co.ty.powiesz Coś w tym jest... 19.05.10, 16:04 Wiadomo, co Herbert sądził o Nadredaktorze i całej ferajnie, do której należy. A przecież to ta sama ferajna, którą reprezentuje Hrabia Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Coś w tym jest... 20.05.10, 10:33 co.ty.powiesz napisała: > Wiadomo, co Herbert sądził o Nadredaktorze i całej ferajnie, do której należy. > A przecież to ta sama ferajna, którą reprezentuje Hrabia piszesz o Polakach? :D Odpowiedz Link Zgłoś
miguel1977 Ja jestem fanem Walta Disneya 19.05.10, 16:04 Jestem fanem Walta Disneya i też swojego kandydata mam :-) Sztuka perswazji, strona... nie pamiętam która - podpieranie się autorytetami może mieć silne właściwości perswazyjne. Inni głosują więc ty też zagłosuj na tego kandydata. Jedzcie g... przecież tysiące much nie może się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Wybory 2010. Apel: Fascynujesz się twórczością ... 19.05.10, 16:09 Co do słów apelu o Polsce prawej i sprawiedliwej, to już ją mieliśmy w latach 2005-2007 i jeśli znowu chcecie coś takiego nam zaserwować, to zacznijcie państwo apelujący zażywać ginko biloba, bo wyraźnie cierpicie na demencję. Odpowiedz Link Zgłoś
moccobaron Re: Wybory 2010. Apel środowisk herbertowskich o 19.05.10, 16:12 Tak, to wstyd !!Ten cytat z Herberta jak ulał żeby go zastosować dla PO spełni tą samą rolę. To im p. Jaruś ciągle ubliżał. Za co dają te stopnie naukowe?, no wykuli do egzaminu, koledzy pomogli ale to mnie przeraża, że ludzie którzy powinni widzieć i rozumieć są tak mało obiektywni. To Ci, że jak ojciec wali to ma prawo, no bo łojciec. Ratujcie się młodzi przed nacjonalizmem! on blisko tego pseudopatriotyzmu Pisowskiego. Idźcie na wybory! i pomyślcie o swojej przyszłości ! Czy chcecie żyć w kraju w którym na wszystkich stacjach mamy to co dzisiaj na jedynce Tak będzie wyglądała Polska , ciągle będziemy kopać groby i chodzić na groby oni nigdy tych zmarłych nie zostawią w spokoju! Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster "nie zawłaszczajcie nam herberta" 19.05.10, 16:13 to krzyk legionu odoratorów strony sciaga.szkola.net, bezskutecznie przymuszanych obowiązkiem szkolnym do lektury koncertu jankiela, katowanych pytaniem: co poeta chciał powiedzieć ("wali me to"); m a m y d e m o k r a c j ę, żesz w mordę!?... hubert - taki wasz jaki nasz; a czy ja katował się będę lekturą, czy użyję praktycznie, kogoto! , c o g o t o! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: "nie zawłaszczajcie nam herberta" 19.05.10, 16:55 organmaster napisał: > to krzyk legionu odoratorów strony sciaga.szkola.net, bezskutecznie > przymuszanych obowiązkiem szkolnym do lektury koncertu jankiela, katowanych > pytaniem: co poeta chciał powiedzieć ("wali me to"); > m a m y d e m o k r a c j ę, żesz w mordę!?... hubert - taki wasz jaki nasz; > a czy ja katował się będę lekturą, czy użyję praktycznie, kogoto! , c o g o t o ! Cogito, ergo BUM! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix-kiddo Wybory 2010. Apel: Fascynujesz się twórczością ... 19.05.10, 16:15 Bardzo lubię twórczość Herberta, co nie znaczy, że dam się zmanipulować. Kaczyński nigdy mojego głosu nie dostanie. A w ogóle co ma piernik do wiatraka?! Odpowiedz Link Zgłoś
c0r1n bzdura... 19.05.10, 16:15 przecież Lech pomylił Herberta z ks. Twardowskim, więc co to ma być ? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: bzdura... 19.05.10, 16:58 c0r1n napisał: > przecież Lech pomylił Herberta z ks. Twardowskim, więc co to ma być ? Nie mam pojęcia, ale może fascynaci twórczości ks Twardowskiego też się wypowiedzą, na kogo zagłosować? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: bzdura... 20.05.10, 10:32 c0r1n napisał: > przecież Lech pomylił Herberta z ks. Twardowskim, więc co to ma być ? "spieszmy kochać ludzi - tak szybko stają się kłamcami intelektualnymi" Odpowiedz Link Zgłoś
krzyswrwawa A kwestia smaku 19.05.10, 16:19 Jak pamiętam Nawet wiersz Herberta powinien Nas skłaniać do innych wyborów niż Jarek: Cytuję: "Tak więc estetyka może być pomocna w życiu nie należy zaniedbywać nauki o pięknie Zanim zgłosimy akces trzeba pilnie badać kształt architektury rytm bębnów i piszczałek kolory oficjalne nikczemny rytuał pogrzebów Nasze oczy i uszy odmówiły posłuchu książęta naszych zmysłów wybrały dumne wygnanie To wcale nie wymagało wielkiego charakteru mieliśmy odrobinę niezbędnej odwagi lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku Tak smaku." Odpowiedz Link Zgłoś
bak_on Re: Wypraszam sobie 19.05.10, 20:20 No fakt, Pink Floyd spiewali nawet o Jarku i to na swojej najlepszej plycie The Dark Side Of The Moon: "The lunatic is on the grass. The lunatic is on the grass. Remembering games and daisy chains and laughs. Got to keep the loonies on the path." Odpowiedz Link Zgłoś
dsp3006 Przecież Herbert za rządów PiSu padł ofiarą 19.05.10, 16:32 lustracyjnego szaleństwa. Nieobecni nie mogą się bronić, ale co tam, to nie przeszkadzało w atakowaniu zmarłego bodajże przez Wprost. Łączenie jego nazwiska z poparciem Jarosława Kaczyńskiego to kuriozalny pomysł i dowód na zaburzenia pamięci u niektórch dinozaurów muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku padł jak najbardziej ofiara PISu 19.05.10, 19:00 powinna ich kara Boska spotkać za takie ohydne przeinaczanie teraz faktów i chyba od jakiegoś czasu spotyka... Odpowiedz Link Zgłoś
elve Wybory 2010. Apel: Fascynujesz się twórczością ... 19.05.10, 16:32 używanie (kolejnych) umarłych w kampanii prezydenckiej? kwestia smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
supernatural_anaesthetist Jestem fanem Herberta... 19.05.10, 16:36 Uwazam go za najwybitniejszego polskiego poete. Glosuje na Komorowkiego. Dziekuje za uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 ratunku !!! 19.05.10, 16:37 1. Herbert nie żyje i nie może się BRONIĆ przed ZAWŁASZCZENIEM !!!! 2. czy p. Kaczyński wie, kto to jest Herbert? ( wszystko jest kwestią smaku...) 3. ja POpieram Platformę, Herberta uwielbiam, I ugryżcie się pisdzielce !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
makmag Kaczyńskiego popiera coraz więcej duchów 19.05.10, 16:39 To ja w imieniu fanów Jacka Kaczmarskiego popieram Komorowskiego. Byłem fanem również Gintrowskiego, ale już chyba nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kaczyńskiego popiera coraz więcej duchów 19.05.10, 17:02 Każdy duch przy urnie zuch! Odpowiedz Link Zgłoś
jarzebiaknaczczo Szczotka, pasta, kubek, ciepła woda 19.05.10, 16:42 tak się zaczyna wielka przygoda - wielbicieli tej piosenki uprasza się o niegłosowanie na Jarosława Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Szczotka, pasta, kubek, ciepła woda 19.05.10, 17:03 jarzebiaknaczczo napisał: > tak się zaczyna wielka przygoda - wielbicieli tej piosenki uprasza się o > niegłosowanie na Jarosława Kaczyńskiego. Bo nie takie uzębienie? Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Poprę Kaczyńskiego nie tylko ze wzgl na Herberta 19.05.10, 16:43 mam dość tego chamstwa PO Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: Poprę Kaczyńskiego nie tylko ze wzgl na Herbe 19.05.10, 16:57 A ja mam dość chamstwa PiS. Szermowanie trumnami już nie wystarcza, trzeba zaangażować starszych nieboszczyków? Wdowa po Herbercie wielokrotnie protestowała przeciw takiemu bezczelnemu zawłaszczaniu poety, ale do takich s...synów nic nie trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 "Z dymem pożarów, z kurzem krwi bratniej..." 19.05.10, 17:07 chris30 napisał: > A ja mam dość chamstwa PiS. Szermowanie trumnami już nie wystarcza, trzeba > zaangażować starszych nieboszczyków? Czemu nie, skoro w dobrej sprawie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Nie klamac tow.lenin! Wiadomo,ze poprzecie Leppera 19.05.10, 17:10 bo to wasz czlowiek przeciez! Odpowiedz Link Zgłoś
czandra_55 Choć uwiewlbiam poezje Herberta nigdy nie zagłosuj 19.05.10, 16:58 e na PiS. Przypominam sobie ,że za rządów PiS właśnie na Herberta była nagonka.Uważam za nie moralne podpieranie się nie żyjącym Poetą. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Choć uwiewlbiam poezje Herberta nigdy nie zag 20.05.10, 07:26 wszystko mieszasz. Herbert NIGDY nie był atakowany przez PiS, ani przez braci Kaczyńskich. Zarzucam Ci kłamstwo. Kłamiesz. Nie, nie interesują mnie Twoje inwektywy - pokaż mi link do przykładu który wesprze Twoją tezę. Herbert nieprzypadkowo jest przemilczany przez "salony". Te same "salony" które pokazują organiczną nienawiść do Jarosława Kaczyńskiego, do PiS, do MOJEJ wizji Polski. Zamiast wymyślać głupie kłamstwa - poszukaj informacji o ostatnim okresie życia Herberta (wtedy zrozumiesz dlaczego twoje kłamstwo jest nie tylko głupie, ale śmieszne). Jeśli w ogóle coś rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Choć uwiewlbiam poezje Herberta nigdy nie zag 20.05.10, 10:51 "Herbert jest przemilczany przez salony?" Ciekawa teoria. Moim zdaniem Herbert dzięki "salonom" przeżył, był wydawany (w pierwszym i w drugiem obiegu), pracował i był "noszony na rękach".:D W ostatnim okresie życia zaczął atakować osobiście ludzi, co uniemożliwiało jakąkolwiek dyskusję. To, co nazywasz "przemilczeniem" było jedynie reakcją na niewybredne słowa pod adresem wielu błych towarzyszy/przyjaciół - nie uzasadnione niczym innym jak jedynie różnicą zdań i światopoglądu. No cóż. Z kimś kto Cię obraża, się nie gada. I tyle. :) Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Wybory 2010. Apel: Fascynujesz się twórczością ... 19.05.10, 17:06 "...czujemy się wykonawcami poetyckiego testamentu..." "...jako wyraz pogardy dla wartości konstytuujących polski naród". Ale bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
pfg Re: Wybory 2010. Apel środowisk herbertowskich o 19.05.10, 17:07 Zbigniew Herbert był wybitym poetą, jednym z trójki-czwórki najwybitniejszych poetów języka polskiego. Twierdząc tak z pełnym przekonaniem, z równie mocnym przekonaniem zagłosuję na Bronisława Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Wybory 2010. Apel środowisk herbertowskich o 19.05.10, 18:12 Od kilkudziesięciu lat fascynuje mnie śpiewanie Przemysława Gintrowskiego, zwłaszcza jego interpretacja Herberta. Głosujcie na Komorowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
71c Herbert: Nie głosujcie na pseudopatriotę Kaczyński 19.05.10, 17:12 -ego. Herbert przewraca się w grobie słysząc podobne dyrdymały. Znam jego twórczość i był wielkim nieprzyjacielem zniewolonej myśli i totalitarnego systemu myślenia. A to może nam zafundować Klon II, po ewentualnej tfu! elekcji, co oczywiście się nie zdarzy, ten niskorosły pseudopaniczyk dla którego białe nie jest białe a czarne nie jest czarne. P.S. Dla niego wszystko jest czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
odra-1305 nerwy puszczają wielbicielom Kaczyńskiego? 19.05.10, 17:19 pójdę głosować na Komorowskiego z tomikiem ulubionych wierszy Herberta na sercu :P Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: nerwy puszczają wielbicielom Kaczyńskiego? 19.05.10, 17:40 Tak trzymać, odra-1305! Duch w narodzie nie ginie! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
renard_astucieux Re: nerwy puszczają wielbicielom Kaczyńskiego? 20.05.10, 18:47 Duch to może i nie, ale co innego - tak. (Dotyczy to -oczywista- mądrej inaczej mniejszości Narodu) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Wybory 2010. Apel: Fascynujesz się twórczością ... 19.05.10, 17:37 czy pisiarnia ma na to jego zgodę??????? Herberta?????? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jonwol Powinni odwołać się miłośników psychopatów 19.05.10, 17:45 wszelkiej maści z za wschodniej i zachodniej granicy. Takich również w Polsce nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś