janus9 Dlaczego każą mi zdejmować turban 28.09.10, 18:47 Polska jest zwierzeco rasistowskim krajem i przez dlugie lata nic sie tutaj nie zmieni. Sam fakt ze Polska jest na pierwszym miejscu z wszystkich EU krajow w ktorym mieszka najmniej emigrantow o czyms swiadczy. Druga ciekawostka z lotniska , nigdzie na swiecie nie widzialem aby armia danego kraju kontrolowala ludzi wyrzucala im szampony , kremy do golenia przed wejsciem do samolotu wszedzie robia to sluzby cywilne , zwykli ludzie w strojach sluzbowych .Armia jest do cwiczen bojowych aby bronic kraju a nie do szperania ludziom w kieszeniach i obmacywania ich . Tak sie niestety dzieje w Wawie . Wstyd za taka role armi w panstwie Polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: Dlaczego każą mi zdejmować turban 28.09.10, 22:57 anus9 napisał: > Polska jest zwierzeco rasistowskim krajem i przez dlugie lata nic sie tutaj n > ie zmieni. Jesteś zwierzęco nienawidzącym Polski i Polaków głupolem i przez długie lata nic tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Dlaczego? Bo tu jest Polska 28.09.10, 18:49 Tu jest Polska i gospodarz tego kraju (czyli Polak) każe zdjąć turban. Nie podoba się, to proszę nie przyjeżdżać. Kwestia uszanowania woli gospodarza to podstawa. Jak ja wchodzę do meczetu, to ściągam buty. Jak Pan przyjeżdża do Polski, to ściąga turban. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_in_uk Dlaczego każą mi zdejmować turban 28.09.10, 18:49 Mam nadzieje ze ten gosc to czyta. Chlopie, Twoje wierzenia w kawalek materialu na glowie malo obchodza innych pasazerow. Oni dbaja tylko o to zeby sluzby zadbaly o bezpieczenstwo. Skoro mozesz uprawiac sport bez turbanu to i do Polski mozesz latac bez niego. Troche to wyglada tak, jakbys chcial wywalczyc sobie immunitet i latac bez kontroli. Kto wie co po osiagnieciu tego celu wsadzalbys do tego turbanu... I nie chodzi mi o obrazanie kogokolwiek. Chodzi o malostkowosc i zabobony, ktore sa Twoimi argumentami. Odpowiedz Link Zgłoś
perski_dziadzio Re: Polak Polakowi wilkiem... 28.09.10, 18:50 napisał: > U nas nie będzie zamachów bombowych, chyba że wysadzać zaczną się bezrobotni > rodacy. Alternatywą są muzułmańscy terroryści przebrani np. za Sikhów. Niech nie przechodzą kontroli bezpieczeństwa! Ale tylko podczas lotów razem z tenochtitlan3, po uprzednim uprzedzeniu pozostałych pasażerów i załogi samolotu. Ciekawe, czy taki samolot wystartuje? Jeżeli tenochtitlan3 brakuje adrenaliny, niech znajdzie sobie jakiś indywidualny sposób jej pozyskiwania, bez narażania postronnych! Odpowiedz Link Zgłoś
tenochtitlan3 Jeszcze jeden naiwny... 28.09.10, 19:15 Niektórzy na hasło terroryzm od razu robią w spodnie. Swojej żonie też wydajesz polecenia na lotnisku by położyła się i szeroko rozłożyła nogi, bo szanowny mundurowy strażnik ma jakieś obiekcje? Za dużo telewizji się naoglądałeś. W naszym kraju brak kultury nadrabia się posiadaniem pałki policyjnej, przepisami antyterrorystycznymi i poniżaniem innych zupełnie niepotrzebnie. Zrozumiałe, że jak ktoś zarabia 1800 netto i nie może ugryźć ręki, która go karmi to chociaż ugryzie cudzoziemca, żeby mu pokazać swoją władzę. Żenada i dziecinada zarazem. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_do_pyskowania W naszym kraju 28.09.10, 19:38 tenochtitlan3 napisał: (jak zwykle u niektorych osob w chorobliwie pogardliwy sposob o swojej wlasnej ojczyznie) "W naszym kraju brak kultury nadrabia się posiadaniem pałki policyjnej, przepisami antyterrorystycznymi i poniżaniem innych zupełnie niepotrzebnie. Zrozumiałe, że jak ktoś zarabia 1800 netto i nie może ugryźć ręki, która go karmi to chociaż ugryzie cudzoziemca, żeby mu pokazać swoją władzę. Żenada i dziecinada zarazem." Zapraszam do Imperium Dobra. Pogadalbys sobie z policjantem, oj podyskutowalbys! W najlepszym dla ciebie wypadku po pierwszej probie dyskusji zakuto by cie w kajdanki i pozwolono ochlonac w celi ze zwyklymi bandziorami, zwykle zreszta nieco odmiennego koloru skory i o nieco innej fryzurze. A potem dostalbys "rachunek za hotel", zostalbys szybciutko dostawiony do samolotu odlatujacego tam, skadzes przybyl i dozywotni zakaz wjazdu do Imperium. Juz nie wspominajac o sposobach, w jakich funkcjonariusze najbardziej lubianego przez wszystkich Ziemian panstwa swiata, czyli Kanady potrafia potraktowac pieniacego sie pasazera na lotnisku. Kiedy to ostatnio pogranicznicy w Polsce zakatrupili kogos na lotnisku? Odpowiedz Link Zgłoś
tenochtitlan3 Re: W naszym kraju 28.09.10, 20:12 Podziwiam ludzi, którzy żyją w Polsce od lat i mają takie wspaniałe mniemanie o swoim kraju. Pewnie jakbym doił z budżetówki z 10 albo więcej tysięcy na koszt podatnika to też bym sobie chwalił:)) Usprawiedliwianie braku kultury i szacunku do innych ludzi faktem, że gdzie indziej też panoszy się chamstwo to fatalna strategia. Trudno mi polemizować z takim typem myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_do_pyskowania Usprawiedliwianie braku kultury i szacunku 28.09.10, 20:47 tenochtitlan3, ty na prawde malo wiesz, jak MOZE BYC na granicy. Abys mial porownanie do tych rzekomo tak okropnych funkcjonariuszy w Polsce opisze ci najnowsze metody pogranicznikow Imperium Dobra. Rodzice - Polacy, przebywaja nielegalnie w USA. Od wielu lat. Corka, kilka lat (o ile pamietam 8 lub 9), urodzona w USA a wiec obywatelka tego kraju. Jedzie na wakacje do dziadkow do Polski. Wraca z wakacji. Juz nie pamietam, z kim podrozowala, chyba z dalekim krewnym czy ze znajomym ojca - legalnym imigrantem czy wrecz obywatelem USA. Na lotnisku w Chicago sluzby imigracyjne orientuja sie, ze rodzice dziecka sa w USA nielegalnie i informuja opiekuna (oraz dziecko, ktore jest przeciez obecne przy rozmowie i swietnie rozumie po angielsku) ze jezeli ojciec nie pojawi sie zaraz na lotnisku (czyli nie da sie dobrowolnie aresztowac i deportowac) to dziewczynka nie opusci lotniska z opiekunem. Zostanie za to odeslana do Teksasu do domu dziecka "do zakonczenia sprawy". Czytales "Krzyzakow"? Ja oczywiscie rozumiem koniecznosc wylapywania nielegalnych mieszkancow w danym kraju, ale czynienie zakladnikow z dzieci (i to jeszcze z wlasnych obywateli) jest sku...sy*stwem. Podaj przyklad podobnego kurest*a pogranicznikow z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Na świecie sobie jakoś radzą 28.09.10, 19:18 perski_dziadzio napisał: > (...) Alternatywą są muzułmańscy terroryści przebrani np. za Sikhów. Niech nie przechodzą > kontroli bezpieczeństwa! Ale tylko podczas lotów razem z tenochtitlan3, po uprzednim > uprzedzeniu pozostałych pasażerów i załogi samolotu. Ciekawe, czy taki samolot wystartuje? > (...) W 40. krajach startował, bo była tam fachowa kontrola graniczna, w której skład nie wchodziły perskie dziadki - typowe polackie buractwo. Taka służba w przeciwieństwie do wzbudzających zachwyt perskiego_dziadzia dyletanckich matołów znakomicie radzi sobie z kontrolą Sikhów bez zdejmowania im turbanów. Odpowiedz Link Zgłoś
bosyantek1 Stosuj się do lokalnych regół 28.09.10, 18:51 To jedna z maksym, którą Brytyjczycy powtarzają do znudzenia imigrantom. Polska nie jest krajem postkolonialnym. Nie mamy obowiązku dbania o dobre samopoczucie każdego Sikha, który zechce odwiedzić nasz kraj. Tak samo jak nie domagamy się specjalnego traktowania w Indiach. Wybitnie nieeleganckie jest zachowanie, w którym przyjezdny kwestionuje miejscowe racje i do tego jeszcze sugeruje brak ogłady i znajomości "ogólnie panujących regół". To każe zastanowić się nad intencjami "poszkodowanego". Moim zdaniem to komedia mająca na celu polepszenia sobie samopoczucia, poprzez przedstawienie swojej osoby w kontekście "człowieka z wielkiego świata", który został obrażony przez polskich troglodytów Nie należy się tym specjalnie przejmować. Niektórzy mają poprostu niską samoocenę. Odpowiedz Link Zgłoś
defcon_one Ciekawe to jego wartość jest dość niska 28.09.10, 18:52 jeżeli to tylko turban. Odpowiedz Link Zgłoś
kolombo7 Dlaczego każą mi zdejmować turban 28.09.10, 18:52 Jak mu się nie podobają polskie przepisy lotnicze, to niech tutaj nie przyjeżdża, nikt mu nie każe. A jak chce jechać, to musi się dostosować. Odpowiedz Link Zgłoś
zujezo Re: Dlaczego każą mi zdejmować turban 28.09.10, 19:02 Jak czyta sie wasze komentarze to człowiek zaczyna sie zastanawiać gdzie żyje. Wstyd mi za was, jesteście jak Ci strażnicy (nie podoba sie to nie przychodz) tak rozumują dzieci w piaskownicy. Czy wy nimi jesteście? Zastanówcie sie nad sobą. _________________________ Dopóki nie włączyłem internetu - Nie wiedziałem że jest na świecie tylu idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_do_pyskowania Wstyd mi za was 28.09.10, 19:51 Zujezo, nie masz racji. Zwyczajnie. Ja np uwazam, ze cale te kontrole to jest strata czasu i pieniedzy, ale skoro je ustanowiono, to nalezy sie im podporzadkowac. Wlasnie w imie sprawnosci i efektywnosci lotniskowej kontroli. Inaczej dzialyby sie na lotniskach dantejskie sceny. Nie widze koniecznosci robienia oficerowi na lotnisku klasowki z historii najnowszej z okazji zobaczenia faceta w turbanie na okolicznosc: Kto zamordowal Indire Gandhi - dobry czy zly Sikh? Odpowiedz Link Zgłoś
tychdanych zujezo 28.09.10, 20:14 Ty jesteś ciotą która pisze "ci" z wielkiej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: Dlaczego każą mi zdejmować turban 28.09.10, 19:02 Nie nie musi buraku...... Nie wszyscy się muszą dostosowywac do chamstwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
popisuarka Jakiej kultury? 28.09.10, 18:53 Systemu kastowego... Ale to z kultura niewiele ma wspolnego! Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Re: Polak Polakowi wilkiem... 28.09.10, 18:54 W UK lub USA jeśli tylko by padł cień podejżenia co do osoby noszącej turban to zdejmował by go w ekspresowym tempie. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Dlaczego każą mi zdejmować turban 28.09.10, 18:55 Powiedz swoim "bracia" niech przestana mordowac moze w koncy bedziesz latal w turbanie bez problemu, a poki co ja sciagam czapke na lotnisku a ty sciagniesz swoj turban gnocie Odpowiedz Link Zgłoś
helisasg Re: po co mu turban 28.09.10, 18:55 A obaj jesteście siebie wartymi durniami. Odpowiedz Link Zgłoś
m_234 Dlaczego każą mi zdejmować turban 28.09.10, 18:57 Dodam jeszcze jedno, cytując. „Czasem mam wrażenie, że straż graniczna zatrzymała się w poprzedniej epoce. A powinna się rozwijać, tak jak cały kraj. Przecież twarz strażnika to pierwsza twarz, jaką widzę, kiedy przyjeżdżam do Polski, i ostatnia twarz, jaką widzę, kiedy wyjeżdżam.” O tych epokach, kto się w której zatrzymał, to doprawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
jo.anna33 Dlaczego każą mi zdejmować turban 28.09.10, 18:57 Nie widzę niczego złego w rutynowej kontroli. Nigdy dość zaufania jeśli chodzi o bezpieczeństwo kraju. Pochwalam kontrolujących. Odpowiedz Link Zgłoś
kolombo7 Dlaczego każą mi zdejmować turban 28.09.10, 18:57 Gdyby Urban włożył turban, to ze świni byłby Chomeini Odpowiedz Link Zgłoś
kolombo7 Gdyby Urban włożył turban 28.09.10, 18:58 Gdyby Urban włożył turban, to ze świni byłby Chomeini Odpowiedz Link Zgłoś
kawiarniany.filozof I tu pan Puri dotknął istoty problemu 28.09.10, 18:58 "Czasem mam wrażenie, że straż graniczna zatrzymała się w poprzedniej epoce" Niestety dotyczy to wszystkich służb mundurowych w Polsce. Wyposażenie już "z Zachodu" (no, prawie), mentalność rodem z PRLu typu "Ja - Władza, o której łaskę obywatel pokornie ma prosić". Kto prowadził szkolenia dla którejś ze służb, ten wie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieknn Pan Puri ma problem ze soba 29.09.10, 13:59 Na rewizje mozna wziasc kazdego. Wiec sikha tez. Jakos nikt nie problemu, jeden pieniacz ma. Ciekawe, ze o tym turbanowcu pisza w wyborczej juz 3 cy 4 raz. Jakis red-aktor lubi goscia czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Slonzok profda Ci powie, turban-Synek: 28.09.10, 18:59 Panie Six-Seven: a czy jo w Londynie abo w New Delhi dostana krupnioka ? Bo krupniok je do mje swiynty ! Co za kwerulant ! Ja tez jeszcze duzo i znam niezle GB, ale jestem zdania, ze ten koles pajacuje. On cos myli, moze z angielskim wojskiem, gdzie Gurkowie dostaja ryz i banany ? Dokladnie z tym samym uzasadnieniem mozna by protestowac przeciwko kontroli zafirankowanych Moslemek, ale potem przyjda nastepni, którzy nie chca rozbierac butów. Nie chcesz - nie przyjezdzaj. Basta. Moja Zona tez miala klopoty u Was w swoim ubraniu i ze swoim zachowaniem. A mnie tez nie wszedzie wpuscili. I my to akceptujemy, szlus. Jestes gosciem, to sie zachowuj. Nikt Cie tu nie bije. Ale czerwonego dywanika nie ma. Chyba ze dla szefa Twojego rzadu. Nota bene: myslalem, ze jestes Anglikiem indyjskiego pochodzenia, a okazuje sie nagle jednak, ze zwracasz sie do indyjskiego rzadu, nie brytyjskiego - dziwne, dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Slonzok profda Ci powie, turban-Synek: 28.09.10, 18:59 > Ja tez jeszcze jezdze, podrozuje Odpowiedz Link Zgłoś
flipvert Dlaczego każą mi zdejmować turban 28.09.10, 19:00 Dlatego,ze mnie kaza zdejmowac buty i pasek.Chociaz zaden Polak nigdy nie wysadzil samolotu w powietrze a Sikhowie pare rzeczy na sumieniu maja. Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernik Na szkoleniu 28.09.10, 19:00 Na szkoleniu jakiś kutas powiedział trepom, że w turbanach jest najwięcej bomb, to sprawdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_do_pyskowania pumpernik 28.09.10, 21:06 powiedzial co wiedzial. niestety niewiele tego bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
pope1 Dlaczego każą mi zdejmować turban 28.09.10, 19:02 Sam widziałem na lotnisku w Newark jak gościa w turbanie potraktowali i niech gościu nie chrzani, że tylko u nas tak traktują. Poza tym, bardzo dobrze, że kazali mu ściągać turban, pzrecież tam można mieć ukryty np. plastikowy nóż, czyż nie? W krajach arabskich są pewne zasady, za ktorych nie pzrestrzeganei można zostac zlinczowanym na ulicy. Więc Europejczycy się do nich stosują (np. długie spodnie w świątyniach). A oni chcą, żeby tu u nas było tak jak u nich. No przykro mi ale musze to powiedzieć: jak ci się koles nie podoba, to nie przyjeżdzaj do nas. A gazeta targa intrygę z byle gowna jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka-1 Prawo jest prawem 28.09.10, 19:02 Mieszkajac w obcym kraju TRZEBA dostosowac sie do przepisow obowiazujacych w tym kraju. To chyba logiczne? Poza tym nic mu sie nie stalo, nie proszono go o zdjecie turbana przy wszystkich podroznych, lecz w oddzielnym pomieszczeniu, niech facet nie przesadza, bo zrobil z tego incydentu wydarzenie na skale calego kraju, chyba tylko po to, by pokazac sie w mediach. Panie Puri, nie podoba sie panu w Polsce? Droga wolna. Obcokrajowiec MUSI dostosowac sie do prawa w nowej ojczyznie. Wiem cos o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: Prawo jest prawem 28.09.10, 19:03 Mam wrażenie że te wszystkie komentarze pisze jakiś niedouczony cham! Chodzi o europejskie przepisy a ten pan ma problemy tylko w Polsce. CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: Prawo jest prawem 28.09.10, 23:10 kagrami napisała: > Mam wrażenie że te wszystkie komentarze pisze jakiś niedouczony cham! No i wyszła z "europejki" bita chamica. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Nikt nie kazał mu zdejmować turbanu przy innych po 28.09.10, 19:08 Nikt nie kazał mu zdejmować turbanu przy innych podróżnych. Zaproponowano pokój, gdzie pewnie byłby tylko on i strażnik Gdzie tu problem? Czy chęć zapewnienia bezpieczeństwa przez SG to coś złego? Cieszy mnie, że są tak dokładni. Odpowiedz Link Zgłoś
grubbarybba Dlaczego każą mi zdejmować turban 28.09.10, 19:02 Pan Shaminder Puri ma wszelkie prawo do poszanowania jego religii i zwyczajów. Życzę powodzenia w walce z głupotą, ignorancją a może zwykłą złośliwością pograniczników. Niektóre komentarze są żenujące: sikhowie to nie arabowie, można się tego dowiedzieć chociażby czytajac uważnie wywiad. Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Czy ten Pan jest naprawdę przyjacielem kogoś w red 28.09.10, 19:02 Czy ten Pan jest naprawdę przyjacielem kogoś w redakcji, że ciągle wałkujecie ten temat? Straż Graniczna zachowała się poprawnie - zaprosili go do pokoju, gdzie wszystko odbyłoby się godnie. Zresztą cała procedura i to co SG proponowała było już podawane tyle razy... Wstyd GW. Na szczęście jestem na tyle cywilizowany, że nie życzę temu w Redakcji, kto promuje ten bzdurny temat, sytuacji, keidy przez niedbalstwo pograniczników ktoś dostałby się na pokład samolotu z nim z niebezpiecznym narzędziem/bombą... Przecież ten bodajże nigeryjski zamachowiec z ostatnich chyba świąt gdzie miał bombę - w gaciach. Też pewnie nikt go dokładnie nie sprawdziłbo to 'zbytintymne'. Odpowiedz Link Zgłoś
josif47 Dlaczego każą mi zdejmować turban 28.09.10, 19:04 Nie chce zdejmowac..?..niech nie przyjezdza do Polski....a pogranicznicy nie maja za co przepraszac...A gdyby mial cos to znowu wina pogranicznikow...i niech jezdzi gdzie chce,Polska jest POLSKA..On chce nas ponizyc....precz z nim.... Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Jesteś durniem, nic nie wiesz o świecie 28.09.10, 19:07 josif47 napisał: > Nie chce zdejmowac..?..niech nie przyjezdza do Polski....a pogranicznicy nie ma > ja za co przepraszac(...) Te zupaki są takimi samymi durniami, nic dziwnego, że się zwąchaliście. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Roi się tu od skretyniałych buraków! 28.09.10, 19:05 Sikhowie są akurat tą grupą w Indiach, którą Europejczycy mają interes popierać, bo ich równościowa religia jest przyjazna nowoczesnej cywilizacji. Tymczasem tutaj banda głupkowatych matołów gardłuje, że nie podoba im się turban! I zachwycają się debile "sprytną" akcją jakichś zupaków. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Roi się tu od skretyniałych buraków! 28.09.10, 19:11 Baranku, malo wiesz. Sa, glownie w swoich sprawach, baaardzo wojowniczy i fanatyczni. Dominuja (tak wyszlo, tez ze wzgledów zakazów, por.Zydzi, i kulturalno-religijnych) branze transportowa, ale w GB to juz czysta mafia. Wiec co sam smolisz takie dupne fleki, gorolu ? Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane sam jesteś burak 28.09.10, 19:12 Oczywiście, część komentarzy jest kretyńska, gdzie np. ludzie biorą tego Pana za Araba... Jednakże co jest złego w pochwaleniu racjonalnego zachowania SG - zaproszenia podróżnego do odosobnionego pokoju i dokładnego sprawdzenia nakrycia głowy? Co jest w tym buraczanego? Obowiązkiem SG jest zapewnienie bezpieczeństwa podróżnym wsiadającym do samolotu i jeżeli uważają, że warunkiem dla tego, aby do niego wsiąść jest kontrola także turbana - trzeba się dostosować. Ten Pan robi aferę, jakby ktoś mu kazał go zdjęć tam gdzie stał, w tłumie podróżnych... Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: sam jesteś burak 28.09.10, 20:48 To powiedz mi dlaczego w USA nie tylko nie każą mu turbana ściągać to jeszcze nie pozwalają go sobie dotykać tylko on to ma zrobić? Czy USA to kraj najbardziej bezpieczny pod względem zagrożenia terrorystycznego? Otóż w USA wiedzą jak Sikh wygląda i jak wygląda jego turban bo USA to państwo multikukturalne a Polska - przenno-buraczane i trzeba tego się wstydzić i szybko oduczyć bo niedługo będzie bardzo bolało. A będzie bolało bo obywatele z UK przyjeżdżają do Polski już jak do siebie bo wszyscy jesteśmy już obywatelami Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_do_pyskowania latwowierny cygan37 uwierzyl 28.09.10, 21:15 Pan Sikh powiedzial, ze w USA nie kaza mu sciagac turbanu to z pewnoscia jest to prawda. Gdybym w dziecinstwie nie mial tyle do czynienia z Cyganami to bym ci Cygan37 uwierzyl i bardzo sie zawstydzil. A tak to przestan cyganic. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 No to walczmy na nicki. 28.09.10, 21:44 Może zamiast: nick_do_pyskowania lepiej będzie: pysk_do_lania? Ja miałem w dzieciństwie jak najlepsze kontakty z Cyganami i nie przerzuciło mi się na Sikhów. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_do_pyskowania Re: No to walczmy na nicki. 28.09.10, 22:07 Jedynie nie-Cyganie, o ktorych wiem, ze "mialy dobre kontakty z Cyganami" zaczely swoja edukacje od poprawczaka a skonczyly w wiezieniu. Wszyscy znani mi osobiscie Cyganie to bardzo inteligentni zlodzieje i wydrwigrosze, zyjacy albo na garnuszku podatnika z zasilkow i darow albo z zebrania i z przeroznych zlodziejstw czy kantow. Moge podawac nazwiska i konkretne sytuacje, ktore pamietam do tej pory. Moge podac nazwiska osob obecnych na naszej klasie i wyjasnic "przerwy w zyciorysie" i powody tych przerw. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Roi się tu od skretyniałych buraków! 28.09.10, 20:38 Masz rację Ukos. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś