chlapcok 24.08.10, 13:39 Jaś Palikot mnie się radził, jak urządzić trzeba świat, Wszędzie tam, gdzie płynie woda, byłby wielki wina skład. Ziemia byłaby winnicą, morze beczką (lecz bez dna), Wino lano by w butelki, no, a lejkiem byłbym ja! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skibaskiba Wieloryb Palikota 24.08.10, 15:11 Żeby sie pan redaktor nie zdziwił po 2 pażdziernika 2010. Może zabraknąc miejsca w windzie i dla takich mądrali jak pan redaktor pozostaną tylko schody. Odpowiedz Link Zgłoś
trupyirobaki Palikot rżądzi Platformą. Boja się mu podskoczyć! 24.08.10, 15:29 Wiwat POZPR i wiwat GW najuczciwsze pismo które kocha Polaków ! To jedyna gazeta od czytania której nie zużywają się szare komórki ? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Palikot rżądzi Platformą. Boja się mu podskoc 24.08.10, 20:08 Jakim cudem pisowatym miałyby się zużywać szare komórki skoro ich wcale nie mają? Możesz czytać GW całkowicie bezpiecznie. I tak nic nie rozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
thorn5 Wieloryb Palikota 24.08.10, 15:31 A ja mam nadzieję, ze Palikotowi się uda. Co z tego, że w sondażach wielu mu nie ufa? Kaczyńskiemu w sondażach też dużo ludzi nie ufa, a głosowało na niego ponad 8 milionów ludzi. Niech Palikot zbierze 15 - 20%. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Wieloryb Palikota 24.08.10, 15:33 Chyba Palikotowi znudziła się polityka... Jest zbyt inteligentny, aby nie rozumieć że na jego szantażyk PO nie zareaguje skreśleniem. A taka nowa partyjka może zdobyć 20% ... w Lublinie. Szkoda go. Odpowiedz Link Zgłoś
y_o_s_t Inteligentni to są może ci, którym 24.08.10, 16:07 Palikot kradnie teksty i wrzuca na swojego bloga. On sam to raczej prownicjonalny głupek, który jedyne co wie to to, że wystarczy polansować się Gombrem, aby uchodzić w tym kraju za nietuzinkowego inteligenta. Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Re: Inteligentni to są może ci, którym 24.08.10, 16:30 Łojezu! A co to za bełkot? Odpowiedz Link Zgłoś
nigero Re: Inteligentni to są może ci, którym 24.08.10, 16:42 Co tu niejasnego widzisz kolego? Wiadomo, od czytania GW stałeś się tępy jak but, ale nie musisz się z tym publicznie obnosić. Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Re: Inteligentni to są może ci, którym 24.08.10, 17:30 hehe.. ujął się za kolegą z nazistowskiej młodzieżówki kiboli. Otóż obnoszę się. W twoich ustach najgorsza pod moim adresem obelga będzie jak miód.. powiedz mi, kto cię lży a powiem ci kim jesteś. A co czytam, to nie twoja ubecka rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
y_o_s_t A czego konkretnie nie zrozumiałoś? 24.08.10, 20:57 foruman napisał: > Łojezu! A co to za bełkot? Odpowiedz Link Zgłoś
nocozabrednie Re: Inteligentni to są może ci, którym 24.08.10, 17:15 y_o_s_t napisał: > Palikot kradnie teksty i wrzuca na swojego bloga. On sam to raczej > prownicjonalny głupek, który jedyne co wie to to, że wystarczy polansować się > Gombrem, aby uchodzić w tym kraju za nietuzinkowego inteligenta. --------------------------------------------------------------------- Co do Gombrowicza, którym się lansuje masz rację. Niezapominajmy też o jego wielce filozoficznym wykształceniu przez co wielu myśli, że jest geniuszem, no bo jakże inaczej. Jeśli wziąść pod uwagę teksty to są całkiem zabawne i tyle na tym. Skąd je miałby niby kraść? Piewca prawdy jakim go chce tylu widzieć to kompletny idiotyzm. Żałośni są ci ludzie. Naiwnych w Polsce pod dostatkiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
y_o_s_t Skąd? A np. od blogera Matki Kurki... 24.08.10, 20:40 www.kontrowersje.net/tresc/janusz_palikot_%E2%80%93_glupek_i_zlodziej_nie_obrazam_nazywam_polityczna_kurwe_po_imieniu ...z którego zerżnął kilkakrotnie. Kto go tam wie, ile od innych zajumał i czy na pewno reszty nie skrobie mu jakiś gołstrajter. Odpowiedz Link Zgłoś
y_o_s_t A z tym piewcą prawdy - stary schemat 24.08.10, 20:54 Każda ekstrema ma takiego Rycerza Prawdy właśnie, który bohatersko, na przekór establishmentowi głosi rzeczy niepopularne a najprawdziwsze z prawdziwych. Mają go rydzykowcy, którzy już wiedzą, iż samolot strąciły Ruskie, mają go palikotowcy, święcie przekonani, że to pijak Kaczyński wziął na pokład i zamordował tych 95 nieszczęśników. Między rydzykowcami i palikotowcami nie ma żadnej jakościowej różnicy, oni wiedzą swoje, dzielnie walczą z "polityczną poprawnością", ich prawda jest najichsza, a gdy śledztwo czy sąd ustala coś od tejże prawdy odmiennego to węszą spisek wspomnianego establishmentu. Odpowiedz Link Zgłoś
nocozabrednie Re: A z tym piewcą prawdy - stary schemat 24.08.10, 22:40 Cieszę się, że masz co do tej katastrofy takie samo zdanie jak ja. Kompletna kpina z tymi stronami sporu. Fakty jakie wyjdą z tej sprawy pewnie będą ładnie oprawione w niewinność tych co lecieli i tych co odpowiadali na miejscu. Dlatego pewnie tyle to trwa. Okoliczności tej tragedii dawno powinny być już wyjaśnione i przedstawione opinii publicznej. Jak długo to można jeszcze ciagnąć? Do przedawnienia? Paliłeb jest dobrą zasłona dymną PO w tej jak i innych sprawach. Krzyż to tylko potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
flat-ower Re: A z tym piewcą prawdy - stary schemat 25.08.10, 09:09 bzdura! Dopiero po 10-ciu latach doszlo do procesu w sprawie Concorda, ktory spadl pod Paryzem. Ponad rok chyba temu zwalil sie do oceanu airbus- tez cisza w tej sprawie.... To nie sa latwe sledztwa. jestem jednak spokojny o podanie wynikow. Rosjanie przypilnuja by prawda zostala podana. Ich milosc do Kaczora byla powszechnie znana i nie maja chyba sentymentow w tej sprawie. A Palikot? No oz, niech PO spelni chociaz jeden postulat -rozdzial KK od Panstwa - a tenze Palikot straci podtawy swojego "biznesu" partyjnego.... Odpowiedz Link Zgłoś
med555 Re: A z tym piewcą prawdy - stary schemat 24.08.10, 23:40 > Każda ekstrema ma takiego Rycerza Prawdy właśnie, który bohatersko, na przekór > establishmentowi głosi rzeczy niepopularne a najprawdziwsze z prawdziwych. Mają > go rydzykowcy, którzy już wiedzą, iż samolot strąciły Ruskie, mają go > palikotowcy, święcie przekonani, że to pijak Kaczyński wziął na pokład i > zamordował tych 95 nieszczęśników. Między rydzykowcami i palikotowcami nie ma > żadnej jakościowej różnicy, oni wiedzą swoje, dzielnie walczą z "polityczną > poprawnością", ich prawda jest najichsza, a gdy śledztwo czy sąd ustala coś od > tejże prawdy odmiennego to węszą spisek wspomnianego establishmentu. Mówisz jak poprawny politycznie Jezus! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek.bejach Re: Inteligentni to są może ci, którym 25.08.10, 07:28 Patrzysz durniu i nie widzisz. Palikot w przeciwieństwie do ciebie przynajmniej wie gdzie szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Wieloryb Palikota 25.08.10, 11:56 urber1 napisał: > Chyba Palikotowi znudziła się polityka... Jest zbyt inteligentny, > aby nie rozumieć że na jego szantażyk PO nie zareaguje skreśleniem. > A taka nowa partyjka może zdobyć 20% ... w Lublinie. Szkoda go.<Jeżeli jest taki inteligentny to z pewnością zdaje sobie sprawę że za wszystkie sqrwysy**twa których narobił będąc w PO trzeba będzie kiedyś odPOwiedzieć.Myślisz że pan Jaś sobie odejdzie od POlityki,wszystko się wygładzi i będzie miodzio?Za bardzo przegiął pałę,chyba że w odPOwiednim momencie ostrzeżony da nogę na Kajmany czy gdzieś tam gdzie gromadzi kasę Odpowiedz Link Zgłoś
bulba59 Wieloryb Palikota 24.08.10, 15:43 A ja chcę do tej windy i martwię się, że miejsca zabraknie. Chyba Pan nie rozumie co się dzieje w Polsce i w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Im więcej polityków zniechęca do Palikota tym bard 24.08.10, 16:24 Im więcej polityków i publicystów zniechęca do Palikota tym bardziej chcę na niego głosować! Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Re: Im więcej polityków zniechęca do Palikota tym 24.08.10, 16:32 hehe.. Dokładnie tak samo myślę. Zanim usłyszałem że pan Palikot coś kombinuję, to już zaczęło się ujadanie (Wprost, GW, gazeta.pl) Może nareszcie będę miał na kogo z czystym sumieniem głosować, a nie ciągle za mniejszym złem. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Im więcej polityków zniechęca do Palikota tym 24.08.10, 19:45 To zdradź nam na co masz nadzieję głosować wybierając Palikota? Może podyskutujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna.1 Wieloryb Palikota 24.08.10, 17:52 No,nie powiedziałbym.Palikot ma i charyzme, i wielbicieli i kasę.Wszystko sie może zdarzyc.Lubię Palikota i życzę mu przywódca.Inteligentny,niekonwencjonalny,szkoda go na "zwykłego" posła. Odpowiedz Link Zgłoś
vvidmo Wieloryb Palikota 24.08.10, 18:08 Po pierwsze - "Ruch poparcia Palikota" nie odnosi się do domniemanej partii. Założono go po pierwszych głosach, że Platforma będzie chciała go sądzić. Brak jego nazwiska w nazwie byłby bez sensu. Po drugie - z tego co mi wiadomo, Janusz zarejestrował nazwę "Nowoczesna Polska". Po trzecie - Palikot, to nie Jurek. Janusz rzeczywiście może zgromadzić poparcie, choć wątpię, żeby od razu 20%. Myślę, że może wyprzedzić PSL i być konkurencją dla SLD. Życzę mu jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nocozabrednie Re: Wieloryb Palikota 24.08.10, 18:16 vvidmo napisał: ... > Po trzecie - Palikot, to nie Jurek. Janusz rzeczywiście może zgromadzić poparci > e, choć wątpię, żeby od razu 20%. Myślę, że może wyprzedzić PSL i być konkurenc > ją dla SLD. --------------------------------------------------------------- Czyli kolejna Samoobrona. Odpowiedz Link Zgłoś
y_o_s_t Z tą nowoczesnością to najlepszy witz, cymes 24.08.10, 20:44 normalnie. W montypajtonie by tego lepiej nie wymyślili. No bo jak do tej pory realizowała się ta "nowoczesność" u, postawmy sprawę jasno, kołtuna Palikota? Z jednej strony węszenie u innych homoseksualizmu i domaganie się publicznych lojalek w temacie orientacji seksualnej. Grzebanie w życiorysach przodków i świnte oburzenie na niekatolickie prowadzenie się bliźnich, mimo, że chodziło o życie prywatne (taśmy Piesiewicza). Z drugiej strony, jeśli idzie o sprawy gospodarcze, dzięki palikotowej komisji mamy więcej durnych przepisów, a jeśli chodzi o Partię w ogóle, więcej podatków, urzędasów i długów. Słowem obyczajowo dulszczyzna, ekonomicznie populizm i socjalizm. Gdzie tu nowoczesność? I czy takie hasło nasunie się komukolwiek gdy popatrzy i posłucha przeciętnego fana Pana Posła? www.youtube.com/watch?v=wKopdsSDAD8 Odpowiedz Link Zgłoś
ewenement.gts i wygra PiS 24.08.10, 18:39 niech zakłada. Jak mu sie uda, to zabierze głosów PO i SLD, a w ten sposób wygra PiS. ALe zgadzam sie z Panem redaktorem. On ma takie same szanse na sukces jak żona KWaśniewskiego, która również przewodziła w sondażach prezydenckich. Kiedy dojdzie do rozdania kart, to krupier podzieli karty wg ukutego schematu, a Plikot wyleci z polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
chlapcok Re: i wygra PiS 24.08.10, 19:23 Na psa urok! To tylko... wirtualny scenariusz? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_dobrze_poinformowany Pożyjemy to zobaczymy - Kasandro !!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.10, 19:14 b/k Odpowiedz Link Zgłoś
grosz-ek Wieloryb Palikota 24.08.10, 21:15 No cóż, ja to widzę tak: Palikot zostaje przez sąd (a także za cichą zgodą Tusk i tak właściwie na własną prośbę) wykluczony z PO. Wykluczeniu towarzyszy odpowiednie duże halo. Dzięki temu PO przesunie się jeszcze bardziej na prawo i stanie się atrakcyjna dla "liberałów" z PiS. Część z nich przejdzie do PO, przejmując w ten sposób część tego bardziej rozsądnego elektoratu PiS. Wykluczony Palikot zakłada swoją partię o orientacji liberalno-lewicowej (ostro lewicowej w światopoglądzie społecznym i liberalnym w gospodarce), która przechwytuje znaczną cześć głosów SLD. W efekcie, w wyborach parlamentarnych 2011 roku rozkład głosów wygląda następująco: PiS - do 20% SLD - do 10% Palikot - do 15% PSL - ok. 5% PO - do 45% inne partie - do 5% Łącznie PO i Palikot zbierają do 60% głosów i zawierają koalicję. Zawarta koalicja - z poparciem prezydenta Komorowskiego - prowadzi Polskę ku świetlanej przyszłości całkowicie sprywatyzowanej gospodarki, niskiej biurokracji, podatków 3 x 15 i stałego wzrostu PKB z ambitnym założeniem dogonienia Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Wieloryb Palikota 25.08.10, 12:04 No grosz-ek ty się tu tylko marnujesz mój drogi Odpowiedz Link Zgłoś
emilly_davisson Wieloryb Palikota 24.08.10, 21:52 Czyli zdaniem Pana Redaktora tort polityczny w III RP jest podzielony na wieki wieków, a wyborcy mają wybierać pomiędzy prawią, prawicą i ex-komunistami albo ich satelitą, byłym ZSL, którego członkowie są niesamowicie zdolni w...ustawianiu siebie i swoich krewnych za publiczne pieniądze. Tfu ! Należy wiec przypomnieć, że co najmniej 30 % Polaków chętnych do skorzystania z konstytucyjnego prawa do głosowania brakuje właśnie takiej partii liberalno-demokratycznej (liberalno- bo ktoś powinien wreszcie dla dobra nas wszystkich załatwić sprawę KRUS-u, 35-letnich emerytów, nietykalnych przez całą karierę zawodową nauczycieli, nie płacących podatków (z powodów notorycznych strat finansowych!) wielkich supermarketów, no i wreszcie - przyhamować rześki strumyczek pieniędzy, ziemi i przywilejów płynących w stronę hierarchów KRK, nie mówiąc o dokonaniu rzeczywistego rozdziału kościoła administracyjnego od państwa. Tego może dokonać w chwili obecnej tylko Palikot. I facet wie, że jeśli się odważy - to ma szansę zostać za parę lat premierem albo i prezydentem. Poparcie będzie miał znaczne. Przypomnieć Panu Redaktorowi wypadałoby, że PO, pis i parę innych partii też wynurzyło się z niebytu tak jakoś nagle i niespodziewanie zaledwie parę lat temu. Co do programów politycznych. Czy któraś z wymienionych przeze mnie partii kiedykolwiek miała jakiś poważny program polityczny? Czy zrealizowała go ? Ha, ha, ha - koń by się uśmiał. Palikot ma duże szanse na stworzenie nowej partii politycznej. Po drodze jest mu z ludźmi z byłej Unii Wolności (ostatnio bodajże Partii Demokratycznej) oraz z Polską Partią Kobiet. Miliony Polaków z radością zagłosowałyby wreszcie nie: "przeciw" ale : "za". Od miesięcy ci wszyscy, którzy głosowali na PO obserwują poczynania rządu i jakoś niewiele widzą z zapowiadanych zmian. Nie licząc skrętu na prawo, a teraz podniesienia VAT. rolnicy-milionerzy w KRUS-sie, 35-letni emeryci i związkowcy mają się dobrze. A rząd coraz bardziej skręca na prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak_1 Wieloryb Palikota 25.08.10, 07:46 Dawno takich poblicystycznych bredni nie czytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
sewa1 Wieloryb Palikota 25.08.10, 09:32 Palikot ma przede wszystkim program światopoglądowy, jest to walka z romantyczno-mesjańskim balastem w głowach Polaków. Wyzwolić Polaka z Polski to jego hasło. Jest to inicjatywa pierwsza w swoim rodzaju. Albo się urzeczywistni w ramach PO albo poza, kosztem PO. Odpowiedz Link Zgłoś