Dodaj do ulubionych

Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy o...

13.05.10, 15:22

"Prezes PiS jest stonowany, często odwołuje się do "poczucia wspólnoty", które
powstało po 10 kwietnia, mówi o "potężnym dążeniu do prawdy", "zmianie postawy
w bardzo dużej części społeczeństwa"."

A to raz prezes zadawał kłam własnym słowom dowodząc, że co innego miał na myśli?

Obserwuj wątek
    • jacmenos Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy o... 13.05.10, 15:28
      Bardzo mi się podoba przemiana Pana Prezesa Kaczyńskiego .
      Jeżeli w ciągu najbliższych paru lat potwierdzi swoim działaniem prawdziwość swoich deklaracji - to kto wie ? w następnych wyborach...
      • q-ku "gruiba kreska" :-)))))) 13.05.10, 16:00
        jeszcze niedługo dodaj "zbudujmy PO-PIS" i "nasi przyjaciele z platformy":-))))
      • proch32 Re: Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy 14.05.10, 00:31
        jacmenos napisał:

> Bardzo mi się podoba przemiana Pana Prezesa Kaczyńskiego .
        > Jeżeli w ciągu najbliższych paru lat potwierdzi swoim działaniem
        prawdziwość sw
        > oich deklaracji - to kto wie ? w następnych wyborach...

Niestety Kaczynskiemu nie chodzi o nastepne wybory. On musi wygrac
        juz teraz, bo jak zawsze chodzi jemu tylko o kase. Zal mi tego czlo-
        wieka. Zawsze udawalo mu sie chowac za innych, a tu nie moze nawet za
        Marte. Jemu zawsze chodzilo o kase. Jako student w PRL nie potrzebo-
        wal konta w PKO bo jemu jak i innym nie starczalo do wyplaty... Ale
        w "S" dorwal sie do kasy i patrzac jak inni robia forse tez probowal.
        Problem byl tylko w tym,ze nie umial robic dobrych interesow,byl
        zbyt pazerny i staral sie zawsze cos wykrecic i wziasc cala kase.
        W Polsce jest mnostwo zdolnych przedsiebiorcow, ktorzy z malym ka-
        pitalem uczciwie potrafili zbudowac srednie i nawet duze firmy.
        Niestety podobnych zdolnosci brakuje Kaczynskiemu. Przez swoja za-
        chlannosc on potrafi tylko burzyc. I co mu teraz zostalo...
        Inni jego "wierni" uciekli do Brukseli i maja sute pensje. Szczury
        uciekly z tonacego okretu a on zostal tylko z kontem mamy. Penji
        jako byly prezydent nie dostanie jesli nie wygra teraz (po co chowal
        sie za brata?). Zal mi zaiste jarka.
    • the_call_of_cthulhu prezes ... dobry jest ! 13.05.10, 15:38
      Silnet Jarek "poszedł do ludzi." Ale nie jak Lepper. Rewelacyjnie zagrał.
      Zrobił koło pióra Olejnikowej, Lisowi i temu całemu establishmentowi
      dziennikarskiemu. Calamity Bronek daje ognia na całej linii - a to sajt mu nie
      działa a to Wikipedia. Jak się nie poprawi Bronek to wtopi z kretesem. Tylko
      czemu Gazeta napisała :

To pierwsza część przeprowadzonego wywiadu. Co w następnych? Napiszemy na
      wyborcza.pl

Źródło: Gazeta Wyborcza

Nie moge ze smiechu !

Tu jest źródło i niech nie robią cyrku że Gazeta coś tam publikuje :))
      jankepost.salon24.pl/
    • henryk-sikora kłamca, kłamca i po stokroć kłamca 13.05.10, 15:40
      Nie wierze ani w jedno słowo Kaczyńskiego!!! Już raz przepraszał,
      nie mam amnezji, wówczas pomyślałem sobie, jeżeli się zmieni to
      zapomne o wszystkich obelgach i całym jego podłym charakterze, bo
      każdemu należy dać szanse. DZISIAJ NIE!!! Niech nie liczy, że
      znajdzie naiwnych, że nabierze nas w związku ze śmiercią brata i że
      na bazie ludzkiego współczucia uwierzymy w jego przemiane w kampanii
      prezydenckiej. KACZYŃSKI MA W TYM POTĘŻNY INTERES POLITYCZNY i niech
      nikt nie wątpi, że zrobi WSZYSTKO, aby wygrać wybory. Będzie
      oszukiwał, kłamał, wykorzystywał śmierć brata i całą tragedie
      katastrofy, aby oisiągnąc cel, a później będzie ze zdwojoną siłą
      destabilizował państwo polskie i całą Europe!!!
      • barakkobamaa Re: kłamca, kłamca i po stokroć kłamca 13.05.10, 16:43
        > katastrofy, aby oisiągnąc cel, a później będzie ze zdwojoną siłą
        > destabilizował państwo polskie i całą Europe !!!

Tak Heniu. Właśnie tak się stanie. To Kaczyński załatwił Grecję a teraz czas na
        Polskę ! Tylko Michnik może nas uratować ....
      • jurgraw Re: kłamca, kłamca i po stokroć kłamca 13.05.10, 19:37
        Popieram. Prezes Kaczyński jest niereformowalny.
        Słodziutki taki się zrobił,że aż na mdłości bierze.
        Taki będzi prawdopodobnie do wyborów, a potem ?????????
    • tow_rydzyk Kaczyński: zostawmy (niewygodna) przeszłość 13.05.10, 15:40
      Panie Kaczynski, Komu nie tak dawno zalezalo na demonizowaniu Rosji? Wg mnie wykrecil Pan polityczne salto widzac reakcje spolecznstwa na idee pojednania z Rosja.
      Radze Panu siegnac po teksty zrodlowe: “Mein Kampf”, Dzienniki Goebbelsa, Hansa Franka czy Rudolfa Hoessa: do 1955 roku po Zydach i Romach, Hitler zamierzal "wyeliminowac" wszystkie narody slowianskie w Europie wschodniej; w pierwszym rzedzie Polakow, Rosjan, Czechow celem terytorialnej rozbudowy III Rzeszy(Lebensraum).
      Ekscesy (gwalty i kradzieze) CZESCI podpitych i zdemoralizowanych brutalnoscia niemieckiego okupanta zolnierzy radzieckich nigdy nie byly czescia doktryny Armii Czerwonej. Bylo to po prostu karygodne zaniedbanie dyscypliny i regulaminow wojskowych niedostatecznie karane przez dowodztwo. “Wojna” na Zachodzie to wakacje w porownaniu z atawiatyczna wrecz brutalnosci i bezwzglednoscia Frontu wschodniego. Stalin jak i wiekszosc jego dowodcow nie liczyl sie ze stratami ludzkimi, traktujac swoich zolnierzy jak przyslowiowe mieso armatnie. Slal wojskowo nie przygotowanych i nie dozbrojonych cywilow prosto na linie frontu do walki z doskonale wyszkolona (od dziecinstwa) i juz bojowo doswiadczona nazistowska maszyna wojenna. Szanowany przez prostych zolnierzy rosyjskich gen. Rokossowski-dla nas Polakow nadal “zdrajca”-byl pod tym wzgledem szlachetnym wyjatkiem.
      O traktowaniu przez hitlerowcow rosyjskich jencow wojennych gorzej od bydla i to wcale nie lepiej od Zydow nawet nie warto wspominac. Pierwsze eksperymenty z masowym gazowaniem ludzi przeprowadzono w K.L.Auschwitz wlasnie na jencach radzieckich.
      Nic w dziejach ludzkosci nie jest porownywalne do OFICIALNEJ RZADOWEJ NIEMIECKIEJ RASISTOWSKIEJ DOKTRYNY LUDOBOJSTWA I MASOWEJ PRZEMYSLOWEJ EKSTERMINACJI LUDZI skrzetnie wykonywanej przez wszystkie szczeble wladzy III Rzeszy.
      Jeszcze niedawno PiS zrownywal okupacje hitlerowskiej 1939-1945 z tzw "okupacja" radziecka PRL-u co jest jednym ogromnym wypaczeniem prawdy. Jak mogliscie wysuwac takie analogie wiedzac, ze zyja jeszcze ludzie, ktorzy tamta rzeczywistosc doskonale pamietaja?
      Nasz kler zyl za komuny jak u pana Boga za piecem. Tak jak i teraz nasza hierarchia koscielna mieszkala w palacach, rozbijala sie zachodnimi wozami i miala dostep do wyjazdow zagranicznych. Tempo budownictwa koscielnego na leb i szyje bilo tempo budownictwa mieszkaniowego. Liczni ksieza i nawet niektorzy luminarze opozycji z Panem Walesa na czele przez lata zyli w perwersyjnej symbiozie z SB a pozniej-tak jak tow.Wielgus-lali krokodyle lzy na pogrzebach gornikow z “Wujka” czy ks.Popieluszki.
      Inwazja sowiecka w 1980/81 roku pozostala tylko grozba. Jaruzelski nie potrzebowal Ruskich. Nasz Narod-masochistycznie gloryfikujacy rodzima martytologie/wiktymologie-przyzwyczajony jest do obelg i kopniakow od obcokrajowcow a tymczasem w 1981 zostalismy powaleni na kolana przez naszych braci Polakow co bylo i jest bolem szczegolnie dotkliwym. Prawda jest smutna, niemalze trywialna, nastrojem przywolujaca “Wesele” Wyspianskiego: do spacyfikowania naszego narodowego zrywu w 1981 wystarczyly ZOMO-wskie gumowe paly w rekach naszych rodakow. Ten fakt do dzis nie daje mi spokoju: dlaczego ten opluwany rezim jakos nigdy nie mial klopotow z rekrutacja wielotysiecznej armii ZOMO-wcow badz co badz tych samych prostych polskich chlopakow, ktorzy uczeszczali na katolickie msze i chodzili nawet do spowiedzi. To przeciez byli nasi szkolni kumple i sasiedzi. Tak chcialbym wiedziec gdzie dzisiaj sa tysiace tych bylych weteranow ZOMO? ”Jaka partie popieracie, panowie? Czy rozpoznajecie na ekranach telewizyjnych swoje byle ofiary, ktore palowaliscie z takim animuszem za troche lepsze racje zywnosciowe? A moze rozpoznajecie swoich bylych rozkazodawcow? “Wszyscy, nawet nasi historycy cierpia na zbiorowa amnezje w tej kwesti. Temat jednostek ZOMO jakby za sprawa czarodziejskiej rozdzki zniknal z naszej swiadomosci narodowej. Przypominam, ze mowimy tutaj o tysiacach jesli nie setkach tysiecy naszych rodakow, o ktorych istnieniu po 1989 zaginal wszelki sluch.
      Czy ma Pan znajomych w RFN rodem ze Slaska, ktorzy w 1944/45 witali wkraczajacych Sowietow jako Polacy a w latach 70/80-ych pozegnali Polske jako etniczni Niemcy na podstawie odnalezionych na strychu i zakurzonych (raczej skrzetnie odkurzonych) dokumentow potwierdzajacych ich “koniunkturalne” pochodzenie.
      Czy jest Pan w kontakcie z bylymi dzialaczami robotniczej Solidarnosci, ktorzy po stanie wojennym ze wszystkich mozliwych krajow przyjmujaca emigrantow wybrali rasistowska RPA gdzie dokladnie w tym samym czasie stary Nelson Mandela dogorywal w wiezieniu. Spotkalem tych bylych zwiazkowcow w 1983 roku. Szybko sie urzadzili i oczywiscie kontynuowali swoja walke o wolnosc, rownosc i sprawiedliwosc spoleczna ze swoich posiadlosci otoczonych drutem kolczastym i czarnoskora pomoca domowa, ktorej zrzeszanie sie w zwiazkach zawodowych bylo zabronione.
      Publiczne wysmiewanie PRL-owskiego cyrku "w okupowanym przez Rosjan" kraju (nawet na ekranach oficjalnej tv) byla tak powszechna, ze nawet owczesne wladze machnely na nia reka. Stosunkowo duzej jak na tamte czasy swobody slowa i bogactwa zycia kulturalnego mogly nam pozazdroscic nie tylko pozostale baraki obozu socjalistycznego ale rowniez niektore kraje zachodnie. Walka PRL-owskiej cenzury z tzw. “literatura drugiego obiegu” przypominala walke z wiatrakami. Wiekszosc parlamentarzystow dzisiejszej RP posiada dyplomy zdobyta na "komunistycznych" uczelniach, na ktore dostala sie z pomoca “punktow za pochodzenie” do czego jednak zaden sie nie przyzna. Wielu z nich (wlaczajac Panskieg sp.Brata)robilo kariere naukowa.
      Prymitywne tworzenie narodowych mitow na zamowienie kolejnych elit politycznych oportunistycznie wPISujacych sie do zmieniajacych sie kontekstow geopolitycznych jest wysoce niemoralne. Nasze mlodsze pokolenie jest gotowe uwierzyc, ze przed 1989 roku czekalismy na zaglade w gettach albo obozach koncentracyjnych, w atmosferze masowych ulicznych lapanek-zdejmujac czapki przed patrolami zoldakow sowieckich.
      Nie chce umniejszac naszych cierpien i upokorzen w PRL-u sluchanie tej glupawej PZPR-owskiej nowomowy, przyprawiajaca o mdlosci propaganda, nieustanne kolejki, strajki o zniesienie podwyzek cen, smrod gazu lzawiacego...
      Te 45 lat okupacji radzieckiej przetrwalismy kosztem wielu wyrzeczen: brakowalo kielbasy zwyczajnej, papierosow, papieru toaletowego...ale mimo wszystko pomyslmy o tych 600 tys. rosyjskich zolnierzy poleglych na naszych ziemiech. Chyba to jednak dzieki nim mozemy DZISIAJ w 21 wieku mowic do naszych dzieci i wnukow po POLSKU w Gdansku, Wroclawiu, Szczecinie, Olsztynie, Opolu, Chorzowie czy nawet w Poznaniu.
      Niech mnie Pan nie pyta dlaczego nie wspominam o “polskim” Lwowie, Wilnie, Nowogrodku. Pytajcie o to naszych ukrainskich, litewskich i bialoruskich sasiadow.
      Ci, ktorzy nie moga sie pogodzic z utrata Kresow Wschodnich nigdy nie zadali sobie trudu aby sobie uzmyslowic, ze utrzymywanie ogromnych mniejszosci, litewskich, bialoruskich nie mowiac juz o ukrainskich w granicach Polski (w jakimkolwiek ustroju politycznym) wczesniej czy pozniej skonczyloby sie scenariuszem balkanskim.
      Kazdy narod ma ciemne plamy w swojej historii. Jako Polak rowniez chcialbym przeprosic narod Hiszpanii za “nasze wyzwalanie Polski” pod Samosierra. Haitanczykow za podobne pranie napoleonskich brudow i to bynajmniej nie w ime Wolnosci Waszej i Naszej.
      Przepraszam Braci Czechow za wydarcie im Zaolzia-ktore mozna tylko porownac do kopania lezacego podobnie jak wyczyn Stalina 17 wrzesnia 1939 wobec konajacej Polski. Przepraszam moich zydowskich wspolobywateli, ze nie stanalem w ich obronie w 1968.
      Pytam sie Pana Panie Kaczynski: Gdzie dzis bylaby Polska gdyby ziscily sie plany Hitlera o stworzeniu 1000 letniej III Rzeszy?

• wyszynekwanda Re: Kaczyński: zostawmy (niewygodna) przeszłość 13.05.10, 18:00
        tow_rydzyk napisał:"...Chyba to jednak dzieki nim (Rosjanom)mozemy DZISIAJ w 21 wieku mowic do naszych dzieci i wnukow po POLSKU w Gdansku, Wroclawiu, Szczecinie, .. Opolu, Chorzowie czy nawet w Poznaniu."

- oto dlaczego JK tak nieznosi Rosjan, tereny,które wymieniłeś to przecież, elektorat w większości popierający PO. Znowu wszystkiemu winni Rosjanie.
    • barakkoobamaa Kaczyński to oszust!!!!!!!!!!! 13.05.10, 15:48
      Wspierałem go przez lata, ale w końcu przejżałem teraz na oczy
      słysząc jak w wąskim gronie najbardziej zaufanych powiedział 3 dni
      temu: "jak wygramy to ich rozpierdolimy". Odwróciłem się natychmiast
      od niego, to jest wielki oszust!!!!!!!!!!!!!
      • donpedro1968 Re: Kaczyński to oszust!!!!!!!!!!! 13.05.10, 16:01
        barakkoobamaa napisał:

> Wspierałem go przez lata, ale w końcu przejżałem teraz na oczy
        > słysząc jak w wąskim gronie najbardziej zaufanych powiedział 3 dni
        > temu: "jak wygramy to ich rozpierdolimy". Odwróciłem się
        natychmiast
        > od niego, to jest wielki oszust!!!!!!!!!!!!!
        chodzi o Tuska oczywiście
        • alphabase Re: Kaczyński to oszust!!!!!!!!!!! 13.05.10, 16:09
          donpedro1968 napisał:

> barakkoobamaa napisał:
          >
          > > Wspierałem go przez lata, ale w końcu przejżałem teraz na oczy
          > > słysząc jak w wąskim gronie najbardziej zaufanych powiedział 3
          dni
          > > temu: "jak wygramy to ich rozpierdolimy". Odwróciłem się
          > natychmiast
          > > od niego, to jest wielki oszust!!!!!!!!!!!!!
          > chodzi o Tuska oczywiście

Desperacja wyziera z pańskiego postu, donpedro1968. Oklepane chwyty
          retoryczne nie zastąpią jednak treści, choć nieźle ilustrują pustkę
          myślową i szantaż emocjonalny ze strony "prawdziwych Polaków".
      • barakkobamaa Re: Kaczyński to oszust!!!!!!!!!!! 13.05.10, 16:16
        barakkoobamaa napisał:

> Wspierałem go przez lata, ale w końcu przejżałem teraz na oczy
        > słysząc jak w wąskim gronie najbardziej zaufanych powiedział 3 dni
        > temu: "jak wygramy to ich rozpierdolimy". Odwróciłem się natychmiast
        > od niego, to jest wielki oszust!!!!!!!!!!!!!
        Wielki oszust to jest. Widziałem stronę Komorowskiego i padłem z wrażenia! Tak
        Bronek-ERROR-strona-niedostępna na prezydenta. Z takimi wąsami nikt się nie
        będzie za niego wstydził. A gdzie tam. I podpisze wszystko. Dosłownie wszystko.
        A śledztwo w Smoleńsku od razu umorzyć !
    • snellville Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy o... 13.05.10, 15:58
      O Jezu nawrocil sie!!
      KTOS POWIEDZIAL ZE PO 60-TCE NIE DA RADY.
      A tu masz drugi cud nad Wisla.
      Po trupach do celu,po trupach do celu.
    • barakkoobamaa Re: kłamca, kłamca i po stokroć kłamca 13.05.10, 16:03
      "donpedro1968" gdybyś słyszał 3 dni temu co ja słyszałem z ust
      Kaczyńskiego to już byś tak nie ujadał. Kaczyński to kłamca!!!
      • donpedro1968 [...] 13.05.10, 16:08
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • barakkobamaa Re: kłamca, kłamca i po stokroć kłamca 13.05.10, 16:11
        barakkoobamaa napisał:

> "donpedro1968" gdybyś słyszał 3 dni temu co ja słyszałem z ust
        > Kaczyńskiego to już byś tak nie ujadał. Kaczyński to kłamca!!!
        Oczywiście że to kłamca. Kłamie na temat służby zdrowia na przykład. Kłamie na
        temat deficytu. Kłamie na temat autostrad. Kłamie na temat Euro. Kłamie
        milcząco. Mało tego kłamie agresywnie milcząco. Nawet czajnik z przesłania do
        Rosjan był agresywny ! Nie to co Calamity-Bronek-WWW_Error-Komorowski-Wikipedia.
        • donpedro1968 Re: kłamca, kłamca i po stokroć kłamca 13.05.10, 16:25
          barakkobamaa napisał:

> barakkoobamaa napisał:
          >
          > > "donpedro1968" gdybyś słyszał 3 dni temu co ja słyszałem z ust
          > > Kaczyńskiego to już byś tak nie ujadał. Kaczyński to kłamca!!!
          > Oczywiście że to kłamca. Kłamie na temat służby zdrowia na
          przykład. Kłamie na
          > temat deficytu. Kłamie na temat autostrad. Kłamie na temat Euro.
          Kłamie
          > milcząco. Mało tego kłamie agresywnie milcząco. Nawet czajnik z
          przesłania do
          > Rosjan był agresywny ! Nie to co Calamity-Bronek-WWW_Error-
          Komorowski-Wikipedia-masturbation.pl.
          > .
          • wyszynekwanda Re: kłamca, kłamca i po stokroć kłamca 13.05.10, 17:45
            Chłopaki, kolejny wyreżyserowany dialog? Idźcie sobie pogadać pod budkę z piwem.
      • snellville Re: kłamca, kłamca i po stokroć kłamca 13.05.10, 16:15
        barakkoobamaa napisał:

> "donpedro1968" gdybyś słyszał 3 dni temu co ja słyszałem z ust
        > Kaczyńskiego to już byś tak nie ujadał. Kaczyński to kłamca!!!

Mozesz podpowiedziec gdzie to slyszales??
        Mnie sie wydaje ze te piec glosow,zalatwi prezia dlatego PO nie dba
        o kampanie.
        Mam taka nadzieje,zycie pokaze.
        • barakkobamaa Re: kłamca, kłamca i po stokroć kłamca 13.05.10, 16:38
          W afryce słyszałem te wieści. Powiedział mi to mój nieślubny brat a nieślubny
          syn Wałęsy : barakkoobamaa po rocznym pobycie wśród małp. A one wg. szamana
          nigdy się nie mylą !
          • donpedro.1968 widzcie co ten pojebus barakkobamaa wygaduje 13.05.10, 20:15
            NIE CZTAĆ CO PISZE barakkobamaa!!! On jest pedałem, wczoraj oferował
            mi, że mnie przeleci za 100zł, a ja daje tylko 120zł.
            • henryk-sikora oj chłopcy, nikogo nie interesuje wasza orientacja 13.05.10, 20:19
              "donpedro.1968" i "barakkobamaa" skupcie się na merytorycznej
              dyskusji, a nie epatujcie nas na forum o Waszych preferencjach
              sexualnych. To nikogo tutaj nie obchodzi!!!
              • donpedro.1968 ty sikora nie wcinaj się i nie pouczaj nas 13.05.10, 20:23
                gdybyś wiedział, że ja dawalem nawet JK to bys nabrał szacunku do
                mnie.
    • alphabase Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy o... 13.05.10, 16:03
      Prezes PIS ma do zaoferowania jedynie ogólniki i pozbawione treści
      frazesy w rodzaju "nowocesność + tradycja" czy "Polska jest
      najważniejsza". Jasne, że jest najważniejsza, a w każdym razie
      ważniejsza niż rozbuchane ego niewyuczalnych polityków. Jarosławowi
      Kaczyńskiemu dedykuję znany wierszyk Juliusza Słowackiego:

Szli krzycząc: „Polska! Polska!” – wtem jednego razu
      Chcąc krzyczeć zapomnieli na ustach wyrazu;
      Pewni jednak, że Pan Bóg do synów się przyzna,
      Szli dalej krzycząc „Boże! ojczyzna! ojczyzna!”
      Wtem Bóg z Mojżeszowego pokazał się krzaka,
      Spojrzał na te krzyczące i zapytał:, „Jaka?”

A w wyborach z przekonaniem, choć bez specjalnego zachwytu,
      zagłosuję na kandydata PO.
    • wasylzly Mialkie, lzawe..... 13.05.10, 16:21
      cos przygotowane na kolanie......skad ten pospiech ? przyszly prezydent powinien sie zwraac do calego narodu, a nie do grupki jego fanatykow, ktorzy w komentrzach na salonie znowu wpadli w histerie i juz dziela powyborcze zdobycze. Gdzie film chocby na youtube ?

Ja chce go slyszec i patrzec mu w oczy.

Wierze, ze ciezkie doswiadczenia losowe, moga zmienic czlowieka, jako czlowieka prywatnego, ale nie polityka. Odrzucenie wszystkiego zlego co zrobil Kaczynski - jest przyznaniem sie jego do winy, do bledow, do porazki politycznej.

Jaka to pozycje polityczna ma zajac ow "poprawiany" polityk ? Polityke milosci ? Do Rosjan, do Niemiec, do tych z ZOMO ? Do homoseksualistow ?

Lac lzy, aby jeszcze cos ugrac, z czego sie juz nie da nic ugrac ?
      Gdyby mu zalezalo na Polsce - zrezygnowalby z kandydatury, bo juz nie da rady, nie ma sil - zostawil ta sprawe mlodszym. Zadowolil sie funkcja prezesa.
      Ale falszywe ambicje polityczne, jeszcze nie daja spac.
      Kaczynski moze zmienil sie jako czlowiek, ale jako polityk spelnil swoja role -ta staje sie coraz bardziej niepotrzebny. Tu nie pomoga zadne zapewnienia o poprawie, o nowych wizjach, o przyszlosci. Ogien juz wygasl.

Prezesowi dziekujemy.

-wz
    • nadgajowy Kampania PiS to znów prosta technika manipulacji 13.05.10, 16:31
      Koncept kampani wyborczej jest prosty "dobry policjant - zły
      policjant" .
      Nie ma po co dążyć do konfrontacji z Jarkaczem bo będzie jej unikał
      udając że coś robi, ze już już zaraz będzie występował i tak przez 3
      tygodnie. Cały czas będzie miłym starszym Panem który to dla dobra
      Polski "nie chce ale musi" kandydować. Za to cała "watacha" PiS w
      sejmie i pseudomediach "tuby Pisowskie" będą pluć oskarżać, lżyć,
      jątrzyć i kłamać !! Prosty sposób by utrzymać i zwiększyć grupę
      oszołomów PiSowskich (stary elektorat LPR i Samoobrony plus "beton"
      Narodowy) , ale też przyciągnąć starych zwolenników PiS,którzy
      odeszli gdy zobaczyli na czym ma polegać IVRP, czyli narodowo-
      socjalistyczne o mocnym zabarwieniu bolszewickim rządy małej grupy
      ludzi za pomocą stosowania strachu i nacisku poprzez administrację i
      służby !!!!
      • donpedro1968 Re: Kampania PiS to znów prosta technika manipula 13.05.10, 17:44
        Kto ciebie tak znowu straszył?Wydziarasz sie na łamach "gw", jak
        umysłowo chory!!Kto cie kłamał?Jacy bolszewicy?Jakie oszołomy?
        Ciśnienie ci skoczyło i..........Jutro do lekarza!!!Koniecznie.
        • proch32 Re: Kampania PiS to znów prosta technika manipula 13.05.10, 23:56
          donpedro1968 napisał:

> Kto ciebie tak znowu straszył?Wydziarasz sie na łamach "gw", jak
          > umysłowo chory!!Kto cie kłamał?Jacy bolszewicy?Jakie oszołomy?
          > Ciśnienie ci skoczyło i..........Jutro do lekarza!!!Koniecznie.

Jarku... ty nie czekaj do jutra tylko dzwon po pogotowie juz i do
          Tworek!!! Zawsze umiales klamac ... ale teraz straciles nawet i te
          zdolnosc. A gdzie masz "misje" swojego brata? W dupie...?
    • volim Odruch jedności? 13.05.10, 16:33
      Trwał chyba 4-5 dni. W ciągu tego miesiąca zobaczyliśmy, owszem -
      wszystko, co w społeczeństwie jest dobre, ale też – wszystko, co w
      społeczeństwie jest złe. Niestety, więcej było oskarżeń o
      politycznie inspirowane listy wdów ofiar katastrofy (Poncyliusz
      zupełnie sam to sobie wymyślił?!), więcej wypowiedzi typu „Palikot-
      chamidło. Niesiołowski-eunuch”, niż łez Tuska i pojednawczych gestów
      Michnika. Szansa na porozumienie już została zmarnowana i nie ma
      podstaw, żeby nagle uwierzyć w dobre intencje tych, którzy się do
      tego w dużej mierze przyczynili.
    • tak_bywa Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy o... 13.05.10, 16:38
      Moje młodsze dziecko na to wystąpienie powiedziało ; ale chrzani, fałszywiec. Wystarczy wejść na stronę Sejmu RP i przeczytać jak głosował PiS, gdy były uchwalane ustawy unowocześniające nasze Państwo. Nie mówiąc o "towarzystwie" jakie sobie dobrał tylko po to żeby móc władać. W dobie prosperity zamiast oszczędzać, cały czas zadłużał nasz kraj. I to ma być dobry gospodarz ?
      Nie powiem, jestem dumna, że udało mi się wychować MYŚLĄCE dziecko.
      • donpedro1968 Re: Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy 13.05.10, 16:46
        Wprzeciwieństwie do ciebie!!!!
        • proch32 Re: Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy 14.05.10, 02:45
          donpedro1968 napisał:

> Wprzeciwieństwie do ciebie!!!!

Zasada ,ktora przyjal w tej kampaji to: mowi baba do obrazu a obraz
          do niej ani razu... Tyle wart jest jego slowicz...spiew.
          A w ogolnosci przypona to bajki Krylowa o "obiezanie i oczkach"
          (malpa i okulary)Malpa majac oslabiony zwrok, slyszala ,,z u ludzi
          moze znalesc pomoc. Wiec werwalasie do okulisty i zaczela wybierac
          szkla:
          dwie pary wlozyla sobie na ogon, cztery pary na uszy, zakrecila sie
          tylem do lustra i tam umiescila 4 pary... ale nic nie pomagalo.
          doszla wiec do wniosku ,ze ludzie sa glupi...
          W drugiej bajce siedziala sroka na galezi i trzymala kawal sera w
          dziobie. Na dole zas zebrala sie gromadka jej zwolenniczek i czekaly
          by kroka do nich przemowila.Wiec wznosili okrzyki "hurraaa,niech zyje
          wodz,genialny strateg... budowniczy misji!!! I czekaly az sroka do
          nich cos powie. Ale sroka byla cwansza: wiedziala,ze jak otworzy
          dziob to ser wypadnie i nie bedzie miala co jesc, bo ser ukradna.
          Taki to jest prezes i jego wierni czekajacy na to,ze Prezes otworzy
          dziob.
          W rozmowie z blogowiczami gadal o budowie drog,stadionow,nowoczesnej
          Polski, szkole,rodzinie itp. nie wiedzac,ze to wszystko sa kompeten-
          cje rzadu.
          On zas moze oczywiscie wystapic z wlasna inicjatywa do Sejmu, ale
          przedewszyskim nie zastepowac rzadu,bo na to nie dostal mandatu
          wyborcow.
      • donpedro1968 Re: Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy 13.05.10, 16:49
        tak_bywa napisała:

> Moje młodsze dziecko na to wystąpienie powiedziało ; ale chrzani,
        fałszywiec. W
        > ystarczy wejść na stronę Sejmu RP i przeczytać jak głosował PiS,
        gdy były uchwa
        > lane ustawy unowocześniające nasze Państwo. Nie mówiąc
        o "towarzystwie" jakie s
        > obie dobrał tylko po to żeby móc władać. W dobie prosperity
        zamiast oszczędzać,
        > cały czas zadłużał nasz kraj. I to ma być dobry gospodarz ?
        > Nie powiem, jestem dumna, że udało mi się wychować MYŚLĄCE dziecko.
        chociaż ono jedno w rodzinie mojej będzie normalne
      • wyszynekwanda Re: Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy 13.05.10, 18:45
        tak_bywa napisała:

"Nie powiem, jestem dumna, że udało mi się wychować MYŚLĄCE dziecko."

I to jest klucz - edukujmy i wychowujmy dzieci tak, aby potrafiły myśleć samodzielnie...Niezależnie od poglądów...Najgorsza jest bezkształtna masa, czy jak to Kurski mawia "ciemny lud" , który wierzy propagandzistom, sam niezdolny do jakiejkolwiek polemiki czy samodzielnej oceny. O ten elektorat toczą sie zawsze boje wszelkiej maści wciskaczy prawdy objawionej. Nie u nas - u nas lud jest wierny i słucha OJCA RYDZYKA.
    • tadek-1 Kaczyński nienawidzacy Polski... 13.05.10, 16:56
      Kaczynski nienawidzacy Polski i Polakow. Chodzace wcielenie zniszczenia i
      destrukcji. Moze sie i zmienil?. Jezeli tak, to tylko na gorsze.
    • timoszyk Re: Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy 13.05.10, 17:06
      Zdjecie oczywiscie musi byc osmieszajace! Widac jak wysoko ceni
      sobie GW swoich czytelnikow.

Waclaw Timoszyk
      • khaczynski Re: Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy 13.05.10, 17:21
        timoszyk napisał:

> Zdjecie oczywiscie musi byc osmieszajace! Widac jak wysoko ceni
        > sobie GW swoich czytelnikow.
        >
        > Waclaw Timoszyk

czyżby ośmieszające? po prostu kłamczyński gra nienaturalna dla siebie rolę ot co
      • tadek-1 Re: Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy 13.05.10, 18:42
        Re:timoszyk napisal:Czy Ty naprawde nie potrafisz myslec?
    • barakkobamaa Ja mam do Was pytanie 13.05.10, 17:13
      Putin jako pułkownik KGB robił to robił każdy pułkownik KGB. Potem wojeny w
      Czeczenii zabójstwa dziennikarzy i dysydentów, wojna w Gruzji . Potem nord
      sream i tak dalej ... Dlaczego od razu uznano w GW że się zmienił z
      kanalii w pokojowo nastawionego Polsce polityka ?
      A Kaczyński jest
      wiecznie zły ? Co ? Ciekawe prawda ? Obłuda i himalaje hipokryzji dominują w
      GW-nie ... No dlaczego ?
      • henryk-sikora odpowiedź dla "barakkobamaa" 13.05.10, 17:29
        Nikt nie twierdzi, że Putin to gołąbek pokoju. Tylko czyny i to
        przez wiele lat, zmiana polityki rosyjskiej mogłaby przekonać na
        poważnie kogokolwiek do niego. Więc nie wmawiaj, że GW wyborcza
        propaguje Putina jako wzór do naśladowania. A Kaczyński już raz
        probował nabrać na zmianę wizerunku, nie pamietasz? Ile wytrzymał?
        nawet 3 miesięcy nie wytrzymał i zionął ponownie jadem nienawiści.
        • barakkobamaa "Tusk o Putinie: Nasz człowiek w Moskwie" 13.05.10, 17:54
          "Tusk o Putinie: Nasz człowiek w Moskwie"
          wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4912982.html
        • wyszynekwanda Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 13.05.10, 18:06
          Problem w tym, że teraz nie mamy tych trzech miesięcy i "ciemny lud" to kupi...Twoi "ulubieńcy" z forum może dostaną jakieś posadki w państwowych instytucjach. Może w IPN lub TVP? Ależ będzie milutko...A Jarosławowi przypomni się, że nie jest jednak łagodnym dziaduniem...
      • normalniejszy2 Re: Ja mam do Was pytanie 13.05.10, 18:48
        Sugerujesz, że Jarosław zmienił się ze złego polityka w dobrego?

Po co w ogóle się zmieniał, skoro byliście za nim też kiedy dzielił Polaków na
        ZOMO i Solidarność? A teraz ma godzić Polaków i współpracować z PO? Co to za absurd.
    • andrjufree Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy o... 13.05.10, 17:15
      kaczor i pis to łże elity wstydziłbym się z nimi pracować - zatkało?
    • matrioszka25 Profesor Trammer o cenzurze salon24 13.05.10, 17:21
      jtrammer.salon24.pl/181456,wstydz-sie-salonie-24
      taka to ma byc Polska Kaczynskiego - jak salon Jankego, dobrali sie, wy jeszcze zajmujecie sie promowaniem tego przybytku wlonosci slowa i demokracji.
    • perski_dziadzio Prezes Kaczyński na prezesa Wolski ! 13.05.10, 17:21
      "Współpraca, jeśli nie będzie monopolu PO"
      Jak był monopol PiS, to było OK. Ale monopol PO? To niedopuszczalne!
      Kiedyś obiecywał: "Nie będę premierem".
      Długo nie wytrzymał i zastąpił mianowanego "na całą kadencję"
      Marcinkiewicza.
      I współpracować nie brzydzi się z nikim, np. z Lepperem.
      I ugruntowane poglądy ma (nikt go nie przekona, że białe jest białe,
      a czarne jest czarne).
      I Hymn Państwowy zna, jak na prawdziwego patriotę (z PiS) przystało.
      Kandydat z znakomity. Wolska go potrzebuje!
    • antropoid Kaczyński: porozmawiajmy o mojej nowej IV RP... 13.05.10, 17:26
      "Bo łączy nas Polska, a Polska jest najważniejsza - J. Kaczyński"

Czyli jak zwykle to samo - gra na patriotyczną nutę, wyświechtane, patetyczne
      hasełka, którymi po zdobyciu władzy można usprawiedliwić każde draństwo i pod
      przykrywką których można do woli uprawiać polityczną hucpę.

"Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy o przyszłości"

O przyszłości, czyli znając kaczora, jak by tu wzniecać wciąż nowe konflikty w
      państwie, jak zagarnąć - nie dzieląc się już z nikim - wszystkie programy
      publicznego radia i telewizji, jak zapewnić na co najmniej 20 lat
      nietykalność kontrolowanej przez siebie KRRiT, oraz opanować służby specjalne,
      żeby wreszcie, ostatecznie unicestwić swoich politycznych oponentów. Krótko
      mówiąc - jak zdobyć władzę absolutną. No, powiedzmy do spółki z klerem, bo
      nie ma nic za darmo, trzeba jakoś naganiaczom zapłacić za agitację z ambon.
    • barakkoobamaa Jestem niestabilny emocjonalnie, sorry 13.05.10, 17:34
      Zdarza mi się jeszcze wracać do moich starych nawyków, przepraszam
      Was drodzy internauci. Chyba cierpie na schizofrenie, pójde do
      psychiatry jeżeli będzie sie to powatarzać. Zresztą już dawno
      powinienem się leczyć, jak ja mogłem wierzyć i wspierać tego drania
      Kaczyńskiego i cały obłudny PiS. Wybacznie mi, ale to choroba.
      • donpedro1968 Re: Jestem niestabilny emocjonalnie, sorry 13.05.10, 17:46
        barakkoobamaa napisał:

> Zdarza mi się jeszcze wracać do moich starych nawyków, przepraszam
        > Was drodzy internauci. Chyba cierpie na schizofrenie, pójde do
        > psychiatry jeżeli będzie sie to powatarzać. Zresztą już dawno
        > powinienem się leczyć, jak ja mogłem wierzyć i wspierać tego
        drania
        > Kaczyńskiego i cały obłudny PiS. Wybacznie mi, ale to choroba.
        Ty naprawdę jesteś pier......
        • henryk-sikora odpowiedź dla "donpedro1968" 13.05.10, 17:58
          Tak "donpedro1968", jestem pierdolnięty podobnie jak Ty, ale staram
          się z tego wyzwolić. Ty też już niedługo się zmienisz, przyjdzie Ci
          to z trudnością i będziesz raz pisał tak, a następnym razem inaczej,
          nie jest to łatwe, ale walcze z tym pieprzonym kaczyzmem w sobie.
          • barakkobamaa Ale wtopa Heniek ! 13.05.10, 18:15
            henryk-sikora napisał:

> Tak "donpedro1968", jestem pierdolnięty podobnie jak Ty, ale staram
            > się z tego wyzwolić. Ty też już niedługo się zmienisz, przyjdzie Ci
            > to z trudnością i będziesz raz pisał tak, a następnym razem inaczej,
            > nie jest to łatwe, ale walcze z tym pieprzonym kaczyzmem w sobie.

No to Heniek zapomniałeś się przelogować ! Ha ha ha ! Ale wtopa !
            Ten co to pisze pod własnym nazwiskiem ! Jaka poracha !
            • barakkoobamaa Re: Ale wtopa Heniek ! 13.05.10, 19:09
              Jak się człowiek śpieszy to sie diabeł cieszy, jak mówi stary
              przysłowie:)
              • barakkobamaa Re: Ale wtopa Heniek ! 13.05.10, 19:39
                barakkoobamaa napisał:

> Jak się człowiek śpieszy to sie diabeł cieszy, jak mówi stary
                > przysłowie:)

Dobra Heniu, ale przynajmniej nie wypisuj że Ty jesteś lepszy niż ja dlatego że
                piszesz pod własnym nazwiskiem i nie używasz brzydkich słów itd. Co Ty na Heniek
                ? tzn barakkOObamaa - oczywiście ...
          • donpedro1968 Re: odpowiedź dla "donpedro1968" 13.05.10, 18:30
            Komu ty odpowiadasz? Mnie ? czy barakobama?
            • barakkobamaa Jest barakkoobamaa oraz barakkobamaa 13.05.10, 19:05
              donpedro1968 napisał:

> Komu ty odpowiadasz? Mnie ? czy barakobama?
              Heniek Sikora założył konto bardzo podobne do mojego. Heniek jako barakkoobamaa
              - przez dwa "o" podszywa się pod mój nick. Ja jestem barakkobamaa - przez jedno
              "o". I w pewnym momencie Heniek się nie przelogował ... i dojebał z całej pary
              głupotę wielką na kilometr. Myślałem że się popłacze ze śmiechu ....
              • barakkoobamaa to nie jest tak!!!!!!!!!! 13.05.10, 19:14
                ja "barakkoobamaa" cieprpie na schizofrenie, jak wystepuje pod tym
                nickiem to jestem zdrów, a jak występuje pod
                pseudonimem "barakkobamaa" to znowu ta choroba bierze góre. Co ja na
                to poradze. Nie czytajcie drodzy internauci moich wpisów bo jestem
                chory, miejcie litość:).
                • barakkobamaa Oj heniu 13.05.10, 19:29
                  Twardo twierdzę że jesteś Henryk Sikora i najnowszy sondaż odebrał Ci rozum. Tak
                  to jest jak się czyta za dużo GW ...
                  • barakkoobamaa Re: Oj heniu 13.05.10, 19:46
                    a ja twierdze, że jestem "barakkobamaa" i "barakkoobamaa":):).
                    Powyżej napisałem, że "Twardo twierdzę że jesteś Henryk Sikora".
                    Poprostu odbija mi, ale po wyborach prezydenckich i parlamentarnych
                    wycisze się, przejdzie mi ta cholerna choroba. Po drodze jeszcze PiS
                    dostanie baty w wyborach samorządowych i będę za rok o tym czasie
                    zupełnie zdrów:)
              • donpedro.1968 Re: Jest barakkoobamaa oraz barakkobamaa 13.05.10, 20:03
                no to kim Ty kurwa jesteś???:) obama czy nie obama, jeżeli nie obama
                to może Sarkozy jesteś?:)
                • barakkobamaa Re: Jest barakkoobamaa oraz barakkobamaa 13.05.10, 20:45
                  > no to kim Ty kurwa jesteś???:) obama czy nie obama, jeżeli nie obama
                  > to może Sarkozy jesteś?:)

Ja jestem prawie jak prezydent USA. Bronek Komorowski to prawie prezydent
                  Polski. A Heniek Sikora to TW "barakkoobamaa" przez dwa "oo". Dojebał jak
                  Maleszka kiedyś i się wszyscy połapali. Doszło do tzw. auto-dekonspiracji. I
                  teraz Bronek Komorowski przez Sikore wdupi wybory :)))))))))))))))) Masakra.
                  WSI kiedyś lepiej szkoliło swoich agentów ...
                  • donpedro.1968 Re: Jest barakkoobamaa oraz barakkobamaa 13.05.10, 21:27
                    Z kim ty rozmawiasz barakkobamaa? z jakimś sikorą czy ze mną
                    donpedro.1968? przestaje już kumać, co ci jest i o co ci chodzi?
                  • barakkoobamaa ratunku, ludzie ratujcie mnie!!!!!!! 13.05.10, 21:31
                    co ja wypisuje, mam rozdwojenie jaźni, już nie wiem kim jestem,
                    ratunku!!!!!!!!!
                    • donpedro.1968 ludzie pomóżcie temu "barakkobamaa" 13.05.10, 21:34
                      faktycznie jest z Tobą gorzej, polece ci mojego psychiatre, ale on
                      drogo bierze i nie lezczy zbyt szybko, widać to mnie, wciąż mam
                      odjazdy.
                  • donpedro.1968 ludzie pomóżcie temu barakkobamaa 13.05.10, 21:36
                    faktycznie jest z Tobą gorzej, polece ci mojego psychiatre, ale on
                    drogo bierze i nie lezczy zbyt szybko, widać to mnie, wciąż mam
                    odjazdy.
      • barakkobamaa Re: Jestem niestabilny emocjonalnie, sorry 13.05.10, 18:12
        barakkoobamaa napisał:

> Zdarza mi się jeszcze wracać do moich starych nawyków, przepraszam
        > Was drodzy internauci. Chyba cierpie na schizofrenie, pójde do
        > psychiatry jeżeli będzie sie to powatarzać. Zresztą już dawno
        > powinienem się leczyć, jak ja mogłem wierzyć i wspierać tego drania
        > Kaczyńskiego i cały obłudny PiS. Wybacznie mi, ale to choroba.

Ha,ha! Chyba zalazłem komuś za skórę ! Ale FAKT że zły Kaczor może
        naprawdę wygrać przeraża prawda ? Silent Jarek jak ktoś napisał leje
        Calamity Bronka na poważnie. Jak nie teksty o polskich wojskach z przed 400 lat
        to znowu Wikipedia. Bronek se naprawdę nie radzi ... poracha ! I popatrz Silent
        Jarek zaistniał bez Olejników, Lisów i GazWybu i to w necie ! A widziałeś sajta
        Bronka ? Jaka lukrowana poracha ... i co teraz ? Calamity Bronek - dobre !
        Jeszcze mu wyciągną zabijanie zwierząt dla zabawy - ciekawe co na to Środa - i
        co wtedy ? Jeszcze do drugiej tury nie wejdzie ... a nie tak miało być ....
        • antropoid Re: Jestem niestabilny emocjonalnie, sorry 13.05.10, 18:28
          barakkobamaa napisał:

> ...Jarek zaistniał bez Olejników, Lisów i GazWybu i to w necie !

Rzeczywiście, bez nich jakoś zaistniał, lecz nie istniałby bez Rydzyków, oraz
          Pospieszalskich, Wildsteinów, Ziemkiewiczów, Semków i innych tresowanych
          pis-małpek, wychwalających go pod niebiosa (a plujących na innych) nie tylko w
          gazetkach typu "Rz", "ND", "DP", lecz przede wszystkim w publicznych mediach,
          które jedyny "prawy" i "sprawiedliwy" był łaskaw ukraść milionom obywateli.
        • barakkoobamaa znowu atak schozofrenii 13.05.10, 19:19
          przepraszam, znowu dostałem ataku i napisałem bzdury. Psychiatra
          obiecał, że po wyborach jak Komorowski wygra to mi przejdzie, a będę
          zupełnbie zdrów po przyszłorocznych wiosennych wyborach
          parlamentarnych, wygranych przez PO. Wybaczcie więc drodzy
          internauci moją niestabilność umyslową. Całuje Was wszystkich:).
        • donpedro.1968 słuchaj " barakkobamaa" 13.05.10, 19:58
          ale jesteś pojebany, rozmawiasz sam ze sobą, psujesz nam prawym
          polakom opinie, dlaczego to robisz? do pewnego czasu zachowywałeś
          się poprawnie, ty faktycznie jesteś chory!!
    • travis_24 Kaczyński wygra te wybory! 13.05.10, 18:05
      Bardzo przyzwoity wywiad... Kaczyński się nie zmienił... nie zmienił
      poglądów... conajwyżej zmienił ton... a to różnica... i to przemawiająca na
      jego korzyść. Ten spokojny ton Kaczyńskiego stokrotnie zagłuszy ujadanie PO. I
      niech mi nikt nie zarzuca czasami, że głosuję na Kaczyńskiego bo mam krótką
      pamięć i nie pamiętam jego rzekomej agresji z czasów kiedy rządził lub, żeby
      mu współczuję, bo stracił rodzinę w katastrofie.
      Głosuję na Kaczyńskiego bo to wspaniały człowiek, mądry, inteligentny,
      wykształcony, o godnych uwagi poglądach na świat i Polskę... o bardzo ciekawym
      życiorysie i o wielki zamiłowaniu do polityki, historii i przede wszystkim do
      Polski jako kraju.
      Szczerze mu życzę zwycięstwa już 20 czerwca, oby nie musiał czekać na
      zwycięstwo do 4 lipca, żebyśmy musieli jeszcze 2 tygodnie dłużej słuchać
      ujadania PO... co prawda jak już zostanie prezydentem to też będą go gnębić, a
      najbardziej PO oczywiście przy wsparniu GW i TVN24, będzie to swoista powrótka
      z szyderstwa skierowanego do Lecha Laczyńskiego... tyleże tym razem
      społeczeństwo tak tego bezkrytycznie nie łyknie... tak więc możecie sobie
      zamieszczać prześmieszne zdjęcia Kaczyńskiego, produkować kolejne artykuły i
      reportaże drwiąc i oskarżając Kaczyńskiego o wszelkie zło tego kraju... ale
      pewne rzeczy miały miejsce, które już trwale wpłynęły na ogromną cześć
      społeczeństwa i co by PO nie robiła... PiS zwycięży wszystkie kolejne wybory
      jakie będą... i PO z czasem zapiszę się w historii jako ta, która swoimi
      dzikimi zapędami próbowała działać na szkodę Państwa. Teraz tzw. salon wierzy
      w PO tak jak kiedyś w SLD... ale koniunktury się zmieniają... i postkomuniści
      ukryci pod płaszczykiem salonu już niedługo i tam nie znajdą schronienia, z
      którego próbują jeszcze dewastować ten biedny kraj, jakim jest Polska... ale
      jak tak teraz patrzę z perspektywy to tylko naiwni mogli wierzyć w to, że w
      zaledwie 20 lat Polska stanie się wolna od rosyjskich wpływów,
      poskomunistycznej łapy... na to potrzeba o wiele więcej lat... ale kto wie,
      może już niedługo PiS oddzieli grubą kreską ten przejściowy okres między
      zniewoloną PRLowską Polską a wolnym i silnym krajem... tworząc w Polsce
      środowisko, które nie będzie przyjazne dla ludzi o komunistycznych poglądach
      lub postkomunistycznych lub takich, którzy wolną przyjmować w relacjach
      międzynarodowych pozycję petenta niż silnego i dumnego partnera, z którym
      trzeba się liczyć.
      • sumak.blyskawiczny Re: Kaczyński wygra te wybory! 13.05.10, 18:47
        Widać sam nie wierzysz w to co piszesz dlatego pewnie powtarzasz ten sam tekst trzykrotnie.
        Wiara w starą zasadę dialektyki, że ilość przechodzi w jakość?

-----------------
        Złe cechy prawicy to:
        nieufność i zamknięcie w czterech ścianach własnych zasad. Podnoszą to do rangi wartości i nazywają konserwatyzmem.
        • travis_24 Re: Kaczyński wygra te wybory! 13.05.10, 20:14
          Nie powtarzam tego 3 razy. po prostu zaciął mi się komputer i myslałem, że
          wiadomość przepadnie dlatego dwukrotnie potem skopiowałem wypowiedź, nie
          wiedząc, że ta wcześniejsza jest już zamieszczona... to tytułem wyjaśnienia...
          a jesli chodzi o Twoją troskę w to, że nie wierzę w to wszystko co piszę...
          owszem jestem racjonalistą i ufam zasadom empiryki... ale jestem przekonany w
          sensie posiadania nadziei, ze Kaczyński wygra... a jeszcze bardziej pewny, że PO
          z czasem straci znacząco na poparciu... to jest naturalne, że ludzie w czasem
          zobaczą jak szkodliwa jest ta partia i jak przez lata byli manipulowani!!! Kto
          wie... może nawet sam tak stwierdzisz... może ja się przekonam że źle
          myslałem.... póki co wierze, że Kaczyński wygra!!! i dobrze mi z tym!!!
          • sumak.blyskawiczny Zdarza się... 14.05.10, 10:00
            Szczerze mówiąc travis_24 podejście do racjonalizmu i zasad empiryki jest tym co
            nas łączy. Ale jednocześnie pokazuje jak niedoskonałe to narzędzia, skoro obaj
            ich używając dochodzimy do tak odmiennych wniosków. Z szacunku do Ciebie i
            pokory wobec subiektywnego obrazu rzeczywistości jaką dane jest mi dostrzegać,
            nie chcę się wypowiadać w sprawie racji. Zresztą być może za jakieś 10-20 lat
            obaj dostrzeżemy jak nieznaczące to były różnice lub jak istotne były inne
            kwestie których wcale nie zauważyliśmy...
            -----------------
            Złe cechy prawicy to:
            nieufność i zamknięcie w czterech ścianach własnych zasad. Podnoszą to do rangi
            wartości i nazywają konserwatyzmem.
    • travis_24 Kaczyński 13.05.10, 18:09

Polski jako kraju.
      trzeba się liczyć.
    • travis_24 Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy o... 13.05.10, 18:15
      Polski jako kraju.
      trzeba się liczyć.
      • piemont12 Ale podkulił ogon,zafajdany kundel... 13.05.10, 18:29
        nawet by obciagnął rydzolowi, byle wygrac...
        • travis_24 Re: Ale podkulił ogon,zafajdany kundel... 13.05.10, 18:38
          piemont12 napisał:

> nawet by obciagnął rydzolowi, byle wygrac...

No zapewne musisz byc wielkim fanem Platformy... poznaję po kulturze wypowiedzi
          :P Może niedługo Bartoszewski też tak powie... może za tydzień, lub dwa :D

• snellville Re: Ale podkulił ogon,zafajdany kundel... 13.05.10, 18:51
            travis_24 napisał:

> piemont12 napisał:
            >
            > > nawet by obciagnął rydzolowi, byle wygrac...
            >
            > No zapewne musisz byc wielkim fanem Platformy... poznaję po kulturze wypowiedzi
            > :P Może niedługo Bartoszewski też tak powie... może za tydzień, lub dwa :D
            >

tRAVIS.....spieprzaj dziadu!!!
            • travis_24 Re: Ale podkulił ogon,zafajdany kundel... 13.05.10, 20:10
              okej okej... już spieprzam... idę sobie zrobić kolację... ;)
              widzę, że kolejny subtelny jak Związek Radziecki fan Platformy zawitał na forum :D
      • wyszynekwanda Re: Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy 13.05.10, 18:49
        Wklej to, proszę, jeszcze z 15 razy...
    • kamyczek_55 Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy o... 13.05.10, 18:18
      Kim jest Kaczyński dobrze wiemy. Teraz gra w masce, a bez maski to "spieprzaj
      dziadu'. I się nie zmieni, będzie prezydentem nie Polski, ale PiSu do
      kwadratu. Tylko naiwni kupią taki bajer.
      • travis_24 Re: Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy 13.05.10, 18:32
        kamyczek_55 napisała:

> Kim jest Kaczyński dobrze wiemy. Teraz gra w masce, a bez maski to "spieprzaj
        > dziadu'. I się nie zmieni, będzie prezydentem nie Polski, ale PiSu do
        > kwadratu. Tylko naiwni kupią taki bajer.

Wybacz, ale w dzisiejszej rzeczywistości słowa "spieprzaj dziadu" (choć nie
        pochwalam ich), ale są pikusiem w stosunku wypowiedzianych sło przez
        Bartoszewskiego, Niesiołowskiego, Nowaka czy Kutza.... chociażby oskarżenie
        Kaczyńskiego o nektrfilię czy pedofilię... i chociaż ten stary ramol bronił się,
        że to była metafora... to ja się sprzeciwiam wyraźnie takim metaforom... bo to
        jest zwyczajnie i obywajnie obleśne... więc pomysl, w jakich my teraz żyjemy
        czasach, że wybitnego polityka, doktora prawa i wielkiego miłośnika tego kraju
        nazywa się pedofilami (bo spaceruje z wnuczkami brata) i nekrofila bo ubiera
        czarny garnitur :/ Bartoszewski to dla mnie oblechaaaa podobnie jak
        Niesiołowski, Nowak czy Kutz... ich wypowiedzi juz mi sie nie chce przywoływać
        teraz, ale będę to robić ilektoć tylko ktoś tak jak ty przytoczy słowa Spieprzaj
        dziadu czy małpa w czerwonym.
        • donpedro1968 Re: Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy 13.05.10, 18:43
          AMEN!
        • wyszynekwanda Re: Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy 13.05.10, 18:55
          travis_24 napisał:
          "chociażby oskarżenie Kaczyńskiego o nektrfilię"

- a cóz to takiego ta NEKTRFILIA? Jakaś jednostka chorobowa na którą JK został właśnie zdiagnozowany?
          Pewnie początkowo daje objawy w postaci skrajnej zmiany osobowości...Ciekawe co dzieje sie podczas rozwoju choroby?
          • travis_24 Re: Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy 13.05.10, 19:08
            Wybacz, ale Bartoszewski nie ma kompetencji, żeby diagnozować u Kaczyńskiego
            nekrofilii... poza tym potem ten stary ramol (jak będę od tamtego dnia
            powtarzać) bronił się, że to była "tylko" metafora... więc żadna z tego
            diagnoza... Zresztą ja dziękuję za taką rzeczywistość w której takie krzykliwe
            ramole i harcownicy jak Niesiołowski czy Bartoszewski będą nam diagnozować
            rzeczywistość. I tak się sobie dziwię, że wogle odnoszę się to takich wypowiedzi
            jak Twoja, ale boli mnie jak gnoi się tak uczciwego człowieka jak Kaczyński...
            bo co jak co, ale uważam, że ten człowiek jest uczciwy. Często bywał szczery do
            bólu, z czego PO wykreowała za pomocą sympatyzujących z nią mediów istny horror
            i poczucie grozy... co jest jednym z największych nieporozumień po 1989 roku i
            największych przekłamań wykreowanych przez takie media jak GW czy TVN no i rzecz
            jasna prominentnych polityków PO. To nawet programowo najbardziej opozycyjna
            wobec PiSu partia nigdy nie pozwoliła sobie na tak niszczącą krytykę... bo tak
            po prostu nie wypada.
            • sumak.blyskawiczny Podzielam Twój pogląd w przypadku Niesiołowskiego 13.05.10, 19:24
              Podzielam Twój pogląd w przypadku wielu wypowiedzi Niesiołowskiego. On bardziej stylem swojej retoryki pasuje do środowiska prawicy z której się przecież wywodzi (ZCHN).
              Wypowiedzi Bartoszewskiego bywają czasem twarde i stanowcze, ale są przemyślane i spójne. A że czasem bezkompromisowe? Tak naprawdę to brakuje mi w tym kraju ludzi którzy potrafią bronić swoich zasad.

Gdyby podobne zasady miał Kaczyński, to nie tworzyłby dla krótkotrwałego interesu wspólnego rządu z człowiekiem, którego wcześniej oskarżył o działalność agenturalną.
              -----------------
              Złe cechy prawicy to:
              nieufność i zamknięcie w czterech ścianach własnych zasad. Podnoszą to do rangi wartości i nazywają konserwatyzmem.
              • travis_24 Re: Podzielam Twój pogląd w przypadku Niesiołowsk 13.05.10, 19:35
                Wiem, i w tym punkcie przyznaję Ci rację... Kaczyńskie rzeczywiście tworzył rząd
                z nieodpowiednimi ludźmi, ale tylko dlatego, że PiS rozczarował się na PO w 2005
                roku, która obraziła się, że nie wygrała i potem chciała od PiSu właściwie 2/3
                uprawnień w rządzeniu, chociaż reguły są jasne, że ten kto wygra, choćby
                minimalnie ten decyduje o tworzeniu koalicji... a i tak politycy Kaczyńskiego
                chcieli bardzo tej koalicji, dawali im połowę ministrów... gdzie normalnie każdy
                klub parlamentarny by się podjął tego, żeby objąć władzę nad połową resortu, ale
                oni chcieli także stanowisko premiera... to było okropne wtedy.
                Wiem, że Kaczyński ma wady, ale o wiele mniej niż Komorowski... czy Tusk, który
                sam w sobie jest dobrym człowiekiem zapewne i uczciwym, ale stworzył najbardziej
                jadowitą partię po 1989 roku, która pod płaszczkiem miłości kreuję atmosferę
                grozy, nienawiści i pseudoterroru w przypadku gdy wygra ktokowiek inny niż ich
                kandydat.
                A Bartoszewski ma bezkompromisowe wypowiedzi??? Wybacz, ale to jesy wykształcony
                i doświadczony człowiek i nie powinien nigdy nie wypowiadać w taki sposób... to
                nie było bezkompromisowe... to było niegodne jego pozycji społecznej, to było i
                jest karygodne. Dla mnie jest całowicie zdyskredytowany ten czlowiek jako
                jakikolwiek autorytet. Wybacz, ale moje autorytety nie nazywają nikogo
                nekrofilami i pedofilami, nawet metaforycznie!!!
                • sumak.blyskawiczny Ważna jest droga jaką idziesz do celu 13.05.10, 20:10
                  Jest pewna uniwersalna zasada, która zadomowiła się również w religii katolickiej. Mówi ona, że nawet najbardziej szczytnego celu, nie powinno się osiągać przy pomocy niegodnych środków. Bo taka droga prowadzi donikąd.
                  I tutaj jest podstawowy problem Kaczyńskiego. On po prostu tej zasady nie respektuje. To dlatego do rządzenia dobrał Leppera, dlatego kłamał (nie zostanę premierem - obiecywał -> został premierem), dlatego używał oszczerstw nie lepszych niż Niesiołowski.
                  Pamiętasz to chyba?
                  I nie można tutaj pisać, że powodem była odmowa ze strony PO w sprawie tworzenia wspólnego rządu. Wybacz jeśli Cię to dotknie, ale uważam, że tak samo jak nie powinno się tworzyć wspólnego rządu z Lepperem, tak samo nikt rozsądny nie będzie tworzył wspólnego rządu z Kaczyńskim. Pomimo, że jest utalentowanym politykiem.
                  Lecz cóż z tego! On jest jak beczka bez kilku klepek. Te które są, są doskonałe. Ale z powodu braku pozostałych, wody do tej beczki nie nalejesz, choćbyś nie wiem jak długo lał :)
                  -----------------
                  Złe cechy prawicy to:
                  • travis_24 Re: Ważna jest droga jaką idziesz do celu 13.05.10, 20:18
                    Nie obraziłem się na Twoją wypowiedź... jestem Ci wdzięczny, że przynajmniej nie
                    przeklinałeś i nie obrażałeś nikogo... najwidoczniej mamy odmienne poglądy
                    polityczne... ja mógłbym napisać praktycznie to samo o Tusku... co Ty o
                    Kaczyńskim. Rzeczywistość nie jest tak jednoznaczna jak Tobie czy mi się
                    wydaje... a prawda leży zawsze gdzieś po środku... dlatego sam fakt tak
                    jednostronnego ataku PO na PiS jest dla mnie już zbijająca z toku myslenia tylko
                    i wyłacznie źle o Kaczyńskich. Ale my przynajmniej spieramy się w tej kwestii w
                    miarę kulturanie i merytorycznie... pozdrawiam Cie serdecznie... i do zobaczenia
                    na wyborach... gdziekolwiek będziesz głosować na Komorowskiego... ja będę
                    głosować gdziekolwiek na Kaczynskiego. pozdrawiam
                    • sumak.blyskawiczny :)) 14.05.10, 10:57
                      Fajnie, że mogliśmy rozmawiać spokojnie. Na początku sądziłem, że jesteś jednym
                      z tych którzy potrafią tylko opluwać ludzi mających inne zdanie. Miło się
                      rozczarowałem :)
                      -----------------
                      Złe cechy prawicy to:
                      nieufność i zamknięcie w czterech ścianach własnych zasad. Podnoszą to do rangi
                      wartości i nazywają konserwatyzmem.
            • antropoid Re: Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy 13.05.10, 20:25
              travis_24 napisał:

> Wybacz, ale Bartoszewski nie ma kompetencji, żeby diagnozować u Kaczyńskiego
              > nekrofilii...

A jakie kaczor ma kompetencje, czy może raczej prawo, by kogokolwiek porównywać
              do ZOMO ? Czy każdy, kto nie płaszczy się przed nim i nie wynosi Jareczka na
              piedestał jest od razu śmieciem , gorszym Polakiem ? Stary pryk, a zachowuje
              się, jak obrażalskie dziecko w wieku przedszkolnym. Teraz strasznie płaczecie
              nad jego dolą, bo dostał parę krytycznych klapsów, a kto to wszystko zaczął ?
              Trzeba się było zastanowić nad tym parę lat wcześniej, kiedy Jareczek rozpętywał
              kampanię oszczerstw i nienawiści, kiedy miał czelność porównywać siebie i swoją
              watahę do AK, jednocześnie udzielając haniebnych wypowiedzi na temat
              wspomnianego Bartoszewskiego, który w tym AK był i za to trafił do Auschwitz.
              Jak się wchodzi do wody, to się trudno nie zamoczyć. Zamiast się przez lata
              awanturować mógł Kaczyński od razu (a nie tylko przed wyborami) nawoływać do
              porozumienia i przede wszystkim szanować ludzi. Jego też by wtedy szanowano,
              nikt by go nie miał za niezrównoważonego pieniacza i pajaca zagrażającego
              stabilizacji w państwie. Uczciwie sobie na taką opinię zapracował, on i jego
              świta, więc nie płaczcie teraz pisiorki, że dzieje mu się krzywda. Raz, że się
              nie dzieje, a dwa, że i tak spłynie to po nim, jak woda po... kaczce.
              • travis_24 nie warto tego czytać!!! 13.05.10, 20:31
                nawet nie przeczytalem do końca twojej wypowiedzi! Nie ma sensu!!!
                • antropoid Re: Bo co, prawda w oczy kole ? 13.05.10, 21:36
                  To tylko potwierdza, że jesteś jajogłowym, ciężko kapującym, typowym pisiorem,
                  do którego dociera niewiele, a już prawda z pewnością nie.
                  Widać to zresztą po twoich naiwnych i głupich postach, w których zarzucasz
                  zwolennikom PO nienawiść, choć to wy jesteście mistrzami w jej rozsiewaniu i z
                  tym się kojarzycie. Typowa pis-owska obłuda i obracanie kota ogonem, cała wasza
                  kampania i w ogóle polityka tylko na tym polega.
              • wyszynekwanda Re: Kaczyński: zostawmy przeszłość, porozmawiajmy 14.05.10, 13:02
                antropoid napisał:
                -A jakie kaczor ma kompetencje, czy może raczej prawo, by kogokolwiek porównywać do ZOMO ? Czy każdy, kto nie płaszczy się przed nim i nie wynosi Jareczka na piedestał jest od razu śmieciem , gorszym Polakiem ?

- Są tacy ludzie, którzy uważają, że jak ktoś im nie kadzi to automatycznie staje się wrogiem. Ludzie Ci maja przeświadczenie o swojej nieomylności i wyższości nad całą resztą społeczeństwa (brak przyjaciół z podwórka). Tworzy sie wyraźny podział, na tych ,którzy dają sie zmanipulować , to - prawi, prawdziwi patrioci podnoszący spuszczone przez lata głowy i tych którzy nie kupują jedynie słusznych prawd objawionych: łajdaków, złodziei, zomo, bandziorów, ubeków, agentów sowieckich, polskojęzycznych (to szczególny rodzaj obelgi o ogromnej mocy). Ci, których nie da sie złamać, muszą zostać wyeliminowani z życia publicznego. Świetna do tego jest metoda polegająca na szerzeniu pomówień ("coś wiem ale nie powiem bo to strrraszna tajemnica") a doskonałym narzędziem skrajnie upolityczniony IPN (autentyki czy ubeckie fałszywki? - bez znaczenia) czy tajny raport WSI...
                Dla zdobycia pełni władzy można sprzymierzyć sie z każdym szemranym środowiskiem. Bo Polska jest najważniejsza. I dac współrządzić tą Polską cwaniaczkom i nazistom. Bo Polska jest najwazniejsza...
                Na koniec dla dopełnienia cytat z niegdysiejszego trzeciego bliźniaka Dorna z książki "Rozrachunki i wyzwania". Dorn w swojej książce przyrównuje PiS, do stada pawianów:

"Uznałem, że potężna część napięć to rodzaj szantażu emocjonalnego. W stadzie pawianów jest jeden samiec alfa i choć pawiany są orientacji heteroseksualnej, od czasu do czasu ten główny gwałci te niżej stojące w hierarchii. Chodzi o dominację i władzę, a nie o seks. Te słabsze same od czasu do czasu nadstawiają się, żeby
                samiec alfa je spożytkował. To daje im bezpieczeństwo, że nie będzie ich lał. Ja się nie nadstawiałem, stąd pretensje pana Kaczyńskiego."

Co jak co ale rozpoznanie o układach w PIS to Dorn ma doskonałe...Nie chcę aby cały naród stał się czterdziestmilionowym stadem gwałconych pawianów.
            • wyszynekwanda Re: Dobry strzał Komorowskiego w dziesiątkę-zabol 14.05.10, 12:29
              travis_napisał:
              "Wybacz, ale Bartoszewski nie ma kompetencji, żeby diagnozować u Kaczyńskiego nekrofilii...(...)o co jak co, ale uważam, że ten (tu: Jarosław)człowiek jest uczciwy. Często bywał szczery do bólu, z czego PO wykreowała za pomocą sympatyzujących z nią mediów istny horror i poczucie grozy..."

• sumak.blyskawiczny A ja się zgadzam z Bartoszewskim 13.05.10, 18:58
          A ja się zgadzam z Bartoszewskim!
          Jeśli przeczytałeś jego wypowiedź a nie opierasz się na przekazach medialnych to nie znajdziesz tam żadnej, jak piszesz "oblechy".
          Całkiem rzeczowo uzasadnił swoje stanowisko i mnie nie tyle przekonał, co uspokoił, że nie jestem sam.

PIS jedną umiejętność opanował do perfekcji: pokrętnego przeczenia faktom. Jak nikt inny potrafią patrzeć w kamerę i zaprzeczać oczywistym faktom nadając im wygodne dla siebie interpretacje.
          "I nikt nas nie przekona, że czarne jest czarne, a białe jest białe" - To kwintesencja tej wątpliwej cechy.

-----------------
          Złe cechy prawicy to:
          • travis_24 Re: A ja się zgadzam z Bartoszewskim 13.05.10, 19:12
            sam fakt, że nawet nie umiesz przyznać, że słowa Bartoszewskiego o nekrofilii i
            pedofilii były porażające... świadczy o mnie jak tendencyjny i zmanipulowany
            musisz być. Ja też nie twierdzę, że pewne wypowiedzi Kaczyńskiego były
            kryształowe... za wiele jego wypowiedzi się wstydziłem, ale i też umiem określić
            + i - jego kandydatury i ewentualne prezydentury... Nie jestem zahipnotyzowany
            czy wręcz zindoktrynowany... żeby ślepo powtarzać frazesy POwskiej propagandy...
            Zresztą można by o PO pisać wiele złego, ale po co... ja wolę pisać dobrze o
            Kaczyńskim... nich każdy piszę dobrze o swoim kandydacie to będziemy mieli
            lepszą atmosferę, pozbawioną ten całej żółci...
            wszak PO tak głośno propagowała politykę miłości, zaufania... gdzie to teraz się
            podziało? To ich zaufanie, miłość do konkurentów politycznych... PO zaczyna już
            gardzić nawet SLD czy PSL...
            mam nadzieję, że te wybory dadzą PO znak, że kończy się poparcie i wiara w nich
            miłość...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka