Dodaj do ulubionych

Kampania na żywo - poniedziałek minuta po minucie

• a-z2005 Video ch ryja Chyry 17.05.10, 16:22
      Ciekawa logika - "włączam się w kampanię bo chce być daleko od polityki". I to
      ma gwarantować Władysław? A nie czasem Jan III Sobieski w odpowiedniej dawce,
      panie Chyra?
    • gburiaifuria Pisowska kampania Kalego 17.05.10, 16:24
      Oczywiscie, kazdy krytyczny, a nie slodkopierdzaco placzliwy tekst ze strony
      PO jest nie do przyjecia. Zgorszenie sieja Wajda i Bartoszewski a najbardziej
      Komorowski, tylko teksty Rydzyka, Rymkiewicza, czy tego klechy, ktory zalowal,
      ze to nie Tusk zginal w katastrofie sa wspaniale, bo przesycone zaloba, wiec
      nawet jesli ostre, to trzeba zrozumiec i wybaczyc, dla rzadu i innych
      kandydatow zrozumienia nie bedzie. Ot hipokryci. Przekonamy sie w czerwcu ile
      jest w Polsce ciemnego luda i czy kupia kota w worku wierzac, ze to juz inny
      kot, zamiast otworzyc worek przed zakupem. Pamietaj ciemny ludzie, ze glosujac
      na Kaczynskiego glosujesz na Rydzyka, jesli tego chcesz, to glosuj sobie, ale
      moze wypasc drogo, bo od razu wyciagnie lapska po dotacje.
      • swan_ganz przestań beczeć.... 17.05.10, 16:52
        ludzie słusznie dopiep...ją temu "komitetowi poparcia" bo liczna głupot jakie
        ten komitet z siebie wydalił jednego tylko dnia jest większa niż dwuletnia
        działalność pisowców w rządzie....

tia... Widzisz kolego; dzień dziecka dla PO własnie się skończył i tylko
        dzieki "obiektywności" naszych mediów Komorowski może sie łudzć, że żyrandol
        będzie należał do niego... Gdyby media były rzeczywiście obiektywne juz dziś
        wycofałby się z kampanii bo szkodaby było mu publ. kasy na finansowanie
        przegranej sprawy...
      • tuitam_online Re: Pisowska kampania Kalego 17.05.10, 21:23
        Sorry, ale wczoraj pan Bartoszewski w 2 zdaniach wspomniał
        (bynajmniej nie w pozytywnym świetle): Grecję, Bułgarię, Rumunię,
        Ruandę i Burundi.
        Kaczyński ze swoją wypowiedzią o Gabonie (imho niekoniecznie
        obraźliwą dla Gabonu) był wałkowany tygodniami.
        Z pana Bartoszewskiego powinno być używanie do końca roku,
        zwłaszcza, że koty zaliczył do zwierząt futerkowych.
    • pazdziernik2009 Władek Komorowski - czarny koń wyborów :) 17.05.10, 16:25
    • dyngos Kampania na żywo - poniedziałek, relacja minuta... 17.05.10, 17:04
      No nie wiem, czy obraził Krakusów i Polaków

ja zrozumiałem, "widać, że nie jesteś z Krakowa, ani z Poznania,
      tylko
      ze Szkocji, bo dałeś mi taki gówniany szalik".
    • pedro_62 Kampania na żywo - poniedziałek, relacja minuta... 17.05.10, 17:13
      Mam nadzieję, że społeczeństwo nie da się drugi raz nabrać na "spokojnego" i
      "dążącego do kompromisu" Jarosława Kaczyńskiego. Przypomnijmy sobie wszyscy co
      działo się w naszym kraju jeszcze 3 lata temu. Chaos i zawłaszczanie państwa
      to mało powiedziane...
    • aaaron.szechter alicja tysiąc to ta, co wszystkim dawała? 17.05.10, 17:21
    • ekoza kawałek pyry 17.05.10, 17:31
      a reszta to burak i głąb chyba....
    • wronskipacewicz pytania do charyzmatycznego Bronka : 17.05.10, 17:49
      pytania do ciepłego Bronka :
      smolensk-2010.pl/2010-05-17-pytania-do-kandydata-komorowskiego-%e2%80%93-czesc-2.html

i jeszcze 54 pytania w sprawie Smoleńska ( bardzo ciekawe ! )ze
      strony www.smolensk-2010.pl :
      smolensk-2010.pl/2010-05-14-54-pytania-nadal-aktualne-aktualizacja-13-05-2010.html
    • prawdziwy-moher Prawie jak trylogia.-o Kaczynskim...... 17.05.10, 17:53
      a o wodzu kartoflu czyli Pyrze jak sam mowi-sam usmiech i radosc.
    • prlbis Kampania na żywo - poniedziałek, relacja minuta... 17.05.10, 18:01
      Komorowski to najgorszy kandydat. No moze Lepper jest na jego poziomie.
    • jacekc1 Kampania na żywo - poniedziałek, relacja minuta... 17.05.10, 18:28

Jaroslaw ma kota , wszystkie plemiona Ruandy juz dawno przekazaly sobie , ta
      niesamowita wiadomosc. Lecz podczas ostatniej narady plemiennej, pierwszy raz
      zorientowali sie, ze niektorzy jej czlonkowie maja przed nimi sekret.
      Nieopatrznie , niektorym z czlonkow rady wystawal, spod spodni, koci ogonek.
      Niektorych, ogarnela radosc, lecz wieksza czesc
      plemienia ogarnal smutek, ze dotychczas nie mogli wspolnie poznac
      niezmierzonych urokow wiedzy.
    • zigzaur "Jestem pyrą!" - to majstersztyk, który dobije 17.05.10, 18:29
      Kaczyńskiego i odbierze mu elektorat przeciągając go na stronę Komorowskiego.
      • prawdziwy-moher Re: "Jestem pyrą!" - to majstersztyk, który dobij 17.05.10, 18:45
        Widzisz Zigzaur.O Kaczynskich to media szkopskie napisaly ze sa to kartofle.Ty jak zwykle przyjales ich hipoteze i szczekales.Szczekales ze to kartofle.Dzis gdy kartoflem jest Komorowski, w dodatku sam siebie tak okreslajacy(ze szlachty na kartofla-pod publike)uwazasz ze to madre posuniecie.Czy nie czujesz sie klaunem?
        • zigzaur Re: "Jestem pyrą!" - to majstersztyk, który dobij 17.05.10, 19:02
          Moherze, w Niemczech "kartofel" nie jest obelgą.
          Ta cudowna roślina umożliwiła przetrwanie niemieckiego narodu po okropnej wojnie
          trzydziestoletniej, kiedy panował niesamowity głód.
          Potem podtrzymała biologiczną substancję tego narodu w czasie krwawych wojen
          przez cały XVIII wiek i kawałek XIX: wojny północne, siedmioletnie, śląskie,
          napoleońskie i inne.
          Tylko dzięki uprawom kartofli możliwe było na tyle liczne płodzenie i
          wychowywanie dzieci, aby z nich można było zrobić rekrutów do pruskiej armii,
          walczącej w ciasnym szyku, w bajecznie kolorowych mundurach.
          W owych czasach bitwy były niesamowicie krwawe: strzelanie zwartego szeregu do
          równie zwartych nieprzyjaciół, absolutny brak medycyny wojskowej, kule lane z
          ołowiu (jak dum-dum), do tego taktyka szturmowania twierdz i okopów zwartym szykiem.
          Tylko dzięki kartoflom Niemcy zanotowały w drugiej połowie XIX wieku lawinowy
          przyrost ludności, który pozwolił na początku XX wieku pokusić się o pozycję
          mocarstwową.

Zatem, dla Niemców kartofel jest rośliną świętą, jak ryż dla Chińczyków,
          pszenica dla mieszkańców wybrzeży Morza Śródziemnego, kukurydza dla Meksykanów.

A szczekali to twoi rodzice, gdy cię płodzili. Że też nikt ich nie rozgonił!
          • prawdziwy-moher Re: "Jestem pyrą!" - to majstersztyk, który dobij 17.05.10, 19:20
            Czy ty naprawde nie rozumiesz co piszesz?.A szkoda.Jezeli mowisz ziemniak, mowisz pozytywnie.Jezeli twoj kraj (chyba ze tego nie widziales) robi z kogos kartofle-jest nie na miejscu.
            www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/634032281477055526.jpg
            Niemcy smieja sie a Zigzaur zaciera swoje faszystowskie lapki.Jakos nikomu nie wpadlo na mysl zeby Merkel nazwac Ewa Braun.W stosunku do innych,Polacy sa dziwnie poprawni.W stosunku do swoich?.Zauwaz.Jeden kartofel jest super(Komorowskiego), drugiego w blizniakach Kaczynskich utracono.Teraz kartofel jest fajny.Jednego wykonczono , wiec zostal jeden.Nie Kaczysnski, jest Komorowski.Fajny szlachcic z Polski.
            • zigzaur Re: "Jestem pyrą!" - to majstersztyk, który dobij 17.05.10, 19:53
              Nigdy nie byłem faszystą i prawdopodobnie nigdy nie będę.

Oto niemiecka pocztówka z 1915: istny kult kartofla:
              www.dhm.de/lemo/objekte/pict/96002050/index.html
              Nikomu nie wpadło na myśl nazwać Angeli Merkel Evą Braun z bardzo wielu powodów:
              1. Nazywa się Angela Merkel.
              2. Jej mąż nie udziela się politycznie.

Nie wiem, czy Lecha Kaczyńskiego wykończono, ale jeśli nawet, to tego raczej nie
              zrobili Niemcy.
              • prawdziwy-moher Re: "Jestem pyrą!" - to majstersztyk, który dobij 17.05.10, 20:03
                Kaczynski nie nazywal sie kartofel.Zona tragicznie zmarlego Prezydenta, nie udzielala sie politycznie.Dostrzegasz plusy szwabow, nie dostrzegasz polskich plusow.
                • prawdziwy-moher Re: "Jestem pyrą!" - to majstersztyk, który dobij 17.05.10, 20:12
                  Lecha Kaczynskiego nie wykonczyli Niemcy.To jest pewne.Nie zrobili tego Rosjanie(ci oficjalni).Natomiast hipotez jest prosta.Rozwiazane sluzby WSI przez Macierewicza, nie znalazly swojego parasola ochronnego w postaci partii rzadzacej PiS.I zauwaz.Podobnie stalo sie z KGB odrzuconymi przez Putina czy obecnego Prezydenta Rosji.To nie bylo uderzenie w Kaczynskiego.Przypuszczam ze byl to projekt naszej WSI.Uderzajac w Kaczynskiego, na terenie Rosji uderza sie w nowe FSB.Dodajmy, wielu bylych odrzucono.Nasze WSI myslalo ze uderzy w Kaczynskiego, KGB mialo swoje plany.Nie udalo sie bo Federacja Rosyjska akurat chciala sprawe wyjasnic.Dodajmy .We wlasnym interesie.I jest masa aresztowan.O tym sie nie pisze.
                  • zigzaur Re: "Jestem pyrą!" - to majstersztyk, który dobij 18.05.10, 14:43
                    Strasznie to wszystko skomplikowane, co wypisujesz. Putin nie jest pozbawionym
                    instynktu samozachowawczego idiotą i nie będzie zwalczał FSB.
                • zigzaur Re: "Jestem pyrą!" - to majstersztyk, który dobij 18.05.10, 14:41
                  Lech Kaczyński nie ma nic wspólnego z żadnym "plusem".
      • tuitam_online Albo już cała Wielkoposka się obrazi 17.05.10, 21:14
        a nie tylko Poznań.
    • maria18 Kampania na żywo - poniedziałek, relacja minuta... 17.05.10, 18:47
      Pierwsze piętro w Pałacu Prezydenckim ,powinno stać puste. Przez 5 tygodni
      można było uporządkować rzeczy pary prezydenckiej, dlaczego pani Marta jest
      taka powolna. Wiem,że jej jest wyjątkowo ciężko, współczuję jej, ale musi to w
      końcu zrobić.
      • prawdziwy-moher Re: Kampania na żywo - poniedziałek, relacja minu 17.05.10, 18:52
        Swinski POwski pomiocie.Moze jeszcze matka ze szpitala ma udac sie do mieszkania swojego syna?.Najlepiej z kroplowkami.
        • zigzaur Re: Kampania na żywo - poniedziałek, relacja minu 17.05.10, 19:04
          Którego syna?
    • fields1 "Jestem pyrą" - ujmująca samoświadomość ;) 17.05.10, 19:01

• tuitam_online Hm, kartofel znowu w pałacu? 17.05.10, 21:29
        Przecież pyra to po "wielkopolsku" kartofel. Ale się pan marszałek
        wczuwa...
        Btw ktoś jest w stanie wyobrazić sobie pyrę na żyrandolu??
    • szakez Mops, Pierdzikot... a Osiołowski? 17.05.10, 19:10
      czy zastąpił go profesor bez matury?
    • tychik1 Re:Wczorej"Jaśnie wielmożny"i wojna,teraz "pyra" 17.05.10, 19:11
      jakaś ? A może jutro znowu ta "pyta" plastikowa tego pierdzikutwy?
      Co to kuźwa ma być,czy ich tam już POrypało do reszty,czy to jakieś triki
      stosują że sam się już gubię?
    • cudaktusk Bronek ty jesteś pyrą cwaniacką. 17.05.10, 19:26

• lightcik Kampania wyborcza na żywo - poniedziałek, relac... 17.05.10, 19:27
      OBORNIKI !!! OBORNIKI !!! OBORNIKI!!! HA HA HA HA HA HA
    • cudaktusk Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. 17.05.10, 19:37
      Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. Oni nie mają właściwie
      żadnego programu. Nie wyrażają w żadnej trudnej sprawie zdania.
      Nie występują pod własnym szyldem, bo to ich zwalnia z potrzeby zajmowania
      stanowiska w trudnych sprawach. To jest oczywiście gra na bardzo krótką metę.
      Udają, że nie są partią, a nią są. Udają, że wprowadzają nową jakość, że są
      tam nowi ludzie. (...) O PiS nie chcę mówić. Tam są moi przyjaciele. (...)
      Samego PiS nie chcę oceniać, jest tam dużo wspaniałych ludzi.

Stefan Niesiołowski - w wywiadzie "Naśladujmy Litwę", Życie 01.08.2001
    • cudaktusk Platforma jest przede wszystkim wielką mistyfikacj 17.05.10, 19:37
      Platforma jest przede wszystkim wielką mistyfikacją. (...) W istocie jest
      takim świecącym pudełkiem. Mamy do czynienia z elegancko opakowaną recydywą
      tymińszczyzny lub nowym wydaniem Polskiej Partii Przyjaciół Piwa, której kilku
      liderów znakomicie się odnalazło w PO.

Stefan Niesiołowski - "Świecące pudełko", Gazeta Wyborcza 19.09.2001
    • cudaktusk “PO prawdopodobnie skończy tak jak wszystkie ruchy 17.05.10, 19:38
      “PO prawdopodobnie skończy tak jak wszystkie ruchy, które spaja jedynie cynizm,
      hipokryzja i konformizm.”

- Stefan Niesiołowski
      Gazeta Wyborcza nr. 168
    • szeregowy_agent O Matko Boska! 17.05.10, 20:09
      "Pierwszą pilną sprawą dla RBN powinna być sytuacja powodziowa i sposoby przeciwdziałania takim klęską. O to będę wnioskował".

O Matko Boska, chroń nas przed takim prezydentem co pisze po polskiemu!
    • swojak11 Litwin ubliża Wielkopolamom,krakusom bydle ! 17.05.10, 20:20
    • praskicwajnos Broni sław. Sław takich jak Misiak, Sobiesiak... 17.05.10, 20:25
      Ale czy wybroni, zależy tylko od nas
      • toberson Bronek klocek nienadaje sie na Prezydenta!! 17.05.10, 20:47
    • wilhelm4 Kampania wyborcza na żywo - poniedziałek, relac... 17.05.10, 20:57
      Acha, jest pyra.
      Przed chwila byl szlachcicem.
      Przedtem górnikiem.
      A jutro bedzie rolnikiem.
      :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka