wikal Rozpoczęła się "kulturalna i spolegliwa" kampania 28.04.10, 17:08 ... Pisu, a raczej pisuaru jak ich kiedys brzydko zwano. Trzeba się przyzwyczaić, tak będzie. Z Rosją nie może być zgody, no w kogo będą walić, na jakiej zasadzie istnieć? Nie ma wrogów, nie ma spisków, nie ma donosów - czyli pis nie ma po co istnieć. Już sie rozpoczął taniec na trumnach poległych towarzyszy partyjnych i reszty, bogu ducha winnej. Byłam naiwna i myślałam, że choć z miesiąc wytrwają. Ale już część pisu z Bielanem ((już nieszlochającym) i Kurskim (wcale nieszlochającym) upiła się matrixem, jak to Jarosław Kaczyński wygrywa wybory prezydenckie i przez 4 lata gnoi Tuska i PO, rozwala kraj, dowala ruskim i Brukseli. Piękna to zaiste wizja. Gdyby wybory były na przykład na tydzień, może by coś z tego wyszło - przynjamniej niezły wynik. Ale w czerwcu? Chyba nawet II tury nie bedzie. Będzie bezpłciowy Komorowski, bo ludzie przywykną i nie mają ochoty na bolszewizm, nagonki, donosy i ogólny bajazel w kraju. Bo taką rozwałkę, jaką potrafi zrobić Jarosław Kaczyński, to chyba nawet Rydzyk przy nim kuca. Ale złudzenia szybko sie skończą szlochający spin-doktorzy pisu czy jak tam was zwą. Zobaczycie! Zostanie wam tylko idiota Pospieszalski, który za odpowienią kasę na spółkę z Wildsteinem i Ziemkiewiczem (i tym byłym esbekiem z Wprost - zapomniałam nazwiska) zrobią program o ruskich jedzących ciała ofiar katastrofy pod Smoleńskiem. Bo przecież ciał nie było. A... i Putina na ucztę doprosili, może Merkel się też załapała - w końcu to Niemra. Mgła była sztuczna, jak w Tańcu z gwiadami", a na wieży zasiadał nieślubny wnuk Stalina. A jaki groźny dla Rosji był ten prezydent Kaczyński! Nawet Czeczeni i Chińczycy mu nie dorównują. Odpowiedz Link Zgłoś
krzak164 Dziwne jest to że ten głupi filmik, pojebanego 28.04.10, 17:11 Pospieszalskiego puszczono w TVP1. Jakby w Polsat to jest ok. Bo Polsat jest prywatny i już. A TVP jest nasze społeczne. Komu na tym zależało? Kto bierze za to kasę? Na czyj młyn ta woda. Może ja też nakręcę film w którym oskarżę Ruskich o to że moja krowa Malwina mało mleka daje? To jest skandal, ze za moje pieniądze kolo sobie takie SF kręci. A ludziska na ulicy to tępe, prymitywne i niemyślące degeneraty. Tyle w temacie TU. Odpowiedz Link Zgłoś
taunus68 "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie Po... 28.04.10, 17:11 A ja mam nadzieję że w nadchodzących wyborach wygra Jarosław K,ogłosi powszechną mobilizację i niektórzy z was będą mogli udowodnić swój nie tylko internetowy patriotyzm,staniecie w pierwszym szeregu i ruszycie z wodzem na Smoleńsk... Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Uważaj facet 28.04.10, 18:26 Przykłady amerykańskie dowodzą, że nacjonaliści i tzw. patrioci są pierwsi w unikaniu służby wojskowej. Dekowali się w czasie wojny wietnamskiej i potem opluwali i bili weteranów tej wojny. To samo jest u nas. Kaczor nigdy na Smoleńsk nie wyruszy i jego zwolennicy też, bo nawaliliby w gacie. Na śmierć wyślą biedaków. Odpowiedz Link Zgłoś
romanzsyberii Re: "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie 28.04.10, 19:25 Naprawda!? Otoz k..wa co mamy teraz robic??? gdzie sie schowac?)))) Tylko z pewnych powodow nie radze na Smolensk, moze jakis inny kierunek? tylko nie Smolensk...))) Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster ikoną... jebiom 28.04.10, 17:12 użyli daniela - prl-owską ikonę (grywał basieńkę [?]), współcześnie - utożsamiany z szabelką, w zachęcie; nieszczęśnik - przesłanie do braci moskali głosił... na wdechu, z wiadomych przyczyn; a bracia... komentowali: niechby wprzódy wypił - szklanę śmietany, w trakcie - zakanszał, ogórcami np. zaś "poslie", niechby - zapił kwasem chlebowym Odpowiedz Link Zgłoś
panihudson Re: ikoną... jebiom 28.04.10, 22:17 organmaster napisał: > użyli daniela - prl-owską ikonę (grywał basieńkę [?]), > współcześnie - utożsamiany z szabelką, w zachęcie; > nieszczęśnik - przesłanie do braci moskali głosił... na > wdechu, z wiadomych przyczyn; > a bracia... > komentowali: Brawo !!!!!!!!!!!!!!! > niechby wprzódy wypił - szklanę śmietany, > w trakcie - zakanszał, ogórcami np. > zaś "poslie", niechby - zapił kwasem chlebowym Odpowiedz Link Zgłoś
mln79 Dlaczego pojawiają się teorie spiskowe 28.04.10, 17:13 Dlaczego ludzie są skłonni uwierzyć, że to nie był wypadek, tylko zamach przeprowadzony przez Rosjan? Jest na to kilka powodów: 1) Litwinienko 2) Politkowska 3) Estemirowa 4) ostatnie wydarzenia w Kirgistanie A to tylko przykłady z ostatnich lat. Gdyby sięgnąć dalej wstecz, należałoby jeszcze wymienić Bieruta, Jana Pawła II... Rosyjska władza może mieć pretensje tylko do siebie, że nikt już jej nie wierzy. Jak można wierzyć państwu, którego premierem jest były szpieg? I jak można wierzyć komisji badającej wypadek, jeśli na jej czele właśnie ów były szpieg stoi? Osobiście nie wierzę w zamach, ale nie dlatego, żebym uważał, że Kreml miałby moralne opory przed dokonaniem takiej zbrodni. Moim zdaniem podstawową wadą teorii o spisku Rosjan jest brak motywu. Po co mieliby zabijać prezydenta, który za parę miesięcy i tak musiałby się wyprowadzić z pałacu, bo nie miał szans na reelekcję? Robiąc jednocześnie z niego męczennika i dając w wyborach atut jego równie antyrosyjskiemu bratu? Poza tym nasz ś.p. prezydent wcale nie był aż taką solą w oku Rosjan. Jego antyrosyjska, nosząca silne piętno historii postawa powodowała, że Polskie zastrzeżenia wobec rosyjskich projetków typu rurociąg Nord Stream można było łatwo zdyskredytować. Z powodu Kaczyńskiego Polska była izolowana w Unii Europejskiej jako kraj chorobliwie antyrosyjski i patologicznie pogrążony w rozpamiętywaniu historii. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola W szpitalach psychiatrycznych zaistalowano Wi-Fii 28.04.10, 18:29 Teraz mamy skutki w postaci takich wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Re: W szpitalach psychiatrycznych zaistalowano Wi 28.04.10, 23:54 to za wstawiennictwem KLICHA :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Pospieszalski zatrudnił aktorów 28.04.10, 17:17 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7822921,Aktorzy_wsrod_bohaterow_reportazu__Solidarni_2010_.html najwyraźniej nawet wśród ludzi chciących sprawdzić na własne oczy że to rzeczywiście jest Lechu nie znależiono tylko agresywnych moherów Odpowiedz Link Zgłoś
tuitam_online A ciekawe kto zatrudniał Olbrychskiego i Wajdę? 28.04.10, 22:32 Być może napisali swoje pisma dot TPPR/Wawel bo sami na to wpadli. Oni mają prawo do wyrażania opinii, a inne osoby nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bronskow "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie Po... 28.04.10, 17:21 Szefowie TV -publicznej + Pospieszalski do sądu karnego.Tym filmem napewno zaszkodzili interesom Rzeczypospolitej!Jest to więc zdrada Narodu! Odpowiedz Link Zgłoś
srogi_pan "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie Po... 28.04.10, 17:22 W artykule rosyjskiej gazety opisując film użyto określeń: skrajnie prawicowy, nacjonalistyczny Zabrakło jeszcze tylko "polskich panów". Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Bo był skrajnie nacjonalistyczny 28.04.10, 18:32 nienawistny i judzący. Ruscy użyli zbyt mało pejoratywnych przymiotników. Ja wywaliłby dużo więcej. Jeśli zaś chodzi o Pośpieszalskiego przychodzą mi na myśl tylko pejoratywne określenia animalistyczne. Eufemistyczne powiem, że Pośpieszalski to bardzo zły człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie Po... 28.04.10, 17:31 Nie ogladalem tego filmu,znajac Pospieszalskiego to podejrzewam,ze jest to typowo propagandowy film.Ale zdrugiej strony jest takie powiedzenie-co to konia obchodzi jak sie wóz przewraca? Inaczej mówiac co to Rosjan obchodzi jakie filmy w Polsce sie robi i w czyich rekach jest telewizja,jedynie sluszne czasy slusznie minely i ja osobiscie nie potrzebuje zadnych rad i opinii z ich strony.Mnie srednio to interesuje to,ze rosyjska telewizja jest w rekach Kremla i manipuluja spoleczenstwem jak tylko chca,podejrzewam ze te rewelacje sa gloszone na ichni wewnetrzny uzytek,ale GW angazujac sie w koalicja i kampanie antykaczynska nie omieszkala pokazac;ot popatrzcie,nawet nasi sasiedzi maja podobna opinie.A mnie ona wisi,podobnie jak opinia naszych poprawnych zurnalistów,którzy dokladnie wiedza w ktora trabke maja dmuchac. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Ruska telewizja zdalnie sterowana? 28.04.10, 18:44 Jakoś pan nie zauważył, że publiczne media w Polsce są zdalnie sterowane z PiSu. Nachalna jednostronność i nieustająca działalność propagandowa. Obrzydliwość. Od kilku miesięcy Rosjanie postanowili zmienić kurs wobec Polski. To nie jest od 10 kwietnia. Ale po 10 kwietnia kurs ten uległ przyśpeiszeniu. Nie mam żadnych wątpliwości co do intecji i woli Rosjan, jakie by nie były tego motywy. W tej sytuacji Ruskich boli, że w publicznej telewizji polskiej pokazuje się propagandę, że Ruscy doprowadzili do katastrofy. Z drugiej storny Rosjanie cały czas zauważają pozytywny stosunek Polaków i polskich władz. Jeśli tylko coś mogą w tym stylu pokazać, to to robią. Perfect znam rosyjski, oglądam rosyjską telewziję i z pełną odpowiedzilanościązaświadczam co tam się dzieje. W pracy też doświadczam takich sytuacji, kiedy mam najlepsze intencje, projektuję perfecyjne układy, pracuję po godzinach i to wszystko nie jest doceniane. To mnie boli. Dlaczego Rosjan w tej sytuacji ma nie boleć podły program POśpieszlakiego? Zresztą Pan chyba zapomniał co było najpierw, a co potem. Gdyby pośpieszalska podłóść nie została wyemitowana, to nie mogła by być zauważona. Moim zdanie Rosjanie w/s Pośpieszalksiego powinni złożyłoficjalny protest dyplomatyczny. i przede wszytskim należy Pośpieszalskiego i Gargas wyrzuć z TVP na zbitą twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
tuitam_online Re: Ruska telewizja zdalnie sterowana? 28.04.10, 20:01 mieszaniec-zopola napisał: > W tej > sytuacji Ruskich boli, że w publicznej telewizji polskiej pokazuje się > propagandę, że Ruscy doprowadzili do katastrofy. A jesteś pewien, ze nie był to jakiś durny błąd wieży kontroli? Dlaczego mataczyli z czasem katastrofy? Dlaczego nie wiemy, co jest w czarnych skrzynkach? > Z drugiej storny Rosjanie cały > czas zauważają pozytywny stosunek Polaków i polskich władz. Przecież u nas poza tym też TPPR ma się świetnie. 9 maja to Bronek z Dmitrijem pewnie będą robić misia z języczkiem z tej miłości. > Moim zdanie Rosjanie w/s Pośpieszalksiego powinni złożyłoficjalny protest > dyplomatyczny. i przede wszytskim należy Pośpieszalskiego i Gargas wyrzuć z TVP > na zbitą twarz. Po rosyjsku niepokornych dziennikarzy wyzruca się za pomocą kałacha, wiesz o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola "Aby było już lepiej?" 28.04.10, 20:57 Założyli Wi-Fi w psychiatryku? Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Ruska telewizja zdalnie sterowana? 28.04.10, 22:25 Zauwazylem to,ze w Polsce tzw publiczna telewizja jest manipulowana przez partie opozycyjna,ale w Rosji jest sterowana przez wladze(zupelnie jak u nas w PRL-u),w zasadzie nie wiem co jest zdrowsze,ale chyba jednak jak opozycja ma wiekszy dostep.Dobrze pamietamy co wyprawiano tam rok temu jak Putin byl w Polsce,jakie klamstwa na temat Polski byly saczone w rosyjskich mediach.Co do tej nachalnej jednostronnosci to chyba nie podlega zadnej dyskusji bo ona jest wlasnie taka,ale Rosjanie nie sa chyba glupim narodem i dobrze wiedza,ze u nas jest kampania wyborcza.Jesli chodzi o ta zmiane kursu Rosji wobec nas to do konca na poczatku nie bylo tak,bo moim zdaniem politycy ponad glowami swoich obywateli usilowali zmieniac swoje uprzedzenia.Robil tak Brezniew z Gierkiem ciagle sie oblapujac,ale my i tak myslelismy swoje,robil to L.Kaczynski z Juszczenka ale my w zasadzie tez myslelismy swoje i próbowal to robic Putin z Tuskiem i tez bysmy mysleli swoje.Dopiero ta katastrofa pokazala i uswiadomila nam i Rosjanom,ze jakiekolwiek pojednanie i wzajemne zrozumienie powinno odbywac sie na plaszczyznie spoleczenstw a nie polityków,premierów,prezydentów.Wladze Rosji szczerze przestraszyly sie tej sytuacji i w koncu poszly po rozum do glowy,ze nie moga juz mówic,ze w Katyniu Polaków rozstrzeliwali jacys blizej niezidentyfikowani oprawcy,dla Rosjan byli to hitlerowcy,a dla nas byli sowieci.Natychmiast puscili (z polecenia Putina)"Katyn" w tv publicznej,Miedwiediew juz nie mówil jak rok temu,ze to byla Niemców robota tylko nazwal ta zbrodnie po imieniu i wskazal Stalina i s-ke jako katów.Co do Pospieszalskiego i jego podlosci,to powiedzialbym ze to totalna bezmyslnosc uwarunkowana prostacka propaganda,ale u nich tez sa tacy ludzie tylko nie maja dostepu do mediów.Nie ogladalem tego gniota i nie zamierzam,z niektórych relacji wiem,ze sugerowal,ze to Rosjanie odegrali jakas role w tym.Zawsze beda domysly madrzejsze,glupsze dopóki nie bedzie to wszystko wyjasnione do samego konca,ale i wladze rosyjskie tez nie pomagaja w ulozeniu dobrych wzajemnych stosunków,bo jak slucham ichniego ministra,ze dziwi sie nam ze tak walczymy o odtajnienie akt katynskich a nic nie robimy w sprawie akt Sikorskiego.Zdaje sie nie zauwazac róznicy zabójstwa Sikorskiego a zbrodni katynskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
worgules "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie Po... 28.04.10, 17:43 Pośpieszalski na prezydenta...idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie 28.04.10, 17:52 Jak już wiemy ten film w You Tube o którym tak tu na forum było głośno nakręciła tez polska TV, ciekawe to zrobił podkład z glosami? Latwo się domyśleć? Juz jest udowodniono ze ten film jest fałszywką, ze jest preparowany nie odzwierciedlający rzeczywistość. Tak TVP zajmowała się nakręcaniem filmu a nie myślała o ratowaniu ludzi. Szukanie prezydenta czy prezydentowej oraz ratowanie ich było dla kamerzystów obce, najważniejsze ze nakręcili film by dzielić i wzburzać polskie społeczeństwo, by rzucać podejrzenie na Rosjan. W czyich rekach jest TVP przecież wiemy doskonale. ------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie Po... 28.04.10, 17:45 Ruscy mu tego nie daruja, Pośpieszalski moze się obawiać o swoje życie, Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie 28.04.10, 17:54 drabinahaha1 napisał: > Ruscy mu tego nie daruja, Pośpieszalski moze się obawiać o swoje życie, ************* Inni nie Rosjanie wymierza mu kare bo spaprał im robotę. Saka tez spaprał i wpadł w niełaskę. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie Po... 28.04.10, 17:51 Jest mi niewymownie wstyd za knajackie insynuacje pana Pospieszalskiego. To że dowiedzą się o tym Rosjanie było wiadomym od początku ale na szczęście wiem od licznych przyjaciół w Rosji że przypisywanie stronie rosyjskiej jakiegoś zamachu może inspirować tylko skrajnie nieliczną grupę frustratów. Grupę w skali naszego kraju może nawet mniej liczną niż w samej Rosji. Te szumowiny społeczne są w każdym, nawet najbardziej cywilizowanym kraju i to że ktoś zadbałby by ich głosy nie wypłynęły w publicznej telewizji wcale nie rozwiązałoby problemu. Jest demokracja i wolno im pleść swoje chore urojenia; nikt ich za to nie będzie ścigał i wsadzał do więzienia. Istotą sprawy jest bardziej to by oceniać poprzedni rząd za to w jakim stanie pozostawił publiczną telewizję i organy kontrolne odpowiedzialne za politykę medialną państwa. Aresztowań w TVP i KRRiT nie będzie; tu społeczeństwo polskie samo oceni jaki rząd, parlament i prezydent powinien w przyszłości decydować o obsadzie stanowisk w państwowych mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie 28.04.10, 17:56 Cały świat o tym się dowiedział nie tylko Rosja. Odpowiedz Link Zgłoś
psiorgan Mój Boże. Troska z jaką gezeta dba o 28.04.10, 17:51 nadwyrężone stosunki polsko-rosyjskie jest doprawdy wzruszająca... Czyżby z Waszyngtonu napłynęły jakieś dyrektywy? Odpowiedz Link Zgłoś
wolnapolka1 Ciekawe, czy pokazali urywek z opinią Rosjanki :) 28.04.10, 17:51 Dwie, idące kobiety, zagadnął Pospieszalski. Jedna nic nie wiedziała o pogłoskach, a druga - Rosjanka żyjąca w Polsce powiedziała, że zna pogłoski o zamachu, bo dotarły do niej z Rosji :)) Ciekawe, dlaczego korespondent z Polski, ciekawe który to, nie poinformował rosyjskich redakcji o tym... Film, który sieje grozę na na you tube, także podesłano nam ze Wschodu. Zastanawiające...kto tu buduje teorie spiskowe? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Ciekawe, czy pokazali urywek z opinią Rosjank 28.04.10, 17:58 wolnapolka1 napisała: > Film, który sieje grozę na na you tube, także podesłano nam ze > Wschodu. Zastanawiające...kto tu buduje teorie spiskowe? ********* Przeczytaj sobie wczorajsze wiadomości na dzienniku, tam dowiesz się ze ten film nakręciła TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
wolnapolka1 Re: Ciekawe, czy pokazali urywek z opinią Rosjank 28.04.10, 18:49 Ty, myślisz? Napisałam wyraźnie o podesłanym nam ze Wschodu, filmiku ze strzałami w tle! Jeszcze jaśniej chcesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Jawohl, 28.04.10, 21:20 Frau Gruppenfuhrer! Prawdą jest tylko to co jest zgdone z wolą i zapotrzebowaniem Wodza. Posiłki zewsząd mile widziane. Z psychiatryka też! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie 28.04.10, 17:59 Bredzisz Krzyżaku! Krwawi przeszłością narodowością. Na drodze rozbity surowiec wtórny. Lecę, bo Jaro chce, bo jestem durny. Nogi bose krwawią, traumy Golgota. Robię to dla Polski, to partyjna cnota. Kto krwawo biegnie, wiary rodakiem. Kto nie chce krwi, nie jest Polakiem. Ma lecieć krew jak z rzymskiego knuta. Jak ukrzyżowany, jak pierś przekłuta. Krwią spłynął krzyż i Zakon Krzyżowy. Teraz maryjny zakon rydzykowy. Żyjący przegraną Jezusa Chrystusa. Co los przegrany na Polsce wymusza. Więc czysto śpiewają Bogurodzicy. Z Wolski do Wolski hymnem prawicy. Polska Watykan, dla nich razem Wolska. Wolska prowincja. Stolica Apostolska. Rocznica mordu okazją wyborczą. Zależni stanowią wycieczkę zbiorczą. Samolot musi wylądować we mgle. Musi i tyle, bo Jarczyński tak chce. W orszaku brakuje tylko papieża. To on przez swoich władzę powierza. Trzeba pokropić to polskie De eN A. Transmisja. Zaczyna się wyborcza gra. Pewnie by tak było, gdyby nie buta. Pewna praktyka w odruchy wkuta. I tak kandydatem de facto był Jaro. Wesprze więc wybór tragedii ofiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
alinam_18 "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie Po... 28.04.10, 17:59 Dobrze że choć w całości nasza telewizja nie jest pod wpływem Rosji..:) Niech sie troche powkurzają..boje sie tylko że Pospieszalski zginie np. przez przypadek w wypadku.. Odpowiedz Link Zgłoś
ozidar Re: "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie 28.04.10, 18:04 Zrobimy wszystko,żeby powkurzać Rosję,a przy okazji zrobimy z siebie idiotów.Jak zwykle:) Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach alinam_18 ..A co z prawdą, kołtunko ? 28.04.10, 19:44 prawda nie ważna, tylko "niech sie powkurzają" ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Manipuluje Pospieszalski. Szuja i zakała. Wstyd 28.04.10, 18:02 że TVP puściła ten film. Niestety TVP jest w łapach PiS i SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
paul-oakenfold Jeszcze nie widziałem, ale opinie w TOKFM 28.04.10, 18:28 i w Gazecie Wyborczej są najlepszą rekomendacją. Film jest dostępny na youtube. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Wpierniczają nas ludzie, który odmawiają nam prawa 28.04.10, 21:02 do bycia Polakami. W/g PiS jeśli nie chcemy się nawrócić na kaczyzm lub podporządkować woli wodza to powinniśmy wypierniczać za granicę, bo w POlsce jest miejsce tylko dla dla "patriotów". Odpowiedz Link Zgłoś
exy wstęga Mobiusa ma jedną stronęi jest nią prawa st 28.04.10, 19:02 wstęga Mobiusa ma jedną strone i jest nią prawa strona Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Re: wstęga Mobiusa ma jedną stronęi jest nią praw 28.04.10, 19:58 Dodaj jeszcze: Prawa i Sprawiedliwa ;P Mam tylko nadzieję, że poza tym drobnym defektem nie jest z tobą najgorzej? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Nawiasem mówiąc oni nie są żadna prawica 28.04.10, 21:33 tylko wścieklica. Odpowiedz Link Zgłoś
framberg PiS, mochery, Rydzyk jak zwykle 28.04.10, 18:02 Udaje im się skłócić ludzi już w dniu zgłoszenia Jarosława Kłótnika do wyborów. Przygrywka taka. Odpowiedz Link Zgłoś
pultorakh A jak telekanał Rossija opluwał Polskę w sierpniu 28.04.10, 18:04 2009 roku to wszystko było OK? Jak wiadomo wszystkie media w Rosji, poza Nową Gazetą, portalem Grani.ru, telewizją RTVi, radio Echo Moskwy i paroma innymi "garażowymi" mediami są pod pełną kontrolą władz, mniej lub bardziej pośrednią. Polska ma to szczęście, że u nas jest jeszcze szczątkowa wolność słowa, są gazety takie jak "Wyborcza" czy "Nasz Dziennik", którym wolno przedstawiać swoją wizję świata. Ten program był tylko przykładem pełnego pluralizmu i swobody słowa. Niech teraz Tusk Vision Network albo Poshit zrobi swój "dokument", zapewne taki, który będzie Putina i Tuska wynosił na piedestał. Odpowiedz Link Zgłoś
halibg Panie Pospieszalski, a ja i tak pójdę na cmentarz 28.04.10, 18:15 Panie Pospieszalski, a ja i tak pójdę na cmentarz żołnierzy rosyjskich 9 maja i zapalę tam znicze. Odpowiedz Link Zgłoś
pultorakh To byłoby splunięcie na groby radzieckich 28.04.10, 20:40 żołnierzy. Postawienie świeczki wyłacznie Rosjanom walczących w Armii Czerwonej byłoby tak jak postawienie znicza z okazji ostatniej katastrofy wyłącznie ofiar z PSL, PO, SLD czy PiS, ale nie innym. Przecież w Armii Sowieckiej walczyła cała masa Białorusinów, Gruzinów (to Gruzin zawiesił flagę ZSRR na pamiętnym zdjęciu i Gruzini stanowili trzon ataku na Kancelarię III Rzeszy), Ukraińców, Kazachów, Inguszy, Czeczenów i generalnie mieszkańców całego ZSRR. Moim zdaniem taka dziele Sowietów na dobrych "rosyjskich wyzwoleńców", którym należy się świeczka i wieniec i całą resztę, tj. bydło nie-rosyjskie to JAWNE CHAMSTWO. Takim samym chamstwem jest przypisywanie sobie przez FR całej chwały i wkładu w zwycięstwo na Froncie Wschodnim. Pomijam pomoc amerykańską, ale chodzi mi o udział samych żołnierzy z innych republik sowieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
romanzsyberii "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie Po... 28.04.10, 18:17 Skromne konentarze jednego faceta z Rosji)))) "Teraz Rosjanie mogą powiedzieć: "My puściliśmy w prime time niewygodny dla Rosjan film "Katyń", a tymczasem wy puściliście antyrosyjski paszkwil. Tak się z Polakami gada o ociepleniu stosunków." - no wlasnie)))) "jak mam sąsiada bandytę i złodzieja, a ktoś okradł mi mieszkanie, to kogo byś podejrzewał ????" - bardzo geboka i pozytywna opinia o nas, dziekujemy))))) ""Rosjanie (...)dodają, że to "polski paradoks, że partia opozycyjna (PiS) ma w rękach telewizję publiczną". Faktycznie. Skandal. U Putina nie do pomyślenia. A takich nieprawomyślnych Pospieszalskich i Stankiewiczówny dziwnym trafem dopadają nieznani sprawcy. Na razie Donald może tylko pozazdrościć starszemu bratu. Dobrze, że chociaż rosyjska prasa skarciła tych polaczków" - to nie my podkreslamy))), to Olbrychski tak powiedzial: www.vremya.ru/2010/73/5/252606.html "Osobiście nie wierzę w zamach, ale nie dlatego, żebym uważał, że Kreml miałby moralne opory przed dokonaniem takiej zbrodni. Moim zdaniem podstawową wadą teorii o spisku Rosjan jest brak motywu. Po co mieliby zabijać prezydenta, który za parę miesięcy i tak musiałby się wyprowadzić z pałacu, bo nie miał szans na reelekcję? Robiąc jednocześnie z niego męczennika i dając w wyborach atut jego równie antyrosyjskiemu bratu?" - no nie jest to zbyt prorosyjska))), ale w kazdym badz razie rozsadna wypowiedz, tak naprawde niewiele takich ostatnie w polskim internecie)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tuitam_online Re: "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie 28.04.10, 19:35 Donald: Władymirze Władymirowiczu, proszę, oddajcie te czarne skrzynki. Za 2 miesiące wybory i boję się, czy mój PijaR wytrzyma brak czarnych skrzynek. Opinia publiczna się burzy i snuje różne domysły. Władymir Włądymirowicz: A co to opinia publiczna?? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie Po... 28.04.10, 18:17 "Dziennikarze rosyjscy podkreślają, że to "polski paradoks, że partia opozycyjna (PiS) ma w rękach telewizję publiczną". " Najlepszy wg "niezależnych" rosyjskich dziennikarzy jest moskiewski paradoks w którym wszystkie telewizjie i prawie wszystkie gazety kontroluje Kreml i czekiści ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Niepłacący abonamentu to wyborcy PiSu 28.04.10, 18:23 Katonacjonaliści są bardzo interesowni w sprawach kasy. Na podstawie informacji prywatnych sądzę, że większość niepłacących to ludzie, którzy uważają państwo polskie za obce i kombinujących jak tylko można, żeby danin na rzecz państwa nie płacić. Tacy ludzie mają paradoksalnie nacjonalistyczne poglądy, które są obecnie nachalnie i gremialnie propagowane przez TVP1 i publiczne radio. Tacy ludzie to wyborcy PiS i innych ugrupowań nacjonalistycznych. Stawiam zatem pytanie, skoro TVP1 jest Wydziałem Propagandy PiS, dlaczego muszą finansować to ludzie o zupełnie odmiennych poglądach? Należy zrobić2 rzeczy: 1.doprowadzić do pluralizmu w publicznych mediach i to natychmiast , 2. bezwzględnie ściągnąć abonament od niepłacących. Zgodnie z polskim prawem należności można ściągnąc do 3 lat wstecz z odsetkami. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie Po... 28.04.10, 18:26 pisowski gnojek Odpowiedz Link Zgłoś
haniluk "Skandaliczny, oburzający". W Rosji o filmie Po... 28.04.10, 18:28 co tu dodawać , idotów w Polsce urodzj , kościół tak skutecznie ogłupia durnych , że katodebile i ich dzieła stają się towarem eksportowym Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Debili wszędzie pełno 28.04.10, 18:46 i w Rosji nie brakuje. W komedii Rogożkina Kuźmicz mówi: "В России, слава Богу, дураков лет на сто припасено". (W Rosji, dzięki Bogu, mamy zapas durniów na około 100 lat". Odpowiedz Link Zgłoś