flawerwell 07.06.10, 10:10 Jak mawiał klasyk - wraz z postępem rewolucji walka klas zaostrza się... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ril Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 10:18 "seksualizm to sprawa intymna i nie należy go eksponować " Ale mężczyźni hetero eksponują swoją seksualność, np. mówiąc moja dziewczyny/żona zrobiła to. Ja też eksponuję swoją orientację ujawniając w pracy, że mam żonę. Gdybym było homo i miał partnera, nie odważyłbym się powiedzieć o swoim chłopaku w pracy czy pójść z nim na firmową imprezę. I właśnie w ten sposób homoseksualiści są w polskim społeczeństwie dyskryminowani Odpowiedz Link Zgłoś
o_retyy To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 10:36 Nikt nie mówi głośno o swoim homoseksualnym partnerze nie ze względu na dyskryminację, ale dlatego że się wstydzi i jest to naturalny, prawidłowy odruch. Żadne prawo tego nie zmieni, homoseksualizm jest po prostu przykrą chorobą, a o przykrych chorobach nie opowiada się każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
helisasg Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 11:38 Oczywiście nie masz racji. Po pierwsze, wcale się nie wstydzi, ale przez zepsute moralnie osoby jak ty może się bać mówić, bo powiedza mu cos podobnego albo inne bzdury. Ale prawdziwy powód do wstydu mają takie homofoby jak ty - niewychowane, z najwyraźniej złym dzieciństwem. Widocznie "wzorzec kobiety i mężczyzny" to mało by wyrosnąć na porządnego, godnego szacunku człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 12:18 Tak samo było na zachodzie. Najpierw chcieli tolerancji, potem akceptacji, a teraz zakazu jakichkolwiek negatywnych opinii o nich oraz adopcji dzieci. Tego samego chcą w Polsce i trzeba im od razu powiedzieć STOP!!! Homoseksualizm to uleczalna choroba, jak ktoś się nie chce leczyć, to jest jego sprawa i nie ma powodu, aby dawać tym chorym ludziom jakiekolwiek przywileje. Odpowiedz Link Zgłoś
wooloo Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 12:38 A co wy macie za jakis wyimagowany problem z ta adopcja??? Po pierwsze adopcja jest zainteresowany tak znikomy PROMIL homoseksualistow, ze to jest zupelnie wydumany temat. Poza tym homoseksualizm nie mozna sie "nauczyc", wbrew temu co twierdza oszolomy: homo sie jest albo sie nie jest. Jak ktos nie ma takich sklonnosci, to mozna go "namawiac" w nieskonczonosc i tak to o niczego nie doprowadzi. W Polsce panuje moda na antygejowska histerie, zabranianie doroslym ludziom zycia takimi, jakimi sa od urodzenia. Ale za to brak jest zupelnie oburzenia na HETEROseksualna pedofilie w kregach koscielnych czy wykoszystywanie nieletnich galerianek za doladowanie komorki. Ta hipokryzja jest po prostu obrzydliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
big.ot nie ma co apelować trzeba działać! 07.06.10, 13:21 Apele są bezsensu. Trzeba działać! Skoro oni manifestują swoją odmienność to ja proponuję, żeby wszyscy hetero zademonstrowali swoją NORMALNOŚĆ. Pokażmy, że nie należą im się ŻADNE specjalne prawa ponad to co gwarantuje każdemu obywatelowi Konstytucja. Łysych panów, którzy przyjdą zrobić rozróbę (bo akurat nie ma meczu na stadionie) proponuję grzecznie (tudzież pałami) odseparować od obu grup. wooloo napisał: > W Polsce panuje moda na antygejowska histerie, zabranianie doroslym ludziom zyc > ia takimi, jakimi sa od urodzenia. Ależ moda jest dokładnie odwrotna! Tylko ciemnogród z mody nic sobie nie chce robić. Całkiem słusznie zresztą bo moda przychodzi (nie przypominam sobie, żeby kiedyś NIE było mody na tzw. "histerię antygejowską) i odchodzi - w tym sezonie modne jest to (homo) w przyszłym sezonie będzie modne co innego (pedofilia?). > Ale za to brak jest zupelnie oburzenia na HETEROseksualna pedofilie w kregach k > oscielnych Jak to nie ma? Tylko coś spraw w Polsce (ku rozpaczy anty-kleryków) nie ma. Jako niewierzący, ceniący praworządność obywatel, jak się natknę osobiście na taki przypadek to zaraz zadzwonię na policję. A poza tym to homosie nie mogą być pedofilami? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny_swir Nie zgadzam sie z Toba 07.06.10, 14:22 Seksualnosc nastolatka nie jest w 100% ustalona, ona sie w jakims stopniu ksztaltuje. A co do doroslych. Dam Ci dwa przyklady: wiezienia i koszary wojskowe w dawnych czasach. Kiedys w obu miejscach mezczyzni nie mogli miec kontaktu z kobietami. I jakos calkiem duza grupa nie wytrzymywala napiecia seksualnego. Mimo, ze normalnie wiekszosc z nich zalozyla by rodziny. Wiec... w jakims stopniu nasza seksualnosc nie jest dla wszystkich czyms raz na zawzse ustalonym . Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas_misiura Re: Nie zgadzam sie z Toba 07.06.10, 14:40 Podałeś sytuacje patologiczne (można by dodać seminaria) - to że jakiś odsetek (10-20% ?) wykazywał w nich zachowania seksualne, nie znaczy, że w warunkach normalnych by je preferował. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nie zgadzam sie z Toba 07.06.10, 16:23 mecenas_misiura napisał: > Podałeś sytuacje patologiczne (można by dodać seminaria) - to że jakiś odsetek > (10-20% ?) wykazywał w nich zachowania seksualne, nie znaczy, że w warunkach > normalnych by je preferował. ****************************** Badania, na które zdajesz się powoływać, są nowe i wyglądają na obiektywne. Potwierdza je zresztą fakt oczywisty, jakim jest odsetek gejów, którzy rodzą się, wychowują i żyją w rodzinach i społeczeństwie o dość ortodoksyjnych przekonaniach i sporej presji antyhomoseksualnej. Skłaniam się ku hipotezie, że orientacja jest ustalona genetycznie, jednak sama granica między orientacją homo i heteroseksualną przebiega różnie u poszczególnych osobników. Są więc mężczyźni o orientacji hetero/homo 90/10, są 60/40, są i 10/90. Skrajne wypadki (zdecydowany hetero lub homo) raczej wykluczają dobrowolne kontakty w zakresie swojej orientacji mniejszościowej, natomiast zakwalifikowanie osobników "niezdecydowanych" do jakieś grupy będzie wypadkową wychowania, presji, możliwości i zwykłego przypadku. Ta sama osoba o orientacji 60/40, w zależności od tego, jako potoczą się jej losy, może zostać ojcem rodziny wg tradycyjnego wzorca lub gejem-aktywistą. Wydaje się (choć nie opieram się na wynikach badań naukowych), że osoby o zdecydowanej orientacji nie zostają aktywistami tęczowymi ani antytęczowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
yogikim1 Re: Nie zgadzam sie z Toba 07.06.10, 16:27 Matko bosko lichensko czym innym jest podejmowanie zachowan seksualnych w tym przypadku homoseksualnych np w wiezieniu gdzie nie ma mozliwosci realizacji popendu z kobieta a czym innym orientacja homoseksualna kazdy seksuolog Ci to powie chyba ze zadzwonisz do radia maryja rece mi opadaja jak was czytam :( Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarek75 Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 14:37 Poza tym homoseksualizm nie mozna sie "nauczyc", wbrew temu co twierdza oszolomy: homo sie jest albo sie nie jest. Jak ktos nie ma takich sklonnosci, to mozna go "namawiac" w nieskonczonosc i tak to o niczego nie doprowadzi Ciekawe co powiesz o więźniach czy żołnierzach, gdzie praktyki homoseksualne są dosyć powszechne, mimo że za kraty czy za bramę idą chłopcy hetero. > A co wy macie za jakis wyimagowany problem z ta adopcja??? Po pierwsze adopcja jest zainteresowany tak znikomy PROMIL homoseksualistow, ze to jest zupelnie wydumany temat. To nie jest wydumany temat - sprawa często poruszana jest na gejowskich portalach. Małżeństwom hetero trudno jest uzyskać zgodę na adopcję, trzeba spędzić tysiące warunków a i tak czeka się na to latami. W przypadku możliwości adopcji przez homo takie odrzucenie wniosku zapewne rozpętałoby burzę z hasłem "dyskryminacja". ale za to brak jest zupelnie oburzenia na HETEROseksualna pedofilie w kregach koscielnych czy wykoszystywanie nieletnich galerianek za doladowanie komorki. Ta hipokryzja jest po prostu obrzydliwa. Może przebywasz w złych kręgach, oburzenie na te sprawy powinno być powszechne Odpowiedz Link Zgłoś
yogikim1 Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 16:29 czytasz gejowskie portale ? hmm :) Odpowiedz Link Zgłoś
amkkmp Zoll i eksponowanie orientacji seksualnej 07.06.10, 12:38 "Nie podobają mi się parady pod hasłami takiej czy innej orientacji seksualnej, bo seksualizm to sprawa intymna i nie należy go eksponować" A Pan panie Zoll nie eksponuje swojej orientacji seksualnej? Ja jestem hetero i wie Pan, mieszkam z żoną, noszę obrączkę, w portfelu i na biurku jej zdjęcie, na różne imprezy i spacery chodzimy razem - czyli eksponuję swoją orientację seksualną na każdym kroku. Jeśli Pan rozumie tolerancję jako "jak pedały wyjadą na Madagaskar to mi nie przeszkadzają", to pełnił Pan w życiu co najmniej o jedno stanowisko za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Zoll i eksponowanie orientacji seksualnej 07.06.10, 15:51 Pan Zoll nie biega na parady heteroseksulaistów. Z prostej przyczyny: bo takich parad nie ma. Poza tym czym innym jest zdjęcie stojące na moim biurku a czym innym parada. Zdjęcie stoi frontem do mnie, mogą je -teoretycznie - obejrzeć ci, którzy do mnie przyjdą. Obejrzą je tylko wścibscy i źle wychowani. Z własnej i nieprzymuszonej woli. natomiast parada - jakakolwiek - odbywa się w przestrzeni, która jest dana nam wszystkim. Również tym, ktorzy sobie żadnych parad nie życzą. I to jest różnica. wniosek: Twoja argumentacja nie trzyma się kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
yogikim1 Re: Zoll i eksponowanie orientacji seksualnej 07.06.10, 16:31 kiedys LPR organizowal takie parady wiec sa a wlasciwie byly Odpowiedz Link Zgłoś
monster_truck Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 12:43 Sam jestem przeciwko adopcji dzieci przez pary homoseksualne ale nie lubię głupich tekstów w stylu: "homoseksualizm to choroba, którą można leczyć". Jak się nie ma pojęcia o czym mówi to lepiej siedzieć cicho. A Zoll, Nowak i Kukiz to żadne autorytety. Jazgot tego ostatniego jest szczególnie nudny. Odpowiedz Link Zgłoś
realgniot Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 13:43 monster_truck napisał: Wytłumacz mi dlaczego? Jeżeli dziecko będzie szanowane, otoczone miłością to dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pixos Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 14:25 Bo w przyrodzie potomstwem cieszą się tylko pary, w których mama i tata są przeciwnej płci? Odpowiedz Link Zgłoś
yogikim1 Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 16:32 sa tez geje ktorzy maja juz dzieci np z poprzednich zwiazkow i teraz te dzieci maja 2 tatusiów wiec nie do konca tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
monster_truck Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 14:29 Trafia do mnie argument że lepiej gdy dziecko ktoś kocha niż gdyby miało się wychowywać w domu dziecka samo ale z drugiej strony kto zagwarantuje że przez to jakich ma rodziców nasze homofobiczne społeczeństwo nie zniszczy mu życia. Dziecko nie podejmie za siebie decyzji mimo że dotyczy ona jak będzie wyglądało całe jego życie więc bałbym się podjąć decyzję zmieniającą prawo a zarazem przyszłość takiego dziecka. Dopóki nic się nie zmieni w mentalności ludzi, a jestem prawie pewien że tak się nie stanie jeszcze bardzo długo, to mogłoby to przynieść więcej złego niż dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
solidaruch3 Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 12:46 Jazg, cała prawda. Mi też nie przeszkadza kto z kim się stuka ale nie o to chodzi. Homo samo w sobie nie jest złem ale jest wynaturzeniem. Temu nikt nie zaprzeczy, że wbrew naturze to jest bo z takiego związku przecież nie ma potomstwa. Mamy wyginąć jako ludzkość bo geje i lesbijki tego chcą ? Odpowiedz Link Zgłoś
pe11 Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 12:55 > Jazg, cała prawda. Mi też nie przeszkadza kto z kim się stuka ale nie o to > chodzi. Homo samo w sobie nie jest złem ale jest wynaturzeniem. Temu nikt nie > zaprzeczy Owszem, zaprzeczy. Homoseksualizm występuje w naturze u niemal wszystkich gatunków zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
aardvaark Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 14:22 > Owszem, zaprzeczy. Homoseksualizm występuje w naturze u niemal wszystkich > gatunków zwierząt. Podaj przykłady i doinformuj forumowiczów jak rozmnażają się zwierzęta, u których homoseksualne zachowania występują. Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas_misiura Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 15:44 U niemal wszystkich gatunków zwierząt występują także osobniki albinotyczne. Albo rodzą się jednostki pozbawione możliwości rozrodu. I czego to ma niby dowodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
wooloo Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 12:56 Ludzkosc nie wyginie przez "homosi", bo oni istnieja juz tak dlugo, jak istnieje ludzkosc, sa procentowo (4-6% populacji) takim samym "wynaturzeniem" jak albinosi, ktorzy tez zawsze byli, sa i bede = homosie sa taka sama czescia skladowa natury jak hetero, inaczej ewolucja juz dawno by ich wyeliminowala. Odpowiedz Link Zgłoś
realgniot Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 13:48 solidaruch3 napisał: Wyobraź sobie, że mimo usilnych starań nie będzie więcej niż 10% par homoseksualnych. W naturze jest to też naturalne, może zwierzęta trzeba leczyć, bo nie będziemy mieli np. krów? Nie można ludzi skazywać na samotność, bo są inni. Wystarczy, że znajdą kogoś podobnego i nie będą musiały udawać. Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll drogie dzieci chrześcijańskie 07.06.10, 14:16 przykład na klerze pokazuje że bóg tak chciał a może podważacie jego dzieło? Odpowiedz Link Zgłoś
camparis Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 13:05 Problem z adopcją to mają katoliccy ekstremiści. Dla nich lepiej, aby dziecko gniło w domu dziecka, niż miałoby zostać adoptowane przez ludzi nie spełniających ich kryteriów. Cóż złego jest w miłości przekazywanej dzieciom przez 2 mamy lesbijki czy 2 ojców gejów? Dlaczego od razu uważacie, że homoseksualny ojciec będzie napastował swoich synów? Czy heteroseksualny ojciec gwałci swoje córki? Tak naprawdę większość z Was nawet nie liznęła problemu związanego z problemami dzieci, które są w domach dziecka! Większość z Was nawet nie ruszyła d... z domu aby pomóc tym dzieciakom, nie tylko finansowo, ale przede wszystkim poświęcając własny czas! Większość z Was ze wstrętem myśli, że mogłoby adoptować cudze dziecko! Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 13:56 "Uważam za nieuczciwe przedstawianie jako faktu czegoś, co jest tylko antycypacją" Więcej... wyborcza.pl/1,76842,7979371,Ta_zlowieszcza_Europride.html#ixzz0qARw1qj3 Odpowiedz Link Zgłoś
ilonka45 Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 13:56 Do jazg1, Skoro mowisz A powiedz B, na zachodzie, o ktorym piszesz chcieli tolerancji i swiat sie nie zawalil...Skoro wg ciebie homoseksualizm jest choroba uleczalna, to dobra wiadomosc dla gejow, wg mnie ignoracja jest choroba nieuleczalna i ty na nia chorujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
monofem Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 20:38 Jak na kogos, kto gani ignorancje, popisalas sie Ilonko niezla hipokryzja piszac tego posta kilka miesiecy temu: Przypomne moze Twojego posta sprzed kilku miesiecy: > Autor: ilonka45 22.03.10, 12:32 > Dlaczego zakladasz, ze wszystkie sa takie jak Twoja zona, ja nawet > nie majac zobowiazan zadnych (rozwodka) nigdy w zyciu na zadnego > ciemnoskorego bym nie poleciala, napawaja mnie opbrzydzeniem swoim > zachowaniem i wygladem, brrr. forum.gazeta.pl/forum/w,24864,95771627,109055263,Re_PO_CZYM_POZNAC_OSZUSTA.html Widocznie wrzucasz wszystkich Murzynow do jednego worka co? TOLERANCYJNA OBRONCZYNI UCISKANYCH HAHA Odpowiedz Link Zgłoś
ilonka45 Re: Jasne, że chodzi o adopcję 08.06.10, 12:25 Ciekawe, nigdy czegos takiego nie napisalam, po pierwsze NIKT nie napawa mnie obrzydzeniem, ze wzgledu na kolor skory czy pochodzenia czy innej religii itp po drugie pogardzam ludzmi takimi jak ty, ktorzy posuwaja sie do klamstwa, moze to byl cytat? Odpowiedz Link Zgłoś
monofem nie wykrecisz sie 08.06.10, 16:32 internet jest cierpliwy - co raz tutaj wrzucisz juz nigdy nie zginie. twoje pokretne tlumaczenia sa bardzo slabe. napisalas tego posta, tak jak kilkaset innych, a teraz lzesz jak pies. nie ze mna te numery, jeszcze gorsze od nienawisci jest tchorzostwo i brak spojnosci samej z soba. co ja mowie, pewnie nigdy o czyms takim nie slyszalas. napisalas ze MURZYNI NAPAWAJA CIE OBRZYDZENIEM. tego juz nie trzeba tlumaczyc, zlagadzac, zaklepywac. napisalas i sama sie tego wstydzisz.. czy moze byc cos bardziej obrzydliwego? dla ciebie zebys sobie przypomniala dobrze, a dla publicznosci ktora rozumie jak dziala internet: forum.gazeta.pl/forum/w,24864,95771627,109055263,Re_PO_CZYM_POZNAC_OSZUSTA.html Odpowiedz Link Zgłoś
ilonka45 Re: nie wykrecisz sie 09.06.10, 11:33 Czy nie rozumiesz idioto,ze wiele osob moze korzystac z jednego komputera????? skoro jestem zalogowana to kazdy ma dostep, nie wykrecam sie niczym, uwazam,ze ty jestes tchorzem, wypisujac rasistowskie teksty, jednoczesnie studujac a Londynie, gdybys glosno mowil tp co piszesz tutaj, dawno bys na zbity pysk wylecial z uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
ilonka45 Re: nie wykrecisz sie 09.06.10, 11:42 Sprawdzilam ten tekst i oczywiscie zadalase sobie trud cytownia czegos, wyjetego z kontekstu, po pierwsze nie na temat zupelnie na tym forum, po drugie facet wymysla wszystkim Polkom od najgorszych, bo mu sie zona puscila z jakims Arabem, weic napisanie, ze nie kazda Polka zdradza meza i puszcza sie z byle kim, bo napawa ja to obrzydzeniem nie jest postem rasistowksim, raczej kwestia gustu i przestrzegania pewnych zasad, jesli tego nei rozumiesz to jestes glupszy niz myslalam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: nie wykrecisz sie 24.06.10, 13:53 Ilona, olej monofema, bo to zwykły troll - po 20 razy wkleja pod każdym twoim postem ten sam tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 14:33 To ja ciebie wylecze zebys zostal homoseksualista jazg1......!!! Odpowiedz Link Zgłoś
s_f_ogorek Re: Jasne, że chodzi o adopcję 07.06.10, 14:36 Nie choroba tylko wybór. Tolerujmy homoseksualizm, ale pociąg do odbytu innego faceta nie zasługuje na żadne przywileje... Odpowiedz Link Zgłoś
szarak_44 Praca w Gazecie Wyborczej 07.06.10, 12:20 W poniedziałek, z samego rana do redakcji Gazety Wyborczej zapukała niepozorna, zgrzebnie ubrana staruszka. - Niech będzie po… - zaczęła, lecz zmitygowała się natychmiast. – To znaczy, oczywiście dzień dobry. Ja byłam umówiona na spotkanie w sprawie pracy. Moje nazwisko Rzetelność Dziennikarska. Olśniewająca blondyna obróciła się na krześle. Błysnęła ponętnymi nogami, częściowo tylko skrywanymi, skrojoną na korporacyjną miarę spódnicą. Jej nieskazitelnie gładka twarz utonęła w szerokim uśmiechu: - Heja! – odpowiedziała i politycznie, i poprawnie i biznesowo. – Na mnie mówią Oglądalność. Obawiam się, że sprawa jest nieaktualna. Pan prezes już w sobotę wieczorem zaufał mojemu zaangażowaniu i powierzył to stanowisko. Zadzwonimy do pani. --- Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami. Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami... Jesteśmy Słowianie! Odpowiedz Link Zgłoś
jawojtko Re: Praca w Gazecie Wyborczej 07.06.10, 17:06 @szarak_44 mam nadzieję, że nie jesteś literatem :-)))) Albo co mi tam, przecież nie muszę czytać, prawda. Więc bądź sobie. Czy masz jakieś merytoryczne uwagi do komentowanego tekstu, czy tak sobie tylko popiardujesz? Bo to ładne takie, ale jakoś nie znalazłem konkretu. Ja o samej petycji mam zdanie jeszcze konkretniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
o_retyy Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 12:25 > przez zepsute moralnie osoby jak ty może się bać mówić, bo powiedza mu > cos podobnego albo inne bzdury. > > Ale prawdziwy powód do wstydu mają takie homofoby jak ty - > niewychowane, z najwyraźniej złym dzieciństwem. Widocznie "wzorzec > kobiety i mężczyzny" to mało by wyrosnąć na porządnego, godnego > szacunku człowieka. Cud miód tolerancja, no wręcz - można by rzec - wzorcowa... Odpowiedz Link Zgłoś
belast Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 12:45 > Cud miód tolerancja, no wręcz - można by rzec - wzorcowa... Fakt, dosyc srednia. Ale wrocmy moze jeszcze do twojego wpisu: >...(cut) homoseksualizm jest po prostu przykrą chorobą Sam to wydedukowales? Zrob krotki przeglad artykulow i badan na ten temat zanim bedziesz rzucal tego typu tekstami. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 13:22 zalezy kto prowadzi badania, na czyje zlecenie i kto publikuje. Jak ostatnio jakis gosc jezdzi po swiecie i prezentuje wyniki swoich badan (oczywiscie mniej korzystne dla homoseksualistow) to jest z miejsca m.in. przez GW nazywany homofobem i osmieszany jako naukowiec. Wiec ostroznie z tymi badaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
goove Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 15:43 Badania muszą być przeprowadzone według pewnych standardów. Inaczej każdy mógłby pokazać 'papierek' że homeopatia działa albo, ze Bóg istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 12:48 helisasg napisał: > Oczywiście nie masz racji. Po pierwsze, wcale się nie wstydzi, ale > przez zepsute moralnie osoby jak ty może się bać mówić, bo powiedza mu > cos podobnego albo inne bzdury. > > Ale prawdziwy powód do wstydu mają takie homofoby jak ty - > niewychowane, z najwyraźniej złym dzieciństwem. Widocznie "wzorzec > kobiety i mężczyzny" to mało by wyrosnąć na porządnego, godnego > szacunku człowieka. u ciebie też nie zauważyłem dobrego wychowania, a raczej wzmożoną agresję. a sam homoseksualizm to oczywiście dewocja. Owszem, nie można homoseksualistów dyskryminować, ale też nie można pozwalać na tego rodzaju minifestacje. Odpowiedz Link Zgłoś
petroo81 Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 13:03 Sam jesteś dewocja :) Odpowiedz Link Zgłoś
freejazzy Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 13:19 > a sam homoseksualizm to oczywiście dewocja. Ojj.. dewotki mogą poczuć się dotknięte:) Odpowiedz Link Zgłoś
ben_nabrotzky Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 13:22 Nie mam powodu do wstydu - uważam się za dobrze wychowanego. Miałem doskonałe dzieciństwo - fakt, wtedy mogłem z moimi starymi pogadać na każdy temat, mieli dla mnie więcej czasu niż teraz ja mam dla swojego dzieciaka. Ale nigdy nie powiem, że dwóch facetów, czy kobiet sypiających ze sobą to normalna sprawa. Jestem za tym, aby najpierw zaczęli ci ludzie korzystać z przysługujących im praw, np. testamentu. Chcę zwrócić uwagę, że damsko-męski konkubinat bez testamentu jest w takim samym stanie zawieszenia. I na ulicach nie widać jakoś manifestacji, ani parad. Tak, że szanowni Panowie, drogie Panie...spiszcie testament...w szpitalu podajcie dane osoby, która może Was odwiedzać, róbcie cokolwiek... ale nie katujcie nas Waszą odmiennością ! Odpowiedz Link Zgłoś
adelix82 Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 13:49 Testament? Kwestia III grupy podatkowej. Szpital? Co w przypadku gdy na OIOM trafia nieprzytomny homoseksualista a partner nie ma prawa do żadnej informacji, bo ta przysługuje jedynie rodzinie? Nie jest też prawdą że sytuacja prawna nieformalnych związków heteroseksualnych jest taka sama jak par homo. Proszę sięgnąć po wyrok Sądu Najwyższego o sygn. III CZP 99/09 Odpowiedz Link Zgłoś
javariada Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 14:51 A dlaczego tak cie interesuje kto z kim sypia? To jest niezdrowe. Poza tym jakie "nas"? Nas - heterykow? Jesli tak, to wypraszam sobie jako heteryk wlaczania swej ograniczonej osoby do MOJEJ grupy. Mnie nie interesuje co tatus albo mamusia i z kim robi w momentach intymnych, interesuje mnie czy dziecko jest szczesliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
yogikim1 Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 16:39 z ich praw np testamentu wiesz jaki podatek zaplaci 2 chlopakow jesli kupia razem mieszkanie a jeden z nich zginie zapisujac wczeniej wszystko w testamencie 2 ? to samo dotyczy par hetero ostatno jako prawnik mialem do czynienia ze sprawa gdzie para heteroseksulana kupila na kredyt mieszkanie i sie rozstala konsekwencje sa niewyobrazalne dlatego jestem za ustawa ktora to uregoluje bo nie zmaierzam swoim zdaniem meczyc innych ludzi bo mi sie wydaje ze tak jest proponowal bym zapoznac sie z tematem i potem sie wypowiadac dzieka najlepiej nauczyc jest tolerancji i otwartosci na swiat gejem sie od tego nie zostaje a bardzo duzo sie traci zyjac w ciemnosci niewiedzy przesadow i ksenofobi i nienawisci Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 24.06.10, 12:16 Wszystko ładnie, fajnie, ale testament mogą podważyć homofoby z najbliższej rodziny zmarłego. W szpitalu - jak nie jesteś z rodziny, to won - oto właśnie jest wizerunek tolerancyjnej Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
tomeklesny Jasne lepiej dziecko wyslac na ministranta :-) 07.06.10, 13:29 Swietna odpowiedz. W Polsce jeszcze wiele lat minie zanim ludzie zaczna myslec. Jednym ze skutkow myslenia bedzie tolerancja dla mniejszosc seksualnych. Normalny szczesliwy ze swojego zycia czlowiek nie bedzie mial zadnych problemow z gejami ani z tym ze sobie manifestuja. W Stanach w paradach gejow ida prezydenci miast i przedstawiciele kazdej dziedziny spolecznej(policjanci, strazacy itd)Sam mam zone i dwojke dzieci i nic mi to nie przeszkadza wrecz przeciwnie. Zdecydowana wiekszosc z tych ludzi jest bardziej szczesliwa ze swojego zycia niz przecietny Polak. Do tego znam kilka dzieci ktore sa adopotowane przez pary homoseksualne i kazde z nich jest lepiej wychowywane i szczesliwsze niz przecietny produkt naszej polskiej meczarni malzenskiej Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Jasne lepiej dziecko wyslac na ministranta :- 07.06.10, 16:12 Czy Ty wiesz, co znaczy słowo "tolerancja" ? Bo wydaje mi się, że używasz go w złym znaczeniu. To, o czym piszesz to nie toleracja, to afirmacja. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 15:42 Ooooo, pojawił się i poucza, ustala standardy, nasz arbiter elegantorum (pedalantorum?), jak tam u Ciebie ze slownikiem języka polskiego, kotku ? Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 12:18 o_retyy napisała: > Nikt nie mówi głośno o swoim homoseksualnym partnerze nie ze względu na > dyskryminację, ale dlatego że się wstydzi i jest to naturalny, prawidłowy > odruch. Żadne prawo tego nie zmieni, homoseksualizm jest po prostu > przykrą chorobą, a o przykrych chorobach nie opowiada się każdemu. Wstyd jest oznaka braku akceptacji dla własnego człowieczeństwa! To stan wmówiony, stan toksyczny powodujący cierpienie. Ten wstyd jest dla wierzących brakiem akceptacji dzieła bożego. Przecież w ich pojęciu to Bóg ich takimi stworzył! Oczywiście nie należy mylić wstydu ze skruchą i pokornym przyznaniem się do błędu, do uczynków szkodzących innym ludziom ale to już inna sprawa. Nawołujący do wstydu często swoimi słowami generują tyle zła... Odpowiedz Link Zgłoś
petroo81 Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 12:56 Z przykrością to czyta się ten post. Jestem heterosexualnym mężczyznom, ale już od dawna wiem, że homosexualizm nie jest chorobą, lecz pewną, mniejszościową formą dobierania Sobie życiowego partnera wynikającą z naturalnie uwarunkowanych predyspozycji biologicznych(poczytaj sobie podręcznik do psychiatrii np). Dla mnie homosexualizm nie jest problemem... widziałbym go raczej w klasycznych gejach i lesbijkach afiszujących się perwersyjnie na ulicach miast, czy heterosexualnych parach. Problemem nie jest orientacja, a raczej dobry ton i smak w jakim to się wszystko odbywa. A dyskryminacja... dotyczy raczej zaściankowych ludzi, braku podstaw elementarnej wiedzy... no i wciąż edukacyjnego zacofania... na szczęście Ja ten problem już jakoś mam dawno z głowy. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
max-kom Re: To jest zwykły wstyd, a nie dyskryminacja 07.06.10, 12:57 to chyba "przykry" żart - jak przykra choroba Odpowiedz Link Zgłoś
tomek20062 Wczoraj byla procesja pedofilow i tych .... 07.06.10, 13:30 co ich chronia, biskupow i proboszczy. W dodatku niesli kosci zmarlego ksiedza Popieluszki, tez makabra. Powinni pokutowac ale sie wystawiaja i ciagna ponad 100tys ludnosci po ulicach Warszawy. Niby dlaczego zabraniac tego gejom? Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 11:05 ril napisał: > "seksualizm to sprawa intymna i nie należy go eksponować " > > Ale mężczyźni hetero eksponują swoją seksualność, np. mówiąc moja > dziewczyny/żona zrobiła to. Ja też eksponuję swoją orientację > ujawniając w pracy, że mam żonę. Gdybym było homo i miał partnera, nie > odważyłbym się powiedzieć o swoim chłopaku w pracy czy pójść z nim na > firmową imprezę. I właśnie w ten sposób homoseksualiści są w polskim > społeczeństwie dyskryminowani Nie wiedziałam, że prof. Zoll ma takie poglądy. Trochę mnie to zaskoczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
wenzel2 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 11:43 Też kiedyś uważałem go za rozsądnego goscia. Zupełnie bez powodu, jak się okazało. zasłona z oczu mi opadła jak "załatwił" w Trybunale Konstytucyjnym SLDowska liberalizację ustawy antyaborcyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 Zoll jest rozsądny 07.06.10, 12:19 i widzi co się dzieje na Zachodzie, oraz jakie są tego skutki. W Polsce ukrywa się fakt, że na Zachodzie panuje homoseksualny terror. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert Re: Zoll jest rozsądny 07.06.10, 12:27 ja mieszkam na zachodzie i daje glowe, ze zaden homoseksualista jeszcze mnie nie sterroryzowal. Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Re: Zoll jest rozsądny 07.06.10, 12:54 jazg1 napisał: > i widzi co się dzieje na Zachodzie, oraz jakie są tego skutki. W > Polsce ukrywa się fakt, że na Zachodzie panuje homoseksualny terror. Słonce przegrzale! Nie "homoseksualny terror", tylko każdy ma równe prawo do szczęścia i do realizacji tego szczęścia. Załóżmy, że np. przestrzeń twego heteroseksualnego szczęścia ma w promieniu 2 km i otoczona jest buforem 100 metrowym. Ta przestrzeż natacza się i miażdży przestrzenie homoseksualnego szczęścia jakiegoś (dajmy na to) Roberta, a przecież ten Robert ma mieć takie samo prawo do szczęścia i do realizacji tego szczęścia jak i ty masz. Więc to nie jest terror, ale najzwyczajniejsze wyrównanie praw Roberta z prawami twoimi; Ty odczuwasz terror, bo ktoś próbuje wyzwolić przestrzeń swojego homoseksualnego szczęścia spod narzuconej przestrzeni twojego szczęścia heteroseksualnego. Dla równości powinieneś ustapić; to jest w twoim obywatelskim interesie. Bo jeśli promuje się nierówność, ograniczanie, narzucanie innym swojego zdania, to nie minie roczek a ta wypromowana nierównośc obróci się przeciw np. tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilonka45 Re: Zoll jest rozsądny 07.06.10, 14:05 Gdzie ten terror?? na zachodzie Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
wenzel2 Re: Zoll chyba nigdy nie był rozsądny 07.06.10, 18:12 Paczpancosieporobiło!! Terror, że aż strach. Heteryk to się na ulicy tego Zachodu pokazac normalnie nie może, bo go zaraz zgwałci homoseksualna bojówka; kobiety w ciąży są poddawane natychmiastowemu wyabortowaniu, a staruszkowie eutanazji.. na miejscu, tam gdzie stoją. PS życzę milej lektury Frondy i tym podobnych pierdół. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_hound Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:34 Mnie również. Do tej pory miałam go za światłego człeka a teraz po prostu zbaraniałam. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 14:14 grey_hound napisała: > Mnie również. Do tej pory miałam go za światłego człeka a teraz po prostu zbara > niałam. Z drugiej strony - właśnie dobrze o nim świadczy, że choć ma konserwatywne poglądy na jakąś tam sprawę, to ogólnie nie robi wrażenia oszołoma. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 A wczorajsza parada zbokow w Warszawie ? 07.06.10, 12:13 Ponoc religia to takze sprawa osobista i nie powinno sie jej manifestowac. Zapomnieli ? Odpowiedz Link Zgłoś
wenzel2 Re: A wczorajsza parada zbokow w Warszawie ? 07.06.10, 18:14 To byli raczej nekrofile. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:35 > Ale mężczyźni hetero eksponują swoją seksualność, np. mówiąc moja > dziewczyny/żona zrobiła to. Ja też eksponuję swoją orientację > ujawniając w pracy, że mam żonę. Gdybym było homo i miał partnera, nie > odważyłbym się powiedzieć o swoim chłopaku w pracy czy pójść z nim na > firmową imprezę. I właśnie w ten sposób homoseksualiści są w polskim > społeczeństwie dyskryminow Łatwo temu zapobiec, wprowadzając zakaz pod karą więzienia używania w miejscach publicznych słów "żona, mąż, chłopak, dziewczyna" Przecież można powiedzieć "osoba, z którą utrzymuję kontakty erotyczne". Paranoja? Skądże znowu. Realne postulaty "naukowców" spod znaku "teorii queer". Rzecz jasna, w państwach otwartych i tolerancyjnych, a nie tak jak Polska, podle dyskryminujących osoby o seksualności nieheteronormatywnej. Odpowiedz Link Zgłoś
pe11 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:58 A po co zakazywać czegokolwiek? Tak się składa, że zwolenników państwa policyjnego jest jednak mniejszość.... Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 13:13 Naprawdę? Mniejszość w Polsce jest zdania, że z przestępcami nie ma się co bawić w jakieś prawa człowieka, kara śmierci jak najbardziej, prawo do prywatności to jakieś dyrdymały, uczciwy nie ma nic do ukrycia, wszędzie powinny być kamery, patrole i w ogóle żeby był "porządek"? Zboczeńców kastrować (a przynajmniej gwałcić w więzieniach), zabójców zabijać, złodziei do kamieniołomów, syjonistów do Syjamu itp? Wyniki referendum na któryś z tych tematów mogłyby cię mocno zdziwić. A co do meritum, czyż z nietolerancją i dyskryminacją nie należy walczyć wszelkimi metodami? Z policyjną pałą włącznie, skoro ten ciemnogród nietolerancyjny nie rozumie innych argumentów? Odpowiedz Link Zgłoś
rilwen1 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:55 ze Zoll jest nadetym bucem to juz dawno wiedzialam, ale ze homofobem... Odpowiedz Link Zgłoś
heterofob2 kiedy gej ma pierwszeńStwo w adopcji 07.06.10, 12:56 www.youtube.com/user/ark951#p/u/2/b9QRxgPkV5U Odpowiedz Link Zgłoś
chowad Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 13:39 Wszysko ok, dopoki nie zaczniecie uprawiac erotyki w miejscach publicznych. Problem jest taki, ze geje sa jak zydzi. Jak upmonisz kogos za zasmiecanie ulicy, to spelniasz swoj obywatelski obowiazek, jesli upominana osoba okaze sie jednak zydem, to uprawiasz dyskryminacje... Niech sobie beda ze soba i robia co im sie tam podoba, niech tylko nie wciagaja w to innych tak. Nie moga miec dzieci z przyczyn naturalnych, wiec niech ich nie maja. Homoseksualizm jest anomalią. Nie wolno nam ich dyskryminowac, bo tacy sa, ale tez nie wolno im dyktowac innym swojego swiatopogladu. Beda chcieli paradowac, znajda sie tacy, ktorym sie bardzo to nie podoba i bedzie dym. To tez jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 13:43 ril napisał: > "seksualizm to sprawa intymna i nie należy go eksponować " > > Ale mężczyźni hetero eksponują swoją seksualność, np. mówiąc moja > dziewczyny/żona zrobiła to. Ja też eksponuję swoją orientację > ujawniając w pracy, że mam żonę. Gdybym było homo i miał partnera, nie > odważyłbym się powiedzieć o swoim chłopaku w pracy czy pójść z nim na > firmową imprezę. I właśnie w ten sposób homoseksualiści są w polskim > społeczeństwie dyskryminowani dokladnie tak !!! Odpowiedz Link Zgłoś
s_f_ogorek Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 14:34 To nie jest dyskryminacja. To ty się wstydzisz swojego "partnera". Czy to ze twoi koledzy w pracy nie maja pociągów do facetów i maja normalne rodziny to znaczy, ze ty jesteś dyskryminowany? To nie jest ich wina ze wolisz penisa. Czy z uwagi na twoje upodobania, wszyscy wokoło maja otoczyć cie jakaś specjalna opieka? Znajdź sobie babę jeżeli nie chcesz się wstydzić na firmowych imprezach... Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 15:40 A na jakiej to paradzie heteroseksualnych mężczyzn byłeś ostatnio ? A może na paradzie heteroseksualnych kobiet ? Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 18:08 w pracy,drogi ril, to mnie nie interesuje ani to, czy pan Zenek był w kinie z żoną,ani to, czy pan Janek mieszka z innym facetem. Natomiast żywotnie interesują mnie efekty pracy tych dżentelmenów. Bez względu na ich tzw. orientację ten jest lepszy kto ma lepsze wyniki. Prywatnie natomiast, jeżeli dyskutuję ze znajomym pederastą, nie ukrywając swojej dezaprobaty dla jego orientacji, to jest to nasz wybór. Wybór osób, z którymi spotykamy się w pracy jest siłą rzeczy ograniczony, dlatego pamiętajmy o tym, zanim podejmiemy tam JAKIKOLWIEK kontrowersyjny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek warto się zastanowić 07.06.10, 10:29 zacznijmy od podróży w przeszłość... dennis prager - żydowski punk widzenia Odpowiedz Link Zgłoś
pjpb Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 10:30 Heh, pan Sadurski powinien wolniej się chyba wypowiadać... 'Uważam za nieuczciwe przedstawianie jako faktu czegoś, co jest tylko antycypacją, że środowiska LGBT, choć dziś chcą mniej, za chwilę zażądają więcej, bo taka jest tendencja na Zachodzie.' Akurat to nie trzeba domniemywać - nie znam wypowiedzi działaczy, zaprzeczających takim dążeniom, natomiast pojawiały się klarujące, że trzeba małymi krokami do celu... 'To nieprawda, że gdziekolwiek krytyka tych środowisk jest zakazana ani że w prawie są takie tendencje. Obawy te uważam za nieuzasadnioną histerię.' I tu można dzielić włos na czworo... Czy prawotwórczość sędziów (szczególnie w systemie anglosaskim) to tenesencje w pracie czy nie? Akurat próby podciąganie wszelkiej krytyki pod paragrafy mowy nienawiści pojawiają sie regularnie. Akurat gdzie jak gdzie, ale w środowisku akademickim p. Sadurki powinien był zauważyć, że nawiedzone bajdurzenia o wyższości orientacji homo, wyższości kobiet itp są traktowane jako nieszkodliwy ekscetryzm, ale już o kilka słow za daleko posunięta krytyka środowisk LGBT jest najłatwiejszą metodą do ostracyzmu środowiskowego (a co za tym idzie -> problemów w pracy). Odpowiedz Link Zgłoś
szfeniko Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:19 Ta parada przeszłaby bez echa gdyby pan Zoll Kukiz i ten pan z Raz Dwa trzy jej nie nagłośnili Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_z_wroclawia Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:32 szfeniko napisał: > Ta parada przeszłaby bez echa gdyby pan Zoll Kukiz i ten pan z Raz Dwa trzy jej > nie nagłośnili A wszystkie środowiska prawicowe???(PiS, partie kanapowe na prawo od PiS-u, Radio Maryja&CO [J.R. Nowak, Sobecka, Wujkowska],Pospieszalski, no i przede wszystkim kler na czele z biskupami... Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 14:25 ci których wskazujesz milczą za to komentujemy art z GW. Ale to już tradycja, która nie dziwi. A. Odpowiedz Link Zgłoś
colop4 Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 10:32 juz naprawde rece opadaja. Wydawaloby sie,ze Zoll, Nowak e.a. wyksztalceni, obyci a tu taka ciemnota i zabobon wychodzi! Nasluchaja sie tych katolickich glupot w kosciolach a potem idzie i podpisuje jeden z drugim jakies ciemngrodzkie dyrdymaly! Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 11:50 colop4 napisał: > juz naprawde rece opadaja. Wydawaloby sie,ze Zoll, Nowak e.a. > wyksztalceni, obyci a tu taka ciemnota i zabobon wychodzi! > Nasluchaja sie tych katolickich glupot w kosciolach a potem idzie i > podpisuje jeden z drugim jakies ciemngrodzkie dyrdymaly! Tak, to bardzo tolerancyjny i otwarty wpis potwierdzający, że każdy ma prawo do poglądów, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Kto chroni dzieci i przed czym ? 07.06.10, 12:15 Kosciol jakos nie chce chronic dzieci. Tysiace dzieci molestowanych i gwalconych przez ksiezy i nic sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Kto chroni dzieci i przed czym ? 07.06.10, 14:27 co tak skromnie? Bez kozery powiem milion! A. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.toranaga Podbijam stawkę 11.06.10, 15:26 > co tak skromnie? Bez kozery powiem milion! Podbijam stawkę 100 milionów! Odpowiedz Link Zgłoś
jacmenos Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:41 homofobia to czasami nie problem braku wykształcenia i kultury . Czasem najżarliwiej protestują przeciwko homoseksualizmowi ci , którzy mają problemy z własną seksualnością .Lęk przed własnym ukrytym homoseksualizmem powoduje wewnętrzną potrzebą "walki" z jego przejawami - stąd homofobia . Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 14:28 hahaha, no nareszcie! Czekałem na taki post i się nie zawiodłem. A. Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:43 nie bardzo rozumiem - czym jest"kultura gejowska" ? czym różni sie od "kultury" jako takiej ? eksponowanie własnej seksualnosci wydaje mi się ... smieszne i głupie. Czy n.p. preferujacy seks oralny,tez mogliby zrobic manifestację i dobrze sie z tym czuli ? no,nie wiem.W naszej tradycyjnej i jak sie okazuje- zacofanej- kulturze eksponowanie stosunków seksualnych uważane było za nieco nieprzyzwoite- była to sfera intymna.No ale jesli na tym ma polegac nasze intelektualne doganianie Europy ... szkoda że nie na czym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 10:37 Kukiza kiedyś szanowałem.Ale od jakiegoś czasu stwierdzam,że niestety robi się z niego coraz większa szmata. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek szmaty - do spalenia 07.06.10, 10:50 bezużyteczne szmaty powinno sie spalać, czyż nie tak... błękitnoocy chłopcy, aby zapobiec rozprzestrzenianiu się ciemnoty i zabobonu rozpalili wielkie piece Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: szmaty - do spalenia 07.06.10, 13:55 trajkotek napisał: > bezużyteczne szmaty powinno sie spalać, czyż nie tak... > błękitnoocy chłopcy, aby zapobiec rozprzestrzenianiu się ciemnoty i zabobonu rozpalili wielkie p > iece Dlatego swiat przypisuje Ausschwiz Polakom. Wszedzie czytamy takie oswiadczenia buraków. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_z_wroclawia No tak 07.06.10, 10:51 Widocznie piosenka "O nic nie pytaj" dotyczy tylko heteroseksualistów :D Odpowiedz Link Zgłoś
adelix82 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 11:54 maciekz70 napisał: > Kukiza kiedyś szanowałem.Ale od jakiegoś czasu stwierdzam,że niestety robi się > z niego coraz większa szmata. Czego można spodziewać się po P. Kukizie. Jest on typowym przedstawicielem klasycznego heteroseksualisty polskiego. Chodzi mi tutaj o jego problemy alkoholowe, o których rozpisywały się swego czasu gazety i portale kolorowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneuszdziura Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:39 adelix82 napisał: > maciekz70 napisał: > > > Kukiza kiedyś szanowałem.Ale od jakiegoś czasu stwierdzam,że niestety rob > i się > > z niego coraz większa szmata. > > Czego można spodziewać się po P. Kukizie. Jest on typowym przedstawicielem > klasycznego heteroseksualisty polskiego. Chodzi mi tutaj o jego problemy > alkoholowe, o których rozpisywały się swego czasu gazety i portale kolorowe. czyli wg. ciebie każdy alkoholik to homofob......gratuluję takiego intelektu:) nie bronię ani alkoholików ani homosiów......a Zoll mnie dość rozczarował.....Kukiz także...jak już ktoś wcześniej wspomniał....trzeba odrazu powiedzieć STOP!....chyba, że chcemy mieć przykład Duńsko-holenderski:/ Odpowiedz Link Zgłoś
benek_z_watykanu Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 13:14 ireneuszdziura napisał: ....trzeba odrazu powiedzieć STOP!....chyba, że chcemy mieć przykład Duńsko- holenderski:/ JAKI TO MODEL DUNSKO-HOLENDERSKI? Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 13:56 adelix82 napisał: > maciekz70 napisał: > > > Kukiza kiedyś szanowałem.Ale od jakiegoś czasu stwierdzam,że niestety rob > i się > > z niego coraz większa szmata. > > Czego można spodziewać się po P. Kukizie. Jest on typowym przedstawicielem > klasycznego heteroseksualisty polskiego. Chodzi mi tutaj o jego problemy > alkoholowe, o których rozpisywały się swego czasu gazety i portale kolorowe. o, o ,o! tam sie angazujcie buraki! z alkoholizmem walczcie na poczatek :) Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 16:20 Dlaczego jesteś nietolerancyjny wobec Pawła Kukiza ? Odpowiedz Link Zgłoś
flawerwell Pseudoautorytety chciały zabłysnąć 07.06.10, 10:53 Chyba jestem głupi, bo nie znam 90% nazwisk z tej listy. Najwiekszym autorytetem jest jednak pani Półtawska, która twierdzi, że od noszenia dżinsów kobiety stają sie pezpłodne... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_z_wroclawia Re: Pseudoautorytety chciały zabłysnąć 07.06.10, 11:04 flawerwell napisał: > Najwiekszym > autorytetem jest jednak pani Półtawska, która twierdzi, że od > noszenia dżinsów kobiety stają sie pezpłodne... 5/5 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ibnalqq Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 11:08 Panie Profesorze Zoll - pełen szacunek. Nie zawsze się z Panem zgadzam ale zaimponował mi Pan swoim brakiem koniunkturalizmu. Jestem pod wrażeniem, że stanął Pan w poprzek pochodowi lewactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslove Wąskie horyzonty 07.06.10, 11:11 I znowu polskie zaczadzenie umysłowe wychyla głowę i zwalcza wiatraki. Sprawę niestety trzeba rozpatrywać całościowo biorąc pod uwagę również rozmiar naszego nacjonalizmu. W tym kontekście środowiska takie jak te urządzające Europride należy brać w obronę - nawet przy braku zgody z postulatami. Strona hetero zgłasza zagrożenia w sferze prawa i wolności, pozostaje to w dysproporcji do fizycznego zagrożenia homoseksualistów, które w mojej opinii istnieje w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_z_wroclawia Re: Wąskie horyzonty 07.06.10, 11:31 miroslove napisał: > > Strona hetero zgłasza zagrożenia w sferze prawa i wolności, > pozostaje to w dysproporcji do fizycznego zagrożenia > homoseksualistów, które w mojej opinii istnieje w Polsce. ___________________________________________ Typowy objaw lęku przed nieznanym. Często słyszałem od wielu ludzi twierdzenia typu, że za wszystkie nieszczęścia w naszym kraju odpowiadają Żydzi, Niemcy i Rosjanie. O homoseksualistach też wypowiadały te osoby bardzo nieprzychylne opinie. Tymczasem gdy zapytałem taką osobę, czy miała przyjemność poznać osobiście jakiegoś Niemca lub Żyda, zawsze padała odpowiedź negatywna. Ja natomiast taką przyjemność miałem (Niemiec i Rosjanka). I w moim przypadku byli to bardzo mili i kulturalni ludzie, a spotkanie z nimi stało w całkowitej sprzeczności z wieloma stereotypami na temat tych grup. Odpowiedz Link Zgłoś
konishiko Re: Wąskie horyzonty 07.06.10, 13:07 Nie wiem , czy istanieje zagrozenie fizyczne, ale psychiczne na pewno. Nic innego nie tlumaczy faktu, ze obracajac sie w podobnych srodowiskach w Polsce i paru innych krajach, w Polsce poznalam jednego geja (ktory utrzymywal ten fakt w glebokiej tajemnicy), a w Niemczech czy Irlandii calkiem wielu, w okolicach owej 4% statystyki. Ludzie po prostu sie boja przyznawac. I dopoki nie przestana, dopoty bedziemy meili dyskryminacje. I nie chodzi mi o zadne epatowanie czymkolwiek, ale po prostu o mozliwosc przyjscia na impreze w pracy z partnerem bez udawania nie wiadomo czego. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: Wąskie horyzonty 07.06.10, 14:20 konishiko napisała: > Nie wiem , czy istanieje zagrozenie fizyczne, ale psychiczne na > pewno. Nic innego nie tlumaczy faktu, ze obracajac sie w podobnych > srodowiskach w Polsce i paru innych krajach, w Polsce poznalam > jednego geja (ktory utrzymywal ten fakt w glebokiej tajemnicy), a w > Niemczech czy Irlandii calkiem wielu, w okolicach owej 4% statystyki. > Ludzie po prostu sie boja przyznawac. I dopoki nie przestana, dopoty > bedziemy meili dyskryminacje. I nie chodzi mi o zadne epatowanie > czymkolwiek, ale po prostu o mozliwosc przyjscia na impreze w pracy z > partnerem bez udawania nie wiadomo czego. > > Takich tekstów potzebuje buractwo w katolandzie ale obawiam sie, ze buraki zostana burakami durnymi jeszcze przez 60 lat Odpowiedz Link Zgłoś
miroslove Re: Wąskie horyzonty 07.06.10, 16:33 Uważam że zagrożenie fizyczne istnieje - gdyby nie ochrona policji podczas tego typu imprez już dawno doszłoby do rękoczynów sprowokowanych przez łyso-szalikową młodzież. Kiedyś chyba nawet jakaś demonstracja gejów i lesbijek została obrzucona kamieniami, bodajże w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska0791 Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 11:19 myślałem ze kukiz i nowak to mądrzy ludzie atu taka pomyłkaod dzisiaj stop muzyce kukiza i raz dwa trzy ..''rodzina słowem silna'' Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarek75 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 14:47 Nie no co ty, nie możesz tego zrobić, bo Kukizowi i Raz Dwa Trzy zabraknie na chleb! Łomatko, nie stoję murem za gejami, pewnie więc muszę zademonstrować, że choć lubię, to jednak nie lubię da Vinci i Michała Anioła? Bo przeca najważniejsze, czy daną muzykę napisała ręka pedała, czy rzekomego homofoba... Gratuluję (nie)myślenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: Ta złowieszcza Europride 24.06.10, 13:26 Kukiz się skończył 20 lat temu, teraz to już nie jest ten sam człowiek co kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_jestem Kilka zdjęć poglądowych do tekstu Sieldleckiej 07.06.10, 11:38 rzetelny tekst wymaga rzetelnych zdjec. commons.wikimedia.org/wiki/File:BDSM-Paar_-_Top_and_Bottom_-_Europride_2002.jpg cache.daylife.com/imageserve/09gc3bu9z7a0i/610x.jpg image44.webshots.com/44/1/53/17/2119153170059320691uoQUWh_ph.jpg Zdjęcia znalezione w 2 sekundy w google. Europride nie jest wcale złowieszcza, a te zdjecia to oszczerstwo, zacofanie i manipulacja - prawda towarzyszko Sieldecka? Odpowiedz Link Zgłoś
szfeniko Re: Kilka zdjęć poglądowych do tekstu Sieldleckie 07.06.10, 12:26 a jak Ty dymiesz swoją żonę brzuchaty wąsaczu to myślisz że to ładnie wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.toranaga Re: Kilka zdjęć poglądowych do tekstu Sieldleckie 07.06.10, 12:40 szfeniko napisał: > a jak Ty dymiesz swoją żonę brzuchaty wąsaczu to myślisz że to ładnie wygląda? Dlatego Wąsaty Brzuchacz nie robi hetero pride parade i nikogo nie namawia na oglądanie jak spełnia obowiązek małżeński. Odpowiedz Link Zgłoś
sanmartino Wolność słowa obowiązuje wszystkich 07.06.10, 11:45 W zasadzie zgadzam się z Sadurskim. Zarówno organizacje LGT, jak i katolickie organizacje postulujące tradycyjny model rodziny mają takie samo prawo do swobody wypowiedzi. Na tym polega demokratyczny dyskurs - niewygodne pytania zadawane są z obu stron. Dziwi mnie tylko po co w to miesza się Zoll. Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Wolność słowa obowiązuje wszystkich 07.06.10, 14:38 Czyli "organizacje" mogą ale Zoll nie? Nie czujesz sprzeczności? A. Odpowiedz Link Zgłoś
sanmartino Re: Wolność słowa obowiązuje wszystkich 07.06.10, 16:15 Oczywiście, ma prawo wypowiadać się na jaki temat chce. Moje zdziwienie było raczej na tle pragmatycznym: po co mu to? Nie są tu podnoszone konkretne kwestie prawne, gdzie jego autorytet miałby znaczenie. Trudno o Zollu mówić jako o szczególnym autorytecie moralnym czy etycznym. A w taki właśnie dyskurs się włącza. Autorytetom prawnym zawsze to szkodzi. Ale oczywiście wolna wola, wolny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 11:47 Wspieranie pewnych wizji społecznych - w tym przypadku wizji rodziny, jak mówią i Nowak i Zoll - nie musi się odbywać z ograniczaniem prawa głosu innych. Zwolennicy tradycyjnego modelu rodziny dysponują szeregiem narzędzi do promocji własnej wizji. Odmawianie prawa urządzania parady mniejszościom seksualnym to ograniczanie ich praw obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
adelix82 O tym jak Zoll nie zna prawa 07.06.10, 11:49 Polecam: adelixzone.blogspot.com/2010/06/o-tym-jak-prof-andrzej-zoll-niezna.html Odpowiedz Link Zgłoś
iwanxxx Re: O tym jak Zoll nie zna prawa 07.06.10, 14:17 Akurat traktowanie związków homoseksualnych jako konkubinatów coraz częściej przechodzi w różnych sferach prawa. Zoll może mieć rację - konkubinaty homoseksualne można traktować tak samo raczej bez zmian prawa, bez względu na treść starego wyroku SN, który jednak prawem nie jest. Ale chyba nie o to chodzi - konkubinat nie daje tak na prawdę żadnych praw z punktu widzenia prawa rodzinnego i spadkowego a tam są, moim zdaniem, najważniejsze problemy w równym traktowaniu związków homoseksualnych. Przede wszystkim w stosunku do konkubenta nie ma obowiązku alimentacyjnego, więc zawsze brane pod uwagę będą wszystkie pozostałe stosunki - np homoseksualista był wcześniej w związku małżeńskim, rozwiódł się, płaci byłej żonie alimenty i żyje z partnerem. Przy ustalaniu wysokości alimentów sąd nie mógłby wziąć pod uwagę, że utrzymuje nowego partnera, natomiast gdyby to była druga żona to już by musiał. W prawie spadkowym jest cała masa różnych utrudnień, poczynając od zachowku. Dlatego jeśli ktoś mówi, że pary homoseksualne nie są w Polsce dyskryminowane w stosunku do małżeństw, co zdarza się bardzo często, to nie ma pojęcia o prawie rodzinnym i spadkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: O tym jak Zoll nie zna prawa 07.06.10, 14:41 Dlatego jeśli ktoś mówi, że pary homoseksualne nie są w Polsce > dyskryminowane w stosunku do małżeństw, co zdarza się bardzo często, to nie ma > pojęcia o prawie rodzinnym i spadkowym. Wystarczy zamienić słowa i zamiast mówić o dyskryminacji związków homo, mówić o promocji rodziny. Proste? A. Odpowiedz Link Zgłoś
iwanxxx Re: O tym jak Zoll nie zna prawa 07.06.10, 14:53 Prosta zabawa słowami. Bez względu na to, czy powiesz, czy związki homoseksualne są dyskryminowane, czy że rodzina jest promowana w stosunku do innych stosunków społecznych sprowadzi się to do braku równych praw. Odkładając na bok temat, czy te prawa mają być równe, czy nie - twierdzenie , że są równe jest kłamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: O tym jak Zoll nie zna prawa 07.06.10, 15:13 ta promocja jest świadomą polityką państwa w celu pomocy w produkcji przyszłych płatników zusu. Można się spierać czy "pomoc" jest faktycznie celowa i potrzebna. Ja mogę się tej "pomocy" chętnie zrzec. Czy to by "homo" wystarczyło, jak sądzisz? A. Odpowiedz Link Zgłoś
benny_nihill Zawsze wiedziałem , że Nowak i Kukiz 07.06.10, 11:53 to prawicowi kabotyni. Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: Zawsze wiedziałem , że Nowak i Kukiz 24.06.10, 12:27 Kukiz się skończył - był znany jako muzyk w latach 90., przez 20 lat nikt o nim nie słyszał, a teraz nagle wielkie halo robi wokół siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Jezus był gejem. Człowiek ponad wszystko! 07.06.10, 11:55 Europride to dla wielu szansa by wyleczyć się z neurozy. Bądźcie wdzięczni za te Paradę. Jest ona tym światełkiem które, choć na chwilę, rozświetli ciemnogród i pozwoli nie mieć kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Europride - pride of euro? Nothing to be pride of. 07.06.10, 11:59 kadykianus napisał: > Europride to dla wielu szansa by wyleczyć się z neurozy. Bądźcie wdzięczni za t > e Paradę. Jest ona tym światełkiem które, choć na chwilę, rozświetli ciemnogród > i pozwoli nie mieć kompleksów. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert Re: Europride - pride of euro? Nothing to be prid 07.06.10, 12:30 no tak, a teraz biegiem do slownika i popraw wpis Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Sorry, my Princess...."in" instead of "of"... 07.06.10, 17:25 princealbert napisała: > no tak, a teraz biegiem do slownika i popraw wpis Dzięki! Trochę ruchu na starość jak znalazł! Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 And the last, but not least: Nothing to take pride 07.06.10, 17:30 ...in! ubiquitousghost88 napisał: > princealbert napisała: > > > no tak, a teraz biegiem do slownika i popraw wpis > > Dzięki! Trochę ruchu na starość jak znalazł! Odpowiedz Link Zgłoś
ireneuszdziura Re: Jezus był gejem. Człowiek ponad wszystko! 07.06.10, 13:06 kadykianus napisał: > Europride to dla wielu szansa by wyleczyć się z neurozy. Bądźcie wdzięczni za t > e Paradę. Jest ona tym światełkiem które, choć na chwilę, rozświetli ciemnogród > i pozwoli nie mieć kompleksów. > > > ...a może i nie rozjaśni:)....kompleksów także nie rozgoni:) możesz sobie gadać na Nas "ciemnogród"....po prostu w tym kraju nie ma zgody na "homo-...."....powinno być to jasne i zrozumiałe....mimo, że nie jestem homofobem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Re: Jezus był gejem. Człowiek ponad wszystko! 07.06.10, 13:23 Zgadza się. W tym kraju nie ma zgody na wiele innych rzeczy - i w tym właśnie problem. Nie ma z czego być dumnym. Dlatego ten kraj taki jest. Generalnie jak się zastanowić, to cała historia świata spływa krwią. Nieprawdaż? Ludziom zasadniczo zawsze na Ziemi żyło się źle. Nawet dzisiaj człowiek jest pomiatany. A tak jak "my" żyje może miliard ludzi (w tzw. cywilizacji zachodniej). A gdzie pozostałe 5 mld.?? Żyje w gó...e. Coś takiego jak "prawa człowieka" istnieją w umysłach ludzi od kilkudziesięciu lat a naprawdę nie są to tylko puste słowa od lat kilkunastu. Walka o prawa człowieka musi trwać i dopiera się zaczyna. Środowiska LGBT to jedyne, które dzisiaj naprawdę są widoczne i mówią te kwestie tak wyraźnie i tak głośno. Może ci piękni chłopcy w kolorach tęczy - ci aniołowie, są jedyną nadzieją dla koszmarnego świata?? :) A gdyby Jezus żył... to jak myślisz, szedł by w Paradzie czy rzucał kamieniami z faszystami? Odpowiedz Link Zgłoś
saper_vodiczka Re: Jezus był gejem. Człowiek ponad wszystko! 07.06.10, 13:57 > A gdyby Jezus żył... to jak myślisz, szedł by w Paradzie czy rzucał > kamieniami z faszystami? Ja myślę, ze zrobiłby to: mojawiarakatolicka.blox.pl/resource/Jezus_wyrzuca_kupcow.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Re: Jezus był gejem. Człowiek ponad wszystko! 07.06.10, 16:18 :) to masz taki obraz Jezusa w głowie??? Dla ciebie jest on raczej kimś w rodzaju strażnika moralności. Takiego strażnika jak w Iranie. Chodzą po ulicy i biją ludzi kijami, za chodzenie w krótkim rękawku. On nie był debilem. Ja ateista muszę cie tego uczyć? Nie wiesz na czym polega jego geniusz i dlaczego jest interesujący? Bo nie jest interesujący dlatego,że był synem boga zrodzonym z kobiety zapłodnionej przez ducha która po tym wciąż była dziewicą. Bo to niepoważne. On był świetny z tego powodu, że wywyższył człowieka jak nikt przed nim. Dlatego był wielkim liberałem. Choć nie umiał pisać. I żył w okropnych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
bimbalimba brak uczciwosci 07.06.10, 12:06 to o czym mowia sygnatariusze jest prawda- latwo wyczytac na portalach gejowskich,ze ostatecznym celem jest pelne zrownanie praw matrymonialnych hetero i homo- byc moze nie od razu ale w kolejnych etapach .... zaprzeczanie tamu jest nieuczciwe i chyba tez glupie ... warto tez wiedziec,ze srodowisko gejowskie nie przemawia jednym glosem- sa rozne pomysly na homozwiazki i wszytskie maja podobne poparcie i aprobate. strasznie mnie irytuje ta polityczna szkola polkiego ruchy lgbt- to najgorsze tradycje polskiej polityki ostatnich 20 lat- nieudolne intrygi i brak wyrazistosci a tu jedna z wewnetrzych gejowskich debat www.homiki.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=3961 Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: brak uczciwosci 07.06.10, 12:33 Jesli osoba homoseksualna w Polsce chce miec dziecko, to je sobie robi. Lesbijki w ogole nie maja z tym problemu, geje moga wybrac adopcje ze wskazaniem. Wszystko w swietle prawa - w dodatku takie rodziny juz istnieja. Pitolenie o spiskach, knuciu tajnych planow itd jest w zwiazku z tym bzdurą - homoseksualisci nie potrzebuja prawa do adopcji dzieci. Bardziej, szczerze mowiac, przydaloby sie to dzieciakom z domow dziecka, ktore wzrastaja w nieciekawej atmosferze pozbawionej milosci i poczucia bezpieczenstwa i ktore wchodza w dorosle zycie kompletnie do niego nie przygotowane. Ale ich los takich jak ty obroncow 'tradycji' najwyrazniej nie obchodzi, co? Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: brak uczciwosci 07.06.10, 12:51 No i tutaj ja wkroczę, bo jak zwykle totalny dyletant rzuca argumentem w stylu "a dzieci z domów dziecka"... Drogi panie, dzieci z domów dziecka pozostają w domach dziecka NIE DLATEGO,ŻE NIE MA ICH KTO ADOPTOWAĆ, tylko dlatego,że ich sytuacja prawna nie jest uregulowana. Ich biologiczni rodzice nie są pozbawieni praw, tylko mają te prawa ograniczone. "Kolejka do adopcji" jest całkiem długa, średnio para hetero czeka ok. roku na malucha, wcześniej zaś jest dokładnie sprawdzana (psycholog, staż małżeński, warunki materialne). Więc twój argument jest od czapy. Odpowiedz Link Zgłoś
bimbalimba homo-manipulacja 07.06.10, 13:54 nie jestem obronca tradycji- mam swiatopoglad nihilistyczny ...tradycja to cos podskornego co samo bedzie trwac, tak dlugo jak bedzie potrzebne ... to tak na wstepie ... nawet ten artykul mowi,ze adopcji geje nie chca wiec list jest absurdalnym hetero-nonsensem ... ale jak sie przyjrzec deklaracjom, ktore liderzy lgbt zostawiaja na swoich portalach nawet postulaty quasi-pacsowskie /zwiazki cywilne/ sa tylko wstepem zeby katole mogli przelknac jedno a potem sie ich pie...ie z grubszej rury i jescze raz ... kazdy jak troche pogrzebie w wyszukiwarce bez problemu to znajdzie ... dlatego pytam- po co te zagrywki w artykule? ciemnota protestuje przeciw czemus czego geje nawet nie chca- taka jest teza, ktora w oczy kole ... Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: brak uczciwosci 10.07.10, 02:16 "Na pniu' ida dzieci zdrowe, bardzo małe i ładne. Po dzieci z uregulowanym statusem adopcyjnym, ale brzydkie, chore i starsze nie ma kolejek - wrecz przeciwnie. To raz. Dwa - chora sytuacja prawna istnieje w Polsce, ale w osciennych krajach mozna przebierac w dzieciach jak w ulęgałkach. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: brak uczciwosci 07.06.10, 22:20 bene_gesserit napisała: > Jesli osoba homoseksualna w Polsce chce miec dziecko, to je sobie > robi. Lesbijki w ogole nie maja z tym problemu, geje moga wybrac > adopcje ze wskazaniem. Wszystko w swietle prawa - w dodatku takie > rodziny juz istnieja. To po co chcą zrównania praw adopcyjnych? Nie, nie jest to takie proste i adopcja może i ma miejsce, ale na pewno nie trąbią o tym sami zainteresowania na lewo i prawo, że są np. gejami. Poza tym, to jest szeroki problem - także in vitro, także surogactwa itd. Pamiętam też sprawę sprzed kilku lat, kiedy babcia z pomocą sądu odebrała dziecko pewnej lesbijce - awanturę społeczną i medialną wokół tego, a to było jej dziecko, także biologicznie! Myślę, że się niewiele w tej kwestii jeszcze zmieniło. Inna sprawa, że oczywiście pary jednopłciowe, czy homoseksualiści wychowują dzieci z wcześniejszych związków hetero - bywa. No i co, się pytam, już w kolejnym wątku - odebrać? Ludzie, którzy tak krzycza przeciwko adopcjom nie mają po prostu pojęcia jak dużo jest już takich rodzin, ba, czasem w ogóle nie maja świadomości, że takie cuś ma miejsce. Trochę myślenia i wyobraźni może by im się przydało wobec tego? Nie biorą też pod uwagę oczywistej oczywistości, że tak jak heterycy są odpowiedzialnymi mądrymi ludźmi, ale zdarzają się też w tej 'grupie' ludzkie bydlęta (lub odwrotnie - zdarzają się mądrzy i odpowiedzialni...), tak i u homoseksualnych - są tacy i tacy. Ale nie, rodzina lepsza patologiczna, byle tradycyjna:/ > Pitolenie o spiskach, knuciu tajnych planow itd jest w zwiazku z > tym bzdurą - homoseksualisci nie potrzebuja prawa do adopcji > dzieci. Bardziej, szczerze mowiac, przydaloby sie to dzieciakom z > domow dziecka, ktore wzrastaja w nieciekawej atmosferze pozbawionej > milosci i poczucia bezpieczenstwa i ktore wchodza w dorosle zycie > kompletnie do niego nie przygotowane. > > Ale ich los takich jak ty obroncow 'tradycji' najwyrazniej nie > obchodzi, co? Ciekawe, czy to nie te same osoby teraz krzyczą i składają podpisy, które w czambuł potępiały ustawę antyprzemocową..? Coś mi mówi, że tak. I jeszcze powtórzę - imo niektórzy homoseksualiści owszem, potrzebują prawa do adopcji i rodzicielstwa tak samo jak inni ludzie, bo nie są jakimiś dziwadłami, które od tych 'innych ludzi' by się miały rożnić. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ale się porobiło! 07.06.10, 12:35 Nie 'dali sie oglupic', ale prezentuja swoje poglady. Nowak i Kukiz od dawien dawna deklarowali sie po skrajniejszej stronie prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Ale się porobiło! 07.06.10, 13:40 Taaa... Szczególnie Kukiz :D www.youtube.com/watch?v=mXtXXQsT8iU Dla przypomnienia - piosenka z czasów gdy potęga KK w Polsce sięgała zenitu, a posłowie z CHrześcijańskiej Unii Jedności mieli naprawdę sporo do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: Ale się porobiło! 24.06.10, 13:33 Bo jak śpiewał kiedyś Kazik: "Wszyscy artyści to prostytutki"... :D Wystarczył zgromadzenie mniejszości, a już zapomniani artyści przypominają o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
rezydentwolski Jarek przefarbuje Alika na różowo i też wpadnie!!! 07.06.10, 12:14 Odpowiedz Link Zgłoś
munkela Re: Jarek przefarbuje Alika na różowo i też wpadn 07.06.10, 12:57 Nie obrazaj Alika! On ma szanse zostac pierwsza dama RP! Odpowiedz Link Zgłoś
madiba Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:14 witamy w sredniowieczu:) cala europa sie z nas smieje... Odpowiedz Link Zgłoś
swiety_76 Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 13:10 > witamy w sredniowieczu:) cala europa sie z nas smieje... Za kilkadziesiąt lat zobaczymy kto będzie się śmiał ostatni i wcale nie mówię że będzie się smiał Polski ciemnogród. Odpowiedz Link Zgłoś
kontakt_operacyjny Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:15 kurcze, co z nich za betony... niech se kupia najlepiej moherowe berety... Odpowiedz Link Zgłoś
szto_tawariszczi Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:23 znowu ci miłośnicy wsadzania członka w odbyt :-( ciekawe czego zapragną w następnej kolejności... Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 13:38 Skoro pedryle lubią wsadzać sobie w egzotyczne miejsca, proponuję na początek kontakt 220 V. To dopiero zabawa i wstrząsające wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
yallaify Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 12:19 Nie czytałem tego artykułu. Wystarczył mi tytuł. Mam w dupie ludzi , którzy są nietolerancyjni. A Pan Kukiz, co Pan wie poza muzykowaniem, powiem Panu, gó... Pan wie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Ta złowieszcza Europride 07.06.10, 13:45 0. Zastanow sie czy jestes osoba myslaca 1. Sprawdz znaczenie slowa "tolerancja" 2. Sprawdz znaczenie slowa "akceptacja" 3. Porownaj 4. Znajdz roznice i je pojmij 5. Jesli nie znalazles lub nie pojales (najbardziej prawdopodobne) wroc do punktu 0 i nie rozpoczynaj procedury od poczatku Odpowiedz Link Zgłoś
supahg a co z rozwodami? 07.06.10, 12:19 czy samotna matka moze wychowac dobrze dziecko (bez wzorcowego ojca?) albo samotny ojciec ? jakie wzorce daja dziecku rodzice pijacy i awanturnicy? lepsze niz niepijacy geje? moze trzeba wprowadzic egazminy na rodzicow i wtedy sprawdzic kto jest lepszy? a jak ktos nie zda to odebrac prawa rodzicielskie? Fundacja Mama i Tata? a czy jest fundacja Mama? Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Odpowiedź: Samotna matka(ojciec) wychowuje 07.06.10, 12:26 w tej sytuacji dziecko nie na własne życzenie lecz z konieczności. W odróżnieniu od samotnych rodziców zboczeńcy chcą to robić wyłącznie z powodu choroby, na którą cierpią. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: a co z rozwodami? 07.06.10, 13:46 Samotni rodzice są wykluczeni z adopcji. Odpowiedz Link Zgłoś
sobietaka CIEMNY kraj-POLSKA !! 07.06.10, 12:20 Wlasnie sprzeciwianie sie takim manifestacjom,paradom odnosi zly skutek!! nalezy przejsc do sprawy zupelnie NORMALNIE,bo kazdemu wolno, chyba ,ze wiekszosc zapomniala,ze to juz Demokracja od 20 lat zagoscila w Polsce. Trudno,to oni maja problem,a nie ci,ze idzie NOWE. W Polsce wszystko co INNE,NOWE jest be. Biedny kraj,biedne ludki,o karlach nie wspomne !! Odpowiedz Link Zgłoś
abdullah_abdullah Re: 07.06.10, 12:38 estem pod wrazeniem, respect dla tych gosci. brawo Zoll Kukiz i Nowak Odpowiedz Link Zgłoś
big.ot wiwat ciemnogród ! 07.06.10, 14:05 sobietaka napisała: > Wlasnie sprzeciwianie sie takim manifestacjom,paradom odnosi zly skutek!! > nalezy przejsc do sprawy zupelnie NORMALNIE,bo kazdemu wolno, > chyba ,ze wiekszosc zapomniala,ze to juz Demokracja od 20 lat zagoscila w Polsc > e. Kobieto wątłego umysłu, to ty zapominasz, że rządy MNIEJSZOŚCI w Polsce (przynajmniej teoretycznie) dobiegły końca 20 lat temu. Przypominam, że homosie są póki co w mniejszości więc żadne specjalne przywileje (wraz z uznaniem ich "normalności") im się nie należą. Homosie żyli, zyją i będą żyć, tak jak łysi, bruneci i ludzie lubiący seks oralny, analny ( a jednocześnie nie ubiegający się o ekstra przywileje) Odpowiedz Link Zgłoś