Dodaj do ulubionych

Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawelu

03.05.10, 17:22
Nier dopuścić na Wawel Pospieszalskiego, bo jeszcze znówu zapyta tłumy, co
myślą jak tak stoją.
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:27
      a myslisz, ze oni cos mysla? Stoja, po prostu stoja....
      • extrafresh Nie lepiej do parku na spacer? 03.05.10, 17:30
        • ohayoo Re: Nie lepiej do parku na spacer? 03.05.10, 17:37
          jak ci ludzie tak mogą ... wbrew połajankom medialnym postępować i to na deszczu
          jeszcze stoją.
          • krzysiozboj Re: Nie lepiej do parku na spacer? 03.05.10, 17:41
            Dokładnie, a taki zły to prezydent był ;)
            Za to przypominają mi się dowcipy o dobrym Stalinie czy Leninie (który był dobry
            bo mógł zabić a nie zrobił tego) w kontekście tego naszego złego prezydenta :))
            • dan3iger Też bym poszedł zobaczyć.... 03.05.10, 18:04
              Też bym poszedł zobaczyć to na własne oczy

• dan3iger Re: Też bym poszedł zobaczyć.... 03.05.10, 18:20
                pawvic.wrzuta.pl/audio/1tNFrfzuCII/jan_kaczmarek_-_warto_bylo_czekac
              • bogdan.tadus A ja nie, ale chętnie... 03.05.10, 18:35
                wziąłbym kamerę, zaprosił kilku nieznanych aktorów i nakręcił serię wywiadów nt.
                teorii, że L. Kaczyński jako jedyny uratował się z katastrofy i po zmianie
                wyglądu na lepszy w ukryciu ogląda swoje jedyne wielkie dokonanie: śmierć i
                pochówek na Wawelu. Wpisałoby się to znakomicie w serię podobnych legend (patrz:
                Elvis i Adolf) i znalazłyby się miliony, które byłyby w stanie w to uwierzyć.

Siła mediów jest wielka skoro potrafiła z kartoflanego prezydenta zrobić
                bohatera narodowego.
                • krzysiozboj Re: A ja nie, ale chętnie... 03.05.10, 18:41
                  Ano wielka, bez problemu wcześniej z normalnego człowieka "kartofla" uczyniła :))
                  I być może "mądrość ludowa" nie zawsze jest najmądrzejsza ale ja aż tak bardzo
                  nie szydziłbym z niej uogólnieniem
                  • wj_2000 Re: A ja nie, ale chętnie... 03.05.10, 18:52
                    Mądrość ludowa powodowała, że kolejka do obejrzenia Bieruta w roku 1956 była
                    wielokrotnie dłuższa. Aż trzeba było wojska (I Dywizja Piechoty), bo by się
                    ludziska potratowali. Politycy PZPR potraktowali (całkiem serio) ów szeroki
                    udział w żałobie i pogrzebie "jako świadectwo popularności polityki PZPR w
                    narodzie".
                    3 miesiące później znów trzeba było użyć wojska, tym razem z bronią, by ratować
                    dupsko w rewolcie Poznańskiego Czerwca!!!
                    Więc się zwolennicy PiS nie radujcie jak bardzo "cały naród" zaczął Was
                    popierać! Jest Was te 20% no i trudno!
                    • leo_tax Re: A ja nie, ale chętnie... 03.05.10, 19:26
                      wj_2000 napisał:

> Mądrość ludowa powodowała, że kolejka do obejrzenia Bieruta w roku
                      1956 była
                      > wielokrotnie dłuższa. Aż trzeba było wojska (I Dywizja Piechoty),
                      bo by się
                      > ludziska potratowali. Politycy PZPR potraktowali (całkiem serio)
                      ów szeroki
                      > udział w żałobie i pogrzebie "jako świadectwo popularności
                      polityki PZPR w
                      > narodzie".
                      > 3 miesiące później znów trzeba było użyć wojska, tym razem z
                      bronią, by ratować
                      > dupsko w rewolcie Poznańskiego Czerwca!!!
                      > Więc się zwolennicy PiS nie radujcie jak bardzo "cały naród"
                      zaczął Was
                      > popierać! Jest Was te 20% no i trudno!

ależ was boli ta kolejka....chcących pożegnać śp pare
                      Prezydencką..lejcie żółć dalej....
                  • bogdan.tadus Re: A ja nie, ale chętnie... 03.05.10, 18:58
                    krzysiozboj napisał:

> nie szydziłbym z niej uogólnieniem

Rozmawiałem kiedyś z dwoma przypadkowo spotkanymi, smutnymi facetami. Okazało
                    się, że wrócili właśnie z pogrzebu dwóch kolegów z firmy (wypadek samochodowy).
                    Na pogrzebie był tylko szef, oni i rodziny zmarłych. Reszta siedziała w tym
                    czasie cały dzień przed telewizorem, bo leciał właśnie pogrzeb księżniczki Diany.
                    Jak tu nie nabrać dystansu po czymś takim?
                  • monikatres Re: A ja nie, ale chętnie... 03.05.10, 19:03
                    krzysiozboj napisał:

> Ano wielka, bez problemu wcześniej z normalnego człowieka "kartofla" uczyniła :
                    > ))
                    > I być może "mądrość ludowa" nie zawsze jest najmądrzejsza ale ja aż tak bardzo
                    > nie szydziłbym z niej uogólnieniem

Dziwne masz pojęc ie "normalności"... A ludzie stoją z tego samego powodu, z
                    jakiego stali na Krakowskim, bynajmniej nie w celu oddania "hołdu" naszemu
                    słoneczku poległemu "bohaterską" śmiercią. Tak samo lecą, jak jest wypadek -
                    popatrzeć czy dużo krwi i czy ręka noga nie urwane:)
                    • krzysiozboj Re: A ja nie, ale chętnie... 03.05.10, 19:14
                      Dlaczego dziwne? Jeśli odciąć od niego to co mu przylepiono przed śmiercią i po
                      śmierci to zostaje całkem normalny moim zdaniem człowiek, z jakimiś ideami,
                      zasadami ale i słabościami. Mocno nienormalne tutaj moim zdaniem są media.
                      Co do tego stania to mam nieco inne zdanie ale kto powiedział ze ja muszę mieć
                      rację?
                      Co do postu wyżej - Ludzie masowo popełniali wiele głupot będąc sprytnie
                      manipulowanymi ale nie napisałbym że jeśli kilka mln czy więcej w coś wierzy/ma
                      jakiś pogląd to musi to być zaraz głupota :)) Ważny ważny dystans i własny
                      rozumek (nawet jeśli czasem przyciasnawy :D )
                      • bogdan.tadus Re: A ja nie, ale chętnie... 03.05.10, 19:21
                        krzysiozboj napisał:

> Co do postu wyżej - Ludzie masowo popełniali wiele głupot będąc sprytnie
                        > manipulowanymi ale nie napisałbym że jeśli kilka mln czy więcej w coś wierzy/ma
                        > jakiś pogląd to musi to być zaraz głupota

Pogląd? Instynkt stadny to nie pogląd. Tu działa prawo: im większe stado, tym
                        większy instynkt!
                    • leo_tax Re: A ja nie, ale chętnie... 03.05.10, 19:34
                      monikatres napisała:

> krzysiozboj napisał:
                      >
                      > > Ano wielka, bez problemu wcześniej z normalnego
                      człowieka "kartofla" uczy
                      > niła :
                      > > ))
                      urwane ręce chyba były na miejscu katastrofy a nie na krakowskim??
                      czyż nie tak?
                      tania kreatorko rzeczywistości.....
                      > > I być może "mądrość ludowa" nie zawsze jest najmądrzejsza ale ja
                      aż tak b
                      > ardzo
                      > > nie szydziłbym z niej uogólnieniem
                      >
                      > Dziwne masz pojęc ie "normalności"... A ludzie stoją z tego samego
                      powodu, z
                      > jakiego stali na Krakowskim, bynajmniej nie w celu oddania "hołdu"
                      naszemu
                      > słoneczku poległemu "bohaterską" śmiercią. Tak samo lecą, jak jest
                      wypadek -
                      > popatrzeć czy dużo krwi i czy ręka noga nie urwane:)
                  • ostjan Re: A ja nie, ale chętnie... 03.05.10, 19:30
                    To nie mądrość ludowa to Solidarność organizuje "pielgrzymki" ze składek
                    związkowych, myślę że w ramach akcji socjalnej, lub innej statutowej.
                • leo_tax Re: A ja nie, ale chętnie... 03.05.10, 19:22
                  bogdan.tadus napisał:

> wziąłbym kamerę, zaprosił kilku nieznanych aktorów i nakręcił
                  serię wywiadów nt
                  > .
                  > teorii, że L. Kaczyński jako jedyny uratował się z katastrofy i po
                  zmianie
                  > wyglądu na lepszy w ukryciu ogląda swoje jedyne wielkie dokonanie:
                  śmierć i
                  > pochówek na Wawelu. Wpisałoby się to znakomicie w serię podobnych
                  legend (patrz
                  > :
                  > Elvis i Adolf) i znalazłyby się miliony, które byłyby w stanie w
                  to uwierzyć.
                  >
                  > Siła mediów jest wielka skoro potrafiła z kartoflanego prezydenta
                  zrobić
                  > bohatera narodowego.

.......możesz tak zrobić...wolna wola...nawet to chętnie zobacze...
            • zbig1113 Re: Nie lepiej do parku na spacer? 03.05.10, 20:40
              Do panoptikum też często stały kolejki.
          • swojak11 Re: Nie lepiej do parku na spacer? 03.05.10, 19:19
            Dobrze to ująłeś "Połajanki mediów"
          • konikdrewniany07 Re: Nie lepiej do parku na spacer? 03.05.10, 21:05
            ale to nie jest prawda - nie stoją w kolejce - przechodzę i nie było żadnej kolejki
        • kraand Takie tlumy jak za komuny 3 osoby wiec! 03.05.10, 20:16
          Ladnie powiedziane: tlumy, przypomina to czasy PRL 3 osoby to
          zgromadzenie, zas 5 to nielegalna demonstracja! Nie przypuszczalem
          ze ten zargon nomenklatury wroci tak szybko z powrotem. Zas S.p.
          Kaczynskiemu - niech spoczywa w pokoju!
      • sks-uj Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:49
        Oni cos mysla i czuja. Ty napewno nie. Twoja ewolucja zatrzymala sie na
        poziomie rozwoju kleszcza albo i nizej drogi czytelniku GW.

Andrzej NJ USA

• ryszardj2 Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:52
          sks-uj napisał:

> Oni cos mysla i czuja. Ty napewno nie. Twoja ewolucja zatrzymala sie na
          > poziomie rozwoju kleszcza albo i nizej drogi czytelniku GW.
          >
          > Andrzej NJ USA

ja slyszalem ze te polskie pokolenie w Stanach takie troche przymulone od tego
          lupania azbestu, ale nie wiedzialem ze to takie szkodliwe ??!!
          >
        • miszczu.pll Re: czują że muszą podpisać listę ale nie myślą 03.05.10, 18:51
      • miras67 Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 18:57
        twoje logo mówi już wszystko o tobie
      • filut69 do mauzoleum Lenina też stali 03.05.10, 19:15
        teraz już chyba nie
        • miras67 Re: do mauzoleum Lenina też stali 03.05.10, 19:30
          Porównanie lenina do l. Kaczyńskiego chłopie jesteś żałosny
      • miras67 Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 19:32
        nic innego nie potrafisz napisać wysil się pusta głowo
    • asraz Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawelu 03.05.10, 17:30

Oszołomy są wszędzie.
      Prasa to potęga.
      • wrzesien48-to-ja Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:46
        Masz racje- ty tez sie do nich zaliczasz.
    • krzysiozboj Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawelu 03.05.10, 17:31
      Widać wbrew temu co można na forum GW przeczytać to jednak część społeczeństwa
      uważa że jest za co i ze warto hołd ten oddać
      • viptocat Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:38
        Jakieś 33%.

Dziwie się ,że GW o tym napisała.Może niedopatrzenie ??

Pozdrawiam
        V
        • krzysiozboj Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:43
          Niech będzie że około tych procentów, pewnie coś by nawet można było odjąć
          czytając post niżej " o mekce" ale to i tak sporo zostaje. I też mnie zastanawia
          dlaczego to się pojawiło na GW.
          • zbig1113 Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 20:37
            Bo może dlatego, że jest to rzetelne medium?
            • krzysiozboj Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 04.05.10, 00:19
              dobry żart :)))
              Wyborczą to ja pamiętam od jej samych początków, kiedyś lubiłem poczytać.
              Opozycyjną a później po wygranych wyborach prawicową gazetę która stała się
              najbardziej opiniotwórczym dziennikiem w Polsce Michnik na swój sposób
              "sprywatyzował" i uczynił koncern medialny któremu bliżej do szmatławców niż do
              tego czym kiedyś była.
              Popis "rzetelności" dziennikarskiej mieliśmy w czasie żałoby, szczególnie w
              kontekście tego co przed wypadkiem było i tyczy to nie tylko GW.
              Kiedyś mogłem o GW powiedzieć rzetelne i opiniotwórcze medium, dzisiaj mogę to
              tylko jako żart potraktować :)))
            • krzysiozboj Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 04.05.10, 00:27
              Jest taki zwyczaj - o umarłym nie mówić wcale albo dobrze. O ile jazde w GW po
              LK jako prezydencie można uznać za krytykę (lżono przy tym urząd prezydenta ale
              pal licho to), o ile można zrozumieć okres żałoby (aczkolwiek czasem trzeba było
              przecierać oczy i zastanawiać się czy to o tą samą osobę chodzi) o tyle teraz
              mamy ostre deptanie nieboszczyka byle tylko wdeptać w błoto i każdy chwyt tutaj
              dobry, też łajdackie. Chodzi tylko i wyłącznie o kampanię i JK, dlaczego nie
              rozczulać się nad nim z czasów kiedy premierem był? To nie tylko brak
              rzetelności, to łajdactwo i brak zasad.
        • olias Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 18:40
          i premia w dupie ...
        • tuitam_online Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 19:02
          Oj, poleci redaktor dyżurny...
          • zbig1113 Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 20:39
            A w Rzepce za coś takiego wywalają?
      • ryszardj2 Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:38
        krzysiozboj napisał:

> Widać wbrew temu co można na forum GW przeczytać to jednak część społeczeństwa
        > uważa że jest za co i ze warto hołd ten oddać

Ja nie jestem muzulmaninem, a do Mekki pojechalem ??!!
        i piramidy w Egipcie tez ogladalem !!!
        jak to sie ma do pochowanych tam ??!!
    • lusiadusia To PO 03.05.10, 17:31
      prostu odpowiedz dla TAKICH jak TY (zadanie na dobranoc dla Ciebie-pomysl dlaczego)
    • eva15 Kacze prawo do śmierci ale do nieśmiertelności 03.05.10, 17:33
      Kaczyński miał prawo umrzeć - pogrzeb wyprawiono mu chętnie i z wielką pompą.
      Przeciwnicy polityczny i medialni podbijali wręcz bębenka masowej rozpłakanej
      żałoby. Ładnie było i na tym powinno się skończyć.

Kaczyński umrzeć miał prawo, ale nie ma prawa do nieśmiertelności. Co
      bystrzejsi od razu się połapali, jaka pułapka jest z tym Wawelem, niestety w
      otwartej konfronacji z KK byli wciąż jeszcze za krótcy. Nawet Wajda d..a kiedy
      księży kupa.

No i się narobiło. Tłumy walą na Wawel, a wybory tuż, tuż...

• viptocat Re: Kacze prawo do śmierci ale do nieśmiertelnośc 03.05.10, 17:41
        > Kaczyński umrzeć miał prawo, ale nie ma prawa do
        nieśmiertelności

Tia taka nieśmiertelność (w ludzkiej pamięci) to dla ateuszków
        odpowiednik nieba. Nic dziwnego ,że im się ich małe rozumki gotują z
        oburzenia. :).
        A tak poważnie to ludzie sami zadecydują o czym chcą pamiętać a o
        czym nie. Twój wpływ na to jest zerowy.

Bez pozdrowień
        V
        • eva15 Re: Kacze prawo do śmierci ale do nieśmiertelnośc 03.05.10, 18:16
          viptocat napisał:

> A tak poważnie to ludzie sami zadecydują o czym chcą pamiętać a o
          > czym nie. Twój wpływ na to jest zerowy.

Zerowy to jest najwyraźniej twój rozum. Nie zrozumiałeś niczego z tego, co
          napisałam.
          • katolik_polski1 Re: Kacze prawo do śmierci ale do nieśmiertelnośc 03.05.10, 19:51
            Obawiam sie ,ze nikt nie zrozumial co mialas na mysli.
            Podejrzewam ,ze za "gleboko zajrzalas do kieliszka":)
            Gute Nacht und träumt was schönes :)
            • babaqba Re: Kacze prawo do śmierci ale do nieśmiertelnośc 04.05.10, 03:34
              ...bo katolik i rozum nie stoją w jednym domku :)
    • sllepyhead szopka krakowska kiedy sie to skonczy? 03.05.10, 17:33
      • krzysiozboj Re: szopka krakowska kiedy sie to skonczy? 03.05.10, 17:36
        Obawiam się że nie tak szybko, Ciebie robaki na nawóz przerobią, mnie też a
        "szopka" może nadal trwać :))
        Ale tak to już jest, Ci na piedestale zazwyczaj kontrowersyjni a nijacy jako
        karma dla robactwa najwyżej może robić :))
        • prawdziwypragmatyk Re: szopka krakowska kiedy sie to skonczy? 03.05.10, 20:18
          Ad rem krzysiozboj: trafiłeś Waćpan w sedno,myślę podobnie! <pikorababcd>
    • remik.bz Oj Eva, Eva ..... 03.05.10, 17:35
      eva15 napisała:

> Nier dopuścić na Wawel Pospieszalskiego, bo jeszcze znówu zapyta tłumy, co
      > myślą jak tak stoją.

Niepotrzebnie drwisz ,ze spraw waznych dla wielu milionow Polakow.
      Podobno mieszkasz w Niemczech. Jesli to prawda to badź uprzejma nie wtrącać sie
      w nasze wewnętrne sprawy, bo to bardzo "nie -po- unijnemu".
      Jesli mieszkasz w Polsce- to sorry- pomylilem Cię z inna Evą aktywna "z
      zewnątrz" na tym forum
      • eva15 Re: Oj Eva, Eva ..... 03.05.10, 17:41
        Jak nie rozumiesz ironii, to nie zabieraj głosu. A przede wszystkim nie dyktuj
        mi, o czym wolno mi pisać, bądź mówić a o czym nie. Nie baw się w tych, co
        sekują Pospieszalskiego.
        • abhaod Re: Oj Eva, Eva ..... 03.05.10, 18:07
          ironia kacapskiej kokoty
          www.youtube.com/watch?v=qDdZYUbNACo
    • ryszardj2 Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawelu 03.05.10, 17:35
      zeby usprawnic przeplyw ludzi zakaz fotografowania ??!! a co ma piernik do
      wiatraka ??!! czyba ze bp. Dziwisz chce zarobic na "kaczynskich
      dewocjonaliach" ??!!!
      po trupach do pieniedzy !!!!
    • naprawdetrzezwy A skąd to on niby wie? ;>>> 03.05.10, 17:38
      "ks. Sochacki: "w dotykaniu sarkofagu przez odwiedzających uwidacznia się ich głęboka więź z prezydentem""

A nie upewnianie się, że sarkofag jest dobrze zamknięty i nikt się z niego nie wydostanie?
      ;>>>
    • pampalini77 Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:39
      Pośpieszalski nie musi pytać co każdy Polak myśli.Nie trzeba bo to właśnie widać
      ....
      • alexis_corner Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:46
        A może Potejto I rozwiąże problem kolejek?
        Wiebiciele "Poległego Bohaterską w Walce" zgromadzą się wokół i już?

- wredna alexis
    • aankaa Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:40
      "...ks. Sochacki. Jak dodał, "w dotykaniu sarkofagu przez odwiedzających
      uwidacznia się ich głęboka więź z prezydentem".

to już zakrawa na frotteuryzm...
    • guru133 Redaktorowi chyba tłumy pomyliły się z tumanami 03.05.10, 17:41
      .
    • tuitam_online Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:41
      eva15 napisała:

> Nier dopuścić na Wawel Pospieszalskiego, bo jeszcze znówu zapyta
      tłumy, co
      > myślą jak tak stoją.
      Straaaszne by było. Znowu by coś zmanipulował. Może Andrzej Wajda by
      tam poszedł i nakręcił jakiś film? Jemu na pewno by powiedzieli, co
      naprawdę myślą. Zero manipulacji. Nie to co ten oszołom
      Pośpieszalski.
    • thazin Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawelu 03.05.10, 17:41
      A napisano ze te tlumy organizuje PIS?
      Zarowno przed w czasie i po pogrzebie ...
      Sami nie przyjezdzaja ale przyjezdzaja autobusami za ktore placi PIS.
      • viptocat Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:45
        Zapomniałeś dodać ,że te opłacone autobusy są puste. Że w krakowie
        jest cudowna podgoda i ,że tłumów nie ma (A stronę GW podmienili
        hakerzy zorganizowani przez PiS.
      • ryszardj2 Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:53
        thazin napisała:

> A napisano ze te tlumy organizuje PIS?
        > Zarowno przed w czasie i po pogrzebie ...
        > Sami nie przyjezdzaja ale przyjezdzaja autobusami za ktore placi PIS.

po trupach do wladzy !!!
      • tuitam_online Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 18:25
        thazin napisała:

> A napisano ze te tlumy organizuje PIS?
        > Zarowno przed w czasie i po pogrzebie ...
        > Sami nie przyjezdzaja ale przyjezdzaja autobusami za ktore placi
        PIS.

Taa, a Pośpieszalski i Stankiewicz stoją z pejczami i zaganiają
        ten biedny lud złapany na Plantach.
    • y_anio Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawelu 03.05.10, 17:43
      Lada moment a doczekamy się objawień.
    • ryszardrwieserce Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawelu 03.05.10, 17:45
      Księżę arcybiskupie Stanisławie, my prawdziwi Polacy, prosimy Cię -
      załatw, żeby Oni byli Świętymi. Wtedy będziemy mieć Ich na
      ołtarzach, a nie w krypcie. Prosimy...
      • sks-uj Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:53
        ryszardrwieserce napisał:

> Księżę arcybiskupie Stanisławie, my prawdziwi Polacy, prosimy Cię -
        > załatw, żeby Oni byli Świętymi. Wtedy będziemy mieć Ich na
        > ołtarzach, a nie w krypcie. Prosimy...

I jeszcze jeden brudny i falszywy wpis czytelnika GW.

Andrzej NJ USA

• wrzesien48-to-ja Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:54
        Popros o rozum, bo masz go tyle co wrobel.
    • ubiquitousghost88 Gdzie te tłumy? Staniszkis, ta to zebrała żniwo... 03.05.10, 17:45

...800 postów (a jeszcze żywa...).
      • krzysiozboj Re: Gdzie te tłumy? Staniszkis, ta to zebrała żni 03.05.10, 18:51
        Jak to gdzie, na Wawelu ;)
        A że Staniszkisz żywa to jej wielbiciele siedzą na forum :))
    • cmochall Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawelu 03.05.10, 17:47
      a moze tylko z ciekawosci?
    • ryszardrwieserce Były objawienia 03.05.10, 17:49
      Podobno były tam już objawienia. Dzieci widziały aniołka. Takiego
      samego jak tego na wadze...
      • ryszardj2 Re: Były objawienia 03.05.10, 17:55
        ryszardrwieserce napisał:

> Podobno były tam już objawienia. Dzieci widziały aniołka. Takiego
        > samego jak tego na wadze...

ciekawe jestem kiedy zapomna o JP II w obliczu nowego "kandydata na oltarze" ??!!
        • kraand I cuda tez! 03.05.10, 20:19
          Jednej babie skrzydla wyrosly, a jeszcze innej kaczy dziob!
    • preminger Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:50
      eva15 napisała:

> Nier dopuścić na Wawel Pospieszalskiego, bo jeszcze znówu zapyta tłumy, co
      > myślą jak tak stoją.

właśnie że dopuścić, poczuje Komorowski wiatr w plecy jak pojedzie do Moskwy :)
      • sabriel Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:55
        Kurcze, a jeszcze wczoraj na gazecie był artykuł jakiejś pani profesor,niestety
        nie pamiętam nazwiska, w którym pisało, że kolejek do krypty nie ma.A tu
        proszę,nagle tłumy.
    • szmul.bender Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawelu 03.05.10, 17:55
      Kolejka do Mauzoleum Lenina w Moskwie jest dluzsza
    • jotka001 Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 17:56
      A dlaczego zaraz hołd? Podejrzewam, że większość chce zobaczyć
      kryptę z tego samego powodu, dla którego ogląda się 'Bitwę pod
      Grunwaldem', smoka wawelskiego, Aleję Gwiazd (czy coś takiego) w
      Międzyzdrojach czy Puszczę Białowieską. Po prostu coś, co jakoś
      zaistniało w szeroko pojętym życiu Polski. Inni chcą z ciekawości
      zobaczyć to, o czym mówią i piszą media i tyle. Myślę, że z tym, że
      tak wszyscy chcą złożyć hołd, to duża przesada.
    • zapora10 Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawelu 03.05.10, 17:57
      Do mauzoleum Lenina też stoją kolejki...ot ludzka ciekawość.
    • sks-uj Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawelu 03.05.10, 17:58
      Widac ze jednak Narod mial racje a nie jakis tam Wajda, czerwony
      saloon, czy tez GW. Narod ma zawsze racje i pokaze to wkrotce w
      wyborach. Nie mam watpliwosci. Troche mnie niepokoi ten artykul w GW.
      Wole jak GW zachowuje liniee i pluje albo oczernia PIS - bo to pomaga
      PIS'owi a szkodzi PO i ich czerwonym sojusznikom z WSI. To by bylo
      dopiero gdyby obronca kryminalnej organizacji WSI zostal prezydentem.

Andrzej NJ USA
      • miras67 Re: Tłumy oddają hołd prezydenckiej parze na Wawe 03.05.10, 18:53
        Dzięki za ten tekst też tak myślę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka