS (Terrain Awareness and Warning System), które z dokładnością do jednego metra informuje pilotów o ukształtowaniu terenu w okolicach lotniska. Ukazuje im trójwymiarowy model terenu nawet w najtrudniejszych warunkach pogodowych. Ponieważ do tej pory nie zdarzyła się jeszcze katastrofa samolotu wyposażonego w ten system, pojawiły się spekulacje, czy przypadkiem rzekomi terroryści świadomie nie zakłócili pracy urządzeń pokładowych. – System TAWS zawieść nie może. Chyba że ktoś zaatakuje go techniką o nazwie „meaconing”. Fałszywy sygnał jest nagrywany i kilka milisekund później i z większą mocą niż sygnał satelity puszczany w eter na tej samej częstotliwości, na której nadaje satelita – mówi „Rz” współtwórca systemu trójwymiarowej nawigacji, wykładowca na Politechnice Hamburskiej Marek Strassenburg-Kleciak." Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 28.04.10, 08:58 Zakładając, że to nie był zamach, można myśleć, e się ratowali po nie udanym podejściu do lądowania. Jeżeli myślimy o zamachu, to ten IŁ mógł celowo przelecieć przed polskim samolotem i ten "przepadł". Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 25.04.10, 14:37 zuza,jestes naprawda niezla,ale docenic cie potrafia tylko aSSmale,abhaody i inne inteligentne inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 25.04.10, 15:13 kacapczik znowu pierdnął :( Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 25.04.10, 08:07 chyba erekcja mowi...........HEHHEHE ,co zuza? Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 25.04.10, 08:05 Oczywiscie zuza ,nie po tej stronie,HAHAHAH, proste pytanie ,jak bedziesz jechala rowerem i zobaczysz dziure w drodze ,ale jednoczesnie ktos bedzie ci pokazywal zebys w nia jechala ,to wjedziesz?............. a jeszcze jak do tego bedzie gesta mgla ( ktora na pewno rosjanie rozpylili w wiadomym celu, i wiadomo zes madra ,to i tego jestes swiadoma),,,,to czy w ogole bedziesz chciala jechac w te strone rowerem co ci kaze glos zza tej mgly?....... ---i jakim to kretynem bedziesz jak mimo to wjedziesz najpierw w te mgle ,a pozniej jeszcze wpadniesz do dziury??????????,bedziesz na pewno winila ( sic !!!) pana od ruchu,ale juz w zaswiatach ,i tylko przez janka pawelka,albo tatusia rydzyka ,bedziesz mogla sie komunikowac ze swiatem zywych......... Odpowiedz Link Zgłoś
alonso0 Re: Według mnie IŁ ma znaczenie 24.04.10, 13:58 Zuzka, jeżeli te nagrania z wieży kontroli lotów, które puszczano w tv są prawdziwe, to rzeczywiście pilot liczebników nie znał, bo poprawnie liczebniki czyta się przecież inaczej niż odczytując poszczególne cyfry. Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Nie chodzi o liczebniki 24.04.10, 14:15 To od biedy by zrozumieli. Rzecz w tym, że wieża podawała wysokość w metrach, prędkość w km/h a ciśnienie atm. na lotnisku (do wyskalowania wysokościomierza barycznego do warunków lądowiska) w mm słupa rtęci. Tak jest w ruskim wojsku. A pilot był szkolony i znał z praktyki całego cywilnego świata i wojska NATO do: - wysokości w stopach (to trzy razy niżej) - szybkości w węzłach - ciśnienia w hektopaskalach dodam, że przy podawaniu danych nie podaje się miar. Przykładowo: - wejdźcie na poziom 210" oznacza polecenie wejścia na 21 tys stóp co daje w m 6890. Wysokościomierz radarowy, o którym pisano, nie ma znaczenia bo przy przyziemianiu i tak anonsuje zbliżenie. Pilot na podstawie jego wskazań mógł sądzić, że zbliża się do lotniska. Wysokościomierz ciśnieniowy wyprowadziłby go z błędu gdyby miał korekty ze Smoleńska. Sądzę, że pilot nie mógł się dogadać co do liczb i przestał potwierdzać widząc, że nic do niczego nie pasuje. Powinien odlecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiks Re: Nie chodzi o liczebniki 24.04.10, 22:51 Każda ta teoria byłaby w 100% pewna gdyby nie fakt że kpt Protasiuk był 3 dni wcześniej na tym lotnisku z pierwszą delegacją. Jeśli wtedy wszystko się udało to czemu teraz miałby kłopoty z porozumiewaniem się z wieżą? Artykuł Gazety: Kpt. Protasiuk znał lotnisko Siewiernyj w Smoleńsku. Był tam 7 kwietnia jako drugi pilot z premierem Tuskiem. Jak mówi płk Bartosz Stroiński, który wówczas dowodził załogą, to Protasiuk rozmawiał z wieżą kontrolną. Znał rosyjski i nie było wtedy żadnych problemów z nawigacją. Latał do wszystkich stolic europejskich, a także np. do Afganistanu, gdzie warunki lądowania są wyjątkowo trudne. Więcej... wyborcza.pl/1,105770,7795970,Lot_PLF_101_cz__1__Przed_wylotem.html?as=2&startsz=x#ixzz0m3Kipgo1 Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Nie chodzi o liczebniki 24.04.10, 23:04 ksiks ,a wiesz ,ze trzy dni temu na lotnisku nie bylo zadnej mgly? A czy wiesz,ze byc drugim pilotem,a pierwszym,to nie jest to samo.Przedewszystkim nie ta odpowiedzialnosc. A co dotyczy znajomosci jezyka rosyjskiego,to ja bardziej wierze temu kontroleru,a to ze wzgledu na to,ze spotkalem mnostwo Polakow,co uwazali ze znaja rosyjski doskonale,ale dla mnie,jako Rosjanina,to nie bylo tak oczewistym. To ze rozmowial z wieza przy dobrej pogodzie i to jako drugi pilot,a co za tym idzie ,bez zadnego stresu,to nie jest to samo,kiedy cala uwaga skupia sie na pilotowaniu i na wyszukiwaniu pasa.M<oze pilot i mowil doskonale w jezyku rosyjskim,ale dopoki to nie uslyszymy,to mamy do wyboru tylko wiara,lub kontroleru,lub przelozonomu pilota. Odpowiedz Link Zgłoś
xxy_yzz Re: zuziu, polski samolot powinien byc wyposazony 24.04.10, 17:31 piszesz__radar pokladowy przestaje we > mgle widziec wszystkie ILy-76. Hihi jesteś wynalazcą: u ciebie fale radiowe radaru we mgle mają wolne? TAWS, który z wyprzedzeniem ostrzega pilotów przed np. wzgórzami lub masztami z antenami, które mogą napotkać, podchodząc do lądowania, poprawnie działa tylko wtedy, gdy ciśnienie atmosferyczne podawane jest w odniesieniu do poziomu morza (QNH), a nie do terenu (QFE). Jednak na wielu lotniskach świata (szczególnie lokalnych, a do takich należy pas w Smoleńsku) często podawane są wartości QFE, które z punktu widzenia TAWS są nieprawdziwe. - Jeśli na tym lotnisku, podawano ciśnienie względne QFE, czyli od wysokości płyty lotniska, to prawdopodobnie TAWS był zblokowany.Masz odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: o której godzinie dokładnie IŁ76 opuścił lotn 24.04.10, 12:01 Wniosek z tych wszystkich wypocin wynika jeden: jaka by nie byla prawda i co jeszcze nie zostanie wykryte,Jarek MUSI wygrac wybory! A "fakty" zawsze sie znajda odpowiednie. Tak zadecydowano w Teksasie... Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Najpierw zamach, później zdrada? 24.04.10, 11:12 Ilość podejrzanych faktów zmusza do dokładnego rozważenia realnej wersji zdarzeń - ZAMACHU. W kontekście tego, coraz bardziej podejrzane są działania (de facto zaniechanie działań) polskiej prokuratury oraz niezwykła bierność rządu premiera Tuska, który toleruje matactwa Rosjan (od początku) a obecnie próbę ukrycia prawdy przez polskich prokuratorów, którzy zgodzili się na kompletne zmarginalizowanie ich roli w śledztwie tyczącycm katastrofy, w której zginął Prezydent RP i część elity RP, z szefami Wojska Polskiego. To niepojęte! PZPRu już nie ma, ZSRR już nie ma, a ja - obserwując śledztwo prokuratury - mam dziwne wrażenie, że jesteśmy wrażenie jakbyśmy nadal byli częścią Układu Warszawskiego a nie NATO...Premierze Tusk jest Pan Premierem RP, a nie wasalem Rosji. Niech Pan działa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Puknij się w czółko! 24.04.10, 11:19 Ty nie tylko masz "wrażenia|. ty masz wyrazne ZWIDY,śni się tobie i majaczysz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
poenari Re: Najpierw zamach, później zdrada? 24.04.10, 11:40 Szanowni Państwo ! Informacje o katastrofie śledzę również na rosyjskich portalach i, ku zaskoczeniu, mam wrażenie, że rosyjskie media hojniej przekazują informację niż nasze. Przede wszystkim rosyjskie media nie zrezygnowały z wątku zamachu, który to w naszej prasie jakoś się zapodział. Najnowszy komunikat rosyjskiej komisji mówi, że: "достигнута договоренность о проведении с участием специалистов МАК и польской стороны исследований бортовой системы предупреждения столкновения с землей (TAWS) и системы спутниковой навигации (GNSS) американского производства на предприятии-изготовителе в США". Szybkie tłumaczenie: Polscy i rosyjscy członkowie komisji ustalili, że system TAWS i GNSS (nawigacji satelitarnej) były włączone. Czemu zatem nie zadziałały ? Rosjanie piszą o możliwości zablokowania się, "zawieszenia" systemów ale przyczyna ewentualnej blokady jest nieznana. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Więc odpowiedz kto i PO CO miałby dokonać zamachu? 24.04.10, 11:46 Z naciskiem PO CO? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Więc odpowiedz kto i PO CO miałby dokonać zam 24.04.10, 12:04 mark6 napisał: > Z naciskiem PO CO? > pozdrawiam Zeby rozpalic emocje w narodzie,zrobic z kartofla bohatera i zachecic Wolakow do wszczecia wojny z Kacapami. A posilki nadejda pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Przecież prokuratora generalnego zatwierdził 24.04.10, 12:32 zmarły prezydent. Prokuratura jest niezależna od rządu. Więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
chanczyk Re: Najpierw zamach, później zdrada? 24.04.10, 13:55 www.youtube.com/watch?v=LoUkobHYAlk&playnext_from=TL&videos=reP5gpXuWfU Odpowiedz Link Zgłoś
gregory433 Re: Prezydencki samolot przed pasem startowym lec 24.04.10, 11:21 - Prezydent wszedł do kabiny załogi i zapytał: Panowie, kto jest zwierzchnikiem sił zbrojnych? - Pan, Panie Prezydencie. - To proszę wykonać polecenie i lecieć do Tibilisi - powiedział prezydent i wyszedł nie czekając na wyjaśnienia. 2008 ROK Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Prezydencki samolot przed pasem startowym lec 24.04.10, 11:23 gregory433 napisał: > - Prezydent wszedł do kabiny załogi i zapytał: Panowie, kto jest zwierzchnik > iem sił zbrojnych? - Pan, Panie Prezydencie. - To proszę wykonać polecenie i le > cieć do Tibilisi - powiedział prezydent i wyszedł nie czekając na wyjaśnienia. > > 2008 ROK a co zrobił pilot? wykonał lot tam gdzie był zaplanowny :) i wyrzucili go? Nie -leciał tupolewem jako pierwszy pilot :) I kto dostał nauczke za wtrącanie się w sprawy pilota? Prezydent :) Taka teza odpada Odpowiedz Link Zgłoś
gregory433 Re: Prezydencki samolot przed pasem startowym lec 24.04.10, 11:51 modraczek.2 napisała: > a co zrobił pilot? wykonał lot tam gdzie był zaplanowny :) tak > i wyrzucili go? Nie wyrzucili a pis podał go do prokuratury wojskowej za niewykonanie rozkazy,dopiero Klich się za nim ujął > I kto dostał nauczke za wtrącanie się w sprawy pilota? Prezydent :) nie dostał żadnej nauczki,no chyba że tą ze Smoleńska Teza taka nie odpada bo kapitan miał dwójkę małych dzieci i nie wierzę że sam z własnej woli ryzykował swoje życie,zdarzenie z 2008 roku mówi nam komu nie zależało na własnym życiu i innych Odpowiedz Link Zgłoś
flying-mind Re: Prezydencki samolot przed pasem startowym lec 24.04.10, 11:59 gregory433 napisał: "Prezydent wszedł do kabiny załogi i zapytał: Panowie, kto jest zwierzchnikiem sił zbrojnych? - Pan, Panie Prezydencie. - To proszę wykonać polecenie" Widzisz, decyzja co zrobic, to nie decyzja jak to zrobic. Chyba nie uwazasz, ze prezydent wydal rozkaz: "Prosze nie dyskutowac, tylko zejsc z kursu i ze ciezki ladowania, ignorowac naprowadzanie wiezy i wskazania instrumentow pokladowych oraz wjechac w ziemie, bo wam wasz ustepujacy prezydent tak nakazal." Zastanow sie, co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory433 Re: Prezydencki samolot przed pasem startowym lec 24.04.10, 12:32 flying-mind napisała: > "Prezydent wszedł do kabiny załogi i zapytał: Panowie, kto jest > zwierzchnikiem sił zbrojnych? - Pan, Panie Prezydencie. - To proszę > wykonać polecenie" > > Widzisz, decyzja co zrobic, to nie decyzja jak to > zrobic. > Chyba nie uwazasz, ze prezydent wydal rozkaz: "Prosze nie dyskutowac, > tylko zejsc z kursu i ze ciezki ladowania, ignorowac naprowadzanie > wiezy i wskazania instrumentow pokladowych oraz wjechac w ziemie, bo > wam wasz ustepujacy prezydent tak nakazal." Zastanow sie, co piszesz. Nie przeinaczaj tego co napisałem.To co napisałem to było w 2008 roku,incydent z lądowaniem w Tbillisi. Jak było w 2010 roku,tego chyba się nigdy nie dowiemy,wiemy że mogło tylko być podobnie,skoro prezydent raz to zrobił to co miało by go powstrzymać przed wydaniem kolejnego rozkazu.Tak,rozkazu,bo przypomnienie pilotom kto jest zwierzchnikiem sił zbrojnych i wydanie polecenia miało być traktowane jak rozkaz. Odpowiedz Link Zgłoś
flying-mind Re: Prezydencki samolot przed pasem startowym lec 24.04.10, 12:56 gregory433 napisał: "bo przypomnienie pilotom kto jest zwierzchnikiem sił zbrojnych i wydanie polecenia miało być traktowane jak rozkaz" Byc moze. Rozkaz sprawdzenia, czy sa jakies szanse ladowania. Ale nie rozkaz ladowania w ciemno, ani nie rozkaz zejscia ponizej elewacji ladowiska. Prezydent ne byl samobojca, a nawet gdyby byl, to piloci mieli dla kogo zyc. Czepianie sie Tbilisi nie wyjasnia absolutnie niczego, poza niezdrowa atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly No to na pokladzie musialo byc bardzo wesolo... 24.04.10, 11:25 gdy uwaga pilota zostala odwrocona od obserwowania przyzadow nawigacji. Czy ktos czynnie pociagnal za stery ?? czy pilot nie ragowal na polecenia wiezy, bo byl zajety klotnia z pasazerami ??? Coraz weselej........................ Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: moze zespolowo spiewali czastuszki? 24.04.10, 12:00 Znowu opłacana swłocz się włącza. Proszę o dowody (uściślam chodzi mi o dowody na poparcie tego co mówicie a nie waszej beznadziejnej głupoty) Poza tym chciałbym wiedzieć kto was wynajął V Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly ktos zastapil Protasiewicza ?? 24.04.10, 12:05 viptocat napisał: > Znowu opłacana swłocz się włącza. > > Proszę o dowody (uściślam chodzi mi o dowody na poparcie tego co > mówicie a nie waszej beznadziejnej głupoty) > > Poza tym chciałbym wiedzieć kto was wynajął > > V a moze ktos zastapil Protasiewicza za sterami maszyny, gdy ten odmowil rozkazu ladowania we mgle ??? Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: ktos zastapil Protasiewicza ?? 24.04.10, 12:16 Tia Ja go zastąpiłem a potem się katapultowałem. A Protasiewicz odmówił na migi bo nie chciał ,żeby się nagrało i chciał ,żeby w razie problemów ,żadnych dowodów jego niewinności nie było. A PO zatai przed nami nagrania bo bardzo chce ,żeby wybory wygrał PIS. Takie są twoje argumenty Bez pozdrowień V Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: ktos zastapil Protasiewicza ?? 24.04.10, 12:29 viptocat napisał: > Tia > > Ja go zastąpiłem a potem się katapultowałem. > > A Protasiewicz odmówił na migi bo nie chciał ,żeby się nagrało i > chciał ,żeby w razie problemów ,żadnych dowodów jego niewinności nie > było. > > A PO zatai przed nami nagrania bo bardzo chce ,żeby wybory wygrał > PIS. > > Takie są twoje argumenty > > Bez pozdrowień > V > wstepne wyniki badan potwierdzaja ze samolot byl niemumiejetnie sterowany, za nisko podchodzil do ladowania, mial przechyl na lewa strone - KTOS -ladowal tym samolotem, ale to nie musial byc ten pilot, ktory startowal maszyna. -wz Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: ktos zastapil Protasiewicza ?? 24.04.10, 12:46 Przechył miał podobno po kolizji z drzewem. Rozmowy pilotów w kokpicie są nagrywane. Jeżeli pierwszy pilot "został pozbawiony dowodzenia" to musiał o tym powiedzieć na głos (chociażby po to ,żeby nie iść do więzienia w przypadku gdyby przeżył katastrofę) Poza tym drugi pilot też był bardzo dobrze wyszkolony Coś się stało ,że za bardzo obniżyli wysokość (nie wiemy co). I tyle. Ps. Właśnie pojawiła się hipoteza ,że uciekali przed drugim samalotem. Qrde to akurat jest do dość szybkiego sprawdzenia. V Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: ktos zastapil Protasiewicza ?? 24.04.10, 12:50 I jeszcze jedno. Pilot który oddaje stery to nie jest normalna praktyka tylko baaardzo gruba afera. Z reguły przyczyną jest to coś się stało np. pilot nie żyje. V Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Nikt, to on ladowal. Inaczej musieliby go 24.04.10, 12:51 zabic. Gdyby po sczescliwym powrocie do kraju protasiewicz ujawnil fakt ladowania przez osobe nieuprawniona, to odbylby sie sad wojskowy. Czhyba, ze zaloga byla nieprzytomna. Ale w takim przypadku, jeszcze bardziej logicznym bylby odlot na lotnisko zpasowe np. do Moskwy, gdzie sa dobre warunki techniczne. cztery kola nad lotniskiem to duzo czasu. bardzo duzo dla doswiadczonego pilota. Komus zalezalo zeby wyladowac, bo impreza czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Nikt, to on ladowal. Inaczej musieliby go 24.04.10, 13:49 zgadzma sie, ale gdy widze ta symulacje, gdy Tutka leci 3 m nad ziemia, to lepiej ladowaloby dziecko na Flight Simulator z Mictosofu na kompie. To jest niemozliwe zeby tak ladowal doswiadczony pilot, co sie tam dzialo, pistolety BOR znaleziono, ale polowy amunicji nie ma...mogla w pozarze wybuchnac, ale przeciez strazacy spokojnie gasili pozar, zamiast chowac sie po katach od smigajacych kulek. Czekam na oficjalne wyniki sledztwa, ale przypuszczam za dla dobra stosunkow rosyjsko - polskich, pamieci po zmarlych -prawde nie dowiemy sie juz nigdy. Zreszta -dobrze, ta i tak nie wroci do zycia zmarlych, a moze zatruc atmosfere spoleczna w Polsce na wieki, bo blad lezy po polskiej stronie. -wz Odpowiedz Link Zgłoś
flying-mind Re: ktos zastapil Protasiewicza ?? 24.04.10, 13:00 wasylzly napisał: "a moze ktos zastapil Protasiewicza za sterami maszyny, gdy ten odmowil rozkazu ladowania we mgle ???" Jezeli juz, to ukryty w luku bagazowym funkcjonariusz FSB. Odpowiedz Link Zgłoś
gdziekucharek6 Prezydencki samolot przed pasem startowym lecia... 24.04.10, 11:29 ale sensacja, o tym wszyscy wiedzą już od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Prezydencki samolot przed pasem startowym lec 24.04.10, 12:11 "Szef kontroli lotów miał polecić załodze ustawienie samolotu w położeniu horyzontalnym. - Gdy załoga nie wykonała dyspozycji, kilkakrotnie (szef lotów) wydał komendę, by samolot udał się na lotnisko zapasowe" To jest jakaś nowość. Tzn. ,że wieża wiedziała o tym ,że pilot leci za nisko i ,że go ostrzegła. --Pytanie KIEDY to zrobiła. Bo jeżeli PO tym jak samolot zawadził o drzewo to znaczy ,że chłopaki się zagapiły. --Co z decyzją o zamnięciu lotniska powinna być podjęta czy może nie --Czy pas był prawidłowo oświeltlony Jeżeli chodzi o pilota to pytanie dlaczego zszedł tak nisko (co z zamontowanymi w samolocie wysokościomierzami i systemem TAWS (na razie słyszałem tylko ,że radiowysokościomierz miał prawo "zwariować" bo niedaleko był wąwóz. Obiło mi się też o uszy ,że TAWS w smoleńsku nie miał prawa działać (bo nie ma aktualnych map tych rejonów) --A co z resztą urządzeń ??? --Czy załoga popelniła błędy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Prezydencki samolot przed pasem startowym lec 24.04.10, 14:06 viptocat napisał: > "Szef kontroli lotów miał polecić załodze ustawienie samolotu w > położeniu horyzontalnym. - Gdy załoga nie wykonała dyspozycji, > kilkakrotnie (szef lotów) wydał komendę, by samolot udał się na > lotnisko zapasowe" > > To jest jakaś nowość. Tzn. ,że wieża wiedziała o tym ,że pilot > leci za nisko i ,że go ostrzegła. > --Pytanie KIEDY to zrobiła. Bo jeżeli PO tym jak samolot zawadził o > drzewo to znaczy ,że chłopaki się zagapiły. > --Co z decyzją o zamnięciu lotniska powinna być podjęta czy może nie > --Czy pas był prawidłowo oświeltlony > > Jeżeli chodzi o pilota to pytanie dlaczego zszedł tak nisko (co z > zamontowanymi w samolocie wysokościomierzami i systemem TAWS (na > razie słyszałem tylko ,że radiowysokościomierz miał > prawo "zwariować" bo niedaleko był wąwóz. Obiło mi się też o > uszy ,że TAWS w smoleńsku nie miał prawa działać (bo nie ma > aktualnych map tych rejonów) > > --A co z resztą urządzeń ??? > --Czy załoga popelniła błędy Pilot znał teren, był w Smoleńsku np. w Srodę z premierem. Więc wąwóz nie był dla niego nowum Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 24.04.10, 14:20 Re: "Szef kontroli lotów miał polecić załodze ustawienie samolotu w > położeniu horyzontalnym. - Gdy załoga nie wykonała dyspozycji, > kilkakrotnie (szef lotów) wydał komendę, by samolot udał się na > lotnisko zapasowe" Jeśli lotnisko nie może z jakichkolwiek powodow, np. niesprzyjającej pogody, przyjmować samolotów, to lotnisko sie ZAMYKA. Tak jak to zrobiono np. wczoraj w Rejkyaviku, gdy wiatr zmienił kierunek. Jesli lotnisko nie jest zamkniete, to jest OTWARTE. Tzn. w ocenie kontroli loklanej nadaje sie do lądowania. Lotnisko w Severnym zamkniete NIE zostało. W 'pozycji horyzontalnej' to se można najwyżej truposza ustawić. Samolot może najwyżej "wyrównać lot". Kontrola obszaru powietrznego lotniska może najwyżej zalecić: "utrzymuj kurs i wysokość", ale nigdy wydać jakikolwiek "rozkaz". Zwłaszcza typu :"wyrównaj". --------------------------------------------------------------------- Panie Feliksie - mocniej! Panie Feliksie -głębiej! Panie Feliksie -szybciej! -Pani Genowefo! Kto tu właściwie pier..li? Ja czy Pani?! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Harmonogram i spóźnienia.... 24.04.10, 14:31 P. prezydient Miedwiediew jakoś na pogrzeb doleciał. P. prezidient Koehler -toże. P. prezydient Obama - niet. [Mimo, że mógł pokojnie lecieć trasą południową (nad Atlantą, Azorami, Lizboną, Barceloną do WIDNIA).] Co wiecej, w dniu pogrzebu L.K-skiego grał w golfa, co zostało uwiecznione na filmie. Sądząc z reakcji Polonii Amerykanskiej Barack Husein Obama wybory 2012 ma już przechlapane. Chybą że bedzie kandydował na prezydenta Indonezji. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright pamietasz - nie ucz pana kozaka jak sie.... 24.04.10, 15:52 Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly kto ladowal prezydenckim samolotem ?????? 24.04.10, 11:33 sunim napisał: > Przecież wiadomo - to Kaczyński przejął stery i spowodował katastrofę. > Wszystko układa się w logiczną całość. To nie jest bezpodstwna hipoteza....Protasiewicz znal doskonale rosyjski, kontroler lotu stwierdzil ze pilot mowil slabo po rosyjsku, potem pilot w ogle zamilkl......czy napewno tym samolotem ladowal ten swietnie wyszkolony pilot ??? Odpowiedz Link Zgłoś
palikotek Nawet czas katastrofy byl zmanipulowany.. 24.04.10, 11:38 ..chyba tyko ktos z sowieckim bezmyslnym mozgiem moze dalej twierdzic ze "wsjo w pariatkie". Nie lepiej milczec, bo jak widac radosc z powodu tej katastrofy odjela wam mozliwosc logicznego myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 Prezydencki samolot przed pasem startowym lecia... 24.04.10, 11:52 czyja to wina - samolotu.Tak jak pewien Włoch jechał samochodem i namierzył go radar ( przekroczenie szybkości)i tłumaczenie SAMOCHÓ SAM JECHAĆ ! i tu może samolot sam lecieć ? Nie bójmy się prawdy, powiedzmy kto ponosi odpowiedzialność za prowadzenie samolotu ?!?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
flying-mind Re: GWno kłamie i dezinformuje 24.04.10, 12:05 awatar_sm napisał: "Min. Klich lata do Moskwy ustalać przebieg katastrofy (specjalista? )" Podobno psychiatra. A tak swoja droga to bardzo sugestywne, ze pan premier uznal, iz Wojsko Polskie potrzebuje wlasnie psychiatry:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nienawiedzony Najbardziej cierpi Jarosław Kaczyński 24.04.10, 22:12 Bo on wie, jak była przyczyna katastrofy. A cierpi podwójnie, bo wie, że inni też wiedzą, ale na razie milczą. Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny Prezydencki samolot przed pasem startowym lecia... 24.04.10, 12:07 Zapomnieliscie o relacji z Wiktorem Baterem. Teraz celowo próbuja dopasowac czas by pasowal do wyniku wydarzeń. Podobna historia miala miejsce 9/11 reporterzy CNN podali wiadomosc zo zawaleniu sie budynku WTC 7 zanim to faktycznie nastąpiło. manipulacja czasem i wszystkim co sie da byle zniekształcić lub zaciemnić prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
aktyntasza Prezydencki samolot przed pasem startowym lecia... 24.04.10, 12:10 Mnie tych ludzi nie szkoda. Dużo zarabiali, dobrze sobie żyli darmozjady. Przy rosnącym bezrobociu na ich ciepłe posadki jest już 100 chętnych. ludzi jest i tak więcej niż miejsc pracy ! Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Prezydencki samolot przed pasem startowym lec 24.04.10, 12:18 A jak to jest z twoimi zarobkami 3 grosze za post czy może nieco lepiej V Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Prezydencki samolot przed pasem startowym lec 24.04.10, 13:12 > A jak to jest z twoimi zarobkami > 3 grosze za post czy może nieco lepiej Martw się o swoje. Bo masz tu wiele postów, więcej jak niejeden , któremu zarzucasz jakieś zarabianie. Jestem AES na innym forum i możesz być pewny, ze nie dostaje nic za to. Jak i inni. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Prezydencki samolot przed pasem startowym lec 24.04.10, 19:34 Widzisz widziałem posty tak głupie ,że zacząłem się zastanawiać o co w tym wszystkim chodzi. Jeżeli ktoś w odpowiedzi na ten artykuł pisze "To już teraz jest wszystko wiadomo i teorie spiskowe się skończą" (celowo trochę zmieniłem tekst ,żeby się nie znęcać (nadmiernie LOL) nad biednym autorem) To znaczy ,że ... Qrde nie rozumiem jak mózg takiej osoby może poprawnie sterować narządami wewnętrznymi (np. ośrodkiem odpowiadającym za oddychanie). Jak taka osoba nauczyła się czytać (,że o pisaniu nie wspomnę) Wiem ,że jest kasa na przekupywanie hołoty bo idzie kampania wyborcza). Nawet GW o tym napisała (jeden z politologów powiedział ,że przekupienie kilkudziesięciu osób ,żeby robili propagandę na forum jest bardzo skuteczne) Może jest inne wytłumaczenie beznadziejnej głupoty niektórych wpisów niż robienie propagandy za kasę. Może ja też uległem jakiejś spiskowej teorii podczas gdy matołki to po prostu matołki ??? Ps. Pewien nie jestem ale chętnie wykryłbymbym jakąś akcję propagandową w necie i opublikował (w necie oczywiście :) ) wszystkie dane związane z "kuchnią" takiej akcji. PPs. Hołoty (bo tak nazywam osoby które uprawiają propagandę w necie za kasę) nie cierpię podobnie jak spamerów i innych tego typu osobników. Poza nieuczciwością i przeszkadzaniem innym w dyskusji to po prostu tania i obrzydliwa komercja :(((((. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego Sadze ze ci co zginęli mieli w . 200 zamarzniętych 24.04.10, 19:05 tej zimy jak i resztę społeczeństwa. Co widać po 21 letnich ich dokonaniach. aktyntasza napisał: > Mnie tych ludzi nie szkoda. Dużo zarabiali, dobrze sobie żyli darmozjady. > Przy rosnącym bezrobociu na ich ciepłe posadki jest już 100 chętnych. > > ludzi jest i tak więcej niż miejsc pracy ! Odpowiedz Link Zgłoś
gaucho123 Czekajcie dalej z opublikowaniem prawdy ... 24.04.10, 12:20 Rosjanie zrobią to za was .Macie tydzień , max półtora .Nie wiedzą ,że tam się WSZYSTKO kupuje ? i to za mniejsze pieniądze niż nad Wisłą? Śledztwo w sprawie CASA , Polacy prowadzą już drugi rok. :))) I nie miejcie złudzeń , drodzy forumowicze. Osoby , które mogły podnieść skuteczny raban zostały sowicie opłacone + obietnica jeszcze większych pieniędzy(tzw. odszkodowania + pozwy + renty ) Pozostali Obywatele się nie liczą.Możecie krzyczeć ile chcecie.Nikt Was w już tutaj nie słucha.Telewizja? za bardzo się boją. ZA sześć miesięcy wyjdzie Prokurator i powie ,że to nie była katastrofa , tylko awaryjne lądowanie.Zginęli?No co Wy - teraz jest lepiej - mamy legendę o bohaterze, o mnóstwie bohaterach - wszyscy są zadowoleni.Czarni też dostali swoją działkę .Zabili go i uciekł :). Sytuacja jaka się wytworzyła jest stabilna na długie lata .Mają wszystko czego chcieli.Wybory ? No proszę Ciebie .... Odpowiedz Link Zgłoś
halflitra Podobno Tusk z Putinem ustawili wybuch wulkanu, 24.04.10, 12:25 tak żeby ważni goście nie przyjechali na pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: Podobno żadnego wybuchu nie było 24.04.10, 14:34 Podobno Rosjanie opłacili Islandczyków, żeby ci opowiadali bajki o wulkanie. Islandczycy potrzebują kasy, a Rosjanie - wiadomo. A popiół pewnie był z popielników (albo popielniczek), rozrzucili go z samolotów i tyle. Zresztą wszelkie ekspertyzy na temat rzekomej chmury popiołu to najpewniej robota FSB i służb specjalnych podległych Układowi. No bo Polska (czyli obecnie, niestety Układ) ma najpotężniejsze specsłużby na świecie - najpotężniejsze i najlepiej zakonspirowane. Odpowiedz Link Zgłoś
gaucho123 no gratulacje dla dla Gazety- odwazyli się 24.04.10, 12:25 chociaź "pierdnąć" dla oznaki ... A z tą najnowszą prezentacją , to bez przesady , od tygodnia ludzie ją oglądają w sieci . Odpowiedz Link Zgłoś
halflitra Udaj się do Rydzyka on ci wszystko wyjaśni. 24.04.10, 12:30 wszak to współwłaściciel pisuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
gaucho123 Re: Udaj się do Rydzyka on ci wszystko wyjaśni. 24.04.10, 12:43 jak coś wiesz , to pisz . Słabe wypowiedzi : "wiem ale nie powiem ..." schowaj w szafie pancernej u siebie w domu . Odpowiedz Link Zgłoś
gaucho123 dwadzieścia lat temu mieliście wszystko w tymkraju 24.04.10, 12:51 jeszcze 10 lat i nie będzie Was :) Odpowiedz Link Zgłoś
halflitra A kto to są wy? 24.04.10, 12:56 [z pisuarem nie rozmawiam, do pisuaru sikam] Odpowiedz Link Zgłoś
gaucho123 Re: A kto to są wy? 24.04.10, 13:06 źli ludzie , adasiu.Się tak nie gorączkuj , bo się ci bajpas puści. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gaucho123 tak czasami jesteście fajni 24.04.10, 14:27 głowa szybko pracuje , pożądane ludzkie odruchy . Ale jest jedno no: ten suczy odruch pavlova. Wiesz , adasiu , forum to taka synergia , ale z od góry - nie od dołu widziana. Odpowiedz Link Zgłoś
halflitra Racja, na pisuar sikam z góry. 24.04.10, 21:11 [ależ wy kurduple macie kompleks Adama Michnika] Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: A kto to są wy? 24.04.10, 16:04 halflitra napisała: > [z pisuarem nie rozmawiam, do pisuaru sikam] A na POlu? Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 Polscy piloci sá najlepsi na swiecie 24.04.10, 12:36 musimy tylko popracowac nad nawigarorami i juz nikt nie bedzie sie z nas smial Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Prezydencki samolot przed pasem startowym lecia... 24.04.10, 12:37 Hmm 1. Informowanie na temat katastrofy i śledztwa jest poniżej wszelkiej krytyki. Ciężko jest z tego wszystkiego uformować jakąś spójną hipotezę W takim stanie rzeczy przewiduję pojawienie się teorii spiskowych. I tu mała uwaga. Niektóre z nich mogą być tak dobre ,że będziemy żałować ,że się pojawiły (tak jak z teoriami dotyczącymi zamachu na Kenedy'ego) 2. Hołota znowu dostała kasę i bryka (tzn. pisze antykaczystowkie paszkwile). A wybory się zbliżają więc kasy będzie jeszcze więcej i brykania pewnie też. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Prezydencki samolot przed pasem startowym lec 24.04.10, 12:48 viptocat napisał: > > 2. Hołota znowu dostała kasę i bryka (tzn. pisze antykaczystowkie > paszkwile). A wybory się zbliżają więc kasy będzie jeszcze więcej i > brykania pewnie też. A inna hołota też pewnie dostała kasę i bryka w odwrotnym kierunku - prokaczystowskim. Ten spisek rusko-peowski - teoria jak znalazł! > > Pozdrawiam > V Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Prezydencki samolot przed pasem startowym lec 24.04.10, 19:39 Na początek link ,żeby się nadmiernie nie powtarzać forum.gazeta.pl/forum/w,902,110497512,110516828,Re_Prezydencki_samolot_przed_pasem_startowym_lec.html > A inna hołota też pewnie dostała kasę i bryka w odwrotnym >kierunku -prokaczystowskim :(((((((((((((((((((((((((((((((( Najgorsze jest to ,że możesz mieć rację. Hołota rządzi :((. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
tuitam_online Re: Prezydencki samolot przed pasem startowym lec 24.04.10, 23:24 Teorii spiskowych to już jest cała masa. Niektóre nawet całkiem możliwe do realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
halflitra Ot jak Kaczyński i kolesie kopali sobie grób. 24.04.10, 12:58 I wykopali go skutecznie. Szkoda, że również dla innych rozsadnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietawypych Re: Ot jak Kaczyński i kolesie kopali sobie grób. 24.04.10, 16:30 Nie jesteś Polakiem, ale Burakiem elzbietawypych.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
voiceinthedesert A więc tajemnica dopiero się zaczęła! 24.04.10, 12:59 Czytając ten artykuł wiemy, że narazie nic nie wiemy! Aż płakać sie chce, że po paru godzinach po wypadku, Rosjanie zachowywali się jakby "wiedzieli wszystko"! Żaden doświadczony pilot nie jest za nisko 70 metrów przy lądowaniu! Albo Rosja podała im złe dane o lotnisku, co musi być sprawdzone, albo altymetry i dodatkowe systemy bezpieczeństwa powiadamiające o wysokości nie funkcjonowały! A to przecież byłoby niemożliwe, bo samolot dopiero co był wyposażony przez naszych sojuszników w nowe instrumenty! Podejrzewam poza tym jakieś fatalne nieporozumienie w rozmowach pilota z lotniskiem. Coś tu jest nie w porządku! Odpowiedz Link Zgłoś
halflitra Niewporządku? Weź paru kolesi z pisu i leć z 24.04.10, 13:11 nimi samolotem i szybko się przekonasz, że PIS = PGN [paranoja, głupota i niekompetencja]. Mnie tam nie będzie. Ze stukniętymi nie latam. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: A więc tajemnica dopiero się zaczęła! 24.04.10, 13:18 voiceinthedesert napisał: > Czytając ten artykuł wiemy, że narazie nic nie wiemy!< I na tym, trzeba bylo by przestac.Bo naprawda narazie wiemy nie wiele.Mamy tylko spekulacjie prasowe,nic pozatym.Ale juz niedlugo bedziemy wiedziec wiecej,wystarcze pilnowac rosyjskie portale dyskutowe,tam napewno niedlugo okaza sie przecieki ze sledstwa,tak jak i fotki z miejsca awarii razem z cialami ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: A więc tajemnica dopiero się zaczęła! 24.04.10, 13:18 voiceinthedesert napisał: > Czytając ten artykuł wiemy, że narazie nic nie wiemy! Aż płakać sie > chce, że po paru godzinach po wypadku, Rosjanie zachowywali się > jakby "wiedzieli wszystko"! Żaden doświadczony pilot nie jest za > nisko 70 metrów przy lądowaniu! Albo Rosja podała im złe dane o > lotnisku, co musi być sprawdzone, albo altymetry i dodatkowe systemy > bezpieczeństwa powiadamiające o wysokości nie funkcjonowały! A to > przecież byłoby niemożliwe, bo samolot dopiero co był wyposażony > przez naszych sojuszników w nowe instrumenty! Podejrzewam poza tym > jakieś fatalne nieporozumienie w rozmowach pilota z lotniskiem. Coś > tu jest nie w porządku! ************ Poczytaj sobie. www.dziennik.pl/wydarzenia/article590997/Tu_154_startowal_pol_godziny_po_czasie.html Cytat: Załoga ze wszystkimi pasażerami na pokładzie oczekiwała na pojawienie się pary prezydenckiej – ustalił „DGP”. Zgodnie z przygotowywanym przez Kancelarię Prezydenta harmonogramem wizyty w Katyniu lot PF01 miał się rozpocząć w sobotę 10 kwietnia punktualnie o godzinie 7 rano. Ostatecznie samolot oderwał się od pasa startowego warszawskiego lotniska niemal 30 minut później. – O przyczyny opóźnienia proszę pytać dysponenta maszyny, czyli Kancelarię Prezydenta – tak odpowiadały na nasze pytania służby prasowe Biura Ochrony Rządu i Ministerstwa Obrony Narodowej. W kilku niezależnych źródłach potwierdziliśmy, że przyczyną wstrzymania startu było spóźnienie się prezydenta Kaczyńskiego i jego małżonki. Kolumna podjechała jak zwykle już na płytę lotniska, pod samolot. – Było około 25 minut po godzinie siódmej – powiedział nam pracownik obsługi lotniska. Sama kancelaria nie odpowiedziała wczoraj na nasze pytania. ------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
carmamir OTo prawda 24.04.10, 13:55 To słychać po rozbiciu samolotu na filmie nakręconym kilka min. po rozbiciu. 00:12 Słychać po polsku stanowczym tonem uspokój się 00:16 patrz mu w oczy 00:21 uspokój się 00:44 uchodit 00:47 po rosyjsku dawaj tuda paskuda 00:48 dawaj gnata 00:50 ubijaj tuda 00:53 żyje 00:57 strzał 00:59 nie zabijaj mnie 01:06 strzał 01:07 śmiechy 01:13 gdie! na zad! 01:22 strzał. www.youtube.com/watch?v=5uf8RfEyuSo Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: OTo prawda 24.04.10, 14:15 carmamir napisał: > To słychać po rozbiciu samolotu na filmie nakręconym kilka min. po rozbiciu. > > > 00:12 Słychać po polsku stanowczym tonem uspokój się > 00:16 patrz mu w oczy > 00:21 uspokój się > 00:44 uchodit > 00:47 po rosyjsku dawaj tuda paskuda > 00:48 dawaj gnata > 00:50 ubijaj tuda > 00:53 żyje > 00:57 strzał > 00:59 nie zabijaj mnie > 01:06 strzał > 01:07 śmiechy > 01:13 gdie! na zad! > 01:22 strzał. ************ Dlaczego nie napiszesz ze na youtubie jest drugi filmik bez strzałów? ------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: OTo prawda 24.04.10, 14:25 nie-tak,tego postu niema co komentowac,poniewaz ten czlowiek to slyszy i nic nie jest wstanie tego zmienic.A nie to,ze w jezyku rosyjskim niemowi sie-"dawaj tuda paskuda",a nie to ze taki zwrot-"ubijaj tuda" nadaje sie tylko do kabaretu.Szkoda slow i czasu na niego.Tym bardziej ,ze na forum "Katastrofa pod Smolenskiem" ten filmik juz przerobili na setki sposobow. Odpowiedz Link Zgłoś
maderic Re: OTo prawda 24.04.10, 14:41 Nie znam jezyka rosyjskiego ale na moim profesjonalnym programie do analizy dzwieku slychac wyraznie w dwunastej sekundzie nagrania "Uspokuj sie" bez zadnego obcego akcentu..... Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: OTo prawda 24.04.10, 15:27 maderic napisał: > Nie znam jezyka rosyjskiego ale na moim profesjonalnym programie do > analizy dzwieku slychac wyraznie w dwunastej sekundzie > nagrania "Uspokuj sie" bez zadnego obcego akcentu..... wow wiec posluchaj panie super analiza dzwieku w naszym wywwiadziemaja program100 razy lepszy niz ty i myslisz ze oni tego nie odkryli tylko ty? wow jestes najmadrzejszy na calym siwecie co jeszcze maszw domu? zestwa do zbudowania bomby atomowej? poza tym rosjanie to nie idioci gdyby chcieli dobic kogoskto przeyzl to by nie strzelali (to wjdize na sekcji0 tyko dobili jakims kijem cyz cyzms a na seksjci by nit nie strwierdizl czy rozwalony leb to od kija czy od upadku a nawet gdyby chccieli zastrzelic to by uzyli tlumikow oczywsice pozostaje cialg ejedne problem jaki mieli motyw? co im daje zabicie prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: OTo prawda 24.04.10, 15:37 zz26 napisał: > maderic napisał: > > > Nie znam jezyka rosyjskiego ale na moim profesjonalnym programie do > > analizy dzwieku slychac wyraznie w dwunastej sekundzie > > nagrania "Uspokuj sie" bez zadnego obcego akcentu..... > > wow wiec posluchaj panie super analiza dzwieku w naszym wywwiadziemaja > program100 razy lepszy niz ty i myslisz ze oni tego nie odkryli tylko ty? > wow jestes najmadrzejszy na calym siwecie > co jeszcze maszw domu? zestwa do zbudowania bomby atomowej? > > poza tym rosjanie to nie idioci gdyby chcieli dobic kogoskto przeyzl to by nie > strzelali (to wjdize na sekcji0 tyko dobili jakims kijem cyz cyzms a na seksjci > by nit nie strwierdizl czy rozwalony leb to od kija czy od upadku a nawet gdyby > chccieli zastrzelic to by uzyli tlumikow > oczywsice pozostaje cialg ejedne problem jaki mieli motyw? > co im daje zabicie prezydenta? to tylko taka jedna mała kropelka : Od roku 1954 do roku 1991 organy NKWD, przekształciło się na KGB. Władimir Putin od roku 1975 do 1990 był funkcjonariuszem KGB, a w latach 1998-1999 był szefem Federalnej Służby Bezpieczeństwa. W latach od 1993 roku do 1995 roku, KGB przekształcało się na Federalną Służbę Kontrwywiadowczą i Federalną Służbę Bezpieczeństwa. Bracia Kaczyńscy byli jednymi z najsilniejszych obrońców polskich interesów narodowych, zarówno wobec Moskwy, Niemiec i Brukseli. Pod ich przywództwem, jedna z największych szpiegowskich sieci rosyjskich została zniszczona przez polski kontrwywiad wojskowy Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: OTo prawda 24.04.10, 21:05 Bracia Kaczyńscy byli jednymi z najsilniejszych obrońców polskich > interesów narodowych ehe szczegolnie podpisujac traktat lizbonski i oddajac czesc suwerennosci na rzecz brukseli faktycznie obroncy jakich malo "jedna z największych szpiegowskich sieci > rosyjskich została zniszczona przez polski kontrwywiad wojskowy" wow i to dzieki niemu? sam pewnie rozbil? to byla zwykla udana kontrwywiadowcza robota ktora odbyla sie gdyby rzadzil tusk lepper czy malpa z zoo "to tylko taka jedna mała kropelka" synku to nie lekcje historii historiekgb fsb czy jak ktozwal tazbrodnicza organizacje niema nic dorzeczy to ze kgb to wczesniejsz nkwd ( a jeszcze wczesniejsze ogpu) niczego nie dowodzia napewno nie jes tto dowod ze ruskie zbilinaszego prezydenta ktory w niczym istotnym im nawet nie zagrazal Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: OTo prawda 24.04.10, 21:57 zz26 napisał: > Bracia Kaczyńscy byli jednymi z najsilniejszych obrońców polskich > > interesów narodowych > > ehe szczegolnie podpisujac traktat lizbonski i oddajac czesc suwerennosci na > rzecz brukseli faktycznie obroncy jakich malo > > "jedna z największych szpiegowskich sieci > > rosyjskich została zniszczona przez polski kontrwywiad wojskowy" > > wow i to dzieki niemu? sam pewnie rozbil? > to byla zwykla udana kontrwywiadowcza robota ktora odbyla sie gdyby > rzadzil tusk lepper czy malpa z zoo > > "to tylko taka jedna mała kropelka" > > synku to nie lekcje historii > historiekgb fsb czy jak ktozwal tazbrodnicza organizacje niema nic dorzeczy > to ze kgb to wczesniejsz nkwd ( a jeszcze wczesniejsze ogpu) > niczego nie dowodzia napewno nie jes tto dowod ze ruskie zbilinaszego prezydent > a > ktory w niczym istotnym im nawet nie zagrazal ale znając historie można wyciągnąć wnioski :) sceptycy lekceważąco stwierdzają, że L.K. nie stanowił już żadnego zagrożenia, ponieważjego kadencja chyliła się ku końcowi. Ale małe nie nie oznacza żadne. Po drugie wraz znim zginęła duża część jego niewygodnych współpracowników, mogących być z rosyjskiego widzenia problematyczni.Likwidacja przeciwników może nam wyobrażać się niemożliwa, ale dla rosyjskich rządzących jest to naturalny bieg rzeczy, coś zakorzenionego w ich tradycji politycznej. Eksperci od terroryzmu mawiają: "zrób coś tak bezczelnego,żeby nikt nie uwierzył, że ty to zrobiłeś". Odpowiedz Link Zgłoś
rozpredatorez Film nakręcony tuż po katastrofie (strzały)?!?! 24.04.10, 18:23 Co do tego flmu nakręconego tuż po katastrofie. To właśnie chyba tego filmu szukały rosyjskie służby zaraz jak się gapie i dziennikarze pojawili. Przypomnę, że rekwirowano wszystkim kamery i aparaty i wszelkiego rodzaju sprzętu do nagrywania. Widocznie towarzysz Pietia zameldował swojemu dowódcy, że gdy strzelał (nie wiadomo do kogo i po co), to ktoś z kamerą łaził po lesie i nagrywał. Więc dowódca Sasza kazał wszystkim sprzęt rekwirować i szukać tego nagrania. Ale widać nie udało się im i nagranie trafiło do netu. Tak to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Film nakręcony tuż po katastrofie (strzały)?! 24.04.10, 21:00 Przypomnę, że rekwirowano wszystkim kamery i aparaty i wszelkiego rodzaju sp > rzętu do nagrywania. w przypadku kazdej duze katastrofy rekwiruje sie sprzet nagrywajcy gdyby zdjecie rozczlonkowanego ciala kaczynskiego pojawilo sie na youtube to tacy ajk ty by pierwsi plakali ze podle ruskie swinie nie skonfiskowaly kamer poza tym gdyby ktos chcial dobic konajacego po katastrofie to by mu rozwalil leb kijem albo kawalkiem blachy bo wtedy z obrazen nie daloby sie stwierdzic czy bylo to morderstwo czy smierc w wyniku obrazen po upadku samolotu ale pewnie uwazasz ze ruskie sa za glupie zeby na to wpasc? zanim zaczniesz przedstawiac jakies zalosne teroei spiskowe to powiedz podstawowa rzecz jakiinteres mieli ruskie w zabiciu naszego zalosnego prezydenta ktory gdyby nie zginal to za pol roku opluwany przez wszysktich trafilby na smietnik historii? Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: A więc tajemnica dopiero się zaczęła! 24.04.10, 14:31 nie-tak napisała: > voiceinthedesert napisał: > > > Czytając ten artykuł wiemy, że narazie nic nie wiemy! Aż płakać sie > > chce, że po paru godzinach po wypadku, Rosjanie zachowywali się > > jakby "wiedzieli wszystko"! Żaden doświadczony pilot nie jest za > > nisko 70 metrów przy lądowaniu! Albo Rosja podała im złe dane o > > lotnisku, co musi być sprawdzone, albo altymetry i dodatkowe systemy > > bezpieczeństwa powiadamiające o wysokości nie funkcjonowały! A to > > przecież byłoby niemożliwe, bo samolot dopiero co był wyposażony > > przez naszych sojuszników w nowe instrumenty! Podejrzewam poza tym > > jakieś fatalne nieporozumienie w rozmowach pilota z lotniskiem. Coś > > tu jest nie w porządku! > ************ > Poczytaj sobie. > www.dziennik.pl/wydarzenia/article590997/Tu_154_startowal_pol_godziny_po_czasie.html > Cytat: > Załoga ze wszystkimi pasażerami na pokładzie oczekiwała na pojawienie się pary > prezydenckiej – ustalił „DGP”. Zgodnie z przygotowywanym prze > z Kancelarię > Prezydenta harmonogramem wizyty w Katyniu lot PF01 miał się rozpocząć w sobotę > 10 kwietnia punktualnie o godzinie 7 rano. Ostatecznie samolot oderwał się o > d > pasa startowego warszawskiego lotniska niemal 30 minut później. > > – O przyczyny opóźnienia proszę pytać dysponenta maszyny, czyli Kancelari > ę > Prezydenta – tak odpowiadały na nasze pytania służby prasowe Biura Ochron > y Rządu > i Ministerstwa Obrony Narodowej. > > W kilku niezależnych źródłach potwierdziliśmy, że przyczyną wstrzymania > startu było spóźnienie się prezydenta Kaczyńskiego i jego małżonki. Kolumna > podjechała jak zwykle już na płytę lotniska, pod samolot. – Było około 25 > minut > po godzinie siódmej – powiedział nam pracownik obsługi lotniska. Sama kan > celaria > nie odpowiedziała wczoraj na nasze pytania. > > > ------------------------------------------------------------------- - > www.youtube.com/watch?v=7P8Ai3F2-1k&eurl=http%3A%2F%2Fwww.mmnews.de%2Findex.php%2F200909063682%2FMM-News%2FDer-Dollar-Betrug.html&feature=player_embedded > www.youtube.com/watch?v=1ndrjQubd3w&feature=related > www.youtube.com/watch?v=x4Ps5ne0u7o&feature=related > --------------------------------------------------------------- biorąc tego typu linię obrony...hm... PREZYDENT chciał popełnić samobójstwo na koszt państwa :| Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: A więc tajemnica dopiero się zaczęła! 24.04.10, 14:49 modraczek.2 nie o to chodzi. Dla prezydenta nie istniały dyplomatyczne protokoły czy jakieś ustawy, on był sam protokołem i ustawa i takie było jego prezydentowanie. Smutne ale żeście sami wybrali taka osobę na prezydenta. ------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: A więc tajemnica dopiero się zaczęła! 24.04.10, 14:54 nie-tak napisała: > modraczek.2 nie o to chodzi. Dla prezydenta nie istniały dyplomatyczne protokoł > y > czy jakieś ustawy, on był sam protokołem i ustawa i takie było jego > prezydentowanie. Smutne ale żeście sami wybrali taka osobę na prezydenta. > > ------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nienawiedzony Rosjanie wiedzą wszystko, bo odsłuchali czarne 24.04.10, 22:10 skrzynki. Premier Tusk też wie, ale na razie trzyma to w tajemnicy, trochę z powodu żałoby a więcej przez kampanię wyborczą. Najbardziej w tym wszystkim cierpi Jarosław, bo wie że premier wie. Odpowiedz Link Zgłoś
gdziekucharek6 Re: Tak jest.Ruscy zamówili też mgłę. 24.04.10, 13:05 dziewczyna ci nie daje i łazisz po forach? Odpowiedz Link Zgłoś
orangen Prezydencki samolot przed pasem startowym lecia... 24.04.10, 13:16 to są żadne rewelacje, na forach lotniczych piszę się o tym od trzech dni. Może zamiast cytować TVN dziennikarze gazeta.pl zajrzą na lotnictwo.net.pl lub inne fora i powołają się na dywagacje piszących tam? Rozumiem, że znacznie łatwiej te odkrycia przypisać sobie, ale etyka dziennikarska chyba nie zginęła, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
karoczek Prezydencki samolot przed pasem startowym lecia... 24.04.10, 13:25 Zobaczcie sobie 1:07, obraz szybko przeskakuje. Jeśli sie trafi pauzą to można zobaczyć jakies nadajniki.Co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
doktor3 Dwie delegacje w Katyniu to c.d. wojny o stołek... 24.04.10, 13:52 Dwie delegacje państwowe w Katyniu w odstępie trzech dni to dalszy ciąg "rywalizacji" o stołek przy stole konferencyjnym, o samolot czyli o to kto jest ważniejszy. Ponieważ premier Rosji zaprosił, zgodnie z protokołem dyplomatycznym, premiera Polski a zbliżały się wybory więc prezydent, który zawsze lansował się na największego patriotę musiał "przebić" premiera wielkością świty i "wagą" jej członków więc wziął tylu ilu pojemność samolotu pozwoliła. I w ten sposób zginęło blisko stu wysoko postawionych Polaków aby zadowolić czyjąś próżność i pychę. Odpowiedz Link Zgłoś
simonh Re: Dwie delegacje w Katyniu to c.d. wojny o stoł 24.04.10, 15:31 Dokladnie ! Odpowiedz Link Zgłoś