zew_atlantyku Tylko klinika psychiatryczna 09.08.10, 09:34 tak jest, tylko pytanie dla kogo? I na tym dyskusja w 40 milionowym kraju sie konczy, gdzie duza czesc jego obywateli to nawet nie wie, gdzie mieszka i kim jest, albo ma z tym problem wielki. Niektorzy mieszkaja juz poza tym krajem i na co dzien maja potwierdzenia, ze sa normalni i dlatego moga z cala moca pisanych slow oceniac to, co w kraju pana Gadomskiego sie odbywa lacznie z nim samym. Podrzuce artykul i komentarz z ciemnogrodowego dziennika, chociaz teraz to juz on jest taki bardziej wyborczowy i w zasadzie towarzystwo dyskutanckie tutejsze powinno sie zapoznac z nim, jak najbardziej: blog.rp.pl/lisicki/2010/08/08/w-odpowiedzi-jaroslawowi-kaczynskiemu/ Cytat z felietonu: “Tyle że moja radość nie trwała długo, gdyż rzut oka na tekst rozmowy pokazał, że o żadnej polemice, o żadnej wymianie argumentów czy o przedstawieniu racji mowy być nie może.” Tak, ale skądinąd przecież wiemy, ze z Gazeta Wyborcza jest to samo od 21 lat i dlatego mamy, to co mamy. Jarosław Kaczyński po prostu zaczął mówić jak tamci. A dlaczego nie może? Nie wolno mu? Wolno, albo nawet należy tak mówić. Taki głos jest nawet lepiej “widzialny”. Jarosław Kaczyński kładzie wszystko na jedna szale. Tez mu wolno. Przynajmniej teraz wie, kto mu pozostał sprzymierzeńcem. Witamy na pokładzie – tak po żeglarsku spróbuję spuentować tekst naczelnego, mówiąc głosem poprawnej opcji obowiązującej obecnie, czyli tych wszystkich gazetowyborczopodobnych mediów. Czy to jest dobre wyjście? Moim zdaniem nie. Moze się mylę, ale wyczułem we wczorajszym Subotniku Ziemkiewicza, ze tez przymierza się spasować. Gdzie my zmierzamy? Czy Internet nam wystarczy? -- Jezeli jakis niedosyt zapraszam na: blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/08/07/rozkoszniaczek/ Odpowiedz Link Zgłoś
joris PiS na granicy szaleństwa 09.08.10, 09:35 Trzeba sobie jasno powiedziec: Jaroslaw Kaczxynski stal sie czlowiekiem calkowicie niepoczytalnym. Ten czlowiek nie tylko moze wypowiedziec wojne PO ale Rosji i calemu swiatu.Tylko kto sie odwazy zamknac go u czubkow. To samo bylo z Hitlerem.Pol narodu wylo z zachwytu. W Polsce takich idiotow tez nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 PiS na granicy szaleństwa 09.08.10, 09:36 ..Polska jest panstwem prawa i juz czas uzyc tego prawa do pokazania panu J.Kaczynskiemu ze PIS nie stoi ponad prawem RP.Ja jako obywatel domagam sie uzycia prawa i nakazanie temu panu przeprosin pana prezydenta B.Komorowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 PiS na granicy szaleństwa 09.08.10, 09:41 Media propewowskie mogą śpiewać o Kaczynskim: Jesteś moją kokainą. Nic ich nie interesuje oprócz Kaczyńskiego, hehe,a wy obudzicie sie barany z ręką wnocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
witaschek Moj komentarz odnosnie twpisow o chorobie 09.08.10, 10:06 psychicznej Kaczynskiego. W 1983 wracalem z kumplem z rozlepiania ulotek. Podjechala suka. Ja nawialem, mojego kumpla zlapali. Sluch o nim zaginal na 2 tygodnie. Po dwoch tygodniach spotkalem go. Milicja umiescila go w osrodku dla psychicznie chorych, tam naszpikowali go jakimis diabelstwami. Kumpel gadal wolno, byl po tym pobycie jakis taki zamulony. Te komentarze na forum naprawde pachna mi komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek lekarzu, wylecz się sam 09.08.10, 10:41 ponieważ antysemici w Polsce zostali wytępieni w 93%, zaś nędzne ich resztki lękliwie się ukryły rozpoczynamy oczyszczanie przestrzeni publicznej z szaleńców - czyli wariatów. Gadomski Witold „(...) na granicy szaleństwa” Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Gra na prowokacje 09.08.10, 10:51 media oburzone, pomniejsi politycy oburzeni.Glos jest zgodny czas urzedowania prezesa PiS jest policzony. A jednak mysle, ze prezes spi spokojnie, moze popala cygarko, popja cherry - spokojnie przegalda tutejsze gazetki. Wrazenie, ktore chce wywolac jest odwrotnie proporcjonalne do stanu fatycznego. Jak gdzies tu przeczytalam, tak to trwa od 20 lat. Taka byla i kampania wyborcza. Oglupic i uderzyc. Co mnie troszczeke niepokoi, to fakt -ze rzad nie reaguje, prezydnet nie reaguje - co tu mowic na powazne zarzuty. W mediach wypowada sie albo pani Senyszyn, albo Oleksy. To troche za malo, jak na zamierzony efekt, ktory oburza media na pierwszych czlowkach. Cos sie szykuje, jakies przesilenie ? Jakas konfrontacja ? Moim zdaniem, nic z tego nie bedzie - to tylko gotowanie wody. W tym wypadku wybitna strategia rzadu - poprostu ignorowania - odniesie porazajce skutki. Jak pod tzw. "krzyzem". Czasami przewrotne zycie samo z siebie przynosi zaskakujace rozwiazania. Poker polityczny trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Prezes jest dzentelmenem i do cygara pija Sherry 09.08.10, 11:24 a nie cherry. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Prezes jest dzentelmenem i do cygara pija She 09.08.10, 13:47 Takie "Sherry" z buraków pędzone... Odpowiedz Link Zgłoś
hilton2 Miałem to skomentować ale 09.08.10, 11:26 Miałem skomentować ten bełkot ale... nie chce mi się już. Bez żalu opuszczam ten padół łez i od dzisiaj GW ma kolejnego czytelnika mniej. Nie żeby to miało dla nich jakiekolwiek znaczenie, ale...z kwartału na kwartał maleje, oj maleje sprzedaż. Jak to się w dzieciństwie mówiło: BUL BUL TONĘ ! Teraz już tylko Rzepę jest sens czytać, tym bardziej że to tam publikują "najważniejsze teksty ostatniego dwudziestolecia". Ciao Odpowiedz Link Zgłoś
mac.h.2 PiS na granicy szaleństwa 09.08.10, 11:28 Panie Gadomski, Tez bym chcial by J.K zniknal z polskiej sceny politycznej! Ale prosze nie manipulujcie tak brutalnie i prymitywnie!! Kaczynski, podobnie jak pan i wszyscy inni obywatele ma prawo wyrazac swoja opinie...odmawiajac mu tego prawa,neguje pan jedna z najwazniejszych podstaw demokracji... Nie "atestujcie" mu kolejnych chorob psychicznych,nie mnozcie kolejnych "psychogramow" J.K! Bylo tego tyle,ze to przestaje miec jakikolwiek sens... Jesli spojrzec na niego jako RZECZYWISTEGO czlowieka,to nie jest on dla Panstwa ani dla Rzadu zadnym zagrozeniem... Pan zajmuje sie wlasna tj.GW konstrukcja!! To wy "rozdmuchaliscie" do rozmiarow "potwora",ktorego sie teraz boicie!! Komentujecie dramatycznie kazde jego slowo,pod Palacem macie chyba podobne warty,jak tych kilkudziesieciu fanatykow.... Dokonajcie moze introspekcji waszej wlasnej "dziennikarskiej psychiki",to i J.K ukaze sie wam w normalnych wymiarach... Mam wrazenie,ze sami jestescie troche "schizofreniczni".Chcecie by J.K zniknal,ale tez go potrzebujecie... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa czy już 09.08.10, 12:52 Czy już - jak w ZSRR - są przygotowane kliniki psychiatryczne, aby wsadzić w kaftany bezpieczeństwa pisowców? Niebawem przekroczą tę granicę szaleństwa, o której pisze Niesłychanie Godny Czci Pan Redaktor. Może od razu: Bereza. Jakby co, proszę mnie zatrudnić przy dorzynaniu watahy. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Otwórzmy wrota szpitali psychiatrycznych!!! 09.08.10, 13:12 Wszakże dziś w Polsce nie można być wariatem. Wszyscy sa niesłusznie prześladowanymi ofiarami reżimu PO. A może jednak można być wariatem? Może nawet zwariować polityk opozycyjny? Należy się tylko zastanowić gdzie ta granica? A teraz sobie ulżyj. Bo znów napisałeś głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
asraz Szkolenia polityczne u Kaczorka...... 09.08.10, 13:02 Jarosław Kaczyński jest mistrzem ataku i odwracania kota ogonem. Pan Palikot winien zacząć pobierać nauki u Kaczorka. Przykro mi, że na lewicy nie ma tak zdolnych polityków jak Kaczorek. Odpowiedz Link Zgłoś
drupal PiS na granicy szaleństwa 09.08.10, 13:28 Jakobini wchodzą w ostatnią fazę radykalizacji, za chwilę już będzie za późno. Jeśli skończą jak ta sekta na Gujanie Francuskiej to będzie jeszcze pół biedy. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid PiS na granicy szaleństwa 09.08.10, 13:44 "PiS na granicy szaleństwa" PiS już dawno tę granicę przekroczył. O pozbawienie tego czubka przywództwa będzie trudno, zbyt wielu w tej sekcie wykazuje już podobne objawy co prezes. "Kaczyński atakuje Bronisława Komorowskiego za zapateryzm, czyli rzekomą chęć wyeliminowania wpływów Kościoła i symboli religijnych z życia publicznego." On wpływów Kościoła na pewno nie wyeliminuje, bo tylko dzięki niemu cokolwiek znaczy w polityce. Bez poparcia kleru Kaczyńskiego nie ma, zostaje zwykłe zero, prymitywny watażka, podżegający garstkę fanatyków do wzniecania zadym. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek zapateryzm - nowe słowo 09.08.10, 14:52 ... nie ma go w słowniku polityki współczesnej ... kaczyński wyjaśnil więc, co nazywa zapateryzmem szaleństwo polega na tym, że komentujesz "wpływy kościoła", bo tak napisał Gadomski, ale jak przeczytasz oryginalną wypowiedź, sie zdziwisz, bo tam nie ma "wpływów kościoła" - Gadomski się tylko tak domyśla, co szalony Kaczynski chciał powiedziec, ale przez swą szaloną chytrość nie powiedział... Gadomski Witold „(...) na granicy szaleństwa” Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek-the-best PiS na granicy szaleństwa 09.08.10, 14:38 Wchodząc w buty prezesa Kaczyńskiego i gdybając można powiedzieć, że Lech Kaczyński nie wygrałby wyborów, bo miał liche notowania za całokształt prezydentury przerwanej KATASTROFĄ pod Smoleńskiem, zwłaszcza obstrukcją i bezsensownym czekaniem na efekty(?) głosowania Irlandii w sprawie traktatu Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy PiS na granicy szaleństwa 09.08.10, 15:11 Super , niech najlepiej go PO odwoła, zamknie i po kłopocie. Zapanuje morze miłości i jednomyślności. PS. Panie Gadomski, a o odwołaniu Palikota to się Pan nie zająknął? Spełnia wszystkie wymienione kryteria. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Giewu jak rasowy psychiatra 09.08.10, 15:20 kazdemu najchetniej rozpoznaje wlasna chorobe.Leczyc sie psychole. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Giewu jak rasowy psychiatra 09.08.10, 15:49 Kazdemu? Pokaż tych innych "kazdych". Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Giewu jak rasowy psychiatra 09.08.10, 17:11 Polcam do poczytania przy zimnym Lechu: www.grupy.banzaj.pl/prezydent,gdzies,poleci,i,wszystko,sie,zmieni,23,1695225,2010_08.html Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Re: Giewu jak rasowy psychiatra 09.08.10, 20:49 grisza14 napisał: > kazdemu najchetniej rozpoznaje wlasna chorobe.Leczyc sie psychole. Towariszcz Grisza Wisarionowicz ! Wy dałżny uczitsia pisat pa polski ! Wasza edukacja w GRU poszła na marne ?! Odpowiedz Link Zgłoś
pikofarad PiS na granicy szaleństwa 09.08.10, 16:44 Wyrzucic na MADAGASKAR cala redakcje GOWNIANEJ WYBIORCZEJ i zapanuje spokoj w POLSCE moze oszolomy z WYBIORCZEJ przestana pluc w komentarzach na jej lamac.Po wyrzoceniu Szechtera vel Michnika i jego oszolomow z naszego zycia publicznego zginie nieufnosc i jad saczony przez ta GADZINOWKE.Znikajcie z naszego zycia publicznego aby POLSKA byla POLSKA jak spiewa JAN PIETRZAK. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: PiS na granicy szaleństwa 09.08.10, 17:02 A gdyby całe pisowskie naczelstwo wyjechało na miesiączną kurację do egipskich wód? A może przejście szlakiem Mojżesza nauczyłoby pisowskich wodzów pokory i zrozumienia elementów chrześcijańskiej wiary!!! Odpowiedz Link Zgłoś
orzel2010 PiS na granicy szaleństwa 09.08.10, 17:36 ZDELEGALIZOWAC PiS, to sekta nie partia! Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek naczelny psychiatra ... kraju? 09.08.10, 17:38 W kraju demokratycznym każdy może być psychiatrą _______________________________ Gadomski Witold - na granicy szaleństwa Odpowiedz Link Zgłoś
wronskipacewicz szaleństwo i zezwierzęcenie jest tutaj : 09.08.10, 19:19 horror pod krzyżem ... To, co sie dzieje po krzyżem, przechodzi granice wszelkich wyobrażeń. Oto tylko ułamki tego, co dzieje się co noc: około 21:00 przychodzi ks. Małkowski i wspólnie ze zgromadzonymi tam wiernymi odmawiamy apel jasnogórski. Z pobliskiego Gesslera (wino, wódka, piwo wszystko za 4 zł) natychmiast przybliża się grupa około 60 osób, podpitych, z nową prowokacją. Wciskają się, między stojących tam ludzi i tubalnymi wrzaskami skutecznie zakłócają każde słowo modlitwy. Okrzyki są niewybredne: “precz z krzyżem”, “zimny Lech na krzyż”, “krzyż do kościoła”, wszystko obficie pokraszone przekleństwami: k…, h…, pierd…, kut… i inne. Wrzaski nasilają się i łączą tak, że nie słychać ani jednego słowa kapłana. Od 23:00 do 9:00 Gessler jest tak pełen ludzi, że nie mieszczą się w lokalu. Niestety nie przychodzą do niego, ale… po odpowiedniej dawce piw, wódki i prawdopodobnie jakichś narkotyków, wszyscy udają się pod… krzyż. Wczoraj młoda dziewczynka, lat może 17, podchodziła do modlących się, po kolei wrzaskliwym głosem krzycząc: :Masz penisa?, Nie?, to powiedz: penis, penis, kur… penis, takie trudne?” Nieważne, że nam przeszkadza, że się pakuje, podchodzi non stop przez około 3 godziny do każdego z nas z tym samym tekstem. Oczywiście każde jej zachowanie spotyka się z gromkim aplauzem kolegów spod Gesslera… Po chwili upity w belę mężczyzna, około 40 letnia bacząc na miejsce, włazi pod krzyż, depcąc palące się znicze, tratując kwiaty i leżące zdjęcia osób poległych w katastrofie pod Smoleńskiem… Takie wejście wywołuje wśród towarzystwa spod Gesslera wprost euforię radości. Nagle ze wszystkich stron pojawiają się kamery i aparaty fotograficzne, pilnie nagrywając zajście. Mężczyzna woła przepitym głosem: “ru... się pod krzyżem”, i zaczyna robić obsceniczne gesty. Po chwili zatacza się, zadeptując lezące krzyże, które ludzie tam położyli. Gdy podchodzi 2 policjantów (na nasze błagania o interwencję), towarzystwo skanduje: “on nic nie robi! on nic nie robi! nie można go aresztować!”", i zalęknienie policjanci odchodzą. Ktoś z tyłu rozrywa krąg modlących się ludzi na różańcu i w kółko woła zachrypniętym głosem: “gdzie trzymacie ręce, jak się modlicie, ręce trzyma się na piersiach, a nie na jajach” Oczywiście wybucha lawina histerycznego śmiechu. Dwóch młodych mężczyzn podchodzi do krzyża i zaczynają się całować jak zakochani oraz obmacywać. Starszy człowiek podchodzi do mnie i z całej siły wali mnie pięścią w ramię. Zapytacie, czy na to pozwalamy… Gdzie jest policja, gdzie służby porządkowe… Podczas tych nocy, zwracamy się co sekundę do stojących murem uzbrojonych policjantów przed krzyżem, błagamy o pomoc, upominamy, krzyczymy… I co? Mur zaciętych twarzy patrzy na nas bez słowa, obojętnie przyglądając się zaistniałym zajściom. Słyszę jak jeden z podpitych mężczyzn zwraca się półgłosem do kolegi: “walimy tu pod pałac, bo tu (policjanci) nie gonią”. Ot i cała tajemnica Odpowiedz Link Zgłoś
mys1acy czytam i nie wieżę 09.08.10, 22:23 Nie wiedziałem że w Polsce jest tyle imbecyli , i wieszają sobie pętle na szyje.. Kto w Polsce teraz rządzi i nie radzi sobie z krzyżem , tylko robi ferment.. Zawsze dziwiłem się że w Polsce jest coraz gorzej , ale teraz już wiem dlaczego CZĘŚĆ POLAKÓW TO NIE MYŚLĄCA BEZKSZTAŁTNA MASA.. A rząd się cieszy z półgłówków i przyklaskuje, bo o to im chodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
mys1acy Re: czytam i nie wieżę 09.08.10, 22:24 uniapolitykirealnej.pl/wiadomoci/253-by-yo-si-lepiej-czyli-trzy-lata-psucia-pastwa Odpowiedz Link Zgłoś