tomekdabrowski57 25.09.10, 21:45 jest pani bardzo mądra i mocna,szkoda bliskich ale życie tak wybiera prosze życ przyszłością historia jak byłaby okrutna musi zostać poza nami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Miłość zostaje 25.09.10, 21:46 Obowiązkowa lektura dla wszystkich awanturników. Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarek75 Re: Miłość zostaje 28.09.10, 16:27 Ładne słowa bohaterki, koszmarne i niebywale tendencyjne pytania redaktorki, zwłaszcza te z początku wywiadu. Cała Wybiórcza. Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
bozena3city Re: Miłość zostaje 25.09.10, 22:42 Mam wielki szacunek dla Pani.Widziałam Pani wywiady w telewizji .Nie ma w Pani wywiadach, zacietrzewienia.Wywiad w gazecie robi wrażenie,kobiety poukładanej.Jest takie przysłowie'' Co nas nie zabije,to nas wzmocni''. Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Miłość zostaje 25.09.10, 23:14 Pani Ewo, jest Pani wspaniałą kobietą. Pani słowa chwytają za serce, wywiad jest niesamowicie wzruszający. Życzę dużo siły i trzymam kciuki za październikową podróż. M. - prawnuczka jeńca z Ostaszkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy_w_wyrku_heteryk_jest Re: "A ktoś musiał, prezydentowi przecież się nie 25.09.10, 23:51 1stanczyk napisał: > "A ktoś musiał, prezydentowi przecież się nie odmawia." > > Jak w ogóle można coś takiego powiedzieć ? > > Odmawia się, nie tylko zresztą prezydentowi, za każdym razem kiedy życzenie pre > zydenta, jak to by lecieć w towarzystwie nieomal całego naszego najwyższego woj > skowego dowództwa w jednym samolocie, graniczy z skrajnym kalectwem umysłowym. > > Nie odmawia się wtedy kiedy własna kariera jest ważniejsza od elementarnego zdr > owego rozsądku jak to ma miejsce szczególnie wśród obecnych naszych "elit". > > Stad, z tego karierowiczowskiego lizodupstwa, ten nasz dwudziestoletni postokr > ągłostołowy burdel nazywany w GW sukcesem. > > Prezydenci przemijają: burdel zostaje. dlaczego, zawsze, ktoś tak miałki musi zabierać zdanie w sprawie, której kompletnie nie rozumie ? Panie '1stanczyk' należało sobie darować, z czystej przyzwoitości , bardzo przykro , że się pan na to nie zdobył :( Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy_w_wyrku_heteryk_jest Miłość zostaje 25.09.10, 23:55 Czapki z głów !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buriatka Re: Miłość zostaje 26.09.10, 00:34 Czytałam ze łzami. Serdecznie współczuję i podziwiam takt i kulturę Pani Ewy Komorowskiej. Mąż jest z niej dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "ktoś tak miałki musi zabierać zdanie w sprawie .. 26.09.10, 00:37 "ktoś tak miałki musi zabierać zdanie w sprawie, której kompletnie nie rozumie ?" To może wytłumaczysz ... Miłość zostaje Odpowiedz Link Zgłoś
odnowiony_moralnie Panie Kaczyński - przeczytaj Pan ten tekst 26.09.10, 00:38 porównaj ze swoim bełkotem, zastanów, się a potem zaprzestań i zamilcz. Bo jedynym efektem efektem Pańskiego jątrzenia to budzenie u ludzi niechęci do ofiar tej katastrofy, gdyż usiłuje Pan z nich zrobić PiSowych herosów poległych w walce z Tuskiem i B. Komorowskim, oraz swoich poputczików, potrzebnych Panu do ponownego objęcia władzy. A przecież tam zginęli normalni ludzie, żony, mężowie, ojcowie, matki, kochani, kochający, Polacy, patrioci, którzy na prośbę Prezydenta RP wsiedli do samolotu by uświetnić jego orszak. Pięknie opisała to pani Komorowska, dawno się tak nie wzruszyłem. - Przeczytaj Pan to Panie Kaczyński, może w końcu COŚ zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mm969696 wiedział że jakiś debil w końcu zacznie polityczn 28.09.10, 12:11 gadkę. no i już na początku artykułu jest! A tak w ogóle autor wywiadu koniecznie chciał wydobyć o tej kobiety zdanie że to wszystko przez Kaczyński, ale mu się na szczęście nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
joans Miłość zostaje 26.09.10, 03:54 Pani Ewo Plakalam i czytalam wywiad z Pania. Wieeelki szacunek . Jest PAni bardzo madra kobieta. JA tez zostalam wdowa w wieku 31 lat. Nie da sie opisac tego , co czlowiek przezywa . Pani podjela ta probe opisu swoich przezyc i sie... udalo. Tak , jest wlasnie tak jak Pani mowi-;( Szkoda , ze inne zony ( nie chce wymieniac nazwisk) tragicznie zmarlych nie maja tyle taktu i madrosci jak Pani .Bo , po co jatrzyc, robic cyrk, ktory NIC nie zmieni i nie wroci zycia zmarlym. Moj obecny maz jest pilotem , dosw pilotem linii pasazerskich i duzo rozmawialismy na temat katastrofy i tego jak , i co sie wydarzylo. Nie ma co szukac teorii spiskowych... Nawet pilot , a moze szczegolnie pilot powinien miec duuuzo pokory do tego co robi. Robienie z siebie "ponad czlowieka" i pokazywanie co "potrafi polski lotnik" sa nie na miejscu.... W tym samolocie wogole zabraklo pokory pewnym osobom. No i POLSKI PREZYDENT" wyladowal gdzie chcial" , nikt MU nie narzucil decyzji. Tylko dlaczego kosztem tak wielu osob? Pycha przegrala , a Pani - wspaniala kobieta , stracila cos niepowtarzalnego, co nie kazdemu w zyciu sie przytafia-;( Zycze Pani spokojnych dni , i proby wypelniena pustki . *rosze mi wierzyc - czas nie leczy ale zabliznia rany.... TYlko, ze to tak dluuugo trwa-;( Dziekuje Pani za ten wywiad Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
krystin9 Re: Miłość zostaje 28.09.10, 16:11 joans napisała: > zmieni i nie wroci zycia zmarlym. Moj obecny maz jest pilotem , dosw pilotem l > inii pasazerskich i duzo rozmawialismy na temat katastrofy i tego jak , i co > sie wydarzylo. Nie ma co szukac teorii spiskowych... Nawet pilot , a moze szcze > golnie pilot powinien miec duuuzo pokory do tego co robi. Robienie z siebie "po > nad czlowieka" i pokazywanie co "potrafi polski lotnik" sa nie na miejscu.... > W tym samolocie wogole zabraklo pokory pewnym osobom. No i POLSKI PREZYDENT" wy > ladowal gdzie chcial" , nikt MU nie narzucil decyzji. Tylko dlaczego kosztem t > ak wielu osob? Pycha przegrala , a Pani - wspaniala kobieta , stracila cos niep > owtarzalnego, co nie kazdemu w zyciu sie przytafia-;( KAŻDY MA SWOJE SUBIEKTYWNE ODCZUCIE, DROGA PANI. JAK NA RAZIE, NIE MA ŻADNYCH DOWODÓW NA "PYCHĘ PREZYDENTA" LUB "PYCHĘ PILOTÓW", jak to szanowna pani pochOpnie i zbyt subiektywnie ocenia. Wręcz przeciwnie, gdyby pani była spostrzegawcza i OBIEKTYWNA, to zauważyłaby pani, że pomału wysuwa się całkiem INNY OBRAZ CAŁEJ TRAGEDII!!!!!!!!!!!!!!! jUŻ NAWET DZIENNIKARZE wYBORCZEJ ZACZYNAJĄ "INACZEJ" ROZMAWIAĆ, CHOĆ TO ONI BYLI JEDNYMI Z TWÓRCÓW "TEORII SPISKOWEJ" A pani mąż "doświadczony pilot" chyba zbyt pochopnie serwuje oceną swoich poległych kolegów Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Miłość zostaje 26.09.10, 06:27 Dobrze robi na głowę "zobaczyć" w mediach kogoś z klasą. Ta Pani ją ma bez wątpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
dorzbi Miłość zostaje 26.09.10, 07:02 A jednak w życiu bywa pięknie.Komentujący z jednym wyjątkiem też pięknie reagują.Wystarczą słowa żony, aby uwieżyć, że mąż był dobrym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
thobold Re: Miłość zostaje 26.09.10, 09:33 A skąd wiesz waszmość, że był złym, skoro to w wątpliwość podajesz? Czyżby stało się ostatnio modne, w pierwszej kolejności złych intencji i charakterów wszędzie szukać, nawet bez podstaw? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "z jednym wyjątkiem" 26.09.10, 12:21 Nie musi ale może i chce Nikt nie neguje osobistych dramatów i tragedii wynikłych z katastrofy. Jeśli potrzeba tego, żeby w "życiu było pięknie" ma, poprzez "nasze" oceny, wytyczać działania naszych władz, to taki idealizm jest świadectwem elementarnego braku zrozumienia otaczającej nas rzeczywistości. Stad, z tej idealistycznej typowej dla naszego półświatka półinteligencji wizji świata, wynikają nasze przegrane. Nasz półświatek półinteligentów będący wytworem nie bezwzględnej walki społecznej, która ukształtowała i zahartowała elity w innych krajach, ale prl-owskiego szmatławego i łatwego karierowiczowskiego i sprzedajnego awansu społecznego z uporem godnym lepszej sprawy kultywuje od lat tą właśnie idealistyczną wizje wyrosła na naszym religijnym gruncie. Jak się okazuje "nasza" przegrana historia i nawet "walka z komuną" w wymiarze kształtowania w naszym kraju wrażliwości i postaw społecznych i państwowych to jest pikuś w porównaniu z tym co przez wieki ukształtowało w bezwzględnej i niejednokrotnie krwawej walce społecznej nie tylko elity ale rowniez sytuacje krajów bogatych. Stad te powszechne przy każdej dramatycznej okazji, rowniez na tym forum, wyrazy nie tyle ocen politycznych zdarzenia ale własnej ukształtowanej najczęściej swoim łatwym życiem wrażliwości (żeby nie napisać przewrażliwienia) naszego półświatka półinteligencji Katastrofa była (jak wynika z dotychczasowych opublikowanych rezultatów śledztwa) zwykłą konsekwencja dwudziestoletniego nieodpowiedzialnego działania naszych demokratycznych władz ukonstytuowanych okrągłostołowymi porozumieniami i późniejszymi wyborami. Re: Miłość zostaje Odpowiedz Link Zgłoś
mineteman Re: "z jednym wyjątkiem" 26.09.10, 13:50 Sorry ale jak te twoje pseudointeligenckie (tak, tak- sam zaliczasz sie do tej grupy, bo tacy cie wylsztalcili - innych w tym kraju juz mozna policzyc na palcach jednej reki) wywody, maja sie do tematu Milosc zostaje ?? Co ma smierc, tragedia i proba radzenia sobie z tym - sam ten fakt - do plucia i obrazania inaczej od ciebie myslacych? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "do plucia i obrażania inaczej od ciebie myślących 26.09.10, 14:15 "do plucia i obrażania inaczej od ciebie myślących?" Są dwa aspekty tej sprawy: polityczny i prywatny. Wszelkie próby tak przez Gosiewska, Wasserman czy Komorowska mieszania tych aspektów są skazane na polityczny komentarz: angażowanie zony obecnego Prezydenta i symbolu walki politycznej jakim dla nie tylko zresztą Kaczynskiego i PiS-u ale rowniez niemałej części (o zgrozo) watykańskiej hierarchii w naszym kraju stal się krzyż sprzed pałacu prezydenckiego dalece wykracza poza prywatny aspekt tragedii. Re: "z jednym wyjątkiem" Odpowiedz Link Zgłoś
beba.0 Miłość zostaje 26.09.10, 07:54 Czytałam ten artykuł ze wzruszeniem i z podziwem. Jest Pani kobietą z wielką klasą. Brawo za postawę, wielu może się od Pani uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
leuciscus Miłość zostaje 26.09.10, 09:17 Jakże piękna jest ta kobieta w swoim cierpieniu. Oczy mi się zaszkliły, choć chłop jestem i twardziel. Klękam przed Pani wielkością. Odpowiedz Link Zgłoś
sewa1 Miłość zostaje 26.09.10, 09:27 Piękny wywiad, oczyszcza ze złych emocji. pozdrawiam serdecznie s. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka58 Miłość zostaje 26.09.10, 09:38 Czytałam, nie płakałam. Wyrazy współczucia z powodu straty. Poglądy tej Pani są bardzo wyraziste i myślę, że byłoby lepiej, gdyby o opiekę nie poprosiła Pani Komorowskiej, żony człowieka, który nienawidził Lecha Kaczyńskiego. Może nie byłoby wywiadów w GW, mniej zachwytów i szumu, ale pielgrzymka doszła by do skutku dla wszystkich rodzin. Teraz są puste słowa. Jest mi przykro, ale w postępowaniu tej Pani widzę jedną opcję polityczną i to tą która mnie brzydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
odnowiony_moralnie Ech Wy, PisSowcy .... 26.09.10, 09:52 grazka58 napisała: " żony człowieka, który nienawidził Lecha Kaczyńskiego." Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Miłość zostaje 26.09.10, 09:58 Slowa Pani Ewy potrafia wzruszyc kazdego czlowieka,niezaleznie od plci.Sluchalem jej wypowiedzi w TV,widac,ze kobieta cierpi,widac ,ze potrzebuje wygadac sie,to jej pomoga przezyc bol utraty. do grazka58.napisalem ,ze slowa Pani Ewy wzrusza kazdego,ale nie "wyrazistych" zwolennikow jednej z sekt,guru ktorej jest mocno podejrzany o posrednij udzial w tej katastrofie. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka58 Re: Miłość zostaje 28.09.10, 08:19 Ech, wy Peowcy. Nigdzie nie widzicie polityki. Pani Ewie współczuję, ale Kobieta wie co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: Miłość zostaje 28.09.10, 10:58 No co takiego straszliwego robi? Prosi o opiekę żonę prezydenta RP? I to jest ten straszliwy grzech, który popełnia? Radzę się mocno puknąć w łepetynę, może klepki wrócą na właściwe tory Czy naprawdę wszyscy wyznawcy pislamizmu są aż tak ślepi, głusi, nieczuli, niewidzący nic poza czubkiem własnego nosa? Więc uprzejmie owo towarzystwo informuję. Tak, pani Komorowska miała prawo poprosić Pierwszą Damę o objęcie patronatu nad tym przedsięwzięciem, również dlatego że pod Smoleńskiem zginęła jej poprzedniczka. Tak, pani Komorowska ma prawo wziąć na tą "przeklętą ziemię" krzyż który postawili harcerze dla WSZYSTKICH OFIAR katastrofy smoleńskiej. A zdaje się co niektórzy zapomnieli czym dla osoby wierzącej winien być krzyż, jaką niesie treść i czego jest przesłaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka58 Re: Miłość zostaje 28.09.10, 11:23 Oczywiście ma prawo i z niego korzysta. Ale ja będę się upierać, że to niedobra decyzja i będzie rodziny rozdzielać a nie łączyć. Powtórzę się we wszystkich działaniach Kczyńskiego doszukujecie się polityki, a tu nie widzicie. Dla mnie dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
razor_blady Re: Miłość zostaje 28.09.10, 11:33 grazka58 napisała: > Oczywiście ma prawo i z niego korzysta. Ale ja będę się upierać, że to niedobra > decyzja i będzie rodziny rozdzielać a nie łączyć. Powtórzę się we wszystkich d > ziałaniach Kczyńskiego doszukujecie się polityki, a tu nie widzicie. Dla mnie d > ziwne. To co robią i mówią w ostatnich miesiącach żona i matka Gosiewskiego, brat Melaka, córka Wassermana, żona Merty i Kaczyński, to wszystko z pewnością wszystkich łączy? Oni nie wypowiadają się nawet w imieniu wszystkich rodzin, które straciły bliskich pod Smoleńskiem. Oni wypowiadają się zawsze w imieniu Narodu. Naród postawił krzyż, Naród chce, żeby on stał, Naród chce pomnika tu i teraz. Katyń'2010, "polegli" pod Smoleńskiem, zamach.... To jest to nieupolitycznione łączenie... Odpowiedz Link Zgłoś
agnitz Re: Miłość zostaje 28.09.10, 12:13 To podaj Grażko osobę, instytucję lub organizację, która: - mogłaby połączyć wszystkie rodziny ofiar katastrofy - mieć poważanie na tyle, żeby godnie zostać przyjętym przez przedstawicieli Rosji, żeby można było ten krzyż tam postawić i godnie świętować Jeżeli nie jest to żona DEMOKRATYCZNIE wybranego prezydenta (nie prezydent!) w wyborach POWSZECHNYCH, to kto? Kto z instytucji, organizacji, osób może być bardziej dla wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
grazka58 Re: Miłość zostaje 28.09.10, 16:19 Myślę, że należałoby znaleść kogoś nie związanego z polityką, a już napewno z PO lub z PiSem. Działanie pani Ewy nie różni się niczym od wystąpień rodzin związanych z PiSem, ale tam widzicie od razu politykę a tu nie? Wywiady dla GW też nic nie ułatwiają. Politycy PO wpychają mnie w ramiona PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
razor_blady Re: Miłość zostaje 28.09.10, 16:56 Nic mi do tego w czyich jest Pani ramionach, ale naprawdę nie widzi Pani różnicy?? Ja widzę różnicę przede wszystkim w tym, że ten wywiad nie jest oskarżycielski, to jest rozmowa o cierpieniu, o bólu, o stracie a nie o winnych. Jeśli są winni - należy ich szukać, ale to są dwie różne sprawy. Przesłanie przedstawione przez p.Ewę Komorowską JEST przesłaniem pojednania - możemy się różnić poglądami, ale dotyczy nas ta sama tragedia. Ona przynajmniej nie mówi "powinien być zbudowany pomnik wszystkich ofiar, który de facto byłby pomnikiem Lecha Kaczyńskiego" (cyt. za J.K.). Ja tu tłumaczę takie proste rzeczy, ale na pewno bezcelowo, dlatego, że nawet Stevie Wonder widzi, że jest tak jak to opisuję. Ale jeśli ktoś jest zaślepiony to już ślepym pozostanie, pomimo, ze ma oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka58 Re: Miłość zostaje 28.09.10, 17:15 Pewnie zostaniemy przy swoich zdaniach. Dla mnie ślepy jest Pan, ale bez emocji. Życzę powodzenia i przejrzenia, ale przy naszych mediach nie jest to proste. Odpowiedz Link Zgłoś
razor_blady Re: Miłość zostaje 28.09.10, 17:30 grazka58 napisała: > Pewnie zostaniemy przy swoich zdaniach. Dla mnie ślepy jest Pan, ale bez emocji > . Życzę powodzenia i przejrzenia, ale przy naszych mediach nie jest to proste. Przede wszystkim wiedza o świecie czerpana z mediów nie jest żadną wiedzą. Jest tylko przyjęciem tej czy innej kreacji świata. Ale fakt zawsze jest faktem, słowo wypowiedziane jest słowem i to już można oceniać i interpretować. Z faktami się nie polemizuje, chociaż niektórzy bardzo to lubią, ale w ten sposób wpadają w pułapkę tworzenia w swojej wyobraźni własnego wyimaginowanego świata. Dziwnym trafem zwykle w takim świecie jest mnóstwo wrogów i jeszcze więcej spisków. W takim świecie jest się osaczonym przez wrogów, spiski i własną chorą wyobraźnię. Ludzie, których to dotknęło instynktownie łączą się w grupy i rozpoczynają swoją "walkę z cieniem". Czasem to się przekształca w sektę, a czasem tacy ludzie zakładają partię polityczną. I tu zaczyna się prawdziwy problem, bo od tego momentu zaczynają uważać, że ich wyimaginowany świat jest tym prawdziwym i próbują swoja wizję świata narzucić wszystkim dookoła. To była tak przypowieść - niby bez związku... Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: Miłość zostaje 28.09.10, 23:09 Też z niecierpliwością oczekuję odpowiedzi KTO miałby niby być owym patronem? No bo skoro Pierwsza Dama, której jedyną wadą jest to że jest żoną swojego męża nie może być owym patronem, to kto może dostąpić tego zaszczytu. Na marginesie pragnę nadmienić iż pani Anna Komorowska nigdy nie należała do żadnej organizacji politycznej i jak pokazały wywiady do tej pory z nią przeprowadzone jest osobą inteligentną, znającą pojęcie "dyplomacja" (w szerokim tego słowa znaczeniu) oraz mającą własne zdanie. Cóż na brak argumentów reakcja niektórych może być tylko jedna - zajadłe ujadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka58 Re: Miłość zostaje 28.09.10, 23:24 Nie wydaje mi się, żebym zajadle ujadała, ale... . Miom zdaniem Pani Prezydentowa nie jest właściwą osobą właśnie dlatego że jest żoną swojego męża. Nie wmawiaj mi nienawiści, ja poprostu inaczej oceniam rzeczywistość niż Ty i raczej mam do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: Miłość zostaje 29.09.10, 13:28 Do oceny rzeczywistość każdy z nas ma prawo, ale do przypisywania komuś działań czy podtekstów politycznych już nie. Proponuję sięgnąć do literatury dotyczącej zwyczajów oraz praktyki dyplomatycznej, albo chociaż do archiwum strony prezydent.pl i przejrzeć sobie działania Pani Marii Kaczyńskiej (jeżeli są dostępne również Pani Jolanty Kwaśniewskiej) a następnie jeszcze raz przemyśleć sobie to napisała Pani o niewłaściwości prośby skierowanej do Anny Komorowskiej. Czekam też z niecierpliwością na odpowiedź na moje pytanie, bo jak do tej pory jej nie otrzymałam. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka58 Re: Miłość zostaje 29.09.10, 16:47 Droga Pani, przyznaje nie zajrzałam na wskazaną stronę, ale myślę, że nic tam nie znajdę. Poprostu taka sytuacja nie zdarzyła się nigdy wcześniej. W pewnym sensie Komorowski miał pecha, że człowiek, o którym niejednokrotnie wyrażał się w sposób skandaliczny, zginął tragicznie. Pani Anna Komorowska mogła, zanim wyraziła zgodę na wyjazd, spróbować skontaktować się z z tymi rodzinami, które mogą Jej decyzji nie przyjąć z entuzjazmem. Nie zrobiła tego. Poruszenie sprawy Krzyża w tym kontekscie uważam za duże nieporozumieniei niezręczność. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
vonleebpl Re: Miłość zostaje 27.09.10, 12:25 Jedyne co mnie brzydzi to grazka58 i jej komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaowca.3 Re: Miłość zostaje 28.09.10, 09:13 grazka58 napisała: > Czytałam, nie płakałam. Wyrazy współczucia z powodu straty. Poglądy tej Pani są > bardzo wyraziste i myślę, że byłoby lepiej, gdyby o opiekę nie poprosiła Pani > Komorowskiej, żony człowieka, który nienawidził Lecha Kaczyńskiego. Może nie by > łoby wywiadów w GW, mniej zachwytów i szumu, ale pielgrzymka doszła by do skutk > u dla wszystkich rodzin. Teraz są puste słowa. Jest mi przykro, ale w postępowa > niu tej Pani widzę jedną opcję polityczną i to tą która mnie brzydzi. ---------------------------------------------------------------------------------------------- czy wszędzie musi być "opcja"polityczna? tu ja jej nie widzę... porównując wypowiedzi dwuch kobiet widzę kolosalną różnicę... ze strony pani Gosiewskiej pyskówki i bezwzględnść (polityczna)... u pani Komorowskiej zrównoważenie i godnosść... tak wygląda różnica miedzy maglem a salonem... Odpowiedz Link Zgłoś
krystin9 Re: Miłość zostaje 28.09.10, 16:21 > tak wygląda różnica miedzy maglem a salonem... PROSZĘ ŁASKAWIE ZAUWAŻYĆ, ŻE TEN "MAGIEL I SALON" TWORZĄ MEDIA I DZIENNIKARZE. I to ONI DECYDUJĄ, co i jak POKAZAĆ!!!!!!!!! Podobno w społeczeństwie jest przeciętnie 5-6% ludzi inteligentnych i SAMODZIELNIE MYŚLĄCYCH. RESZTA POTRZEBUJE "WSKAZÓWEK" Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: Miłość zostaje 28.09.10, 23:15 A przepraszam ktoś każe owym Paniom z wiadomej opcji pluć jadem na wszystkich dookoła? Słowo nie jest obce. Bo jeśli ktoś nie chce czegoś zrobić to używa właśnie tego słówka, nie jest ono trudne składa się tylko z trzech liter. Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Re: Miłość zostaje 29.09.10, 10:53 czarnaowca.3 napisała: > porównując wypowiedzi dwuch kobiet widzę kolosalną różnicę... > ze strony pani Gosiewskiej pyskówki i bezwzględnść (polityczna)... > u pani Komorowskiej zrównoważenie i godnosść... > tak wygląda różnica miedzy maglem a salonem... no własnie pisałem - Komorowska - kandydatka salonu na poprawną wdowę Odpowiedz Link Zgłoś
peryklejtos Re: a może miała poprosić Jarosława 28.09.10, 10:15 - chorego z nienawiści o patronat? Odpowiedz Link Zgłoś
razor_blady Re: Miłość zostaje 28.09.10, 11:12 "nie byłoby wywiadów w GW, mniej zachwytów i szumu..." "Teraz są puste słowa..." Można z tych cytatów (powyżej) odnieść wrażenie, że p.Komorowska udziela wywiadów i rozmawia z mediami dla sławy. W dodatku dla niektórych są to puste słowa. Trzeba być bardzo zaślepionym, by upolityczniać każdą osobistą tragedię i wszystkim przypisywać złe intencje. Usłyszałem niedawno w TV bardzo ciekawy tekst, nistety nie pamiętam, kto to powiedział: "Gdyby tak się przypadkiem zdarzyło, żeby członkowie PIS-u mieli jedno oko sztuczne, to to sztuczne oko byłoby bardziej ludzkie". Pasuje jak ulał, jak widać do wielu zwolenników PISu również. Odpowiedz Link Zgłoś
an1005 Re: Miłość zostaje 28.09.10, 14:28 Biedny czlowieczku. Zginelo 96 osob a nie tylko LK. Byc moze gdyby nie on nie byloby tych smierci. Nie prosze bys zapomniala o polityce ale moze czasem sie wstrzymasz od wypisywania bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
patriot1 Re: Miłość zostaje 28.09.10, 14:44 Zgadzam się z Tobą grażka58.czytałam w "Pani" wywiad z Joanną Racewicz-dziennikarką tvn -smoleńską wdową po Śp.Pawle Janeczku-i to był rzeczywiście wywiad poruszający ,pozbawiony podtekstów politycznych- bez ave! dla premiera i innych...nie krytykujący też innych żałobników-bo szanowna Pani Ewo-każdy swoją żałobę przeżywa inaczej i po swojemu-Pani na przykład ma wiele ciepłych słów dla polityków i to pani prawo!tyle,że nie była Pani przy identyfikacji zwłok nawet swojego męża a krytykuje Pani tych którzy tam byli i może doznali szoku widząc swoich bliskich mówiąc oględnie "nieprzygotowanych"do okazania. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum A Rosjan ktoś już zapytał? 26.09.10, 10:17 Tak, by the way, czy Rosjan ktoś najpierw zapytał, co myślą o postawieniu im jakiegoś krzyża? Czy może to nie tylko pisowski obyczaj stawiać krzyże komu i gdzie popadnie? Odpowiedz Link Zgłoś
metalin Miłość zostaje 26.09.10, 12:01 Grażka 58 jesteś załosna jak cały ten pis Odpowiedz Link Zgłoś
grazka58 Re: Miłość zostaje 28.09.10, 23:34 No cóż, Ty jesteś pewnie młody, wykształcony i z dużego miasta. Ja jestem mocherem i cieszę się z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
margotje Re: Miłość zostaje 29.09.10, 10:11 grazka58 napisała: > No cóż, Ty jesteś pewnie młody, wykształcony i z dużego miasta. Ja jestem moche > rem i cieszę się z tego. Tudno mi sie powstrzymac od komentarza ad. Grazka58. Kobieto, wykazujesz mentalnosc "mohera" z glebokiej prowincji, kompletny brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem, a w dodatku robisz tyle bledow ortograficznych, ze powatpiewam czys kiedykolwiek do szkol uczeszczala (coz, pewnie na Podkarpaciu ciezko bylo Twojemu rocznikowi). Jeszcze jednak nie jest za pozno. Mimo 52 lat, jeszcze wciaz mozesz pojsc do szkoly wieczorowej. Co sie tyczy meritum, czyli wywiadu Ewy Komorowskiej, z cala odpowiedzialnoscia oswiadczam, ze posadzanie Jej o jakiekolwiek polityczne pobudki dzialania sa co najmniej nie na miejscu. Znam bardzo dobrze zarowno Pania Ewe Komorowska jak i Jej sp. malzonka, Stanislawa Komorowskiego. Ewa Komorowska jest wielkoduszna, madra, inteligentna, zrownowazona, ciepla kobieta. Jesli Cie ten wywiad, Grazyno droga, zainteresowal (w co wierze), to - miast brednie wypisywac - poswiec mu znacznie wiecej czasu, czytaj tak dlugo, az zrozumiesz co mowi Ewa Komorowska. Twoj komentarz to nic innego jak belkot zgorzknialej, porzuconej przez chlopa w mlodosci chamki! Ponadto radze udac sie do jakiegos dobrego psychologa na kilka dluzszych pogawedek. Zdajesz sie miec problemy ..... Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Re: Miłość zostaje 29.09.10, 10:58 margotje napisała: Znam bardzo dobrze zarowno Pania Ewe Komorowska jak > i Jej sp. malzonka, Stanislawa Komorowskiego. A więc nic dziwnego że prezentujesz podobne poglądy i pogardę dla polski moherowej - salon trzyma się razem. I właśnie twój komentarz w stosunku do grazka58 to wywody zadowolonego z siebie chama. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka58 Re: Miłość zostaje 29.09.10, 19:07 No cóż, znowu dowiedziałam się czegoś nowego o sobie. To w jaki sposób się wypowiadasz sprawia, że trudno wierzyć w Twoje rekomendacje. Czytać ze zrozumieniem jeszcze umiem i dlatego posądzam Panią Ewe o brak delikatności, chociaż może to nie zamierzone. Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Chce majestat pojednanie, związane ręce przy ścian 26.09.10, 12:04 Chce majestat pojednanie, związane ręce przy ścianie. Dziesiątego kwietnia Smoleńsk. Polityka historyczna. Katyń, Ostaszków, Starobielsk. Polska delegacja liczna. W dole mgła, nierówny grunt. Jest nad dolinką samolot. Żeby odlecieć zapewne bunt. Nie ma zgody na odlot. Telefon może do brata. Tak zazwyczaj to było. Odlecisz koniec świata. No to im się spełniło. Schodzą by widzieć niżej. Pięćdziesiąt metrów za nisko. I nagle teren jest wyżej. Rozsypuje się wszystko. Tragedia, kotlet mielony. Kto to słyszał, zobaczył. Staje się aż zielony. I Boga obsobaczył. Jednoczyć ma miejsce śmierci. Dosyć krwi krewnych narodów. Lecz politykiera wierci. Jak to ich użyć zza grobów. Krew w grunt, na wafel ciało. Niechaj każdy zażyje. Aby się dokonało. Pełne krwi wrogów szyje. Odpowiedz Link Zgłoś
jsulkowski Miłość zostaje 26.09.10, 12:05 Czytałem ze łzami w oczach. Dobrze, że istnieją jeszcze tak mądrzy ludzie, takie wspaniałe Polki... Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Miłość zostaje 26.09.10, 12:10 Współczucie i szacunek dla Pani Komorowskiej. Osoby które pozwalaja sobie jak jakś tam grażka, na kometarze "upolitycznione" nie zasługują na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
lala1949 Miłość zostaje 26.09.10, 12:24 Wyrazy największego uznania zarówno dla P.Komorowskiej jak i doskonałej dziennikarki P.T.Torańskiej .Jej wywiady to perełki dziennikarskie .Obie Panie z klasą Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Grażka 58 wyraziłaś moje zdanie :-) 26.09.10, 12:28 Tej kobiecie współczuję straty. Ale krzyż to niech sobie sami swój zbiją i zawiozą. od TEGO krzyża wara Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 tepicpo...A kto jest właścicielem TEGO krzyża ? 26.09.10, 12:33 tepicpo...jesteś typowym przedstawicielem antypolskich sekt RM-PIS.. Kołtunem. Odpowiedz Link Zgłoś
vonleebpl Re: Grażka 58 wyraziłaś moje zdanie :-) 27.09.10, 12:28 TEN krzyż weź i schowaj sobie w ogródku. Kolejne obrzydzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
dubiduu Dziękuję 26.09.10, 12:29 Myślałam, że w tym szaleństwie nie uchowa się nikt taki jak Pani. Dziękuję, za ten wywiad, za Pani postawę, za pokorę. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 O Pani Komorowskiej tylko jedno...Piękny umysł. 26.09.10, 12:35 Dziękuje Pani. Wierzę,że takich ludzi, jak Pani , jest dużo, bardzo dużo..... Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Miłość zostaje 26.09.10, 12:33 ogromnie współczuję jest Pani wspaniałym człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
dr54 Miłość zostaje 26.09.10, 12:34 Wielkie wyrazy szacunku dla Pani Komorowskiej , autentycznej wdowy . Czytalam ten wywiad ze lzami w oczach . Jest Pani przykladem ,jak normalna Polka , jedna z wielu przezywa smierc meza . Pisze normalna , zeby zwrocic uwage na inne Polki pograzone w zalobie po katastrofie smolenskiej , kobiety , ktore sa uwiklane politycznie w calej sprawie . Pisowskie wdowy tj. Gosiewska czy Wassermanowna prezentuja sie stale w prasie krytykujac wszystich w kolo , brak kultury , brak delikatnosci , zwykle polskie chamstwo . Wtoruje im pan Melak , ktory wspolpracuje z Maciarewiczem i wprowadza zamieszanie . Ci PIEWCY PISOWSCY powinni wraz z Prezesem Kaczynskim przeczytac ten wzruszajacy wywiad , moze im to da do myslenia . Osoba , ktora wpisala sie Graza 58 powinna pomyslec zanim rzucila insynulacje , ze pomysl Pani komorowskiej - wdowy jest upolityczniony. To jest typowo Pisowskie myslenie. Zycze Pani Komorowskiej jak i Pani Prezydentowej , aby ich wspolna pielgrzymka wraz rodzinami dala im ukojenie w bolu . Nalezy ten projekt realizowac niezaleznie od Pisowskich naciskow. Odpowiedz Link Zgłoś
kingsizemax Miłość zostaje 26.09.10, 12:34 Pani Komorowska -dama,wyciszona w swoim cierpieniu.Pani Gosiewska-jarmarczna przekupa.Szkoda gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: Miłość zostaje 26.09.10, 12:41 Wspaniałe słowa padły w tym wywiadzie. Autentyczne, bez zbędnego patosu. Pani Komorowskiej i rodzinom, które wyraziły chęć podróży do Smoleńska życzę, aby doszła ona do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś