kuma1 Ostry spór o rządy J. Kaczyńskiego. "A co wam z... 24.05.10, 23:07 A ja myślałem, że tytuł naukowy dostaje się za wiedzę, umiejętność obserwacji, zadawania właściwych pytań,szukanie odpowiedzi itd.Widzę niestety typowego agitatora z klapkami na oczach i wrzeszczącego do mikrofonu. Odpowiedz Link Zgłoś
psiorgan Dobrze, że rządzi PO. Za rządów katofaszystowskich 24.05.10, 23:08 pisu ginęli biali - patrz Blida. Teraz tylko czarnych mordują w biały dzień. To znaczący postęp. Odpowiedz Link Zgłoś
margotje Ostry spór o rządy J. Kaczyńskiego. "A co wam z... 24.05.10, 23:12 co dobrego zrobil ten skarlowacialy pieniacz??? NIC!!! on jest ucielesnieneim zla, pieniactwa i wszelkich plag! Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy Przełęcz liczy na fuchę kapciowego u Bronka... 24.05.10, 23:14 takiemu ludziowi który reprezenzuje tylko chęć żarcia z państwowej kasy POdstawiają mikrofon i sadzają przed kamerami... ludzie pracy dziennikarskiej już na nic więcej was nie stać ? Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me A propos żarcia z państwowej kasy, 24.05.10, 23:22 przygłupie: oddaliście już do sejmowej kasy po te trzy stówy za sfałszowane listy obecności? Złodziej zawsze myśli, że wszyscy kradną, ćwoku. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy sianowna internauto, ja zije z pracy mojej głowy i 24.05.10, 23:33 rąk od 30lat i nigdy nie wyciągnąłem państwowego grosza , tantiemy, ulg podatkowych,zapomogi , dotacji itp.goowna ,którym się żywią POgięci... a ćwoka sianowna panie radachtorze internałto POsiukaj siebie w siemijce.. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: sianowna internauto, ja zije z pracy mojej gł 25.05.10, 00:43 www.youtube.com/watch?v=JPlD9Q0YxrU Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: sianowna internauto, ja zije z pracy mojej gł 25.05.10, 08:56 podkanclerzy napisał: > rąk od 30lat i nigdy nie wyciągnąłem państwowego grosza , tantiemy, > ulg podatkowych,zapomogi , dotacji itp.goowna ,którym się żywią > POgięci... > a ćwoka sianowna panie radachtorze internałto POsiukaj siebie w > siemijce.. No, sądząc po Twoich postach - to "z pracy głowy" na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: sianowna internauto, ja zije z pracy mojej gł 26.05.10, 04:33 A skąd wiesz? A może jego praca polega na "uderzaniu z byka"? Pracuje głową prawda? No i raczej nie czerpie wtedy pieniędzy "od państwa" bo woli z państwem mieć jak najmniej wspólnego. Więc może pisać prawdę i tylko prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
wacekplacek.pl Ostry spór o rządy J. Kaczyńskiego. "A co wam z... 24.05.10, 23:15 ...pani Staniszkis przestała być wiarygodna już dawno...kto się interesował działalnością polityczną braci Kaczyńskich od czasu ich partii PC - nie ma wątpliwości, że potrafią głównie skłócać społeczeństwo i działają wg. hasła ich pupilka Kurskiego :" ..głupi naród to kupi.." ....oficjalne popieranie p. Jarosława przez ojca dyrektora i kompletnie zagubioną intelektualnie część kleru, dopełnia całość tej kandydatury... Odpowiedz Link Zgłoś
archeus_pl To może taka mała retrospektywa 24.05.10, 23:18 Takie sobie wspomnienia rządów pis w latach 2005-2007 To był wyjątkowy rok, takiego nie mieliśmy od 17 lat: - pierwszy raz od 17 lat do marszałka sejmu wpływa wniosek aby Jezusa Chrystusa ogłosić królem, a na komendzie można zamówić taxi lub pizze. Wszystko zaczęło się od kampanii partii zwanej żartobliwie prawem i sprawiedliwością, pod wdzięcznym tytułem "My dotrzymujemy słowa". - W ramach "my dotrzymujemy słowa" - "jeśli mój brat zostanie prezydentem, ja nie zostanę premierem", premierem został atrakcyjny Kazimierz,pierwszy produkt medialny w Europie Środkowej. Rodzime "Truman Show" potrwało pół roku, w tym czasie w ramach "my dotrzymujemy słowa" w kwestii taniego państwa, powstało najwięcej w historii wolnej Polski nowych ministerstw i sekretarzy stanu, z ministerstwem śledzi i morza na czele, mamy najwięcej w historii Polski marszałków sejmu i senatu oraz 4 wicepremierów. -Dwukrotnie TK zanegował ustawy przegłosowane w odstępie kilku miesięcy, co jest absolutnym rekordem. Mieliśmy w ciągu roku 3 rządy, w ramach tych samych partii 3 rodzaje koalicji na trzech różnych pakietach umów, do tego dwóch premierów, pięciokrotnie był wymieniany minister finansów. Jeśli mój brat zostanie prezydentem, ja jednak zostałem premierem, ponieważ premier, który ma 78% poparcia społecznego był za slaby, wymieniliśmy go na premiera, który ma 33% poparcia, a premier który miał 78% poparcia przegrał wybory na prezydenta Warszawy. - Pierwszy raz od 17 lat Polska zobaczyła masówkę, 160 cm kompleksów spędziło słuchaczy radiowęzła z Torunia do stoczni i uroczyście przysięgało nie rozmawiać z Lepperem, po czym polazło i gadało, ale o tym za chwile. - Pierwszy raz od 17 lat w ministerstwie sprawiedliwości w randze Wiceministra zasiadł sędzia stanu wojennego i w randze ministra koordynatora komunistyczny prokurator z lat 70. Takiej kadry nie miał nawet Leszek Miller. Na fali rewolucji moralnej marszałkiem sejmu, a następnie premierem wybrano 4 krotnego recydywistę, członka powołanej przez SB grupy politycznej, na co dokumenty widział brat. Premiera recydywistę zdymisjonowano za warcholstwo, co było ewidentnym chamstwem, by następnie w nocy bez kamer tuż po projekcji filmu o JPII wskrzesić i wsadzić na szczyty władzy. - Od 17 lat nie mieliśmy w rządzie koalicyjnym klubu, który w ponad 50% składał się z oskarżonych lub skazanych prawomocnymi wyrokami posłów, znajdziemy w IVRP odnowy moralnej, posła pedofila, posłankę skazaną za fałszowanie przepustek więziennych, europosła oskarżonego o gwałt, rodzimego posła oskarżonego o gwałt, jego żonę oskarżoną o defraudacje, posłankę, która zasłynęła, jako operatorka scen korupcyjnych, a następnie została skazana przez komisje etyki i ta sama komisja uniewinniła posłów korumpujących posłankę. Znajdziemy posła wyrzuconego z klubu PiS za jazdę po pijaku, jest poseł wywalony z SO za awantury w dyskotece, jest również poseł powołujący sie na znajomości z ministrem sprawiedliwości w czasie egzekucji komorniczej, za co został wywalony z SO, cały ten kwiat polskiego parlamentaryzmu tworzy koalicyjne koło narodowo - ludowe. - Pierwszy raz od 17 lat minister sprawiedliwości 80% czasu pracy poświęcił na konferencje, pierwszy raz minister pokazał społeczeństwu jak się niszczy dokumenty przy okazji sprawy politycznej, gdzie o 6.50 prokuratura wkroczyła do PZU na wniosek posła Kurskiego, członka sztabu wyborczego PIS, który oskarżył Donalda Tuska o fałszerstwa polegające na kupowaniu bilbordów od PZU. Jak się okazało nie było ani jednego świadka potwierdzającego słowa Kurskiego, firma obsługująca PZU obsługiwała PIS nie PO, a sędzią w tej sprawie był minister, który był szefem kampanii wyborczej PiS. Sprawę umorzono. To samo ministerstwo sprawiedliwości w ciągu roku zresocjalizowało Rywina, wypuściło Jakubowska i Jakubowskiego, łamiąc prawo aresztowało Wąsacza, nie wyjaśniło ANI JEDNEJ SLYNNEJ AFERY łącznie z afera Rywina, którą były minister jako członek komisji pono rozwiązał w ułamku sekundy, tylko ówczesne władze blokowały śledztwa. - Pierwszy raz od 17 lat rząd, który popierał lustracje zamknął do spółki z klerem usta księdzu Sakowiczowi, prezydent podpisał wadliwa ustawę lustracyjna, a następnie sam znowelizował ją do poziomu ustawy, która obowiązywała wcześniej. Nie złapano ani jednego członka układu, nie odebrano emerytury ani jednemu ubekowi, za to opluto wielu opozycjonistów, w tym nieżyjących jak Jacka Kuronia i uczynił to człowiek, który nie spędził ANI JEDNEGO DNIA W KOMUNISTYCZNYM WIEZIENIU, A W CZASIE STANU WOJENNEGO JAKO JEDYNY OPOZYCJONISTA Z KREGU WAŁĘSY SIEDZIAŁ U MAMUSI POD PIERZYNĄ. Na tym tle pokazuje sie najbardziej czytelny podział w IVRP. Komuniści dzielą się na pisowych i pozostałych. Znany polityk opozycji najpierw dostał propozycję objęcia rządu IVRP, potem ogłoszono go mordercą demokracji, by znów zaproponować mu miejsce w rządzie. - Pierwszy raz od 17 lat rząd, który nie zrobił nic w kwestiach gospodarczych, nie wydal najmniejszego dokumentu, choćby najniższej wagi regulującego jakikolwiek obszar gospodarczy, okrzyknął się twórcą 1 punktowej inflacji i PKB na poziomie 5 pkt. Pierwszy raz szef kancelarii prezydenta, który wyleciał z niej za prowadzenie spółki z baronem SLD , która to spółka była ulubieńcem prokuratora, po kilku miesiącach karencji został szefem doradców premiera. - Pierwszy raz od 17 lat ministrem spraw zagranicznym jest kierowniczka magla, która nie odróżnia dwóch najważniejszych dla Polski traktatów regulujących stosunki z sąsiadami. - Pierwszy raz od 17 lat 8 ministrów spraw zagranicznych, a wiec wszyscy uznali polska politykę zagraniczna za szkodząca i ośmieszająca kraj. - Nigdy dotąd polski premier nie zebrał o 4 minuty rozmowy z prezydentem USA by w jej trakcie oddać z wdzięczności 1000 polskich żołnierzy na misje "pokojowe". - Nie zdarzyło się od 17 lat, aby polski premier musiał się tłumaczyć w Brukseli, ze Polska nie jest krajem antysemickim, w którym króluje homofobia i nigdy podobnych tłumaczeń nie uznano za sukces dyplomatyczny. - Nie zdarzyło się w wciągu 17 lat by prezydent wygłosił 2 minutowe orędzie, oznajmiając, ze nie rozwiąże parlamentu. - Nie było takiego przypadku by ministrem edukacji został szef organizacji, której obecni, przyszli lub byli członkowie palili pochodnie w kształcie swastyk, udawali kopulacje z drzewem, oraz między sobą. - Nie pamięta Polska takiego przypadku, by członkowie koalicyjnego rządu, podawali rękoma weterynarzy środki wczesnoporonne przeznaczone dla bydła kobietom zgwałconym przez innych członków. - To był najciekawszy rok od 17 lat, polskie władze w ciagu roku wykreowały i sprzedały taki wizerunek Polski, który świat pamięta z początku XIX wieku. - W ciągu tego roku nasze stosunki z Niemcami, UE i Rosja zatoczyły kolo i wróciły do czasów Układu warszawskiego i RWPG. - W ciągu tego roku wystąpiła największa fala emigracji od czasów stanu wojennego. - Z 3 mln mieszkań nie powstało ani jedno w ramach programu rządowego, z setek kilometrów autostrad w przyszłym roku powstanie 6 km odcinek. Odpowiedz Link Zgłoś
white_lake Re: To może taka mała retrospektywa 24.05.10, 23:28 Dzięki, Archeus, o tym trzeba nieustannie przypominać. Odpowiedz Link Zgłoś
squadack Trafiony, zatopiony 24.05.10, 23:36 Gdyby to nie było takie straszne, to byłoby nawet śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
alexcomp Re: To może taka mała retrospektywa 24.05.10, 23:47 Brawo, można tylko dodać, że przynajmniej było "wesoło" i gazety oraz inne media nie musiały szukać newsów, gdyż ilość codziennych nowinek przekraczała, możliwości przeciętnego żurnalisty aby je wszystkie opisać. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nigdy więcej!!! 25.05.10, 10:58 alexcomp napisał: > Brawo, można tylko dodać, że przynajmniej było "wesoło" i gazety oraz > inne media nie musiały szukać newsów, gdyż ilość codziennych nowinek > przekraczała, możliwości przeciętnego żurnalisty aby je wszystkie > opisać. A jednak - Bogu dzięki, że trwało tylko dwa lata... Odpowiedz Link Zgłoś
toja.ts Re: To może taka mała retrospektywa 24.05.10, 23:50 sama prawda .... niestety Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne99 Re: To może taka mała retrospektywa 25.05.10, 00:41 Według ludzi Chrystus też był łajdakiem. W sumie za coś został znienawidzony i skazany. Tacy są ludzie. Mają wolną wolę. I używają jej. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: A to będzie duża retrospektywa 25.05.10, 04:55 Wiele razy, już wyjaśniałem na tych forach, że judaizm, jest prawzorcem wszystkich ideologii uzurpacji. A w prostej lini jest wzorcem nazizmu, a w tym niemieckiego narodowego-socjalizmu. Uzurpacja prymatu wyznawcy, żyda, i uzurpacja własności ziemi obiecanej, były wzorcami dla niemieckiego "narodu panów" i "przestrzeni życiowej". Jest to oczywiste. I wiele razy wyjśniałem, że katolicyzm, którego ideologicznym fundamentem jest "Społeczna nauka Kościoła rzymsko-katolickiego", jest prawzorcem komunizmu. I w katolicyźmie, i w komuniźmie forsowany jest prymat ideologii, nad człowiekiem. Nauka Kościoła=Program Partii. I wyjaśniałem, że Platforma Obywatelska jest partią w której rządzą obywatele nie tylko polscy, pochodzenia żydowskiego. Natomiast Prawo i Sprawiedliwość, jest partią w której rządzi gawiedź prwieniencji katolickiej. Jedni i drudzy cuchną OBŁUDĄ. I jedni i drudzy, nie posiadają ani kncepcji sprawiedliwych rządów, ani tych sprawiedliwych rządów nie chcą. Tak Tusk, jak i Kaczyński, i ich polityczne zaplecze, to banda egoistycznych cymbałów, podobnej klasy, jak i Wy, piszący te posty. Przecież nikt z Was na tym Forum, nie ma bladego pojęcia, na czym polega sprawiedliwość, dobro, zło. I czym różni się grzech od zła. O prawdzie, nie wspominając. Toteż jesteście cymbałami. Pozostaje Wam od czasu do czasu, obmowa rzeczywistości dnia codziennego, która będzie tylko gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
100piotr Re: To może taka mała retrospektywa 25.05.10, 00:23 Pełny szacunek za tak trafne podsumowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: To może taka mała retrospektywa 25.05.10, 00:48 archeus_pl napisał: [...] boskie! Odpowiedz Link Zgłoś
polak_k.prawy Tytułem uzupełnienia 25.05.10, 01:16 - przywrócenie sobiepaństwa przełożonych i atmosfery służalczości w służbach państwowych, zwłaszcza policji (MSWiA był wtedy Ludwik Dorn). Przejawiało się to m.in. w wykorzystywaniu policjantow do prywatnych celów ludzi władzy. Wyszło to na jaw, gdy w nocy z 1 na 2 grudnia 2006 sierżant Justyna Zawadka i mł. aspirant Tomasz Twardo na polecenie komendanta z Dw. Centralnego odwozili do domu wiceministra MSWiA Tomasza Serafina, po tym jak spóźnił się on na pociąg do Siedlec po imprezie andrzejkowej. W drodze powrotnej samochód policjantów wpadł do rozlewiska rzeki - oboje utonęli. O wykorzystywaniu policjantów jako chłopców na posyłki przynoszących hamburgery paniom wiceministrom już nie wspomnę. - brutalna szarpanina i bijatyka policji z uczestnikami (zwłaszcza z dziewczynami) Marszu Równości w Poznaniu 20.11.2005. Najpierw marszu zakazano, potem m.in. "policjanci wpadają między nich i wyciągają brutalnie kilku siedzących. Ciągną ich po ziemi, młodzi ludzie krzyczą. Potem akcja powtarza się kilka razy. - To jest przerażające. Chłopaka ciągnęli głową po bruku, dziewczyny za włosy - relacjonuje Ewa Wójciak, która wraz z innymi aktorami z Teatru Ósmego Dnia jest wśród manifestantów. - To jest Polska, nie Białoruś! - krzyczą uczestnicy. Policja zatrzymuje 68 osób, wiezie na komisariat" Odpowiedz Link Zgłoś
polak_k.prawy Sprostowanie 25.05.10, 01:29 Przepraszam, bijatyki między policją a uczestnikami nie było - źle mi się wkleiło. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Ostry spór o rządy J. Kaczyńskiego. "A co wam z... 24.05.10, 23:20 pani jadziu nic wielkiego nie zrobił (chciał wykończyć społeczeństwo ale mu się nie udało) Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 "A co wam zrobił złego?" 24.05.10, 23:22 Może zacznijmy od wymieniania tego, co rząd Jarosława zrobił złego? Kto pierwszy? Odpowiedz Link Zgłoś
40_plus Re: "A co wam zrobił złego?" 25.05.10, 00:26 Krótka pamięć? 1. Lepper i jego świta 2. Giertych i jego świta 3. Trzykrotny wzrost cen mieszkań 4. Kupczenie cnotą IV RP w pokoju hotelowym Begerowej ... a zresztą idź na wybory i głosuj na kogo chcesz i tak drugi raz ciemnoty ten lud nie kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: "A co wam zrobił złego?" 25.05.10, 22:33 40_plus napisał: > Krótka pamięć? > 1. Lepper i jego świta > 2. Giertych i jego świta > 3. Trzykrotny wzrost cen mieszkań > 4. Kupczenie cnotą IV RP w pokoju hotelowym Begerowej Może jakieś konkrety? Tak argumentując, to można napisać, że rząd Tuska wywołał kryzys. > a zresztą idź na wybory i głosuj na kogo chcesz > i tak drugi raz ciemnoty ten lud nie kupi. Przecież już kupuje - wystarczy poczytać to forum i spojrzeć w sondaże. Obydwaj kandydaci z największym poparciem robią lud w konia kiedy tylko mają na to ochotę. A lud i tak pójdzie głosować właśnie na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: "A co wam zrobił złego?" 26.05.10, 04:50 40_plus napisał: > > > Krótka pamięć? > > 1. Lepper i jego świta > > 2. Giertych i jego świta > > 3. Trzykrotny wzrost cen mieszkań > > 4. Kupczenie cnotą IV RP w pokoju hotelowym Begerowej > > Może jakieś konkrety? Tak argumentując, to można napisać, że rząd > Tuska wywołał kryzys. Jakich konkretów jeszcze chcesz? Nie pamiętrasz kto to jest Lepper i Giertych? Nie pamiętasz jaką rolę odgrywali w rządach PiS? Nie przeszkadza ci to? A może uważasz, że to jakieś czynniki zewnętrzne spowodowały że oni się pojawili w tym rządzie? Czynniki, na które PiS nie miał koooompletnie wpływu tak jak Tusk na kryzys? > Przecież już kupuje - wystarczy poczytać to forum i spojrzeć w > sondaże. Obydwaj kandydaci z największym poparciem robią lud w > konia kiedy tylko mają na to ochotę. A lud i tak pójdzie głosować > właśnie na nich. To nazywam "argumentem nr 2" zwolennikó PiS. Jak już NAPRAWDĘ nie da się ukryć świństwa będace dziełem tej partii nagle okazuje się że "wszysy to robią". Nie nie wszyscy. Może zaróno Tusk jak i Kaczyńśki "robi ludzi w konia" jednak Polska Tuska, a Polska jaką nam Kaczyńscy zafundowali prtzez 2 lata to zupełnie dwa różne kraje. Teraz się tylko boję, że jak coś złego zrobię to mnie Policja odwiedzi, przedtem się bałem, że wystarczy że podpadnę komuś z IVRP, albo uznają, że będzie politycznie lub strategicznie by mnie wsadzić, to się pojawią o 5 nad ranem z kajdankami i TVP. Niewinny? Nie ma ludzi niewinnych dla IVRPowców. Zawsze znajdzie się taka "Aleksis" co za obietnicę wolności, zezna na "Blidę" co trzeba. Nawet nie trzeba jej zbytnio namawiać. Zawsze znajdą się rozgoryczeni pacjenci, że lekarz nie dokonał cudu z ich krewnym - będą zeznawać wszystko co prokurator sobie życzy. Potem w TVP poleci filmik z odpowiednio przyciętymi kadrami i usuniętymi "nieistotnymi" fragmentami tak by potwierdzić ich tezę. Przeżyliśmy coś takiego za Tuska? Naprawdę są "tacy sami"? A ile razy Tusk miał "kłopoty z brzuchem" bo w obcej prasie coś napisali o nim niepochlebnego? Więc może jednak warto wybrać "mniejsze zło"? Odpowiedz Link Zgłoś
klarneta8 Nie warto dyskutowac,ale walic faktami; ZOMO.... 24.05.10, 23:29 Prawdziwi Patrioci, wykorzystanie ''S'' do niszczenia kraju poprzez strajki......brak slow. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Ostry spór o rządy J. Kaczyńskiego. "A co wam z... 24.05.10, 23:31 Abstrahując od politycznego bełkotu p. Staniszkis, która sama zapomniała jak 2-3 lata temu psy wieszała na Lechu Kaczyński, chciałbym zauważyć coś innego z tej dyskusji. Pani Profesor była łaskawa obrazić ratowników harujących w pocie czoła i często z narażeniem życia od tygodnia na terenach zalewanych przez powódź. Baba nie mająca pojęcia o ratownictwie zarzuca źle zorganizowaną akcję ratowniczą, brak koordynacji, brak helikopterów... Kompletna sklerotyczna dyletantka. Opluje wszystkich byle dokopać Komorowskiemu. A prawda jest taka że jest to NAJLEPIEJ zorganizowana akcja ratownicza w historii Polski i nie tylko. O niebo jest lepsza od akcji ratowniczej Amerykanów po przejściu Katriny, a skala klęski porównywalna. Współpraca i koordynacja jest znakomita, zarówno na poziomie krajowym jak i współpracy pomiędzy poszczególnymi służbami. Przy takiej skali zalań utopiła się we własnym mieszkaniu 1 osoba słownie jedna, pozostałe ofiary to głownie ofiary własnej głupoty zmyte przez fale podczas oglądania "wielkiej wody" albo porażone prądem używając elektrycznej pompy w zalanej piwnicy lub kapiące się w wezbranej rzece. I jeszcze jedno akcja pod Płockiem przejdzie zapewne do historii ratownictwa, nikt jeszcze nigdzie nie próbował zatamować wylewu o przepływie 800 000 l/s podczas przepływu fali powodziowej. Więc wstyd p. Profesor proponuję kieliszeczek lecytyny i cerowanie skarpetek a nie obrażanie ratowników. Odpowiedz Link Zgłoś
skuba2 Co ma do tego Nalęcz? 24.05.10, 23:32 A co ma do tego jakiś Nałęcz? Rozumiem, że obóz prawicy reprezentuje Staniszkis (bo lał ją w swoim czasie Iredyński i stąd lewicy nie lubi), Ale dlaczego Nałęcz ma reprezentować lewicą? przecież to dyżurny klakier Gazety Wyborczej i typek, który najpierw wywiesił się na bilboradach a potem wołał o wyłonienie "wspólnego kandydata lewicy" w wyborach. Cynizmn i (co gorsza), głupota! Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 Ostry spór o rządy J. Kaczyńskiego. "A co wam z... 24.05.10, 23:33 Zgoda,tą opinię polecam pani prof.Staniszkis ,przynajmniej raz powiedziałaby coś z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
pomatolek a PO nic nie robi i jest dobrze? 24.05.10, 23:34 to jak u nas bedzie druga Grecja to dopiero wtedy okaze sie,ze lepszy byl rzad Kaczynskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
renard_astucieux Re: a PO nic nie robi i jest dobrze? 25.05.10, 17:42 Druga Grecja byłaby u nas teraz, gdyby Pan Bóg nie ulitował się nad nami, odpuścił nam zaćmienia umysłów z 2005 r i nie skrócił rządów Yareka o 50 procent. A mało brakowało! Stoimy teraz przed wielką szansą przywrócenia Polsce na trwałe normalności. Ale jeśli znów zmarnujemy dary Boże..... PS czy mogę Ci mówić po prostu "matołku", albo "matole"? (wolałbym to drugie, bo bardziej adekwatne do treści Twojej wypowiedzi.....) Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Ostry spór o rządy J. Kaczyńskiego. "A co wam z... 24.05.10, 23:36 Pomijam wypowiedź o panią Blidę. Ale p. Staniszkis posuwa się w tej chwili nawet do kłamstwa. Ona w tym programie de facto powiedziała, że załatwienia sprawy pomóstówek to tak naprawdę zasługa PiS. Nie do uwierzenia. To znaczy, że przyśniło mi się veto Lecha i poparcie tego veta przez PiS przy próbje jego odrzucenia. Jeszcze nie tak dawno uważałam, że każdy ma prawo do wyrażania własnego zdania i choć się z p. Staniszkis nie zgadzałam, to słuchałam, co ma do powiedzenia. A teraz, kiedy jej argumentami w rozmowie są teorie spiskowe i zasłyszane plotki. Proszę pani co się pani stało. Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Re: Ostry spór o rządy J. Kaczyńskiego. "A co wam 24.05.10, 23:51 renata28 napisała: Proszę pani co się pani stało? >Nic. To tylko uwiąd. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Biedny Nałęcz. 25.05.10, 00:08 "Medialna" pisiora została zaproszona przez "medialnego" pisiora, żeby się działo i oglądalność TVN24 wzrosła, żeby się ktoś wqurwił i zadzwonił do "Szkła" czy też wysłał mejla do portalu TVN24. Koniec. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
marian_porucha Re: Nabzdęcz_Czyli_Indianin_NaCzoleDupa__:))))))) 25.05.10, 00:18 Zaiste, jesteś wzorcem katolickiej kultury i tolerancji. Ojciec Rydzyk byłby z ciebie dumny, Jan Paweł II może trochę mniej, ale kto by się tam przejmował... Odpowiedz Link Zgłoś
fundacjax W kabarecie zapomniano:art.4.KPP.Brakuje pomyslow? 25.05.10, 00:23 Rok 2007?Ach co to byl za slub....? pl.wikipedia.org/wiki/Karta_Praw_Podstawowych Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Nabzdęcz_Czyli_Indianin_NaCzoleDupa__:))))))) 25.05.10, 00:26 oto przykład kultury PIS-owców, prawda sympatykulewicy? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Nabzdęcz_Czyli_Indianin_NaCzoleDupa__:o)))))) 25.05.10, 00:27 oto przykład kultury PIS-owców, prawda sympatykulewicy? Odpowiedz Link Zgłoś
saper_vodiczka Święta Blida 25.05.10, 00:36 Niewinny, nie mający nic na sumieniu człowiek, kiedy o 6 rano pukają do niego legalne służby jest może trochę podenerwowany albo zaskoczony, ale wie, że nie ma się czego obawiać, że musi to być jakaś pomyłka i w pełni WSPÓŁPRACUJE. Nikt niewinny i zdrowy psychicznie w takiej sytuacji nie sięga po broń i nie strzela sobie w głowę, więc cały ten bełkot, skądinąd sympatyczny panie Nałęcz, to o kant d.... potłuc. Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne99 Re: Święta Blida 25.05.10, 00:46 Według ludzi Chrystus też był łajdakiem. W sumie za coś został znienawidzony i skazany. Tacy są ludzie. Mają wolną wolę. I używają jej. Odpowiedz Link Zgłoś
jmae Re: Święta Blida 25.05.10, 00:50 Czyli panie saper_vodiczka uważasz pan, że jednak to była ręka siepacza. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac "Prawica" ma na punkcie świętości jakąś odchyłkę. 25.05.10, 06:04 To, że ktoś zginął z powodu nagonki władzy (samobójstwo, albo co bardziej prawdopodobne starannie tuszowany wypadek) nie robi z niego świętego. "Ofiarę" tychże władz tak, ale nie świętego. Tak samo jak ktoś zginie w wypadku, w tym samolotowym też z niego nie robi świętego. Ofiarę czyiś zaniedbań, głupoty, celowych działań (być może swoich) tak, ale nie świętego. To dlaje ten sam człowiek co przed wypadkiem z jego małością czy wielkością, z jego błędami i dobrymi posunięciami. Wypadek nie przekreśla tego co było wcześniej. Więc po co te pielgrzymki do miejsca śmierci, do miejsca pochówku, zbieranie obrazków z wizerunkami - no normalnie traktowanie jak świętego? "Świętymi" robią z jakiegoś powodu też "nie śmiertelne" ofiary IV RP. Ok. Okazuje, się że większość oskarżeń względem dr. G. była z palca wyssana. No ale czy z tego powodu nagle zrobił się cudownym człowiekiem i inne jego wady stały się dla kogoś nie ważne? Więc po co to pier*** o tym, że jest "świętym" dla kogoś? Nikt tak się o nim nie wyraża prócz "IV RPowców" Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Święta Blida 25.05.10, 13:28 saper_vodiczka napisał: > Niewinny, nie mający nic na sumieniu człowiek, kiedy o 6 rano pukają do niego > legalne służby jest może trochę podenerwowany albo zaskoczony, Chyba że jasno sobie zdaje sprawę, że są to "służby", będące na usługach "IV RP", którym zależy nie tylko, a może - nie przede wszystkim - na łapaniu bandytów, zbrodniarzy, złodziei, itp, ale - co najmniej w równym stopniu - na skutecznym wrobieniu i "załatwieniu" przeciwników politycznych. > ale wie, że nie > ma się czego obawiać, że musi to być jakaś pomyłka Podobnie, jak - w identycznej sytuacji - wiedzieli o tym AK-owcy za Hitlera czy opozycjoniści w czasach PRL. > i w pełni WSPÓŁPRACUJE. Niektórzy z wyżej przeze mnie wymienionych, rzeczywiście, ostatecznie tak i robili... PS.: Nie chcę przez to powiedzieć, że p.Blida sobie zdawała sprawę, iż czeka ją los podobny do losu tych z gestapowskich czy ubeckich katowni, (nie - aż tak daleko, po dwóch latach, "IV RP" na pewno nie zaszła) ale jej odczucia psychologiczne były, zapewne, tego samego rodzaju i - niewykluczone - równie silne. Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 Pani Staniszkis!... krótko! 25.05.10, 06:34 główną,niezaprzeczalną zasługą Jarosława Kaczyńskiego jest zasianie nienawiści i wylanie morza żółci wokół siebie.Głównie dzięki Kaczyńskiemu wśró nas są takie podziały,takie reakcje,taka nienawiść.To dzięki Kaczyńskiemu miłujące pokój parafianki i parafianie potrafią nieomalże zlinczować reportera z TVN czy Polsatu na wiecu wyborczym PIS. Wystarczy stanąć na kilka minut pod Pałacem Prezydenckim i powiedzieć kilka ciepłych słów o rządzie,PO czy Premierze.Obelgi,wyzwiska,plucie czy parasolka w użyciu przez tychże kochających bliżniego zwolenników Jarosława to standard.Nawet komuna nie podzieliła tak głeboko społeczeństwa jak Kaczyński. I to jest jego wielka zasługa w dziele rządó złego w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Ostry spór o rządy J. Kaczyńskiego. "A co wam z... 25.05.10, 07:57 > "A co wam zrobił złego?" Premierem był. Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss tanie preteksty... 25.05.10, 08:05 Co z tego, ze taki osobnik uczy na Uniwersytecie ? Nadal w tym, co mowi, jest przecietnym komuchem, ograniczonym do tez dawnej trybuny a teraz przegladu. Niczego wiecej niz powtarzania bzdur o Blidzie nie potrafi wymyslic. To typowe dla lewactwa przywiazanie do wlasnej propagandy. Zawsze mnie zastanawialo dlaczego komuchy tak zwalczaja PiS a nie PO. Tak bylo na dlugo przed wyborami w 2005 roku. Jednak najwazniejsze sa wlasnie sprawy typu WSI.. tego sie istotnie obawiali, tego nie moga wybaczyc...inne to tanie preteksty.. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 A kto to są komuchy? 25.05.10, 08:16 Czy wybitny żołnierz AK, powstaniec warszawski, w czasach gdy koledzy siedzą w więzieniach otrzymuje w odbudowywanej Warszawie mieszkanie nie dziwi? Czy metody PiS odbiegają od tych stosowanyh w latach 1946-1954? Odpowiedz Link Zgłoś
michu-najlepszy Zazdroszczą tchórze śp. Barbarze Blidzie odwagi 25.05.10, 08:14 dlatego nie mogą przeżyć jej śmierci i obwiniają innych. Możliwe że są namawiani przez swoje dzieci jak już je ustawili , żeby odchodzili w zaświaty na wzór Blidy,bo po co ludzie mają wywlekać w jaki sposób powstała fortunka,stąd te determinacje,a stare przysłowie mówi na złodzieju czapka gore a Kaczyńscy zauważali że politycy nic nie robiąc za dużo się pocą,dlatego będą prześladowani jak Chrystus aż upuszczą całą krew i wodę,a wynika to z zamiany Boga na pieniądz / biedni to ludzie a mówią że są tacy inteligentni i wykształceni/ Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
swinna Ostry spór o rządy J. Kaczyńskiego. "A co wam z... 25.05.10, 08:33 Brawo panie profesorze Nałęcz! A swoją drogą wygląda że pani Staniszkis coś się porąbało. Odpowiedz Link Zgłoś
pelikannet Re: Ostry spór o rządy J. KaczyńskiegoNalecz d.pek 25.05.10, 20:04 swinna napisał: > Brawo panie profesorze Nałęcz! A swoją drogą wygląda że pani > Staniszkis coś się porąbało. Nalecz to taki profesor ja z koziej dupy traba - zaklamany nic nie znaczacy polityczny pendrak.... Odpowiedz Link Zgłoś