ubiquitousghost88 08.05.10, 11:46 Druga fala kryzysu nadciąga... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
extrafresh To wina PO! 08.05.10, 12:16 Gdyby prezydentem był Kim Jar Kacz II to by do tego nie dopuścił! Odpowiedz Link Zgłoś
maderic Re: To wina PO! 08.05.10, 14:08 typowa wypowiedz PeOwiaka wychowanego na dodzie i palikocie.... Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: To wina PO! 08.05.10, 14:13 Gość dowcipnie skomentował ciągłe bezsensowne oskarżenia PiS-u pod adresem PO. Wasza odpowiedź brzmiałaby bardziej wiarygodnie, gdyby dotyczyła tych właśnie oskarżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
pklimas Re: To wina PO! 08.05.10, 19:09 ale kolego - kto rozpoczął tą wojne? Kto bezsensownie ostarżał Kaczynskiego o przymrozki na wiosne (ceny jablek), o susze latem (ceny mąki i chleba) o ceny benzyny (ropa po 150 USD za baryłke) o 15.000 ofiar wypadkow drogowych? Kali ukrasc krowe - dobrze, kalemu ukrasc krowe - zle? Odpowiedz Link Zgłoś
fc_pl wcześniej kłopoty mieli piloci nad Irlandią 08.05.10, 12:28 Gówno nie kłopoty, IAA zamknęła przestrzeń ze strachu i tyle. Kolejna cegiełka do globalnej paniki. Odpowiedz Link Zgłoś
zupcia6 Hiszpania zamyka 15 lotnisk przez kolejną chmur... 08.05.10, 12:43 A ja zawsze myslałam, że jesteśmy w tej samej strefie czasowej co Hiszpania...coż, dziennikarze GW wiedzą lepiej XD Odpowiedz Link Zgłoś
muzus Re: Hiszpania zamyka 15 lotnisk przez kolejną chm 08.05.10, 13:01 Ja mieszkam w Madrycie i jakos sie sklada, ze moj zegarek wskazuje te sama godzine co w Polsce...;) Odpowiedz Link Zgłoś
ofice Re: Hiszpania zamyka 15 lotnisk przez kolejną chm 08.05.10, 13:19 Dokładnie, haha. Mieszkam w Hiszpanii i właśnie po 6 latach dowiedziałam się, że od Polski jestem w innej strefie czasowej, a ta rożnica to aż 2 godziny. Dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
nata777 Re: Hiszpania zamyka 15 lotnisk przez kolejną chm 08.05.10, 13:25 ofice napisała: > Dokładnie, haha. Mieszkam w Hiszpanii i właśnie po 6 latach > e > dowiedziałam się, ż > od Polski jestem w innej strefie czasowej, a ta rożnica to aż 2 godziny. Dobre! oj tam detale, gw wie lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
suco GMT 08.05.10, 14:44 To taki czas, którego używa si€ w lotnictwie i oficjalnych komunikatach różnego typu, i który akurat teraz odbiega 2 godziny od czasu w Polsce i w Hiszpanii. Ale żeby to wiedzieć trzeba skończyć szóstą klasę podstawówki. Dla mieszkających w Hiszpanii przytoczę tamtejsze powiedzenie: Ignorancia es atrevida. Odpowiedz Link Zgłoś
sinzapatos Re: GMT 09.05.10, 00:59 prawdziwy z ciebie demon intelektu. wlasciwie to chyba wiesz wszystko o wszystkim - tu lotnictwo, tam hiszpanski... ale ja nie przypominam sobie, zeby ktos wspominal mi w szostej klasie o tym, ze istnieje "To taki czas, którego używa si€ w lotnictwie i oficjalnych komunikatach różnego typu, i który akurat teraz odbiega 2 godziny od czasu w Polsce i w Hiszpanii." a gdybys ograniczyl sie do tej informacji byloby super, tyle, ze nie mogles sie oprzec potrzebie wywyzszenia siebie przez ponizenie innych. jestes zalosny. Odpowiedz Link Zgłoś
suco Re: GMT 09.05.10, 08:54 Dziękuję za życzliwość i miłe słowa. Ale te życzliwości powinieneś skierować chyba do tych którzy z taktem i życzliwością, w trosce o informację, zwrócili uwagę na (w ich mniemaniu) pomyłkę redakcji. Życzę miłej niedzieli i poprawy humoru! Odpowiedz Link Zgłoś
rdoktor Re: Hiszpania zamyka 15 lotnisk przez kolejną chm 08.05.10, 15:47 myśle że chodziło tu o 16.00 UTC czyli w Hiszpanii 18.00 czasu urzędowego (z wyjątkiem wysp kanaryjskich) tak samo jak w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
mesje Hiszpania zamyka 15 lotnisk przez kolejną chmur... 08.05.10, 13:05 Jasne! Zaś miłosierny i kontemplujący pokój i spokój jego Ex-celencja Dalaj Tuskama jasnym spojrzeniem i spokojem ducha rozgoni chmurę z PiSlandzkiego wulkanu... :-) Tak? Durnota jest zaraźliwa, poziom wpisów na gazecie leci na pysk w kierunku onetowego bezmiaru przedstawicielsko-siłkowego intelektualnego bagna... Z wolna już można chrzanić po pijaku na tym forum - szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Mogą być niespodzianki w F1 08.05.10, 13:42 Tym razem zanosi się na wojnę filtrów powietrza. Te silniki są bardzo wrażliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
k.szczepanczyk Strefy czasowe w Europie 08.05.10, 13:42 Strefy czasowe w Europie: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/71/Time_zones_of_Europe.svg Odpowiedz Link Zgłoś
4tech BZDURY!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.10, 14:19 CZY REDAKTORZY GW MAJA DOSTEP DO INTERNETU? JEZELI TAK TO WYSTARCZY URUCHOMUC STRONE www.bristolairport.co.uk I SPRZWDZIC STAN FAKTYCZNY!! LOTNISKO FUNKCJONUJE NORMALNIE!!! ODBYWAJA SIE STARY I LADOWANIA ODWOLANE SA NATOMIAST LOTY Z/DO LOTNISK KTORE SA FAKTYCZNIE ZAMKNIETE!! GW ZACZYNA PRZYPOMINAC PUDELKA LUB INNY TEGO TYPU WYNALAZEK. PANOWIE I PANIE REDAKTORZY TROCHE WIEKSZEGO ZAANGAZOWANIA W SWOJA PRACE WYSTARCZY ABY NIE PISAC GLUPOT...ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karlal Hiszpania zamyka 15 lotnisk przez kolejną chmur... 08.05.10, 14:22 Do godziny 16 niby jakiego czasu, skoro do 18 czasu hiszpańskiego?? Z tego co wiem, Polska i Hiszpania sa w tej samej strefie czasowej... Najwyraźniej Redaktorzy Gazety mają ze strefami czasowymi problem. Kilka dni temu to samo było z irlandzkimi i brytyjskimi lotniskami - ni stąd ni zowąd 8 rano czasu polskiego była 6-tą rano czasu brytyjskiego. A może w redakcji nie wiedzą, że obecnie w UK, tak jak i w Polsce, obowiązuje czas letni. Odpowiedz Link Zgłoś
suco Spojrzyj wyżej: GMT 08.05.10, 14:55 forum.gazeta.pl/forum/w,902,111155465,111161243,GMT.html Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat A wulkan znowu daje czadu 08.05.10, 14:36 i to całkiem ładnie Eyjafjallajokull on line Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.jarosz Hiszpania zamyka 15 lotnisk przez kolejną chmur... 08.05.10, 14:44 Nie, tym razem dziennikarze mają rację. 18 czasu hiszpańskiego to 16 czasu UTC czyli czasu, według którego podaje się zawsze i wszędzie czas w lotnictwie. UTC to nic innego jak czas poludnika zero w wersji letniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Hiszpania zamyka 15 lotnisk przez kolejną chm 08.05.10, 19:12 leszek.jarosz napisał: UTC to nic innego jak czas poludnika zero w wersji letniej. Zimowej Odpowiedz Link Zgłoś
fati02 Re: Hiszpania zamyka 15 lotnisk przez kolejną chm 08.05.10, 21:28 tak, tylko ze nigdzie nie precyzuja jaki czas maja na mysli. I tu jest pies pogrzebany. Dziennikarze wyborczej sa ostatnio tak skoncentrowani na szybkim i lakonicznym przekazaniu newsa, ze czesto przez niedoprecyzowanie informacji wprowadzaja w blad i tak jest rowniez tym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
szabepio uwielbiam tę chmurę !!! 08.05.10, 16:32 ta chmura ograniczyła trochę tę szopkę wawelską, teraz pozostaje tylko usunąć go stamtąd i to skończyć Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 To On jeszcze nie zmartwychstał? 08.05.10, 18:57 szabepio napisał: > ta chmura ograniczyła trochę tę szopkę wawelską, teraz pozostaje > tylko usunąć go stamtąd i to skończyć Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Hiszpania zamyka 15 lotnisk przez kolejną chm 08.05.10, 19:22 ubiquitousghost88 napisał: > > Druga fala kryzysu nadciąga... Islandia też chyba zamknięta? Przejeżdżałem dziś koło lotniska w Glasgow i stało z pięć lub sześć samolotów Icelandair... Odpowiedz Link Zgłoś
primum_non Re: wulkan nadal jednak nie odpuszcza 09.05.10, 00:40 w Polsce tymczasowo wiało z południa Europy.Według scenariusza pesymistycznego to wielkie szczęście co się dzieje.Oprócz zmiennej aktywności Słońca, gdyby doszła ogromna chmura pyłu, to mogłoby dojść nawet do zlodowacenia, jak powiadają.Albo by do czegoś doszło ;-) Odpowiedz Link Zgłoś