q-ku Jakubiak w ZET:Dziś Rosjanie dyktują nam to święto 09.05.10, 15:15 Jakubiak w Radiu ZET: Dziś Rosjanie dyktują nam to święto :-))) To w końcu Kaczyński pozdrawia Rosjan czy rację ma jego sekretarka z ratusza - że mu podyktowali Rosjanie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 jakubiak baba z magla dostała kopa 09.05.10, 15:15 albo babę marginalizują, albo jest aż tak głupia. "Elżbieta Jakubiak zapowiedziała na konferencji prasowej PiS, że Jarosław Kaczyński zacznie występować publicznie - jak to określiła - "już niedługo". Zauważyła, że na razie jest na to jeszcze za wcześnie, z uwagi na to, że kampania wyborcza dopiero się rozpoczęła, jak i ze względu na osobistą tragedię prezesa Prawa i Sprawiedliwości." tak czy siak baba dostała kopa. Odpowiedz Link Zgłoś
hotslot A Komorowski w Smoleńsku ! 09.05.10, 15:15 Przykro czytać te komentarze. A czy nie budzi niesmaku wykorzystywanie Przez Komorowskiego wizyty w Moskwie żeby jechać do Smolenska. Dlaczego dopiero teraz? Czy przypadkiem nie chodziło o nagłośnienie tej wizyty, bo wiele osób było zainteresowanych defiladą w Moskwie, no i tak przy okazji informacja. Komorowski jedzie do Smoleńska - więcej wyborców usłyszy o tak "szlachetnym geście". Czy to nie jest wykorzystywanie w kampanii wyborczej "Smoleńskiej tragedii" Odpowiedz Link Zgłoś
farscapefan Re: A Komorowski w Smoleńsku ! 09.05.10, 17:06 A po co miał tam jechać wcześniej? Po katastrofie był tam premier, to wystarczy. Jutro mija miesiąc od katastrofy, dzisiejszy dzień jest jak najbardziej odpowiedni na złożenie hołdu ofiarom. I nie, nie jest to wcale wykorzystywanie smoleńskiej tragedii. Każdy by tak postąpił. Odpowiedz Link Zgłoś
verytall Re: A Komorowski w Smoleńsku ! 09.05.10, 18:34 hotslot napisała: > Przykro czytać te komentarze. A czy nie budzi niesmaku > wykorzystywanie Przez Komorowskiego wizyty w Moskwie żeby jechać do > Smolenska. Dlaczego dopiero teraz? Czy przypadkiem nie chodziło o > nagłośnienie tej wizyty, bo wiele osób było zainteresowanych > defiladą w Moskwie, no i tak przy okazji informacja. Komorowski > jedzie do Smoleńska - więcej wyborców usłyszy o tak "szlachetnym > geście". Czy to nie jest wykorzystywanie w kampanii > wyborczej "Smoleńskiej tragedii" Komorowski jak również ktokolwiek na jego miejscu pojechałby ponieważ pełni obowiązki Prezydenta Polski.Nie pojechał tam z własnej woli.Zdrowia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
profesor_filutek Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:16 Co za obrzydliwa hipokryzja i lizusostwo ! Koncz Wasc! wstydu oszczedz sobie i Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
she8 nie rozumiem 09.05.10, 15:16 czego się tak boicie? Ta wszechobecna histeria na forum coraz bardziej skłania mnie do oddania głosu na Jarosława... Odpowiedz Link Zgłoś
beria_lawrientij Re: nie rozumiem 09.05.10, 15:18 she8 napisała: > czego się tak boicie? Ta wszechobecna histeria na forum coraz > bardziej skłania mnie do oddania głosu na Jarosława... na zlodzieju czapka "GORE" Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: nie rozumiem 09.05.10, 15:21 Jaro skupia przy sobie wszystkie nieprędkie rozumy, więc idź do swoich. Płaczu po tobie nie będzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
wicur Re: nie rozumiem 09.05.10, 15:23 Mozesz mu nawet dupsko wylizac jesli masz na to ochote, nikt ci nie zabroni, do dziela wiec dupolizie. Odpowiedz Link Zgłoś
margot50 Re: nie rozumiem 09.05.10, 15:31 A jak "ciemny naród to kupi" i na niego zagłosuje? Strach się bać! Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: nie rozumiem 09.05.10, 16:18 Jeżeli ma coś na sumieniu, to powinna się obawiać prokuratury lub urzędu skarbowego. Jaro, choćby był i papieżem nic jej nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: nie rozumiem 09.05.10, 15:30 Dlaczego histeria? Obłuda wielkim głosem krzyczy z Jarosława a Ty się dziwisz że forumowicze tak reagują. Przyjaciele Rosjanie, ukochany brat... Jacy oni jego przyjaciele? Ukochany brat to akurat lubił poigrywać z ruskimi a do Moskwy jechał z wielkiej łaski. Jakubiak w radiu kilka tygodni temu bredziła że Rosjanie powinni nieomal po rękach go całować że przyjął zaproszenie. Obłuda i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
jabo23 Re: nie rozumiem 09.05.10, 15:34 she8 napisała: > czego się tak boicie? Ta wszechobecna histeria na forum coraz > bardziej skłania mnie do oddania głosu na Jarosława... Bo głupia jesteś. Tylko się potem nie dziw jak będzie Grecja nas Wisłą Odpowiedz Link Zgłoś
pablo303 Re: nie rozumiem 09.05.10, 15:34 to oddaj, zawsze śmieszyła mnie argumentacja "na złość mamie...". Ja się niczym nie przejmuję, zrobię to co do mnie należy, czyli zagłosuję na tego na kogo chcę, a na wszystko inne i tak nie mam wpływu, więc szkoda czasu i energii. Odpowiedz Link Zgłoś
poskromienie_zlosnicy Re: nie rozumiem 09.05.10, 15:42 Toż nikt ci tego nie broni. Biegnij - oddawaj (się). Odpowiedz Link Zgłoś
korczak1965 Re: nie rozumiem 09.05.10, 15:42 Zapomniałaś jakim pasmem poniżeń były rządy braci Kaczyńskich, Leppera i Giertycha? Naszym krajem rządzili mściwi bracia specjalizujący się w insynuacjach do spółki z cwanym burakiem i narodowo-katolickim radykałem. Nie było tak? Boję się powtórki. Dlatego będę głosować na Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dwoda Re: nie rozumiem 09.05.10, 16:03 no to już się skłoń całkowicie , a już się póżniej nie wyprostujesz i poczyścisz butki prezesowi... Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Kaczorynka wujka Jarka... 09.05.10, 15:16 Jaki słodziak! Szczerości w tym tyle co kot Alik napłakał. Nie znam bardziej zakłamanych ludzi od pisiorów. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Tak się zastanawiam,czy jest aż tak głupi, czy 09.05.10, 15:17 tylko udaje? Cymbał nie wie , ze większość Rosjan do tej pory kocha Stalina? I taki ktoś chce być prezydentem? Z takim wyczuciem chwili? W dniu defilady zwycięstwa krytykować Stalina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 ale większość Polaków Stalinia nie kocha 09.05.10, 15:32 a Kaczyński mówi to co myślą bliscy mu Polacy a nie Rosjanie Paniał ? Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo Zdrada panowie 09.05.10, 15:18 ZDRADA PANOWIE krzyknal plemnik. Znajdujemy sie w du..pie. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat PRowcy polecieli z tematem... 09.05.10, 15:18 Uczesali go, zakuli w okulary, postawili co trzeba na stole i w tle. No po prostu zubozala szlachta polska :-D Odpowiedz Link Zgłoś
jr68 Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:18 Z całym szacunkiem dla nieżyjącego Prezydenta,ale mam prośbę, by prezes PIS nie tłumaczył nam gdzie jego brat miał dziś być i czym miał myśleć, Prezesie oszczędź nam swoich wizji. Wielki szacunek dla Lecha Kaczyńskiego nie pozwala mi głosować na jego brata, właśnie przez to że jednak byli różnymi ludżmi Odpowiedz Link Zgłoś
beria_lawrientij Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:22 jr68 napisała: . Wielki szacunek dla Lecha Kaczyńskiego nie pozwala > mi głosować na jego brata a kogo to obchodzi na kogo bedziesz glosowala? zmyj gary go wczoraszy ryz zaczyna kielkowac w zlewie Odpowiedz Link Zgłoś
marek.56b Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 20:13 beria a skąd wiesz że w zlewie jest ryż? Pewnie sam go tam wyżygałeś,lepiej żryj kartofle. Odpowiedz Link Zgłoś
arturszop Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:19 Pan Jaro usilnie probuje "ocieplic" swoj wizerunek. Od dluzszego czasu to widac. Tym razem chce zaistniec w necie i przychylic do siebie internautow. Ale.... Nie mozna zapomniec jego wypowiedzi sprzed lat kilku w ktorej charakteryzuje osoby korzystajace z sieci. Mowil tak: "Bylem raz w kafejce internetowej i widzialem kto tam przesiaduje. Element pijacy piwo i zachowujacy sie wulgarnie" Podkreslil bym tu slowo "raz". Moim zdaniem pan Kaczynski to typ czlowieka majacego pretensjonalne podejscie do zycia, obrazalski buc! I nic tego juz nie zmieni (na lepsze), bo trauma, ktora Go dotknela moze jeszcze ten stan pogorszyc. Prezydent sie nam kroi jak "ta lala".... Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Jego ukochany brat 09.05.10, 15:20 uwielbiał grać Rosjanom na nosie a ten coś o przyjaciołach Rosjanach bredzi. To już nie trzeba się ich bać i nimi gardzić? Trzeba też pamiętać że L. Kaczyński robił wrażenie jakby do Moskwy z wielką łaską się wybierał. Z resztą Jakubiak o tym mówiła że Rosjanie powinni dziękować Kaczyńskiemu że ich taką łaską obdarował. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy no to p.Jarosław Kaczyński rozbroił POlszewików 09.05.10, 15:22 niniejszym...Gratulacje ! Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: mentalność kibolska 09.05.10, 15:25 żeby głosić jedną ideę, trzeba koniecznie być przeciw komuś innemu. PS. nadal trzymacie sztamę z ultrasami? ------------------- pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: no to p.Jarosław Kaczyński rozbroił POlszewik 09.05.10, 15:56 podkanclerzy napisał: > niniejszym...Gratulacje ! Od kilku dni PiSdolstwo forumowe plulo cos o tym, ze Komorowski jedzie do Moskwy "pomaszerowac, albo cos", a ja przypominalem PiSdolstwu o tym, ze gdyby prezydent Kaczynski zyl, to on by w Moskwie maszerowal, na co PiSdolstwo z toba lacznie, plulo i ublizalo. Dzisiaj prezes PiSdolstwa swomimi slowami dobil forumowa watache bolszewickiego PiSdolstwa, jak sie z tym czubku czujesz...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD BUA H A H AH A H AH AH A H AH A H H AH AH A H AH AH AH AHA H AH Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: no to p.Jarosław Kaczyński rozbroił POlszewik 09.05.10, 16:04 kralik111 napisał: > podkanclerzy napisał: > > > niniejszym...Gratulacje ! > > Od kilku dni PiSdolstwo forumowe plulo cos o tym, ze Komorowski jedzie do Moskw > y > "pomaszerowac, albo cos", a ja przypominalem PiSdolstwu o tym, ze gdyby > prezydent Kaczynski zyl, to on by w Moskwie maszerowal, na co PiSdolstwo z toba > lacznie, plulo i ublizalo. > Dzisiaj prezes PiSdolstwa swomimi slowami dobil forumowa watache bolszewickiego > PiSdolstwa, jak sie z tym czubku czujesz...? PLatformiany moher nie wytrzymuje.:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: no to p.Jarosław Kaczyński rozbroił POlszewik 09.05.10, 16:13 veglie napisał: > kralik111 napisał: > > > podkanclerzy napisał: > > > > > niniejszym...Gratulacje ! > > > > Od kilku dni PiSdolstwo forumowe plulo cos o tym, ze Komorowski jedzie do > Moskw > > y > > "pomaszerowac, albo cos", a ja przypominalem PiSdolstwu o tym, ze gdyby > > prezydent Kaczynski zyl, to on by w Moskwie maszerowal, na co PiSdolstwo > z toba > > lacznie, plulo i ublizalo. > > Dzisiaj prezes PiSdolstwa swomimi slowami dobil forumowa watache bolszewi > ckiego > > PiSdolstwa, jak sie z tym czubku czujesz...? > > PLatformiany moher nie wytrzymuje.:):):):) Szkoda, ze jestes az tak glupi i nie zrozumiales ani jednego slowa z tego co napisalem. Jeszcze wieksza szkoda, ze na moje slowa odpowiadasz infantylnym gowniarstwem, co robi z ciebie totalnego pajaca...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
cannabinolpl Re: no to p.Jarosław Kaczyński rozbroił POlszewik 09.05.10, 17:53 ooo, dureń mój ulubiony. uwielbiam, gdy ktoś napisze coś żenująco infantylnego, i wyje wniebogłosy z oburzenia na infantylizm odpowiedzi. dostosowanej do poziomu interlokutora zresztą. to takie pełowskie... Odpowiedz Link Zgłoś
grubelix Re: no to p.Jarosław Kaczyński rozbroił POlszewik 09.05.10, 18:21 Dałeś link do strony obserwowani.pl. A to próbka tekstu o p. Jareczku-- "Jarosław Kaczyński urodził się 18 czerwca 1949 w Warszawie na Żoliborzu. Ojciec, Rajmund Kaczyński, urodzony w Grajewie z matki Franciszki ze Świątkowskich, zrodzonej w Gronowce koło Odessy, z zawodu inżynier, był żołnierzem Armii Krajowej i uczestnikiem powstania warszawskiego. Za udział w powstaniu warszawskim został odznaczony Krzyżem Srebrnym Orderu Virtuti Militari z rozkazu nr 512 dowódcy AK Tadeusza Bora-Komorowskiego z 2 października 1944 (nr krzyża: 12798). Otrzymał również Krzyż Walecznych i został awansowany na stopień porucznika. Matka, Jadwiga z domu Jasiewicz, jest córką inżyniera budownictwa, Aleksandra Jasiewicza i Stefanii z Szydłowskich. W czasie okupacji hitlerowskiej była sanitariuszką Szarych Szeregów na Kielecczyźnie, nosiła pseudonim "Bratek". Po ukończeniu studiów polonistycznych od 1953 pracowała w Instytucie Badań Literackich PAN i jako nauczycielka języka polskiego. Jarosław Kaczyński wychowywał się ze swoim bratem bliźniakiem, Lechem, w inteligenckiej i patriotycznej rodzinie. Jest kawalerem, mieszka z matką na warszawskim Żoliborzu. Jego brat bliźniak, Lech Kaczyński, który był m.in. prezydentem RP w latach 2005–2010, zginął w "Zamachu Smoleńskim". " Odpowiedz Link Zgłoś
marek.56b Re: no to p.Jarosław Kaczyński rozbroił POlszewik 09.05.10, 20:51 grubelix napisał:To wszysko wpołowie jest prawdą.Sioło Gronowce wedle Odessy,hmm,tam chyba mieszkali sami żydzi niemieckiego pochodzenia jako osadnicy z nakazu carskiego.Sami Kaczyńscy przyznają że mieli jakiegoś carskiego generała w rodzinie.Od kiedy polak po 1863r. mógł zostać generałem czy wysokim urzędnikiem? Zabraniał tego ukaz cara. Jeżeli był to jak przeszedł weryfikację w II RP na obywatelstwo polskie Rajmund K ojciec JK? Imię też jakieś niemieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: no to p.Jarosław Kaczyński rozbroił POlszewik 10.05.10, 02:18 grubelix napisał: > Dałeś link do strony obserwowani.pl. A to próbka tekstu o p. Jareczku-- > "Jarosław Kaczyński urodził się 18 czerwca 1949 w Warszawie na Żoliborzu. > Ojciec, Rajmund Kaczyński, urodzony w Grajewie z matki Franciszki ze > Świątkowskich, zrodzonej w Gronowce koło Odessy, z zawodu inżynier, był > żołnierzem Armii Krajowej i uczestnikiem powstania warszawskiego. Za udział w > powstaniu warszawskim został odznaczony Krzyżem Srebrnym Orderu Virtuti Militar > i > z rozkazu nr 512 dowódcy AK Tadeusza Bora-Komorowskiego z 2 października 1944 > (nr krzyża: 12798). Otrzymał również Krzyż Walecznych i został awansowany na > stopień porucznika. Matka, Jadwiga z domu Jasiewicz, jest córką inżyniera > budownictwa, Aleksandra Jasiewicza i Stefanii z Szydłowskich. W czasie okupacji > hitlerowskiej była sanitariuszką Szarych Szeregów na Kielecczyźnie, nosiła > pseudonim "Bratek". Po ukończeniu studiów polonistycznych od 1953 pracowała w > Instytucie Badań Literackich PAN i jako nauczycielka języka polskiego. Jarosław > Kaczyński wychowywał się ze swoim bratem bliźniakiem, Lechem, w inteligenckiej > i > patriotycznej rodzinie. Jest kawalerem, mieszka z matką na warszawskim > Żoliborzu. Jego brat bliźniak, Lech Kaczyński, który był m.in. prezydentem RP w > latach 2005–2010, zginął w "Zamachu Smoleńskim". " Zapomniales tylko dodac, ze po wojnie Rajmund Kaczynski podczas gdy jego towarzysze broni AKowcy byli torturowani i mordowani w wiezieniach NKWD, on dostal prominencka wille i zostal wyslany na studia, ktore ukonczyl i po ktorych zostal ideologiem komunistycznym (w tamtych latach ideolog byl wieksza k..wa, niz enkawudowiec). Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: no to p.Jarosław Kaczyński rozbroił POlszewik 10.05.10, 02:14 cannabinolpl napisał: > ooo, dureń mój ulubiony. > uwielbiam, gdy ktoś napisze coś żenująco infantylnego, i wyje wniebogłosy z > oburzenia na infantylizm odpowiedzi. dostosowanej do poziomu interlokutora zres > ztą. > to takie pełowskie... > Sam kilka dni temu plules sie, jak mala swinia na Komorowskiego, ze do Moskwy pomaszerowac jedzie, a ja tobie przypominalem o tym, ze gdyby zyl L.Kaczynski, to on by tam byl, wtedy mi naublizales, a teraz? Teraz robisz z siebie jeszcze wiekszego penisa, niz byles kilka dni temu...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: królik POszukaj pisdzielstwa koło siebie durn 10.05.10, 02:20 podkanclerzy napisał: > . Nie musze daleko szukac, mam saiada PiSdzielca, alkoholik i nierob, na dodatek nagminnie bije swoja zone...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mica121 Ma apetyt na władzę, zrobi wszystko by ją zdobyć 09.05.10, 15:22 Kaczyński jest przebiegłym manipulantem. Już teraz widać, że nie jest wstanie być człowiekiem pojednania. Zauważcie - niby wyciąga rękę do zgody, ale stawia warunki Rosjanom - pokajajcie się, powiedzcie że jesteście mordercami... Jedno trzeba przyznać, Pis z Kaczyńskim mają świetną ekipę od manipulacji, a członkowie PIS pójdą do celu po trupach aby zdobyć władzę. Brakuje takiej desperacji innym. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:22 Komorowski zapunktował z aktami katyńskimi (udostępniono mu tylko te akta do których polacy mieli wcześnien dostęp co przyznało nawet TVN24 :)). Zapunktował też odznaczeniem członków Memoriału. No to Kaczyński też zaczął rozgrywać kartę rosyjską i też zapunktował :). Ubocznym skutkiem tego "punktowania" będzie to ,że zaczynamy mieć (WRESZCIE !!!) jednolitą politykę zagraniczną. Do ideału (pomiędzy sobą się kłucimy ale wobec innych krajów mówimy jednym głosem )jeszcze sporo nam brakuje) ale coś się zaczęło dziać. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
slowianska_dusza To Jarosław Kaczyński ma nieślubne dzieci? 09.05.10, 15:22 W ramach cudów pisowskiego PR-u wykreowano dzieci Jarosława Kaczyńskiego, a nawet wnuki. W ostatnim zdaniu mówi on, że ma nadzieję że dojdzie do potrzebnej zmiany "dla nas, dla naszych dzieci i dla naszych wnuków". Ale przecież wszyscy wiedzą, że jest ona starym kawalerem. Więc albo on ma nieślubne dzieci, albo to jest kolejna, bezwstydna pisowska hucpa. Odpowiedz Link Zgłoś
farscapefan Re: To Jarosław Kaczyński ma nieślubne dzieci? 09.05.10, 17:07 Bezwstydna, pisowka hucpa. Odpowiedz Link Zgłoś
a.pazio Leszek zastanawiał się, ale nie mówił, że leci 09.05.10, 15:22 Leszek zastanawiał się, ale nie mówił, że leci. Pewnie chciał zbudować napięcie. Co do przemówienia: miło jest usłyszeć ludzkie słowa z ust człowieka tak podłego. Szkoda, że to się zdarza tylko przed wyborami Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Jarek intelektualista? 09.05.10, 15:23 Okulary, książki, w tle pianino z rozłożonymi nutami, nastrojowe oświetlenie. Ładna inscenizacja - brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Jarek jest intelektualnie w opozycji do Michnika 09.05.10, 16:09 różnią się tym że on nie chowa się za kulisami Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo A moze wygra??? 09.05.10, 15:23 Szkoda by bylo jakby Jarek przegral. Na kogo bedziemy napadac???.Zostanie tylko Ojciec Dyrektor Dr. Rydzyk. Ale bylaby nuda. Z drugiej strony -tak sie walczy o wladze.Wszystkimi sposobami.Mozna tez zamachami stanu (co juz raz podobno) probowali bo im sie Walesa nie podobal.Mozna tez i na kolanach czy lezec krzyzem przed oltarzem.Wazne jest tylko jedno.PO TRUPACH DO CELU. A potem....a gdy przyjda i noca kolbami w drzwi zalomoca.... Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:23 Baaardzo ciekawe... 1. Ojciec , Rajmund Aleksandrowicz, walczył w Postaniu Warszawskim, a w nagrodę dostał od Bieruta willę na Żoliborzu. 2. Matka walczyła w Powstaniu Warszawskim (filia w Skierniewicach). 3. A teraz się jeszcze dowiadujemy, że dziadek znalazł się po 17 września po tamtej stronie Bugu. Nie wiem, jak dla kogo, ale mnie historia rodziny Rajmundowiczów Kaczyńskich przypomina serial "Jak rozpętałem II wojnę światową" - wszyscy walczyli na wszystkich frontach. Tyle że ten serial ma więcej odcinków i są one nam oszczędnie dawkowane. Niewykluczone, że gdyby nie katastrofa, usłyszelibyśmy 10 kwietnia o drugim z dziadków, który zginął w Katyniu. Teraz czekamy na relację o pradziadku w łagrze, stryjku armii Andersa i walkach ciotki pod Tobrukiem, a także o cichociemnym Kaczyńskim, zrzuconym we Francji w 1941. 4. Rozumiem, że to pianino za plecami Kim Ir Jara to używany przez niego instrument. No proszę - a ja już myślałem, że on umie obsłużyć tylko fujarkę... 5. Jakie "nasze wnuki"? Czy jest w tej świetlistej biografii Wodza (niem. Fuehrera) jakaś kobieta, o której nie wiemy? Ewunia Brązowa (niem. Braun)? Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:25 nasze wnuki - to taka metafora, tak by the way Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 15:36 Alez to proste. Prezydent Bierut nagradzal bardzo chetnie za wynitne zaslugi zolnierzy polskch a szczegolnie zolnierzy AK bioracych udzial w Powstaniu.Jest to znane wszystkim. Matka, piekna brunetka tez walczyla w Powstaniu tylko zostala wyslana do Skierniewic po nowe wiadomosci i troche papierosow bo zabraklo. Dzadkow ma sie wielu. Conajmniej dwoch Dobrze ze nie zyja bo by ataku czkawki dostali. Najmniej znany jest dziadek zeslany na sybir ktory w roku 1941 uciekl przez Mongolie, Chiny, Australie,Afryke by dotrzec do Anglii i zdazyl na wysprzedaz. I to wszystko w przebraniu jako owczarek niemiecki.Byl nie do poznania. Pradziadek byl podobno Jeneralem w armii carskiej ktory poznal osobiscie Cara i splunalby mu w twarz (jako Polak patrita) gdyby nie to ze sie zachlysnal i puscil baka. Oczywiscie ze inny dziadek walczyl po Tobrukiem ale mu sie to znudzilo i zostal juz w Palestynie.Taki dziadek tez sie przyda. We Franci oczywiscie nie zostal zrzucony dziadek Kaczynski.To juz jest klamstwo. Ale mozna wybaczyc bo byl to brat dziadka tez Kaczynski. Czyli nie ma sie czemu dziwic, narzekac i sie obrazac. eryk2 napisał: > Baaardzo ciekawe... > 1. Ojciec , Rajmund Aleksandrowicz, walczył w Postaniu Warszawskim, > a w nagrodę dostał od Bieruta willę na Żoliborzu. > 2. Matka walczyła w Powstaniu Warszawskim (filia w Skierniewicach). > 3. A teraz się jeszcze dowiadujemy, że dziadek znalazł się po 17 > września po tamtej stronie Bugu. Nie wiem, jak dla kogo, ale mnie > historia rodziny Rajmundowiczów Kaczyńskich przypomina serial "Jak > rozpętałem II wojnę światową" - wszyscy walczyli na wszystkich > frontach. Tyle że ten serial ma więcej odcinków i są one nam > oszczędnie dawkowane. Niewykluczone, że gdyby nie katastrofa, > usłyszelibyśmy 10 kwietnia o drugim z dziadków, który zginął w > Katyniu. Teraz czekamy na relację o pradziadku w łagrze, stryjku > armii Andersa i walkach ciotki pod Tobrukiem, a także o cichociemnym > Kaczyńskim, zrzuconym we Francji w 1941. > 4. Rozumiem, że to pianino za plecami Kim Ir Jara to używany przez > niego instrument. No proszę - a ja już myślałem, że on umie obsłużyć > tylko fujarkę... > 5. Jakie "nasze wnuki"? Czy jest w tej świetlistej biografii Wodza > (niem. Fuehrera) jakaś kobieta, o której nie wiemy? Ewunia Brązowa > (niem. Braun)? Odpowiedz Link Zgłoś
rb.j Re: Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał 09.05.10, 16:00 Prezes zauważa (1:11), że ostateczne rozliczenie stalinizmu "jest problemem obydwu naszych narodów". Co poeta miał na myśli i kogo będzie w Polsce rozliczał? Odpowiedz Link Zgłoś
ostjan Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:24 Niewątpliwie jest niezmiernie ważne dla Rosjan, że brat był ukochany. To bez wątpienia zatuszuje dotychczasową rusofobię. Brawo panie prezesie. Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:26 Błazenada Odpowiedz Link Zgłoś
nanook Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:27 Panie Boze "chárisma" !!! Bron nas przed tym egocentrykiem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marek03553 Kaczyński do Rosjan: Na Placu Czerwonym miał st... 09.05.10, 15:28 teraz ukochany brat, przedtem zniewolone popychadło; wykorzystywane przez bliźniaka. Chciałbym zobaczyć choć migawkę ukazującą ból; było tylko planowanie, może przez chwilę strach, że jakieś ślady knowań nie zdążą być ukryte. Chytre świńskie oczka... Odpowiedz Link Zgłoś