jacek.osini 13.07.10, 12:44 Na Grunwald! Bitewny zgiełk nam nie straszny! Jesteśmy zaprawieni w popisowych potyczkach! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowa_5 Na Grunwald! 13.07.10, 13:32 Droga Redakcjo! 17 lipca br. wystąpi Reprezentacyjny Zespół Artystyczny Wojska Polskiego a nie Centralny Zespół Artystyczny WP (!) . W 1991 roku nastąpiła zmiana nazwy . Szkoda, że o tym nie wiecie i wprowadzacie ludzi w błąd :( Odpowiedz Link Zgłoś
xyz2000 A potem będzie lament i narzekanie na policję. 13.07.10, 16:25 Będą pretensje, że 200 tys. ludzi i 50 tys. samochodów nie dało rady rozjechać się w 10 minut, lecz zajęło im to 9 godzin. Dłużej niż bitwa :-D Odpowiedz Link Zgłoś
zuzica Na Grunwald! 13.07.10, 15:19 świat się kończy, Armia na jednej scenie z boysami... Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz A miejsca parkingowe sa? 13.07.10, 15:22 Proponuje tym, ktorzy planuja wyjazd np. z Warszawy, wyjechac bardzo odpowiednio wczesniej. Na 7-mce bedzie juz korek, zeby zjechac na Stebark. Jesli nie wybudowali tam dwupasmowki bezposrednio na Grunwald, to wyjazd o 9-tej z Warszawy nie wystarczy na dojazd. Bylem tam z 4 lata temu, bez takiej reklamy, bez przewidywanych 200 tys ludzi i bez 600 lecia. Bitwa o 14-tej, wiec kto chce zdazyc na poczatek, niech wyjezdza o 8-ej. No chyba, ze zrobili olbrzymie parkingi i powycinali wszystkie przydrozne drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
baldur.von.schirach Na Grunwald! 13.07.10, 15:22 Polaczkostwo będzie leczyć swoje nacjonalistyczne kompleksy świętując jedyną wygraną przez przypadek, w dodatku kilkaset lat temu bitwę, o której nikt w nowoczesnej Europie nie słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
qibic Re: Na Grunwald! 13.07.10, 15:59 Chyba cie Bozia opuściła Przypomnij sobie chociażby wygraną przez Polskę Wojnę Celną w 1926 roku Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Na Grunwald! 13.07.10, 16:59 Nie ma się co przejmować, już po samym nicku widać, że to istota chora psychicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bezy2008 Re: Na Grunwald! 13.07.10, 16:16 jako troll zapewne się nie leczysz. i dobrze! szybsze twe zejscie, ulgą dla normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewajek Re: Na Grunwald! 13.07.10, 16:51 Kolego, chyba masz jakis problem ze soba;) Grunwald to po prostu niezwykle wydarzenie robiace ogromne wrazenie - stad popularnosc takze wsrod gosci zagranicznych:) nota bene, nie rozumiem dlaczego odbierasz Polakom swietowania historycznego zwyciestwa ktore uzyskalismy podczas najwiekszej bitwy sredniowiecza? Chyba masz kompleksy, albo jestes polakofobem:( ----------------- eKurjer Warszawski ekurjerwarszawski.pl Wydarzenia, imprezy, nieznana historia miasta, opinie, satyra obrazkowa - wszystko o Warszawie! Odpowiedz Link Zgłoś
pieniadze-lokalne Na Grunwald! 13.07.10, 15:23 A wracając każdy sobie będzie monetkę trzymał, Tekst linka za całe 1 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Tu był przed chwilą artykuł o gejach, to ten sam? 13.07.10, 15:30 Odpowiedz Link Zgłoś
stach_79 My Polacy nie możemy być z wielu rzeczy dumni... 13.07.10, 15:52 więc świętujemy bitwę pod Grunwaldem sprzed 600 lat jakbyśmy wczoraj puchar świata w piłce nożnej zdobyli. Ciekawe co by było gdyby to Niemcy świętowali podbicie ziem zachodnich Polski w rozbiorach. Rosjanie np. świętują wypędzenie Polaków z Moskwy - wielka smuta. No i co przyjemnie nam wtedy? Czepiamy się innych, a sami nie jesteśmy lepsi! Odpowiedz Link Zgłoś
martazmijka Re: My Polacy nie możemy być z wielu rzeczy dumni 13.07.10, 16:06 A ja jestem z wielu rzeczy dumna więc nie pisz "My Polacy..." tylko "Ja". Odpowiedz Link Zgłoś
pas.mal tylko zwycięstwo warto świętować 13.07.10, 16:13 a zwycięstwo pod Grunwaldem było wielkie! i co z tego, że dawno. My Polacy musimy się trzymać tego, co naprawdę wielkie! jesteśmy zwycięskimi Słowianami i nie mamy żadnych kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytor.biskupa.breslau Re: My Polacy nie możemy być z wielu rzeczy dumni 13.07.10, 16:28 Kto się czepia innych?? Jak Rosjanie świętują odbicie Kremla to nic jak się cieszyć, na własny koszt przypominają że kiedyś Polacy wjechali, spalili i okupowali ich stolicę:) Wolę oglądać jak "źli" husarze palą wiochy niż jak "dobrzy" powstańcy po pas w gó...e biegają z butelkami na czołgi. ______________________________ Na pohybel czarnym i czerwonym. Odpowiedz Link Zgłoś
grba Inni mogą, my nie, nam nie wolno... 13.07.10, 21:18 Rekonstrukcja bitwy pod Hastings www.angelfire.com/mb2/battle_hastings_1066/hastings2006.html/ Medieval reenactment... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Na Grunwald! 13.07.10, 16:09 Ja pierdzielę, 9 wypowiedzi i ani jednej na temat (pomijając wpis o zmianie nazwy zespołu WP). Tradycyjnie opluwanie "polaczków", wtręty polityczne (bezsensowne oczywiście), rzygać się chce. A co do meritum, to będę tam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kowal75 Re: Na Grunwald! 13.07.10, 16:47 ale was wygięło, przecież to po prostu mega fajna impreza. ludzie maja hobby, średnowieczne zbroje, obyczaje, dla mnie super. wolę festiwale reggae, ale tam tez pewnie będzie fajnie. życzę grunwaldowcom dobrej biby. pozdry dla forumwiczuf Odpowiedz Link Zgłoś
rabbinhood jaką mam pewność ,że wynik nie jest ustawiony? 13.07.10, 16:41 Nie wykluczałbym że rycerstwo ze Śląska przekupi Tatarów, i wynik bitwy przechyli się w inną stronę niż dotychczas? Może Ulrik von Jungingen skorzysta z usług sobowtóra, a Krzyżacy tym razem będą czekać nie na spiekocie, ale w cieniu pobliskiego lasku? Odpowiedz Link Zgłoś
kowal75 Re: jaką mam pewność ,że wynik nie jest ustawiony 13.07.10, 16:51 niewykluczone też,że dzikie hordy tatarskie spod wałbrzycha, spóżnią atak za przczyną niejakiego(niejednego) tyskiego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Na Grunwald! 13.07.10, 17:03 Co tam Grunwald, prawdziwa bitwa to rozgorzeje pod Pałacem Prezydenckim, jak będą chcieli przenieść ołtarzyk pis-prezydenta. Rzucić jedną chorągiew Pancernych Parasolek pod Grunwald - Krzyżacy będą bez szans... Odpowiedz Link Zgłoś
aussie1inc Na Grunwald! 13.07.10, 18:54 W tym roku rycerze z Platformy Obywatelskiej dadza ciurom z Pisu po tylkach. Szef ciurow, a raczej ciulow, chlopek Jaroslaw oskarzy po bitwie uklad i srodki masowego przekazu i oglosi moralne zwyciestwo. Niektore ciule jak np. ciul Migalski stwierdzi nawet ze w tym roku pod Grunwaldem to jest gorzej niz za czasow sowieckich, za co ciul Jaroslaw zlapie go i ucaluje, choc ciul Migalski bedzie sie wzbranial dajac do zrozumienia ze on jest ciul ale nie az taki. Piekna jest ta polska historia. Odpowiedz Link Zgłoś
bokertov1947 Re: Na Grunwald! 13.07.10, 19:20 W drodze na bitwe te dziejowa, stac ja zostawszy z taborem moim; giermkami i dziewkami swymi. Jakem do dziwnego ptaszyska wejsc chcial, pisk rozlegl sie niesamowity; swiatla jakes piekelne sie rozswietlily, a giermnki bramy dziwnej pilnujacy, zbroje ma odebrac mi chciel. To sie giermki me wierne za obrone pana swego wzieli, i bronio obosieczno giermkow spod bramy pokiereszowali, a brame na drzazki rozplatali. I tak ptaszysko polecialo bez mnie i mojej druzyny! Zaprawde powiadam Wam - dziwne to rzeczy sie na swiecie tym dziejo! Siedze teraz ja w dyby zakuty, bez zbroji mej i miecza, w ciemnicy kolo placu wielkiego, na ktorym co chwila ptaszyska londujo a startujo! Widac, ze nie dane mi bedzie Mistrza naszego z Marienburga wesprzec. Bialoglowa ma poslala golebia z wiadomoscio, ale kto wie, czy biesi jo po drodze do garka nie wsadzo. A wiec - pomocy, azalisz gorze!! Ewald von Herten Odpowiedz Link Zgłoś
miro-24 Benedykt XVI kontra JP II ??? 13.07.10, 20:52 "Ich" i "nasza" "Najświętsza Maria Panna". Która trzymała "za naszymi" ? Odpowiedz Link Zgłoś
bokertov1947 Re: Benedykt XVI kontra JP II ??? 14.07.10, 05:50 A na pohybel z Tobo, bracie niewierny, albowiem wiara Twoja malej sily jest! Wiadomo bowiem wszystkim prawdziwym Polakom-Katolikom, ze Benedykta Maryja jest z Nami (a z Wami Radio Maryja i rycerz wielki Rydzykiem zwany!) ;-))) Ewald von Herten – rycerz zacny Odpowiedz Link Zgłoś