Dodaj do ulubionych

Ta złowieszcza Europride

07.06.10, 10:10
Jak mawiał klasyk - wraz z postępem rewolucji walka klas zaostrza
się...
Obserwuj wątek
    • ril Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 10:18
      "seksualizm to sprawa intymna i nie należy go eksponować "

Ale mężczyźni hetero eksponują swoją seksualność, np. mówiąc moja
      dziewczyny/żona zrobiła to. Ja też eksponuję swoją orientację
      ujawniając w pracy, że mam żonę. Gdybym było homo i miał partnera, nie
      odważyłbym się powiedzieć o swoim chłopaku w pracy czy pójść z nim na
      firmową imprezę. I właśnie w ten sposób homoseksualiści są w polskim
      społeczeństwie dyskryminowani
      • o_retyy To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 10:36
        Nikt nie mówi głośno o swoim homoseksualnym partnerze nie ze względu na
        dyskryminację, ale dlatego że się wstydzi i jest to naturalny, prawidłowy
        odruch. Żadne prawo tego nie zmieni, homoseksualizm jest po prostu
        przykrą chorobą, a o przykrych chorobach nie opowiada się każdemu.
        • helisasg Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 11:38
          Oczywiście nie masz racji. Po pierwsze, wcale się nie wstydzi, ale
          przez zepsute moralnie osoby jak ty może się bać mówić, bo powiedza mu
          cos podobnego albo inne bzdury.

Ale prawdziwy powód do wstydu mają takie homofoby jak ty -
          niewychowane, z najwyraźniej złym dzieciństwem. Widocznie "wzorzec
          kobiety i mężczyzny" to mało by wyrosnąć na porządnego, godnego
          szacunku człowieka.
          • jazg1 Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 12:18
            Tak samo było na zachodzie. Najpierw chcieli tolerancji, potem
            akceptacji, a teraz zakazu jakichkolwiek negatywnych opinii o nich
            oraz adopcji dzieci. Tego samego chcą w Polsce i trzeba im od razu
            powiedzieć STOP!!!

Homoseksualizm to uleczalna choroba, jak ktoś się nie chce leczyć,
            to jest jego sprawa i nie ma powodu, aby dawać tym chorym ludziom
            jakiekolwiek przywileje.
            • wooloo Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 12:38
              A co wy macie za jakis wyimagowany problem z ta adopcja??? Po pierwsze adopcja jest zainteresowany tak znikomy PROMIL homoseksualistow, ze to jest zupelnie wydumany temat. Poza tym homoseksualizm nie mozna sie "nauczyc", wbrew temu co twierdza oszolomy: homo sie jest albo sie nie jest. Jak ktos nie ma takich sklonnosci, to mozna go "namawiac" w nieskonczonosc i tak to o niczego nie doprowadzi.

W Polsce panuje moda na antygejowska histerie, zabranianie doroslym ludziom zycia takimi, jakimi sa od urodzenia.

Ale za to brak jest zupelnie oburzenia na HETEROseksualna pedofilie w kregach koscielnych czy wykoszystywanie nieletnich galerianek za doladowanie komorki. Ta hipokryzja jest po prostu obrzydliwa.
              • big.ot nie ma co apelować trzeba działać! 07.06.10, 13:21
                Apele są bezsensu. Trzeba działać! Skoro oni manifestują swoją
                odmienność to ja proponuję, żeby wszyscy hetero zademonstrowali swoją
                NORMALNOŚĆ. Pokażmy, że nie należą im się ŻADNE specjalne prawa ponad
                to co gwarantuje każdemu obywatelowi Konstytucja.

Łysych panów, którzy przyjdą zrobić rozróbę (bo akurat nie ma meczu
                na stadionie) proponuję grzecznie (tudzież pałami) odseparować od obu
                grup.

wooloo napisał:

> W Polsce panuje moda na antygejowska histerie, zabranianie doroslym
                ludziom zyc
                > ia takimi, jakimi sa od urodzenia.

Ależ moda jest dokładnie odwrotna! Tylko ciemnogród z mody nic sobie
                nie chce robić. Całkiem słusznie zresztą bo moda przychodzi (nie
                przypominam sobie, żeby kiedyś NIE było mody na tzw. "histerię
                antygejowską) i odchodzi - w tym sezonie modne jest to (homo) w
                przyszłym sezonie będzie modne co innego (pedofilia?).

> Ale za to brak jest zupelnie oburzenia na HETEROseksualna pedofilie
                w kregach k
                > oscielnych

Jak to nie ma? Tylko coś spraw w Polsce (ku rozpaczy anty-kleryków)
                nie ma. Jako niewierzący, ceniący praworządność obywatel, jak się
                natknę osobiście na taki przypadek to zaraz zadzwonię na policję. A
                poza tym to homosie nie mogą być pedofilami?

• spokojny_swir Nie zgadzam sie z Toba 07.06.10, 14:22
                Seksualnosc nastolatka nie jest w 100% ustalona, ona sie w jakims stopniu
                ksztaltuje.

A co do doroslych. Dam Ci dwa przyklady: wiezienia i koszary wojskowe w dawnych
                czasach. Kiedys w obu miejscach mezczyzni nie mogli miec kontaktu z kobietami. I
                jakos calkiem duza grupa nie wytrzymywala napiecia seksualnego. Mimo, ze
                normalnie wiekszosc z nich zalozyla by rodziny. Wiec... w jakims stopniu nasza
                seksualnosc nie jest dla wszystkich czyms raz na zawzse ustalonym .
                • mecenas_misiura Re: Nie zgadzam sie z Toba 07.06.10, 14:40
                  Podałeś sytuacje patologiczne (można by dodać seminaria) - to że jakiś odsetek
                  (10-20% ?) wykazywał w nich zachowania seksualne, nie znaczy, że w warunkach
                  normalnych by je preferował.
                  • maruda.r Re: Nie zgadzam sie z Toba 07.06.10, 16:23
                    mecenas_misiura napisał:

> Podałeś sytuacje patologiczne (można by dodać seminaria) - to że jakiś odsetek
                    > (10-20% ?) wykazywał w nich zachowania seksualne, nie znaczy, że w warunkach
                    > normalnych by je preferował.

Badania, na które zdajesz się powoływać, są nowe i wyglądają na obiektywne.
                    Potwierdza je zresztą fakt oczywisty, jakim jest odsetek gejów, którzy rodzą
                    się, wychowują i żyją w rodzinach i społeczeństwie o dość ortodoksyjnych
                    przekonaniach i sporej presji antyhomoseksualnej.

Skłaniam się ku hipotezie, że orientacja jest ustalona genetycznie, jednak sama
                    granica między orientacją homo i heteroseksualną przebiega różnie u
                    poszczególnych osobników. Są więc mężczyźni o orientacji hetero/homo 90/10, są
                    60/40, są i 10/90. Skrajne wypadki (zdecydowany hetero lub homo) raczej
                    wykluczają dobrowolne kontakty w zakresie swojej orientacji mniejszościowej,
                    natomiast zakwalifikowanie osobników "niezdecydowanych" do jakieś grupy będzie
                    wypadkową wychowania, presji, możliwości i zwykłego przypadku. Ta sama osoba o
                    orientacji 60/40, w zależności od tego, jako potoczą się jej losy, może zostać
                    ojcem rodziny wg tradycyjnego wzorca lub gejem-aktywistą. Wydaje się (choć nie
                    opieram się na wynikach badań naukowych), że osoby o zdecydowanej orientacji nie
                    zostają aktywistami tęczowymi ani antytęczowymi.

• yogikim1 Re: Nie zgadzam sie z Toba 07.06.10, 16:27
                  Matko bosko lichensko czym innym jest podejmowanie zachowan seksualnych w tym
                  przypadku homoseksualnych np w wiezieniu gdzie nie ma mozliwosci realizacji
                  popendu z kobieta a czym innym orientacja homoseksualna kazdy seksuolog Ci to
                  powie chyba ze zadzwonisz do radia maryja rece mi opadaja jak was czytam :(
              • szuwarek75 Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 14:37
                Poza tym homoseksualizm nie mozna sie "nauczyc", wbrew temu co
                twierdza oszolomy: homo sie jest albo sie nie jest. Jak ktos nie ma
                takich sklonnosci, to mozna go "namawiac" w nieskonczonosc i tak to o
                niczego nie doprowadzi

Ciekawe co powiesz o więźniach czy żołnierzach, gdzie praktyki
                homoseksualne są dosyć powszechne, mimo że za kraty czy za bramę idą
                chłopcy hetero.

> A co wy macie za jakis wyimagowany problem z ta adopcja??? Po
                pierwsze adopcja jest zainteresowany tak znikomy PROMIL
                homoseksualistow, ze to jest zupelnie wydumany temat.

To nie jest wydumany temat - sprawa często poruszana jest na
                gejowskich portalach.
                Małżeństwom hetero trudno jest uzyskać zgodę na adopcję, trzeba
                spędzić tysiące warunków a i tak czeka się na to latami. W przypadku
                możliwości adopcji przez homo takie odrzucenie wniosku zapewne
                rozpętałoby burzę z hasłem "dyskryminacja".

ale za to brak jest zupelnie oburzenia na HETEROseksualna
                pedofilie w kregach koscielnych czy wykoszystywanie nieletnich
                galerianek za doladowanie komorki. Ta hipokryzja jest po prostu
                obrzydliwa.

Może przebywasz w złych kręgach, oburzenie na te sprawy powinno być
                powszechne
                • yogikim1 Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 16:29
                  czytasz gejowskie portale ? hmm :)
            • amkkmp Zoll i eksponowanie orientacji seksualnej 07.06.10, 12:38
              "Nie podobają mi się parady pod hasłami takiej czy innej orientacji
              seksualnej, bo seksualizm to sprawa intymna i nie należy go
              eksponować"
              A Pan panie Zoll nie eksponuje swojej orientacji seksualnej? Ja
              jestem hetero i wie Pan, mieszkam z żoną, noszę obrączkę, w portfelu
              i na biurku jej zdjęcie, na różne imprezy i spacery chodzimy razem -
              czyli eksponuję swoją orientację seksualną na każdym kroku. Jeśli
              Pan rozumie tolerancję jako "jak pedały wyjadą na Madagaskar to mi
              nie przeszkadzają", to pełnił Pan w życiu co najmniej o jedno
              stanowisko za dużo.
              • pal666 Re: Zoll i eksponowanie orientacji seksualnej 07.06.10, 15:51
                Pan Zoll nie biega na parady heteroseksulaistów. Z prostej przyczyny: bo takich
                parad nie ma.
                Poza tym czym innym jest zdjęcie stojące na moim biurku a czym innym parada.
                Zdjęcie stoi frontem do mnie, mogą je -teoretycznie - obejrzeć ci, którzy do
                mnie przyjdą. Obejrzą je tylko wścibscy i źle wychowani. Z własnej i
                nieprzymuszonej woli. natomiast parada - jakakolwiek - odbywa się w przestrzeni,
                która jest dana nam wszystkim. Również tym, ktorzy sobie żadnych parad nie
                życzą. I to jest różnica. wniosek: Twoja argumentacja nie trzyma się kupy.
                • yogikim1 Re: Zoll i eksponowanie orientacji seksualnej 07.06.10, 16:31
                  kiedys LPR organizowal takie parady wiec sa a wlasciwie byly
            • monster_truck Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 12:43
              Sam jestem przeciwko adopcji dzieci przez pary homoseksualne ale nie lubię głupich tekstów w stylu: "homoseksualizm to choroba, którą można leczyć". Jak się nie ma pojęcia o czym mówi to lepiej siedzieć cicho. A Zoll, Nowak i Kukiz to żadne autorytety. Jazgot tego ostatniego jest szczególnie nudny.
              • realgniot Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 13:43
                monster_truck napisał:

Wytłumacz mi dlaczego? Jeżeli dziecko będzie szanowane, otoczone miłością to dlaczego nie?
                • adelix82 Bo nie wyrośnie na pożądnego Polaka-homofoba? :P 07.06.10, 13:50
                • pixos Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 14:25
                  Bo w przyrodzie potomstwem cieszą się tylko pary, w których mama i tata są
                  przeciwnej płci?
                  • yogikim1 Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 16:32
                    sa tez geje ktorzy maja juz dzieci np z poprzednich zwiazkow i teraz te dzieci
                    maja 2 tatusiów wiec nie do konca tak jest
                • monster_truck Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 14:29
                  Trafia do mnie argument że lepiej gdy dziecko ktoś kocha niż gdyby miało się wychowywać w domu dziecka samo ale z drugiej strony kto zagwarantuje że przez to jakich ma rodziców nasze homofobiczne społeczeństwo nie zniszczy mu życia. Dziecko nie podejmie za siebie decyzji mimo że dotyczy ona jak będzie wyglądało całe jego życie więc bałbym się podjąć decyzję zmieniającą prawo a zarazem przyszłość takiego dziecka. Dopóki nic się nie zmieni w mentalności ludzi, a jestem prawie pewien że tak się nie stanie jeszcze bardzo długo, to mogłoby to przynieść więcej złego niż dobrego.
            • solidaruch3 Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 12:46
              Jazg, cała prawda. Mi też nie przeszkadza kto z kim się stuka ale nie o to
              chodzi. Homo samo w sobie nie jest złem ale jest wynaturzeniem. Temu nikt nie
              zaprzeczy, że wbrew naturze to jest bo z takiego związku przecież nie ma
              potomstwa. Mamy wyginąć jako ludzkość bo geje i lesbijki tego chcą ?
              • pe11 Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 12:55
                > Jazg, cała prawda. Mi też nie przeszkadza kto z kim się stuka ale nie o to
                > chodzi. Homo samo w sobie nie jest złem ale jest wynaturzeniem. Temu nikt nie
                > zaprzeczy

Owszem, zaprzeczy. Homoseksualizm występuje w naturze u niemal wszystkich
                gatunków zwierząt.
                • aardvaark Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 14:22
                  > Owszem, zaprzeczy. Homoseksualizm występuje w naturze u niemal wszystkich
                  > gatunków zwierząt.

Podaj przykłady i doinformuj forumowiczów jak rozmnażają się zwierzęta, u
                  których homoseksualne zachowania występują.
                • mecenas_misiura Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 15:44
                  U niemal wszystkich gatunków zwierząt występują także osobniki albinotyczne.
                  Albo rodzą się jednostki pozbawione możliwości rozrodu. I czego to ma niby dowodzić?
              • wooloo Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 12:56
                Ludzkosc nie wyginie przez "homosi", bo oni istnieja juz tak dlugo, jak istnieje ludzkosc, sa procentowo (4-6% populacji) takim samym "wynaturzeniem" jak albinosi, ktorzy tez zawsze byli, sa i bede = homosie sa taka sama czescia skladowa natury jak hetero, inaczej ewolucja juz dawno by ich wyeliminowala.
              • realgniot Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 13:48
                solidaruch3 napisał:

Wyobraź sobie, że mimo usilnych starań nie będzie więcej niż 10% par homoseksualnych.
                W naturze jest to też naturalne, może zwierzęta trzeba leczyć, bo nie będziemy mieli np. krów?
                Nie można ludzi skazywać na samotność, bo są inni. Wystarczy, że znajdą kogoś podobnego i nie będą musiały udawać.
              • miszczu.pll drogie dzieci chrześcijańskie 07.06.10, 14:16
                przykład na klerze pokazuje że bóg tak chciał a może podważacie jego dzieło?
            • camparis Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 13:05
              Problem z adopcją to mają katoliccy ekstremiści. Dla nich lepiej,
              aby dziecko gniło w domu dziecka, niż miałoby zostać adoptowane
              przez ludzi nie spełniających ich kryteriów. Cóż złego jest w
              miłości przekazywanej dzieciom przez 2 mamy lesbijki czy 2 ojców
              gejów? Dlaczego od razu uważacie, że homoseksualny ojciec będzie
              napastował swoich synów? Czy heteroseksualny ojciec gwałci swoje
              córki?

Tak naprawdę większość z Was nawet nie liznęła problemu związanego z
              problemami dzieci, które są w domach dziecka! Większość z Was nawet
              nie ruszyła d... z domu aby pomóc tym dzieciakom, nie tylko
              finansowo, ale przede wszystkim poświęcając własny czas! Większość z
              Was ze wstrętem myśli, że mogłoby adoptować cudze dziecko!
              • alfalfa Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 13:56
                "Uważam za nieuczciwe przedstawianie jako faktu czegoś, co jest
                tylko antycypacją"

Więcej...
                wyborcza.pl/1,76842,7979371,Ta_zlowieszcza_Europride.html#ixzz0qARw1qj3
            • ilonka45 Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 13:56
              Do jazg1, Skoro mowisz A powiedz B, na zachodzie, o ktorym piszesz
              chcieli tolerancji i swiat sie nie zawalil...Skoro wg ciebie
              homoseksualizm jest choroba uleczalna, to dobra wiadomosc dla gejow,
              wg mnie ignoracja jest choroba nieuleczalna i ty na nia chorujesz...
              • monofem Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 20:38
                Jak na kogos, kto gani ignorancje, popisalas sie Ilonko niezla hipokryzja piszac
                tego posta kilka miesiecy temu:

Przypomne moze Twojego posta sprzed kilku miesiecy:
                > Autor: ilonka45 22.03.10, 12:32
                > Dlaczego zakladasz, ze wszystkie sa takie jak Twoja zona, ja nawet
                > nie majac zobowiazan zadnych (rozwodka) nigdy w zyciu na zadnego
                > ciemnoskorego bym nie poleciala, napawaja mnie opbrzydzeniem swoim
                > zachowaniem i wygladem, brrr.

forum.gazeta.pl/forum/w,24864,95771627,109055263,Re_PO_CZYM_POZNAC_OSZUSTA.html

Widocznie wrzucasz wszystkich Murzynow do jednego worka co? TOLERANCYJNA
                OBRONCZYNI UCISKANYCH HAHA
                • ilonka45 Re: Jasne, że chodzi o adopcję 08.06.10, 12:25
                  Ciekawe, nigdy czegos takiego nie napisalam, po pierwsze NIKT nie
                  napawa mnie obrzydzeniem, ze wzgledu na kolor skory czy pochodzenia
                  czy innej religii itp po drugie pogardzam ludzmi takimi jak ty,
                  ktorzy posuwaja sie do klamstwa, moze to byl cytat?
                  • monofem nie wykrecisz sie 08.06.10, 16:32
                    internet jest cierpliwy - co raz tutaj wrzucisz juz nigdy nie zginie. twoje
                    pokretne tlumaczenia sa bardzo slabe. napisalas tego posta, tak jak kilkaset
                    innych, a teraz lzesz jak pies. nie ze mna te numery, jeszcze gorsze od
                    nienawisci jest tchorzostwo i brak spojnosci samej z soba. co ja mowie, pewnie
                    nigdy o czyms takim nie slyszalas.

napisalas ze MURZYNI NAPAWAJA CIE OBRZYDZENIEM. tego juz nie trzeba tlumaczyc,
                    zlagadzac, zaklepywac. napisalas i sama sie tego wstydzisz.. czy moze byc cos
                    bardziej obrzydliwego?

dla ciebie zebys sobie przypomniala dobrze, a dla publicznosci ktora rozumie jak
                    dziala internet:
                    forum.gazeta.pl/forum/w,24864,95771627,109055263,Re_PO_CZYM_POZNAC_OSZUSTA.html
                    • ilonka45 Re: nie wykrecisz sie 09.06.10, 11:33
                      Czy nie rozumiesz idioto,ze wiele osob moze korzystac z jednego
                      komputera????? skoro jestem zalogowana to kazdy ma dostep, nie
                      wykrecam sie niczym, uwazam,ze ty jestes tchorzem, wypisujac
                      rasistowskie teksty, jednoczesnie studujac a Londynie, gdybys glosno
                      mowil tp co piszesz tutaj, dawno bys na zbity pysk wylecial z
                      uczelni.
                      • ilonka45 Re: nie wykrecisz sie 09.06.10, 11:42
                        Sprawdzilam ten tekst i oczywiscie zadalase sobie trud cytownia
                        czegos, wyjetego z kontekstu, po pierwsze nie na temat zupelnie na
                        tym forum, po drugie facet wymysla wszystkim Polkom od najgorszych,
                        bo mu sie zona puscila z jakims Arabem, weic napisanie, ze nie kazda
                        Polka zdradza meza i puszcza sie z byle kim, bo napawa ja to
                        obrzydzeniem nie jest postem rasistowksim, raczej kwestia gustu i
                        przestrzegania pewnych zasad, jesli tego nei rozumiesz to jestes
                        glupszy niz myslalam.
                        • kamel_65 Re: nie wykrecisz sie 24.06.10, 13:53
                          Ilona, olej monofema, bo to zwykły troll - po 20 razy wkleja pod każdym twoim
                          postem ten sam tekst.
            • niespodziewany22 Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 14:33
              To ja ciebie wylecze zebys zostal homoseksualista jazg1......!!!
            • s_f_ogorek Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 14:36
              Nie choroba tylko wybór. Tolerujmy homoseksualizm, ale pociąg do
              odbytu innego faceta nie zasługuje na żadne przywileje...
          • szarak_44 Praca w Gazecie Wyborczej 07.06.10, 12:20
            W poniedziałek, z samego rana do redakcji Gazety Wyborczej zapukała
            niepozorna, zgrzebnie ubrana staruszka.

- Niech będzie po… - zaczęła, lecz zmitygowała się natychmiast. – To
            znaczy, oczywiście dzień dobry. Ja byłam umówiona na spotkanie w
            sprawie pracy. Moje nazwisko Rzetelność Dziennikarska.

Olśniewająca blondyna obróciła się na krześle. Błysnęła ponętnymi
            nogami, częściowo tylko skrywanymi, skrojoną na korporacyjną miarę
            spódnicą. Jej nieskazitelnie gładka twarz utonęła w szerokim
            uśmiechu:

- Heja! – odpowiedziała i politycznie, i poprawnie i biznesowo. – Na
            mnie mówią Oglądalność. Obawiam się, że sprawa jest nieaktualna. Pan
            prezes już w sobotę wieczorem zaufał mojemu zaangażowaniu i powierzył
            to stanowisko. Zadzwonimy do pani.

---
            Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas
            Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami.
            Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami...
            Jesteśmy Słowianie!

• jawojtko Re: Praca w Gazecie Wyborczej 07.06.10, 17:06
              @szarak_44
              mam nadzieję, że nie jesteś literatem :-)))) Albo co mi tam, przecież nie muszę
              czytać, prawda. Więc bądź sobie.
              Czy masz jakieś merytoryczne uwagi do komentowanego tekstu, czy tak sobie tylko
              popiardujesz? Bo to ładne takie, ale jakoś nie znalazłem konkretu.
              Ja o samej petycji mam zdanie
              jeszcze
              konkretniejsze
              .
          • o_retyy Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 12:25
            > przez zepsute moralnie osoby jak ty może się bać mówić, bo powiedza mu
            > cos podobnego albo inne bzdury.
            >
            > Ale prawdziwy powód do wstydu mają takie homofoby jak ty -
            > niewychowane, z najwyraźniej złym dzieciństwem. Widocznie "wzorzec
            > kobiety i mężczyzny" to mało by wyrosnąć na porządnego, godnego
            > szacunku człowieka.

Cud miód tolerancja, no wręcz - można by rzec - wzorcowa...

• belast Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 12:45
              > Cud miód tolerancja, no wręcz - można by rzec - wzorcowa...

Fakt, dosyc srednia. Ale wrocmy moze jeszcze do twojego wpisu:

>...(cut) homoseksualizm jest po prostu przykrą chorobą

Sam to wydedukowales? Zrob krotki przeglad artykulow i badan na ten
              temat zanim bedziesz rzucal tego typu tekstami.
              • ciuciumorales Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 13:22
                zalezy kto prowadzi badania, na czyje zlecenie i kto publikuje. Jak
                ostatnio jakis gosc jezdzi po swiecie i prezentuje wyniki swoich
                badan (oczywiscie mniej korzystne dla homoseksualistow) to jest z
                miejsca m.in. przez GW nazywany homofobem i osmieszany jako
                naukowiec. Wiec ostroznie z tymi badaniami.
                • goove Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 15:43
                  Badania muszą być przeprowadzone według pewnych standardów. Inaczej każdy mógłby
                  pokazać 'papierek' że homeopatia działa albo, ze Bóg istnieje.
          • sea-rch Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 12:48
            helisasg napisał:

> Oczywiście nie masz racji. Po pierwsze, wcale się nie wstydzi, ale
            > przez zepsute moralnie osoby jak ty może się bać mówić, bo
            powiedza mu
            > cos podobnego albo inne bzdury.
            >
            > Ale prawdziwy powód do wstydu mają takie homofoby jak ty -
            > niewychowane, z najwyraźniej złym dzieciństwem.
            Widocznie "wzorzec
            > kobiety i mężczyzny" to mało by wyrosnąć na porządnego, godnego
            > szacunku człowieka.

u ciebie też nie zauważyłem dobrego wychowania, a raczej wzmożoną
            agresję.

a sam homoseksualizm to oczywiście dewocja. Owszem, nie można
            homoseksualistów dyskryminować, ale też nie można pozwalać na tego
            rodzaju minifestacje.
            • petroo81 Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 13:03
              Sam jesteś dewocja :)
            • freejazzy Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 13:19

> a sam homoseksualizm to oczywiście dewocja.

Ojj.. dewotki mogą poczuć się dotknięte:)
          • ben_nabrotzky Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 13:22
            Nie mam powodu do wstydu - uważam się za dobrze wychowanego. Miałem doskonałe
            dzieciństwo - fakt, wtedy mogłem z moimi starymi pogadać na każdy temat, mieli
            dla mnie więcej czasu niż teraz ja mam dla swojego dzieciaka. Ale nigdy nie
            powiem, że dwóch facetów, czy kobiet sypiających ze sobą to normalna sprawa.
            Jestem za tym, aby najpierw zaczęli ci ludzie korzystać z przysługujących im
            praw, np. testamentu. Chcę zwrócić uwagę, że damsko-męski konkubinat bez
            testamentu jest w takim samym stanie zawieszenia. I na ulicach nie widać jakoś
            manifestacji, ani parad.

Tak, że szanowni Panowie, drogie Panie...spiszcie testament...w szpitalu
            podajcie dane osoby, która może Was odwiedzać, róbcie cokolwiek...

ale nie katujcie nas Waszą odmiennością !
            • adelix82 Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 13:49
              Testament? Kwestia III grupy podatkowej.
              Szpital? Co w przypadku gdy na OIOM trafia nieprzytomny homoseksualista a
              partner nie ma prawa do żadnej informacji, bo ta przysługuje jedynie rodzinie?
              Nie jest też prawdą że sytuacja prawna nieformalnych związków heteroseksualnych
              jest taka sama jak par homo. Proszę sięgnąć po wyrok Sądu Najwyższego o sygn.
              III CZP 99/09
            • javariada Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 14:51
              A dlaczego tak cie interesuje kto z kim sypia? To jest niezdrowe.
              Poza tym jakie "nas"? Nas - heterykow? Jesli tak, to wypraszam sobie
              jako heteryk wlaczania swej ograniczonej osoby do MOJEJ grupy. Mnie
              nie interesuje co tatus albo mamusia i z kim robi w momentach
              intymnych, interesuje mnie czy dziecko jest szczesliwe.
            • yogikim1 Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 16:39
              z ich praw np testamentu wiesz jaki podatek zaplaci 2 chlopakow jesli kupia
              razem mieszkanie a jeden z nich zginie zapisujac wczeniej wszystko w testamencie 2 ?
              to samo dotyczy par hetero ostatno jako prawnik mialem do czynienia ze sprawa
              gdzie para heteroseksulana kupila na kredyt mieszkanie i sie rozstala
              konsekwencje sa niewyobrazalne dlatego jestem za ustawa ktora to uregoluje bo
              nie zmaierzam swoim zdaniem meczyc innych ludzi bo mi sie wydaje ze tak jest
              proponowal bym zapoznac sie z tematem i potem sie wypowiadac dzieka najlepiej
              nauczyc jest tolerancji i otwartosci na swiat gejem sie od tego nie zostaje a
              bardzo duzo sie traci zyjac w ciemnosci niewiedzy przesadow i ksenofobi i
              nienawisci
            • kamel_65 Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 24.06.10, 12:16
              Wszystko ładnie, fajnie, ale testament mogą podważyć homofoby z najbliższej
              rodziny zmarłego. W szpitalu - jak nie jesteś z rodziny, to won - oto właśnie
              jest wizerunek tolerancyjnej Polski...
          • tomeklesny Jasne lepiej dziecko wyslac na ministranta :-) 07.06.10, 13:29
            Swietna odpowiedz. W Polsce jeszcze wiele lat minie zanim ludzie
            zaczna myslec. Jednym ze skutkow myslenia bedzie tolerancja dla
            mniejszosc seksualnych. Normalny szczesliwy ze swojego zycia
            czlowiek nie bedzie mial zadnych problemow z gejami ani z tym ze
            sobie manifestuja. W Stanach w paradach gejow ida prezydenci miast i
            przedstawiciele kazdej dziedziny spolecznej(policjanci, strazacy
            itd)Sam mam zone i dwojke dzieci i nic mi to nie przeszkadza wrecz
            przeciwnie. Zdecydowana wiekszosc z tych ludzi jest bardziej
            szczesliwa ze swojego zycia niz przecietny Polak. Do tego znam kilka
            dzieci ktore sa adopotowane przez pary homoseksualne i kazde z nich
            jest lepiej wychowywane i szczesliwsze niz przecietny produkt naszej
            polskiej meczarni malzenskiej
            • pal666 Re: Jasne lepiej dziecko wyslac na ministranta :- 07.06.10, 16:12
              Czy Ty wiesz, co znaczy słowo "tolerancja" ? Bo wydaje mi się, że używasz go w
              złym znaczeniu. To, o czym piszesz to nie toleracja, to afirmacja.
          • pal666 Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 15:42
            Ooooo, pojawił się i poucza, ustala standardy, nasz arbiter elegantorum
            (pedalantorum?), jak tam u Ciebie ze slownikiem języka polskiego, kotku ?
        • epupecki Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 12:18
          o_retyy napisała:

> Nikt nie mówi głośno o swoim homoseksualnym partnerze nie ze
          względu na
          > dyskryminację, ale dlatego że się wstydzi i jest to naturalny,
          prawidłowy
          > odruch. Żadne prawo tego nie zmieni, homoseksualizm jest po prostu
          > przykrą chorobą, a o przykrych chorobach nie opowiada się każdemu.
          Wstyd jest oznaka braku akceptacji dla własnego człowieczeństwa! To
          stan wmówiony, stan toksyczny powodujący cierpienie. Ten wstyd jest
          dla wierzących brakiem akceptacji dzieła bożego. Przecież w ich
          pojęciu to Bóg ich takimi stworzył!
          Oczywiście nie należy mylić wstydu ze skruchą i pokornym przyznaniem
          się do błędu, do uczynków szkodzących innym ludziom ale to już inna
          sprawa. Nawołujący do wstydu często swoimi słowami generują tyle
          zła...
        • petroo81 Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 12:56
          Z przykrością to czyta się ten post. Jestem heterosexualnym mężczyznom, ale już od dawna wiem, że homosexualizm nie jest chorobą, lecz pewną, mniejszościową formą dobierania Sobie życiowego partnera wynikającą z naturalnie uwarunkowanych predyspozycji biologicznych(poczytaj sobie podręcznik do psychiatrii np). Dla mnie homosexualizm nie jest problemem... widziałbym go raczej w klasycznych gejach i lesbijkach afiszujących się perwersyjnie na ulicach miast, czy heterosexualnych parach. Problemem nie jest orientacja, a raczej dobry ton i smak w jakim to się wszystko odbywa.
          A dyskryminacja... dotyczy raczej zaściankowych ludzi, braku podstaw elementarnej wiedzy... no i wciąż edukacyjnego zacofania... na szczęście Ja ten problem już jakoś mam dawno z głowy.
          Pozdrawiam:)
        • max-kom Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 12:57
          to chyba "przykry" żart - jak przykra choroba
        • tomek20062 Wczoraj byla procesja pedofilow i tych .... 07.06.10, 13:30
          co ich chronia, biskupow i proboszczy. W dodatku niesli kosci zmarlego
          ksiedza Popieluszki, tez makabra. Powinni pokutowac ale sie wystawiaja
          i ciagna ponad 100tys ludnosci po ulicach Warszawy. Niby dlaczego
          zabraniac tego gejom?
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 11:05
        ril napisał:

> "seksualizm to sprawa intymna i nie należy go eksponować "
        >
        > Ale mężczyźni hetero eksponują swoją seksualność, np. mówiąc moja
        > dziewczyny/żona zrobiła to. Ja też eksponuję swoją orientację
        > ujawniając w pracy, że mam żonę. Gdybym było homo i miał partnera, nie
        > odważyłbym się powiedzieć o swoim chłopaku w pracy czy pójść z nim na
        > firmową imprezę. I właśnie w ten sposób homoseksualiści są w polskim
        > społeczeństwie dyskryminowani

Nie wiedziałam, że prof. Zoll ma takie poglądy. Trochę mnie to zaskoczyło.
        • wenzel2 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 11:43
          Też kiedyś uważałem go za rozsądnego goscia. Zupełnie bez powodu, jak się
          okazało. zasłona z oczu mi opadła jak "załatwił" w Trybunale Konstytucyjnym
          SLDowska liberalizację ustawy antyaborcyjnej.
          • jazg1 Zoll jest rozsądny 07.06.10, 12:19
            i widzi co się dzieje na Zachodzie, oraz jakie są tego skutki. W
            Polsce ukrywa się fakt, że na Zachodzie panuje homoseksualny terror.
            • princealbert Re: Zoll jest rozsądny 07.06.10, 12:27
              ja mieszkam na zachodzie i daje glowe, ze zaden homoseksualista
              jeszcze mnie nie sterroryzowal.
            • dyngos Re: Zoll jest rozsądny 07.06.10, 12:54
              jazg1 napisał:

> i widzi co się dzieje na Zachodzie, oraz jakie są tego skutki. W
              > Polsce ukrywa się fakt, że na Zachodzie panuje homoseksualny
              terror.

Słonce przegrzale! Nie "homoseksualny terror", tylko każdy ma równe
              prawo do szczęścia i do realizacji tego szczęścia.

Załóżmy, że np. przestrzeń twego heteroseksualnego szczęścia ma w
              promieniu 2 km i otoczona jest buforem 100 metrowym.

Ta przestrzeż natacza się i miażdży przestrzenie homoseksualnego
              szczęścia jakiegoś (dajmy na to) Roberta, a przecież ten Robert ma
              mieć takie samo prawo do szczęścia i do realizacji tego szczęścia
              jak i ty masz.
              Więc to nie jest terror, ale najzwyczajniejsze wyrównanie praw
              Roberta z prawami twoimi;

Ty odczuwasz terror, bo ktoś próbuje wyzwolić przestrzeń swojego
              homoseksualnego szczęścia spod narzuconej przestrzeni twojego
              szczęścia heteroseksualnego.

Dla równości powinieneś ustapić; to jest w twoim obywatelskim
              interesie.

Bo jeśli promuje się nierówność, ograniczanie, narzucanie innym
              swojego zdania, to nie minie roczek a ta wypromowana nierównośc
              obróci się przeciw np. tobie.

• ilonka45 Re: Zoll jest rozsądny 07.06.10, 14:05
              Gdzie ten terror?? na zachodzie Polski?
            • wenzel2 Re: Zoll chyba nigdy nie był rozsądny 07.06.10, 18:12
              Paczpancosieporobiło!! Terror, że aż strach. Heteryk to się na ulicy tego
              Zachodu pokazac normalnie nie może, bo go zaraz zgwałci homoseksualna bojówka;
              kobiety w ciąży są poddawane natychmiastowemu wyabortowaniu, a staruszkowie
              eutanazji.. na miejscu, tam gdzie stoją.
              PS życzę milej lektury Frondy i tym podobnych pierdół.
        • grey_hound Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:34
          Mnie również. Do tej pory miałam go za światłego człeka a teraz po prostu zbaraniałam.
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 14:14
            grey_hound napisała:

> Mnie również. Do tej pory miałam go za światłego człeka a teraz po prostu zbara
            > niałam.

Z drugiej strony - właśnie dobrze o nim świadczy, że choć ma konserwatywne
            poglądy na jakąś tam sprawę, to ogólnie nie robi wrażenia oszołoma.
      • arius5 A wczorajsza parada zbokow w Warszawie ? 07.06.10, 12:13
        Ponoc religia to takze sprawa osobista i nie powinno sie jej manifestowac.
        Zapomnieli ?
        • wenzel2 Re: A wczorajsza parada zbokow w Warszawie ? 07.06.10, 18:14
          To byli raczej nekrofile.
      • zdzisiek66 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:35
        > ujawniając w pracy, że mam żonę. Gdybym było homo i miał partnera, nie
        > odważyłbym się powiedzieć o swoim chłopaku w pracy czy pójść z nim na
        > firmową imprezę. I właśnie w ten sposób homoseksualiści są w polskim
        > społeczeństwie dyskryminow

Łatwo temu zapobiec, wprowadzając zakaz pod karą więzienia używania w miejscach
        publicznych słów "żona, mąż, chłopak, dziewczyna"
        Przecież można powiedzieć "osoba, z którą utrzymuję kontakty erotyczne".
        Paranoja? Skądże znowu. Realne postulaty "naukowców" spod znaku "teorii queer".
        Rzecz jasna, w państwach otwartych i tolerancyjnych, a nie tak jak Polska, podle
        dyskryminujących osoby o seksualności nieheteronormatywnej.
        • pe11 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:58
          A po co zakazywać czegokolwiek? Tak się składa, że zwolenników państwa
          policyjnego jest jednak mniejszość....
          • zdzisiek66 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 13:13
            Naprawdę? Mniejszość w Polsce jest zdania, że z przestępcami nie ma się co bawić
            w jakieś prawa człowieka, kara śmierci jak najbardziej, prawo do prywatności to
            jakieś dyrdymały, uczciwy nie ma nic do ukrycia, wszędzie powinny być kamery,
            patrole i w ogóle żeby był "porządek"? Zboczeńców kastrować (a przynajmniej
            gwałcić w więzieniach), zabójców zabijać, złodziei do kamieniołomów, syjonistów
            do Syjamu itp?
            Wyniki referendum na któryś z tych tematów mogłyby cię mocno zdziwić.
            A co do meritum, czyż z nietolerancją i dyskryminacją nie należy walczyć
            wszelkimi metodami? Z policyjną pałą włącznie, skoro ten ciemnogród
            nietolerancyjny nie rozumie innych argumentów?
      • rilwen1 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:55
        ze Zoll jest nadetym bucem to juz dawno wiedzialam, ale ze homofobem...
      • heterofob2 kiedy gej ma pierwszeńStwo w adopcji 07.06.10, 12:56
        www.youtube.com/user/ark951#p/u/2/b9QRxgPkV5U
      • chowad Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 13:39
        Wszysko ok, dopoki nie zaczniecie uprawiac erotyki w miejscach publicznych.
        Problem jest taki, ze geje sa jak zydzi. Jak upmonisz kogos za zasmiecanie
        ulicy, to spelniasz swoj obywatelski obowiazek, jesli upominana osoba okaze sie
        jednak zydem, to uprawiasz dyskryminacje...
        Niech sobie beda ze soba i robia co im sie tam podoba, niech tylko nie wciagaja
        w to innych tak. Nie moga miec dzieci z przyczyn naturalnych, wiec niech ich nie
        maja.
        Homoseksualizm jest anomalią. Nie wolno nam ich dyskryminowac, bo tacy sa, ale
        tez nie wolno im dyktowac innym swojego swiatopogladu.
        Beda chcieli paradowac, znajda sie tacy, ktorym sie bardzo to nie podoba i
        bedzie dym. To tez jest normalne.
      • josef_miejski Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 13:43
        ril napisał:

> "seksualizm to sprawa intymna i nie należy go eksponować "
        >
        > ujawniając w pracy, że mam żonę. Gdybym było homo i miał partnera,
        nie
        > odważyłbym się powiedzieć o swoim chłopaku w pracy czy pójść z nim
        na
        > firmową imprezę. I właśnie w ten sposób homoseksualiści są w
        polskim
        > społeczeństwie dyskryminowani

dokladnie tak !!!
      • s_f_ogorek Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 14:34
        To nie jest dyskryminacja. To ty się wstydzisz swojego "partnera".

Czy to ze twoi koledzy w pracy nie maja pociągów do facetów i maja
        normalne rodziny to znaczy, ze ty jesteś dyskryminowany?

To nie jest ich wina ze wolisz penisa. Czy z uwagi na twoje
        upodobania, wszyscy wokoło maja otoczyć cie jakaś specjalna opieka?

Znajdź sobie babę jeżeli nie chcesz się wstydzić na firmowych
        imprezach...

• pal666 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 15:40
        A na jakiej to paradzie heteroseksualnych mężczyzn byłeś ostatnio ? A może na
        paradzie heteroseksualnych kobiet ?
      • pal666 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 18:08
        w pracy,drogi ril, to mnie nie interesuje ani to, czy pan Zenek był w kinie z
        żoną,ani to, czy pan Janek mieszka z innym facetem. Natomiast żywotnie
        interesują mnie efekty pracy tych dżentelmenów. Bez względu na ich tzw.
        orientację ten jest lepszy kto ma lepsze wyniki.
        Prywatnie natomiast, jeżeli dyskutuję ze znajomym pederastą, nie ukrywając
        swojej dezaprobaty dla jego orientacji, to jest to nasz wybór. Wybór osób, z
        którymi spotykamy się w pracy jest siłą rzeczy ograniczony, dlatego pamiętajmy o
        tym, zanim podejmiemy tam JAKIKOLWIEK kontrowersyjny temat.
    • trajkotek warto się zastanowić 07.06.10, 10:29
      zacznijmy od podróży w przeszłość...

dennis prager - żydowski punk widzenia
    • pjpb Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 10:30
      Heh, pan Sadurski powinien wolniej się chyba wypowiadać...
      'Uważam za nieuczciwe przedstawianie jako faktu czegoś, co jest tylko
      antycypacją, że środowiska LGBT, choć dziś chcą mniej, za chwilę zażądają
      więcej, bo taka jest tendencja na Zachodzie.' Akurat to nie trzeba domniemywać
      - nie znam wypowiedzi działaczy, zaprzeczających takim dążeniom, natomiast
      pojawiały się klarujące, że trzeba małymi krokami do celu...
      'To nieprawda, że gdziekolwiek krytyka tych środowisk jest zakazana ani że w
      prawie są takie tendencje. Obawy te uważam za nieuzasadnioną histerię.' I tu
      można dzielić włos na czworo... Czy prawotwórczość sędziów (szczególnie w
      systemie anglosaskim) to tenesencje w pracie czy nie? Akurat próby podciąganie
      wszelkiej krytyki pod paragrafy mowy nienawiści pojawiają sie regularnie.
      Akurat gdzie jak gdzie, ale w środowisku akademickim p. Sadurki powinien był
      zauważyć, że nawiedzone bajdurzenia o wyższości orientacji homo, wyższości
      kobiet itp są traktowane jako nieszkodliwy ekscetryzm, ale już o kilka słow za
      daleko posunięta krytyka środowisk LGBT jest najłatwiejszą metodą do
      ostracyzmu środowiskowego (a co za tym idzie -> problemów w pracy).
      • szfeniko Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:19
        Ta parada przeszłaby bez echa gdyby pan Zoll Kukiz i ten pan z Raz Dwa trzy jej
        nie nagłośnili
        • pawel_z_wroclawia Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:32
          szfeniko napisał:

> Ta parada przeszłaby bez echa gdyby pan Zoll Kukiz i ten pan z Raz Dwa trzy jej
          > nie nagłośnili
          A wszystkie środowiska prawicowe???(PiS, partie kanapowe na prawo od PiS-u,
          Radio Maryja&CO [J.R. Nowak, Sobecka, Wujkowska],Pospieszalski, no i przede
          wszystkim kler na czele z biskupami...
          • alfalfa Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 14:25
            ci których wskazujesz milczą za to komentujemy art z GW. Ale to już
            tradycja, która nie dziwi.
            A.
    • colop4 Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 10:32
      juz naprawde rece opadaja. Wydawaloby sie,ze Zoll, Nowak e.a.
      wyksztalceni, obyci a tu taka ciemnota i zabobon wychodzi!
      Nasluchaja sie tych katolickich glupot w kosciolach a potem idzie i
      podpisuje jeden z drugim jakies ciemngrodzkie dyrdymaly!
      • trajkotek katolickie głupoty 07.06.10, 10:40
        katolickie zabobony i dyrdymoly
      • bosman_plama Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 11:50
        colop4 napisał:

> juz naprawde rece opadaja. Wydawaloby sie,ze Zoll, Nowak e.a.
        > wyksztalceni, obyci a tu taka ciemnota i zabobon wychodzi!
        > Nasluchaja sie tych katolickich glupot w kosciolach a potem idzie i
        > podpisuje jeden z drugim jakies ciemngrodzkie dyrdymaly!

Tak, to bardzo tolerancyjny i otwarty wpis potwierdzający, że każdy
        ma prawo do poglądów, prawda?
      • arius5 Kto chroni dzieci i przed czym ? 07.06.10, 12:15
        Kosciol jakos nie chce chronic dzieci.
        Tysiace dzieci molestowanych i gwalconych przez ksiezy i nic sie nie dzieje.
        • alfalfa Re: Kto chroni dzieci i przed czym ? 07.06.10, 14:27
          co tak skromnie? Bez kozery powiem milion!
          A.
          • pan.toranaga Podbijam stawkę 11.06.10, 15:26
            > co tak skromnie? Bez kozery powiem milion!

Podbijam stawkę 100 milionów!
      • jacmenos Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:41
        homofobia to czasami nie problem braku wykształcenia i kultury .
        Czasem najżarliwiej protestują przeciwko homoseksualizmowi ci , którzy
        mają problemy z własną seksualnością .Lęk przed własnym ukrytym
        homoseksualizmem powoduje wewnętrzną potrzebą "walki" z jego przejawami
        - stąd homofobia .
        • alfalfa Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 14:28
          hahaha, no nareszcie! Czekałem na taki post i się nie zawiodłem.
          A.
      • bogda35 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:43
        nie bardzo rozumiem - czym jest"kultura gejowska" ? czym różni sie od "kultury"
        jako takiej ? eksponowanie własnej seksualnosci wydaje mi się ... smieszne i
        głupie. Czy n.p. preferujacy seks oralny,tez mogliby zrobic manifestację i
        dobrze sie z tym czuli ? no,nie wiem.W naszej tradycyjnej i jak sie okazuje-
        zacofanej- kulturze eksponowanie stosunków seksualnych uważane było za nieco
        nieprzyzwoite- była to sfera intymna.No ale jesli na tym ma polegac nasze
        intelektualne doganianie Europy ... szkoda że nie na czym innym.
    • maciekz70 Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 10:37
      Kukiza kiedyś szanowałem.Ale od jakiegoś czasu stwierdzam,że niestety robi się
      z niego coraz większa szmata.
      • trajkotek szmaty - do spalenia 07.06.10, 10:50
        bezużyteczne szmaty powinno sie spalać, czyż nie tak...
        błękitnoocy chłopcy, aby zapobiec rozprzestrzenianiu się ciemnoty i zabobonu rozpalili wielkie piece
        • josef_miejski Re: szmaty - do spalenia 07.06.10, 13:55
          trajkotek napisał:

> bezużyteczne szmaty powinno sie spalać, czyż nie tak...
          > błękitnoocy chłopcy, aby zapobiec
          rozprzestrzenianiu się ciemnoty i zabobonu
          rozpalili wielkie p
          > iece

Dlatego swiat przypisuje Ausschwiz Polakom. Wszedzie czytamy takie
          oswiadczenia buraków.
      • pawel_z_wroclawia No tak 07.06.10, 10:51
        Widocznie piosenka "O nic nie pytaj" dotyczy tylko heteroseksualistów :D
      • adelix82 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 11:54
        maciekz70 napisał:

> Kukiza kiedyś szanowałem.Ale od jakiegoś czasu stwierdzam,że niestety robi się
        > z niego coraz większa szmata.

Czego można spodziewać się po P. Kukizie. Jest on typowym przedstawicielem
        klasycznego heteroseksualisty polskiego. Chodzi mi tutaj o jego problemy
        alkoholowe, o których rozpisywały się swego czasu gazety i portale kolorowe.
        • ireneuszdziura Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:39
          adelix82 napisał:

> maciekz70 napisał:
          >
          > > Kukiza kiedyś szanowałem.Ale od jakiegoś czasu stwierdzam,że niestety rob
          > i się
          > > z niego coraz większa szmata.
          >
          > Czego można spodziewać się po P. Kukizie. Jest on typowym przedstawicielem
          > klasycznego heteroseksualisty polskiego. Chodzi mi tutaj o jego problemy
          > alkoholowe, o których rozpisywały się swego czasu gazety i portale kolorowe.

czyli wg. ciebie każdy alkoholik to homofob......gratuluję takiego intelektu:)
          nie bronię ani alkoholików ani homosiów......a Zoll mnie dość
          rozczarował.....Kukiz także...jak już ktoś wcześniej wspomniał....trzeba odrazu
          powiedzieć STOP!....chyba, że chcemy mieć przykład Duńsko-holenderski:/
          • benek_z_watykanu Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 13:14
            ireneuszdziura napisał:

....trzeba odrazu
            powiedzieć STOP!....chyba, że chcemy mieć przykład Duńsko-
            holenderski:/

JAKI TO MODEL DUNSKO-HOLENDERSKI?
        • josef_miejski Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 13:56
          adelix82 napisał:

> maciekz70 napisał:
          >
          > > Kukiza kiedyś szanowałem.Ale od jakiegoś czasu stwierdzam,że
          niestety rob
          > i się
          > > z niego coraz większa szmata.
          >
          > Czego można spodziewać się po P. Kukizie. Jest on typowym
          przedstawicielem
          > klasycznego heteroseksualisty polskiego. Chodzi mi tutaj o jego
          problemy
          > alkoholowe, o których rozpisywały się swego czasu gazety i portale
          kolorowe.
          o, o ,o! tam sie angazujcie buraki! z alkoholizmem walczcie na
          poczatek :)
      • pal666 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 16:20
        Dlaczego jesteś nietolerancyjny wobec Pawła Kukiza ?
    • flawerwell Pseudoautorytety chciały zabłysnąć 07.06.10, 10:53
      Chyba jestem głupi, bo nie znam 90% nazwisk z tej listy. Najwiekszym
      autorytetem jest jednak pani Półtawska, która twierdzi, że od
      noszenia dżinsów kobiety stają sie pezpłodne...
      • pawel_z_wroclawia Re: Pseudoautorytety chciały zabłysnąć 07.06.10, 11:04
        flawerwell napisał:

> Najwiekszym
        > autorytetem jest jednak pani Półtawska, która twierdzi, że od
        > noszenia dżinsów kobiety stają sie pezpłodne...

5/5 :-)
    • ibnalqq Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 11:08
      Panie Profesorze Zoll - pełen szacunek. Nie zawsze się z Panem zgadzam ale
      zaimponował mi Pan swoim brakiem koniunkturalizmu. Jestem pod wrażeniem, że
      stanął Pan w poprzek pochodowi lewactwa.
    • miroslove Wąskie horyzonty 07.06.10, 11:11
      I znowu polskie zaczadzenie umysłowe wychyla głowę i zwalcza
      wiatraki. Sprawę niestety trzeba rozpatrywać całościowo biorąc pod
      uwagę również rozmiar naszego nacjonalizmu. W tym kontekście
      środowiska takie jak te urządzające Europride należy brać w obronę -
      nawet przy braku zgody z postulatami.

Strona hetero zgłasza zagrożenia w sferze prawa i wolności,
      pozostaje to w dysproporcji do fizycznego zagrożenia
      homoseksualistów, które w mojej opinii istnieje w Polsce.
      • pawel_z_wroclawia Re: Wąskie horyzonty 07.06.10, 11:31
        miroslove napisał:

>
        > Strona hetero zgłasza zagrożenia w sferze prawa i wolności,
        > pozostaje to w dysproporcji do fizycznego zagrożenia
        > homoseksualistów, które w mojej opinii istnieje w Polsce.
        O homoseksualistach też wypowiadały te osoby bardzo nieprzychylne opinie.
        Tymczasem gdy zapytałem taką osobę, czy miała przyjemność poznać osobiście
        jakiegoś Niemca lub Żyda, zawsze padała odpowiedź negatywna. Ja natomiast taką
        przyjemność miałem (Niemiec i Rosjanka). I w moim przypadku byli to bardzo mili
        i kulturalni ludzie, a spotkanie z nimi stało w całkowitej sprzeczności z
        wieloma stereotypami na temat tych grup.
      • konishiko Re: Wąskie horyzonty 07.06.10, 13:07
        Nie wiem , czy istanieje zagrozenie fizyczne, ale psychiczne na
        pewno. Nic innego nie tlumaczy faktu, ze obracajac sie w podobnych
        srodowiskach w Polsce i paru innych krajach, w Polsce poznalam
        jednego geja (ktory utrzymywal ten fakt w glebokiej tajemnicy), a w
        Niemczech czy Irlandii calkiem wielu, w okolicach owej 4% statystyki.
        Ludzie po prostu sie boja przyznawac. I dopoki nie przestana, dopoty
        bedziemy meili dyskryminacje. I nie chodzi mi o zadne epatowanie
        czymkolwiek, ale po prostu o mozliwosc przyjscia na impreze w pracy z
        partnerem bez udawania nie wiadomo czego.
        • josef_miejski Re: Wąskie horyzonty 07.06.10, 14:20
          konishiko napisała:

> Nie wiem , czy istanieje zagrozenie fizyczne, ale psychiczne na
          > pewno. Nic innego nie tlumaczy faktu, ze obracajac sie w podobnych
          > srodowiskach w Polsce i paru innych krajach, w Polsce poznalam
          > jednego geja (ktory utrzymywal ten fakt w glebokiej tajemnicy), a w
          > Niemczech czy Irlandii calkiem wielu, w okolicach owej 4%
          statystyki.
          > Ludzie po prostu sie boja przyznawac. I dopoki nie przestana,
          dopoty
          > bedziemy meili dyskryminacje. I nie chodzi mi o zadne epatowanie
          > czymkolwiek, ale po prostu o mozliwosc przyjscia na impreze w pracy
          z
          > partnerem bez udawania nie wiadomo czego.
          >
          >
          Takich tekstów potzebuje buractwo w katolandzie
          ale obawiam sie, ze buraki zostana burakami durnymi jeszcze przez 60
          lat
        • miroslove Re: Wąskie horyzonty 07.06.10, 16:33
          Uważam że zagrożenie fizyczne istnieje - gdyby nie ochrona policji
          podczas tego typu imprez już dawno doszłoby do rękoczynów
          sprowokowanych przez łyso-szalikową młodzież. Kiedyś chyba nawet
          jakaś demonstracja gejów i lesbijek została obrzucona kamieniami,
          bodajże w Krakowie.
    • tereska0791 Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 11:19
      myślałem ze kukiz i nowak to mądrzy ludzie atu taka pomyłkaod dzisiaj
      stop muzyce kukiza i raz dwa trzy ..''rodzina słowem silna''
      • szuwarek75 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 14:47
        Nie no co ty, nie możesz tego zrobić, bo Kukizowi i Raz Dwa Trzy
        zabraknie na chleb!

Łomatko, nie stoję murem za gejami, pewnie więc muszę zademonstrować,
        że choć lubię, to jednak nie lubię da Vinci i Michała Anioła?
        Bo przeca najważniejsze, czy daną muzykę napisała ręka pedała, czy
        rzekomego homofoba...
        Gratuluję (nie)myślenia!
      • kamel_65 Re: Ta złowieszcza Europride 24.06.10, 13:26
        Kukiz się skończył 20 lat temu, teraz to już nie jest ten sam człowiek co kiedyś.
    • ogia co jeden rzecznik to lepszy :) n/t 07.06.10, 11:32
    • wredny_jestem Kilka zdjęć poglądowych do tekstu Sieldleckiej 07.06.10, 11:38
      rzetelny tekst wymaga rzetelnych zdjec.

commons.wikimedia.org/wiki/File:BDSM-Paar_-_Top_and_Bottom_-_Europride_2002.jpg
      cache.daylife.com/imageserve/09gc3bu9z7a0i/610x.jpg
      image44.webshots.com/44/1/53/17/2119153170059320691uoQUWh_ph.jpg
      Zdjęcia znalezione w 2 sekundy w google. Europride nie jest wcale złowieszcza,
      a te zdjecia to oszczerstwo, zacofanie i manipulacja - prawda towarzyszko
      Sieldecka?
      • szfeniko Re: Kilka zdjęć poglądowych do tekstu Sieldleckie 07.06.10, 12:26
        a jak Ty dymiesz swoją żonę brzuchaty wąsaczu to myślisz że to ładnie wygląda?
        • pan.toranaga Re: Kilka zdjęć poglądowych do tekstu Sieldleckie 07.06.10, 12:40
          szfeniko napisał:

> a jak Ty dymiesz swoją żonę brzuchaty wąsaczu to myślisz że to ładnie wygląda?
          Dlatego Wąsaty Brzuchacz nie robi hetero pride parade i nikogo nie namawia na oglądanie jak spełnia obowiązek małżeński.
    • sanmartino Wolność słowa obowiązuje wszystkich 07.06.10, 11:45
      W zasadzie zgadzam się z Sadurskim. Zarówno organizacje LGT, jak i katolickie organizacje postulujące tradycyjny model rodziny mają takie samo prawo do swobody wypowiedzi. Na tym polega demokratyczny dyskurs - niewygodne pytania zadawane są z obu stron.
      Dziwi mnie tylko po co w to miesza się Zoll. Bez sensu.
      • alfalfa Re: Wolność słowa obowiązuje wszystkich 07.06.10, 14:38
        Czyli "organizacje" mogą ale Zoll nie? Nie czujesz sprzeczności?
        A.
        • sanmartino Re: Wolność słowa obowiązuje wszystkich 07.06.10, 16:15
          Oczywiście, ma prawo wypowiadać się na jaki temat chce. Moje zdziwienie było raczej na tle pragmatycznym: po co mu to? Nie są tu podnoszone konkretne kwestie prawne, gdzie jego autorytet miałby znaczenie. Trudno o Zollu mówić jako o szczególnym autorytecie moralnym czy etycznym. A w taki właśnie dyskurs się włącza. Autorytetom prawnym zawsze to szkodzi. Ale oczywiście wolna wola, wolny wybór.
    • bosman_plama Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 11:47
      Wspieranie pewnych wizji społecznych - w tym przypadku wizji rodziny,
      jak mówią i Nowak i Zoll - nie musi się odbywać z ograniczaniem prawa
      głosu innych. Zwolennicy tradycyjnego modelu rodziny dysponują
      szeregiem narzędzi do promocji własnej wizji. Odmawianie prawa
      urządzania parady mniejszościom seksualnym to ograniczanie ich praw
      obywatelskich.
    • adelix82 O tym jak Zoll nie zna prawa 07.06.10, 11:49
      Polecam:
      adelixzone.blogspot.com/2010/06/o-tym-jak-prof-andrzej-zoll-niezna.html
      • iwanxxx Re: O tym jak Zoll nie zna prawa 07.06.10, 14:17
        Akurat traktowanie związków homoseksualnych jako konkubinatów coraz częściej
        przechodzi w różnych sferach prawa. Zoll może mieć rację - konkubinaty
        homoseksualne można traktować tak samo raczej bez zmian prawa, bez względu na
        treść starego wyroku SN, który jednak prawem nie jest.

Ale chyba nie o to chodzi - konkubinat nie daje tak na prawdę żadnych praw z
        punktu widzenia prawa rodzinnego i spadkowego a tam są, moim zdaniem,
        najważniejsze problemy w równym traktowaniu związków homoseksualnych. Przede
        wszystkim w stosunku do konkubenta nie ma obowiązku alimentacyjnego, więc zawsze
        brane pod uwagę będą wszystkie pozostałe stosunki - np homoseksualista był
        wcześniej w związku małżeńskim, rozwiódł się, płaci byłej żonie alimenty i żyje
        z partnerem. Przy ustalaniu wysokości alimentów sąd nie mógłby wziąć pod uwagę,
        że utrzymuje nowego partnera, natomiast gdyby to była druga żona to już by
        musiał. W prawie spadkowym jest cała masa różnych utrudnień, poczynając od
        zachowku. Dlatego jeśli ktoś mówi, że pary homoseksualne nie są w Polsce
        dyskryminowane w stosunku do małżeństw, co zdarza się bardzo często, to nie ma
        pojęcia o prawie rodzinnym i spadkowym.
        • alfalfa Re: O tym jak Zoll nie zna prawa 07.06.10, 14:41
          Dlatego jeśli ktoś mówi, że pary homoseksualne nie są w Polsce
          > dyskryminowane w stosunku do małżeństw, co zdarza się bardzo
          często, to nie ma
          > pojęcia o prawie rodzinnym i spadkowym.

Wystarczy zamienić słowa i zamiast mówić o dyskryminacji związków
          homo, mówić o promocji rodziny. Proste?
          A.
          • iwanxxx Re: O tym jak Zoll nie zna prawa 07.06.10, 14:53
            Prosta zabawa słowami. Bez względu na to, czy powiesz, czy związki homoseksualne
            są dyskryminowane, czy że rodzina jest promowana w stosunku do innych stosunków
            społecznych sprowadzi się to do braku równych praw. Odkładając na bok temat, czy
            te prawa mają być równe, czy nie - twierdzenie , że są równe jest kłamstwem.
            • alfalfa Re: O tym jak Zoll nie zna prawa 07.06.10, 15:13
              ta promocja jest świadomą polityką państwa w celu pomocy w produkcji
              przyszłych płatników zusu. Można się spierać czy "pomoc" jest
              faktycznie celowa i potrzebna. Ja mogę się tej "pomocy" chętnie
              zrzec. Czy to by "homo" wystarczyło, jak sądzisz?
              A.
    • benny_nihill Zawsze wiedziałem , że Nowak i Kukiz 07.06.10, 11:53
      to prawicowi kabotyni.
      • kamel_65 Re: Zawsze wiedziałem , że Nowak i Kukiz 24.06.10, 12:27
        Kukiz się skończył - był znany jako muzyk w latach 90., przez 20 lat nikt o nim
        nie słyszał, a teraz nagle wielkie halo robi wokół siebie.
    • kadykianus Jezus był gejem. Człowiek ponad wszystko! 07.06.10, 11:55
      Europride to dla wielu szansa by wyleczyć się z neurozy. Bądźcie wdzięczni za te Paradę. Jest ona tym światełkiem które, choć na chwilę, rozświetli ciemnogród i pozwoli nie mieć kompleksów.
      • ubiquitousghost88 Europride - pride of euro? Nothing to be pride of. 07.06.10, 11:59
        kadykianus napisał:

> Europride to dla wielu szansa by wyleczyć się z neurozy. Bądźcie wdzięczni za t
        > e Paradę. Jest ona tym światełkiem które, choć na chwilę, rozświetli ciemnogród
        > i pozwoli nie mieć kompleksów.
        >
        >
        >
        • princealbert Re: Europride - pride of euro? Nothing to be prid 07.06.10, 12:30
          no tak, a teraz biegiem do slownika i popraw wpis
          • ubiquitousghost88 Sorry, my Princess...."in" instead of "of"... 07.06.10, 17:25
            princealbert napisała:

> no tak, a teraz biegiem do slownika i popraw wpis

Dzięki! Trochę ruchu na starość jak znalazł!
            • ubiquitousghost88 And the last, but not least: Nothing to take pride 07.06.10, 17:30
              ...in!

ubiquitousghost88 napisał:

> princealbert napisała:
              >
              > > no tak, a teraz biegiem do slownika i popraw wpis
              >
              > Dzięki! Trochę ruchu na starość jak znalazł!
      • ireneuszdziura Re: Jezus był gejem. Człowiek ponad wszystko! 07.06.10, 13:06
        kadykianus napisał:

> Europride to dla wielu szansa by wyleczyć się z neurozy. Bądźcie wdzięczni za t
        > e Paradę. Jest ona tym światełkiem które, choć na chwilę, rozświetli ciemnogród
        > i pozwoli nie mieć kompleksów.
        >
        >
        >
        ...a może i nie rozjaśni:)....kompleksów także nie rozgoni:)
        możesz sobie gadać na Nas "ciemnogród"....po prostu w tym kraju nie ma zgody na
        "homo-...."....powinno być to jasne i zrozumiałe....mimo, że nie jestem
        homofobem...:)
        • kadykianus Re: Jezus był gejem. Człowiek ponad wszystko! 07.06.10, 13:23
          Zgadza się. W tym kraju nie ma zgody na wiele innych rzeczy - i w tym właśnie problem. Nie ma z czego być dumnym. Dlatego ten kraj taki jest.

Generalnie jak się zastanowić, to cała historia świata spływa krwią. Nieprawdaż? Ludziom zasadniczo zawsze na Ziemi żyło się źle. Nawet dzisiaj człowiek jest pomiatany. A tak jak "my" żyje może miliard ludzi (w tzw. cywilizacji zachodniej). A gdzie pozostałe 5 mld.??
          Żyje w gó...e. Coś takiego jak "prawa człowieka" istnieją w umysłach ludzi od kilkudziesięciu lat a naprawdę nie są to tylko puste słowa od lat kilkunastu.

Walka o prawa człowieka musi trwać i dopiera się zaczyna. Środowiska LGBT to jedyne, które dzisiaj naprawdę są widoczne i mówią te kwestie tak wyraźnie i tak głośno. Może ci piękni chłopcy w kolorach tęczy - ci aniołowie, są jedyną nadzieją dla koszmarnego świata?? :)

A gdyby Jezus żył... to jak myślisz, szedł by w Paradzie czy rzucał kamieniami z faszystami?
          • saper_vodiczka Re: Jezus był gejem. Człowiek ponad wszystko! 07.06.10, 13:57
            > A gdyby Jezus żył... to jak myślisz, szedł by w Paradzie czy rzucał
            > kamieniami z faszystami?

Ja myślę, ze zrobiłby to:

mojawiarakatolicka.blox.pl/resource/Jezus_wyrzuca_kupcow.jpg
            • kadykianus Re: Jezus był gejem. Człowiek ponad wszystko! 07.06.10, 16:18
              :) to masz taki obraz Jezusa w głowie??? Dla ciebie jest on raczej kimś w rodzaju strażnika moralności. Takiego strażnika jak w Iranie. Chodzą po ulicy i biją ludzi kijami, za chodzenie w krótkim rękawku. On nie był debilem. Ja ateista muszę cie tego uczyć? Nie wiesz na czym polega jego geniusz i dlaczego jest interesujący?

Bo nie jest interesujący dlatego,że był synem boga zrodzonym z kobiety zapłodnionej przez ducha która po tym wciąż była dziewicą. Bo to niepoważne. On był świetny z tego powodu, że wywyższył człowieka jak nikt przed nim. Dlatego był wielkim liberałem. Choć nie umiał pisać. I żył w okropnych czasach.
    • bimbalimba brak uczciwosci 07.06.10, 12:06
      to o czym mowia sygnatariusze jest prawda- latwo wyczytac na portalach
      gejowskich,ze ostatecznym celem jest pelne zrownanie praw matrymonialnych
      hetero i homo- byc moze nie od razu ale w kolejnych etapach .... zaprzeczanie
      tamu jest nieuczciwe i chyba tez glupie ... warto tez wiedziec,ze srodowisko
      gejowskie nie przemawia jednym glosem- sa rozne pomysly na homozwiazki i
      wszytskie maja podobne poparcie i aprobate.

strasznie mnie irytuje ta polityczna szkola polkiego ruchy lgbt- to najgorsze
      tradycje polskiej polityki ostatnich 20 lat- nieudolne intrygi i brak wyrazistosci

a tu jedna z wewnetrzych gejowskich debat

www.homiki.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=3961
      • bene_gesserit Re: brak uczciwosci 07.06.10, 12:33
        Jesli osoba homoseksualna w Polsce chce miec dziecko, to je sobie
        robi. Lesbijki w ogole nie maja z tym problemu, geje moga wybrac
        adopcje ze wskazaniem. Wszystko w swietle prawa - w dodatku takie
        rodziny juz istnieja.

Pitolenie o spiskach, knuciu tajnych planow itd jest w zwiazku z
        tym bzdurą - homoseksualisci nie potrzebuja prawa do adopcji
        dzieci. Bardziej, szczerze mowiac, przydaloby sie to dzieciakom z
        domow dziecka, ktore wzrastaja w nieciekawej atmosferze pozbawionej
        milosci i poczucia bezpieczenstwa i ktore wchodza w dorosle zycie
        kompletnie do niego nie przygotowane.

Ale ich los takich jak ty obroncow 'tradycji' najwyrazniej nie
        obchodzi, co?
        • sanna.i Re: brak uczciwosci 07.06.10, 12:51
          No i tutaj ja wkroczę, bo jak zwykle totalny dyletant rzuca argumentem w
          stylu "a dzieci z domów dziecka"... Drogi panie, dzieci z domów dziecka
          pozostają w domach dziecka NIE DLATEGO,ŻE NIE MA ICH KTO ADOPTOWAĆ,
          tylko dlatego,że ich sytuacja prawna nie jest uregulowana. Ich
          biologiczni rodzice nie są pozbawieni praw, tylko mają te prawa
          ograniczone. "Kolejka do adopcji" jest całkiem długa, średnio para
          hetero czeka ok. roku na malucha, wcześniej zaś jest dokładnie
          sprawdzana (psycholog, staż małżeński, warunki materialne). Więc twój
          argument jest od czapy.
          • bimbalimba homo-manipulacja 07.06.10, 13:54
            nie jestem obronca tradycji- mam swiatopoglad nihilistyczny ...tradycja to cos
            podskornego co samo bedzie trwac, tak dlugo jak bedzie potrzebne ... to tak na
            wstepie ... nawet ten artykul mowi,ze adopcji geje nie chca wiec list jest
            absurdalnym hetero-nonsensem ... ale jak sie przyjrzec deklaracjom, ktore
            liderzy lgbt zostawiaja na swoich portalach nawet postulaty quasi-pacsowskie
            /zwiazki cywilne/ sa tylko wstepem zeby katole mogli przelknac jedno a potem sie
            ich pie...ie z grubszej rury i jescze raz ... kazdy jak troche pogrzebie w
            wyszukiwarce bez problemu to znajdzie ... dlatego pytam- po co te zagrywki w
            artykule? ciemnota protestuje przeciw czemus czego geje nawet nie chca- taka
            jest teza, ktora w oczy kole ...
          • bene_gesserit Re: brak uczciwosci 10.07.10, 02:16
            "Na pniu' ida dzieci zdrowe, bardzo małe i ładne. Po dzieci z
            uregulowanym statusem adopcyjnym, ale brzydkie, chore i starsze nie
            ma kolejek - wrecz przeciwnie. To raz. Dwa - chora sytuacja prawna
            istnieje w Polsce, ale w osciennych krajach mozna przebierac w
            dzieciach jak w ulęgałkach.
        • easz Re: brak uczciwosci 07.06.10, 22:20
          bene_gesserit napisała:

> Jesli osoba homoseksualna w Polsce chce miec dziecko, to je sobie
          > robi. Lesbijki w ogole nie maja z tym problemu, geje moga wybrac
          > adopcje ze wskazaniem. Wszystko w swietle prawa - w dodatku takie
          > rodziny juz istnieja.

To po co chcą zrównania praw adopcyjnych? Nie, nie jest to takie
          proste i adopcja może i ma miejsce, ale na pewno nie trąbią o tym
          sami zainteresowania na lewo i prawo, że są np. gejami. Poza tym, to
          jest szeroki problem - także in vitro, także surogactwa itd.
          Pamiętam też sprawę sprzed kilku lat, kiedy babcia z pomocą sądu
          odebrała dziecko pewnej lesbijce - awanturę społeczną i medialną
          wokół tego, a to było jej dziecko, także biologicznie! Myślę, że się
          niewiele w tej kwestii jeszcze zmieniło.

Inna sprawa, że oczywiście pary jednopłciowe, czy homoseksualiści
          wychowują dzieci z wcześniejszych związków hetero - bywa. No i co,
          się pytam, już w kolejnym wątku - odebrać?

Ludzie, którzy tak krzycza przeciwko adopcjom nie mają po prostu
          pojęcia jak dużo jest już takich rodzin, ba, czasem w ogóle nie maja
          świadomości, że takie cuś ma miejsce.
          Trochę myślenia i wyobraźni może by im się przydało wobec tego?

Nie biorą też pod uwagę oczywistej oczywistości, że tak jak heterycy
          są odpowiedzialnymi mądrymi ludźmi, ale zdarzają się też w
          tej 'grupie' ludzkie bydlęta (lub odwrotnie - zdarzają się mądrzy i
          odpowiedzialni...), tak i u homoseksualnych - są tacy i tacy.
          Ale nie, rodzina lepsza patologiczna, byle tradycyjna:/

> Pitolenie o spiskach, knuciu tajnych planow itd jest w zwiazku z
          > tym bzdurą - homoseksualisci nie potrzebuja prawa do adopcji
          > dzieci. Bardziej, szczerze mowiac, przydaloby sie to dzieciakom z
          > domow dziecka, ktore wzrastaja w nieciekawej atmosferze
          pozbawionej
          > milosci i poczucia bezpieczenstwa i ktore wchodza w dorosle zycie
          > kompletnie do niego nie przygotowane.
          >
          > Ale ich los takich jak ty obroncow 'tradycji' najwyrazniej nie
          > obchodzi, co?

Ciekawe, czy to nie te same osoby teraz krzyczą i składają podpisy,
          które w czambuł potępiały ustawę antyprzemocową..? Coś mi mówi, że
          tak.

I jeszcze powtórzę - imo niektórzy homoseksualiści owszem,
          potrzebują prawa do adopcji i rodzicielstwa tak samo jak inni
          ludzie
          , bo nie są jakimiś dziwadłami, które od tych 'innych
          ludzi' by się miały rożnić.
    • epupecki Ale się porobiło! 07.06.10, 12:12

Nawet artyści dali się ogłupić!
      • bene_gesserit Re: Ale się porobiło! 07.06.10, 12:35
        Nie 'dali sie oglupic', ale prezentuja swoje poglady.
        Nowak i Kukiz od dawien dawna deklarowali sie po skrajniejszej
        stronie prawicy.
        • nikodem_73 Re: Ale się porobiło! 07.06.10, 13:40
          Taaa... Szczególnie Kukiz :D

www.youtube.com/watch?v=mXtXXQsT8iU

Dla przypomnienia - piosenka z czasów gdy potęga KK w Polsce sięgała zenitu, a
          posłowie z CHrześcijańskiej Unii Jedności mieli naprawdę sporo do powiedzenia.
      • kamel_65 Re: Ale się porobiło! 24.06.10, 13:33
        Bo jak śpiewał kiedyś Kazik: "Wszyscy artyści to prostytutki"... :D
        Wystarczył zgromadzenie mniejszości, a już zapomniani artyści przypominają o sobie.
    • rezydentwolski Jarek przefarbuje Alika na różowo i też wpadnie!!! 07.06.10, 12:14

• munkela Re: Jarek przefarbuje Alika na różowo i też wpadn 07.06.10, 12:57
        Nie obrazaj Alika! On ma szanse zostac pierwsza dama RP!
    • madiba Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:14
      witamy w sredniowieczu:) cala europa sie z nas smieje...
      • swiety_76 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 13:10
        > witamy w sredniowieczu:) cala europa sie z nas smieje...

Za kilkadziesiąt lat zobaczymy kto będzie się śmiał ostatni i wcale
        nie mówię że będzie się smiał Polski ciemnogród.
    • kontakt_operacyjny Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:15
      kurcze, co z nich za betony... niech se kupia najlepiej moherowe
      berety...
      • szto_tawariszczi Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:23
        znowu ci miłośnicy

wsadzania członka w odbyt :-(

ciekawe czego zapragną w następnej kolejności...
        • slavko.matejovic Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 13:38
          Skoro pedryle lubią wsadzać sobie w egzotyczne miejsca, proponuję na
          początek kontakt 220 V. To dopiero zabawa i wstrząsające wrażenia.
    • yallaify Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:19
      Nie czytałem tego artykułu. Wystarczył mi tytuł. Mam w dupie ludzi , którzy są
      nietolerancyjni. A Pan Kukiz, co Pan wie poza muzykowaniem, powiem Panu, gó...
      Pan wie.
      • ciuciumorales Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 13:45
        0. Zastanow sie czy jestes osoba myslaca
        1. Sprawdz znaczenie slowa "tolerancja"
        2. Sprawdz znaczenie slowa "akceptacja"
        3. Porownaj
        4. Znajdz roznice i je pojmij
        5. Jesli nie znalazles lub nie pojales (najbardziej
        prawdopodobne) wroc do punktu 0 i nie rozpoczynaj procedury od
        poczatku
    • supahg a co z rozwodami? 07.06.10, 12:19
      czy samotna matka moze wychowac dobrze dziecko (bez wzorcowego ojca?)
      albo samotny ojciec ?
      jakie wzorce daja dziecku rodzice pijacy i awanturnicy? lepsze niz
      niepijacy geje?
      moze trzeba wprowadzic egazminy na rodzicow i wtedy sprawdzic kto jest
      lepszy? a jak ktos nie zda to odebrac prawa rodzicielskie?
      Fundacja Mama i Tata? a czy jest fundacja Mama?
      • w.i.l Odpowiedź: Samotna matka(ojciec) wychowuje 07.06.10, 12:26
        w tej sytuacji dziecko nie na własne życzenie lecz z konieczności.

W odróżnieniu od samotnych rodziców zboczeńcy chcą to robić
        wyłącznie z powodu choroby, na którą cierpią.
      • nikodem_73 Re: a co z rozwodami? 07.06.10, 13:46
        Samotni rodzice są wykluczeni z adopcji.
    • sobietaka CIEMNY kraj-POLSKA !! 07.06.10, 12:20
      Wlasnie sprzeciwianie sie takim manifestacjom,paradom odnosi zly skutek!!
      nalezy przejsc do sprawy zupelnie NORMALNIE,bo kazdemu wolno,
      chyba ,ze wiekszosc zapomniala,ze to juz Demokracja od 20 lat zagoscila w Polsce.

Trudno,to oni maja problem,a nie ci,ze idzie NOWE.
      W Polsce wszystko co INNE,NOWE jest be.
      Biedny kraj,biedne ludki,o karlach nie wspomne !!
      • abdullah_abdullah Re: 07.06.10, 12:38
        estem pod wrazeniem, respect dla tych gosci. brawo Zoll Kukiz i Nowak
      • big.ot wiwat ciemnogród ! 07.06.10, 14:05
        sobietaka napisała:

> Wlasnie sprzeciwianie sie takim manifestacjom,paradom odnosi zly
        skutek!!
        > nalezy przejsc do sprawy zupelnie NORMALNIE,bo kazdemu wolno,
        > chyba ,ze wiekszosc zapomniala,ze to juz Demokracja od 20 lat
        zagoscila w Polsc
        > e.

Kobieto wątłego umysłu, to ty zapominasz, że rządy MNIEJSZOŚCI w
        Polsce (przynajmniej teoretycznie) dobiegły końca 20 lat temu.
        Przypominam, że homosie są póki co w mniejszości więc żadne specjalne
        przywileje (wraz z uznaniem ich "normalności") im się nie należą.
        Homosie żyli, zyją i będą żyć, tak jak łysi, bruneci i ludzie lubiący
        seks oralny, analny ( a jednocześnie nie ubiegający się o ekstra
        przywileje)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka