werula7739 Uciekajcie stąd 02.05.10, 17:30 Jak to dobrze że moje dzieci nie muszą mieć nic wspólnego z polską służbą zdrowia.to nie tylko w poznaniu takie rzeczy się dzieją moja schorowana mama mieszka w zachodnio-pomorskim też w końcu bo nie chętnie wybrała się do POLSKIEGO lekarza po pomoc i co usłyszała a to że:co pani jeszcze chce ma pani ponad 60lat.znaczy to tylko tyle że zamiast do lekarza to powinna była odrazu kupić sobie trumne i loch na cmentarzu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bialoskory ciekaw jestem ile osob teraz straci prace? 02.05.10, 17:30 lub najpierw, ile osob poda sie do dymisji ? ile straci prace ? ile milionow odszkodowan wyplaci sluzba zdrowia ? i czy ktos pojdzie do wiezienia. tzn czy stanie przed sadem pod zarzytem przestepstwa kryminalnego ? bo innego wyjscia w normalnym panstwie nie widze po takim artykuje jak ten. no chyba ze to wszystko jest wyssane z palca... Odpowiedz Link Zgłoś
lavenders27 Re: Uciekajcie stąd 02.05.10, 17:50 Znam przypadek lekarza - najprawdopodobniej schizofrenika - który jest psychiatrą. Zachowywał się dokładnie jak ta pani, zniszczył wielu ludzi podając im psychotropy, które nieodwracalnie uszkadzały mózg. I co. I nic. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_winter Uniwersytecki feudalizm ... 02.05.10, 18:00 Kolejny przykład uniwersyteckiego towarzystwa wzajemnej adoracji. Przecież państwowa uczelnia czy instytut naukowy to czysty feudalizm, z profesorem - seniorem i całą chmarą zwasalizowanych doktorantów i magistrantów. Na dodatek instytucja nie poddana rzetelnemu mechanizmowi ekonomicznemu (bo tak czy inaczej finansowana z publicznej kasy). To czemu tu się dziwić, że co i rusz tworzą się takie potworki. Odpowiedz Link Zgłoś
thomaschek Re: Uniwersytecki feudalizm ... 02.05.10, 21:42 zgadzam sie calkowicie z postawiona przez Kolege diagnoza...nie moja kasa to co mnie to k... obchodzi? wlasnie na tej zasadzie wszyscy ci co to sie niby dzisiaj w piersi bija- mieli to dokladnie w dupie,ze schizofreniczka krzywdzi dzieciaki! Za prywatne pieniadze tak by nie bylo, wylecialaby na zbity pysk po tygodniu albo po tygodniu nie mialaby zadnego klienta i zajelaby sie byc moze wlasnie pieleniem ogrodkow...Kto wie moze nawet lepiej wyszlaby na tym finansowo? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek_2 Tak to u nas jest niestety 02.05.10, 18:15 Lekarze trzymają sztamę jak jakaś organizacja przestępcza. Kryją się jak mogą. W sądzie "ekspert" nawet najgorsze błędy tłumaczy przypadkiem i obiektywnymi okolicznościami. Wiecie że u nas jest ponad 100 razy mniej błędów lekarskich niż w USA ? No cud niesamowity ! Odpowiedz Link Zgłoś
lescigales Uciekajcie stąd 02.05.10, 18:29 Po prostu nędza!W nagrodę całe to "medyczne towarzycho" z matusią na czele powinno być leczone przez córeczkę-dożywotnio,bez znieczulenia.Profesorowie pierwsi! Odpowiedz Link Zgłoś
mocten Uciekajcie stąd 02.05.10, 18:31 >bialoskory >ciekaw jestem ile osob teraz straci prace? >lub najpierw, ile osob poda sie do dymisji ? >ile straci prace ? ile milionow odszkodowan wyplaci sluzba zdrowia ? >i czy ktos pojdzie do wiezienia. tzn czy stanie przed sadem pod >zarzytem przestepstwa kryminalnego ? >bo innego wyjscia w normalnym panstwie nie widze po takim artykuje >jak ten. W normalnym państwie to i owszem, ale nie w Polsce. Tu się takie sprawy zamiata pod dywan. Nawet jak dojdzie do sprawy sądowej, to odszkodowania wypłaci szpital, czyli my z podatków, personalnie nikt nie odpowie. Ewentualne odszkodowania byłyby w wysokości wystarczającej max na kilka wizyt u prywatnego dentysty (bo milionowe kwoty byłyby antyspołeczne, jak to ostatnio stwierdził sąd w sprawie szpitala w którym spowodowano u dziecka ciężkie kalectwo i upośledzenie). A do dymisji kto się ma podać? Przecież jak zwykle nikt nic nie wiedział i nic nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
thomaschek Re: Uciekajcie stąd 02.05.10, 21:47 powaznie sad w Polsce stwierdzil cos takiego? hehe...Chetnie bym cos przeczytal o tym. Jesli masz jakis namiar na artykul to wrzuc linka, dzieki. Osobiscie zgadzam sie z opnia Kolegi.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amrita Uciekajcie stąd 02.05.10, 18:41 GW,bardzo dobry artkuł! Świetne dziennikarskie śledztwo. Mam nadzieję że afera będzie na miarę łowców skór! Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Uciekajcie stąd 02.05.10, 18:44 Nalozylu sie kilka spraw, wszystkie bardzo smutne. ! 1. Upadlosc "sluzby zdrowia" NFZ placi za leczenie tylko jednej specjalistki. Poza tym ogolna rozwalka w tej "sluzbie". 2. Degrengolada szkolnictwa wyzszego, system umozliwiajacy zakulisowe popierania miernot. 3. Zupelny upadek Izb Lekarskich, w "starych czasach" organu mocniej pilnujacego prestizu zawodu lekarskiego niz prokuratura, potem splaszczonego przez ideologie podejrzen i niecheci do lekarzy, a obecnie idacego z rozpedu i nie chcacego miec jakiegokolwiek wplywu na wydarzenia bo "po co sie narazac" a posadki cieple. Takie i inne koterie wystepujace i w klinikach i katedrach wielu uczelni sa jednym z powodow masowej emigracji fachowcow. To jest czesto stajnia Augiasza, tylko brak Herkulesa do czyszczenia. Politycy od lat sa zajecie dyskusja o prezerwatywach, aborcjach i niemoralnosci "in vitro", i 90 % ich pracy skupia sie na wykazywaniu sobie nawzajem rozmaitych "bledow i wypaczen". Szkoda, ze nie mozna wymienic prezydentow na Wawelu, zywy Pilsudzki mial metody przywolania Panow Poslow do pracy. Naturalnie opisana sytuacja powinna wyolac na poznanskie AM trzesienie ziemi lacznie ze stolkami i to solidne trzesienie, mam nadzieje ze opinia publiczna, czyli dziennikarze dopilnuja aby trzeslo solidnie. Reszta moze byc naprawiona li tylko nowym ustawodawstwem i moze wreszcie ustawodawcy sie tym zajma. Za dawa m-cewybory, za rok nastepne wybory. Moze wreszcie elektorat zdecyduje sie wybierac ludzi pod katem kompetencji a nie obietnic ciekawszych niz niejedna bajka na dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
knidyjka Shizofreniczny,zakłamany świat kliki 02.05.10, 18:51 znam osobiście podobne przypadki z kliniki wrocławskiej i co?,ano nic,wszyscy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten Re: Shizofreniczny,zakłamany świat kliki 02.05.10, 19:20 moja znajoma stracila prace w prokuraturze nie wazne bylo to ze dobrze sie zapowiadala ( wlasnie konczy prawo ) wazne bylo to ze lepiej sie zapowiadalo dziecie rodzica prawnika zatrudnionego "odpowiednio" to sie dzieje w tej chwili w Walbrzychu klika jest na kazdym kroku najwyrzszy czas by odpowiedzialnosc, rowniez finansowa musieli ponosic ci ktorzy sa odpowiedzialni za taki stan zeczy dlatego powinnismy opisywac takie sytuacje by nastepnie kiedy sprawa sue rypnie nie slyszec bradni: no ale nikt do tej pory nie zglaszal zastrzezen ?????? zglaszajmy zastrzezenia gdzie tylko zobaczymy albo dotknie nas osobiscie NEPOTYZM !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Shizofreniczny,zakłamany świat kliki 02.05.10, 20:58 Był człowiek, który się nazywał Ziobro i który z tą sitwą mimo ogromnego oporu próbował walczyć. Jak skończył wszyscy wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Shizofreniczny,zakłamany świat kliki 03.05.10, 00:06 jednorazowy3 napisała: > Był człowiek, który się nazywał Ziobro i który z tą sitwą mimo ogromnego oporu > próbował walczyć. Jak skończył wszyscy wiemy. Jej - kolejne mięsko wyborcze, które uwierzyło, że jak polityk mówi to zrobi. Zbigniew oszczerca Ziobro był politykiem. Na dokładkę politykiem zdalnie sterowanym. Naprawdę, kiepski przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Dobry prawnik i milionowe odszkodowania 02.05.10, 18:53 powinny zrujnować tą klinikę a pozwani powinni też być osobiście lekarze za to że dopuszczali do trwałego kaleczenia ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dziecko.szczescia Uciekajcie stąd 02.05.10, 19:17 Jeden z profesorów odpowiadający za 'być i nie być' studentow medycyny ma zdiagnozowana schizofrenie wiec mnie nic juz nie zdziwi :) Dziekan odpowiadajacy za moj rok tez sie na moje oko leczyc powinien, hehe, i jak tu nie zwariowac na tych studiach Odpowiedz Link Zgłoś
selec Przeciez to jest polska norma!!!! 02.05.10, 19:19 Przeciez srodowisko lekarskie zeszmacilo ten zawod juz dawno I najgorzej wkur.... to ze ta lekarska cholota ma pretensje ze spoleczenstwo im nie ufa. Izba lekarska tez nie robi nic aby czarne owce z zawodu eliminowac i karac. Jedyne co potrafia to wyciszyc sprawe Odpowiedz Link Zgłoś
selec Re: Uciekajcie stąd 02.05.10, 19:24 dr_schab napisał: > Mam nadzieję, że prokurator już jest w drodze. czy ty jestes normalny? prokurator bedzie chcial spytac "bezstronnego lekarza" o opinie a ten mu powie ze zachowanie lekarza bylo normalne i nie widzi zadnych negatywnych faktow Odpowiedz Link Zgłoś
imp0nderabilia Uciekajcie stąd 02.05.10, 19:28 Niewiarygodna sprawa. Nie miałam pojęcia, że w XXI wieku taka historia może się zdarzyć... A jednak. Mam nadzieję, że sprawiedliwości stanie się zadość i rodzice pokrzywdzonych dzieci wystąpią o należne odszkodowania, a przede wszystkim jednak zawalczą o prawdę i ta walka sprawi, że leczyć nasze dzieci będą lekarze, a nie pseudolekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Uciekajcie stąd 03.05.10, 00:09 imp0nderabilia napisała: > Niewiarygodna sprawa. Nie miałam pojęcia, że w XXI wieku taka > historia może się zdarzyć... A jednak. Mam nadzieję, że > sprawiedliwości stanie się zadość i rodzice pokrzywdzonych dzieci > wystąpią o należne odszkodowania, a przede wszystkim jednak zawalczą > o prawdę i ta walka sprawi, że leczyć nasze dzieci będą lekarze, a > nie pseudolekarze. Tak, tylko, że ocen będzie dokonywać inny lekarz, niewykluczone, że w jakiś sposób powiązany, lub zależny od mamuśki rzeźnika w białym kitlu. Przykład, który nadaje się do horroru kiedy kaleczy dziecku podniebienie i wychodzi a krew tamuje matka. Przecież jak to przeczytałem to osobiście nabrałem ochoty żeby znaleźć tą pseudolekarską wywłokę i jej wpier*olić. Gdzie ojcowie tych dzieci??? Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Lekarska mafia nie wydaje swych członków. 02.05.10, 19:38 Więc i teraz nie wyda. (a Cosa Nostra może się tylko uczyć od naszych lekarzy) Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch7 Lekarze to tchórze i hipokryci 02.05.10, 19:39 Najważniejsza była własna dupa i kariera niż zdrowie pacjenta. A przecież wszyscy składali przysięgę Hipokratesa. Przysięgam na Apollona lekarza, na Asklepiosa, Hygieje, i Panaceje oraz na wszystkich bogów i boginie, biorąc ich na świadków, że wedle mej możności i rozeznania będę dochowywał tej przysięgi i tych zobowiązań. Mistrza mego w tej sztuce będę szanował na równi z rodzicami, będę się dzielił z nim mieniem i na żądanie zaspokajał jego potrzeby: synów jego będę uważał za swoich braci i będę uczył ich swej sztuki, gdyby zapragnęli się w niej kształcić, bez wynagrodzenia i żadnego zobowiązania z ich strony; prawideł, wykładów i całej pozostałej nauki będę udzielał swym synom, synom swego mistrza oraz uczniom, wpisanym i związanym prawem lekarskim, poza tym nikomu innemu. Będę stosował zabiegi lecznicze wedle mych możności i rozeznania ku pożytkowi chorych, broniąc ich od uszczerbku i krzywdy. Nikomu, nawet na żądanie, nie dam śmiercionośnej trucizny, ani nikomu nie będę jej doradzał, podobnie też nie dam nigdy niewieście środka poronnego. W czystości i niewinności zachowam życie swoje i sztukę swoją. Nie będę operował chorych na kamicę, pozostawiając to ludziom zawodowo stosującym ten zabieg. Do jakiegokolwiek wejdę domu, wejdę doń dla pożytku chorych, nie po to, żeby świadomie wyrządzać krzywdę lub szkodzić w inny sposób, wolny od pożądań zmysłowych tak wobec niewiast jak i mężczyzn, wobec wolnych i niewolników. Cokolwiek bym podczas leczenia, czy poza nim, z życia ludzkiego ujrzał, czy usłyszał, czego nie należy na zewnątrz rozgłaszać, będę milczał, zachowując to w tajemnicy. Jeżeli dochowam tej przysięgi, i nie złamię jej, obym osiągnął pomyślność w życiu i pełnieniu tej sztuki, ciesząc się uznaniem ludzi po wszystkie czasy; jeżeli ją przekroczę i złamię, niech mnie los przeciwny dotknie. I co? I wszyscy, którzy wiedzieli o chorobie tej baby złamali tą przysięgę. Wiedząc, że szkodzi pacjentom oni również w tym procederze brali udział. Wszyscy powinni mieć odebrane prawo wykonywania zawodu lekarza. Korporacje to samo zło i powinny zostać rozwiązane. Dla dobra nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
ojapierdziu Re: Lekarze to tchórze i hipokryci 02.05.10, 20:10 Naprawdę sądzisz, że lekarze wciąż przysięgają nie leczyć kamicy? To o niewolnikach też fajne. Ludzie, czytajcie co wklejacie. Światowa Organizacja Lekarzy podczas swojego zjazdu w Genewie w 1948 r. opracowała nowożytną wersję przysięgi – deklarację genewską (...) W Polsce obowiązuje obecnie Przyrzeczenie Lekarskie, stanowiące część Kodeksu Etyki Lekarskiej uchwalonego przez Krajowy Zjazd Lekarzy, nawiązujące treścią do deklaracji genewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
moja_jest_racja Re: Lekarze to tchórze i hipokryci 02.05.10, 21:51 lodzermensch7 napisał: > A przecież wszyscy składali przysięgę Hipokratesa. nie nie nie.. to byla przysiega Hipokrytesa tylko oni seplenia przy jej skladaniu Odpowiedz Link Zgłoś
hapesek Uciekajcie stąd 02.05.10, 19:48 I właśnie z tego powodu zawsze pisuję skargi (zwykle jako jedyna) na wszelkie dostrzeżone gdziekolwiek nieprawidłowości. Najwyżej wezmą mnie ze czepialską lub wariatkę. Tak to jest, kiedy wszyscy wiedzą, a nikt nie ma odwagi się odezwać. To niech cierpią dalej! Ich wola! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Uciekajcie stąd 02.05.10, 19:55 Pewnie zabrakło ustaw, wytycznych, jak w przypadku lądowania! nie może być tak, żeby jakiś imbecyl sam pomyślał. Tak hula nasze państwo :))) Tak podejmuje się decyzje o mostach czy drogach, nie ma wytycznych, to nie myślę! Znaczy śmiesznie! Odpowiedz Link Zgłoś
zap1957 Uciekajcie stąd 02.05.10, 20:27 Tyle lat, tyle osób, szefów, nadzorców i NIKT nic nie mógł zrobić. Żadna instytucja. W takim "inteligentnym" srodowisku nie znalazł się jeden odważny? Kto jak kto, ale lekarze powinni wiedzieć że toksyny trzeba z organizmu usunąć. Jeżeli się tego nie zrobi to cały organizm może ulec zatruciu. A oni zaciskają dupę. Trzymają to gówno w środku.Później dziwią się że ludzie przechodząc obok nich zatykają nos. Odpowiedz Link Zgłoś
pink1416 Uciekajcie stąd 02.05.10, 20:50 Nie myślcie, że prywatnie znaczy lepiej. Na południu Polski działa z kolei pani O. Zostawiła mi przeoczony kanał w zębie, nieszczelne plomby, niedopełnione kanały, powietrze w zębie. Wszystko musiałam natychmiast poprawiać płacąc po raz kolejny. Musiałam pożyczać albo straciłabym właśnie "wyleczone" przez nią zęby. Co ciekawe, mimo opinii konsultanta wojewódzkiego pana Kaszuby "dokumentacja jest nieczytelna" (co jak widać, działa na jej -uwaga - KORZYŚĆ!!!) i są "niedopełnione kanały" Izba lekarska w Katowicach zamiotła sprawę pod dywan. Nie trzeba mówić, że przedstawiłam wszystkie faktury z poprawiania po niej oraz kartę leczenia od innego dentysty, który po niej wyciągał wszystkie plomby. Żadnej kary dla tej pani, żadnego pouczenia, aby za niewykonane usługi oddać pieniądze, co pozwoliłoby mi poprawiać to, co spartaczyła. Ciekawe kto jej dał dyplom, skoro ona nawet nie wie ile ząb trzonowy ma kanałów, nie zaobserwowała też nic na zdjęciach rtg, które wykonałam na własną rękę poza jej gabinetem i podsunęłam pod nos... Po zainkasowaniu gotówki stwierdziła, że "Nie będzie ze mną rozmawiać".... i działa bezkarnie do dziś. Poza tym, ze w 100% płaciłam za jej usługi, kolejny raz otrzymała gotówkę z nfz, Izba Lekarska w Katowicach również nie zrobiła nic w tej sprawie. MOŻE KTOŚ KOMPETENTNY TO SKONTROLUJE? Podam nr sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Uciekajcie stąd 02.05.10, 21:06 Rozsądni ludzie nie myślą, że prywatnie znaczy lepiej :). Prywatnie na pewno znaczy drożej. Koszty leczenia są ogromne więc klienci poza tymi zamożnymi zawsze zdecydują się na tych co robią taniej. Taniej robią partacze i mimo partolenia zawsze będą mieli klientów. Dotyczy to każdego obszaru w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
pink1416 Re: Uciekajcie stąd 02.05.10, 23:28 Chyba się nie zrozumieliśmy, Panie jednorazowy3... jednorazowy3 napisała: > Taniej robią partacze i mimo partolenia > zawsze będą mieli klientów. Dotyczy to każdego obszaru w tym kraju. Załóżmy, że korzysta Pan z usług, no powiedzmy, biura rachunkowego. Zanosi Pan tam wszystkie faktury, a biuro PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚĆ za to, co robi. To oznacza, że w przypadku pomyłki w rozliczeniu winny zostanie pociągnięty do odpowiedzialności i nikt Panu nie powie "trzeba było powierzyć sprawy droższej/lepszej firmie więc Pan poniesie koszty wynikające z błędu". Zapewniam. Albo buduje Pan dom. Gdyby dom runął po miesiącu, ODPOWIEDZIALNOŚĆ poniesie wykonawca. I nic nie przekona sądu, że był tani, więc powinien Pan zapłacić raz jeszcze droższej firmie. Niewiarygodne, że sugeruje Pan, że winne są ofiary partaczenia prywatnego leczenia, a nie leczący partacz. Mówię o sobie w liczbie mnogiej, bo teraz wiem, że było nas więcej. Partacze w każdej branży oprócz branży lekarskiej po prostu przestają istnieć na rynku. No ale za nimi nie stoją murem Izby Bezkarności... Odpowiedz Link Zgłoś
mk72 Re: Uciekajcie stąd 03.05.10, 02:28 > Załóżmy, że korzysta Pan z usług, no powiedzmy, biura rachunkowego. Zanosi Pan > tam wszystkie faktury, a biuro PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚĆ za to, co robi. To > oznacza, że w przypadku pomyłki w rozliczeniu winny zostanie pociągnięty do > odpowiedzialności i nikt Panu nie powie "trzeba było powierzyć sprawy > droższej/lepszej firmie więc Pan poniesie koszty wynikające z błędu". Zapewniam > . > Albo buduje Pan dom. Gdyby dom runął po miesiącu, ODPOWIEDZIALNOŚĆ poniesie > wykonawca. I nic nie przekona sądu, że był tani, więc powinien Pan zapłacić raz > jeszcze droższej firmie. Niewiarygodne, że sugeruje Pan, że winne są ofiary > partaczenia prywatnego leczenia, a nie leczący partacz. Mówię o sobie w liczbie > mnogiej, bo teraz wiem, że było nas więcej. Partacze w każdej branży oprócz > branży lekarskiej po prostu przestają istnieć na rynku. No ale za nimi nie stoj > ą > murem Izby Bezkarności... Klient tez się może tu przyczynić, popełniając winę w wyborze, jeśli jedynym kryterium jego wyboru jest cena. Zawsze można (i należy) zasięgnąć, choćby nieformalnej, opinii o danym wykonawcy w jego środowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
pink1416 Re: Uciekajcie stąd 03.05.10, 06:59 Że co??? Klient biura rachunkowego winny błędu popełnionego przez księgową? Słyszał kto o tym kiedykolwiek? Przypuszczam, iż jesteś z branży stąd takie podejście. To ilu jest w Polsce prawdziwych dentystów, a ilu udawanych? Jeden na kraj, jeden w każdym wielkim mieście? Dziwne, żeby zbyt niska cena usługi, jak twierdzisz uniemożliwiała prawidłowe leczenie pacjentów, zgodne z wiedzą medyczną, zamiast wywoływania szkód i cierpień, skoro stomatologia jest całkowicie sprywatyzowana, to kto narzuca zbyt niskie ceny? Jeśli o mnie idzie, to cena nie była niska. Pudło... A jak niby miałam zasięgnąć opinii nieformalnej w środowisku dentystów??? Mogłam wtargnąć na zaplecze gabinetu i zaczepić kogoś z pytaniem czy aby na pewno ta pani dentystka jest dentystką, czy umie rozpoznać żywy ząb od martwego, czy umie założyć szczelne wypełnienie, a ewentualnie czy wie ile zęby mają kanałów oraz to że należy je wszystkie wypełnić, a nie tylko co drugi??? He, ciekawa jestem odpowiedzi... Prawdę powiedziawszy sytuacja z zasięgnięciem opinii wygląda tak, że jedynym źródłem wiedzy o partaczach i to wyłącznie w skrajnych przypadkach jest strona Sandauera www.sppnn.org.pl ale z tego co widzę, lekarze jej nienawidzą za samo istnienie. Rozumiem, że Ty popierasz??? Poza tym pragnę zauważyć,że jeden z zapisów kodeksu etyki lekarskiej jest jako jedyny surowo przestrzegany - nie wolno powiedzieć prawdy pacjentowi, jeśli poprzednik coś ewidentnie spartaczył!!! Wiem, bo widziałam!!! Przypadkowo dowiedziałam się o "przesłuchaniu" dentystki, która mi poprawiała wszystkie zęby oraz doszły mnie słuchy, że "ONA SIĘ OBRONI". Przed czym??? Nie mogłam uwierzyć, że to ona, bogu ducha winna ma się bronić, a nie partacz, który zdemolował mi zęby. Naprawdę oniemiałam ze zdziwienia... Do tego stopnia, że napisałam wniosek do Izby Lekarskiej w Katowicach, gdzie toczyła się sprawa o wgląd w dokumentację. Byłam pewna, że pomylono dentystów... Autentycznie! Dopiero przeczytanie protokołu przesłuchań rozwiało moje wątpliwości w mig!!! I pojęłam o co chodzi... Otóż prawdziwa dentystka zarzekała się, że "TO NIE ONA MI POWIEDZIAŁA", prawie przysięgała, że to nie ona, jakby to była sprawa jej życia i śmierci.... Rzeczywiście to nie ona mi powiedziała, ale 6 innych dentystów. Chcąc uniknąć nieprzyjemności jej akurat nic nie mówiłam. Ona tylko leczyła zęby do natychmiastowego leczenia nie wiedząc, że "zostały wyleczone" wczoraj. Widocznie groziła jej śmierć zawodowa za taką "zdradę". Dentystka-oszustka za to ma się dobrze!!! W zaistniałej sytuacji postanowiłam zataić nazwiska tych również niewinnych, którzy powiedzieli mi prawdę, co mam w zębach, coby im oszczędzić kłopotów. W całym postępowaniu posługiwałam się całą dokumentacją (karta ponownego leczenia, zdjęcia rtg, opinia konsultanta wojewódzkiego) a i tak sprawie ostatecznie ukręcono łeb. Od partacza nie zażądano nawet sporządzenia dokumentacji medycznej z mojego leczenia (biegły stwierdził, że prowadzona przez nią dokumentacja jest całkowicie nieczytelna i wystąpił o maszynopis - nigdy go nie sporządzono). Wasz kodeks zabrania mówienia źle nawet o najniebezpieczniejszym partaczu i to jest jedyny element podlegający "śledztwu" prowadzonemu przez Izby Lekarskie. Tym bardziej śmiesznie brzmi Twoja propozycja zasięgnięcia opinii. Zresztą który paragraf kodeksu zwalnia od odpowiedzialności tańszego wykonawcę??? Potrafisz podać? I na koniec jeszcze jedno. Podobno każde postępowanie przed Izbami Lekarskimi finansowane jest z budżetu państwa. Nikomu to nie służy, ta cała wasza zgnilizna moralna, a na pewno już nie ma nic wspólnego z rzetelnością i nie eliminuje zawodowo czarnych owiec. Ja zapłacę, Ty zapłacisz... Odpowiedz Link Zgłoś
elsalto Uciekajcie stąd 02.05.10, 21:42 Jezus Maria!!!!!!!!!!!!!!! Niestety, wyobrażam sobie, że to całkiem możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
moja_jest_racja pozew zbiorowy 02.05.10, 21:50 wszyscy pokrzywdzenie przez "dr" Marie P. powinni zlozyc pozew o odszkodowanie ale skierowany przeciwko instytucji, ktora ja zatrudniala a nie P. jako osobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Uciekajcie stąd 02.05.10, 22:50 Panie Marcinie, swietny artykul. Gratuluje ! Odpowiedz Link Zgłoś