dillu 03.05.10, 17:07 Panie Wojciechu, świetne! ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ex.czytelnik.wyborczej Jądro Rokity 03.05.10, 17:08 Gazeto! Wojciechu Orliński! Nie idźcie tą drogą! Dziś piękne patriotyczne święto, a Wy publikujecie kolejny płytki, pełen jadu i tanich złośliwości tekst. Apelowałaś Gazeto by Polaków nie dzielić, a tu - proszę - prymitywne dzielenie na tych co opętani demonem patriotyzmu chodzą na jakieś pogrzeby i tą normalną, zdrową resztę społeczeństwa która ciężko pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Jądro Rokity 03.05.10, 17:34 Mnie tez ten tekst sie podoba,uwazam,ze zwraca uwage na istotna sprawe- a mianowicie to,ze ostatnimi czasy lansuje sie tylko jeden "wlasciwy" patriotyzm, pozwolicie,ze nazwe go krotko "Bogoojczyznianym".Ci,ktorzy nim epatuja,sa dobrymi Polakami, a reszta-to mierzwa-albo jeszcze gorzej (vide:wypowiedz p.Wyszkowskiego,ze prawdziwi Polacy i prawdziwi patrioci beda glosowac na Kaczynskiego, a reszta-tzn. ci,ktorzy na kogos innego-to Targowica.Czego symbolem jest Targowica-wszyscy wiemy) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.pierdziel Re: Jądro Rokity 05.05.10, 01:15 >>tylko jeden "wlasciwy" patriotyzm - moim zdaniem odpowiedniejszą nazywą byłby 'patriotyzm żebraczy'; to jest podtykanie każdemu pod nos naszych pregranych - i przez to daremnych - powstań, zniszczonych miast, zastoju cywilizacyjnego (wszystko dzięki tymże powstaniom), jakby to było jakimś powodem do 'chwały'. Ja chcę być (i jestem) dumny z Miłoszów, Gierymskich, Tarskich, i Sierpińskich; z Commonwelthu Polsko-Litewskiego, z Konstytucji 3-Maja i Okrągłego Stołu 1989; z Wałęsy i Mazowieckiego, J.J.Lipskiego, Kuronia i Michnika; może to nie jest dużo ale więcej niż popowstaniowe ruiny i stracony (XIX) wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.czytelnik.wyborczej Jądro Rokity 03.05.10, 17:26 Gazeto! Wojciechu Orliński! Nie idźcie tą drogą! Dziś piękne patriotyczne święto, a Wy publikujecie kolejny płytki, pełen jadu i tanich złośliwości tekst. Apelowałaś Gazeto by Polaków nie dzielić, a tu - proszę - prymitywne dzielenie na tych co opętani demonem patriotyzmu chodzą na jakieś pogrzeby i tą normalną, zdrową resztę społeczeństwa która ciężko pracuje. Opamiętania, Gazeto! BTW, gdy opublikowałem ten post po raz pierwszy to skasowaliście w imię jak rozumiem niewykluczającej tolerancji??? Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Jądro Rokity 03.05.10, 17:35 >TW, gdy opublikowałem ten post po raz pierwszy to skasowaliście w imię jak rozumiem niewykluczającej tolerancji??? < posty czasem ukazuja sie z opoznieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.czytelnik.wyborczej Re: Jądro Rokity 03.05.10, 18:15 Ten post pokazał się jako komentarz, potem na jakiś czas zniknął, by znów się pojawić. Czemu? Nie wiem. Ale winny jestem Gazecie przeprosiny za uszczypliwy komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro Re: winny jestem Gazecie przeprosiny 03.05.10, 20:37 Owszem - bo to po prostu ichnie serwery nie wyrabiają... P.S. Natomiast wszelkie uszczypliwe komentarze na temat zbyt słabych serwerów w dużej i, jakby nie było, dość bogatej firmie będą już bardzo na miejscu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: Jądro Rokity-ale jaja 03.05.10, 19:52 Wojciechu Orliński idź dalej tą drogą! Ten bogoojczyźniany patriotyzm wszystkim już wychodzi bokiem. Tym bardziej, że jak historia i doświadczenie uczy ci, którzy go tak usilnie propagują, lubią składać daninę z cudzej krwi. Sami pierwsi spieprzają przez Zaleszczyki... Wielki Opozycjonista Wildstein lata stanu wojennego przeżył dyskutując przy kawiarnianym stoliku w Paryżu wykłócając się o swoją gażę a następnie kablując wydawcę władzom francuskim. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nie bądź w gorącej wodzie kompany. 04.05.10, 04:53 ex.czytelnik.wyborczej napisał: (...) > BTW, gdy opublikowałem ten post po raz pierwszy to skasowaliście w imię jak roz > umiem niewykluczającej tolerancji??? Co Ty bredzisz? Kto i co Ci skasował ???!!! PS.: Pod ramką, w której piszesz post, jest informacja, cyt.: "Wysłany przez ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut." Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nie bądź w gorącej wodzie kompany. 04.05.10, 04:55 Sorry, "kąpany". Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl Re: Jądro Rokity 05.05.10, 11:31 w tym tekscie taka sama logika jak i w twoim niku ex.czytelniku. No coz nie kazdemu patriocie dana byla pelna glowka Odpowiedz Link Zgłoś
blanzeflor Jądro Rokity 03.05.10, 17:34 :)))) przybijam piątkę! Jaś Marysia Rokita sam w sobie zawsze bawi mnie niezmiernie, ale Orliński dołożył jeszcze wisienkę na tym torciku Odpowiedz Link Zgłoś
pashow.von Jedno państwo, dwa narody 03.05.10, 17:40 Jest dokładnie tak jak Pan napisał: mamy jedno państwo polskie, a w nim dwa narody. Jednemu z drugim nie idzie się dogadać. Tolerują się w pracy i na spotkaniach rodzinnych, rzadziej towarzyskich, bo nie ma innego wyjścia. Poza tym wszystko ich dzieli, unikają siebie coraz bardziej, coraz mniej się szanują oraz coraz mniejsza jest w nich ochota żeby siebie słuchać, a nawet sobie poświęcać czas. Wiadomo kto pierwszy rzucił kamień oskarżając że dziadek był w Wehrmachcie, a potem wyzwał od zomowców. Na nim spoczywa odpowiedzialność za podział Polaków, oraz że wyzwani od zomowców uznali że mają do czynienie z paranoikami. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jedno państwo, dwa narody 04.05.10, 05:01 pashow.von napisał: > Jest dokładnie tak jak Pan napisał: mamy jedno państwo polskie, a w > nim dwa narody. Jednemu z drugim nie idzie się dogadać. Szczęście w nieszczęściu, że stosunek jednego do drugiego jest jak 20 (z tendencją do wymierania) do 80. Niech nikogo nie zmylą ostatnie działania w owczym pędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pioro111 Re: Jedno państwo, dwa narody 04.05.10, 09:35 Zomowcy są !!! Nie rozpłynęli się w powietrzu a na wymarcie za wcześnie!!! Są również ich dzieci wychowane na opowieściach o pałowaniu styropianów i solidaruchów!!! he he tacy na bank poszli potańczyć w czasie pogrzebu na Wawelu he he Odpowiedz Link Zgłoś
wyszynekwanda Re: Jedno państwo, dwa narody 04.05.10, 15:08 Jak zwykle idiotyczna i pełna obelg uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
jawojtko Wiesz Wojtku 03.05.10, 17:44 ... że nie zawsze zgadzam się z Tobą, ale tuś utrafił w samo jądro rzeczywiście. I mam nadzieję szczerą, że po tym trafieniu, nie wystarczy panom Rokitom & co zwykłe poskakanie na piętach żeby ból przeszedł. A może... o, i to by było najwłaściwsze, niech skaczą, a jądra im do reszty odpadną. Odpowiedz Link Zgłoś
sadowski.l Jądro Rokity 03.05.10, 18:02 Czemu ten gość się dziwi że niektórzy pokazują srodowisku obrońców komunistycznych zbrodniaży i ich obrońców pogardę na ulicy... przecież to oni zabezpieczali plecy tym co mordowali ... i niech się nie dziwą że wiele osób pluje na ich widok na ulicy (patrz Olejnik)... Polska to szambo Odpowiedz Link Zgłoś
sadowski.l Re: Jądro Rokity 03.05.10, 18:26 Co do Katynia to ja się niedziwie że tak a nie inaczej pisze gość z środowiska które wyłania się z tych co zrobili w Polsce Katyń po wojnie. Oni razem jak przyszli czerwono armiści to za kiełbase brali i mordowali AKowców... to środowisko obrońców tych co pociągali za cyngiel i mordowali ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
qantii Re: Jądro Rokity 03.05.10, 21:58 Twoja stylistyka woła o pomstę do nieba. Jeśli nie potrafisz budować poprawnie zdań i wysławiać się z sensem, poćwicz najpierw na papierze, zanim ten bełkot wkleisz na forum. Taki z ciebie patriota, jak sprawnie posługujesz się językiem ojczystym. Widać na pierwszy rzut oka, że marnie. Poza ty "nie dziwie" pisze się osobno. Kup sobie słownik ortograficzny zanim zaczniesz reklamować swojego podobnie nieudolnego bloga. "Czerwonoarmiści " pisze się z kolei razem. Co ty czytujesz? Tabloidy? A może oglądasz tylko zdjęcia? Bo błąd pogania kolejny błąd. Patriota nie znający polskiej składni i ortografii... Symptomatyczne dla tych "prawdziwych".. Odpowiedz Link Zgłoś
sadowski.l Re: Jądro Rokity 03.05.10, 22:43 Ja powiem że jeśli chodzi o styl widzę że to twój jedyny argument. Ja powiem że w podpisywaniu wyroków śmierci na AKowców to styl komuchów był piękny... przepiękny... po 1989 roku zabezpieczono dostanie życie morderców i to jest prawda. Polska musi się rozliczyć z swoją zbrodniczą przeszłością ... bo gdyby morderców skazano to można by inaczej mówić ale Polska ich nie skazała. Mordercy żyli sobie dobrze po 1989 roku, w luksusach. Dzięki właśnie takim Kuczyńskim itd. Obrońcy morderców i gwałciceli... Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Może, zamiast pluć, wykażesz się dowodami? 04.05.10, 00:01 Przestaniecie może, prawaki, rzygać wreszcie tą żółcią? Czy to może jednak ponad wasze siły? Za cholerę nie jesteście w stanie wykrzesać ze swoich główek żadnej myśli, która, do ciężkiej dżumy, byłaby pozytywna. Odpowiedz Link Zgłoś
sadowski.l Re: Może, zamiast pluć, wykażesz się dowodami? 04.05.10, 01:22 Co ma do rzeczy tu prawicowość. Poczytaj o powojennej historii Polski. Przecież mordowano tysiące osób które walczyły podczas wojny z niemcami, później dalej mordowano... po 1989 roku sobie żyli i niekótrzy zyją do dziś ... z tych co mordowali i nic złego ich nie spotkało. Kto dał prawo komuś ich tak poprostu rozgrzeszyć, zachować ich zbudowane na krwii majątki... uniewinnić z morderstw itd. Kuczyński? Michnik który pochodzi z rodziny takiej że chyba sam jej bronił a nie wybaczał ... przecież prawda jest taka że mordercy sobie szczęśliwie żyli i żyją i jeszcze ciągną pieniądze z budżetu... To właśnie między innymi gazeta wyborcza była głównym obrońcą morderców i oprawców. To nie jest żółć to prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszelwood Re: Może, zamiast pluć, wykażesz się dowodami? 04.05.10, 07:41 Jądro Ciemnoty !!!! Bogoojczyżniane kmioty. Odpowiedz Link Zgłoś
sadowski.l Re: Może, zamiast pluć, wykażesz się dowodami? 04.05.10, 01:27 Jak kiedyś przyjdą czasy że ich będą konfiskować i mordować to padne ze śmiechu ... a szczególnie jak to dotknie ich dzieci i wnuki pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sadowski.l Re: Może, zamiast pluć, wykażesz się dowodami? 04.05.10, 01:29 Ciekawe co by wyborcza pisała gdyby ktoś wsadził do worka syna Michnika, wrzucił do rzeki i powiedział że takie czasy ... i jeszcze skonfiskował jego mieszkanie.... Tak tak... dokładnie takich ludzi broni wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
skibaskiba Re: Może, zamiast pluć, wykażesz się dowodami? 04.05.10, 09:24 Ja żałuje, że to nie ciebie wsadzili do wora i nie spuscili do kanalizacji. Ludzkość zyskałaby na tym więcej, niż na czytaniu twoich bredni. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Może, zamiast pluć, wykażesz się dowodami? 05.05.10, 18:22 > Ciekawe co by wyborcza pisała gdyby ktoś wsadził do worka syna Michnika, wrzuci > ł do rzeki i powiedział że takie czasy ... i To Lecha Kaczyńskiego wsadzono do worka? Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa49 Re: Jądro Rokity 04.05.10, 10:45 Weź leki, słownik ortograficzny a potem pisz. Monika Olejnik "zabezpieczała plecy tym co mordowali" i dlatego trzeba ją opluć? Pogieło Cię? Odpowiedz Link Zgłoś
jacmenos być Polakiem 03.05.10, 18:03 Celne spostrzeżenia ! Po smoleńskiej tragedii histeria narodowa upoważnia do następującej refleksji : 1. mity nie powinny zastępować faktów . mit męczeństwa , ofiary krwi , symbolika wyjęta z kanonów romantycznej poezji nie zmieni rzeczywistości . Nawet bardzo starając się aby znaleźć sens w śmierci ofiar katastrofy nie zmienimy rzeczywistości- śmierć w katastrofie to głupia , bezsensowna śmierć ! 2.łatwiej żyje się w społeczeństwie pragmatycznym niż w społeczności w której co rusz rozdrapujemy rany zadane przez wrogi świat dybiący na nasz wybrany Naród . 3.jak bardzo ok 20 % społeczeństwa jest pełne frustracji i wrogości do współczesności , że potrafi agresywnie narzucać reszcie swój świtopogląd ? 4. jak długo będziemy czekać aż przestrzeń publiczną zaczną wypełniać profesjonaliści ? Brak profesjonalizmu jest tak wszechobecny ! Dyletanci w mediach zabierający głos na każdy temat , znając się na wszystkim najlepiej! "Specjaliści" od wszystkiego czyli od niczego ! 5. Kiedy zaczniemy jako Polacy być po prostu dumni z naszych naprawdę imponujących dokonań ? 6. Kiedy wyleczymy się z naszych kompleksów i przestaniemy być ofiarą historii , spisków żydo-komuny-masoneri-ruskich-niemieckich i Bóg wie jeszcze jakich ? 7.Kiedy będzie normalnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
asasello_krakow Re: Jądro Rokity 03.05.10, 18:08 strasznie Pan agresywny, a ja nie lubię agresywnych ludzi, niezależnie od poglądów... Odpowiedz Link Zgłoś
m_caliban Re: Jądro Rokity 03.05.10, 19:03 Mylisz agresję z kpiną. WO nikogo nie atakuje, nie wyzywa, ba! nawet nie imputuje głupoty Jasiowi (choć, Bogiem a prawdą, JMR aż się o to prosi). Kpi tylko, w dodatku kpi z czegoś, co zasługuje na kpinę. Muszę przyznać, że w obliczu paranoicznych teorii spiskowych, histerii, demagogii, wszystkich tych oburzonych okrzyków, oskarżeń o zdradę, pochwalnych psalmów i radosnego po...dalania na kolanach wkoło Wawelu mi też przychodzi do głowy tylko kpina. Bo co innego? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Jądro Rokity 03.05.10, 18:17 I zapomnialem napisac: przybijam te wirtualna piatke! Odpowiedz Link Zgłoś
gringo666 Jądro Rokity 03.05.10, 19:29 Przybijam piątkę. Pomijam milczeniem kompensacyjne poszukiwanie JMR. Widocznie "...długo i głęboko szukała i nie znalazła...". Osobiście uważam, że mój patriotyzm to PIT-4 i CIT-2, przynoszony w zębach co miesiąc do urzędu skarbowego - to moja flaga i moja ojczyzna. Część ciężko zarobionych pieniędzy oddana mojemu krajowi. I uważam, że Ci, którzy żyją z pieniędzy budżetu winni są ludziom takim jak ja szacunek należny PRACODAWCY. Bo bawią się za moje. Nie mam czasu, na wycieczki patriotyczne. A może warto rozważyć pomysł ograniczenia czasu, przez jaki można pracować w budżetówce. Bardzo chętnie zobaczył tych wszystkich zawodowych patriotów w pracy na własny rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
wyszynekwanda Re: Jądro Rokity 04.05.10, 15:23 I celne i mądre. Też jesem za takim limitem. Jak widzę te same postacie, niektóre od 89 siedzące w sejmie i kpiące sobie z uczciwie pracujących ludzi to nie czuję dumy do instytucji państwowych, choć czuc bym chciała. To co PIS robi z pojęciem patriotyzm i ojczyzna jest nadużyciem. To tak jakby J.Kaczyński mówił: patriotyzm to ja - Ojczyzna to ja i tylko ja, kto tak nie uważa to zomo... Apeluję :Uczmy sie kochać naszą Ojczyznę mądrze. Odpowiedz Link Zgłoś
letopis Re: Jądro Rokity 04.05.10, 20:49 Nareszcie ktos powiedział mądre słowo o patriotyźmie. Nie jest przecież patriotyzmem samo branie udziałów w uroczystościach i obrzędach, rocznicowych czy pogrzebowych.Nie wystarczy też znajomość historii. Jest patriotyzmem płacenie podatków, mimo pokusy ich uniknięcia , jest patriotyzmem dbanie o dobre wychowanie dzieci, przyszłych obywateli , jest nim wreszcie dbanie o zdrowie, tak, dbanie o siebie , o swoją kondycję fizyczną i umysłową. Jest patriotyzmem rozglądanie się po współczesnym świecie, aby znać dzisiejsze warunki w jakich funkcjonuje nasz kraj. Jest patriotyzmem to wszystko co sprawia,że kraj jest silniejszy , bogatszy.Sprawnie rządzony.Dobrze spostrzegany za granicą. Byłoby lepiej, żebyśmy czasem przypomnieli sobie słowa prezydenta Kennediego :nie myśl o tym.co kraj może zrobić dla ciebie,myśl co ty możesz zrobić dla kraju. Mieści się w tym sposobie myślenia także naprawianie tego, co w kraju niedobre.ale nie przez kłótnie i wyzwiska . Odpowiedz Link Zgłoś
szmul.bender Jądro Rokity 03.05.10, 20:34 Okazuje sie ze mozna wrednie pisac bedac po lewej stronie. Panie Orlinski kogo chce pan przewyzszyc w paszkwilanctwie: Wildsteina, Ziemkiewicza a moze Pospieszalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
s1984 Słabiutko... 03.05.10, 20:39 ...Panie Wojciechu. Insynuuje Pan, że osoby, które uczestniczyły w uroczystościach na Wawelu, to niepracujący, leniwi PiSowcy, będący na utrzymaniu pracującej części społeczeństwa. To sztuczny, niesprawiedliwy i obraźliwy podział. Odpowiedz Link Zgłoś
rwakulszowa Jądro Rokity 03.05.10, 20:44 Znakomity felieton. Aż sie dziwię że ukazał sie w GW znanej z beznadziejnych tekstów ! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bel5 Jądro Rokity 03.05.10, 20:49 Panie Wojtku, dziękuję i przybijam piątkę.....To co Pan napisał jest aż "do bólu" prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Jądro Rokity 03.05.10, 21:20 Też się przyłączam i dorzucę jeszcze do wywodu autora o tyrającej w pocie czoła części "niepatriotycznego" narodu refleksję na temat powtarzanym wielokrotnie w ostatnich dniach zdaniu, że "Polska sobie poradziła w tych trudnych dniach". Dzisiaj powtórzył to raz jeszcze marszałek/prezydent Komorowski. Chciało by się zapytać, a jakież to problemy miało do rozwiązania państwo polskie, oczywiście poza pogrzebami? Ale to przecież można było od biedy zlecić wyspecjalizowanym firmom pogrzebowym. Żadnych innych nadzwyczajnych problemów problemów po prostu (na szczęście) nie było. Gdyby się zdarzyło trzęsienie ziemi, powódź czy epidemia i państwo sobie poradziło, to kapelusze z głów, ale ostatnie dwa tygodnie raczej są dla mnie dowodem, że władze państwowe można odesłać hurtem na emerytury, a Polska będzie dalej funkcjonować. Odpowiedz Link Zgłoś
letopis Re: Jądro Rokity 04.05.10, 21:00 lubat napisał: > Też się przyłączam i dorzucę jeszcze do wywodu autora o tyrającej w pocie czoła > części "niepatriotycznego" narodu refleksję na temat powtarzanym wielokrotnie w > ostatnich dniach zdaniu, że "Polska sobie poradziła w tych trudnych dniach". > Dzisiaj powtórzył to raz jeszcze marszałek/prezydent Komorowski. Chciało by się > zapytać, a jakież to problemy miało do rozwiązania państwo polskie, oczywiście > poza pogrzebami? Ale to przecież można było od biedy zlecić wyspecjalizowanym > firmom pogrzebowym. Żadnych innych nadzwyczajnych problemów problemów po prostu > (na szczęście) nie było. > > Gdyby się zdarzyło trzęsienie ziemi, powódź czy epidemia i państwo sobie > poradziło, to kapelusze z głów, ale ostatnie dwa tygodnie raczej są dla mnie > dowodem, że władze państwowe można odesłać hurtem na emerytury, a Polska będzie > dalej funkcjonować. Ale, ale gdyby cokolwiek zawiodło, gdyby ten rząd nie zadbał o opiekę nad rodzinami, o godne pochowanie ofiar, o uszanowanie każdej ze zmarłych osób, to dopiero byłaby okazja do wydziwiań . Tak można łatwo dzisiaj mówic,że wszystko było łatwe, zrobiło się samo i cały ten zasmarkany rząd do niczego nie był potrzebny. Łatwe wydaje się dlatego właśnie , że było zrobione dobrze i starannie. To podróż była źle przygotowana przez kancelarię zmarłego Prezydenta i przez to prawie sto rodzin zostało dziś bez swoich najbliższych. Przecież ci wszyscy ludzie mogliby żyć! Odpowiedz Link Zgłoś
tmkmk Brawo! 03.05.10, 22:12 Swietny tekst. Jedyne pytanie, ktore mi sie nasuwa: czy prawdziwi Polacy, z Rakita i Janke na czele, zdolaja go przeczytaja go ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
tfialkow Jądro Rokity 03.05.10, 22:22 Szanowny Panie, gratulacje - nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek pieszcząc "Jądro Rokity" 03.05.10, 23:17 zapędza sie Pan niebezpiecznie, chyba... "Do pracy dopinguje inwestor, któremu na infrastrukturze drogowej zależy bardziej niż na muzeum powstania. A więc raczej nie z PiS." Jakby się nad tym zastanowić, to, co to własciwie znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Jądro Rokity 03.05.10, 23:52 muuuuuuuuuuuuuhahahahaha..........niech Pan przestanie, przeciez to skajna nieodpowiedzialosc - stawiam prawicowa hipoteze spiskowa -a co by bylo jakby to dziecko np.wypadlo z okna na wskutek braku opieki i wygladania na tatusia ?????????? O boze ja juz chyba sam w tym wszystkim glupieje:DDDDDDD Z trzeciej Polski pozdrwiam -wz Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Jądro Rokity 04.05.10, 00:18 "Uśmiechniętemu" Wojciechowi Orlińskiemu do sztambucha: Kabaret Starszych Panów Ballada z trupem Ballada z trupem, z trupem ballada otwieram szafę facet wypada Wprost z Białowieży wracam i łup jak długi leży trup u mych stóp Ach strach, strach, rany boskie, rany boskie Może nie trup, to może to kukła Z szafy do stóp mi jak długa gruchła Gdybym się uparł, mógłbym ją tknąć Eee.. lecz głupio trupa tak tknąć jak bądź Ach strach, strach, rany boskie, rany boskie Więc zaraz wołam żonę mą Władkę i pytam, czy to nie trup przypadkiem Włos się jej zjeżył, serce jej łup i Władka leży też u mych stóp Ach strach, strach, rany boskie, rany boskie Myślę - do trupa za chwile wrócę Lecz najpierw żonę Władkę ocucę i na kanapke taszcze tup, tup Żone mą Władkę z oczami w słup Ach strach, strach, rany boskie, rany boskie Tylko że myślę - gdy się ocuci znów trupa widok w niebyt ją rzuci zaś nie ponowi jej się ten szok o... jeśli się dowie, że nie ma zwłok Ach strach, strach, rany boskie, rany boskie Reasumując, naprawię gafę trupa pakując z powrotem w szafę I tu enigmat ciemny jak grób: trupa już nie ma tam, gdzie był trup Ach strach, strach, rany boskie, rany boskie Lecę na schody, zbiegam w piwnice Nigdzie ni śladu trupa nie widzę Wracam na górę - a niech to kat Po mojej żonie też przepadł ślad Ach strach, strach, rany boskie, rany boskie Trafu widocznie takiego łupem padłem, że żona mi uciekła z trupem Trafy przeklęte, gdy Ci do stóp Z szafy wypada przystojny trup Rany boskie... Ballada z trupem, z trupem ballada otwieram szafę facet wypada Wprost z Białowieży wracam i łup jak długi leży trup u mych stóp Ach strach, strach, rany boskie, rany boskie Może nie trup, to może to kukła Z szafy do stóp mi jak długa gruchła Gdybym się uparł, mógłbym ją tknąć Eee.. lecz głupio trupa tak tknąć jak bądź Ach strach, strach, rany boskie, rany boskie Więc zaraz wołam żonę mą Władkę i pytam, czy to nie trup przypadkiem Włos się jej zjeżył, serce jej łup i Władka leży też u mych stóp Ach strach, strach, rany boskie, rany boskie Myślę - do trupa za chwile wrócę Lecz najpierw żonę Władkę ocucę i na kanapke taszcze tup, tup Żone mą Władkę z oczami w słup Ach strach, strach, rany boskie, rany boskie Tylko że myślę - gdy się ocuci znów trupa widok w niebyt ją rzuci zaś nie ponowi jej się ten szok o... jeśli się dowie, że nie ma zwłok Ach strach, strach, rany boskie, rany boskie Reasumując, naprawię gafę trupa pakując z powrotem w szafę I tu enigmat ciemny jak grób: trupa już nie ma tam, gdzie był trup Ach strach, strach, rany boskie, rany boskie Lecę na schody, zbiegam w piwnice Nigdzie ni śladu trupa nie widzę Wracam na górę - a niech to kat Po mojej żonie też przepadł ślad Ach strach, strach, rany boskie, rany boskie Trafu widocznie takiego łupem padłem, że żona mi uciekła z trupem Trafy przeklęte, gdy Ci do stóp Z szafy wypada przystojny trup Rany boskie... Odpowiedz Link Zgłoś