antylewar 04.06.10, 21:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flyhalf Pretensje do Dukaczewskiego za szczerość 04.06.10, 21:37 Państwo polskie się sprawdziło a śledztwo jest prowadzone wspaniale... mówi D. Tusk bo cóż innego może mówić? Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Kubeł insynuacji w Wiadomościach 04.06.10, 21:38 Niejka Romaszewska na swoim blogu, czsto pisze o misyjnosci telewizji publicznej, jaka reprezentuje od zawsze, wtoruje jej inna emerytka Jankowska, o tych krazy juz pare kawalow. O bielsacie: "Pani Agnieszko, a kiedy skoncza sie biaoruskie stosunki w TVP ? Ile kosztuje przekierowanie nadajnikow Biesatu na TVP1 ?" muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhahahahahahahaha.................... Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Kubeł insynuacji w Wiadomościach 04.06.10, 21:44 Bez sensu ten komentarz p. Miłady. Gdzie są tu te kubły pomyj? bo wymyśliła tytuł, ale zabrakło jej argumentacji. Wiadomości dziś nie oglądałam, ale czytałam wywiad z Dukaczewskim, czytałam co Komorowski mówił w Londynie o gazie łupkowym ( i nie w Naszym Dzienniku, bo nie czytam tej gazety) - tak czy siak marszałek totalnie się po raz kolejny skompromitował swoimi teoriami;) A że popiera go były szef zlikwidowanej WSI to cóż, pomyślałam tylko... do pocałunku śmierci od Jaruzelskiego dołączył się Dukaczewski... A co do Kaczyńskiego - co w tym złego że podpisywał plakaty z Solidarnością ? dziwna ta p. Miłada, o coś jej jakby chodzi, ale problem z artykułacją myśli -niestety Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Kubeł insynuacji w Wiadomościach 04.06.10, 22:25 "A co do Kaczyńskiego - co w tym złego że podpisywał plakaty z Solidarnością ? " Podpisywał plakaty (lub ich reprodukcje) z wyborów do sejmu kontraktowego. Tego samego, który był owocem "zdrady okrągłostołowej". Więc pytanie: czy wyrzekł się swojej wcześniejszej oceny Okrągłego Stołu? Przyznasz, że można się w tym pogubić. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Kubeł insynuacji w Wiadomościach 04.06.10, 22:54 @zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz , nie wiem, w czym Ty się tu gubisz, ale to może z braku wiedzy. Kaczyńscy o Okrągłym Stole i wydarzeniach z nim związanych od dawien dawna mówili jako o czymś ważnym i potrzebnym, np, mówili tak : "Ten ustrój należało likwidować jak najszybciej. Każdy miesiąc jego trwania był szkodliwy dla polskiego narodu. Inną sprawą jest jak porozumienie Okrągłego Stołu traktowano później. Pewna część elity solidarnościowej potraktowała je niestety jako coś wieczystego." (cytat zaczerpnięty z bloga jednej z redaktorek GW, która cytuje z książki-wywiadu z Kaczyńskimi, podaję link:dominikawielowieyska.blox.pl/2006/08/O-Kaczynskich-i- zdradzie-narodowej.html) Dziś Kaczyński powiedział o tamtym czasie tak (cyt.z art. opisującego spotkanie:): "Jarosław Kaczyński zaznaczył, że wybory z 4 czerwca 89 r. były bardzo ważnym momentem w historii kraju. „Polska szła ku wolności bardzo szybko (...) Polska ogromnie się zmieniła. Myślałem, że zmieni się szybciej, jeszcze bardziej” - powiedział. „Możemy mówić o sukcesie i bardzo wielu niedogodnościach, o rzeczach, których zrobić się nie udało” - dodał." W czym Ty tutaj nie umiesz się połapać? Bo jak dla mnie to Kaczyński przejawia godną podziwu konsekwencję w wypowiadanych przez siebie sądach na ten temat. To żebym ja jako zwykła studentka wiedziała takie rzeczy, a redaktorka GW miała z taką wiedzą problem, to to już naprawdę jest żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Kubeł insynuacji w Wiadomościach 04.06.10, 23:20 Dziękuję za wzbogacenie mojej wiedzy. Karkołomne jest jednak rozpatrywanie Okrągłego Stołu w oderwaniu od jego efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Kubeł insynuacji w Wiadomościach 04.06.10, 23:30 @zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz, zgadzam się z Tobą. Dlatego tak cenię sobie zmysł krytyczny p. Kaczyńskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Kubeł insynuacji w Wiadomościach 04.06.10, 23:31 A jak komuś tego zmysłu brakuje, to wnioski wysnuwa właśnie tak karkołomne jak pani Miłada w swoim artykuliku o niewiadomo-czym. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Kubeł insynuacji w Wiadomościach 05.06.10, 00:28 Nigdy nie odmawiałem panu Kaczyńskiemu zdolności. Człowiek zdolny wprowadzać rewolucję moralną wespół z Lepperem jest zaiste zdolny do imponujących łamańców i karkołomnych konstrukcji intelektualnych. Zawsze go za to podziwiałem. Ja się z Jarosławem Kaczyńskim po prostu nie zgadzam. Zarówno jeśli chodzi o styl, jak i o treść. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Kubeł insynuacji w Wiadomościach 05.06.10, 00:48 @zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz, w tym, że się z nim nie zgadzasz - nic złego nie ma. Gorzej jeśli piszesz rzeczy, o których nie wiesz wystarczająco dużo (jak z tym stosunkiem Kaczyńskich do Okrągłego Stołu), bo wtedy sam osłabiasz siłę swych argumentów A jeszcze gorzej kiedy robi tak redaktorka Wyborczej, która takim tekstem jak ten tutaj się zwyczajnie kompromituje. Zarzucając Wiadomościom "pomyje" nijak nie potrafi udowodnić, że te pomyje ktoś na kogoś wylał, na dodatek dorzuca tą kiepściutką uwagę o Kaczyńskim podpisującym plakaty Solidarności, wykazując się ignorancją w kwestii wiedzy na ten temat. Śmiechowe jest takie zachowanie dziennikarza gazety chcącej uchodzić za inteligencką i opiniotwórczą. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Kubeł insynuacji w Wiadomościach 05.06.10, 01:25 Czy ja wiem? Stosunek Kaczyńskiego do Okrągłego Stołu jest konstrukcją wielokrotnie złożoną i karkołomną (będę się przy tym stwierdzeniu upierał). Od początku uczciwie przyznawałem, że zgubił mnie Jarosław Kaczyński w swych około-okrągłostołowych (jak to napisać?!) wywodach. Nie sądzę, by wpływało to na ocenę mojego do J. Kaczyńskiego stosunku. Nie jest moją rolą bronić autorki felietonu (komentarza?), ale weź pod uwagę i to, że teksty publicystyczne mają czasami charakter, powiedzmy, emocjonalny. Pozwól dziennikarzowi na drobną złośliwostkę od czasu do czasu. Historia pamięta bardziej skandaliczne "skróty myślowe". Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Kubeł insynuacji w Wiadomościach 05.06.10, 03:03 @zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ale jeśli między tytułem artykułu a jego treścią trudno się dopatrzyć związku, to hm... to naprawdę jest jakiś wielki skrót myślowy. Tak wielki, że aż trudno pojąć o co autorowi chodziło. Więc takiej emocjonalności w tekstach jestem przeciwna. Złamanego grosza bym za taki tekst nie dała. Za takie teksty w szkole dostałoby się co najwyżej trójkę, a to i tak tylko przy wyrozumiałym nauczycielu. A to przecież Gazeta Wyborcza jest! Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Kubeł insynuacji w Wiadomościach 05.06.10, 03:04 Poza tym w tym artykule nie ma żadnej "drobnej złośliwostki" (jaka niby?..) Jest tylko jakiś niezrozumiały, mało sensowny wywód Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Kubeł insynuacji w Wiadomościach 05.06.10, 03:09 A że Jarosław Cię w swych rozważaniach nt Okrągłego Stołu zgubił, cóż... nie każdemu widać dane jest rozumieć wielkich wizjonerów :P Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Kubeł insynuacji w Wiadomościach 05.06.10, 08:59 Jaki wizjoner?! Pragmatyk nad pragmatykami! Pytałem już o to, ale zgrabnie się prześlizgnęłaś nad problemem: jaką wizję wyobrażał sobie Jarosław Kaczyński realizować wspólnie z Lepperem i spółką? Nie wiesz? Odpowiem ci: wizję władzy. Tylko i wyłącznie. Wcale nie odczuwam kompleksów z powodu niezrozumienia "wizji" Jarosława Kaczyńskiego - przeciwnie, bawi mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
funiaextra Re: do zuzy-pomponik, propisowskiej studentki, 05.06.10, 21:15 Jesli chodzi o stosunek Kaczynskich do okraglego stolu, to delikatnie mowiac byl niejednoznaczny i ,jak zwykle bywa z bracmi, wszystko zalezalo od potrzeb.Stad tyle nieporozumien na ten temat.Bracia uczestniczyli w obradach okraglego stolu, Lech we wszystkich spotkaniach w Magdalence.Co nie przeszkadzalo im dorwac sie do wladzy pod haslem IV RP, ktora miala walczyc ze "skutkami okraglego stolu". Maciarewicz , tak lubiany i popierany przez braci nigdy nie kryl, ze to byla zdrada narodowa. Tak samo uwazali Gwiazda i Walentynowicz, odznaczani przez prezydenta kaczynskiego.Slowem wtedy kiedy braciom bylo na reke, walczyli ze skutkami tego do czego sami sie przyczynili. Teraz bardziej na reke Jaroslawowi Malemu acz Zacietemu jest wypunktowanie swojego udzialu w okraglym stole. A Zuza Pomponik moze poooopieeeraccc jedynego slusznego pieniacza ... Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: Kubeł insynuacji w Wiadomościach 06.06.10, 06:52 zuziu Ty nie jesteś zwykłą studentką ale prostą studentką radzę sie nieco skomplikować jako że twoje komentarze są wypisz wymaluj jak z podręcznika lektora KC PZPR co mnie zresztą nie dziwi jest to podstawowe kompendium propagandy twoich dobrodziei czyli sztabu pisku Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa49 Wiarygodne zródło 05.06.10, 00:24 zuza.pomponik napisała: > Bez sensu ten komentarz p. Miłady. > Gdzie są tu te kubły pomyj? bo wymyśliła tytuł, ale zabrakło jej > argumentacji. > Wiadomości dziś nie oglądałam, ale czytałam wywiad z Dukaczewskim, > czytałam co Komorowski mówił w Londynie o gazie łupkowym ( i nie w > Naszym Dzienniku, bo nie czytam tej gazety) - tak czy siak marszałek > totalnie się po raz kolejny skompromitował swoimi teoriami;) > A że popiera go były szef zlikwidowanej WSI to cóż, pomyślałam > tylko... do pocałunku śmierci od Jaruzelskiego dołączył się > Dukaczewski... > > A co do Kaczyńskiego - co w tym złego że podpisywał plakaty z > Solidarnością ? > > dziwna ta p. Miłada, o coś jej jakby chodzi, ale problem z > artykułacją myśli -niestety artykułacja? Niunia, fachowiec od wszystkiego zwana pomponem a cóż to za słowo? Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Wiarygodne zródło 05.06.10, 00:51 mroowa49, to takie moje słowotwórstwo :)) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa mdłości 04.06.10, 21:48 Tej propagandy "GW" nie da się czytać, mdłości. Tej propagandy TVP nie da się oglądać, mdłości. I "GW" i TVP są siebie warci, jedno szambo propagandy. A to, że "GW" antypisowskie, a to, że TVP antypeowskie, cóż znaczy, nic. Propaganda to propaganda: to samo szambo. Tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: mdłości 05.06.10, 09:10 to po złamane prącie to czytasz? Jak nie zaglądam do Waszego dziennika i nie słucham Radia Mariola. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa masz 05.06.10, 13:47 Masz, kicior99, najwyższe IQ w Polsce, więc zrozumiesz, co zaraz napiszę. Nie czytam "GW", bo już się czytać nie da, a chciałbym poczytać, bo żadnych innych gazet już nie czytam ze względu na cholerną propagandę. Mam prawo jako czytelnik "GW" od pierwszego numeru tego pisma oczekiwać, aby choć "GW" nie była nafaszerowana ohydną propagandą. Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa49 Brukowiec "Fakt" jako źródło prawdy 04.06.10, 22:00 To już przekracza wszelkie granice! Telewizja publiczna powołuje się na źródło informacji i cytuje "opiniotwórczą" gazetę "Fakt" - szmatławiec przypisał pilotom Jaka - jakieś zdania o skali emocji "Trędowatej" Mniszkówny. Wcześniej Fakt zrobił podobny numer publikując rzekome słowa ofiar w ostatniej sekundzie przed katastrofą, które w świetle stenogramów są podłym kłamstwem i żerowaniem na ludzkich emocjach. Ale co tam! Dla Wiadomości "publicznej" telewizji to źródło wiarygodnej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Brukowiec "Fakt" jako źródło prawdy 04.06.10, 22:22 mroowa, przeczytaj najpierw ten art. z Faktu, a potem się wypowiadaj. Prawda jest taka, że dzięki Faktowi wiele się dowiedzieliśmy - wiele podanych przez Fakt informacji, a obśmiewanych przez GW - okazało się w biegiem czasu prawdą. Więc powoli fakt robi się bardziej wiarygodny nawet od GW! :) a tu info o tym że nasi europosłowie czują się zażenowani gadkami Bronka w Londynie : niezalezna.pl/article/show/id/34965 wcale im się nie dziwię, też czuję się zażenowana;) Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa49 Re: Brukowiec "Fakt" jako źródło prawdy 04.06.10, 22:39 Czy trzygłowe ciele z in vitro i bestialski pomidor zabójca też przyczyniły się do katastrofy smoleńskiej? Prawda w Fakcie :))) Nawet dziennikarze z tej gazety mieliby z ciebie niezły ubaw :D Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Brukowiec "Fakt" jako źródło prawdy 04.06.10, 22:47 Ciekawy artykuł podlinkowałaś. "Polscy eurodeputowani są zdziwieni i zażenowani wypowiedzią marszałka Sejmu odnośnie gazu łupkowego" (pomijam tu fakt, że poprawniej byłoby "odnośnie do..."). Zwraca moją uwagę zastosowanie liczby mnogiej: eurodeputowani, zdziwieni, zażenowani. Kimże są ci mnodzy eurodeputowani? To Konrad Szymański z PiS... i w zasadzie tyle nazwisk. Okazuje się bowiem, że Konrad Szymański wyrazili owo zdziwienie i zażenowanie. Pozdrawiamy pana posła (panów posłów?) Szymańskiego i dziękujemy im za aktywną pracę (chciałoby się rzec, że pracuje pan poseł za dwóch). Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Brukowiec "Fakt" jako źródło prawdy 04.06.10, 23:06 @zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz, heh, no ale sam przyznaj, że marszałka w tej kwestii to można tylko obśmiać:) Poza tym: 1/.jest tam też w tym art. wspominany eurodeputowany PO p. Saryusz- Wolski, który mówił o gazie łupkowym zupełnie inne rzeczy niż p. marszałek. Pewnie p. S-W zna się na tym ciut lepiej 2/."odnośnie do"? co to by była za konstrukcja? moim zdaniem ta użyta w artykule jest jak najbardziej poprawna. "wypowiedź marszałka odnośnie DO gazu ???" kto Cię takich zasad nauczył?.. 3/.ileż to razy GW powoływała się na "anonimowych informatorów", zwł. w sprawie katastrofy smoleńskiej mieliśmy całą plejadę anonimowych rosyjskich pilotów, generałów, prokuratorów i naocznych świadków. W tym artykule przynajmniej dwa nazwiska padły ;) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Brukowiec "Fakt" jako źródło prawdy 04.06.10, 23:18 Odnośnie do "odnośnie do" ;) poradnia.pwn.pl/lista.php?id=10350 Podtrzymuję opinię, że byłoby poprawniej. Jacek Saryusz-Wolski nie wyrażał zdziwienia ani zażenowania, tylko odmienną od marszałka opinię (przynajmniej tak wnioskuję z tego artykuliku). Więc nie można go wciągać do tej "mnogości". Zostają więc anonimowi rozmówcy. Ja nie jestem z GW i nie lubię anonimowych informatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Brukowiec "Fakt" jako źródło prawdy 04.06.10, 23:35 @zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz , to tym razem ja dziękuję za wzbogacenie mojej wiedzy językowej :) człowiek całe życie się uczy.. Co do Saryusza - Wolskiego, wystarczy że ktoś go spyta, a jestem pewna, że wyrazi na temat wypowiedzi marszałka co najmniej zdziwienie. A w miejsce zażenowania, może pojawi się rozbawienie, bo we mnie np. ta wypowiedź marszałka budzi bardziej śmiech niż jakieś zażenowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Brukowiec "Fakt" jako źródło prawdy 05.06.10, 00:09 Nie wiem czy to takie śmieszne. Od tego jest kampania wyborcza, żeby kandydaci przedstawiali swoje opinie na różne tematy. Wole to od rozważań na temat przemian psychologicznych, rodziny, zwierząt domowych itp. Nie podoba ci się zdanie tego kandydata, to masz kilku innych do wyboru. Dobrodziejstwo demokracji. Niech wygra lepszy :) Ja się tam na gazie nie znam. Wiem, że popieram uniezależnienie dostaw od Rosji. Ale do niedawna nie wiedziałem nawet o istnieniu czegoś takiego, jak gaz łupkowy. Nie będę teraz udawał eksperta. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Brukowiec "Fakt" jako źródło prawdy 05.06.10, 01:00 @zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz, a no to widzisz, ja o gazie łupkowym wiem nie od dziś :) i stąd wiem, że mówienie, że wydobywa się go metodą odkrywkową i że może się to przyczynić do dewastacji krajobrazu jest ignorancją na taką skalę, że właściwie może tylko wywołać uśmiech politowania... (zajrzałam zresztą do art. Naszego Dziennika na ten temat - całkiem sensownie napisany! dużo sensowniej niż ten tutaj art. p. Miłady:) Więc wiesz, jakby marszałek Bronisław ograniczył się do przedstawienia swojej opinii w kwestii gazu (czyli powiedział np. po prostu że jest temu pomysłowi przeciwny) to nie miałabym się z czego śmiać, przyjęłabym to jako jego opinię. Ale że mówi o metodzie odkrywkowej i niszczeniu krajobrazu i tym uzasadnia tą opinię, to ja się z takiego uzasadnienia śmieję w głos :) bo to trochę tak jakby ktoś mówił, że jest przeciwny zamiataniu podłogi, bo nie ma do tego noża i widelca. Albo coś równie absurdalnego. Też jestem przeciwna rozważaniom na temat przemian psychologicznych, rodziny, zwierząt itp. dlatego staram się ograniczyć czytanie GW, Polityki, słuchanie Bartoszewskiego, Lisa, Olejnik - bo to szkoda czasu, oni się zajmują tymi kwestiami psychologicznymi aż do bólu.. zamiast pytać/pisać o konkretach. Ja też popieram uniezależnienie dostaw od Rosji i szerzej rzecz biorąc - dywersyfikację źródeł energii, dlatego w tych wyborach najbliżej mi do PiSu (bo tak na co dzień PiSiakiem nie jestem) Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Brukowiec "Fakt" jako źródło prawdy 05.06.10, 01:13 "Ja też popieram uniezależnienie dostaw od Rosji i szerzej rzecz biorąc - dywersyfikację źródeł energii, dlatego w tych wyborach najbliżej mi do PiSu (bo tak na co dzień PiSiakiem nie jestem) " A widzisz... to już dla mnie zbyt duży przeskok myślowy. Od poparcia dla idei dywersyfikacji (uwielbiam takie słowa!) źródeł energii do poparcia dla PiS-u droga daleka. Szczerze mówiąc, dla mnie droga nie do przejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Brukowiec "Fakt" jako źródło prawdy 05.06.10, 03:08 A kto jest tej dywersyfikacji bliżej na naszej obecnej scenie politycznej? na wyborczej biz napisali takie coś: wyborcza.biz/biznes/1,101562,7769088,W_katastrofie_w_Smolensku _zgineli_rzecznicy_dywersyfikacji.html Tusk i Pawlak, rzecznicy umowy z Rosją na gaz do 2037 czy 2038 roku, chyba nie są aż tak za tą dywersyfikacją? Odpowiedz Link Zgłoś
bugatti Re: Brukowiec "Fakt" jako źródło prawdy 05.06.10, 00:44 zuza.pomponik napisała: > mroowa, przeczytaj najpierw ten art. z Faktu, a potem się wypowiadaj. > Prawda jest taka, że dzięki Faktowi wiele się dowiedzieliśmy - wiele > podanych przez Fakt informacji, a obśmiewanych przez GW - okazało się > w biegiem czasu prawdą. > Więc powoli fakt robi się bardziej wiarygodny nawet od GW! :) > > a tu info o tym że nasi europosłowie czują się zażenowani gadkami > Bronka w Londynie : rel="nofollow">niezalezna.pl/article/show/id/34965 > wcale im się nie dziwię, też czuję się zażenowana;) Zuza, ja czyłabym się zażenowana, będąc Tobą... O tej prymitywnej argumentacji nie wspomnę. "Fakt" - czyli - umówmy się "Bild" to nie jest źródło opiniotwórczych wiadomości. Zamilknij więc, kobieto, i idź tkać arrasy albo szydłkuj obrusiki dla prezia. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Brukowiec "Fakt" jako źródło prawdy 05.06.10, 01:05 @bugatti, a kto powiedział, że "Fakt" jest "źródłem opiniotwórczych wiadomości" (cokolwiek to znaczy..;) w nie mniejszym stopniu niż GW. Wyborcza stacza się z każdym dniem coraz niżej, więc nawet trudno mi ocenić, czy jest jeszcze na poziomie Faktu, czy już kilka pięter w dół. Reszta Twojego wpisu mi się podoba, doceniam walory językowe, na Twoim miejscu postawiłabym jednak na więcej treści, bo sama forma szybko się nudzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Kublik insynuacji w Wiadomościach 04.06.10, 22:18 Nie pisze się kubeł tylko kublik. I najobrzydliwsze insynuacje w TVP to program Lisa ( a obecnie teraz k...a WPROST) oraz bełkot Żakowskiego. A co do gazu łupkowego, Bronek zapowiedział w Londynie że jeśli ma być wydobywany odkrywkowo to źle dla naszego kraju. Nawet cezar Bolesław Wałęsa tak nie bredził podczas "prezydentury". A Dukaczewski to kolejny z którym nie wolno robić wywiadów - podobnie jak z Siwym z GW ? A jak przeczytałem tytuł "Tiry od Komorowskiego" byłem przekonany że PO jedzie na pomóc powodzianom a to qu... wiozą śmieci w ilości półtora miliona z którymi będą krązyć po domach - jak świadkowie Jehowy - wynajęci bojówkarze Bronka. A wywalę to na zbity pysk ! Skandal ! Precz z komuną ! Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa49 nie pieprz bez sensu 04.06.10, 22:25 chłopie. Bo z ciebie taki powodzianin jak z koziej dupy trąba. Nikt do ciebie nie puka bo i po co? Samotny żałosny frustrat. Odpowiedz Link Zgłoś
bugatti Re: Kublik insynuacji w Wiadomościach 05.06.10, 00:54 barakkobamaa napisał: > Nie pisze się kubeł tylko kublik. I najobrzydliwsze insynuacje w TVP to > program Lisa ( a obecnie teraz k...a WPROST) oraz bełkot Żakowskiego. A co do > gazu łupkowego, Bronek zapowiedział w Londynie że jeśli ma być wydobywany > odkrywkowo to źle dla naszego kraju. Nawet cezar Bolesław Wałęsa tak nie > bredził podczas "prezydentury". A Dukaczewski to kolejny z którym nie wolno > robić wywiadów - podobnie jak z Siwym z GW ? A jak przeczytałem tytuł "Tiry od > Komorowskiego" byłem przekonany że PO jedzie na pomóc powodzianom a to qu... > wiozą śmieci w ilości półtora miliona z którymi będą krązyć po domach - jak > świadkowie Jehowy - wynajęci bojówkarze Bronka. A wywalę to na zbity pysk ! > Skandal ! Precz z komuną ! > barak? Dlaczego barak? Zbuduj dom, to pogadamy. Teraz jesteś monotematyczny, słonko. I taki nudny, że po trzech słowach rezygnuję z dalszego czytania. Brakuje Ci chyba mięsa? A powodzianom Jarosław- kukła na pewno pomoże. Wpuśmy go w tę prezydenturę, jak mówi Wałęsa, będziemy mieć spokój z pisiorami na zawsze. Precz z pisokomuną! Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Re: Kublik insynuacji w Wiadomościach 05.06.10, 02:02 Naprawdę zamierzacie krązyć po domach i z tymi ulotkami ? Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Kublik insynuacji w Wiadomościach 05.06.10, 10:21 A gdzieś ty się urodził? Ja przed każdymi wyborami znajduję w skrzynce na listy ulotki od prawie wszystkich kandydatów. I niezmiennie lądują one w koszu na śmieci. Taki już urok kampanii wyborczej, więc nie wymyślaj już głupot, drogi barakku. Zresztą, wolę ulotki w skrzynce, niż w przedsionku mojego kościoła parafialnego na stoliku między prasą katolicką - a i to mi się zdarzyło w 2005 i 2007 r. Odpowiedz Link Zgłoś
veritas_est Re: Kublik insynuacji w Wiadomościach 05.06.10, 02:47 bugatti, świerzbi ręka, żeby ci przypie...ć Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Możesz, gnojku, spróbować. Ale nie ręczę za efekt. 05.06.10, 04:00 veritas_est napisała: > bugatti, świerzbi ręka, żeby ci przypie...ć Odpowiedz Link Zgłoś
voluntariusz Kubeł insynuacji w GW 04.06.10, 22:23 Ping-pong Kubeł insynuacji w GW od jakiej wybiórczej lektury zaczynają dzień cyngle z GW? Odpowiedz Link Zgłoś
lazy_sod ale o co chodzi? 04.06.10, 22:35 Pytanie proste. Wiadomosci widzialem o Komorowskim nie powiedziano nic co by mu w jakikolwiek sposob ublizalo. Rozumiem im blizej do wyborow tym bardziej walka klas sie zaostrza taka to madrosc etapu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrprzekota Dziękuję!!!! Jest Pani wielka! 04.06.10, 22:42 o mało co przegapiłbym kolejną wpadkę Bronia "Z RÓŻOWYM W RĘKU" Komorowskiego! Jego mądra i głęboka wypowiedź o gazie z łupków jakoś mi umknęłą. Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Re: Kubeł insynuacji w Wiadomościach 04.06.10, 22:45 Jak śmiesz chamie rodem z pisuaru pisać cokolwiek złego o Magdalence, skoro tam właśnie "wypływał komunoidalnie" wraz z Kiszczakiem, Cioskiem, Wałęsą i Michnikiem poźniejszy prezydent Lech Kaczyński we własnej osobie? Bądź grzeczny brzydalu bo Cię pan prezes Kaczyński za uszkiem nie podrapie! Odpowiedz Link Zgłoś
conrad11 Wzorem obiektywizmu sa dziennikarze GW 04.06.10, 23:17 Adres mieszkania red. Anny Bikont z GW jest adresem sztabu wyborczego "drogiego Bronka". Czy działalność pani Jędrysik również finansują sztabowcy PO czy tylko zazdrości koleżance? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtkrak Kubeł insynuacji w Wiadomościach 05.06.10, 01:08 Pani Miłado. Myślałem, że piękne imię i gładka buzia potrafi pójść z bystrością umysłu. Niestety, miałkość pani artykułu przyprawia o zażenowanie. Chciałaby Pani przykład, proszę... Gaz łupkowy to przyszłość (vide USA) i rzecz jasna, że obce firmy (Gazprom) chciałyby utrzymać swoje dochody. Zgadza się Pani? A cała reszta, to logiczny wniosek, którego nie potrafi Pani przyjąć do wiadomości. Marszałek "gafa" Komorowski bronił WSI, i co w tym dziwnego, że osoby ze służb będą go bronić. Wstyd, że popełnia Pani takie artykuły. Prostactwo i żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
zenonbombalina69 Re: Kubeł insynuacji w Wiadomościach 05.06.10, 19:22 Z tą gładką buzią pani Miłady to się zagalopowałeś... zdjęcie pokazuje zupełnie co innego..... Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x To dla nich sprawa życia i smierci 05.06.10, 01:14 Wiadomo że tylko Kaczyński jako Prezydent może ich uratować inaczej głowy lecą. Do tego wiedzą że nic im już bardziej nie zaszkodzi niż dotychczasowa działalnosć. Mam nadzieję że nikt nie zapomni Napieralskiemu do czego doprowadził w sojuszu z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
veritas_est Komorowski to rosyjski agent bez dwóch zdań 05.06.10, 02:52 doszła do słusznej konkluzji red. Miłada W GW jak widać wyrosła 5 kolumna Kaczystowska Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: Komorowski to rosyjski agent bez dwóch zdań 05.06.10, 03:14 A może p. Miłada po prostu wie, że Bronek to agent, i dlatego tak szybko i tak sprawnie odczytała z pozoru niewinny przekaz Wiadomości? ;) Stara metoda - wyśmiać wiadomość prawdziwą i zrobić z wierzących w nią "oszołomów". Albo może p. Miłada już tak programowo jest źle nastawiona do Wiadomości. Tak po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora pomponiku, koniec z kulturą wobec Ciebie!!! 05.06.10, 10:48 Trzeba byc szmatą, aby takiemu czlowiekowi, z takim zyciorysem jak Marszałek Komorowski zarzucać gaenturalność. Ty właśnie jesteś taką szmatą, zwykłym ścierwem!!!!!!!!!! Ujawnij szmato swoje nazwisko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Re: pomponiku, koniec z kulturą wobec Ciebie!!! 05.06.10, 15:43 Ale przecież ja nie zarzuciłam panu Hrabi vel Gafa, że był agentem, Henryku:) zastanawiałam się tylko, dlaczego p. Miłada tak szybko i gładko wyciągnęła taki wniosek z tych Wiadomości? czyżby poparcie od Dukaczewskiego, szefa WSI miało wpływ na jej opinię? czy też może to, że p. Hrabia jest przeciwny wydobywaniu gazu łupkowego? tak sobie tylko rozważałam... Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: pomponiku, koniec z kulturą wobec Ciebie!!! 05.06.10, 16:19 Skończ już proszę z tą WSIą - przecież to paranoja jakaś! Odpowiedz Link Zgłoś
wyszynekwanda Re: pomponiku, koniec z kulturą wobec Ciebie!!! 05.06.10, 17:59 Zamilcz, dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrprzekota Re: pomponiku, koniec z kulturą wobec Ciebie!!! 05.06.10, 20:59 Zwiększ dawkę człowieku. Zbyt mała dawka powoduje agresję Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Dalej, nadal czekam, aż przypier...olisz. 05.06.10, 04:02 Skoro umiesz grozić, pokaż jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Pan Wolodyjowski gorszy od kowboja? 05.06.10, 03:38 Co za chamstwo uzywac obcych symboli w kampanii wyborczej. A co ? Maly Rycerz gorszy od amerykanskiego aktora Gary Kupera ? Kiedy te blazny przestana miec kompleksy wobec Ameryki i wszystkiego co amerykanskie Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Nawet Dukaczewski nie chce Gajowego... 05.06.10, 06:56 przecież nie jest aż tak głupi żeby nie wiedział co oznacza jego "poparcie".... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: GW upada coraz niżej 05.06.10, 07:16 Na czym mają polegac insynuacje? Na tym, że Komorowski był przeciw likwidacji WSI? Faktycznie, był przeciw. Na tym, że Dukaczewski popiera Komorowskiego? To z kolei wiemy z wywiadu, którego udzielił Dukaczewski. Wiadomości go tylko zacytowały (jak rozumiem nie powinny). Na tym, że Komorowski wypowiedział się przeciw eksploatacji gazu łupkowego? No, wypowiedział sie? Ze nie chce tego Rosja? To akurat nie Wiadomości ale europoseł Szymański, którego poproszono o komentarz. Jak rozumiem wypowiedzi marszałka powinny być komentowane tylko przez jego kolegów partyjnych i życzliwych ekspertów a nie przez oponentów. Czy padło stwierdzenie, że Komorowski jest rosyjskim agentem? Nie, to Milada dośpiewała sobie sama. Czy Jarosław KAczyński kiedykolwiek krytykował Magdalenkę, Okrągły Stół albo wybory czerwcowe? Nie - on jedynie uważał, że potem należało działać szybciej a nie ślepo trzymać się ustaleń z wiosny 89. Jak rozumiem gdy GW sugeruje, że Jarkacz kazał bratu lądować w Smoleńsku to nie insynuacje tylko niewinne kojarzenie faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio.cekin Kubeł insynuacji ? 05.06.10, 12:31 Kubeł insynuacji ze złóż (g)łupków? Be,Pfe! Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Kubeł insynuacji w Wiadomościach 05.06.10, 13:44 ..J,Kaczynski upudrowany udaje swietoszka a jego,,V-TA Kolumna,, TVP-1 ,Nasz Dziennik,Rzeczpospolita opluwaja rzad i PO,Komorowskiego tak wlasnie bedzie rzadzilo PIS ,podsuchy,aferki,klamstwa itp. dzialania PIS sa na granicy zamachu stanu,histeria glupoty nasila sie wybory blisko,kosciol szaleje,jak tak dalej bedzie to czeka nas Grecja. Odpowiedz Link Zgłoś
25000zl prorządowa gazeta oburza się na innych za 05.06.10, 13:57 krytykę i patrzenie na ręce władzy. Jak za PRL-u. Kiedy ta gazetka stała się tak beznadziejnym biuletynem propagandowym? Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 To tylko upewnia mnie w przekonaniu, że 05.06.10, 14:05 powinniśmy wybrać B. Komorowskiego w I turze, omijając szerokim łukiem G. Napieralskiego - za to, że choć młody uosabia PZPR-owski beton, że zawarł koalicję medialną z braćmi Kaczyńskimi i "zapomniał" o sprawie B. Blidy i że kampanię wyborczą prowadzą mu kolesie Rywina - Kwiatkowski i Czarzasty. Poza tym, co niebagatelne, zaoszczędzimy 70 mln zł dla powodzian!!! A zatem zabieramy ze sobą oświecone "mohery" - wyrwane z jarkowo-rydzykowego ciemnogrodu - i one też głosują na B. Komorowskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek Kubeł? to jest kubeł? 05.06.10, 16:41 to maleńki kubełek, kublik zaledwie. A do tego proPISowski internet - kiedyś był przez stałe łącze,potem bezprzewodowy a teraz proPiSowski. ten musi być najszybszy. Ogórek ma dla Pani radę: (...) - rada dla polityków, ale mogą stosować ten sposób i dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.pomponik Kubeł insynuacji w Wiadomościach 05.06.10, 16:58 www.youtube.com/watch?v=vzhz79xokxQ polecam wszystkim ! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zenonbombalina69 Kubeł insynuacji w Wiadomościach 05.06.10, 19:18 Pani Miłada Jędrysik idealnie wpisuje sie w zdanie.."Ładna nie jest ale za to mądra...też wcale"! Odpowiedz Link Zgłoś