mineyko "Solidarność" zawsze wspierała PIS, 26.04.10, 18:51 zwłaszcza prezesi związkowi zatrudnieni w firmach państwowym z odpowiednimi pensyjkami. I szczujący bidnych pracowników na OHYDNYCH LYBERAŁÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
intasie A guzik prawda !!! 26.04.10, 19:35 "Zawsze "Solidarność" wspierała PiS" W 1980 wstąpiłem do NSZZ Solidarność. To był związek zawodowy. A o PiSie nikomu się nie śniło. A jak się zaczęły przewały z Telegrafem, to wystąpiłem i udałem się na emigrację. Tak, tak! To ja wymuśliłem zmywak w Londynie. Byle tylko z dala od Kaczek. Miałem dobrego nosa. Wiedziałem już wtedy, że Jarek z Leszkiem dadzą czadu. Media przegięły do kwadratu! "W Smoleńsku ... zginęła ELITA polska" A to, co zostało w PiS czy w PO (np. Jarek) to co? Chołota? Jeżeli już koniecznie musimy być tak patetyczni, to mówmy "część elity .." PS Do zwolenników PO Nie wieszajcie psów na Aliku! On niczemu nie jest winny! Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Tylko B.Wardzała !!! 26.04.10, 19:16 Bolesław Wardzała (ur. 15 grudnia 1923 w Opalenicy) - socjolog, piłkarz, psycholog i polityk. Urodzony w rodzinie o tradycjach endeckich. Założyciel Polskiego Związku Narodowej Diety; jeden z uczestników Kwietnia '55 w Karczewiu k. Szczecinka. Pierwotne imię Baltazar zmienił na Bolesław w latach 60. Członek i działacz WSS Społem. Gorący przeciwnik MHD. I NRD. Od 1990 roku przewodniczący racjonalistycznego stronnictwa - Polska Walka Narodowa, powstałego z NZS. Działacz Komitetu Blokowego i Zboru Wszechsłowiańskiego. W wyborach prezydenckich w 1995, 2000 i 2005 omal nie zebrał wymaganych 100 tys. podpisów popierających jego kandydaturę. W 2002 nieskutecznie ubiegał się o stanowisko prezydenta Uherc k. Leska. W 2006 roku starł się z hoolsami SMS Łódź. Potrafi świetnie gotować po czym wysoko podskakuje na jednej nodze i bardzo powoli opada. Autor książek: "Potop", "Pan Tedusz" i "Chamlet". Wielokrotnie sądzony za propagowanie naturyzmu; w 1995 roku został skazany na osiemnaście miesięcy więzienia w zawieszeniu na dwadzieścia lat za głośne wywoływanie Wilka Cezarego z Korony Kielce . Przez przeciwników oskarżany o autyzm, onanizm i autentyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Jestem w Solidarności od czasu, gdy jej nie było 26.04.10, 19:37 I w żadnym wypadku nie poprę pisu. Niech pan Śniadek nie wypowiada się w imieniu całej Solidarności. Solidarność nie jest partią polityczną i każdy jej członek ma swobodę wyboru. Pan Śniadek może mi na kudełek naskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Re: Jestem w Solidarności od czasu, gdy jej nie b 26.04.10, 20:48 W oryginale było: "na pukiel" ;P Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun "solidarność" już dano nie jest "Solidarnością" 26.04.10, 19:45 W ramach poparcia dla Jarka niech popalą trochę opon. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: To nie jest cała prawda 26.04.10, 19:55 Byłem przy początku Solidarności, gdy jej jeszcze nie było. I pozostałem w niej do tej pory, choć rządzili nia qtsy. Skoczny zrobił z S partię polityczną, choć była ona w rzeczywistości ruchem narodowym. Skoczny odciął od tego kupony razem z rzygliwej pamięci Krzaklewskim. Obecnie sytuacja w S jest taka, że staje się ona rzeczywistym związkiem zawodowym. Nie ma w niej miejsca dla śniadków, krzaklewskich i skocznych wałów. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_17.01 "Solidarność" będzie pomocna przy kampanii wybo... 26.04.10, 20:29 wspierali, ale nie wprost. Solidarnosc powinna byc zdelegalizowana. Wstyd mi za nich Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Nie "S", tylko "Prawdziwa S" z "prawdziwym Wałęsą" 26.04.10, 20:57 Czyli z wąsatym Śniadkiem, a nie jakimś Bolkiem. Wałęsa powinien prawdziwemu Wałęsie oddać Nagrodę Nobla. A jak nie, to prawdziwi Polacy ustanowią prawdziwą Nagrodę Nobla! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_andrzej ...rozmienili się na drobne... 26.04.10, 21:32 ...mieli tak wspaniały ruch, byli podziwiani przez cały świat a teraz stać ich tylko na zadymy i politykierstwo...otumanili mniej bystrych i zaradnych i drą się do koryta...zresztą jak wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś
fan-po Re: ...rozmienili się na drobne... 26.04.10, 21:54 piotr_andrzej napisał: > ...mieli tak wspaniały ruch, byli podziwiani przez cały świat a teraz stać ich > tylko na zadymy i politykierstwo...otumanili mniej bystrych i zaradnych i drą > się do koryta...zresztą jak wszyscy... Co ty wiesz czytaj poprzednika -to są fakty a nie manipulacja. Zdrajcy na plecach robotników dopchali się do władzy a pracowników z "Solidarności" wykończyli.To zrobili pierwsi tak zwani przywódcy tej "Solidarności" Dlatego tak wielu jej członków z niej póżniej wystąpiło. I to jest prawda oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Zaczęło się skocznie i pomrocznie 26.04.10, 22:12 Solidarność nigdy nie była partia polityczną. To był wolnościowy ruch narodowy. Byli w nim wszyscy - także partyjniacy. Ruch ten został następnie zawłaszczony przez Wałęsę dla celów zupełnie politycznych i dla osobistego awansu. Kolejnym przykładem zdrady narodowej był Krzaklewski. Ten to już tylko dla celów osobistych wykorzystał S. Pamiętam, jak łoił kasę z KGHM. Jego popłuczyny nadal łoją tam kasę. Postaram się im uciąć fiuta, działając w S. Odpowiedz Link Zgłoś
greenbush PIS to partia lewocowa, komunistyczna i wodzowska 26.04.10, 22:25 kazdy o tym wie. Zwiazki tez. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan "Solidarność" będzie pomocna przy kampanii wybo... 26.04.10, 22:47 no, nie na próżno lustrzany odznaczał w pośpiechu zwolenników, guzikiewicz stanie w pierwszym szeregu..... Odpowiedz Link Zgłoś
siwy19469 "Solidarność" będzie pomocna przy kampanii wybo... 26.04.10, 23:18 Kaczyńscy nigdy nie zdradzili "Solidarności" do dnia dzisiejszego ją wspierają.Zawsze są z "Solidarnością" zwłaszcza wtedy gdy zdradzili ruch społeczny a póżniej także związki zawodowe ich przewodniczący - Wałęsa a następnie także Krzaklewski. A obecny Przewodniczący stara się jak może odbudować i umocnić dzisiejszą "Solidarność" I to jest jedyna prawda oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelekok "Solidarność" będzie pomocna przy kampanii wybo... 27.04.10, 00:34 Jestem członkiem Solidarności. Od lat. Ale gdy oszołomy typu Śniadka zaangażują się w politykę wypiszę się. Zresztą juz to zrobili nie po raz pierwszy i powinienem zrobić to jakiś czas temu. Dla wiedzy laików, nie ma obowiązku by szeregowy członek Solidarności wypełniał bez reszty chore zalecenia góry góry związku i utożsamiał się z prezentowanymi przez nich wartościami. Jest to dość skomplikowana struktura z pośrednimi szczeblami, na których skutecznie rozmywa się odpowiedzialność. Inna sprawa, że nikt się nas (znaczy dołów organizacji, tj. poszczególnych związków zakładowych) od lat nie pyta o zdanie. Serdecznie życzę by wybory wygrał Tusk i rozliczył się ze związkami. Tzn. oczywiście nie żeby je zlikwidował, czy zakazał działalności - tego zresztą zabrania unijne prawo. Życzę żeby Tusk wyprowadził związki poza firmy. W tym sensie, żeby nie było czegoś takiego jak dzisiaj, że funkcyjnego działacza związkowego nie można z firmy wypierdolić i że jest on w praktyce przekupywany przez właścicieli żeby związki zanadto nie dokazywały. Bo dziś to właściciel firmy płaci mu kasę i to dużą. Prawda, że to chore? Niech związki sobie działają ale żadne płatności na ich rzecz niech nie będą w gestii i odpowiedzialności firmy ale w rzeczywistej i dobrowolnej płatności składek przez ich członków. Wtedy się okaże że 100 należy ale tylko 10 płaci składki. I personalnie rozlicza górę z działania i osiągnięć. Trzeba też do minimum ograniczyć haracz związków zakładowych na rzecz central związkowych. Takie Śniadki stracą rację bytu. Niech pójdą lizać d Rydzolowi czy Kaczorowi. Pozdrawiam myślących związkowców Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa "Solidarność" będzie pomocna przy kampanii wybo... 27.04.10, 01:41 Głupia cipa i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
sks-uj "Solidarność" będzie pomocna przy kampanii wybo... 27.04.10, 06:22 Przeciez poparcie PIS przez Solidarnosc jest czyms zupelnie naturalnym. Trudno aby Solidarnosc poparla PO w ktorej roi sie od bylych dzialaczy KLD z Tuskiem na czele. Sniadek jest naprawde porzadnym czlowiekiem i odbudowal wizerunek Solidarnosci. Solidarnosc jako jeden z najpiekniejszych ruchow spolecznych w naszej historii nigdy nie bedzie tylko czystym zwiazkiem zawodowym. I dziwie sie ze niektorzy tego wymagaja. Ja wlasnie spodziewam sie po Solidarnosci dbalosci nie tylko o pracownikow ale przede wszystkim o Polske, o Nasza Ojczyzne. Ci ktorzy dbaja tylko o wlasna miske moga nalezec do innego zwiazku i wypisac sie z Solidarnosci. Nikt nikogo nie zmusza do przynaleznosci. Andrzej, NJ USA Odpowiedz Link Zgłoś
2m3r4g "Solidarność" będzie pomocna przy kampanii wybo... 28.04.10, 08:54 Panie J.Śniadek,stoi Pan na czele organizacji,która dała całemu polskiemu społeczeństwu w zadek.Każdy widzi,kto z kogo szydzi.Ci,co stali rzekomo na straży interesów klasy robotniczej,jak chusteczka niewidka przeistoczyli się w zagorzałych obrońców interesów kato-prawicy,która z klasą robotniczą i jej problemami ma tyle wspólnego co Benedykt XVI z aborygenami w Australii.Solidarność,obecnie to relikt XX wieku,odchodzi w zapomnienie jako organizacja,która skompromitowała się politycznie.Ta organizacja,to twór jednorazowego użytku,potrzebny był tylko J.P II i Watykanowi,do obalenia demokracji ludowej a nie komunizmu.Komunizmu ani w Polsce ani w żadnym kraju "K.D.L" nie było.Było natomiast odstawienie kościoła od kasy państwowej,od współrządzenia krajem przez kler.Solidarność była maczetą kościoła ,przy pomocy której kler przekopał się do państwowego koryta.Teraz ta solidarność jest tylko tolerowana jako zabytek muzealny i jako goniec polityczny przy zabezpieczaniu interesów kato-prawicy,przy okazji wyborów do samorządów czy do sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś