Dodaj do ulubionych

Spadek po agencie Tomku

• carlo1966 Państwo prawa;) 22.09.10, 11:12
      No to mamy własnie demokratyczne państwo prawa. Niech mi jeszcze raz ktos opowie ten dowcip, który stale słyszę we wszystkich mediach, że " mamy niezawisłe sądy, niezależną obiektywną i bezstronną prokuraturę" Pani Weronice serdecznie współczuję- brakuje mi Jej w TV. W jednym z programów zastąpiono Ją jakimś owadem;)
      Wszystkim instytucjom - np pracodawcom grzecznie przypominam o zasadzie : in dubio pro reo- opisanej w art 5 par 1 kodeksu postępowania karnego ( człowiek jest NIEWINNY dopóki jego wina nie zostanie udowodniona i stwierdzona prawomocnym wyrokiem) czytaj II instancja sądu. Warto o tej zasadzie pamiętać w kontekście także innych spraw- np wyborów samorządowych. Postępowanie prokuratorskie o niczym nie świadczy, niczego nie dowodzi, zarzuty w Polsce stawia się bardzo łatwo i niszczy ludziom życie.
      Współczuję też Panu Cezaremu, któremu jak widać musi coś nie działać na neuroprzekaźnikach, ( nie wiem, czy to kryzys wieku średniego, czy nalewka na szarych komórkach). Nie ogarniam jak można tak nikczemnie potraktować kobietę, która jak sie publicznie wypowiadał kiedyś wyciągnęła go z życiowego g..wna.
      • otis_tarda Re: Państwo prawa;) 22.09.10, 15:38
        Bardzo ładnie, że umiesz czytać. Jeszcze ładniej, że przeczytałeś KPK. Teraz pozostaje ci tylko zrozumieć, o co w tym przepisie chodzi.
    • bulbiakos Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 11:12
      No i co z tego, co nas ta pani obchodzi. Ona sobie poradzi, znowu przyklei się do jakiegoś bogatego gościa, znowu zacznie kręcić lody i tak w koło. Tacy ludzie już tak mają. A może znowu zacznie tańczyć na rurce.
    • marcinek_83 Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 11:18
      Tak jasne ofiara agenta.... weźcie panowie dziennikarze sie zastanowcie jakie bzdury wypisujecie... Laska waliła w kulki wszystkich... zarabiala kase na przekrętach a teraz jest taaaka biedna... smierdzi mi tutaj panią Sawicką z PO która także byla wielką ofiarą agenta ktory omamił ją - ona wielka romantyczka sie zakochala - i wręczyl jej prezent 50k w gotówce....
      Normalnie w Polsce same telenowele w REALU....
      • hanysek.0 Re: Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 11:36
        marcinek_83 napisał:

> Tak jasne ofiara agenta.... weźcie panowie dziennikarze sie zastanowcie jakie b
        > zdury wypisujecie... Laska waliła w kulki wszystkich... zarabiala kase na przek
        > rętach a teraz jest taaaka biedna... smierdzi mi tutaj panią Sawicką z PO która
        > także byla wielką ofiarą agenta ktory omamił ją - ona wielka romantyczka sie z
        > akochala - i wręczyl jej prezent 50k w gotówce....
        > Normalnie w Polsce same telenowele w REALU....

Jesli wszystko takie proste dlaczego prokuratura pzez 1 rok nie napisala aktu oskarzenia?
        Przy oczywistych dowodach powinno im to zajac jakie 2-3 tygodnie. A tu rok? Czemy? Moze wiesz?
    • ciotka-ltd Myslala, ze w firmowej torebce sa perfumy... 22.09.10, 11:24
      Niewinna celebrytka 'od wszystkiego' i tak sie nad nia pastwia. Nawet i byly (i ma racje) nzwiska odmawia:)
    • gaucho123 Kto wpusci byłą (?) ukraińską "bladź" na salony ? 22.09.10, 11:24
      Chybaście powariowali .I warto prześwietlić tych co ją promują.Też mogą brać.
      • thorgallpl Re: Kto wpusci byłą (?) ukraińską "bladź" na salo 22.09.10, 11:51
        byl taki artykul gdzies w sieci,w ktorym autor stawial sporo pytan dot. tej pani. Jak sie stalo, ze tancerka gogo zaszla tak wysoko? wyglada na wyrezyserowana historie.
    • pal666 Gazeta Wyborcz znowu kłamie 22.09.10, 11:31
      Marczuk - Pazura (Sawicka zresztą też) nie była ofiarą agenta Tomka tylko własnej nieuczciwości i pazerności.
    • beckett Gazeta Wyborcza - cztery rodzaje komentarzy. 22.09.10, 11:32
      Zauważyliście, że Gazeta Wyborcza stosuje cztery rodzaje komentarzy? Czy to jest w zależności od tego czego dotyczy artykuł i czy komentarze mają być widoczne, ukryte pod linkiem, czy też nie można komentować wcale?

Ja proponuję gazecie inne rozwiązania. Komentarze mogą umieszczać osoby wyłącznie nieanonimowe. Pod każdym artykułem, widoczne. W ten sposób każdy ponosi odpowiedzialność za słowa i podniesie się jakość wypowiedzi.

Wiem, spadnie klikalność i oglądalność reklam. Ale czy nie wzrośnie wartość treści umieszczanych za darmo przez użytkowników i czytelników Agory? Zastanówcie się nad tym, proszę.

(szukam pracy) jacekkotowski.blogspot.com
    • h666r Niedługo wybiórcza będzie płakać po 22.09.10, 11:32
      każdym łapówkarzu, od kiedy łapówkarz jest "ofiarą" ? W dupach się poprzewracało redaktorom w Gów ..... :)
    • madelaine200 do przeciwników Weroniki Marczuk 22.09.10, 11:35
      wpisać w google 'owoce zatrutego drzewa' i nie oczerniać tej pani już nigdy więcej. Jak i pani Sawickiej.
      • wlody1 Re: do przeciwników Weroniki Marczuk 22.09.10, 11:58
        O ile oczywiście te dowody były nielegalne...Prowokacja jest legalna!!! Wiadomo że może znaleźć się cwany prawnik który udowodni że była to "pomroczność jasna" ...Mataczy jest pełno!
        A tak naprawdę? Winna czy niewinna? W sensie odczuć rzecz jasna...
      • pal666 Re: do przeciwników Weroniki Marczuk 22.09.10, 12:22
        Czy ja jestem przeciwnikiem tej Pani jeżeli wyrażam dezaprobatę dla jej postawy moralnej ? Jeżeli nie pochwalam tego, że wzięła łapówkę ?
    • t.kuc Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 11:37
      Nasze prawo jest beznadziejne. Jeżeli jakaś agencja (CBA, CBŚ) czy prokuratura organizuje zatrzymanie, czy inne "szopki", to powinna skierować sprawę do sądu w kolejnym dniu roboczym, a nie grzebać się rok ze śledztwem... Mało tego, sąd też powinien mieć jakiś ustawowy termin na wydanie wyroku.
    • 123456ag Re: Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 11:38
      Schemat powtarza się jak refren, szczególnie na łamach GW: najpierw w wyniku przygotowanej prowokacji uprawnionych służb udowadnia się komuś korupcję ( bo nikt mi nie wmówi że kwota 100 000 PLN to była zaliczka na poczet usług prawniczych) a potem przez następny rok czy dwa ścigamy niedobrych funkcjonariuszy, którzy byli tak przekonywujący że "ofiara" nie potrafiła się oprzeć przyjęciu łapówki.
    • kuma1 Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 11:38
      Po roku 1989 budowaliśmy państwo prawa tylko wyszło nam państwo dyktatury wszystkich organów sprawiedliwośći razem wziętych.Uginają sie jeszcze przed finansowymi i politycznymi olbrzymami.Sami sobie ich wybieraliśmy w przeszłości .Nawet miło wspominamy w TV bo ładnie mówią.To nic przecież, że czasem szumiało im w głowach lub państwo było jedynie źródłem dobrego zysku i osobistej i partyjnej fortuny.Ich nie ma, my placimy.Pierwszy krok zrobiono z prokuraturą ale wybrano znowu I pod swoje widzimisie a nie z myślą o państwie.
    • knock.out.4 Ofiara. Tak dosłownie napisała gazeta - "ofiara" 22.09.10, 11:38
      więc funkcjonariusz CBA to przestępca który popełnił przestępstwo i powinien pójść do więzienia. Tak napisaliście. Po co nam durne sądy skoro gazeta wskazuje kto jest przestępcą a kto ofiarą?
    • cleryka Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 11:44
      M.Kamiński i Jarosław Kaczyński powinni siedzieć za te wszystkie draństwa.
    • krakower Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 11:47
      Oj, krasawica, nie opłacało się do katolskiej Polszy przyjeżdżać, nie opłacało...
    • ache1432 Nowy zawód: agent-werbownik CBA 22.09.10, 11:49
      Bez Cenzury

niss26an50.wordpress.com/2009/10/10/nowy-zawod-agent-werbownik-cba/
    • rekin.finansjery To lapowkarze sa tu ofiarami?...co za dziki kraj. 22.09.10, 11:52
      • our2 Re: To lapowkarze sa tu ofiarami?...co za dziki k 22.09.10, 12:10
        No niestety, niektórzy tutaj sugerują, że łapówkarz z CBA jest ofiarą Sawickiej a nawet GW.
    • jwojnar Niekompetencja do bólu 22.09.10, 11:55
      Nie wiem, czy pani Marczuk popełniła przestępstwo, ale widać jasno, że dzięki CBA się nie dowiem. Do doopy z takimi specjalistami od korupcji, którzy nie dość, że zamiast namierzać i doprowadzać przed sąd prawdziwych łapowników, sami aranżują branie łapówek przez wytypowane ofiary, a potem nie potrafią nawet tego przerobić na materiał dowodowy.
    • ulanzalasem Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 11:57
      GŁOSOWANIE o projekcie ustawy o Centralnym Biurze Antykorupcyjnym:
      Platforma Obywatelska: Głosowało - 120; Za - 114
    • pal666 pytani do GW 22.09.10, 12:00
      Skoro przestępczynię Marczuk - Pazurę GW nazywa ofiarą agenta Tomka, to czy konsekwentnie nie należałoby nazwać przestępcę Łyżwińskiego ofiarą Anety Krawczyk ? A zabójczynię Otylię Jędrzejczak ofiarą swojego brata ?
      • pal666 Re: pytani do GW 22.09.10, 12:04
        P.S.: i ZOMOwców z Wujka nazwać ofiarami górników, których oni zabili ? W ogóle odwrócić rolami katów i ofiary, poszkodowanych i szkodników. Czy na tym polega moralność GW ? Czy to jest podstawa religii wyznawanej przez Świątynię Miłosci Prawdy i Tolerancji na ul. Czerskiej w pewnej podłódzkiej miejscowosci nad szeroką rzeką ?
        • our2 Re: pytani do GW 22.09.10, 12:17
          A agent Tomek, ten łapówkarz, jest w sprawie poszkodowanym, że chcesz odwracać jakieś role?
          • pal666 Re: pytani do GW 22.09.10, 12:27
            Jaką swoją, prywatna sprawę chciał załatwić agent Tomek ? czy działał wbrew swoim przełozonym czy realizował ich rozkazy zgodnie z zasadą podległości słuzbowej ?
            Czy jego przełożeni nakazali mu działania niezgodne z prawem, organizując te prowokacje ? jeżeli tak, to jestem skłonny przyłaczyć sie do głosów potepiających CBA. Nie zmieni to mojej oceny postepowania tych Pań - trzeba było nie brać. Zresztą, ktoś tu w tej dyskusji, zacytował wyżej dialog pomiedzy Sawicką a Tomkiem. Mam wrażenie, ze to ona była w tej rozmowsie stroną inspirującą Tomak do działania a nie odwrotnie, więc nie róbmy wideł z igły.
            • our2 Re: pytani do GW 22.09.10, 12:40
              Acha, wystarczy tylko wykonywać rozkazy... W pewnym procesie kilkadziesiąt lat temu pewni służbiści też się tak tłumaczyli.
              Agent Tomek działał dla swojego prywatnego sukcesu zawodowego, dla wynagrodznia i premii. Z tego powodu wręczał łapówki.
              • ina2012 do our2 22.09.10, 12:57
                our,2, po tym jak wyżej próbowałaś/eś zafałszować w niezbyt mądry sposób rzeczywistość wmawiając wszystkim, że posłanka Sawicka jest z PiSu nie z PO, Twoje wszystkie inne wypowiedzi stały się bardzo niewiarygodne. Tym samym szkodzisz tym, których tu tak zaciekle bronisz.
                • our2 Re: do our2 22.09.10, 14:00
                  Ja tylko poruszam się w logice (chorej, przyznaję) tzw niezależnych wmawiających róznym lemingom że Mariusz Kamiński był apolitycznym szefem CBA oddelegowanym do patrzenia na ręce rządzącym.
              • pal666 Re: pytani do GW 22.09.10, 13:01
                wiesz.... odpowiem Ci dość prywatnie: ja osobiście nie mógłbym robić tego, co robił agent Tomek. Ty zapewne tez nie. Ale uważam, że potrzebni są tacy goście, niestety, ktoś musi to robić. Jestem realistą i uważam, że w każdej partii - od PiS do SLD - są ludzie podatni na pokusy tego rodzaju. Nie uważam, że PO to sami aferzysci: nie wyobrażam sobie, żeby łapówę wziął np. p. Niesiołowski, albo p. Gowin czy Palikot.
                • our2 Re: pytani do GW 22.09.10, 14:02
                  Ja też uważam że wszędzie może się trafić czarna owca. Jednak sprawa Sawcikiej zostala wykorzystana do próby zmanipulowania społeczeństwem i wmówienia mu, że platfusy to lodziarze i aferały. przyznał to sam M. Kamiński mówiąc na konferencji, że teraz Polacy będą wiedzieli na kogo nie głosować i wszystkie następsta tych sów, jak np. przedstawianie platfusiej reformy slużby zdrowia w kontekście sprawy Sawickiej.
                • maaac Re: pytani do GW 22.09.10, 17:12
                  > wiesz.... odpowiem Ci dość prywatnie: ja osobiście nie mógłbym robić tego, co r
                  > obił agent Tomek. Ty zapewne tez nie. Ale uważam, że potrzebni są tacy goście,
                  > niestety, ktoś musi to robić.

A własnie, że nie nie musi. Nie po to jest policja by wyprobywać uczciwość obywateli ale by łapać tych co JUŻ zeszli na drogę zła.

To dość fundamentalna różnica. Prowokacja policyjna to tylko środek by zdobyć dowody procesowe przeciwko osobie przeciwko której posiada się informacje o przestępstwie, które nie można przedstawić przed sądem. W dodatku prowokator nie moze być bardziej nachalny niż normalny "klient" przestępcy..

> Jestem realistą i uważam, że w każdej partii - od PiS do SLD - są ludzie podatni na pokusy
                  > tego rodzaju. Nie uważam, że PO to sa mi aferzysci: nie wyobrażam sobie, żeby łapówę
                  > wziął np. p. Niesiołowski, albo p. Gowin czy Palikot.
                  Jak już pisałem złamać można każdego. To nie jest banalne przyjście i próba wręczenia łapówki. Ofiarę się długo "urabia" aż doprowadzi się ją do stanu gdy nie ma już innego wyjścia. Tak działają korąpujący przestępcy, mafia, wszelkiego rodzaju szpiedzy, sekty.
                  policja, spec służby mają takie osoby ŁAPAĆ a nie je zastępowac.

IMHO to skandal że ABW nie aresztowało agenta Tomka przy pracy. Szef ABW powinien być ukarany za to że pozwalał działać organizacji przestępczej na terenie Polski.
    • m-kow Hmmm... 22.09.10, 12:01
      A o Rywinie się takiego wzruszającego tekstu się doczekam? On też ma złamane życie...
    • antropoid Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 12:03
      W dodatku wiecznie nastoletni Czarek wymienił ją na nowszy model...
    • bosman_plama Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 12:06
      Jedna sprawa po lekturze tego artykułu jest dla mnie niejasna - na co pani Marczuk-JużniePazura wzięła owe sto tysięcy? W ramach czego? Prezentu od absztyfikanta? Bo przywykła, że ludzie dają jej wysokie sumy ot tak? A może nie zaglądnęła do torebki i myślała, że tam nic nie ma?
      Można się zastanawiać, czy CBA nie przekroczyła uprawnień, ale u licha, nie róbmy z tej pani niewiniątka.
    • marek.18 Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 12:06
      próbuję to sobie wyobrazić. ktoś mi podaje kopertę. nie otwieram jej. W kopercie jest sto tysięcy, czyli kilkadziesiąt lekkich, miękkich banknotów. To chyba się czuje kiedy się taką kopertę bierze do ręki. A mimo to jestem przekonany, że w tajemniczej kopercie znajduje się flakonik perfum.
    • jan_dreptak Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 12:07
      Wielce szanowni miłośnicy piss

czy mógłbym prosić o odpowiedź na dwa, proste pytania ???

1. Czy w naszym pięknym kraju obowiązuje zasada domnienmania niewinności ????

2. W jaki sposób, w świetle obowiązujących procedur można "ustawić" przetarg na zbycie nieruchomości ??

Jednocześnie przypominam, że był już niejaki Goering, który decydował kto jest żydem a kto nie, rozumiem, że przez analogię niejaki Kaczyński może decydować kto jest winny a kto nie??
      oraz do kogo wpaść o 6 rano i go zastzrelić nie zostawiając na broni odcisków palców
      • otis_tarda Re: Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 15:40
        Przykro mi, ale w odróżnieniu od ciebie, nie kręcą mnie zabawy z piss.
      • otis_tarda Re: Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 15:41
        PS: Goering, Goebbels, niby podobnie, ale warto jednak odróżniać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka