zuq1 Pilot Jaka 40 im DOradzał... 01.06.10, 15:46 ...lądowanie, a nie ODradzał, jak twierdził. Jakże można inaczej zrozumieć słowa "możecie spróbować, jak najbardziej"? Niby warunków nie było, ale jednak były... No i tragedia. To po prostu ułańska fantazja pilotów i ich błędy. Smutne, ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Pilot Jaka 40 im DOradzał... 01.06.10, 16:37 zuq1 napisał: > ...lądowanie, a nie ODradzał, jak twierdził. Jakże można inaczej > zrozumieć słowa "możecie spróbować, jak najbardziej"? Niby warunków > nie było, ale jednak były... No i tragedia. To po prostu ułańska > fantazja pilotów i ich błędy. Smutne, ale prawdziwe. pamiętasz wypowiedź pilota z Jaka? Powiedział,że jeśli im się nie udało to musiał stać się być coś bardzo xle czy jakoś tak. Jeśli doradzał mu próbę, tzn,że z tym bardzo źle miał zupełnie co innego na mysli, tylko co? Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy brak ILSu u ruskich kapitan odkrył gdy lądowali... 01.06.10, 15:47 Putin zabrał ILSa ze sobą do Moskwy bo nasz prezydent to był gość prywatny dla ruskich..dla Putina i Tuska ILS był... jak się czuje z tym p.Tusk teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Pull Up ,Pull Up ?????? 01.06.10, 15:50 chyba dobrym polskim odpowiednikiem na PULL UP,PULL UP jest q..va,q..va. Odpowiedz Link Zgłoś
observer.5 Re: Pull Up ,Pull Up ?????? 01.06.10, 16:30 znaczy to ...pulaj się w górę a nie w dół czyli w down Odpowiedz Link Zgłoś
mentorlevicy Tusk ? czuje się świetnie,a w Moskwie jeszcze piją 01.06.10, 15:55 pewnie. Jest lepiej dla nich niż marzyli. Tusk załatwi Polsce oprócz już istniejącego gaz-kurka ruskiego , dodatkowy gaz-kurek niemiecki .. Odpowiedz Link Zgłoś
duziabuzia Putin rodzinę chowa przed Czeczenami już kilka lat 01.06.10, 16:04 ciekawe czy do końca skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
3.zbrozlo Re: Tusk ? czuje się świetnie,a w Moskwie jeszcze 01.06.10, 16:31 Masz rację. Dla PIS - u i Kaczyńskiego jest lepiej niż marzyli. Tylko oni mieli motyw, żeby zamordować Prezia Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Tusk ? czuje się świetnie,a w Moskwie jeszcze 01.06.10, 17:51 A przed katastrofa PiS zdążył ubezpieczyć I parę na 3 miliony złotych i to za nasze pieniądze, ciekawe czy wiedzieli że ten samolot się rozbije ? Odpowiedz Link Zgłoś
szpadryna Myślę że gdyby na lotnisku był system ILS to wy- 01.06.10, 16:16 lądowaliby w Smoleńsku. Ze stenogramu wynika że kapitan nie został poinformowany przed lotem że zabrano ILS z tego baraku szumnie zwanego wieżą. re:podkanclerzy > Putin zabrał ILSa ze sobą do Moskwy bo nasz prezydent to był gość > prywatny dla ruskich..dla Putina i Tuska ILS był... > jak się czuje z tym p.Tusk teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
mist55 Re: brak ILSu u ruskich kapitan odkrył gdy lądowa 01.06.10, 16:19 Faktycznie! Podczas końca transmisji ze środowych uroczystości w Katyniu widać , że Putin coś ma w kieszeni. Teraz dzięki Tobie wiem , że to był ILS ,którego sprytnie zwinął ! Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy w rosyjskiej prasie to pisali głupku.. 01.06.10, 16:27 dowcipny gamoniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Nie doczytałeś dokładnie, przygłupie 01.06.10, 16:51 Tam NIGDY nie było ILS-u, Siewierny w Smoleńsku to lotnisko wojskowe, a nie cywilne. Putin "przywiózł ze sobą" system naprowadzania rosyjskiej produkcji przeznaczony dla samolotów wojskowych, który jest odpowiednikiem ILS-u, ale zupełnie z nim niekompatybilny. Nawet jakby go tam "zostawili", to i tak "tutce" zdałby się psu na budę. Może naucz się przynajmniej podawać rzetelnie wyczytaną informację, bo kolejny raz się kompromitujesz. Jesteś równie pusty jak żarówa eva15, możecie w tej dziedzinie ze sobą konkurować. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy ściemniasz dyżurny , coś ci się zakręca na uszy... 01.06.10, 17:07 zgadnij co to ? Odpowiedz Link Zgłoś
kamil_jed Re: brak ILSu u ruskich kapitan odkrył gdy lądowa 01.06.10, 17:36 Jak sam napisales to Putin zabral ILSa ze soba, wiec czemu pytasz jak sie z tym czuje pan Tusk? Przeciez na eBayu tego nie sprzedal... Odpowiedz Link Zgłoś
nieomylny kluczowe słowa ? 01.06.10, 15:47 chyba dość ważne dla analizy: 10:26:18,8 Panie dyrektorze wyszła mgła... (dowódca) 10:26:24,7 W tej chwili, w tych warunkach, które są obecnie, nie damy rady usiąść(dowódca) 10:30:35,4 Na razie nie ma decyzji Prezydenta co dalej robić (dyr.Kazana) Odpowiedz Link Zgłoś
gonzo44 a dalej... 01.06.10, 16:02 nieomylny napisał: > chyba dość ważne dla analizy: > > 10:26:18,8 Panie dyrektorze wyszła mgła... (dowódca) > 10:26:24,7 W tej chwili, w tych warunkach, które są obecnie, nie damy rady > usiąść(dowódca) > > 10:30:35,4 Na razie nie ma decyzji Prezydenta co dalej robić (dyr.Kazana) a dalej gen. Błasik poucza do czego jest mechanizacja skrzydeł ("mechanizacja skrzydeł przeznaczona jest do...") a podobno to kapitan decyduje "co dalej robić"... podobno nawet wie do czego jest mechanizacja skrzydeł... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: kluczowe słowa ? 01.06.10, 16:05 nieomylny napisał: > chyba dość ważne dla analizy: > > 10:26:18,8 Panie dyrektorze wyszła mgła... (dowódca) > 10:26:24,7 W tej chwili, w tych warunkach, które są obecnie, nie damy rady > usiąść(dowódca) > > 10:30:35,4 Na razie nie ma decyzji Prezydenta co dalej robić (dyr.Kazana) > ] > A gdzie środek? Odpowiedz Link Zgłoś
razor_blady Re: kluczowe słowa ? 01.06.10, 16:57 A w środku są parametry lotu i informacja od polskich pilotów, ze IL nie dał rady wylądować. To rzeczywiście dość istotna informacja w kontekście decyzji prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzypek1010 Zobacz zapisy czarnych skrzynek Tu-154 [PLIK] 01.06.10, 15:48 WOW! A na moim stenogramie pisze co innego ( napisałem go sobie w domu). Zreszta ruskie tez sobie wymyslili. Czarnych skrzynek nam nie chca dac. Ciekawe dlaczego? przeziez one naleza do nnas. nie powinnismy sie pytac. ale tusk woli nie wiedziec prawdy, amoze jest ona dla niego niewygodna? Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Zobacz zapisy czarnych skrzynek Tu-154 [PLIK] 01.06.10, 17:54 Mamy cyfrowe kopie tych skrzynek ale jaruś czegoś bał się ich wysłuchać, ciekawe dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
onatutrwa Zobacz zapisy czarnych skrzynek Tu-154 [PLIK] 01.06.10, 15:48 "Nothing in politics ever happens by accident; if it happens, you can bet it was planned!" - Franklin Delano Roosevelt foto.recenzja.pl/Forum-album_showpage-pic_id-213409.html PS.Manipulacja! www.manipulacja.net Odpowiedz Link Zgłoś
jus1981 "Nie ma jeszcze decyzji Prezydenta..." 01.06.10, 15:48 A pozniej byla??? Odpowiedz Link Zgłoś
aviga Zapisy czarnych skrzynek Tu-154?! 01.06.10, 15:50 Ciekawe kiedy Polska/Polacy otrzymaja czarne skrzynki ?! Odpowiedz Link Zgłoś
tomkruuz Umierali z KURWĄ na ustach 01.06.10, 15:50 kurwa, no żesz kurwa... kurwa! Odpowiedz Link Zgłoś
eugeniuszz A mieli krzyczeć Jezu! 01.06.10, 15:50 No to teraz rydzyki mają dowód, że skrzynki są sfałszowane! Paranoja i Schizofrenia Odpowiedz Link Zgłoś
as Zobacz zapisy czarnych skrzynek Tu-154 [PLIK] 01.06.10, 15:50 Okrzyk :ku..a" wskazuje, że pilot był w 100% zaskoczony zderzeniem z drzewami. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
peidos Dokladnie 01.06.10, 15:55 Byli pewni, ze sa na dobrej sciezce. Gdy byli na 20 m, mysleli ze zaraz sie zaczyna pas. Z tej korespondencji nic nie wynika, wiekszosc to niezrozumiale komunikaty, zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Zobacz zapisy czarnych skrzynek Tu-154 [PLIK] 01.06.10, 16:20 > Okrzyk :ku..a" wskazuje, że pilot był w 100% zaskoczony zderzeniem z > drzewami. I tyle. hahahhahhahahah! a ja myślałem, że to oznacza szok i lęk. No ale dzięki, on był zaskoczony - to już drzewa, kuuurwa! Nie damy rady, powiedz prezydentowi, że jesteśmy nad lasem, nie nad pasem, spóźni się! :D Odpowiedz Link Zgłoś
lucas jak to sa przyczyny to ja jestem swieta krowa:) 01.06.10, 15:52 en.wikipedia.org/wiki/1986_Mozambican_Tupolev_Tu-134_crash Odpowiedz Link Zgłoś
carro2 ...jak umieramy? 02.06.10, 17:04 ...kiedyś "niech żyje Polska" lub "o Boże" - teraz z okrzykiem "ku..." na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
piyoter Zobacz zapisy czarnych skrzynek Tu-154 [PLIK] 01.06.10, 15:52 Myśle ze Pispieszalski juz werbuje ochotników aktorów do odegrania kolejnego programu Warto rozmawiac. Moze znowu jakis rozpłakany aktorzyna zapoda, że "Agenty mu zabiły prezydenta i spreparowali stenogramy" (tylko zeby nie pomylił sie, bo to trudny wyraz) Odpowiedz Link Zgłoś
frankyy Czy Warto oglądać Pospieszalskiego? 01.06.10, 16:14 niezrównoważony emocjonalnie PIS-woski agitator, zaślepiony nienawiścią i własnymi teoriami spiskowymi Odpowiedz Link Zgłoś
dickers Re: Czy Warto oglądać Pospieszalskiego? 01.06.10, 16:21 dlatego będą jaja totalne w tym tygodniu, nie wiem kiedy on daje te show ale chyba w czwartek.......u boże ciało no to będzie grubo Odpowiedz Link Zgłoś
piyoter Re: Czy Warto oglądać Pospieszalskiego? 01.06.10, 16:27 oj, rzeczywiscie - to w Boże Ciało... no to Pispieszalski poleci po bandzie. tym razem dobierze aktorów z Klanu i Złotopolskich Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Czy Warto oglądać Pospieszalskiego? 01.06.10, 16:58 piyoter napisał: > oj, rzeczywiscie - to w Boże Ciało... no to Pispieszalski poleci po bandzie. ty > m razem dobierze aktorów z Klanu i Złotopolskich SSSSSPP......j! Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Zobacz zapisy czarnych skrzynek Tu-154 [PLIK] 01.06.10, 15:56 zamiast wołać do Boga - przeklinali Odpowiedz Link Zgłoś
peidos 70% to niezrozumialy komunikat 01.06.10, 15:57 Zenada, gdzie wartosci cisnienia podawane przez kontrolera ? Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny Zobacz zapisy czarnych skrzynek Tu-154 [PLIK] 01.06.10, 15:58 1. 52 dni!!! po katastrofie i mamy pseudozapis obrobiony. 2. ostatnie 1,5 min. a gdzie reszta? 3. jakie mechaniczne komendy a na koncu przed smiercią k...a jakby pilot był robotem to bym w to moze uwierzył okłamywanie narodu trwa Odpowiedz Link Zgłoś
onatutrwa Re: Zobacz zapisy czarnych skrzynek Tu-154 [PLIK] 01.06.10, 16:01 # Placebo - czyli prawo oczekiwań. Placebo w medycynie to imitacja lekarstwa, operacji nie mającej wpływu na zdrowie pacjenta, jednakże pacjent o tym nie wie, myśląc, że podaje się mu prawdziwe lekarstwo, pacjent zdrowieje. W przełożeniu na manipulacje działa to bardzo podobnie, manipulant wmawia, że cos jest tak a nie inaczej lub wykorzystuje wcześniejsze doświadczenia osoby manipulowanej w celu wykorzystania tego przy podejmowaniu decyzji. Innymi słowy, jeśli ktoś Ci mówi "Uda się, bo zawsze się udawało", wzmacnia twoje oczekiwania i jesteś skłonny mu uwierzyć. Skrajnym przykładem może być ta sytuacja: załóżmy, że kupiłeś drogie lekarstwo, i chwaliłeś się nim przed znajomymi, a ono wcale nie działa tak jak powinno, strach przed tym, że pokażesz znajomym jak wyrzuciłeś pieniądze błoto, karze Ci wierzyć, że jednak ono działa, i szukasz wszelakich potwierdzeń jego działania. Wiecej: www.eioba.pl/a424/obrona_przed_manipulacja_poprzez_zrozumienie_technik_manipulacji#ixzz0pbrF6Gwy Odpowiedz Link Zgłoś
dickers a co ty myślałeś że wojskowe trepy to ynteligencja 01.06.10, 16:04 chechecheche że tylko kurwa powiedzieli to i tak słabo, kurwa to u trepostwa jak "proszę" u normalnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
malgo0o Zobacz zapisy czarnych skrzynek Tu-154 [PLIK] 01.06.10, 15:59 Kulturalnych mamy pilotów, nie ma co. Przed katastrofą kopernika, pilot krzyknął "cześć, giniemy!" a teraz ... I nie udało się zrobić legendy. O rzekomych modlitewnych uniesieniach donosił nie tylko Fakt ale też np. Dziennik (h t t p:// dziennik.pl/katastrofa-smolensk/article605579/Jezu_Jezu_Ostatnie_slowa_pilotow.html) Odpowiedz Link Zgłoś
mol_chemiczny Tamci mieli nieco więcej czasu, nie sądzisz? 01.06.10, 18:47 Tamci mieli nieco więcej czasu, nie sądzisz? > Kulturalnych mamy pilotów, nie ma co. > Przed katastrofą kopernika, pilot krzyknął "cześć, giniemy!" a teraz ... > I nie udało się zrobić legendy. O rzekomych modlitewnych uniesieniach donosił n > ie tylko Fakt ale też np. Dziennik (h t t p:// dziennik.pl/katastrofa-smolensk/ > article605579/Jezu_Jezu_Ostatnie_slowa_pilotow.html) Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Wstrzasające 01.06.10, 16:01 Biedni ludzie, czemu nie mogli normalnie lecieć na inne lotnisko? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Nacisków nie było? 01.06.10, 16:04 10:30:32,7 - 35,4 10:28:00,4 - 02,2 Nacisków nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nacisków nie było? 01.06.10, 16:48 sharn1 napisał: > Nie. Byly, bo prezydent wydawal polecenia i do niego nalezala ostateczna decyzja, a nie do pilotow, co jest sprzeczne z przepisami. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Nacisków nie było? 01.06.10, 16:51 NIGDY nie było.... tnij.org/jak_mon_zamierza_reagowac Odpowiedz Link Zgłoś
lucas moze specjalisci to przeanalizuja i powiedza 01.06.10, 16:02 dlaczego piloci do konca nie wiedzieli,ze leca w zupelnie nie tym kierunku co potrzeba?? en.wikipedia.org/wiki/1986_Mozambican_Tupolev_Tu-134_crash a tu podobna sytuacja i jak ktos zna angielski moze sobie porownac obie katastrofy i udzial w nim Rosjan Odpowiedz Link Zgłoś
a.turowski Re: poza tym to bylo probne podejscie 01.06.10, 16:49 Jaaaasne..... Probne podejscie z wystawionym podwoziem i na 20 metrow wysokosci. Gratuluje wyobrazni. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: poza tym to bylo probne podejscie 01.06.10, 16:50 lucas napisał: > a nie ladowanie! Przeczytaj jeszcze raz calosc i sie nie kompromituj. Odpowiedz Link Zgłoś
razor_blady 10:30:32 Na razie nie ma decyzji prezydenta... 01.06.10, 16:03 10:30:32 Na razie nie ma DECYZJI prezydenta co dalej robić (prawdopod. Kazana) 10:30:54 No i... (2-gi pilot) 10:30:54 Co z nami Basiu? (1-szy pilot do stewardessy) 10:37:23 Wykonujemy czwarty,polski 101 (1-szy pilot) 10:38:00 Wkurzy się, jeśli jeszcze... (niezr.) (niezident.) KTO podejmował decyzje na pokładzie? 1-szy pilot? Czy tylko słuchał decyzji przyniesionej przez stwerdessę? Odpowiedz Link Zgłoś
dickers Re: 10:30:32 Na razie nie ma decyzji prezydenta.. 01.06.10, 16:12 dokładnie, kto tym burdelikiem zarządzał to właśnie widac teraz Odpowiedz Link Zgłoś
niekandydujacy_niepolityk Zapisy nie są wiarygodne. 01.06.10, 16:04 To może napisać każdy. Tylko oryginały dźwiękowe. Odpowiedz Link Zgłoś
dickers ty jesteś wiarygodnym pisdzielcem :) i trollem 01.06.10, 16:10 ot i już, trzeba by ciebie odsłuchać Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Zapisy nie są wiarygodne. 01.06.10, 16:14 niekandydujacy_niepolityk napisał: > To może napisać każdy. > Tylko oryginały dźwiękowe. Tak, pewnie nikt tego nie weryfikował z oryginałem. Przeciez ci odpowiedzialni to kompletni debile i notorycznie wystawiają d.. na strzał. Logiczne. A. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_problem Re: Zapisy nie są wiarygodne. 01.06.10, 16:25 dlatego to co dziś zostało ujawnione, nie mówi tak naprawdę nic. Musimy czekać na polską analizę zapisów. Trzeba trochę cierpliwości i najlepiej nie wyciągać jednoznacznych wniosków do momentu ujawnienia na polskich analiz. Odpowiedz Link Zgłoś
tedj Re: Zapisy nie są wiarygodne. 01.06.10, 16:30 Idę o zakład, że jak dostaniesz nagranie, to powiesz, że zostało sfałszowane, a jak otrzymasz oryginał czarnych skrzynek, to stwierdzisz, że zostały przeprogramowane. Odpowiedz Link Zgłoś
razor_blady Re: Zapisy nie są wiarygodne. 01.06.10, 16:31 Wtedy byś usłyszał wybuchy, strzały i krzyki "nie ubijaj!". 90% ludzi usłyszałoby po prostu szum. Po odszumieniu to jest materiał do analiz, tyle, że dla wielu jest to już materiał z założenia zmanipulowany. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Kurwaaa...nie oddaje oczekiwanej martyrologii.... 01.06.10, 16:04 Ciekawe co wymyślą teraz nawiedzeni poszukiwacze tanich sensacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
frankyy Re: Kurwaaa...nie oddaje oczekiwanej martyrologii 01.06.10, 16:15 to Akty Strzeliste polskich lotników, Dziwisz pewnie się ucieszy Odpowiedz Link Zgłoś
zgrabic1 Zobacz zapisy czarnych skrzynek Tu-154 [PLIK] 01.06.10, 16:05 mnie wystarczy: najpierw "nie ma decyzji prezydenta " potem rozmowa o lotnisku w Witebsku potem urywek "o wkurzeniu sie kogos" a potem katastrofa... KOGO POCHOWALISMY NA WAWELU??? Odpowiedz Link Zgłoś
rykozbajan 745...hPa?! 01.06.10, 16:06 Pytanie od laika: czy ja dobrze zrozumiałem, że wieża podała załodze ciśnienie 745 hPa? Czy dobrze zrozumiałem, że dowódca takie parametry kazał wprowadzić do wysokościomierza? O ile mi wiadomo, to w czasie zderzenia ciśnienie w Smoleńsku wynosiło 1026 hPa. Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale coś mi tu śmierdzi błędem wieży. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: 745...hPa?! 01.06.10, 16:20 rykozbajan napisał: > Pytanie od laika: czy ja dobrze zrozumiałem, że wieża podała załodze ciśnienie > 745 hPa? Czy dobrze zrozumiałem, że dowódca takie parametry kazał wprowadzić > do wysokościomierza? O ile mi wiadomo, to w czasie zderzenia ciśnienie w > Smoleńsku wynosiło 1026 hPa. Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale > coś mi tu śmierdzi błędem wieży. Śmierdzą tobie co najwyżej skarpetki. Ciśnienie podawane jest w milimetrach słupa rtęci. 745mmHg to 1005 hPa. Odpowiedz Link Zgłoś