propagacja 14.06.10, 18:52 Hmm..coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madiba "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izraelsk... 14.06.10, 19:01 Niestety Castro ma rację... Odpowiedz Link Zgłoś
kangur_01 Re: Niestety i ty i on nie macie o niczym pojęcia 15.06.10, 00:44 tylko MY mamy racje Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Niestety i ty i on nie macie o niczym pojęcia 15.06.10, 11:25 tu nie chodzi o rację, tu chodzi o prawdę... i tu trzeba chcieć dotrzeć do faktów, aby tę prawdę odkryć. Inaczej trzeba polegać na "ałtorytetach" takich jak fidel. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 o jaką prawdę? prawdę w interesie Izraela? syjonis 19.06.10, 17:33 tyczny lebensraum pod nazwą Erec Israel to typowo bandycki projekt utrzymywany tylko dzięki wparciu USA, które realizują swoje imperialne plany na Bliskim Wschodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
wyciety "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izraelsk... 14.06.10, 19:03 Stary ma czasami przeblyski.Taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
axenrolle "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izraelsk... 14.06.10, 19:10 Che jeśli przewraca się w grobie to raczej na widok tego co Izrael wyprawia z Palestyńczykami i jak świat no to barbarzyństwo reaguje. Gdyby żył walczył by razem z nimi przciwko syjonistom. To pewne , taki był. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izrael 14.06.10, 22:27 axenrolle napisał: > Che jeśli przewraca się w grobie to raczej na widok tego co Izrael > wyprawia z Palestyńczykami i jak świat no to barbarzyństwo reaguje. > Gdyby żył walczył by razem z nimi przciwko syjonistom. To pewne , > taki był. Walczył?? Che był tchórzem silnym tylko wobec słabszych. Na więźniach to się potrafił wyżywać... Wysyłałby małolatów, jak teraz Hamas by się wysadzali w autobusach. Odpowiedz Link Zgłoś
red.kris "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" ? 14.06.10, 19:22 Castro rację ma, poza tym, jak Wasza młodsza brać, wedle Lolka, to Żydzi, poczytajcie Stary Testament ... i poczujecie się ... zbratani LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
lightwatcher "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izraelsk... 14.06.10, 19:23 Castro ma rację, powiedział tylko to co wiedzą wszyscy ale nikt z politycznie poprawnych tego nie wypowie na głos. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Uderz w stol a nozyce sie odezwa. 14.06.10, 19:23 Castro uderzyl i panstwo syjonisci sie odezwali. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: Uderz w stol a nozyce sie odezwa. 14.06.10, 19:44 Lewica jest coraz bardziej chora - na antyeuropeizm, antyamerykanizm, antyliberalizm, antysemityzm, faszoislamizm. Brakuje jej odwagi i coraz częściej ratuje się populizmem, fascynuje ją totalitaryzm. Lewica cierpi na prawicyzm. - Bernard Henri. Cóż, jak widać filozof ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 masa błędów ponieważ radykalna lewica jest przeciw 21.06.10, 15:03 ko brutalnym agresjom pod szyldem NATO; liberalnej ekonomii i polityce społecznej oraz rozdętej biurokracji w UE; imperialistycznej polityce rządu USA; neoliberalnej gospodarce i globalizmowi; agresywnej i dyskryminacyjnej polityce rządu Izraela oraz przeciwko nagonce na społeczności muzułmańskie, jest również przeciwko terroryzmowi także temu w wydaniu islamskim... Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Polskie obozy koncentracyjne- coś ci to mówi? 14.06.10, 20:04 Jak ktoś jawnie i z premedytacją kłamie, to się jednak reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka O polskich obozach koncentracyjnych nic nigdy nie 14.06.10, 20:12 slyszalam. A byly takie? To chyba powinni poprawic ksiazki do histori. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 A ja słyszałem 14.06.10, 20:17 i w myśl zasady "uderz w stół" polski rząd zawsze reagował. Twoi dziadkowie nadzorowali te obozy, skoro nie słyszałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: A ja słyszałem 14.06.10, 20:39 Żałujesz że ich wszystkich nie wybili? Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Idzi sie leczyc! 14.06.10, 20:49 Paranojdalne deluzje i halucynacje czasem da sie wyleczyc. Wiec radze skonsultowac sie z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Idzi sie leczyc! 14.06.10, 20:56 Nie no kłamstwo wypowiedziane w jedną stronę to prawda, ale w drugą to już halucynacja. Prawo Kalego: kali ukraśc dobrze, kalemu ukraść, źle. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: Idzi sie leczyc! 14.06.10, 21:09 Z cierpiacymi na deluzje i halucynacje nie rozmawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: A ja słyszałem 14.06.10, 21:30 Czy ty naprawde nie rozumiesz o co twemu przedmowcy chodzi, czy tyko udajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: A ja słyszałem 14.06.10, 22:32 elucidator napisał: > Czy ty naprawde nie rozumiesz o co twemu przedmowcy chodzi, czy tyko udajesz? > Myślę, że aluzju nie paniała... Ale cóż, ostatnim cżłowiekiem który posiadł całą wiedzę swej epoki był Kartezjusz... Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: A ja słyszałem 16.06.10, 05:00 nowotkomarceli4 napisał: > i w myśl zasady "uderz w stół" polski rząd zawsze reagował. > Twoi dziadkowie nadzorowali te obozy, skoro nie słyszałaś? ------------------------------------------------------------------- Niestety my polacy nie mozemy wziasc "kredytu " za to ze nadzorowalismy obozy w czsie wojny..Nasi dziadkowie czy rodzice byli wieznami w tych obozach. Obozy byly nadzorowane przez niemcow, czasem ukraincow.Natomiast po wojnie kiedy komuna wiezila ludzi w obozach concentracyjnych jak naprzyklad w Swietochowicach, NADZORCAMI byli ZYDZI. Jeden z nich to S. MOREL. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: A ja słyszałem 16.06.10, 06:01 Nie tylko ze to nie byly polskie obozy i ze my Polacy tych oboz nie nadzorowalismy to jeszcze wielu ryzykowalo swoje zycie ratujac Zydow. I mamy podzieke. Teraz wedlug typowej logiki hasbary, my winni. Pozniej sie dziwa ze ich nikt nie lubi i krzycza antysemityzm przy kazdej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur_01 Re: Polskie obozy koncentracyjne- coś ci to mówi? 15.06.10, 00:48 nowotkomarceli4 napisał: > Jak ktoś jawnie i z premedytacją kłamie, to się jednak reaguje. ========================================================== to odnosi sie do Izraela Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Uderz w stol a nozyce sie odezwa. 14.06.10, 22:29 zlotamajka napisała: > Castro uderzyl i panstwo syjonisci sie odezwali. Pytanie brzmi, czy Castro jako taki ma prawo kogokolwiek pouczać w kwestii praw człowieka?? To tak jakby Hitler mówił o równości rasowej... Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: Uderz w stol a nozyce sie odezwa. 14.06.10, 23:04 To tak jakby Hitler mówił o równości rasowej... Czyli tak samo jak Izrael poucza na temat broni nuklearnej i praw czlowieka;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Uderz w stol a nozyce sie odezwa. 14.06.10, 23:16 zlotamajka napisała: > To tak jakby Hitler mówił o równości rasowej... > > > Czyli tak samo jak Izrael poucza na temat broni nuklearnej i praw > czlowieka;) Izrael nie poucza. Z tego co wiem jasno artykułuje swoje warunki. A co do broni atomowej, to się im nie dziwię. Są otoczeni paruset milionami wrogo nastawionych do nich arabów i trudno się dziwić, że się bronią. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur_01 Re: Uderz w stol a nozyce sie odezwa. 15.06.10, 00:59 andrzejto1 napisał: > Izrael nie poucza. Z tego co wiem jasno artykułuje swoje warunki. A co do broni atomowej, to się im nie dziwię. Są otoczeni paruset milionami wrogo nastawionych do nich arabów i trudno się dziwić, że się bronią. ======================================================= biedny Izrael wszyscy sa przeciw NAM Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izraelsk... 14.06.10, 19:25 Stary pierdziel i jego "mądrości". Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izraelsk... 14.06.10, 19:25 Fidel Castro dyktator,morderca calej swojej opozycji ,trzymajacy swoj narod w nedzy ,przegrany stary komunista,belkocze o nazizmie i obozach koncentracyjnych.Zalosny stary dziad daje znac ze zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
axenrolle Re: "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izrael 14.06.10, 19:36 Tak, tak oczywiście.... ale Castro ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
axenrolle To Twoje zdanie 14.06.10, 20:13 natomiast ja twierdzę ,że Castro ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: To Twoje zdanie 14.06.10, 20:16 Podaj dowody, przykłady, analogie - bo inaczej przypomina to pyskówkę z piaskownicy. Pytam się konkretnie - gdzie ma rację i proiszę o analogie do nazizmu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
axenrolle Re: To Twoje zdanie 14.06.10, 20:26 Przykłady? Codzinność Palestyńczyków dostarcza ich aż nadto. Oczywieste jest że Castro ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: To Twoje zdanie 14.06.10, 20:36 "Codzienność" to nie dowód. Jeśli znajdziesz dowód na to, że każdego dnia 3000 Palestyńczyków jest wywożonych pociągiem do obozu zagłady, gdzie są gazowani to się zgodzę. W tej chwili dowodów brak. a takie slogany jak "codzienność dostarcza" to nie jest dowód - to jest tylko dowód na to, że "dowodów" brak Odpowiedz Link Zgłoś
axenrolle Re: To Twoje zdanie 14.06.10, 20:42 Bardzo ładnie , tym niemniej Castro ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: To Twoje zdanie 14.06.10, 20:50 To może poszukajmy innych dowodów: Czy Izrael stworzył swoje odziały wzorowane na niemieckich Einsatzgruppen? Czy rzeczywiście w publicznych egzekucjach ginie 20000 osób dziennie? Znalazłeś na to dowód? "Castro ma rację" - to nie jest dowód. Ja mam jeszcze inne pytanie - a czy ty samodzielnie umiesz myśleć, czy tylko umiesz innym przytakiwać na zasadzie "tamten ma rację"? Jak jutro Castro powie, to Polacy zaczęli II wojnę, to również powiesz "ma rację"? Odpowiedz Link Zgłoś
axenrolle Re: To Twoje zdanie 14.06.10, 21:01 Castro nie powiedział nic o Polakach ,i nie ma powodu by na nasz temat coś mówić, powiedział coś o Żydach i oczywiście ma rację Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: To Twoje zdanie 14.06.10, 21:36 To jest ta "racja"? "Nienawisc odczuwana przez panstwo Izrael wobec Palestynczyków jest taka, ze nie wahaliby sie wyslac poltora miliona mezczyzn, kobiet i dzieci tego kraju do krematoriow, w ktorych miliony Zydow w roznym wieku zostalo zgladzonych przez nazistow". Odpowiedz Link Zgłoś
monsiu46 Re: To Twoje zdanie 14.06.10, 22:18 Żydzi nie wyciągnęli wniosków z własnej historii! Współczułem ich losowi - ale to było kiedyś. Teraz stają się bandytami podobnymi hitlerowcom - choć nie tak bezwzględnymi i nie w takiej skali. I tak bałamucą świat swym dawnym losem,holokaustem, że cokolwiek powie się na żydostwo - jest się antysemitą. A ja uważam, że stali się wobec narodu palestyńskiego uczniami faszyzmu, i w tym wymiarze mogę być antysemitą. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: To Twoje zdanie 15.06.10, 11:29 1. O jakich wnioskach mówisz??? 2. Izrael w ma głęboko w d. Twoje dawne "współczucie". Żyją we wrogim świecie, ale wiedzą jak się przed nim zabezpieczyć i to wprowadzają w życie. Inaczej dawno ich by tam nie było, a ty dalej byś im współczł lub psy wieszał na nich za to, że nie mają własnego kraju. 3. Czym jest faszyzm? i wskaż analogię na przykładzie włoskiego faszyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Re: To Twoje zdanie 14.06.10, 20:48 Oto dowody: www.rememberthesechildren.org/remember2009.html Dziewczynkę na tym filmie zabil buldożerem izraelski żolnierz. Dziecko opowiada o swoich marzeniach, za które umrze 13 lat póżniej: www.youtube.com/watch?v=UK8Z3i3aTq4 Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: To Twoje zdanie 14.06.10, 20:55 Ja się pytam o dowody masowych mordów, o taką sytuację jaka miała miejsce w warszawskim getcie, ja się pytam o te mordy dokonywane przez Einsatzgruppen, ja się pytam o to gdzie Izrael umieścił swoje fabryki śmierci takie jak Treblinka, Sobibór czy Majdanek? Pytam się gdzie to wszystko jest? A nie o pojedyńcze przypadki? jeśli chcesz pojedyńczye przypadki, to takie same tragedie masz i po drugiej, izraelskiej stronie, spowodowane przez samobójców, którzy wysadzali autobusy. Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Re: To Twoje zdanie 14.06.10, 21:22 nowotkomarceli4 napisal; "A nie o pojedyńcze przypadki? jeśli chcesz pojedyńczye przypadki, to takie same tragedie masz i po drugiej, izraelskiej stronie, spowodowane przez samobójców, którzy wysadzali autobusy." 400 dzieci palestyńskich zabitych w jednym miesiącu nazywasz pojedynczym przypadkiem? Podaj jakiś link o tych zamachach w autobusach w tym roku, może ubieglym , a moze trzy lata temu? Baranie nic takiego nie znajdziesz, bo tych zamachów dawno nie bylo. W tym czasie Żydzi wymordowali tysiące Palestyńczyków. Gdybym byl Żydem, to bym się wstydzil, że nim jestem. No i podaj choć jeden przypadek zabitego Żyda przez Palestyńczykow prze ostatnie 3 lub 4 lata, podaj przynajmniej jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: To Twoje zdanie 14.06.10, 22:55 doomsday napisał: > nowotkomarceli4 napisal; > "A nie o pojedyńcze przypadki? jeśli chcesz pojedyńczye przypadki, > to takie same tragedie masz i po drugiej, izraelskiej stronie, > spowodowane przez samobójców, którzy wysadzali autobusy." > > 400 dzieci palestyńskich zabitych w jednym miesiącu nazywasz > pojedynczym przypadkiem? Właśnie dlaczego akurat zostały zabite?? Może dlatego, że Hamas w szkole w której się znajdowały urządził skład amunicji i ostrzeliwał z tej szkoły Izraelskich żołnierzy?? Przypominam, że zgodnie z Konwencją Genewską obiekt cywilny z którego prowadzi się ostrzał, staje się obiektem wojskowym. Więc należy jasno i bez żadnych wątpliwości stwierdzić, że takie zachowanie "bojowników" Hamasu było działanie CELOWYM I NAKIEROWANYM NA JAK NAJWIĘKSZE OFIARY WŚRÓD UCZNIÓW. Nie wspominam o tym, że była to szkoła prowadzona przez ONZ, która to organizacja pozwalając na to, by Hamas zawłaszczył ten budynek stał się WSPÓLNIKIEM W ZBRODNI. Mówię o sytuacji w czasu operacji "Płynny Ołów" na terenie Gazy. > Podaj jakiś link o tych zamachach w autobusach w tym roku, może > ubieglym , a moze trzy lata temu? Baranie nic takiego nie > znajdziesz, bo tych zamachów dawno nie bylo. Może dlatego właśnie, że Żydzi zamknęli Gazę i nie wpuszczają nikogo na teren swojego kraju. Dziwisz im się?? W tym czasie Żydzi > wymordowali tysiące Palestyńczyków. Konkretne liczby proszę. Gdybym byl Żydem, to bym się > wstydzil, że nim jestem. No i podaj choć jeden przypadek zabitego > Żyda przez Palestyńczykow prze ostatnie 3 lub 4 lata, podaj > przynajmniej jeden. Nie chce mi się teraz szukać, zrobię to rano. spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: To Twoje zdanie 14.06.10, 23:07 > Właśnie dlaczego akurat zostały zabite?? Może dlatego, że Hamas w szkole w > której się znajdowały urządził skład amunicji i ostrzeliwał z tej szkoły > Izraelskich żołnierzy?? Przypominam, że zgodnie z Konwencją Genewską obiekt > cywilny z którego prowadzi się ostrzał, staje się obiektem wojskowym. Więc > należy jasno i bez żadnych wątpliwości stwierdzić, że takie zachowanie > "bojowników" Hamasu było działanie CELOWYM I NAKIEROWANYM NA JAK NAJWIĘKSZE > OFIARY WŚRÓD UCZNIÓW. Nie wspominam o tym, że była to szkoła prowadzona przez > ONZ, która to organizacja pozwalając na to, by Hamas zawłaszczył ten budynek > stał się WSPÓLNIKIEM W ZBRODNI. > Mówię o sytuacji w czasu operacji "Płynny Ołów" na terenie Gazy. > A czy masz dowody na to czy tylko domniemania i twierdzenia IDF i hasbary?! ONZ jakos twierdzi innaczej! Ciekawe prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: To Twoje zdanie 14.06.10, 23:14 zlotamajka napisała: > A czy masz dowody na to czy tylko domniemania i twierdzenia IDF i > hasbary?! ONZ jakos twierdzi innaczej! Ciekawe prawda! > ONZ czyli kto?? wspólnicy Hamasu?? ONZ już dawno stracił jakikolwiek mandat do oceny kogokolwiek. Ta organizacja skompromitowała się tak wiele razy, że branie jej poważnie naraża na śmieszność tego, kto to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: To Twoje zdanie 14.06.10, 21:35 To jest ta racja? "Nienawisc odczuwana przez panstwo Izrael wobec Palestynczyków jest taka, ze nie wahaliby sie wyslac poltora miliona mezczyzn, kobiet i dzieci tego kraju do krematoriow, w ktorych miliony Zydow w roznym wieku zostalo zgladzonych przez nazistow". Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: To Twoje zdanie 14.06.10, 22:45 axenrolle napisał: > Przykłady? Codzinność Palestyńczyków dostarcza ich aż nadto. > Oczywieste jest że Castro ma rację. Oczywiste jest to, co jest udowodnione. A i to nie zawsze. Jeśli chodzi o porównywanie do nazistów, to bliższy im jest Hamas i Hezbollah. Choćby tym, że celowo organizuje akcje których jedynym celem jest śmierć jak największej liczby cywilnych Palestyńczyków. Po to tylko, by tacy "pożyteczni idioci" jak ich swego czasu nazywało KGB protestowali i wrzeszczeli. Niestety Palestyńczycy muszą zrozumieć, że pewnych procesów odwrócić się nie da. I kto jak kto, ale Polacy powinni to doskonale rozumieć. Straciliśmy jakieś ziemie na wschodzie, coś zyskaliśmy na zachodzie. Pomimo ogromu zbrodni dokonanych na naszym narodzie jakoś stosunki z naszymi byłymi oprawcami staramy się układać. Różnice czasowe tych procesów historycznych tak wielkie znowu nie są. I niestety Palestyńczycy muszą zrobić to samo. Nie ma innej opcji i każde nawoływanie do izolowania Izraela stawia go pod ścianą. A pamiętajmy, że jest to kraj posiadający broń atomową. Tyle, że ciekawe jest dla mnie jak lewicowi "myśliciele" godzą fakt nawoływania nas do pogodzenia się z historią i sąsiadami, z jednoczesnym podżeganiem innych do wojny? Jak godzicie to bez tabletek?? Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izrael 14.06.10, 21:32 To jest ta twoja "racja"? "Nienawiść odczuwana przez państwo Izrael wobec Palestyńczyków jest taka, że nie wahaliby się wysłać półtora miliona mężczyzn, kobiet i dzieci tego kraju do krematoriów, w których miliony Żydów w różnym wieku zostało zgładzonych przez nazistów." axenrolle napisał: > Tak, tak oczywiście.... ale Castro ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
lightwatcher Re: "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izrael 14.06.10, 19:45 Przynajmniej na Kubie życie nie jest syntetyczne i genetycznie modyfikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izrael 14.06.10, 19:53 A jakie może być życie w więzieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izrael 14.06.10, 20:06 przechrztaimason napisał: > A jakie może być życie w więzieniu? Zycie w wiezieniu? Przeciez Castro swego czasu dal wolna reke kazdy mogl wyemigrowac do USA i co? Amerykanskie zydki szybko zamknely granice dla emigrantow z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izrael 14.06.10, 20:13 No tak to Amerykanie, przepraszam "żydki" winne temu, że Castro nie wypuszcza od siebie tych, którym nie odpowiada raj na wyspie. Jak widać Zydki winne wszystkiemu... pewnie Twojej wrodzonej głupocie również Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Re: "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izrael 14.06.10, 21:00 Dzisiaj na Kubie problemem nie jest otrzymanie paszportu i wyjazd. Kubańczykowi dzisiaj wizy odmawiją Stany, Kanada i cala Europa. Dziesiątki tysięcy Kubańczyków odwiedza co roku na przyklad Hiszpanię. Wystarczy wybrać się w Hawanie na przechadzkę kolo hiszpańskiej ambasady, żeby to zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izrael 14.06.10, 23:19 lightwatcher napisał: > Przynajmniej na Kubie życie nie jest syntetyczne i genetycznie modyfikowane. To szerokiej drogi. Jak się tam wyprowadzisz na stałe, to znajdę parę osób i kupimy ci bilet w jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izrael 15.06.10, 03:40 muledet.3, A napisalbys to samo o Cyrankiewiczu, Ochabie i innych towarzyszach. To tez przegrani, starzy komunisci. Wiem nawet dlaczego: albo nie pluje sie w swoje gniazdo w ktorym sie spi albo hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
todeskult Taka jest prawda. Izrael to państwo apartheidu 14.06.10, 19:25 Taka jest prawda. Izrael to faszystowskie państwo apartheidu. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Taka jest prawda. Izrael to państwo apartheid 14.06.10, 20:08 1. Przeczytaj czym charakteryzował się faszyzm. 2. Porównaj to z systemem politycznym jaki jest w Izraelu. 3. Porównaj to z systemem politycznym jaki jest w Syrii. 4. Dowiedz się czegoś o RPA i jak wyglądał apartheid. No i dopiero teraz zabieraj głos. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Taka jest prawda. Izrael to państwo apartheid 14.06.10, 21:45 Walisz sloganami ktorych znaczenia najwyrazniej nie rozumiesz. Zapoznaj sie z definicjami faszyzmu i apartheidu, i wyszczegolnij konkretnie ktore z cech faszyzmu i apartheidu widzisz w Izraelu. Ogolnikowe slogany typu "wszystkie" nie wystarcza. Wyszczegolnij przynajmniej kilka konkretnych cech faszyzmu i apartheidu w Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
12345janka "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izraelsk... 14.06.10, 19:30 Castro to stary podobny do Kaczorów wygłup natury. Nic dodać nic ujać. Współczuję głupcom. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izraelsk... 14.06.10, 19:47 Mossad działa jak zbrodniarze, a działa na zlecenie...rządu! Odpowiedz Link Zgłoś
farmer_mendoza Che był psychopatycznym mordercą… 14.06.10, 19:53 Lubił sam wydawać i wykonywać wyroki gdy zawiadywał więzieniem La Cabaña. W latach 60-tych wdrażał na Kubie sowiecki komunizm, o którym wtedy było wiadomo że pochłonął wielokrotność ofiar Hitlera. Wprowadził na Kubie w nieludzki reżim, który trwa od 51 lat. "Nienawiść to element walki (...) przekracza naturalne granice człowieka i zamienia go (...) w bezwzględną maszynę do zabijania. Tacy muszą być nasi żołnierze" www.polonica.net/El_commendante_zbrodniarz_Che.htm Odpowiedz Link Zgłoś
axenrolle Re: Che był psychopatycznym mordercą… 14.06.10, 20:23 Tak to ilu zabił ludzi? Ilu własnorecznie rozstrzelał prawicowych bandytów i zbirów w La Cabaña? Zamiast wklejać jakieś kretyńskie linki to lepiej poczytaj dobie biografie Che autorstwa Johna Lee Andersona który bynajmniej nie jest jakimś zwolennikim Che. To jednak 560 stron wiec oczywieście łatwiej jest przeczytać jakiś debilizm necie a później chwalić sie swoją głupotą na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Sam che tego nie wie 14.06.10, 20:39 ale skoro już tak lubisz morderców, proponuję Tobie zacząć chodzić z koszulką Hitlera na piersi Odpowiedz Link Zgłoś
axenrolle Re: Sam che tego nie wie 14.06.10, 20:48 DziekujĘ ,ale kilka różnych koszulek Che mi wystarczy, ty oczywiście nosisz koszulki z wizerunkiem Shamira, Begina , Sharona , Batisty ,Pinocheta. A może takie jakie naszą izraelscy żołdacy z Palestynką w ciąży ? Odpowiedz Link Zgłoś
farmer_mendoza Re: Che był psychopatycznym mordercą… 14.06.10, 20:54 Sam tytuł książki mówi, jak bardzo jest obiektywna. Takich hagiografii sławiących Che jest mnóstwo. Wybierz się kiedyś na Kubę i porozmawiaj z ludźmi sam na sam - kiedy są pewni, że nikt inny ich nie słyszy. Dowiesz się, co sądzą o człowieku, który zniszczył życie całym pokoleniom. Odpowiedz Link Zgłoś
axenrolle Re: Che był psychopatycznym mordercą… 14.06.10, 21:06 No faktycznie tytuł "Che Guewara" świadczy o wielkiej stronniczości i wprost uwielbieniu autora dla Che . Jeśli zawartość książki oceniasz po tytule to pogratulować, w zasadzie nie musisz czytać żadnej ksiazki nawet telefonicznej. Jaki szczęściarz. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Che był psychopatycznym mordercą… 14.06.10, 23:04 axenrolle napisał: > Tak to ilu zabił ludzi? Ilu własnorecznie rozstrzelał prawicowych > bandytów i zbirów w La Cabaña? Łącznie ma na koncie około 1500 ofiar. Poza tym jak sądze prawicowym zbirem jest ktoś kto się z jego wizją świata nie zgadzał?? Zamiast wklejać jakieś kretyńskie > linki to lepiej poczytaj dobie biografie Che autorstwa Johna Lee > Andersona który bynajmniej nie jest jakimś zwolennikim Che. Zaiste, wspomnienia kogoś, kto siedział w wiezieniu którego che był komendantem pewnie są mało wiarygodne... To > jednak 560 stron wiec oczywieście łatwiej jest przeczytać jakiś > debilizm necie a później chwalić sie swoją głupotą na forum. Dziecko, przeczytałem więcej książek niż historycznych niż co niektórzy na tym forum widzieli na oczy. I na pewno wiem jedno, że komunizm w każdym kraju w jakim się "zjawił" przyniósł nędzę, terror i zniewolenie. Dziwi mnie to, że to do wielu ludzi nie dociera. Czy jesteś w stanie podać mi nazwę kraju, w którym to zadziałało?? Czy jesteś w stanie podać gdzie ten popieprzony system został wprowadzony bez ofiar?? Gdzie przyniósł szczęście i dobrobyt?? Co do Che, to temat jest niewart kilku godzin, które na przeczytanie tych paruset stron musiałbym poświęcić. Został on wyrzucony na śmietnik historii jak Robespierre i paru jemu podobnych popaprańców... Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Che był psychopatycznym mordercą… 14.06.10, 23:26 Jedyne miejsce gdzie komunizm jako tako funkcjonowal bez terroru, bez przemocy i bez ofiar w ludziach to izraelskie kibuce w latach 50. i 60. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Tylko jedno pytanie. 14.06.10, 19:54 Z którego kraju ludzie uciekają tysiącami, każdą możliwą metodą, za wszelką cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Tylko jedno pytanie. 14.06.10, 23:08 deepshitdiver napisał: > z Polski? Pozwolę sobie zacytować pewnego stoczniowca ze Stoczni Gdańskiej na rozmowie z Panem Rakowskim za czasów komuny w Polsce: Dajcie wszystkim paszporty, ostatni zgasi światło... Jakoś z Polski nikt nie musi uciekać łodzią przez morze pełne rekinów, ryzykując życiem swoim i rodziny. Za to Kubańczycy uciekający z "socjalistycznego raju ludzi pracy" tak. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: USA? 14.06.10, 21:50 Oczywiscie. Amerykanie masowo uciekaja na Kube, do Chin, Libii, Iranu i innych bastionow demokracji i praw czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: USA? 14.06.10, 22:06 A zebys wiedzial. W tym totalitarym faszyzmie nie da sie zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: USA? 14.06.10, 22:55 Alez ja w USA nie mieszkam i nie mam zamiaru. brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: USA? 14.06.10, 23:11 zlotamajka napisała: > A zebys wiedzial. W tym totalitarym faszyzmie nie da sie zyc. A ile czasu spędziłaś w tym kraju?? Pozwolę sobie na jedno stwierdzenie: Nie rozumiesz słów których używasz, pleciesz tylko pierdoły za Ikonowiczem.. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Polaczku więcej kultury osobistej 14.06.10, 20:15 1. Jak już piszesz i chcesz polemizować to zachowuj jakiś poziom kultury osobistej, a jeśli nie to spadaj szmalcowniku na strony Naszego Dziennika. Odpowiedz Link Zgłoś
silkyewa Re: Polaczku więcej kultury osobistej 14.06.10, 21:43 Znasz polskie przysłowie ? : im kto brudniejszy , tym większej czystości od innych wymaga . Może i jesteśmy polaczkami , ale przynajmniej umiemy współczuć innym . Próbuję od jakiegoś czasu przeczytać biblię i nie mogę przejść przez historię Żydów - przez okrucieństwa jakich się dopuszczali i jak pięknie wszystko umieli sobie wybaczyć w imię religii . Cóż wygląda na to , że islamscy terroryści są wiernymi uczniami religii żydowskiej . Złościsz się na nas , a sam nie jesteś lepszy . Pamiętasz , że iluś tam Polaków było kapo w obozie , ale nie chcesz pamiętać , że Żydzi też nie byli święci , choćby we współpracy z NKWD . Nie chcesz pamiętać , że to Polacy najwięcej ratowali Żydów z getta , ryzykując przy tym życiem swoim i rodzin , że wielu innych Polaków uratowało wielu Żydów ryzykując życiem swoim i całych rodzin . To już jest dla ciebie niewygodne - prawda ? Tylko dlatego , że nie chcemy przyznać Izraelowi prawa do mordowania zwykłych ludzi . Tak samo nie pochwalamy zamachów terrorystycznych . Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Polaczku więcej kultury osobistej 15.06.10, 19:02 > Znasz polskie przysłowie ? : im kto brudniejszy , tym większej > czystości od innych wymaga . nazywanie kogoś per "Żydkiem", nie świadczy o nim dobrze, więc nie widzę powodu dla którego kogoś takiego bronisz. "Żydek" w polskim języku znaczy coś kompletnie innego niż "polaczek". Żydek to obrażanie kogoś tylko dlatego, że jest narodowości żydowskiej. "Polaczek" to osoba narodowości polskiej, o mentalności zaściankowego ksenofoba. > Próbuję od jakiegoś czasu przeczytać biblię i nie mogę przejść przez > historię Żydów - przez okrucieństwa jakich się dopuszczali i jak > pięknie wszystko umieli sobie wybaczyć w imię religii . Cóż wygląda > na to , że islamscy terroryści są wiernymi uczniami religii > żydowskiej . Bełkot... i do tego jeszcze żałośnie napisany > Pamiętasz , że iluś tam Polaków było kapo w obozie , ale nie chcesz > pamiętać , że Żydzi też nie byli święci , choćby we współpracy z NKWD tak tłumaczą się dzieci, a nie dorośli. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Odczuwam wstyd za Polaków, właśnie dlatego, że wśród nas było wielu kapo, szmalcowników, konfidentów. Nie widzę związku między jednym a drugim. Nie chcesz pamiętać , że to Polacy najwięcej ratowali Żydów z getta > , ryzykując przy tym życiem swoim i rodzin , że wielu innych Polaków > uratowało wielu Żydów ryzykując życiem swoim i całych rodzin . To już > jest dla ciebie niewygodne - prawda ? jednak głupi jesteś. Czy ja powiedziałem, że dla mnie to jest niewygodne? czy ja wspominałem o tym???? Czytaj ze zrozumieniem a nie wypisuj elaboraty na temat tego czego nie wypowiedziałem, a co na 100% pomyślałem. Bo nie pomyślałem. > Tylko dlatego , że nie chcemy przyznać Izraelowi prawa do mordowania > zwykłych ludzi . Tak samo nie pochwalamy zamachów terrorystycznych . co ty pierdzielisz? Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Castro zawsze ma rację - Kuba to raj na ziemi:) 14.06.10, 20:20 Wielki rewolucjonista nigdy się nie myli:) Odpowiedz Link Zgłoś
axenrolle Re: Castro zawsze ma rację - Kuba to raj na ziemi 14.06.10, 20:28 W porównaniu do takiej Strefy Gazy to więcej niż raj Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Castro zawsze ma rację - Kuba to raj na ziemi 14.06.10, 20:37 Byłem na Kubie rok temu i odnoszę wrażenie że nie masz kompletnie pojęcia o czym mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
axenrolle Re: Castro zawsze ma rację - Kuba to raj na ziemi 14.06.10, 20:52 Jeśli nie dostrzegasz różnicy to albo jesteś ślepy albo głupi. Innego wytłumaczenia nie znajduję. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Castro zawsze ma rację - Kuba to raj na ziemi 14.06.10, 20:57 albo ty nie byłeś na Kubie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
farmer_mendoza Re: Castro zawsze ma rację - Kuba to raj na ziemi 14.06.10, 21:00 To i tak jesteś wyjątkiem. Mam wrażenie, że nawet większość z tych, którzy byli jest w stanie tylko powiedzieć, że to piękny biedny kraj pełen tańczących ludzi – bo tyle widzieli z hotelu w Varadero i z autokaru przejeżdżającego przez Havanę. Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Re: "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izrael 14.06.10, 20:30 Zbrodniarz "Che" to dośc dziwny "autorytet" by się nim podpierać. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrol73 "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izraelsk... 14.06.10, 21:52 W tym przypadku zgadzam sie z Fidelem w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izrael 14.06.10, 22:16 Z tym tez? "Nienawisc odczuwana przez panstwo Izrael wobec Palestynczyków jest taka, ze nie wahaliby sie wyslac poltora miliona mezczyzn, kobiet i dzieci tego kraju do krematoriow, w ktorych miliony Zydow w roznym wieku zostalo zgladzonych przez nazistow". Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: A moze nie! 14.06.10, 22:47 Znowu poniosla cie pelna nienawisci i niewiedzy patologiczna fantazja. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: A moze nie! 14.06.10, 22:57 Nie pelna nienawisci i niewiedzy fantazja ale realia na BW od ktorej za wszelka cene probujesz odwrocic uwage i zatuszowac. Castro mial racje. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: A moze nie! 14.06.10, 23:29 Jakie konkretnie "realia" na BW, poza twoja chora fantazja, wskazuja na to: "... ze nie wahaliby sie wyslac poltora miliona mezczyzn, kobiet i dzieci tego kraju do krematoriow... " Odpowiedz Link Zgłoś
lightwatcher Re: "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izrael 14.06.10, 22:33 Przyszłość zweryfikuje tę tezę. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izrael 14.06.10, 22:48 Ten kto przewiduje taka przyszlosc nie ma pojecia o terazniejszosci. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrol73 Re: "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izrael 14.06.10, 23:47 Krematoria to przeszlosc. Dzis, w XXI wieku do palenia ludzi uzywa sie bomb fosforowych, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
piofol "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izraelsk... 14.06.10, 21:59 Jak dla mnie, to on przewraca się w kotle i to niekoniecznie z powodu tej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
scorp.eek "Zawstydza swoich byłych towarzyszy" - izraelsk... 14.06.10, 23:01 True... Odpowiedz Link Zgłoś
el_padre666 Izrael uważa, że Rada Praw Człowieka ONZ jest 14.06.10, 23:13 przeciwko niemu. Koszerni zawsze na wszelki wypadek kwecza... KWE... KWE... KWEEEEE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Izrael uważa, że Rada Praw Człowieka ONZ jest 14.06.10, 23:18 el_padre666 napisał: > przeciwko niemu. Koszerni zawsze na wszelki wypadek kwecza... KWE... KWE... > KWEEEEE!!! Taak, nie tak znowu dano tej komisji przewodził kraj tak zaawansowany w obronę praw człowieka jak Libia... Ups. Odpowiedz Link Zgłoś
el_padre666 Re: Izrael uważa, że Rada Praw Człowieka ONZ jest 14.06.10, 23:26 Tak, naturalnie. Caly swiat jest przeciwko starozakonnym. KWE... KWE... KWE!!! No, moze za wyjatkiem USA, ktore ze strachu przed koszernymi wala w pampersy dzien i noc. Odpowiedz Link Zgłoś
mieetek Manipulacja GW 14.06.10, 23:19 Polega na tym że wiadomością jest komentarz na temat wypowiedzi Castro, a nie sama wypowiedź. A Izrael już ghetto przygotwał i w sprzyjających warunkach go opróżni. A Europa sie nie odezwie, bo rakiety Izraela są skierowane na stolice europejskie, "including Rome". Odpowiedz Link Zgłoś
agora_do_wora S...syn Che wspierałby terrorystów... 14.06.10, 23:34 Na szczęście nie pożył zbyt długo. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: To Che też był Żydem? 15.06.10, 14:30 be0wulf napisał: > Czy to kolejne zawłaszczenie? Nie, ale "bycie Zydem" to jest takze stan ducha! Odpowiedz Link Zgłoś
tailormade Castro... 15.06.10, 16:44 ...ma racje whatreallyhappened.com/IMAGES/GazaHolo/index.html Odpowiedz Link Zgłoś