Gość: croolick IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.09.02, 00:25 Regensburg to po polsku Ratyzbona... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dreaded88 A w ogóle... 03.09.02, 15:33 Jak wersja "G" to już nie Bf tylko raczej Me, akronim od Willy Messerschmitta. Tak samo był Focke-Wulf Ta-152 a nie Fw-152 ( od Tanka ). I skąd oni wersję G-9 wzięli ? Z tego co pamiętam a co potwierdza krótka kwerenda po wyszukiwarkach G-9 nie był produkowany. Może G-6, G-8 albo G-10 ? Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: A w ogóle... 03.09.02, 17:39 Mi się jeszcze niedawno wydawało że to jest Me-109 G6... Chyba to muszę sprawdzić... Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler No i sprawdziłem... 03.09.02, 17:58 ...u źródła czyli na stronie fundacji IKAR (www.airshow.pl) która ten samolot restaurowała. Tu mały cytat z opisu pikniku w Góraszce: "...odrestaurowanego przez naszą Fundację Messerschmitta Bf 109 G6". Chyba wiedzą co restaurowali;)? Redakcja chyba powinna poczytać wątek o błędach redaktorów;)). Pozdr. (dla redakcji również:). Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: No i sprawdziłem... 03.09.02, 18:39 No rzeczywiście, do Bf chyba mieli prawo, bo Me to było oznaczenie wytwórni a Bf - Luftwaffe. Szósteczka im się po prostu przekręciła :-) Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: No i sprawdziłem... 03.09.02, 18:42 dreaded88 napisał: > No rzeczywiście, do Bf chyba mieli prawo, bo Me to było oznaczenie wytwórni a > Bf - Luftwaffe. > Szósteczka im się po prostu przekręciła :-) Jako dyslektyk jestem im to w stanie wybaczyć:-) (ale poprawić by to mogli:). Odpowiedz Link Zgłoś