tak_bywa 16.06.10, 22:53 Jakoś się nie dziwię, ciekawe dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wronskipacewicz Niklewicz,zajmij się przekazem Dyzmu-Komorowskiego 16.06.10, 23:04 smolensk-2010.pl/2010-05-14-54-pytania-nadal-aktualne-aktualizacja-13-05-2010.html Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Niklewicz,zajmij się przekazem Dyzmu-Komorows 16.06.10, 23:59 wronskipacewicz napisał: > rel="nofollow">smolensk-2010.pl/2010-05-14-54-pytania-nadal-aktualne-aktualizacja-13-05-2010.html > ************************************** A co to ma wspólnego z G-20? Odpowiedz Link Zgłoś
szopad Re: Niklewicz,zajmij się przekazem Dyzmu-Komorows 17.06.10, 09:02 pisowcy nie potrafia kontynuowac watku myslowego... pisior ma zafiksowane 2 tematy o ktorych ich mozg potrafi myslec wiec poza tymi dwoma mowienie do nich jest jak rzucanie grochem o sciane. Przypominam ze te 2 tematy to: 1. wszyscy kradno (aka. wszedzie sa ubecy, szukamy ukladu, przebrala sie miarka glosuje na jarka) 2. O smolensku nigdy nie poznamy prawdy ze to tusk i putin sciagneli samolot magnesem. Jesli chcecie rozmawiac z pisowcami to na poczatku kazdego tematu musicie napisac tekst w stylu "czesc komuszki" albo "banda zlodziei decydentow" ewentualnie "balcyrowicz musi odejsc" (to ostatnie nadal dziala ale jest troche przestarzale) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Niklewicz,zajmij się przekazem Dyzmu-Komorows 18.06.10, 06:51 szopad napisał: > pisowcy nie potrafia kontynuowac watku myslowego... pisior ma zafiksowane 2 > tematy o ktorych ich mozg potrafi myslec (...) > 2. O smolensku nigdy nie poznamy prawdy ze to tusk i putin sciagneli samolot > magnesem. A ja wyczytałam w Internecie jakiś czas temu, że Putin latał z magnesem, ale Tusk - z siatką na motyle. Sądzę że pisowcy by takie wyjaśnienie w pełni zaakceptowali. Odpowiedz Link Zgłoś
borys_j Ech, Konrad, żałosny jesteś, jak ten pajac Komorra 16.06.10, 23:15 a tak naprawdę o co Ci chodzi? Bo ja musiałem ze trzy razy przeczytać te Twoje elukubracje, żeby zrozumieć co Ci znowu cyngle kazali wyłuszczyć... Ani im ani Tobie jednak nie udało się - po proste żałosne wypociny... Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Ech, Konrad, żałosny jesteś, jak ten pajac Ko 16.06.10, 23:58 OK, przetlumacze Ci jesli nie rozumiales: Kaczynski albo nie ma pojecia o czym mowi albo swiadomie klamie, bo Polska zgodnie z zasadami G20 nie ma zadnych szans byc w G20 jako osobne panstwo nawet jakby zwiekszyla swoj GNP o 50%, bo takie sa zasady G20 i juz. Jest natomiast reprezentowana w G20 bo jest tam UE a Polska do niej nalezy. Wniosek: Kaczynski nie powinien sie wypowiadac o sprawach gospodarki bo plecie bzdury. Teraz jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
cmazui Re: Ech, Konrad, żałosny jesteś, jak ten pajac Ko 17.06.10, 03:46 Aby zrozumiec teksk, PISDZIELEC srednio musi przeczytac razy 10 a pozniej pojsc do proboszcza z tekstem aby mu pomogl zrozumiec. A wiec 3 razy to za malo Odpowiedz Link Zgłoś
1b-os Re: Ech, Konrad, żałosny jesteś, jak ten pajac Ko 17.06.10, 22:54 Czyżbyś nie wiedział,że JK to bełkot? "Odczytanie" jego złotych myśli wymaga jednak wysiłku intelektualnego.Nie chciało się ?A może przerasta to twoje możliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ech, Konrad, żałosny jesteś, jak ten pajac Ko 18.06.10, 06:55 borys_j napisał: > a tak naprawdę o co Ci chodzi? Bo ja musiałem ze trzy razy > przeczytać te Twoje elukubracje, żeby zrozumieć co Ci znowu cyngle > kazali wyłuszczyć... Pewien jesteś, że wina leży po stronie autora artykułu? Odpowiedz Link Zgłoś
klarneta8 Kaczyński plecie androny, bo mysli, ze ciemnego 16.06.10, 23:51 ludu przybywa, tu sie myli. Odpowiedz Link Zgłoś
qupaga Kaczyński pogardza ludzmi - ludzi nie ma 17.06.10, 00:07 sa tylko wyborcy - kartki z glosowania.kraj nawiedzaja nieszczescia jako pokuta za tolerowanie tego pasozyta. Odpowiedz Link Zgłoś
gudek83 Niklewicz prawie bystry gość 17.06.10, 00:33 "Trochę to pokręcone (zwłaszcza z tym Tajwanem, dwa razy musiałem czytać)" Już pisałem że inteligencja pana redaktora jest płytka, miło mi że pan redaktor przyznaje mi rację. Przeciętny maturzysta z WOSu od razu zakapuje, że nikt z Tajwanem publicznie się nie pokaże, ale dziennikarz szczycący się specjalnością w sprawach międzynarodowych.... Apel do Kaczyńskiego od dziennikarzy Wyborczej, by wyrażał się prostym, zrozumiałym dla nich językiem! Najlepiej tak prostym jak "Pana z Wąsami" "Założyciele G-20 starali się, by w tej specyficznej organizacji były reprezentowane potęgi gospodarcze ze wszystkich części świata." Hmmmm a ile w tym elitarnych groni państw europy środkowej? 0? że albo zabrakło odwagi, energii, determinacji, pewności siebie, Skoro sam pan ekspert przyznaje że to nie od PKB zależy, a położenie jest ok, to może jednak Kaczyński ma rację? (bo ich PKB by na to wskazywało - np. Hiszpania, bogatsza od Polski, albo Holandia) Na koniec - Polska ostatnio wyprzedziła Holandię pod względem PKB. Rozumiem - ważne by w artykule fajnie wyglądało, w końcu najważniejszy cel - ośmieszenie Kaczyńskiego zrealizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Niklewicz prawie bystry gość 17.06.10, 12:13 "Skoro sam pan ekspert przyznaje że to nie od PKB zależy, a położenie jest ok, to może jednak Kaczyński ma rację?" Ale przecież Kaczyński w swej argumentacji sięga jedynie po PKB. "Hmmmm a ile w tym elitarnych groni państw europy środkowej? 0?" Hmm, pomyślmy - wszystkie? A UE to co? Pies? Poza tym, wyjaśnij mi znaczenie tzw. Europy Środkowej dla światowej gospodarki - w porównaniu z każdym innym członkiem G20. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Self-service... 18.06.10, 07:03 gudek83 napisał: > w końcu najważniejszy cel - > ośmieszenie Kaczyńskiego zrealizowany. To Kaczyńskiego trzeba ośmieszać??? Ależ on w tej kwestii jest całkowicie samowystarczalny. Odpowiedz Link Zgłoś
gudek83 Sprostowanie 17.06.10, 00:50 W realnym PKB jednak znajdujemy się za Holandią, jednak wg listy" PKB ważony parytetem siły nabywczej" z tego roku, wyprzedziliśmy Holandie Nota bene wg tej listy byliśmy "21" w "rankingu Kaczyńskiego", za Tajwanem - ale to błąd, w ubiegłym roku wyprzedziliśmy Holandię, a więc jesteśmy 20. Kaczyński też korzysta z Wikipedi. Odpowiedz Link Zgłoś
m1r4640 Kaczyński odjął Tajwan 17.06.10, 06:10 jarkacz i jego PiS to "wyjatkowa" kategoria i nie przystaje do zadnej grupy ostatnio nawet do radia z twarza. Odpowiedz Link Zgłoś
lechu733 GW niczym Trybuna Ludu 17.06.10, 07:27 Gdy Tusk chwali gospodarkę polską to ma rację. Gdy Kaczyński to Gierek Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Martwi mnie argumentacja Kaczyńskiego 17.06.10, 09:12 lechu733 napisał: > Gdy Tusk chwali gospodarkę polską to ma rację. Gdy Kaczyński to > Gierek Kaczyński tylko powierzchownie ma rację co do G-20, głębsze argumenty pokazują, że jeszcze nie jesteśmy tak ważni. Zresztą pewnie gdzieś to przeczytał, bo dyskusja nt. Polski i G-20 toczy się o dziwo poza Polską i nie po polsku. To, co mnie martwi to podłoże tych ataków. G-20 jest Polsce mało potrzebne, a jest cała masa ważniejszych rzeczy. Znowu Kaczyński kieruje się honorem, a nie przesłankami racjonalnymi. Gdyby nie tej jego mały wzrost i kompleks mniejszości, to nie byłby takim zagrożeniem dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
funiaextra Re: GW niczym Trybuna Ludu 17.06.10, 13:47 lechu733 napisał: > Gdy Tusk chwali gospodarkę polską to ma rację. Gdy Kaczyński to > Gierek Przeczytaj jeszcze raz o czym jest tekst. Kaczynski czesto wyciaga ten temat zeby przywalic rzadowi. I albo jest dyletantem i nie wie o czym mowi, albo bezczelnie robi ludziom wode z mozgu, klamiac i liczac na niwiedze wyborcow. Ot taki kandydat na Ojca Narodu... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: GW niczym Trybuna Ludu 18.06.10, 07:07 funiaextra napisała: > Kaczynski ... Ot taki > kandydat na Ojca Narodu... Raczej - na Ojca Ludu... Ciemnego. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora Kaczyński wie tego co my nie wiemy:):) 17.06.10, 08:00 Prawda jest taka, że jak zaproszą nas Polaków na szczyt G20 to każdy dostanie po mercedesie, za drugim razem każdy dostanie rezydencje, a po 3 - 4 razie będziemy wszyscy piękni, młodzi, bogaci już nie bo to wcześniej nam Jarosław Szczęście I zapewni:))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok To nie wpadka. To emanacja fobii i kompleksów. 17.06.10, 08:07 Wszystkie znane mi wypowiedzi JK na temat polityki zagranicznej, roli Polski na arenie międzynarodowej itp zawsze były wypowiedziami na użytek polityki wewnętrznej. Dmuchaniem balonika narodowego ego zupełnie oderwanym od realiów i faktów. Tu nie o Polskę chodzi a o pozycję i "patriotyczny" image jego i PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: To nie wpadka. To emanacja fobii i kompleksów 17.06.10, 08:55 podejrzewam co zrobi kaczor gdy zostanie prezydentem ,wiem natomiast co by zrobił zostając dyr. naczelnym szaletów publicznych: 1 upaństwowił 2 W każdym mianował by dyrektora i jego zastępcę 3 każde oczko i pisuar obsadził min. 1 pracownikiem 4 w ten sposób w każdym szalecie powstała du komórka "solidarności' 5 po miesiącu 'solidarność ' wystąpiła by o wolne soboty i niedziele w szczególności w restauracjach 6 pośpieszalski nakręcił by film szalety polskie 2010 w którym rzesze rodaków / i turystów zagranicznych/ poparły by rządania "solidarności' twierdząc że przez te dwa dni wstrzymają się z wydalaniem 7 zgadnijcie kim by obsadził te rzesze stanowisk? Odpowiedz Link Zgłoś
szopad Re: To nie wpadka. To emanacja fobii i kompleksów 17.06.10, 09:06 dobre, ale mysle ze zapomniales o najwazniejszym: Po utowrzeniu komorek solidarnosci w szaletach, kazdy musialby przejsc test na prawdziwa polskosc przed zrobieniem kupy. Tylko prawdziwi polacy, katolicy i patrioci mogliby zrobic kupe w szaletach solidarnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Wtopa Jarka i Staniszkis. 17.06.10, 16:06 Aby wprowadzić Polskę do G20, należałoby zmienić jej formułę, by zrobić miejsce dla Hiszpanii, Polski, przypuszczalnie Holandii czy Szwajcarii. Najpewniej trzeba byłoby to G20 poszerzyć, bo np. wyrzucenie Argentyny byłoby trudne. Pytanie tylko, czy np. Amerykanie (oraz inne kontynenty) zgodziliby się na tak mocną reprezentację Europy. Ogółem więc pomysł jest niezły, szkoda tylko, że do tego G20 brakuje nam ostatniego kroku. I będzie to krok bardzo trudny - musielibyśmy być cudem gospodarczym na miarę drugiej Korei, w dodatku liderem politycznym regionu (do czego nam daleko). Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wtopa Jarka i Staniszkis. 18.06.10, 07:34 aegis_of_heart napisał: > Ogółem więc pomysł jest niezły, szkoda tylko, że do tego G20 brakuje nam > ostatniego kroku. I będzie to krok bardzo trudny - musielibyśmy być cudem > gospodarczym na miarę drugiej Korei, w dodatku liderem politycznym regionu (do > czego nam daleko). Ale Kaczyński o tym wszystkim nie wie, no bo i skąd miałby wiedzieć?! Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Kaczyński odjął Tajwan 17.06.10, 09:14 Kaczyński zawsze plótł co mu ślina na język przyniosła, nie przejmując się czy to prawda, czy to w ogóle prawdopodobne... Pamiętał wszak, że "ten głupi naród wszystko kupi" - uczeń jednak przerósł mistrza ! Tylko kto w tym gronie (Rydzyk, Kaczyński, Kurski) jest mistrzem kłamstwa a kto uczniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 J.Kaczynski, to tępy buc, nieuk..Po prostu. 17.06.10, 09:52 mleczko.interia.pl/zdjecia/rysunki-kolorowe,10561/zdjecie,1072414 Odpowiedz Link Zgłoś
suasica Kaczyński odjął Tajwan 17.06.10, 10:40 No wlasnie chyba kiepsko z tej wikipedii korzysta, bo w zadnym z tych trzech rankingow Tajwan nas nie wyprzedza, wiec jego odjecie nic nie zmienia - zreszta w rankingu Banku Swiatowego Tajwan w ogole nie jest uwzgledniony. en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28nominal%29 Ale to znowu sztabowcy mu w glowie mieszaja - ja mysle ze Jarek do internetu sie boi wchodzic, bo jeszcze by sie wirusem zarazil albo co. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Czy usłyszymy o tych kompromitujących 17.06.10, 11:53 ulubieńca "ciemnego ludu" błędach w telewizji i radiu i w innych gazetach? Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Kaczyński odjął Tajwan 17.06.10, 12:58 Kłamczyński - doktor prawa ha, ha, ha. Jakie to "prawo", taki i doktor. Strzeżmy się ludzi z kompleksem niższości i manią wielkości... Odpowiedz Link Zgłoś
darek-dp Kaczyński - dr prawa? 17.06.10, 17:27 A moze raczej zoologii, na kotach zna sie lepiej, niz ktokolwiek w pierwszej dwudziestce poteg swiata. Miauuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
1b-os Re: Kaczyński - dr prawa? 17.06.10, 23:03 Nigdy nie wybaczę temu "doktorowi prawa" nieuznawania prawa własności.Według jego interpretacji można zabrać komuś majątek i dać innemu, po uważaniu czy według potrzeb.To czysta bolszewia, z którą ponoć żeśmy raz na zawsze skończyli... Odpowiedz Link Zgłoś